Belgen lachen om EK-kansen Oranje: ‘Misplaatste scorebordjournalistiek’

Maandag, 7 juni 2021 om 09:56Rian Rosendaal • Laatste update: 10:49

De optredens van het Nederlands elftal in aanloop naar het EK maken bepaald geen indruk in België. De kritiek op het elftal van bondscoach Frank de Boer is daags na de 3-0 oefenzege op Georgië (3-0) dan ook niet mild. De Belgische kranten zien het huidige Oranje absoluut niet als titelfavoriet voor het EK dat vrijdag begint. Men denkt dat alleen een uitblinkende Memphis Depay nog kan zorgen voor een geslaagde eindronde.

"Nederland na de 3-0 tegen Georgië tot kanshebber op een Europese titel bombarderen, zou een rondje misplaatste scorebordjournalistiek zijn", zo luidt het duidelijke oordeel van Het Laatste Nieuws. "Oranje hoort straks zijn poule te winnen, maar vanaf de tweede ronde zal het geluk en een flitsende Depay nodig hebben om in het toernooi te blijven." Een groot verschil met de situatie bij de Belgische nationale ploeg. "Of Eden Hazard en Kevin De Bruyne op tijd fit geraken. Het zijn zo ongeveer de enige kopzorgen van Roberto Martínez vandaag. Peanuts als je de vraagtekens waarmee Nederland naar het EK trekt allemaal optelt."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Oranje baart media zorgen: ‘Hun tribuneplek is voer voor discussie’

De Nederlandse kranten zijn niet mild over het optreden van Oranje.Lees artikel

"Frank de Boer en Oranje kenden al een rommelige aanloop naar het EK en ook de uitzwaaiwedstrijd tegen Georgië deed het optimisme niet oplaaien", voegt de bezorgde Belgische krant daaraan toe. De Nederlandse bondscoach beschikt in vergelijking met verschillende van zijn voorgangers niet langer over een selectie vol topspelers. "En als je op zoek gaat naar spelers met star quality, kom je uit bij Memphis Depay en Georginio Wijnaldum. Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt kan je gerust ook nog A-spelers noemen, maar dan heb je het min of meer gehad."

Het Laatste Nieuws vindt daarnaast Wout Weghorst 'een vreemde eend in de bijt' in vergelijking met topspitsen van vroeger zoals Marco van Basten, Ruud van Nistelrooij en Patrick Kluivert. "En Marten de Roon is in dit Oranje een eind verwijderd van de ondergrens die hij moet halen om de waterdrager te zijn in een team met aspiraties. Een gokje wagen door de negentienjarige Ryan Gravenberch daar te zetten en te hopen dat het rastalent ontploft, lijkt na gisteren een beter alternatief", krijgt de Boer als advies mee vanuit de Belgische media.

Ook Het Nieuwsblad velt een hard oordeel over de inbreng van De Roon op het Oranje-middenveld. "Op het middenveld dreigt De Roon intussen de nationale pispaal te worden. Hij moet voor het evenwicht zorgen, maar komt te veel aan de bal en springt daar te slordig mee om. Geen analist die hem op dit moment niet uit de ploeg zou flikkeren. Maar De Boer behoudt vooralsnog het vertrouwen." Depay is volgens de Belgische krant de enige hoop voor Oranje om er alsnog een succesvol EK van te maken. "Gezien alle andere twijfels rust de hoop van de natie om iets van het Europees kampioenschap te maken, op zijn schouders."

Voetbalzone houdt je op de hoogte over alles omtrent EURO 2020

Benieuwd naar de actuele stand, het wedstrijdprogramma en nog veel meer EK-nieuws? Klik hier!Gerelateerd

Meer sportnieuws

185 reacties (laatste reactie door real8madrid)

En door dit soort dingen gun ik de belgen dus nooit een titel, hebben nog helemaal nooit iets gepresteerd en lopen zo interessant te doen

7 juni 2021 om 10:17

Hahaha stel je een stuk aan zeg. Deze uitspraken doet elke Europese krant over Oranje op dit moment en er is ook niets van gelogen.

7 juni 2021 om 10:25

Haha maar die Belgen zijn wel de laatste die we serieus nemen toch. Die zijn altijd het lachtertje en moeten met U tegen ons praten. Zelf lieten ze met hun beste selectie ooit zelfs drama en verdriet zien hopend op de counter.

7 juni 2021 om 10:29

En ook alle 17 miljoen bondscoaches in NL

7 juni 2021 om 10:31

In de uitspraken wordt ook een vergelijking met de Belgen gemaakt. Dat daar alles koek en ei is, altijd vol overschatting.....maar die hebben jaren nooit iets gepresteerd, terwijl ze echt goede selecties hebben gehad.

7 juni 2021 om 10:36

@genieter, een beetje zoals Nederland de afgelopen 30 jaar?

7 juni 2021 om 10:44

Hahaha. Dus omdat jij toevallig in hetzelfde land bent geboren als Cruijff moeten wij een of andere troll met U aanspreken? Want wat heb jij zelf nou daadwerkelijk bereikt? Man man man.

7 juni 2021 om 10:51

Hazardinho77 Nederland heeft de laatste jaren nooit een echt goede selectie gehad niemand had verwacht dat Nederland op het wk van 2014 en 2010 3e en 2e zou worden. De Belgen schatten zichzelf elk jaar bij de kanshebbers, maar nooit echt laten ze iets zien. Misschien dat daarin het verschil zit. Maar goed de Belgen overschatten hun eigen kunnen al jaren, hetzelfde met de nationale competitie.

7 juni 2021 om 11:12

Afgelopen 30njaar?vokgens mij heeft Nederland na 2014 niks meer gepresteerd en is er altijd vol positiviteit over de Belgen geschreven door media.

7 juni 2021 om 11:34

@ravg, wat laat je je kennen zeg. Waar maak je je toch druk om.
Los daarvan zijn we met goed voetbal 3e geworden. Dus waar je op doelt met counter is me een raadsel. Je kunt het hooguit over die prachtige counter tegen Japan hebben.

Overigens hypocriet om allemaal op de belgen af te schuiven, maar volgens mij zijn er ontzettend weinig mensen die vertrouwen in Oranje hebben. Als ik dit forum zie dat heeft werkelijk 0,0 van de mensen vertrouwen in een goed Ek voor Oranje.
Maar als een Belgische krant er iets over schrijft dan kan dat absoluut niet toch.

Ik gun overigens Oranje WEL een prachtig EK en hoop dat ze een heel eind kunnen komen. Maar eerlijk gezegd qua spel en resultaten onder de boer heb ik er weinig vertrouwen in.

Maar misschien is er wel een verrassing in de maak.

7 juni 2021 om 11:37

Ze staan al langer als een jaar 1ste in de rangschikking kwa landen hoor.

7 juni 2021 om 11:50

Je hebt het over zelfoverschatting en nooit wat gepresteerd hebben. Een beetje wat Nederland de afgelopen 30 jaar deed toen ze altijd goede selecties hadden tot voor kort.

7 juni 2021 om 12:35

Lachtertje? Halve finale WK vind ik geen lachtertje. België heeft de afgelopen jaren (en nu nog steeds) een uitstekende selectie. En ook indruk gemaakt.

Zit wel veel schadenfreude daar in het zuiden. Iets wat wij over de Duitsers hadden, maar nu eigenlijk nog nauwelijks een rol speelt.

7 juni 2021 om 14:18

Het valt me wel op dat Belgen meer met ons bezig zijn dan wij met hun,je ziet nooit Nederlanders op Belgische forums en andersom wel..

7 juni 2021 om 14:55

Wat een contradictie hebben we hier, Marieke . Zit jij op Belgische fora? Zo nee, hoe kan je dan weten dat geen Nederlanders zitten? Zo ja, je liegt dus...

7 juni 2021 om 16:14

Omdat wij jullie niet zo interessant vinden als jullie ons,jullie kijken altijd een beetje op naar ons,zie ik ook op social media,hoeveel Belgen Nederlandse grote accounts volgens,terwijl ik niemand in mijn omgeving Belgische nieuws accounts zie volgen of andere populaire accounts,maar zie wel altijd belgen reageren op Nederlandse populaire accounts..

7 juni 2021 om 17:40

Hahahahaha hou op hoor. Wat betreft fora als dit, VZ is het enige Nederlandse voetbalforum waar je veel Belgen gaat vinden. Niet omdat het Nederlands is en wij jullie aanbidden maar simpelweg omdat het toevallig het beste Nederlandstalige voetbalforum is. Heel simpel toch? Veel Walen zal je terug vinden of Franse fora. Evenals mensen uit Monaco en Luxemburg of mensen uit Andorra op Spaanse fora. Dat krijg je nu eenmaal als je een relatief kleine bevolkingsgroep hebt maar een groter buurland (met meer middelen dus) dezelfde taal spreekt. Overigens is VZ gewoon een Engels eigendom trouwens Verder, wie wie volgt op social media jeetje zeg... Kan iemand dat een ruk schelen? Dat jij je er mee bezig houdt doet me vooral denken dat jij teveel met andere mensen (belgen, Nederlanders of Vietnamezen daargelaten) bezig bent. Op het sneue af dit.

9 juni 2021 om 16:38

Ja ik vind dit ook een beetje dom van Belgie. Hazard heeft een slecht seizoen achter de rug en de Bruijne is nog niet fit. Overigens is de selectie wel beter ook. met name de aanval van Belgie is wel echt beter dan die van ons. Ook goeie keepers. De verdediging en middenveld is een beetje vergane glorie hoor. Vermalen, Vertongen, Aldeweireld Witsel...afijn. Ze hebben een betere selectie. Dit jaar of volgend WK moet het wel voor ze gebeuren. Wat dat betreft heeft NL betere jongere spelers voor de toekomst.

9 juni 2021 om 23:04

Gaat niet meer gebeuren joh. Wie weet een halve finale of finale dit jaar als uitschieter maar iets winnen doen ze niet. En over twee jaar is het weer afgelopen, zaken ze volledig weg naar een consistente deelnemer op eindrondes maar niets meer dan dat. Ach, niets gewonnen maar het was wel gewoon leuk elke twee jaar.

7 juni 2021 om 10:18

De ellende is dat ze ditmaal nog gelijk hebben ook. Vind erger dat sommige Nederlanders de kop in het zand steken.
De Boer maakt ons compleet belachelijk met zijn opstelling en speler waarmee hij dat wil doen.

7 juni 2021 om 10:40

Mwah gelijk. Het is gewoon een matige selectie en een coach die zeer behouden speelt. De fout ligt toch meer bij de Knvb. Van de Boer was toch bekend hoe zijn spelopvatting is? Alsof je een renault koopt en dan vervolgens kwaad bent dat je niet de GP wint. En onze selctie is gewoon matig. Wat ik veel erger vindt is dat de Belgen met zo'n selectie nog helemaal geen prijs hebben gepakt. Zeker 3 jaar geleden toen de meeste op hun prime zat komen ze niet verder dan een derde stek. Laat hun nou gewoon naar zichzelf kijken.

7 juni 2021 om 10:58

@Rochus Dus derde worden op een WK en o.a. Brazilie uitschakelen is tegenwoordig slecht? Er zijn zoveel landen die ondanks houden generaties geen prijzen hebben gepakt. De laatstr keer en enige keer dat Nederland wat won was het EK in 1988. Er kan maar 1 de winnaar zijn. De concurrentie is fors.

7 juni 2021 om 11:46

@bliek 'vind erger dat sommige Nederlanders de kop in het zand steken.' Je bedoelt dat niet iedereen meegaat met de massa jacht op Frank de Boer gebaseerd op paar oefenpotjes en persconferenties? Heeft weinig te maken met de kop in het zand steken, ik oordeel liever pas over Frank de Boer na het EK, wanneer hij daadwerkelijk wedstrijden heeft geleid waarbij de resultaten belangrijk zijn. Als we zo spelen als tegen Schotland en Georgiã« op het EK dan maak ik me inderdaad zorgen, maar in oefenwedstrijden probeer je nou eenmaal wat nieuwe dingen, daar zijn ze toch voor en spelers gaan denk ik ook wat minder tot de max, omdat ze vlak voor het EK niet geblesseerd willen uitvallen in een oefenwedstrijd. Enige belangrijke wedstrijd die Frank tot nu toe verloren heeft was tegen Turkije als ik me niet vergis. Daarin speelde de Turken een goede wedstrijd en viel voor hun ook net alles goed, Oranje knokte zich nog best goed terug in die wedstrijd, maar hadden niet dat beetje geluk aan hun zijde toen. Het was teleurstellend voor Oranje, maar een wanvertoning vond ik het ook weer niet.

7 juni 2021 om 11:58

@pendeco,

Het zijn niet alleen de oefenwedstrijden. Hij en zijn team zijn niet scherp en dat heeft met een hoop dingen te maken.
Het begint bij het afmelden van spelers die niet mee gaan. Dan schrijft hij een keeper af zonder klachten.
Dan gaat hij idd oefenen en dat is prima dat je iets uit probeer maar doe dat dan ook met de juiste spelers. Gisteren kwam gelukkig Malen binnen de lijn voor Weghorst die hoort daar ook in een 532. Dan heb je namelijk weinig aan Weghorst zoals we gezien hadden in de eerste wedstrijd.

Maar idd de vooruitzichten zijn prima. Afschrijven doen we idd pas na het ek maar de voorbereidingen zijn alles behalve lekker te noemen.

7 juni 2021 om 10:18

Nou niet allemaal hoor. Ik woon in NL en daar wordt echt nog wel vaak opgekeken naar NL. Het is juist voor hen een verlichting dat ze na jaren van schaduw eindelijk eens daaruit kunnen treden. Dat is best begrijpelijk. En eerlijk is eerlijk: België heeft gewoon een beter team dan Nl.

Maar ik ben het Niet eens met: 2 spelers met Star Quality Memphis en Wijnaldum. Frenkie en De Ligt horen daar echt wel bij. We hebben pappa Virg ook niet, dus dan heb je er al 5.

In België hebben ze meteen een probleem als De Bruyne er niet bij is.

Maar vergis je niet hoor: ik woon in België en hier hebben ze echt wel door dat ze eindelijk eens een generatie hebben die aanzienlijk beter is dan de Nederlandse.

7 juni 2021 om 10:24

Woon je nou in Nederland of in België?

7 juni 2021 om 10:59

De Vrij en Ake zijn ook geen koekebakkers

7 juni 2021 om 10:18

Ach Nederlanders hebben de Belgen altijd uitgelachen. Nu is België op voetballend gebied gewoon een stuk verder en dan mogen ze zich best zo uitlaten.

7 juni 2021 om 10:22

Zonder een fitte hazard en de Bruyne stelt belgie ook niet veel voor hoor. Veel oude spelers met de achterhoede en mertens. Dan hou je over lukaku en carasco met aangevuld ook genoeg b garnituur net als oranje.

7 juni 2021 om 10:26

Gisteren toch nog Kroatië redelijk eenvoudig kunnen stoppen. Dan stelt bijna niemand meer iets voor in de voetbalwereld.

7 juni 2021 om 10:41

Kroatië dat van de week 1-1 speelde tegen Armenië, dat land moeten we inderdaad wel serieus nemen. België speelde zelf overigens gelijk tegen Griekenland, die ik nou niet bepaald hoger inschat dan Schotland.

7 juni 2021 om 10:44

@hazardinho - Dat is weer redelijk kort door de bocht. Alsof Courtois, Tielemans, en Dendoncker er spontaan niks van kunnen.

7 juni 2021 om 10:46

Denk toch dat België met het huidige team minder is dan voorgaande toernooien en schat ik Frankrijk, Italië, Engeland, Portugal hoger in met spanje en België als outsiders. Maar stel dat Hazard en de bruyne er na de poulefase bijkomen kunnen ze zeker verrassen.

7 juni 2021 om 10:47

Nou ik vind dat je Tielemans en Witsel ook wel tot top mag rekenen. Het probleem van Oranje is natuurlijk niet alleen de selectie, maar ook de bondscoach.

7 juni 2021 om 10:51

Oefenwedstrijden zeggen weinig, iedereen trekt zijn pootje terug en doet rustig aan omdat het ek eraan komt. We zullen straks een heel ander niveau gaan zien

7 juni 2021 om 11:14

@benzema. - Witsel heeft dit seizoen amper gespeeld though, want hij lag eruit met een gescheurde achillespees. Het is altijd de vraag hoe een speler op zijn leeftijd daarvan terugkomt. Mits in vorm is hij inderdaad ook een goeie middenvelder die de afgelopen seizoenen zeer sterk speelde bij dortmund.

7 juni 2021 om 12:53

@hazardinho77: we hebben de laatste matchen tegen Engeland toch altijd overtuigend gewonnen? Engeland is zeker een team met veel talenten, maar ze zijn zeker niet beter dan België.De enige die ik beter vind dan België zijn Frankrijk en ook wel Portugal. Duitsland is zwaar afwachten of ze zich kunnen herpakken hebben tegenover het vorige tornooi. Veel ploegen halen min of meer hetzelfde niveau en kunnen mits een dosis geluk of vorm van de dag van elkaar winnen.Dat België momenteel een stuk beter is dan Nederland vind ik zelfs geen discussie waard, maar op een tornooi kan alles.

7 juni 2021 om 10:19

Valt wel mee. Volgens mij zeggen ze hier ook niks geks. Helaas hebben wij qua prijzen niet gek veel meer voor elkaar gespeeld dan de Belgen, qua voetbalhistorie in het algemeen natuurlijk wel 10x meer

7 juni 2021 om 10:20

Stel je niet aan. Dit doen we al jaren met de Belgen. Wel uitdelen maar niet kunnen incasseren. Ook weer typisch Nederlands

7 juni 2021 om 12:59

Ze noemen het "misplaatste scorebordjournalistiek", nou wie heeft na gister gedacht dat we het EK wel even zouden winnen? Exact. Letterlijk iedereen ziet dat Nederland niet goed genoeg is voor EK winst, maar die Belgen doen net of we dat wel denken na een pot tegen Georgie.

7 juni 2021 om 10:34

Staat anders niets geks in hoor. Ja dat Virgil van Dijk niet bij de A spelers genoemd worden. Heb totaal geen vertrouwen dat wij ver zullen komen. Moeten de laatste twee wedstrijden voor tijd nog even een nieuw systeem in slijpen.

7 juni 2021 om 10:54

KDB heeft meer talent in ze rechter teen dan heel het Nederlandse elftal. En dit doet pijn om te zeggen.

7 juni 2021 om 11:22

Belgen zijn voor mijn gevoel altijd al meer anti-Nederland geweest dan andersom het geval is. Zie met dit artikel weer een mooi voorbeeld. Wellicht last van het Calimerocomplex?

7 juni 2021 om 11:31

Is dit anti- NL of gewoon een realistische kijk op de feiten? Of mag je de waarheid niet benoemen? Of moeten we na de 3-0 tegen grootmacht Georgië allemaal de polonaise lopen?

7 juni 2021 om 12:01

Dat Nederland niet in optimale vorm verkeert is inderdaad een feit. Dat kunnen we zelf ook wel zien. Dat notabene de Belgen, die voor het eerst in de geschiedenis een generatie hebben die sterker is dan Nederland, daarover laatdunkend gaan doen vind ik lachwekkend. In Nederland tijdens het WK van 2018 werd notabene een complete programmering rondom de Belgische wedstrijden ingericht. Een groot deel van Nederland gunt het Belgiã«. Andersom minder en wordt er zelfs lacherig gedaan. Dat is het verschil.

7 juni 2021 om 12:43

Ja, ik hoor dat ook vaak van Nederlanders die in België hebben gewerkt. Wij hadden dat vroeger met Duitsland.

Gezonde rivaliteit hoort er natuurlijk bij. Maar proef ook vaak een naargeestig leedvermaak daar in het Zuiden. Wisselt trouwens per medium, bij de Vlaamse publieke zender (sporza) zie ik nog wel vaak realistische analyses en Vlaamse fans van het Nederlands voetbal.

7 juni 2021 om 17:51

Denk dat België begin jaren 70 en in 90 zeker niet moesten onderdoen voor Nederland. Zeker in 90 was België echt wel heel sterk,daar zat veel meer in dan die 2e ronde. En lachen met elkaar dat gaat zo zeker ? Nederland zag België vaak als de kleine broer. Het is nu ook weer niet dat België nog niet wat bewezen heeft op een eindronde. Finale gehaald op een EK en eens 3e en 4e op een WK. Misschien vergeet ik nog iets ? Ok het palmares van Nederland is indrukwekkender klopt. Maar dat kan je evengoed zeggen dat België in de wielersport ook Nederland overklast heeft vroeger. Zo blijf je bezig. Gezonde revaliteit moet er zijn met respect voor de natie.

7 juni 2021 om 23:15

Ach die mensen hebben een enorm minderwaardigheidscomplex tov Nederlanders. Dat komt er even uit nu ze even beter zijn (op papier en in wedstrijden die niet heel belangrijk zijn). Kunnen ze eens iets anders roepen dan onze fritten zijn beter en heineken smaakt naar paardenzeik.

7 juni 2021 om 11:33

@mvl070: ze hebben gewoon gelijk hoor. We hebben helemaal niet zo'n goede selectie. De poule moeten we winnen, maar vrees dat het dan ook echt snel klaar is.

7 juni 2021 om 11:44

Lekker boeien wat dat onbestuurlijke staartje van Nederlands sprekenden vind. Ze hebben voor het eerst in eeuwen ook een keer iets wat misschien beter is dan wat de nederlanders hebben. Nu je economie, verdeeldheid en minderwaardigheidscomplex aanpakken en misschien wordt het ooit nog wat. Haha, kan mij herinneren dat het Nederlands elftal in 88 ook niet zo een denderende oefencampagne had, maar werden wel europees kampioen. Belgie nog nooit, hebben op dit moment ook het oudste team van het ek, dus na dit ek wordt het ook weer 10 jaar aanmodderen. Dan even het geweldige resultaat van 1-0 tegen croatie...verder hoef ik eigenlijk niets te zeggen. Lach me kapot als ze er in de poule fase uitvliegen, dan laat ik een vliegtuigje met teks over belgie vliegen...

7 juni 2021 om 14:42

daar houd ik je aan, maar denk dat jij het alleen bij praatjes houdt.
Als ik je tekst verder lees, kan ik alleen maar aangeven dat je dus werkelijk bijna niets van Belgie weet.

Ik zou je dan maar niet willen adviseren om de krantenkoppen van andere landen te lezen wat ze over Oranje vertellen, want dat raakt je waarschijnlijk nog harder dan dit.

Tip: laat het van je afglijden trek je er niet teveel van aan, want een krant spreekt niet namens de hele bevolking

Succes op het Ek en dat meen ik oprecht.

7 juni 2021 om 11:49

Ach, alsof wij altijd zo aardig waren richting het Belgische voetbal. Ze schrijven ook niets raars eigenlijk. Nu moet ik wel zeggen dat het lacherige gedoe rond Weghorst een beetje irriteert, want die heeft al 6 seizoenen achter elkaar een stijgende lijn te pakken op een steeds hoger niveau. Huntelaar zag je ook niet graag met de bal aan z'n voet ver van de 16, maar was ook klinisch effectief. Als Weghorst z'n kansen erin blijft schieten, doet hij waarvoor hij er staat. Voor het voetballende gedeelte (en ook het rendement) hebben we Memphis.

7 juni 2021 om 14:32

Ze zeggen hier toch niets raars, volgens mij gaan op dit moment in veel landen de kranten alle EK deelnemers af om te zien hoe de selecties er uit zien en wat hun kansen zijn. De conclusie van de Belgische kranten is niet heel anders dan wat ik in de Nederlandse media zie of wat ik hier in Engeland over het Nederlands elftal heb gelezen.
We hebben een aantal top spelers, met name achterin, maar de rest, vooral aanvallend is internationaal gezien B of C garnituur.

7 juni 2021 om 15:00

Ethiopiã« zou dit over Oranje kunnen zeggen. En dan zou het nog steeds waar zijn. Ik zie niet in waarom er dan nu weer van die stuiptrekkingen worden gemaakt omdat de Belgische media dit zegt. Vorig jaar, met een hoop spelers in vorm, met Koeman en Virgil, okã©. Maar we weten toch zelf ook dat het dit jaar waarschijnlijk niks wordt? Waarom is het dan zo erg als iemand anders dat zegt?

7 juni 2021 om 15:18

Niet veralgemenen. Die gasten van die krant zijn populistische schrijvers. Ze schrijven puur voor hun grootste doelgroep. Ooit toen Brugge een wedstrijd vlot won schreven ze: wie kampioen wil worden moet voorbij Brugge, terwijl Genk gewoon al weken aan de leiding stond...

7 juni 2021 om 15:37

Maar ze hebben toch gelijk of niet? Sowieso is NL slechter dan Spanje, Portugal, Frankrijk, Italie, Engeland, Duitsland en België. Met geluk kunnen we ons meten met Kroatie, Turkije, Switzerland en dat soort landen. De laatste 16 niet halen in deze poule zou heel erg triest zijn, maar daarna lijkt met me snel afgelopen. NL speelt niet meer dan 5 wedstrijden dit toernooi. De Belgen gaan het ook niet redden denk ik, maar laat ze ook een beetje lachen om NL, dat hoort erbij toch?

Pfff, de Belgen hebben nog gelijk ook. Dus of Blind op 6, of De Jong. Maar De Roon, dat gaat hem niet worden.

7 juni 2021 om 12:11

De Belgen hebben in de berichtgeving niet gelijk. In Nederland heeft niemand de verwachting dat we het EK gaan winnen. Dit in tegenstelling tot de Belgen zelf.

Dit soort jinxende berichten kunnen er natuurlijk niet genoeg zijn zo vlak voor het EK. Was in Brazilië niet anders 7 jaar geleden.

De hele voorbereiding van Oranje geeft weinig hoop op een succesvol EK. Dat we afhankelijk zijn van Depay zegt in mijn ogen genoeg. Het Oranje is een middenmoter hier op het EK,

7 juni 2021 om 11:51

Nou ja, gezien het rendement zijn we toch al sinds Koeman afhankelijk van Memphis? Dat is gewoon onze beste speler en hij heeft natuurlijk wel laten zien waarom. Hij is natuurlijk niet zo goed als een Robben was, maar dat is ook geen schande.

7 juni 2021 om 12:24

Het is een iets meer dan modale speler, die goed past bij het niveau van Olympic Lyon, niet echt de top. Misschien als hij naar Barca gaat dat hij zich aan het niveau omhoog kan trekken , maar daar twijfel ik aan. En het feit dat Oranje niet een team is dat vertrouwen uitstraalt zal het moeilijk worden

7 juni 2021 om 14:46

Iets meer dan modaal? Memphis is minimaal wel Europese subtop. Dan doe je 'm echt tekort.

7 juni 2021 om 17:36

Vooruit Sub-top dan maar meer ook niet. En dat is dan de belangrijkste speler van dit moment bij Oranje . Die gaat het in zijn eentje nooit redden . Of er moeten opeens andere spelers op staan en zich onttrekken aan de middelmaat, anders zie ik het somber in. Maar ja zo lang je er in zit maak je een kans

Welke Nederlander met enig gezag roept hier dat Nederland kandidaat is?

Vind overigens de typering dat de Belgen "lachen" om onze kansen een beetje misrepresentatie van de inhoud. Ze geven aan dat NL geen kanshebber is en dat ben ik met ze eens. Overigens is België ook niet (meer) de topfavoriet, maar eerder een gevaarlijke outsider.

7 juni 2021 om 10:17

Dit artikel zelf is ook een misinterpretatie van de inhoud van twee kranten die bijna niemand in België (zeker het laatste nieuws) ook maar een beetje serieus neemt als kwaliteitskrant.

7 juni 2021 om 10:22

Zoiets dacht ik al, dit is echt stemmingmakerij. Je bent wel heel dom of naïef als je denkt dat heel België ons uitlacht. Over het algemeen zijn Belgen namelijk super solidair met ons en gunnen ze ons altijd het beste als ze er zelf uitliggen. Daarbij komt dat de kritiek gewoon terecht is en wij absoluut geen kanshebbers zijn op de titel.

7 juni 2021 om 11:17

Inderdaad dit is stemmingmakerij van VZ. Maar de Belgen gunnen Nederland zeker niets als ze er zelf uit liggen. Andersom nog wel.

7 juni 2021 om 11:57

Je veralgemeent wel fel. Het is niet zo dat ik dan vurig zit te supporteren voor Nederland, maar ik gun het jullie op zich wel, al maakt het mij al bij al niet zo heel veel uit. Sommigen zijn dan weer echt pro, anderen contra. Jij en bepaalde andere leden hier leven echt met waanideeen alsof gans België oranje veracht, wat niet zo is.

Nederland bombardeert zichzelf toch ook niet als favoriet ? Wij gaan toch een stuk in de krant zetten dat Schotland de finale niet haalt ? Dat is helemaal niet het onderwerp. Belgie heeft wel een zeer sterke selectie, maar denk niet dat zij het EK winnen. Nou 1-1.

7 juni 2021 om 10:19

Er zitten blijkbaar een aantal gefrustreerde redacteurs/journalisten op de redactie van het nieuwsblad. Bijvoorbeeld sporza (sporttak van de Belgische NOS) heeft een normaal beknopt artikel.

7 juni 2021 om 10:50

Tja dat heb je in elk land. Beetje alsof ze in belgie een artikel van valentijn driessen gaan beschouwen als de mening van elke Nederlander..

7 juni 2021 om 11:05

Of het gemiddelde fragment uit VI over België.

7 juni 2021 om 11:54

Ach ja, op zich snap ik 't wel. In het verleden deden Nederlandse kranten alsof Belgie niet bestond en het kleine broertje was. Dan kun je 'm natuurlijk ook een keer terug verwachten. Uiteindelijk is er onder de meeste Belgen volgens mij wel een gunfactor jegens Nederland net als dat er bij de meeste Nederlanders wel een gunfactor is jegens Belgie. Sportmedia willen een rivaliteit starten die onder voetbalminnend Nederland en Belgie niet echt leeft. Belgie was de hele reden dat ik nog wedstrijden op het EK en WK heb gezien de afgelopen jaren.

Vraagje aan de Belgen onder ons: Doen de kranten in België dit met ieder land op het EK? Of in ieder geval met de grotere voetballanden? Anders zou ik het vreemd vinden dat de Belgische kranten het Nederlands Elftal zo uitvoerig gaan analyseren en er over gaan praten. Iedereen in Nederland is het ermee eens dat Nederland geen echte kanshebber voor de titel is. Dus waarom zou België dat dan nog extra moeten benadrukken?

7 juni 2021 om 10:54

Volgens mij volgt Het Laatste Nieuws alle grotere landen wel een beetje, maar over het algemeen is het geen krant die je serieus kunt nemen. In het verleden heeft Driessen zich ook negatief uitgelaten over de Belgische nationale ploeg, toen werd daar ook mee gelachen door de Belgen die de Nederlandse pers wat volgen. Nu kun je eigenlijk hetzelfde doen, beide kranten die in dit artikel worden aangehaald proberen puur entertainment te verkopen, geen deftige analyse. De meeste Belgen die ik ken verwachten meer van Nederland dan dat Nederlanders hierop VZ zelf lijken te doen.

grappig, ik vind Depay en Wijnaldum juist A spelers en Frenkie De Jong en De Ligt juist spelers met star quality

Ze pikken er natuurlijk ook wel de twee mooiste kranten uit met het nieuwsblad en het laatste nieuws. Een analyse uit de morgen of van sporza zou een stuk genuanceerder zijn maar uiteraard een stuk minder spectaculair.

7 juni 2021 om 13:06

Inderdaad ze hadden ook dat stuk er uit kunnen halen dat het Belgische nationale team niet met de Belgische trots vliegt maar met een of andere prijsvechter.....Wie is hier nu zuinig 😏😂

7 juni 2021 om 13:17

Valentijn Driessen staat ook geregeld hier met uitspraken in een artikel. Zelfde niveau. Het werkt wel, want ik was toch weer benieuwd. Denk overigens dat ze weinig geks zeggen, NL is geen favoriet. Belgie ook niet. Beide middenmoot.

7 juni 2021 om 17:39

Ze zeggen waar het op staat , wij hebben soms wat zand in onze ogen als het om de prestaties van Oranje gaat. Die waren over het algemeen niet echt bijzonder. En misschien dat België Nederlands georiënteerd is omdat er wel eens wat Nederlandse analisten daar op tv verschijnen.

Zijn altijd de tegenstanders die het gevaar en klasse van Depay altijd blijven benoemen in tegenstelling tot onze Oranje supporters. On: dit soort berichtgevingen doet me Oranje-hart altijd kloppen. Hoe we er ook voor staan (momenteel dramatisch), blijf ik altijd geloven in de kansen van het NL’s elftal. Hopelijk kunnen we de monden snoeren van al die landen die ons onderschatten.

De Belgen kunnen zich beter druk maken om hun eigen team, zonder de Bruyne lever je toch echt wel wat kwaliteit in.. daarnaast is de verdediging in mijn ogen niet geweldig.

Ze zeggen dat Weghorst een vreemde eend in de bijt is, maar een spits die er 20 in schiet in de Bundesliga is toch gewoon een prima spits?
Lukaku de wereld spits heeft er 4 meer gemaakt in een vergelijkbare competitie..

Persoonlijk zie ik de Belgen ook niet als topfavoriet voor de eindzege, laat beide landen eerst maar eens de poulefase door komen..

7 juni 2021 om 10:35

Ben jij hier nu echt doodserieus Weghorst en Lukaku aan het vergelijken met elkaar?

7 juni 2021 om 10:50

Dat ben ik zeker ja haha!

Weghorst heeft de afgelopen 3 seizoenen 54 goals gemaakt in de bundesliga bij een ploeg die niet om de titel speelt, Lukaku 59 gemaakt in de afgelopen 3 seizoenen bij inter en united.

Qua statistieken toch behoorlijk overeenkomend.

Natuurlijk zou iedereen met een gezond verstand kiezen voor Lukaku, maar we moeten niet doen als of ons woutje er niks van kan.

7 juni 2021 om 11:21

We gaan het zien. Maar we Weghorst is echt geen topspits.

7 juni 2021 om 12:18

Uiteindelijk wordt een spits afgerekend op zijn doelpunten, een Wout heeft in een hoog aangeschreven competitie laten zien dat hij doelpunten kan maken.

7 juni 2021 om 10:44

Zijn eerste echt goede seizoen? Vorig jaar ook een meer dan prima seizoen gedraaid. Rond de 15 goals voor een spits die bij een middenmoter in Duitsland speelt is echt meer dan prima. Hij speelt niet bij de kampioen van zijn competitie, zoals Lukaku wel doet. Dan krijg je logischerwijs ook meer scoringskansen.

7 juni 2021 om 10:49

Weghorst 3 jaar bundesliga, 3 jaar 15 goals. Zijn gewoon nette cijfers hoor. Lukaku is een beest en pakt veel op kracht hoor. Ik zou zelf op dit moment voor Weghorst kiezen. Ik denk niet dat er een meer gemotiveerde speler is op het aankomende kampioenschap

7 juni 2021 om 10:51

Hoe kan je ooit Weghorst boven Lukaku kiezen, haha? Kom op man, Lukaku is vele malen beter dan Weghorst.

7 juni 2021 om 10:52

Jij zou Weghorst boven Lukaku kiezen?

7 juni 2021 om 11:05

Weghorst boven Lukaku. Als Lukaku een Nederlander was en Weghorst een Belg had je dan het zelfde gezegd?

7 juni 2021 om 11:52

Voetbal is subjectief, maar dit is toch wel heel extreem. Dat is alsof Belgen Denayer boven De Ligt zouden verkiezen, omdat die eerste een goed seizoen bij Lyon heeft gespeeld.

7 juni 2021 om 17:40

Dan kijk je dus alleen naar de cijfers , scorebord journalistiek. Misschien is het beter om een paar wedstrijden van die gasten te bekijken en dan nog eens je mening geven

Enige waar ik t niet mee eens ben: Wijnaldum is geen Star, De Ligt en vooral Frenkie Zeker wel. En we hebben pappa Virg niet.

7 juni 2021 om 10:24

Wat de Belgen ons altijd verwijten met een grote mond doen ze nu zelf ook. Laat ze eerst zelf maar eens finales halen…. Zal al zwaar genoeg worden voor ze

7 juni 2021 om 11:57

Ik vind dat De Ligt het ook nog niet verdiend om een 'star' genoemd te worden. Ik potentie natuurlijk een uitstekende verdediger, maar voor mij nog veel te wisselvallig om tot de wereldtop gerekend te worden. Wijnaldum heeft in zijn loopbaan al veel meer gepresteerd dan De Ligt.

"nederland na de 3-0 tegen Georgië tot kanshebber op een Europese titel bombarderen, zou een rondje misplaatste scorebordjournalistiek zijn"

Er is dan ook helemaal niemand in Nederland die dat doet.

De Belgen kunnen zich beter druk maken om hun eigen team.
Dit is zo'n beetje de laatste kans voor de "gouden generatie" om een prijs te pakken, maar ik zie het niet gebeuren.

7 juni 2021 om 11:24

nederland na de 3-0 tegen Georgië tot kanshebber op een Europese titel bombarderen, zou een rondje misplaatste scorebordjournalistiek zijn" Er is dan ook helemaal niemand in Nederland die dat doet. Ze schrijven toch ook niet dat iemand in Nederland dat doet. Ze hebben het toch over zichzelf.

Ik zie België ook niet als favoriet. Die ploeg is eigenlijk ook al weer op zijn retour en heeft het niet waar kunnen maken met deze gouden generatie. Het Nederlands Elftal is ook nog niet goed genoeg maar het omslagpunt tussen het minder worden België en het sterker wordende Nederland is dichterbij dan de Belgen in de gaten hebben.

Ik zou zo spelen: 5-3-2 kan best, maar zit er nog te weinig in geslepen dus ga maar gewoon voor eigen identiteit en probeer in het toernooi te groeien met 4-3-3 Stekelenburg Dumfries De Ligt De Vrij Wijndal Gravenberch De Jong Wijnaldum Berghuis Weghorst Depay Allemaal spelers die min of meer een stabiel tot goed seizoen gedraaid hebben

7 juni 2021 om 10:52

Maar ik vind wijndal eigenlijk helemaal niet zo goed. Wie me positief heeft opgevallrn is malacia de laatste tijd. Ik ben wel ajax fan maar toen ik hem tegen utrecht en jong frankrijk zag dacht ik wel gelijk die heeft iets extra's wat wijndal niet heeft. Als malacia zijn traptechniek verbeterd en constanter word denk ik dat dick gelijk gaat hebben hij kan zeker Oranje halen.

We kunnen de Boer de schuld geven van alles, hij doet het ook slecht, maar ik moet zeggen dat je ook een zwakke selectie hebt. Backs zijn niet geweldig, Middenveld is een middenveld dat bij hun eigen team goed presteert maar in Oranje weinig laat zien, en voorhoede is eigenlijk alleen Depay, die ook maar net zijn toernooi moet hebben. Aardig verschil tegenover een selectie met Robben, van Persie, Sneijder, N. de Jong, van Bommel, van der Vaart etc. Die allen in hun beste tijd zaten rond 2010.

7 juni 2021 om 10:39

Op papier is het een subtop selectie maar Koeman zette wel een team neer dat kon winnen van toplanden, ook al was het tegen de mindere landen ook vaak niet best. Maar dat zie ik onder de Boer niet gebeuren.

7 juni 2021 om 10:40

Koeman had het gewoon goed voor elkaar met oranje. En die moest het met de zelfde spelers doen als de Boer.

7 juni 2021 om 11:39

Cillessen; Dumfries; De Ligt, Van Dijk, Blind; De Roon, F. De Jong, Wijnaldum; Promes, Depay, Babel

Dit was de opstelling destijds.
Dus jij vind dat hij Promes en Babel er maar in moet zetten, want daarmee wonnen ze notabene van Duitsland in de Nations League. En je mist natuurlijk nu VVD wel.

Grappig toch dat Belgen ons als arrogant bestempelen, terwijl dit toch erg misplaatst is. Men heeft 2 goede generaties gehad (jaren '80 en nu). Niet echt reden om zo naast je schoenen te lopen lijkt mij.

Het verbazingwekkende is dat ik op dit moment in Nederland nauwelijks mensen tegenkom die Oranje serieus als favoriet voor de Europese titel zien. En dat kan ik me ook best voorstellen als je de recente wedstrijden van Oranje in ogenschouw neemt. Onze zuiderburen hebben op dit moment gewoon een betere generatie voetballers. Hetgeen over pakweg 5 jaar weer anders kan zijn. Is dat erg of vervelend? Nee, natuurlijk niet.

" Het Laatste Nieuwsblad" voetbalzone? welke krant is dat? nog nooit van gehoord!
je hebt ofwel "het laatste nieuws" ofwel "het Niewsblad"
beide prul kranten trouwens voor alle noorderburen die op hun paard getild zouden zijn van zulke artikels

Persoonlijk vind ik dat dit moet kunnen. Heb de belgen op voetbal gebied ook decennium lang uitgelachen, en kan een stootje terug wel hebben. Mooie generatie geweest... Allllleeen hebben ze met deze spelers echt helemaal niks gepresteerd op een derde plek na, die Oranje ook behaalde in 2014 met eredivisie spelers.

Belgie... het team dat al jaren qua namen zoveel beter is dan NL, maar nog nooit een echte teamprestatie heeft weten te leveren. NL daarentegen zowel in 2010&2014 uitstekend gedaan met een matige selectie, maar juist een sterk team!

7 juni 2021 om 10:41

2010 was geen matige selectie hoor.

7 juni 2021 om 10:55

Zeker wel. Bedenk je eens dat rechtsback Van der Wiel was. Het centrum was Joris Matthijsen met Johnny Heitinga. Eljero Elia viel in op de flanken. En in de verlenging werd Edson Braafheid nog gebracht...

7 juni 2021 om 11:40

Heitinga en Mathijsen waren degelijke verdedigers op Europees niveau. Van der Wiel speelde een topseizoen, net als Braafheid die hierdoor naar Bayern ging en Stekelenburg. Van Bronckhorst had alles al meegemaakt en vanaf daar had je louter Europese toppers met Sneijder die net de treble had gewonnen, Robben de dubbel aangevuld met toppers als Kuyt, vd Vaart, Huntelaar en v. Persie. Zelfs Elia was in absolute topvorm die periode en trok dit bij HSV door. Het waren geen 11 wereldtoppers maar het team zat goed in elkaar en stoelde op enkele absolute klassespelers.

7 juni 2021 om 12:00

Als je Robben, Van Persie en Sneijder in de basis hebt staan (in de kracht van hun leven), kun je toch moeilijk spreken van een matige selectie. Het tandem Heitinga / Mathijsen was inderdaad geen Puyol / Pique, maar nog steeds degelijk. De prestaties van 2014 vond ik specialer, met wel heel veel nieuwe internationals en de sterren die al op leeftijd waren. Alleen al om die reden heb ik nog een sprankje hoop voor dit Ek; er gebeuren altijd wel gekke dingen

7 juni 2021 om 11:00

3e op het wk als best scorend land was een matige prestatie?

Weghorst een mislukt eend noemen terwijl hij er 20 maakt in de bundesliga maar wel stressen of eden hazard optijd fit raakt terwijl die al 2 jaar geen bal goed heeft geraakt. Mag lijden dat die belgen er gelijk uitvliegen. 1x een halve finale gehaald met zulke wereldspelers, knap hoor!

België? Die stellen toch net zo weinig voor als Oranje qua prestaties de afgelopen 10 jaar?

7 juni 2021 om 10:39

Hangt er vanaf wat je prestaties noemt. Ze hebben meer toernooien gespeeld dan Nederland en staan al jarenlang in de top 5 van de fifa ranking. Het zal dus nogal moeilijk worden dat feitelijk te onderbouwen.

7 juni 2021 om 10:42

Belgie staat 1e op de Fifa World Ranking en heeft afgelopen twee eindtoernooien minimaal de kwartfinale gehaald waar Nederland er niet eens bij was. En nog lees ik hier reacties dat de Belgen hun plaats moeten kennen en geen recht van spreken hebben. Vind het lachwekkend. Ik kan me goed vinden in de analyse van de Belgische kranten

7 juni 2021 om 10:55

Uiteindelijk hebben we allebei niks gewonnen dus dat klopt. Maar als je eerlijk bent heeft België toch te weinig gepresteerd met deze geweldige generatie, dat is het punt denk ik. Weet niet wat er achter deze generatie zit qua talent maar het zal net als Nl met golfbewegingen gaan. Ik heb ook een beetje het gevoel dat het de laatste kans is voor België met dit team.

7 juni 2021 om 10:58

Ze winnen allebei niets daar waar wij jaren een dramatische selectie hadden en de Belgen hun gouden lichting geen enkele prijs of finale heeft behaald. Ik denk dat Belgen onderpresteren en niet zo van de toren moeten blazen als je zo'n selectie hebt maar geen resultaat. Leuk dat je in een ranking dan eerste staat, dat heeft net zoveel waarde als de sportiviteitsprijs - geen.

7 juni 2021 om 11:12

Dan heeft Nederland dus ook met uitzondering van 88 al ongeveer een eeuw niks gepresteerd?

7 juni 2021 om 11:16

Het is geen clubvoetbal waar jaarlijks meerdere prijzen te verdelen zijn.

7 juni 2021 om 11:38

Het is niet dat je niks presteert als je het toernooi gelijk niet wint. Wat JK-Ajax aangeeft is dat met het materiaal wat jullie voor handen hadden er echt meer had ingezeten, en dan voornamelijk in 2016 denk ik. Zo presteerde Nederland rond de eeuwwisseling eigenlijk ook niet naar wat je mocht verwachten van die gouden generatie, terwijl in 2014 er een prestatie van formaat werd neergezet met een matige selectie, terwijl zij maar derde werden.

7 juni 2021 om 11:45

Volgens mij stonden we in de finale in 2010, ik zei immers geen enkele prijs of finale behaald. Ook werden we in 2014 met een godswonder 3e, best aardig nog. Dat is dan toch wel een karig resultaat voor de Belgen met deze gouden lichting toch? Ik word er niet zo warm van, ik vind het eigenlijk een slechte prestatie - net als de prestaties van Oranje na 2014. In 2016 vlieg je er uit door Wales en eigenlijk alleen in 2018 presteer je.

7 juni 2021 om 13:32

Ja maar je zei ook in je eerste zin ze winnen niets. Waarmee je impliceert dat alleen prijzen tellen. En ach, wij werden vorig WK dan wel derde maar waren het 2de beste team van het toernooi - het is gewoon afhankelijk van aan welke kant van de loting je zit. Dus die derde plaats had bij een andere loting net zo goed een tweede kunnen zijn. Wat ook weinig had uitgemaakt, want enkel de eerste plaats telt. Tot daar ben ik het met je eens. Maar het is natuurlijk niet zo dat je niets presteert als je niet wint, jij doet alsof niet winnen en 2de of 3de worden net zo armzalig is als Andorra dat zich nooit kwalificeert. België presteert toch al jaren top en is ook in bijvoorbeeld de kwalificaties een pletwals die alles wint, waar een Nederland het toch moeilijk heeft met landen als Turkije en IJsland. Dan is er toch een verschil voor mij. Enfin, het doet er allemaal weinig toe.

7 juni 2021 om 10:48

Ik zou het op de afgelopen 5 jaar houden. Met een beetje rek (11 jaar ipv 10) hebben we een een 2e en een 3e plek op een WK gehaald.

Ok belgie... nummer 1 van de wereld, op zich mag je dan wel praatjes hebben. Ga nou gewoon lekker zelf even presteren op een eindtoernooi, want hoor inmiddels ook al 10 jaar dat dit zo een gouden lichting is, zonder resultaat.

7 juni 2021 om 11:05

ach dit voetbalzone artikel is pure stemmingmakerij, eigenlijk zeggen die kranten niet vele meer dat Nederland geen topfavoriet is, de groep zal overleven maar hard afhankelijk zal zijn va ndepay. daar is toch niets neerbuigend of minachtend aan?

voetbalzone provoceert om daar van te maken dat Belgie met nederland lacht wat helemaal niet zo is

Ik vind het bijzonder dat België al jaren het nummer 1 land is zonder iets te winnen, terwijl Frankrijk toch echt beter is. Die ranking is pas scorebordjournalistiek. België heeft nog wel een sterker team dan ons, maar ik denk dat ze nu minder sterk zijn als de vorige keren. En wij zijn gelukkig iets sterker geworden. Dus de verschillen zijn kleiner.

7 juni 2021 om 11:07

ranking werkt zoals het tennis ranking. hoe meer je wint hoe hoger je ranking + de relatieve ranking van de tegenstander heeft grote impact.
belgie heeft gewoon amper nederlagen gelenden de afgelopen 4 jaar, met quasi perfecte qualificatie rondes terwijl frankrijk daar wel eens ee nsteek heeft laten vallen, zoals de meeste grootste landen trouwens.
maakt deze ranking nog altijd wel iets relatief, maar het zegt ook iets

Ik zal aan dit artikel terugdenken wanneer Nederland Belgie loot in de kwartfinale of halve finale. Wanneer men alle focus legt op Memphis, en De Boer pardoes de ingeving krijgt zoveel mogelijk 'Ajax 2019' te herstellen. Dat Matthijs de Ligt scoort met z'n kop (Juve), Donny van de Beek met een lage schuiver (Juve) en Frenkie de Jong Kevin de Bruyne laat lijken op Luka Modric. Afijn, dit zijn natuurlijk de schreeuwerige kleinere krantjes, want ja; anders vallen ze niet op. Precies wat Lierse al keurig aangeeft: de fatsoenlijke kranten zijn genuanceerder. Nederland is outsider, hoogstens. En dat is ons in 2014 prima bevallen aldaar we na één wedstrijd pardoes tot favoriet werden gebombardeerd. Op zo'n toernooi gaat het veel meer om chemie en flow dan over pure kwaliteit, vaak. Er was dat toernooi maar één team dat van Duitsland had kunnen winnen, dat waren wij in die flow. Terugkomend op dit; qua kwaliteit acht ik België ook wel ietsje beter maar zoveel scheelt het al niet meer. Zeker niet als Virgil mee had gedaan. De twee teams zouden eigenlijk perfect in elkaar passen. Wij leveren de achterhoede, zij de voorhoede. Middenveld met Frenkie, Kevin en Youri/Gini. Man. Zomaar even watertanden op maandagochtend. Laat je niet misleiden door deze schreeuwerige koppen. Ik wens België succes en van Nederland weten we dat ze er nagenoeg altijd wel staan op een eindtoernooi, hoe slecht de voorbereiding ook (2014). Laten we positief zijn!

Dus Nederland speelt gelijk tegen Schotland en wint van Georgië en moet zich zorgen maken. België speelt gelijk tegen Griekenland, wat minder is dan Schotland en wint van Kroatië, die van de week nog gelijkspeelden tegen topland Armenië, zal de klus wel even klaren. Misplaatste arrogantie noemt men dat.

Hebben ze gelijk ja! Presteren ze zelf wel eens wat nee !

7 juni 2021 om 11:26

Hoeveel heeft Oranje dan al gewonnen de afgelopen 100 jaar, ondanks de ene ‘Gouden Generatie’ na de andere? 1 EK titel...

Ondanks dat de Belgen een topgeneratie hadden en de meeste alweer in de 30 zijn, kwamen ze nooit verder dan een halve finale en momenteel zie ik niet echt een nieuw topgeneratie opstaan.

Grappig wel ergens. Er was een tijd dat de Kaaskoppen voor arrogant werden aangezien. De laatste jaren presenteren de Belgen zich op voetballend gebied prima. Geeft dat dan aanleiding om zo laagdunked te reageren? Er zal waarschijnlijk niemand in Nederland te vinden zijn die zal beweren dat het Nederlands Elftal hoge ogen zal gooien. De Belgische pers wil dat er nog even lekker inwrijven. Ze moeten de spiegel maar eens voor houden. Een gouden generatie die op leeftijd raakt en nog niets heeft gewonnen. Dat geeft pas te denken.

7 juni 2021 om 11:29

En hoeveel hebben de vele Gouden Generaties van Oranje dan wel niet gewonnen? Misschien moet Oranje dan ook maar eens de spiegel voorhouden want 1 EK titel is wel heel magertjes dan ( volgens jouw logica).

7 juni 2021 om 14:15

Dat is precies wat er gebeurd hier in Nederland. De erkenning is er dat dit team in principe niets kan klaarspelen. Waar het om gaat is dat de Belgische pers zich teveel met Nederland bezig houdt en zelf de horlepiep danst om het Belgische team. Maar dat team heeft nog niets gewonnen, laat staan een finale gespeeld. Bovendien heb ik een gedeelte van de wedstrijd tegen Kroatië gezien en moet ik eerlijk bekennen dat dit weinig aanleiding gaf om België te zien als een titelkandidaat. Maar goed, we zullen zien of het voor België magertjes blijft. Persoonlijk zou ik het voor een paar van mijn Belgische vrienden leuk vinden als België het goed doet.

Enige hoop die ik heb is dat in 2004 Griekenland uit het niets Europees kampioen is geworden en in 1992 Denemarken (volgens mij toen officieel niet eens gekwalificeerd). Dan gloort er nog hoop

Wanneer zeggen we eigenlijk goed gedaan de boer? Bij een halve of kwartfinale? Wat is de lat

7 juni 2021 om 11:02

Mensen hebben liever niet dat De Boer het EK wint want dan blijft hij bondscoach. Vreemde gedachtegang. Maar ligt er echt aan wie je treft in de achtste finale als je de poule doorkomt, als dat Frankrijk Duitsland of Portugal is kan je natuurlijk gewoon verliezen maar is dat dan goed genoeg om De Boer te laten zitten, tja..

Hoewel het niet de Belgische kwaliteit kranten zijn, hebben ze natuurlijk wel gelijk. Er zijn maar een paar spelers van Oranje die ook bij de Rode Duivels in de basis zouden staan. Alleen verwacht niemand in Nederland veel van Oranje. We zijn eigenlijk al blij dat we weer eens mee mogen doen

Het Laatste Nieuws moet je ook niet serieus nemen...

Leuk dat de Belgen aan ons denken. Andersom lees ik niets over België in onze media. Laat toch wel zien wat een klein volkje dat is dat ze zo met ons bezig zijn.

Wat me vooral opvalt met bij de Belgen is dat ze hun beste generatie ooit hebben en nog steeds mindere resultaten als Nederland haalt, terwijl wij echt gewoon met een mindere generatie spelen. Dus weet ook niet waar die praatjes vandaan komen. Over 4 jaar zijn hun sterren oud en zakt het nationale team weer af. Hoor je ze ook niet meer.

7 juni 2021 om 11:11

Hoe bedoel je mindere resultaten? Kwart finale van Euro 2016 en 3e op WK 2018, terwijl Nederland voor beiden toernooien niet eens gekwalificeerd voor was.

7 juni 2021 om 11:43

En de jaren ervoor? Nederland 2de op een WK en 3de op een WK. Vooral in 2014 met een team waar niemand iets van verwachte. Ook nog verliezend finalist Nations League (als je daar waarde aan hecht). En de Belgen? Die halen kwartfinale en een 3de plaats met hun beste generatie ooit. Dus dan vind ik dat je wel kunt stellen dat de Belgen het minder hebben gedaan dan ons. Want de oogst is mager voor hun beste generatie ooit. Over 4 jaar is er bijna niets meer van dat team over.

De Belgen zien hetzelfde als de gemiddelde Nederlandse voetbalfan. Alleen klinkt het altijd wat harder uit de mond van een rivaal.

Waarom zouden de Belgen het over ons moeten hebben?
Degelijke pot gespeeld tegen Georgië in een nieuw systeem. Nog niet wat het moet zijn, maar wel beter dan tegen Schotland.

Het is nu niet zodat België wat gewonnen heeft met hun ''gouden generatie''.
Defensief is het een drama bij België en ik moet nog maar zien of zij zelf uberhaupt ver komen.

Nederland moet de groep heus wel doorkomen (en in mijn ogen ook als nummer 1).
Daarna is het gewoon afwachten wie je loot. Loot je Frankrijk, dan gaat het een lastige worden. Al heb ik het idee dat het Nederlands Elftal tegen grotere tegenstanders altijd stukken beter speelt, maar dat is mijn eigen gevoel. Op een toernooi is het de vorm van de dag en kan je uiteindelijk van iedereen winnen. Teams als Griekenland werden ook Europees Kampioen. Portugal ook met amper winstpotten destijds...

België moet zich eerder druk gaan maken of zij wat gaan presteren. Een defensie met Alderweireld, Vertonghen, Vermaelen, Boyata en Denayer is ook niet om vrolijk van te worden.
De Bruyne is nog amper fit. Daar moeten ze het ook nog maar mee zien. Hazard is al 2 jaar niks meer sinds zijn overgang naar Real.

Dan heb je nog een Mertens die al tijden niets meer laat zien bij de Belgen en een Batshuayi die wel kansen af kan maken, maar voetballend voor voldoende frustratie zorgt (is die echt te matig in, in mijn ogen).

Ze hebben het geluk dat een Lukaku in bloedvorm is en in mijn ogen ook Carrasco een absolute must is. Die man heeft een gigantisch goed seizoen en ik denk dat hij met Lukaku (mocht de Bruyne niet tijdig fit zijn) het moeten gaan doen. Met wellicht een Hazard en/of Mertens nog eventueel (mochten ze eens wat beter gaan presteren).

Daarnaast hebben ze geluk dat ze een wereldkeeper hebben in de naam van Courtouis.

Zie zowel Nederland als België niet als favorieten hoor. Dat zijn toch echt wel Frankrijk en Portugal wat mij betreft. Met als underdogs een hele reeks teams: Engeland, Italië, Duitsland, Spanje, België en Nederland. Wellicht nog een hele darkhorse in Kroatië. Maar die zijn toch wat minder geworden, in mijn ogen.

Ik vind het wel leuk voor de Belgen dat ze al een poosje wat beter zijn dan wij. Ze moeten het alleen nu wel een keer waar gaan maken, want ze hebben met al die toppers bijzonder weinig laten zien het afgelopen decennium. Naja wel een 1e plek op de FIFA ranglist natuurlijk.

Ik ben Belg en lach absoluut niet met Nederland. Voor mij zijn ze echt wel outsider, evenals België. Ik ben zeker geen fan van de huidige Nederlandse selectie, maar ze hebbe gewoon een sterke selectie, als je die namen bekijkt. Er is dit tornooi maar 1 favoriet en dat is jammer genoeg Frankrijk.

7 juni 2021 om 12:38

Ik vind België een van de favorieten. Nederland absoluut niet. Nederland mist Virgil van Dijk. Dat scheelt een slok op een borrel. Niet omdat je het defensief niet kunt opvangen, maar hij was onze duidelijkste en misschien wel enige leider.

9 juni 2021 om 20:53

Hetzelfde met België en Kompany. Die wordt ook enorm hard gemist, vorig seizoen had ik België meer kans gegeven dan nu.

Ik lees veel opgefokte reacties van mijn landgenoten hier. Ergens terecht; de Belgen hebben misschien weinig recht van spreken, omdat deze prachtige lichting ze nog geen enkele prijs heeft opgeleverd. Vergeet echter niet dat de Nederlandse media ook altijd iedereen de maat nemen, met types als Johan Derksen, Hugo Borst en tegenwoordig Valentijn Driessen voorop. Vind dat altijd een beetje ongepast, ik zie liever dat journalisten mij informeren in plaats van hun onbelangrijke mening verkondigen. We gaan wel zien welk land het EK wint, ik schat de kansen voor zowel Belgie als Nederland niet erg hoog in.

Aan de andere kant zou het een schandaal zijn als de Belgen met deze generatie geen eindtoernooi zouden winnen. Dit is de laatste kans voor deze generatie, de generatie die eraan komt is niet vele beter dan wat er nu bij Oranje loopt...

Nederland heeft België ook lang uitgelachen dus geven en nemen lijkt me.... Hopelijk geeft dit oranje de motivatie om wel wat van te maken.

Nederlanders worden altijd afgeschilderd als chauvinisten maar die Belgen zijn minstens net zo erg waarschijnlijk erger....

Ik merk dat heel wat Nederlanders hier wel heel snel op de teentjes zijn getrapt. Waar ze zelf kritiek gaven op Frank de Boer en zijn elftal, daar worden ze heel emotioneel als de Zuiderburen hetzelfde zeggen. Vreemde reactie altijd. Mijn zus zei heel vaak dat ze dom was, maar als ik dat tegen haar zei draaide ze door het lint Maar goed, Oranje is gewoon een bagger team dat niks klaar speelt hoor. Dat is niet zo raar, iedereen kan dat wel zien voor zichzelf. Maar Belgie moet ook niet denken dat ze even de klus gaan klaren. Dit zijn niet de Rode Duivels van 2014-2018.

Ze lopen natuurlijk aardig langs hun schoenen omdat ze nu eindelijk een generatie hebben die echt geweldig genoemd kan worden. alleen de laatste 2 kampioenschappen zijn ze er niet ingeslaagd en krijgen ze wellicht zou het dit Ek niet lukken nog 1 kans op het WK van 2022 daarna zijn deze spelers ook over hun top heen en kun je weer overnieuw beginnen met jong talent. Verder hebben ze ook gewoon gelijk want tegen Georgie was niet best en inderdaad de uitslag doet vermoeden easy overwinning maar Georgie heeft ook aantal kansen gecreerd en vooral Nederlands Elftal te weinig. als je zo'n wedstrijden tegen Frankrijk Italie Spanje Engeland of wie dan ook op de mat legt word je er gewoon met minimaal 6-0 af gestuurd. dus in die optiek hebben de Belgen gelijk. als je beoordeeld op de score zou je zeggen ze zijn er klaar voor maar als je het spel er naast legt totaal niet!

Ik lees niets van de Belgische kranten wat er ook niet door heel Nederland zelf geroepen wordt over Oranje. Die beledigde reacties zijn daarom toch een tikkeltje misplaatst, nee?

'belgen lachen..' en het blijkt om alleen 2 krantjes te gaan en meerendeel van het Hollandse volk hier op VZ is alweer op hun teentjes getrapt. Goed gedaan Rian Roosendaal VZ!
Op dit moment geeft het spel van Oranje weinig reden om uit te kijken naar een mooi toernooi voor Oranje maar de poulefase mag geen probleem opleveren. Torenhoge favoriet is Frankrijk. Verwacht wel dat Zwitserland nog wel eens kan stunten en ver kan komen in het toernooi, mooie selectienamen voor een klein land.

Ah joh, wij hebben de Belgen ook jarenlang belachelijk gemaakt dus laat het nog even een jaartje andersom zijn. Daarin tegen moet ik wel zeggen dat ik ook dit jaar wederom niks van de Belgen verwacht ondanks dat ze zichzelf tot de kanshebbers rekenen (en anderen met hun). Het is een leuk elftal, maar de verdediging is echt op zijn retour en daarnaast zonder een Hazard in vorm, Witsel met ongemakken zie ik ze de finale niet halen gezien er ook veel middelmaat in de selectie zit. Portugal, Italie en Frankrijk schat ik een stuk hoger in. Jammer voor de Belgen want binnen no-time zullen ze weer evolueren naar een veredeld B elftal gezien er weinig talenten echt doorkomen.

Die Belgische media schrijven toch gewoon wat iedereen ziet? En zij hebben toch ook gewoon een selectie, die als kanshebber voor het EK betiteld mag worden? Wordt niets belachelijk gemaakt of overdreven. Het enige wat overdreven is, zijn de reacties op de Belgen.

De Belgen kunnen nu nog lachen, maar na dit EK zal het over zijn met de gouden generatie en kunnen ze alleen maar dromen over het materiaal dat het Nederlands elftal bezit, of zal bezitten in de toekomst met de jeugd.

Niemand verwacht iets van ons op het EK, dat weet iedereen hier zelf ook wel. Dus als het over kwaliteit gaat, hebben ze helemaal gelijk! Ik ben opgegroeid met de ene sterke generatie na de andere, terwijl de Belgen telkens een veredeld café elftal moesten opstellen. Wij hadden telkens de absolute wereldtop op het veld staan en pas vanaf 2012 kwam er een kantel punt. Het kan overigens zomaar zijn dat er binnen niet al te lange tijd wederom zo'n punt aan zit te komen. Zo gaan die dingen nu eenmaal.

En het grappigste is dat zei niet eens fatsoenlijke cbs hebben hahah spelen nog steeds met Vertonghen en Vermaelen lachwekkend landje dat Belgie zie ze ook niet ver komen dit ek

Laatste kans voor België iets te winnen. Daarna maar weer 25 jaar sappelen en met afgunst Oranje neersabelen. Zijn ze goed in.

Laten die Belgen nou maar niks zeggen. Een keer derde geworden op het WK en voor de rest nooit wat bereikt. Zal dit jaar ook niet anders zijn. Toegegeven ze hebben een goed team en zijn op dit moment beter dan Nederland, maar Frankrijk en ik denk ook de Engelsen zijn beter dan hun.

8 juni 2021 om 17:11

Precies dat Engelse superteam..daar hoor ik niemand over..die verpesten t altijd voor zich zelf maar geef ze dit jaar een zwaar goede kans

Dat gehannes over België vs Ned. Laten we niet vergeten dat we ooit één land en volk waren in de tijd van de Spaanse overheersing. Vlamingen zijn van origine Nederlanders. Je hebt een Brabant en Limburg in beide landen. Antwerpen , Gent en Brugge zijn Nederlandse steden. Dus is gun het de (nu) Belgen dat ze een team van wereldklasse hebben. Helaas over max4jaar is dat ook over.

De manier waarmee de Belgen het Nederlandse voetbal beoordelen is een gevolg van het minderwaardigheidscomplex dat de zij al sinds de afscheiding in hun taalgebruik over de kaaskoppen tot uiting brengen. Het spreekwoord Blaffende honden bijten niet is ongetwijfeld op hen van toepassing

We kunnen met zen allen lopen te miepen..helpt toch niets..en wat buurlanden zeggen of ja mensen die denken iets bereikt te hebben maar net als ons ook niet in het nationale elftal staan moet je nog niet eens aandacht aan besteden..zijn en blijven eindeloze discussies... Dat we een mindere selectie hebben wil ik niet direct zeggen..als je de juiste plaatsen door de juiste mensen bezet dan hebben we best een aardig gevaarlijk elftal..dat we er geen vertrouwen in hebben is best begrijpelijk met zo'n pannenkoek als coach...maar die pannenkoek kan ook zomaar gaan verassen als het ineens loopt dalijk.. Kijk naar Duitsland die gasten hebben een mentaliteit die gaan altijd volle gas en zijn altijd gevaarlijk en altijd een titelkandidaat.. We gaan het zien....erop en erover of keihard onderuit..op dit niveau van de laatste wedstrijden krijg je ze gigantisch geklapt met 7 a 8-0 tegen een frankrijk Italië of duitsland

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger10
D. DumfriesVerdediger11
J. TimberVerdediger10
N. AkéVerdediger10
D. BlindVerdediger10
P. van AanholtVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

810 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Olympique Lyon 37 20 4 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
Laatste voetbalnieuws

Alleen Lukaku scoort vaker dan Depay sinds entree De Boer bij Oranje

Memphis Depay heeft Oranje donderdagavond de gewenste start bezorgd in de poulewedstrijd tegen Oostenrijk in de Johan Cruijff ArenA. De aanvalsleider maakte geen fout toen hij in de elfde minuut mocht...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 17 juni
De club uit de Ligue 1 die belangstelling heeft voor André Onana is bekend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren