Ronald Koeman reageert voor het eerst op aanblijven bij Barcelona

Vrijdag, 4 juni 2021 om 18:57Jeroen van Poppel • Laatste update: 19:21

Ronald Koeman heeft vrijdag via zijn socialmediakanalen een statement gemaakt over zijn aanblijven bij Barcelona. De trainer lag de afgelopen weken in de clinch met president Joan Laporta, maar kreeg donderdag te horen definitief te mogen blijven.

"Ik ben opgelucht te zeggen dat mijn spelers en staf zich volledig kunnen gaan concentreren op het nieuwe seizoen", schrijft Koeman onder meer op Instagram. "De laatste weken waren intens, maar ik ben blij dat president Joan Laporta zijn steun aan mij heeft toegezegd en de rust is wedergekeerd. De focus van iedereen binnen de club is hetzelfde: bouwen aan een winnend Barça en het vergaren van successen."

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Ronald Koeman (@ronaldkoeman)

Laporta reageerde donderdag zelf al op zijn beslissing. "Na een periode van reflectie hebben we besloten om door te gaan met Koeman", verklaarde de president van Barça tegenover Spaanse media. "We zijn zeer tevreden om te zien dat de gesprekken hebben geleid tot eensgezindheid." De twijfel heeft plaatsgemaakt voor optimisme. "We zijn ervan overtuigd dat het komende seizoen fantastisch zal worden. We hebben gesprekken gehad met Koeman om elkaar goed te leren kennen. Ik wil de trainer kennen, zoals ik dat ook heb gedaan met Frank Rijkaard en Josep Guardiola."

Koeman zal komend seizoen met een aantal nieuwe spelers werken in het Camp Nou. De afgelopen dagen werden Sergio Agüero, Eric García en Emerson Royal voorgesteld als nieuwe aanwinsten. Naar verwachting wordt op korte termijn ook de komst van Georginio Wijnaldum bevestigd. Volgens Spaanse media is ook Memphis Depay hard op weg naar Barcelona.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Goed dat ie blijft heb zin in volgend seizoen fijn weekend allemaal strijders

4 juni 2021 om 19:26

Hoezo goed dat ie blijft? Enigste reden dat mensen hem steunen hier is omdat ie Nederlander is. Maar als coach is die vrij matig. Hopelijk pep volgend jaar.

4 juni 2021 om 19:40

@champagnepapa ga toch weg man koeman heeft barca uit de ziekte crisis gehaald heeft spelers weer aan het voetballen gekregen met name dembele griezmann coutinho ook bijna als ie niet zolang geblesseerd was de club had ook geen geld om depay of garcia te halen bartomeu die opstapte messi die ontevreden was en weg wilde koeman heeft het allemaal intelligent gedaan zelfs pep zou het niet beter doen dus aub denk de volgende keer goed en kom met een goed punt

4 juni 2021 om 19:43

Enigste reden is dat ie blijft omdat ie Nederlander is nee totaal niet omdat ie ten eerste een barca legend is ten tweede barca uit een crisis heeft gehaald en er weer een goed elftal van heeft gemaakt en een prijs heeft gepakt en jeugd weer laat doorstromen dus wat jij nu zegt is allemaal onzin

5 juni 2021 om 00:00

Hopelijk pep volgend jaar?! Haha laat me niet lachen. Pep zal alleen terugkeren naar Barca als hij een groot geldbedrag ter beschikking krijgt om spelers aan te trekken. Pep gaat onder deze omstandigheden Barca nooit coachen.

Laporta wilt je weg hebben, opgelucht? Welke opluchting, je blijft alleen maar omdat Laporta geen coach kon vinden en kan betalen.. Het liefst had Laporta gewild dat Koeman zei ik kap ermee zodat hij geen ontslag premie hoefde uit te keren, die missie is mislukt voor Laporta. Welke steun, echte steun kreeg Koeman nou niet, Laporta is hem liever kwijt dan rijk.

4 juni 2021 om 19:13

Precies, een ongewenste gast die vroeg of laat moet wegwezen.

4 juni 2021 om 19:26

Een ongewenste gast, zo ga je niet een legend om.Ik weet dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst zijn maar je moet niet vergeten dat hij hoogstpersoonlijk verantwoordelijk is voor de eerste EC 1 in de clubgeschiedenis.Nee, niet alleen hij maar wel mede.Steun hem of ontsla hem. Niemand is groter dan de club maar Koeman is zeker groter dan Laporte.

4 juni 2021 om 19:41

Meer dan genoeg redenen dat hij ongewenst maar ook ongeschikt is. Alleen op basis dat hij vroeger voor Barcelona heeft gespeeld, is een zeer zwakke argument dat hij Barcelona kan coachen.

4 juni 2021 om 19:50

Dat is ook geen argument, dat zeg ik niet.

Het gaat mij erom dat de gemiddelde reageerder hier verdomd weinig historisch gevoel voor de club heeft die hij/zij support en daarbovenop 1 punt pakken waar ze zich op focussen.

Heb respect voor de man wat hij gedaan heeft voor de club, wees duidelijk. Ontsla hem of steun hem, dat zei ik.

4 juni 2021 om 20:19

@douwe Dabbert bij Barca zijn ze alle realiteitszin kwijt. Puig zien ze als de nieuwe verlosser, Garcia als een toekomstige topverdediger en Dembele die al 3 jaar geen knikker raakt als een wereldaanvaller. niet zo gek met dat inschattingsvermogen dat ze dan de coach weg willen hebben. de verwachtingen matchen totaal niet met de kwaliteit van de selectie

4 juni 2021 om 20:30

@douwe, met jou laatste zin ben ik het wel eens. Punt is dat Laporta op basis van harde gegevens van Koeman af wilde maar dat was (tot zo ver) niet mogelijk. De zogenaamde soap was ook niet voor niks.

4 juni 2021 om 20:30

Sorry ik ga/kan niet terug reageren omdat ik een sativa opsteek maar dit is een inkoppertje, net als Feyenoord

4 juni 2021 om 20:36

Dat is nu net het probleem, mensen lezen alleen de 1e en de laatste zin en baseren daar de mening op.

4 juni 2021 om 20:36

@douwe, Geen probleem, take it easy.

4 juni 2021 om 19:27

Die ook nog probeert je eerst voor een lager salaris te laten tekenen zodat hij je er na een maand tegen een lagere oprotpremie kan uittrappen. Onbegrijpelijk dat Koeman aan dit hele toneelstuk mee doet na zo te zijn behandeld.

4 juni 2021 om 19:42

Koeman houdt van deze club, dat vertroebelt zijn beoordelingsvermogen. Net als een vrouw van wie de man steeds maar vreemdgaat maar ze hem toch blijft vergeven en in genade aanneemt haha.. liefde maakt blind !

4 juni 2021 om 20:25

Als je gaat shoppen voor nieuwe paar schoenen, dan hoef je niet gelijk de eerste paar te kopen. Misschien wil je nog langs twee andere schoenen winkels, want misschien vind je een mooiere paar. Zo niet, dan koop je de eerste paar wat je zag. Ik ben er met je eens, het ziet er lelijk en pijnlijk uit. Maar goed, dit gebeurd altijd, bij zowat elke club. Het is dat het nu geen secret is.

Mooi voor Koeman en ik ben blij dat deze soap redelijk snel voorbij is. Gaat op papier zeker weten een sterkere en bovenal bredere selectie krijgen dan vorig jaar. Achilleshiel is en blijft de achterhoede, ik verwacht dan ook zeker nog de komst van een centrale verdediger. Alleen Garcia er centraal bij is absoluut niet genoeg. Het duo Pique-Lenglet is Europees gezien pure middelmaat. Ben benieuwd wat Barcelona presteert komend seizoen. In de CL verwacht ik nog minstens één "tussenjaar"

4 juni 2021 om 19:07

In de CL verwacht ik wel wat meer tussen jaren eerlijk gezegd want Messi die blijft ook niet eeuwig goed en daarna zal er ook een periode van verval zijn.

4 juni 2021 om 19:09

Tussen jaar bestaat niet bij Real of Barca, het is presteren, klaar, daar bestaan zulke excuses niet als tussenjaar.

4 juni 2021 om 19:14

Hoe zou je de laatste drie seizoenen van Real Madrid dan omschrijven in de CL? Ze mogen het in Madrid noemen wat ze willen maar dat zijn gewoon tussenjaren geweest.

4 juni 2021 om 19:17

Misschien tussen jaar voor clubs als Arsenal en Spurs waar je niet hoeft te presteren, maar bij club als Real Barca is dat anders, daar moet je elkaar jaar presteren.

4 juni 2021 om 19:24

Er gaat duidelijk iets mis in de communicatie. Jij doelt op de doelstelling van de club, ik op de eigenlijke prestaties. En qua prestaties zijn het al jaren gewoon slechte jaren (wat ik dus als tussenjaar omschrijf).

4 juni 2021 om 19:25

@Lierse, ben het met je eens. Daarom verwacht ik ook minstens één tussenjaar. Ik ben nog mild. Het kunnen er maar zo vier of vijf worden.

4 juni 2021 om 20:49

@lierse1997 Real haalde dit jaar nog de halve finale van de CL. natuurlijk snap ik wel dat er misschien weer een finale werd verwacht maar ze ook hadden aardig wat geblesseerden

4 juni 2021 om 21:24

Pure scorebordjournalistiek. Als je in de makkelijke toernooihelft zit dan kan dat voorvallen ja. Dat is zeggen alsof de Engelsen een top wk 2018 speelden.

Als het 4 wedstrijden slecht gaat, gaat het weer beginnen met alle verhalen over dat Koeman ontslagen wordt. Ik snap hem wel aan de ene kant, Laporta speelt een vies spelletje maar een clublegende als Koeman hoeft dit niet te pikken.

4 juni 2021 om 19:15

Slap van koeman dat hij dit pikt terwijl hij ene dolk in zijn rug krijgt van Laporta, hij moet nou van zich afbijten wat wilt Laporta hem doen? Ontslaan dan kan hij die gewilde premie opstrijken. Hij kan alleen maar te keer gaan tegen Mingueza, dan durft hij wel, maar tegen een Laporta is Koeman met alle respect bang.... Koeman heef niks meer te verliezen, had wel veracht dat hij Laporta met de grond gelijk zou maken.

Is toch slecht voor je eigenwaarde, om te blijven wanneer een president je het liefst gewoon ziet vertrekken en zulke dingen over jou de media inslingert.

4 juni 2021 om 19:26

Hij weet zelf ook dat hij hierna geen topclub meer gaat kunnen trainen. Hiervoor niet en hierna ook niet, dus gwn maximale proberen uit te halen. Al had laporta zn vrouw uitgescholden zou koeman nog steeds werken bij barcelona.

@aqua1 Heel mooi jou eerlijkheid maar tegelijk oliedom dat je onderbuik veroorzaakt dat je miljoenen weggooit. Daar kun je makkelijk over praten als het geld van een ander is, maar als jij moet kiezen en er zijn zoveel miljoenen mee gemoeid dan wil ik het nog wel eens zien. Bovendien, ondanks die walgelijke Laporta zit Koeman nu op de plek die hij al 20 jaar ambieert. Hij had kennelijk geen zin die bij de eerste slag met zijn voorzitter meteen op te geven. En daar is hij in geslaagd.

Ik bedoel, Jordi staat daar klaar om Koeman te vervangen.. als de resultaten tegenvallen... lijk me niet fijn om te werken als er een pistool tegen je gericht is.

5 juni 2021 om 00:08

Welnee, niemand is zo dom om in dit Barcelona te stappen. 8-2 op de broek gehad van Bayern gehad en de selectie is is nog minder dat dat team. Geen enkel top coach stapt daarin, tenzij die voor honderden miljoenen euros mag investeren. Hoe slecht Komean het ook doet komende seizoen, Jordi zal het nimmer beter doen met deze spelers en dat beseft hij heel goed. Hetzelfde geldt voor Xavi, waarom denk je dat ie bijtekende in de zandbak?
Kortom, er was niemand beschikbaar om Koeman te vervangen op dit moment.

je zal in ieder geval of kampioen en minimaal halve finale cl moeten halen of kampioen cl en minimaal 2e league , Ronald, hoop dat je het kan händelen

Als hij eerste halve seizoen niet weet te presteren tegen de grote clubs dan mag hij van mij ook wel vertrekken. Nu heeft hij denk ik eerder geluk gehad dat er geen budget beschikbaar was voor een coach van hoger niveau. Er lopen daar veel grote spelers rond die je allemaal tevreden moet houden en daarnaast fit voor belangrijke fases in het seizoen, maar Koeman kreeg juist in de grote wedstrijden diezelfde spelers niet aan 't praat op 2 wedstrijden na.

En dan komt Xavi en dan zijn successen verzekerd ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4936 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
NetoKeeper
Jordi AlbaVerdediger
R. AraújoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

335 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2011- Feyenoord
2009-2009 AZ
2007-2008 Valencia
2006-2007 PSV
2005-2006 Benfica
Laatste voetbalnieuws

‘Jorge Mendes heeft specifieke Engelse club in gedachte voor Braithwaite’

Martin Braithwaite is aan zijn laatste dagen bezig als speler van Barcelona, zo verzekerde Sport vorige week donderdag al. De Spaanse grootmacht hoopt de Deense aanvaller zo snel mogelijk te slijten...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 24 juli
Een merkwaardige wending rond Goran Pandev. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren