‘‘Wijnaldum-scenario’ dreigt: Depay kan 3 miljoen per jaar meer verdienen'

Donderdag, 10 juni 2021 om 08:14Chris Meijer • Laatste update: 09:28

Ondanks dat Barcelona nog altijd overtuigd is van een goede afloop van de onderhandelingen met Memphis Depay, moet er andermaal gevreesd worden voor een gegadigde die zich op het laatste moment met een betere aanbieding in de strijd mengt. Waar Paris Saint-Germain eerder Georginio Wijnaldum op het laatste moment wegkaapte, probeert Juventus nu eenzelfde streek uit te halen met Depay. Mundo Deportivo verzekert dat de aanvaller fors meer kan gaan verdienen in Turijn.

Zoals PSG zich op het laatste moment met een betere aanbieding bij Wijnaldum meldde, zo heeft Juventus Depay een fors hoger salaris in het vooruitzicht gesteld. De 27-jarige aanvaller kan bij de Italiaanse topclub drie miljoen euro per jaar meer verdienen dan in Barcelona. De Catalanen hebben hierop ingespeeld door Depay in de contractonderhandelingen een extra jaar te bieden, waardoor hij voor drie seizoenen met een optie voor een vierde jaar kan tekenen in het Camp Nou. Het begint langzaam echter de vraag te worden of dit voldoende is.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Eerder deze week waren verschillende Spaanse media er zeker van dat de transfer van Depay snel zijn beslag zou krijgen. Mundo Deportivo schrijft nu echter dat er geen tekenen zijn komst spoedig aangekondigd zal worden. De onderhandelingen zouden zelfs gepauzeerd zijn, al is men er bij Barcelona wel van overtuigd dat er uiteindelijk een akkoord bereikt zal worden. Het is een lezing die gedeeld wordt door transferexpert Fabrizio Romano, maar ook hij benadrukte dat er ondanks ‘optimisme’ nog wel enkele plooien moesten worden gladgestreken.

Barcelona is echter niet bereid om te blijven opbieden tegen de aanbiedingen van andere clubs, ook omdat de club de Oranje-international qua salaris reeds het maximale heeft geboden. In een eerder stadium werden naast Juventus ook onder meer Atlético Madrid, Paris Saint-Germain en Internazionale gelinkt aan Depay, wiens contract bij Olympique Lyon afloopt en die dus daardoor transfervrij over te nemen is. Het is geen geheim dat trainer Ronald Koeman Depay dolgraag zou willen verwelkomen bij Barcelona.


Poll

Zie jij Memphis Depay naar Barcelona verkassen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

90 reacties (laatste reactie door marchant)

Memphis, volg je hart!! En kies FC Barcelona.

10 juni 2021 om 08:34

Dat zijn de gevolgen van jarenlang wanbeleid en een coronacrisis erbovenop. Sowieso heeft Barcelona Aguero al aangetrokken en heeft het met Messi, Griezmann, Dembele en talenten Fati en Trincao al meer dan genoeg aanvallers. In plaats van eens gezond beleid te gaan voeren en te saneren nog een dure aanvaller erbij halen voor een flink tekengeld en salaris helpt ze ook niet verder. Ooit een mooie club, helaas verworden tot een lelijke club door wanbeleid, een respectloze houding tov eigen mensen als bv Koeman en dan de super league er nu nog eens overheen. Heel bijzonder dat een club waar ik 10 jaar geleden echt voor ging zitten nu enkel nog negatieve gevoelens bij mij oproept. Geen club waar mijn gevoel ooit zo bij veranderd is.

10 juni 2021 om 08:55

Voor de top is hij toch middelmaat? Vergeleken met Messi, de Bruyne, oblak, lewandowski,... of we moeten natuurlijk een andere definitie voor Europese top hebben.

10 juni 2021 om 09:08

@lierse1997 je moet kijken naar wat een team nodig heeft. een team met 11 sterren presteert zelden wat, je hebt ook andere spelers nodig. wijnaldum was niet voor niets liverpool's belangrijkste speler in het jaar dat van dijk kwam en ze alles wonnen wat er te winnen viel zo ongeveer. wijnaldum is geen iniesta, geen xavi. hij kan niet beter voetballen dan beide heren, maar hij was totaal onmisbaar. er zijn zo onwijs veel spelers in de absolute top die puur voetballend helemaal niet veel beter zijn dan spelers in de suptop of lager. echter, het gaat om zoveel meer dan dat. verder wil ik wel even melden dat ik het erg vaak met je eens ben, voor je denkt dat dit een agressieve ondertoon heeft haha.

10 juni 2021 om 09:13

@lierse, maar als we zo gaan vergelijken zijn spelers als Griezmann, Gnabry, Gundogan en Muller ook geen Europese top. Dan blijft er erg weinig over.

10 juni 2021 om 09:16

@Barcafan1002 Snap er misschien weinig van volgens jou, maar spelers als Memphis is niet de vijver waar barca in zou moeten vissen, je zou hem hooguit voor de breedte kunnen halen

10 juni 2021 om 09:16

Precies Lierse, de opmerking van Teun is helemaal zo slecht nog niet want voor een club als Barcelona mag Depay toch wel worden gezien als middelmaat, want dit is pure opvulling en uit nood geboren dat ze bij hem terecht komen omdat er simpelweg geen geld is.

10 juni 2021 om 09:19

Dan vind ik Griezmann, Gnabry, Gündogan en muller allen nog een hoger niveau dan Depay. Vandaar middelmaat. Dat maakt hem trouwens geen slechte speler, want ik zou hem heel graag bij inter zien. Maar voor de echte top is het een speler waar je alles behalve warm van wordt.

10 juni 2021 om 09:22

@DieGelbeReds Memphis is middelmaat met af en toe een periode van enige opwinding, deze man heeft hard gefaald bij Man U en heeft het verdienstelijk gedaan bij Lyon, echter is deze club ook maar gewoon een sub-topper in een niet al te sterke competitie. Ik zie memphis dus ook nooit een onbetwiste basisspeler worden bij een topclub in de grote competities

10 juni 2021 om 09:24

Depay is gewoon super functioneel als spits hoor. Een type die bij verschillende teams zou kunnen passen, anders dan andere spitsen gezien die vaak gericht gekocht moeten worden voor het type spel dat je wil spelen. Je hebt maar een aantal spitsen die bij elk type spel functioneren en dat zijn de lewa's benzema's mbappe's etc. Depay zit niet bij dit niveau maar wel gewoon bij de lukaku's enzo en dat zijn vaak spitsen die je gericht moet kopen maar depay heeft wel dat type spel wat dus overal wel past. depay zie ik echt wel goed bij barca passen overigens. Je spits hoeft niet altijd de beste topscorer te zijn om je team beter te laten functioneren hoor, vaak zijn andere details belangrijker om te zorgen dat de rest meer aanspraak krijgt op een goede wedstrijd. Zie zo een tadic bij ajax waardoor er tikkie'takka voorin mogelijk was doordat hij altijd aanspeelbaar was en perfect terug legde. Je ziet dat neres die altijd vanuit de combinatie een actie wil aangaan nu totaal ''uitvorm'' is omdat hij de bal niet meer kwijt kan naar de spits en anders niet terug krijgt.

10 juni 2021 om 09:24

'@barcafan1002 Snap er misschien weinig van volgens jou, maar spelers als Memphis is niet de vijver waar barca in zou moeten vissen, je zou hem hooguit voor de breedte kunnen halen' @teundebruijn, Maar iedereen en z'n moeder weet al een poosje dat Barcelona momenteel niet bijster veel te besteden heeft. Dus om dit nu nog steeds aan te halen is m.i. zinloos. Als Barcelona het zich niet kan veroorloven om absolute top aan te trekken, wat overigens niet altijd moet, en als blijkt dat door een gebrek aan kwaliteit en capaciteit bij de jeugdspelers geen talenten op (zeer) korte termijn doorstromen naar het eerste elftal, dan zal Barcelona toch moeten roeien met de riemen die zij hebben en voorlopig moeten dobberen in het vijvertje genaamd 'middelmaat'.

10 juni 2021 om 09:26

Depay is een goede sub-topper meer ook niet. Hij zal denk ik beter bij Juve passen dan bij Barca

10 juni 2021 om 09:32

Ik vind Lukaku toch wel een hoger niveau dan Memphis en zelfs Lukaku moet nog bewijzen echt tot de absolute top te horen naar mijn idee (al is bevestigen misschien beter uitgedrukt).

10 juni 2021 om 10:18

Een ander mooi voorbeeld was/is Van der Beek bij Ajax. Omdat het team zo goed draaide en hij precies in de goede rol speelde is het echt een topper geweest voor Ajax. Je ziet nu dat hij bij United niet in dat spel komt...

10 juni 2021 om 10:26

@diegelbereds, "nog" niet constant genoeg; die jongen is 27 jaar. Als je nu nog niet constant genoeg bent dan zul je het nooit worden. Depay is een prima aanvaller voor de subtop, wellicht een goede wissel/rotatiespeler bij een topclub. Maar vergeleken bij de echte topspitsen van Europa komt hij zwaar tekort.

10 juni 2021 om 12:00

Lukaku is toch gwn absolute top, dat hij heeft de afgelopen 2 seizoenen wel bewezen vgm. Kan je op dit moment 5 betere spitsen opnoemen dan hij?

10 juni 2021 om 13:15

Sorry maar depay Europese top noemen slaat pas helemaal nergens op. Is gewoon een leuke speler voor een club als Sevilla Valencia maar voor Barcelona komt die gewoon veel tekort.

10 juni 2021 om 13:15

Harry Kane, Lewandowski, Haaland, Benzema en Suarez. en dan praat ik nog niet eens over Messi, Mbappe, Son, Salah en Ronaldo, omdat dat "vleugelaanvallers" zijn. lukaku is niet meer dan de André Silva, Weghorst, Immobile of Insigne, etc. Die bij hun club topscoorder worden.

10 juni 2021 om 15:33

Waarom Barca zo op een voetstuk zetten.Vorig jaar nog met 8-2 door Bayern vernederd.Ajaxspelers als Timber en Gravenberg zijn met hun 18 en 19 jaar al verder en getructer dan de overgedateerde tikkie-takka spelers.

10 juni 2021 om 15:39

Eens timotheerouam

10 juni 2021 om 09:07

De club die al twee transferperiodes zijn hoofd op hol bracht en hem toch niet haalde, en vervolgens hem wel wilde hebben maar alleen als het Barca niet zou lukken om koeman te ontslaan. Zoveel liefde.

10 juni 2021 om 10:46

..en dan nog een mager salaris vergeleken met de andere aanvallers die bij Barca voetballen waardoor hij beneden in de pikorde belandt en dan nog ook maar een twee jarig contract die ze eventueel willen verlengen met een jaar.

10 juni 2021 om 09:11

Barcafan. Wie zegt dat zijn hart daar ligt?

10 juni 2021 om 09:52

Ik betwijfel of zijn hart daar ligt. Een poos geleden sprak Memphis zijn ambitie uit dat hij t.z.t graag de stap naar een absolute topclub wil maken. Hij noemde toen volgens mij Chelsea, Manchester City en Real Madrid als voorbeelden. Maar goed, als Barcelona (normaliter) aanklopt, dan gaan spelers vaak wel overstag.

10 juni 2021 om 13:13

Denk dat zn hart in zn portemonnee ligt
En geef hem is ongelijk.

12 juni 2021 om 12:22

Hoe weet jij wat Memphis zijn Hart zegt?
Zo'n vriendelijke club is Barca niet blijkt al tijden....het masker is een beetje weg gevallen

Het is graag of niet natuurlijk, maar hoezo is een extra jaar (voor dus een lager salaris) een verbeterde aanbieding?

10 juni 2021 om 08:26

@Timm, hoezo een lager salaris? Ik zie alleen maar staan dat ze nu een optie aanbieden voor een vierde seizoen?

10 juni 2021 om 08:30

Ten opzichte van het geboden salaris van Juve bedoel ik

10 juni 2021 om 08:33

Dat is dus een vierde seizoen voor een salaris dat lager ligt dan hij in Italië zou krijgen. Ik denk niet dat de contractzekerheid van zo'n vierde seizoen nou echt heel boeiend is voor Memphis; die miljoenen wel. Over drie jaar heb je het hier toch over 9 miljoen verschil, zelfs als je ongelofelijk rijk bent zul je nog wel bukken om dat van de grond op te rapen hoor 😉

10 juni 2021 om 08:37

@Timm, check! Ben het met je eens

12 juni 2021 om 12:26

Sowieso is Barca niet strikt met zijn contracten, kijk maar naar Umtiti en langlet
Worden gedreigd met of vertrekken of isolatie..en ook de contractjaren niet gerespecteerd dus wat is dat jaar dan waard?

Het is ook de vraag wat je als Barcelona zijnde moet met Depay. Voor de posities voorin heb je Messi, Aguero, Griezmann, Dembele en Ansu Fati. Hoeveel aanvallers wil je als Barcelona zijnde hebben? Daarbij moet je ook nog denken aan het feit dat Braithwaite nog steeds onder contract staat bij Barca en een talent als Trincao ook niet zomaar weggaat (wat ook zonde zou zijn, zo slecht speelde hij niet)

10 juni 2021 om 08:30

Het is wel zo dat Dembele nog maar een jaar contract heeft en Barca hem dus liever verkoopt gezien hij niet wil bijtekenen. Fati is het hele jaar bijna geblesseerd geweest en daar moet je ook nog maar even op wachten hoe hij terug komt. Dan heb je twee oudere Argentijnse mannen die het liefst centraal voorin staan en niet veel meer kunnen. Trincao lijkt op de weg naar de uitgang dus er mist best veel voorin, voornamelijk op de vleugels die je echt wel dubbel bezet moeten hebben als topclub. Nou vind ik persoonlijk Memphis niet de persoon die Barca vooruit gaat helpen, ookal zo'n passieve figuur, Barca heeft op het moment veel aan vuurteers. Mannen die er echt altijd voor gaan. Er zitten genoeg spelers met magnifieke techniek, tactisch allemaal perfect bij Barca passend maar wat me voornamelijk opviel in de wedstrijden waar het om ging en waar gelijkgespeeld werd of verloren, was dat er geen echte jagers inzitten, niemand die de passie overbrengt op het team. Dat moet Barca kopen, een voor achterin, een op het middenveld en een voorin.

10 juni 2021 om 08:32

@Suarez, inmiddels is wel duidelijk dat Braithwaite en Trincao tekort komen en weg mogen. Dembele is grillig en lijkt bovendien zijn contract niet te willen verlengen. Van Fati is het nog maar de vraag hoe hij herstelt van zijn blessure. Agueuro heeft vorig seizoen amper 10 wedstrijden gespeeld en is inmiddels ook alweer 32. Memphis transfervrij binnenhalen is in mijn ogen echt een no-brainer, zeker gezien de financiële positie van Barcelona.

10 juni 2021 om 08:37

Ik vind Trincao echt niet tekort komen. Omdat je zoveel aanvallers hebt moet je hem eigenlijk verkopen, maar je ziet bij hem de potentie. Voor de rest kan ik me toch wel in jouw reactie in vinden, het zou inderdaad een versterking zijn, maar de kritiek richt zich erop dat het geen internationale topspeler is en dat Barca op andere gebieden naar meer versterkingen zoekt. Ik sluit me dan wel aan bij wat jij zegt: geen flauw idee hoe ze dat willen gaan doen zonder geld.

10 juni 2021 om 08:55

Eens Suarez. Overigens hebben de ogenschijnlijk internationale topspelers die ze wél met grof geld hebben aangetrokken ook geen onuitwisbare indruk achtergelaten. Griezmann, Coutinho, Dembele hebben hun transfersom toch allemaal niet echt waargemaakt. Al had Griezmann uiteindelijk een prima afgelopen seizoen.

10 juni 2021 om 10:48

Ze zijn geinteresseerd in Raheem Sterling, mocht Dembele niet verlengen.

10 juni 2021 om 08:36

Hebben ze bij Fati al besloten wat ze doen met die knie? Er zijn met mindere knieblessures die daarna nooit meer hersteld zijn. Zelf denk ik dat Depay niet past bij Barca trouwens. Je zag bij NL hoe vaak hij niet goed wordt begrepen en hoevaak hij ruziet met de bal.

10 juni 2021 om 08:39

Klopt en ik weet niet hoe Depay zou functioneren als het elftal niet om hem draait. Ik heb een interview gelezen van Lyon en daar gedroeg Depay hetzelfde als bij Oranje. Dat is prima, dat laten deze 2 elftallen toe. Maar dat zal Barca nooit accepteren.

Afgaande op 95% van de reacties hier hoeft Barcelona er niet rouwig om te zijn wanneer zowel Wijnaldum als Depay niet komen. Hoe ze de selectie dan wél van een kwaliteitsimpuls willen voorzien is me dan vervolgens wel een compleet raadsel. Wijnaldum en Depay zijn deze zomer twee van de meest interessante transfervrije spelers. Zie Depay de Serie A wel aan gort schieten namens Juventus trouwens, lijkt me een mooie stap voor hem.

10 juni 2021 om 08:30

Het zijn beide enorm goede spelers. Maar het is niet wat Barca nodig heeft. Voorin heb je Messi, Aguero, Griezmann, Dembele en Ansu Fati lopen. Vijf spelers die eigenlijk al stuk voor stuk basisspeler moeten zijn, voor drie of in het slechtste geval twee posities. In de middenvelders zit Barcelona ook vrij ruim met De Jong, Pedri, Busquets (opgeleefd in een 5-2-2-1), Ilaix Moriba en een Puig. Dan heb je ook nog spelers als Pjanic, Trincao en Braithwaite onder contract staan. Het probleem zit in de verdediging. Daar heb je met Pique, Lenglet en Umtiti drie spelers die over de top zijn of gewoon niet voldoen. Mingueza en Araujo zijn twijfelgevallen, evenals die nieuwe Eric Garcia. Juist daar moeten versterkingen komen. Voor rechts achterin heb je met Emerson en Dest genoeg keuzes, maar je hebt een goede back-up nodig voor Alba en goede centrumverdigers. Wat zijn er eigenlijk veel spelers die Barca moet loodsen: Sergi Roberto, Lenglet (die gaat niet weg, maar zou moeten), Umtiti, Junior Firpo, Pjanic, Braithwaite, Trincao en zelfs spelers als Dembele en Coutinho.

10 juni 2021 om 08:34

@Suarez, zie mijn andere reactie op je post hierboven Ben het overigens wel met je eens dat de prioriteit voor Barcelona vooral achterin moet liggen. Ik blijf er wel bij dat een transfervrije Memphis ontzettend interessant is en het kan ook slim zijn. Haal Memphis, verkoop Trincao en Dembele voor 80 miljoen (?) en haal daar een of twee verdedigers voor terug. Dan is je selectie echt wel versterkt.

10 juni 2021 om 08:57

Helemaal mee eens. Met Wijnaldum en Depay kunnen ze veel onnodige spelers verkopen. Pjanic, braithwait en etc. Trincao zou je nog eventueel kunnen verhuren.

10 juni 2021 om 10:00

Depay is niet een goede opvolger van Dembele. Laatstgenoemde heeft veel meer snelheid, diepte en acties in zijn spel zitten. Terwijl Depay kwa speelstijl meer op Griezmann lijkt. Vandaar dat veel mensen zeggen dat Depay onnodig is.

10 juni 2021 om 12:15

@suarez

Als je voorin Griezmann al hebt, dat hij het dan eens laat zien. Je betaalt een vermogen voor die jongen aan transfersom en salaris maar dat hij het ook eens waarmaakt. Hij is en was niet nodig. Daarom proberen ze hem ook te verkopen als de gek langskomt, maar geen enkele ploeg wilt hem kopen voor die som+salaris.

10 juni 2021 om 09:28

Ik denk wel dat Juve beter bij men last dan Barca . Of hij de Serie A aan girt gaat schieten daar ben ik nog niet overtuigd van

10 juni 2021 om 09:37

Denk dat Barcelona vooral terug zou moeten naar die eigen identiteit met een as van spelers die ook voor de nationale selectie uit (kunnen) komen. Dat was in de topjaren één van hun sterkste punten, waar beide teams profiteerden van de automatismen door het vele samen spelen. Met Fati, Pedri, Moriba, Puig, Minguiza en nu Eric Garcia begint dat voor de toekomst weer een beetje ergens op te lijken, maar dat bijvoorbeeld een Rodri, Thiago, Olmo, Ferran en nu ook Laporte niet al ‘gewoon’ bij Barcelona spelen, wat eerder hele reeële opties waren, ligt aan het mismanagement en gebrek aan visie van de afgelopen jaren. Echter zijn bijvoorbeeld een Cucurella, Bryan Gil, Zubimendi en Barrenetxea naar mijn idee ook nu nog steeds haalbaar voor Barca, en zouden zij beter passen bij dat plan dan een Memphis en/of Wijnaldum.

10 juni 2021 om 10:40

Uiteindelijk hebben we het over transfervrije breedteversterkingen, niet over spelers die in de komende jaren toonaangevend zullen zijn voor de club. Frenkie de Jong, Sergio Busquets en Pedri zullen waarschijnlijk volgend seizoen het vertrouwen krijgen, dus dan zou je onder de streep meer dan tien miljoen euro per jaar moeten bieden aan een breedteversterking. Ja, dan ben ik er niet al te rouwig om dat Wijnaldum voor een avontuur in Parijs heeft gekozen. En Wijnaldum zal zelf ook niet al te rouwig zijn. Ten opzichte van Barcelona gaat hij daar twee keer zoveel verdienen, meer aan spelen toekomen en wordt hij negen van de tien keer met twee vingers in de neus landskampioen. Memphis Depay lijkt me een ander verhaal en heb mijn mening over zijn komst in de loop der tijd bijgesteld. De club hoeft niet langer een keuze te maken tussen Sergio Agüero en Memphis Depay, terwijl Ronald Koeman nog minimaal twaalf maanden langer de eindverantwoordelijke is. Daarnaast zou de komst van een multifunctionele aanvaller betekenen dat de club kan proberen om een aanvaller van de hand te doen. Verkoop je Francisco Trincão en haal je Memphis Depay transfervrij binnen, dan ga je er op korte termijn zeker op vooruit.

10 juni 2021 om 11:16

Je zegt steeds breedte versterking maar barca heeft de afgelopen 5/6 jaar niks laten zien en dit jaar kinderlijk opzij gezet door psg. Als je weer met frenkie pedri busq t veld opgaat in de ko fase ucl gaat t zelfde gebeuren. Barca heeft geen geld anders hadden ze wijnaldum nooit laten gaan of hadden ze al lang geleden een opvolger voor busq gehaald en een topspeler voor pedri. Enzovoort dit geldt ook voor de aanval en verdediging

Tsja 3 miljoen. Lijkt me een verloren zaak voor Barca. Zoals ze eigenlijk geen enkele (sub)top speler meer kunnen betalen. Beter gaan ze de komende 5 jaar aan de slag met eigen jeugd om wat orde op zaken te brengen op alle gebieden

Ik denk dat Juventus wel goed bij hem zou passen eigenlijk.. hopelijk vooral hem, kan hij dan nog 1 jaar met zijn idool spelen.

Win-Win scenario. Depay past beter bij Juventus qua spel, Barcelona heeft eigenlijk het geld niet (ook niet voor zijn salaris) en tevens al voldoende spelers met dezelfde kwaliteiten. Blijft wel zonde dat Barcelona geen spelers binnen kan halen, Wijnaldum had een goede aanvulling geweest, denk dat ze met name op zoek moeten naar verdedigers.

PSG vind ik op dit moment gewoon een stapje hoger dan Barca. Juventus daarentegen heeft met de hakken over de sloot Champions League voetbal gehaald. Wijnaldum's transfer is dus makkelijk te verklaren ook gezien het sportieve aspect. Ik denk dat Barca voor Depay op dit moment de beste stap is.

Depay geen meerwaarde voor Barca. Dit is puur in gang gezet, omdat hij trasfervrij is.

Juve is niet concreet voor Depay. Leuk zo'n bericht van Mundo maar in de Italiaanse media lees je hier niks over. En Depay is geen type speler voor juve. Hebben al spelers die van links komen

Lekker in Italie gaan voetballen. Ik vind Juve echt de juiste club voor hem! Ook met hoe hij in zn privé leeft is italie veel meer zijn land, waar een zekere mate van panache heerst. In Barca hebben ze al genoeg goede aanvallers en is het maar de vraag wanneer je weer een deel van je salaris moet inleveren. Bij Juve kunnen ze hem wel gebruiken, vooral nu de kans groot is dat CR7 weg gaat en anders speel je gezellig nog een jaartje met hem

Als Barca hem echt wil, waarom is dit dan nog niet afgerond. Deze geruchten rond Memphis en Barca gaan al bijna een jaar rond. Dan mag je het weleens gaan regelen en afronden als je hem echt wil, want anders wordt hij inderdaad voor je neus weggekaapt.

10 juni 2021 om 10:12

De speler zelf kan het natuurlijk ook af houden en wachten op een betere aanbieding. Vanuit de club gezien ook logisch, want de speler moet ook graag willen komen en niet alleen voor het geld. Dit kan ook zomaar een hefboom zijn die ze gebruiken om te kijken hoe ver Barca wil gaan.

10 juni 2021 om 10:51

Het kan ook zijn dat Memphis om wat voor reden dan ook terughoudend is. Barcelona kan natuurlijk teren op haar naam, maar dat verhult niet de problemen die zich momenteel voordoen bij de club. Spelers kunnen zich, in dit geval, terecht afvragen uit welk oogpunt spelers worden aangetrokken. Mijn gevoel zegt dat als Memphis de stap naar Barcelona maakt, hij dit (ook) uit een soort van solidariteit naar Ronald Koeman doet. Barcelona is qua naam natuurlijk een geweldige club, maar ik vraag me bij hem af of dit echt de club van zijn dromen is. Ik hoop dat hij niet teveel op z'n gevoel afgaat, maar ook handelt uit ratio (lees: data analyses) en dezelfde toko inschakelt die hem heeft geholpen bij z'n transfer naar Lyon.

Bij Wijnaldum vond ik het jammer dat hij toch niet voor Barcelona koos. Bij Depay hoop ik dat hij absoluut niet naar Barca gaat en dat hij lekker de euro's volgt. Zou niks toevoegen en bovendien hebben ze daar voldoende fatsoenlijke aanvallers; Messi, Griezzman, Dembele, Aguero en nog een lading veelbelovend talent. Depay is geen wereldtop.

Yesss helemaal prima! Wat moeten we met Memphis bij Barca? Past totaal niet in het systeem. Wijnaldum had nog eventueel gekund. Emerson en Garcia prima spelers, Kun voor 20 min ook. Lijkt eindelijk (een beetje) de goede kant op te gaan!

Zou gewoon naar Juve gaan. Ze hebben juist Allegri aangesteld dus heb je toch meer zekerheid en 3mil per jaar extra is veel geld uiteindelijk. Bij Barça kan Koeman tegen de winter zomaar uitliggen en kan Depay de gevolgen van ondervinden.

Overbodig gezien de huidige situatie aan spelers plus het feit dat Depay het liefst in het centrum speelt. Hetzelfde geldt voor Aguero en Griezmann. Dan heb je nog een Messi in een zwervende rol die ook vaak centraal te vinden is. Indien Braithwaite en Trincao vertrekken, zou Depay een goede opvulling van die 2 zijn maar basis zie ik hem sowieso niet worden. Barca kan liever proberen te investeren centraal achterin.

10 juni 2021 om 09:45

Braitwaithe verkopen.
Trincao verhuren (of al voor een heel hoog bedrag aan een Premier League club ofzo verkopen).

Dan heb je met Depay een degelijke back-up die gerust in de basis kan starten.

Fati, Depay, Griezmann, Messi, Dembele en Aguero. 6 basiswaardige spelers voor 3 posities. Top!

10 juni 2021 om 11:47

Ja denk alleen dat Griezmann misschien weg wil want zie hem geen basisspeler worden dan. Fati, Aguero en Messi zullen de basis vormen vermoed ik. Griezmann, Dembele en evt. Depay als wissels. Trincao voor 30m aan Wolves verkopen zou ik gelijk doen. Braithwaite zou ik voor welke prijs dan ook wegdoen.

Middenveld van Barca is wel goed. Pjanic en Coutinho proberen te slijten en dan kijken naar alternatieven.

Achterin zou ik Umtiti, Firpo en Lenglet echt van de hand doen. Een nieuwe centrale verdediger is gewenst (los van Garcia). Baldé zou ik doorschuiven naar het eerste. En anders kijken wat de opties zijn om Gaya of Grimaldo aan te trekken. Tagliafico misschien ook voor 12m.

10 juni 2021 om 12:52

Fati moeten wij nog maar van zien hoe hij terugkomt. Toch wel erg lang geduurd allemaal.

Ik gok als basis gewoon Dembele - Aguero - Messi. Of Griezmann ipv Dembele.
Depay er nog bij en die kan ook ipv Aguero starten, prima.

Veelzijdige aanvallers heb je dan.

Trincao voor 30 mil naar Wolves zou ik ook direct doen. Is talentvol, maar nog veel te weinig rendement. Die 30 mil kan je direct mooi investeren.

Verder de verdedigers ook. Al zie ik ze Lenglet (helaas) niet verkopen. Als je die 3 nu kwijt komt en Roberto ook nog en dan Laporte of Pau Torres kan halen, zou dat ideaal zijn.

Gaya/grimaldo zijn denk ik te prijzig. Tagliafico wilt denk ik ergens basisspeler zijn. Tevens, als Koeman met 3 achterop blijft spelen, zie ik Tagliafico geen ideale wingback. Aanvallend dan te matig (om als wingback te spelen).

Wat een aderlating zou dit zijn voor Barcelona zeg!
Ben benieuwd wat zo'n Depay bij Juventus dan meer kan verdienen ten opzichte van een Barcelona

Als dit waar is dan wordt eens te meer duidelijk hoe pijnlijk de erfenis van Bartomeu is. Ze kunnen niet meer halen wie ze echt willen, behalve dan een ouder wordende en blessuregevoelige spits die door de 'beste coach van de wereld' heel vaak genegeerd werd.

Tja. Juventus, Barcelona. Het zijn beiden mooie stappen voor Memphis.
Ik zou persoonlijk voor Barcelona gaan, puur omdat het (in mijn ogen/smaak) in een leukere competitie speelt en een mooiere club is.

Bij Juventus vindt ik ook qua selectie toch nog bijzonder veel middelmaat. Spelers als Ramsey, Cuadrado (op de back), Rabiot, Arthur. Ik zou er persoonlijk niet vrolijk van worden.

Dan zou ik liever nog een paar jaartjes met Messi, Aguero (en ja die zijn ook al ouder en Aguero ook al redelijk versleten) Busquets willen spelen.

Bij Juventus heb je als echte blikvanger een C.ronaldo, maar dat is meer een doelpuntenmachine tegenwoordig. Messi is ook nog veel meer aangever, ook wel handig voor Memphis

Ik vraag mij af of Barcelona daadwerkelijk Wijnaldum en Depay wilde halen. De geruchten gaan al vele weken. Dan zou je denken dat ze toch wel een keer klaar zijn met onderhandelen en de handtekeningen gaan zetten. Maar dat gebeurt dan niet en zie wat er gebeurt; ze tekenen elders.

@joeritje94 In het artikel wordt beweerd dat Depay bij Juventus 3 miljoen meer zou gaan verdienen dan bij Barcelona. Praat je dan over een driejarig contract zou dat in totaal dus een verschil van 9 miljoen euro zijn. Over zo'n verschil zou ik toch zeker even goed nadenken ook al zou Barcelona mijn favoriete club zijn.

Jammer dat Milan niet een poging waagt. Ideale club voor iemand als Depay. Meer allure dan Lyon, gegarandeerd een basisplek en je bent waarschijnlijk de grote man daar. Depay is een goede speler, maar een Juventus of Barcelona is toch net iets té hoog gegrepen voor hem.

Goed nieuws. We hebben met Griezmann, Messi en Aguero al spelers die een soortgelijke rol vervullen. Barca heeft veel meer baat bij een snelle buitenspeler met diepte in zijn spel zoals Dembele. Als Griezmann zou vetrekken, wordt het een andere verhaal natuurlijk.

Zo werkt het dus tegenwoordig. Clubs proberen elkaar het leven zuur te maken over de rug van de spelers. Het gaat aardig lijken op een koeienhandel waar spelers gewoon misbruikt worden. Het is gewoon clubje pesten en dat wil dan samen een nieuwe competitie gaan vormen. Depay is zeker wel toegevoegde waarde voor Barcelona alleen heeft die club dermate wanbeleid gevoerd dat ze geen cent te makke hebben. En dat uit PSG moet het ook hebben van de oliesjeiks anders waren ze nu ook nul, komma nul idem Juventus. Het wordt echt hoog tijd dat clubs eens een eigen bestaan gaan moeten voeren zonder inmenging van buitenaf. Een grote club haalt snel een super sponsor binnen en die betaald wel grof geld voor nieuwe spelers terwijl een klein clubje een kleine sponsor binnenhaalt om te kunnen bestaan waar ze al blij mee zijn en dat is ook voor elk land zo dus ook Nederland. Wijnaldum heeft ook een groot mondje gehad over racisme maar gaat wel juist naar een club toe die gesponsord wordt juist ja door mensenonterende rijke lui met een corrupt land. De rijke zullen leven en de arme moeten maar afvallen dat is in het normale leven al zo en in de sport ook.

Juventus moet je helemaal niet naartoe willen. Die loeren constant op transfervrije spelers om ze daarna te laten verpieteren

10 juni 2021 om 11:49

Bij Juve heeft ie in mijn ogen wel meer kans op spelen dan bij Barca. Is misschien ook meer zijn niveau, zie hem wel slagen in de Serie A.

Johan Cruyff: "if you have second thoughts on playing for Barcelona, you are no longer of service to us."

10 juni 2021 om 12:31

Verwacht je dat een speler onderdanig roept 'how high' als 'barcelona roept 'jump!' ?

Het getuigt m.i. van misplaatste arrogantie om op dit moment deze quote aan te halen.
Barca is een geweldige club, maar teert wel op haar naam. Er zijn een aantal redenen op te noemen waarom spelers op dit moment mogelijk niet zo happig zijn om de stap naar Barcelona te maken.

Buiten dat zou het ook goed kunnen dat Barcelona gewoonweg twijfelt of aarzelt om hem in te lijven. Als het allemaal zo eenvoudig was geweest, dan had Barcelona hem wellicht allang aangekondigd...

Duidelijk, Barcelona heeft een financieel probleem. Ik denk ook graag of niet, als je ergens anders meer kan krijgen dan moet zo een speler gaan. Barcelona heeft het vorig jaar al heel leuk gedaan met veel nieuwe jonge spelers, dat is misschien op dit moment de weg te gaan. Tegen het grote financiele geweld kan je niet op. Zelfde voor Dembele, strik erom en voor veel geld verkopen aan PSG als ze hem willen.

Kan 3 miljoen meer verdienen dan bij Barcelona. Terwijl je bij Barcelona nog maar moet afwachten of je na een maand alweer een loonoffer moet brengen i.v.m. de slechte financiële situatie bij de club. Een voorzitter als Laporta is niet te vertrouwen. Daar kan Koeman hem als over vertellen.

Feit is dat Memphis een moeilijke persoonlijkheid is. De enige trainer die dit snapt en weet hoe hij Memphis tot Ongekende hoogte kan laten uitstijgen is Ronald Koeman. Dus Memphis als je succesvop wilt zijn kies je voor Koeman. Als je gaat voor het geld kies je in dit geval niet voor het succes

Ben ik nu de enige wie vind dat Depay absoluut geen kwaliteitsimpuls is Denk als hij daadwerkelijk naar een van deze topclubs gaat hij wederom zal falen OL is min of meer zo gebouwd dat er veel in dienst van Depay werd gespeeld Iets wat bij deze genoemde clubs niet het geval zal zijn eerder andersom

deze jongen mag trots zijn als een barca langs komt vind en vond hém zwaar over gewaardeerd maar we gaan het zien met het ek

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4938 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3530
TrincãoAanvaller283
NetoKeeper70
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper310
Jordi AlbaVerdediger353
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

810 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
Laatste voetbalnieuws

René van der Gijp looft Oranje-speler: ‘Hij heeft niets verkeerd gedaan’

René van der Gijp genoot zondagavond van de start van het Nederlands elftal aan het EK. Het team van bondscoach Frank de Boer zegevierde met 3-2 over Oekraïne dankzij een laat...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren