Napoli legt contact met Ajax en alom begeerde Perr Schuurs

Vrijdag, 4 juni 2021 om 00:21Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 00:30

Perr Schuurs geniet volop belangstelling van clubs uit Duitsland, Engeland en Italie, zo meldt De Telegraaf. De verdediger van Ajax en Jong Oranje stond ook donderdagavond in de halve finale van het EK Onder-21 tegen Jong Duitsland (1-2 verlies) in de basis en zijn verrichtingen werden door tal van scouts gevolgd. Met name Napoli zou concreet zijn voor de verdediger.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

125 reacties (laatste reactie door rayvg)
4 juni 2021 om 08:23

Moet hier wel om lachen. Een jongen die geen basis staat bij ajax en best wel veel fouten maakt moet 20 opleveren.
Als we over Senesi gaan praten moeten we blij zijn met 10.
Ben benieuwd waar Schuurs voetballend beter in is?

4 juni 2021 om 08:36

Best veel fouten? Ik denk niet meer dan een gemiddelde verdediger. Is gewoon een talentvolle speler, fysiek heeft hij mee en is snel. Speelt bij Ajax en dus in CL ipv Feyenoord. Heeft gister m.i. ook laten zien in ieder geval beter te zijn dan Teze en Botman. Dat hij even wissel is gezet maakt weinig uit, Martinez heeft ook een seizoenshelft weinig gespeeld.

4 juni 2021 om 08:45

Tis niet dat wij dat zo vinden en dat wij hem perse beter dan senesi vinden natuurlijk. Bij united zou hij 40 waard zijn bijvoorbeeld

4 juni 2021 om 08:53

Je kunt Teze toch echt moeilijk beoordelen op dat kwartiertje dat hij wel op zijn beste positie speelde. Al valt natuurlijk niet te ontkennen dat Schuurs het maandag en gisteren erg goed gedaan heeft.

4 juni 2021 om 08:56

Ik ben Feyenoorder hé, maar het merk Ajax brengt echt veel op. Minimale spelers gaan echt voor de absolute hoofdprijs weg, terwijl kwalitatief betere spelers bij Feyenoord (of zelfs PSV) voor een relatieve habbekrats de club verlaten. Ik weet niet of dat door die gekke directeur van ze komt, de champions league of Ajax zelf. Maar het is een ontwikkeling waar ik echt jaloers op ben. Berghuis in een Ajax shirt had ons ook in het verleden al een godsvermogen opgeleverd

4 juni 2021 om 09:11

Simpel: hij doet het bij Ajax. Dat is niet provocerend bedoeld, maar er is simpelweg maar één club die Europees niveau heeft en dat telt blijkbaar

4 juni 2021 om 09:51

@bliek "ben benieuwd waar Schuurs voetballend beter in is?"

De jongen is echt wel goed. Denk dat hij alleen wat minder is met te veel ruimte in zijn rug. Bij PSV of Feyenoord zou hij ook basisspeler zijn en behoren tot de beste spelers.

4 juni 2021 om 09:54

Het gaat mij niet om of hij bij Ajax zit of niet.
Ik weet ook wel dat spelers die bij Ajax voetballen in de regel hoger weggaan dan de spelers die bij Feyenoord voetballen.

Het gaat mij om de waarde die de mensen aan een jongen hangen.
Laat ik de vraag anders stellen.
Stel dat ze beide bij Feyenoord zouden voetballen welke waarde zou je beide spelers dan geven?
Of stel dat ze beide bij Ajax zouden voetballen welke waarde zou je ze dan geven.

4 juni 2021 om 10:00

Bliek, ik denk dat je met Senesi een goed voorbeeld hebt. Schuurs bij Feyenoord had ons (denk ik) rond de 8 opgeleverd. En Senesi zou bij Ajax richting de 25 - 30 gaan... Maar het is natuurlijk allemaal pure natte vinger.

Het is altijd een beetje vraag en aanbod. Ajax heeft de financiele middelen om spelers te behouden (hebben geen reden om iemand te verkopen) en kunnen voor een bedrag van 20 miljoen simpelweg bedanken. Wil een club zon speler echt graag hebben, moeten ze dus dieper in de buidel tasten. Dat heeft dan niet echt meer met kwaliteit van de speler te maken, maar met de financiele slagkracht. Bij Ajax weet je (als kopende club), ze hebben het geld in principe niet nodig.

Feyenoord (en Psv) kunnen het zich financieel niet veroorloven. Dumfries zal ook voor een veel lager bedrag vertrekken, omdat PSV zon hoog bedrag niet kan laten lopen. Dat weten de kopende clubs ook, dus die spelen dat helemaal uit.

4 juni 2021 om 10:10

Teze? Ik wil wel eens zien wat er met Schuurs gebeurt als hij rechtsback moet spelen, als cv is hij echt niet beter dan Teze...

4 juni 2021 om 10:13

Westend,

Ik weet dat natuurlijk ook.

Waar het mij om gaat is waar ziet men schuurs ten op zichte van Senesi.
20 Mil oepen is heel makkelijk alleen roep je dit omdat hij bij Ajax voetbalt.

Ik zoek meer naar de onderbouwing waarom hij 20 Mil waard zou zijn.
Ik zie dat op dit moment niet zeg maar. Ja moet zeggen de 2 wedstrijden bij Jong Oranje zat hij zeker bij de betere en gisteren misschien wel de beste.

Maar ik zoek gewoon zonder dat mensen klakkeloos een bedrag neerzetten waarom Napoli bijvoorbeeld hem zou kopen i.p.v. Senesi.

4 juni 2021 om 10:15

@marton3103 dus Schuurs heeft als bankzitter in de Mickey Mousr League meer gepresteerd dan een basisspeler van de kampioen van de Ligue 1. Lekker objectief weer

4 juni 2021 om 10:21

@bliek; dat hij relatief veel fouten maakt komt volgens mij ook doordat hij heel aanvallend denkt. Durft vaker de opening te zoeken of door te schuiven dan bijvoorbeeld Timber die iets zekerder speelt. Ook moet Schuurs vaak de fouten van anderen goed maken wat niet altijd succesvol is. Feit dat hij het wel probeert en ook regelmatig succesvol is daarin telt natuurlijk ook in zijn voordeel.

4 juni 2021 om 10:25

Tjah ik heb geen zin om altijd die discussie op te rakelen, maar Schuurs maakt zijn grootste fouten in de CL tegen ploegen als Liverpool, en Senesi maakt diezelfde fouten tegen de top 5 in de eredivisie. Ik denk echter dat Schuurs er zeker nog niet klaar voor is, aan de andere kant zou hij misschien juist heel veel kunnen leren van de Italianen op het gebied van verdedigen, maar dan moet hij wel de tijd krijgen.

4 juni 2021 om 10:34

Ik weet niet. IN de eredivisie maakte hij ze ook wel.
Maar het gaat me niet sec om de fouten. De spelers zijn ook lastig te vergelijken want stel dat ze beide bij de andere ploeg mee moeten voetballen zijn het andere voetballers.
Het is niet voor niets dat Schuurs naar de bank wordt verwezen en dat is ook niet erg.
Ik ben van mening dat Schuurs lekker een jaar verhuurt moet worden zodat hij elke week aan spelen toe kom.
Tijd bij Napoli ga je niet krijgen.

Maar waar ik wel serieus in geïnteresseerd ben waarom zou een Napoli voor Schuurs kiezen ten op zichtte van Senesi.
Wie kan mij het verschil tussen die 2 vertellen en dan niet aankomen ja Schuurs heeft meer Europese ervaring.

4 juni 2021 om 10:37

Ik denk dat je hier helemaal gelijk hebt Rosenberg. Beide verdedigers maken fouten, maar waar Schuurs ze als groot talent maakt (en afgebrand wordt) en Senesi ze maakt als de iets meer ervaren verdediger, durf ik te zeggen dat het eigenlijk niet zo gek veel scheelt. Beide zijn geen wereld verdedigers, maar beide verdedigers hebben naast hun foutjes ook laten zien dat ze wel echt kunnen verdedigen. Schuurs heeft foutjes gemaakt tegen oa. Liverpool, maar geen blunders ofzo. Er zat geen Karius-gevoel bij. Senesi heeft zich Europees niet laten zien en in de Eredivisie is hij ook niet echt opgevallen. Daarmee wil ik niet zeggen dat hij geen goede verdedigers is, maar hij heeft het dit seizoen naar mijn mening gewoon niet genoeg laten zien. 20 miljoen voor Schuurs vind ik dan wel weer veel geld, maar van mij mag die jongen ook gewoon blijven. Tuurlijk, bij 20 mil gewoon meteen wegdoen, maar bij een miljoen of 6 zou ik hem er lekker bijhouden. Senesi vind ik ook geen 20 miljoen waard, ik denk dat 10 miljoen een eerlijk bedrag is. Maar als puntje bij paaltje komt zou Senesi bij Ajax inderdaad voor zo'n 20 miljoen verkocht kunnen worden. De Ajax/Overmars factor he, normale prijzen x 2.

4 juni 2021 om 10:42

@bliek je beschrijft hier eigenlijk exact hetzelfde als hoe het bij Dest ging. Backup die redelijk wat gespeeld heeft dit seizoen, talent heeft maar nog wel wat gaten in zijn spel. Dest ging voor 21 miljoen.

4 juni 2021 om 11:36

@bliek: Waar je om moet lachen is dat hij bij topclubs in de belangstelling staat en dat mensen op dit forum hem niet goed genoeg vinden voor Ajax. Mist de power en uitstraling die een centrum verdediger nodig heeft maar voor de rest zit er nog steeds veel rek in

4 juni 2021 om 11:55

Ik denk dat het kwalitatief niet zoveel uitmaakt tussen die twee gasten. Schuurs is een stuk jonger en heeft daardoor meer potentie wellicht (hoewel 24 ten opzichte van 21)? Ligt er maar net aan wat voor type verdediger je zoekt denk ik

4 juni 2021 om 11:57

@Ik bengoed nee daar moest ik niet om lachen. Ik moest om die 20 mil lachen.
Er word gelijk 20 mil geroepen voor een bankzitter.
En als we voor Senesi 20 mil roepen worden we afgemaakt.
En ja ik weet dat hij bij ajax speelt en de waarde hoger ligt.

Maar ik zocht meer naar de kwaliteitsverschillen tussen die 2.

4 juni 2021 om 12:07

@rutger

Zeg je nou dat Senesi in de Eredivisie niet echt is opgevallen? De beste man heeft vergelijkbare stats als De Ligt een paar jaar geleden bij Ajax. En daarnaast heeft die ook nog eens twee wereldgoals gemaakt.
En btw ik vind de discussie Schuurs - Senesi buitengewoon lachwekkend. Je hebt het over een bankzitter bij Ajax en een dragende kracht bij Feyenoord. En verder is Napoli ook gewoon oerdom als ze de voorkeur geven aan Schuurs omdat die twee leuke potjes heeft gespeeld bij Jong Oranje.

Ik denk verder dat als Senesi bij Ajax gespeeld had hij minimaal 40 miljoen had opgeleverd. En bij Feyenoord vind ik een minimum van 20 miljoen meer dan terecht.

4 juni 2021 om 12:45

@bliek,

Ik ben het gewoon met je eens dat Senesi de betere is van de 2, maar waarde wordt niet alleen bepaald door hoe goed een speler is.

Schuurs heeft bijvoorbeeld het voordeel dat hij langer en sneller dan Senesi is. Bovendien heeft schuurs dit seizoen 6 wedstrijden CL gespeeld waarin hij geen slechte indruk maakte en is hij 3 jaar jonger. Verder telt het natuurlijk ook nog mee dat Ajax dit seizoen zonder te veel moeite 1e is geworden, terwijl Feyenoord 5e is geëindigd en maakt het heel veel uit dat Ajax niet hoeft te verkopen, omdat ze al een buffer hebben, waar Feyenoord het geld toch echt wel heel goed kan gebruiken. Tot slot is ook het slagingspercentage van Ajax spelers in het buitenland aanzienlijk hoger dan dat van Feyenoord en blonk Schuurs uit op het jong EK.

Als ik TD van Napoli zou zijn, dat zou ik voor +- 18 miljoen zeker Senesi halen en niet voor Schuurs gaan, maar toch vind ik het helemaal niet raar dat de Ajax supporters richting de 20 miljoen voor Schuurs willen zien en hem anders liever behouden. Zeker aangezien we net Botman, die bij Ajax aanzienlijk minder goed was dan Schuurs, hebben verkocht voor 7 miljoen, terwijl die nu één jaar later een waarde van 28 miljoen heeft.

4 juni 2021 om 12:53

Leeftijd en potentie is denk ik het verschil. Al vind ik Senesi ook een prima verdediger. Dat hij bij Ajax naar de bank werd verwezen komt toch ook gewoon omdat Ajax nog betere spelers heeft?

4 juni 2021 om 13:03

Volgens mij ging het om het EK met Jong Oranje (en daar laat Schuurs absoluut meer zien dan Botman) maar ik kan me vergissen

4 juni 2021 om 13:13

@bliek, dodelijk simpel

Senesi, kan niet met ruimte in zijn rug moet spelen.

Schuurs; potentie om een verdediger te worden die met ruimte in zijn rug kan spelen.

Dat en leeftijd is het grote verschil. De fouten van Senesi zijn vele malen groter dan fouten van Schuurs op het moment dat er ruimte in zijn rug komt. Verdedigers die goed kunnen omgaan met ruimte in hun rug zijn zeldzamer en daardoor duurder.

Ter vergelijk wat roepen mensen over Magallan? En een nog betere vergelijking Wober. Senensi zou waarschijnlijk hetzelfde ondergaan bij Ajax als Wober, misschien zelfs nog minder kansen. Wober leverde geloof ik 10 mln, op En ging ook gewoon naar een goede club in het buitenland (sevilla).

Schuurs zit daar weer net een stapje boven en heeft net zijn contract flink verlengd.

4 juni 2021 om 16:18

Lique 1? die farmers league bedoel je? waar de kampioen van Ajax verliest al 2 jaar op rij? waar botman niet eens bij de selectie kwam? Zo kan je het ook zien vanuit jouw oogpunt dan. Als je het mij vraagt zegt het allemaal niks

Zal wel weer 20 miljoen opleveren. Overmars met z’n gouden pik. Zie het zo gebeuren. Mooie club hoor, vind hem niet veel, zou blind tekenen als ik hem was

Zou hem niet voor minder dan 15 miljoen laten gaan, heeft nog een contract tot 2025 dus wie weet wat er gebeurd in die tijd.


Behouden. Jong Nederlands defensief talent met goede bouw en potentie.

4 juni 2021 om 07:06

Hij kan opbouwen en aanvallen maar is keer op keer zijn man kwijt. Elke wedstrijd minstens 1 keer, ook in de eredivisie. Mocht hij ooit uitgroeien tot een wereldtopper, ik gun het hem van harte maar ik zou als ajax er een grote strik omheen doen mits er een mooie prijs voor wordt geboden.

4 juni 2021 om 08:29

Volgens mij heb je Jong Oranje dan niet zien spelen...
Schuurs de meest stabiele factor in de Oranje defensie.
De alom geprezen Botman 2x in de fout bij de doelpunten van Duitsland bijvoorbeeld.
Dat kan een jeugdig speler altijd gebeurden, maar Schuurs werd op afgerekend.
Toont mentale veerkracht dat hij zo sterk terugkomt.
Als Timber volgend seizoen zijn terugslag krijgt, staat Schuurs er wel!!

4 juni 2021 om 08:36

Vergeten niet dat die knaap pas 21 is.. het is misschien geen de Ligt maar er zit nog veel potentie en rek in. Als ik Schuurs was zou ik nu nog niet de stap maken. Nog lekker bij Ajax blijven en dan over een of twee jaar een transfer maken.

4 juni 2021 om 09:21

Botman gisteren gezien? Die man werd de hemel in geprezen maar wat een aanfluiting. Schuurs daarnaast maakte een veel betere indruk.

4 juni 2021 om 09:57

Nou precies dat!

Hij is pas 21. Zeker voor een verdediger is spelinzicht, weten wanneer je wel en niet moet ingrijpen, lezen van situaties, zeer belangrijk. Allemaal zaken die je door ervaring leert.
De Ligt was wat dat betreft een uitzonderlijk talent.

4 juni 2021 om 11:46

En dan weer meer dan 10 miljoen euro uitgeven voor een vervanger die waarschijnlijk het dubbele aan salaris verdient en ook nog flink wat tekengeld opstrijkt? Schuurs is misschien nog niet stabiel, maar hij heeft wel degelijk de benodigde eigenschappen om te slagen. De volgende stap is een mentale voor Schuurs. Ik zou het niet verstandig vinden 'm nu al te verkopen. Ze zijn niet allemaal De Ligt.

4 juni 2021 om 07:27

En wat doe je er dan komend seizoen mee? Te goed om te huren, te jong voor de bank, maar niet goed genoeg voor de basis.

4 juni 2021 om 07:40

Als hij het accepteert zoals de 2e helft van afgelopen seizoen, dan hoop ik gewoon dat hij blijft. Heeft bij elkaar toch nog genoeg minuten gemaakt en is sinds hij naar de bank is verwezen, echt prima aan het spelen als hij erin moet komen. Ten Hag wil graag posities dubbel bezet hebben, dan is het heel fijn om hem achter de hand te hebben (en gaat dan ook echt wel prima minuten maken).

4 juni 2021 om 07:54

Als hij zo speelt als in jong-oranje mag ie van mij wel in de basis! Verdediging met Timber, Schuurs, Martinez en Rensch lijkt mij niet verkeerd.

4 juni 2021 om 08:07

En wat ga je dan met Blind doen? Dat was de beste speler bij Ajax tot z'n blessure.

4 juni 2021 om 08:12

@bakkert: Blind zou je ook naar de 6 kunnen doorschuiven. Het is en blijft een luxepositie (want op het middenveld hebben 'we' ook legio opties), maar hoop echt dat Schuurs blijft.

4 juni 2021 om 08:55

Schuurs gaat echt zn wedstrijdjes nog wel spelen. helemaal als Nico weg gaat dan zal het vast voorkomen wanneer blind niet speelt dat timber opschuift. Timber zal ook wel een wedstrijdje missen of een keertje rechtback moeten spelen. ik verwacht wel dat schuurs nog wel tot 15 wedstrijden minimaal komt

4 juni 2021 om 09:57

Het niveau van de tegenstander van gisteren is wel heel anders dan het niveau wat Ajax in de CL nodig heeft he? Het is allemaal leuk en aardig dat hij het op het EK goed heeft gedaan, maar het lijkt net of hij nu ineens 5/10 miljoen meer waard is omdat hij het daar aardig doet. Tevens lag het echt niet alleen aan Botman dat Duitsland 2 keer scoort en 3 keer de paal/lat raakt. Schuurs is ook onderdeel van diezelfde verdediging.

4 juni 2021 om 11:01

Dat is natuurlijk wel raar redeneren. Als je jouw woorden volgt, was het ook de schuld van De Vrij dat Schotland twee keer scoorde? Ondanks dat het fouten van De Ligt waren? En de fouten die Schuurs bij Ajax maakt zijn niet alleen zijn schuld? Blind en Martinez spelen namelijk in diezelfde verdediging.....

4 juni 2021 om 11:14

Je bent met z'n tweeã«n een centraal duo. Goede duo's die zijn complementair aan elkaar, dus die kunnen elkaar helpen in gevallen dat dit nodig is. Schuurs heeft echte goede dingen gedaan, maar je zorgt er er als duo voor dat die spits niet kan scoren. Botman was vele malen slechter dan Schuurs, maar ook Schuurs is verantwoordelijk voor hoe een verdediging staat gepositioneerd. Die kansen en goals van Duitsland waren echt niet allemaal individuele fouten van Botman, daar heeft Schuurs mijn inziens ook een aandeel in gehad.

4 juni 2021 om 11:18

Dat laatste ben ik volledig met je eens. Maar je kunt Schuurs niet de persoonlijke fouten van Botman aanrekenen.

Ik zou zeggen voor een goed bedrag laten gaan, aangezien Timber hem voorbij gestreefd is. Overmars doet wel weer goed zaken tot nu toe als ze scherpen en nu schuurs weg doen voor goede bedragen.

4 juni 2021 om 00:31

Ik zou zeggen dat timber het geluk had dat die vanaf moment 2 met martinez en alvarez in de buurt kon spelen, waar schuurs het met alle respect met de verdedigend mindere Klaassen op 6 en Blind centraal moest doen.

Overigens geloof ik dat timber echt wel goed is, maar helemaal vergelijkbaar zijn de seizoenen van timber en schuurs niet.

4 juni 2021 om 00:39

Het zijn verschillende situaties inderdaad. Toch denk ik dat Ten Hag niet voor niets voor Timber gekozen heeft ipv Schuurs. Timber draait moeiteloos mee en is ook nog is 3 jaar (als ik het goed heb) jonger dan Schuurs. Ik zou dan ook als Overmars 15-20 miljoen aangeboden krijgt voor Schuurs hem direct weg doen.

4 juni 2021 om 02:01

Dat is natuurlijk niet helemaal waar. Blind heeft van het moment dat Timber in de basis kwam (januari) tot zijn blessure tegen Gibraltar alles gespeeld (muv schorsingen). Daarnaast had Schuurs ook nog Mazraoui naast zich (beste speler 1ste seizoenshelft) en heeft Timber met Rensch naast zich gespeeld. Een nog jongere speler dan hij zelf. Daarnaast is Blind of Klaassen naast je alsnog geen reden om half te verdedigen zoals bij willem 2 uit. Daarin is Timber vooral 10 keer zo overtuigend. Die staat zijn mannetje.

4 juni 2021 om 06:23

Ach kom op. Schuurs maakt steeds dezelfde fouten. M’n oma met dr rollator draait nog sneller dan hem. Kwaliteit. Dat is het. Schuurs is niet goed genoeg. Timber doet zelfs leuk mee met oranje met andere spelers naast zich. Dan herken je de betere speler

4 juni 2021 om 07:08

Tja als Botman een gewaardeerde kracht bij de kampioen van Frankrijk kan zijn, hoe ver kan Schuurs dan wel niet komen. Iig heel wat verder dan jou of je oma

4 juni 2021 om 07:44

Waarom speelt Schuurs nu dan de pannen van het dak? Zowel aanvallend als verdedigend goed! Ik denk dat het ook iets is met vertrouwen. Je ziet dat Schuurs bij jong oranje toch veel meer uitstraald.

4 juni 2021 om 08:10

Hij kreeg in de eerste seizoenshelft het volste vertrouwen van Ajax en Ten Hag en hij maakte slipper na slipper en toch bleef Ten Hag hem beschermen. Dat die nu goed speelt doet er toch niets vanaf dat die een heel matig seizoen kende bij Ajax, terwijl die genoeg kansen heeft gekregen.

4 juni 2021 om 09:08

Ach man, die jonge speelt 10% van zijn wedstrijden op goed niveau.. laten we niet doordraaien. Gewoon een heel matige speler. Wijzen naar spelers die op deze leeftijd ook nog niet klaar waren maar nu de beste verdedigers zijn (de Vrij, van Dijk), zijn echt de meest nutteloze vergelijkingen. Kunnen we elke matige speler tot zijn 25ste kansen blijven gunnen.

4 juni 2021 om 11:50

@zytto34 - Ik heb wel het idee dat veel supporters alleen maar naar de goede dingen van Timber kijken en zijn fouten negeren. Begrijpelijk want dat gebeurt altijd als een jong talent net komt kijken, maar het zorgt wel voor een vertekend beeld. Die jongen speelt ook zeker niet altijd perfect, al vond ik 'm goed in Oranje. Uiteindelijk is het Schuurs die de wedstrijden onder druk heeft gespeeld. Timber kwam toen Ajax nagenoeg kampioen was en had alleen druk in de Europa League. Aankomend seizoen gaan we de fouten en de zwakheden van Timber ook zien, let maar op. Dat gebeurt namelijk altijd bij een talent als mogen moeten wordt.

Ik ben gecharmeerd van schuurs. Hij mort gewoon bij ajax blijven en mocht tagliafico vertrekken blind op de linksback positie zetten timber/ mazrouai rechtsback. Centraal schuurs en martinez. Ik denk dat ze heel veel geld kunnen verdienen aan schuurs

4 juni 2021 om 00:34

En wat doe je dan met Rensch? Daarbij is Timber veel beter centraal dan op de back. Maar zou zelf ook liever zien dat Schuurs blijft, hij komt aan genoeg wedstrijden als hij blijft en heeft inderdaad ook veel potentie. Maar als je er 20/25 miljoen voor kan krijgen, dan moet je eigenlijk wel denken aan verkopen

4 juni 2021 om 00:34

Blind kan het qua snelheid/conditie niet belopen als linksback en is daarnaast veel maar dan ook echt veels te belangrijk voor de opbouw vanuit het centrum.

4 juni 2021 om 06:24

Blind linksback is zelfmoord. En Timber hoort centraal

Vind dat die jongen zich goed ontwikkeld heeft het afgelopen seizoen. Tuurlijk het is nog niet de meest stabiele speler. Maar Ajax kan ook niet iedere keer een De Ligt hebben. De wedstrijd tegen AS Roma speelde Schuurs ook sterk met schitterende crosspases. Denk dat Ajax er verstandig aan doet om hem nog te behouden. Zie nog wel meer potentie in die jongen.

4 juni 2021 om 00:37

Kan inderdaad na een iets langere aanloop a la Alderweireld of Vertonghen uitgroeien tot een goede verdediger voor Ajax.

4 juni 2021 om 07:43

@pantelic16: Inderdaad, zeker nadat hij naar de bank werd verwezen ten faveure van Timber, heeft hij het echt prima gedaan als hij erin werd gebracht. Niet elke speler staat er direct en op 18/19 jarige leeftijd. Deze jongen heeft echt nog potentie en hoop dat hij vooral zelf de rust heeft om te blijven en niet per se een basisplaats eist. Wie weet waar zijn plafond nog gaat liggen. Z'n inspeelpass is echt heel goed en het pure verdedigen kan hij ook. Hij kan alleen een stuk minder met ruimte in z'n rug verdedigen.

4 juni 2021 om 08:10

Ik denk dat schuurs zijn grootste mankement is spelen met ruimte in zijn rug.bij een team dat niet zo hoog op het veld staat als Ajax zou het een prima verdediger kunnen zijn.

Daar gaan wel verdedigers weg, maarre, zal wel flink aanpoten worden tegen Lukaku,Ibra,Ronaldo,Immobile,Zapata en Vlahovic...Maar ook wel leuk om een nieuwe Nederlandse verdediger te zien tegen die topaanvallers, behalve Vlahovic dan, dat is nog een talent die pas komt kijken

4 juni 2021 om 00:34

Kan een zelfde soort traject doorlopen als Stefan de Vrij. Hij was een vergelijkbare speler toen hij bij Feyenoord vertrok.

4 juni 2021 om 00:45

Alleen die zat bij Lazio, daar zit iets minder druk achter dan Napoli heb ik het idee, maar zou mooi zijn als hij ooit net zo goed mag worden als De Vrij via deze weg

4 juni 2021 om 00:54

De vrij was wel iets verder in zijn ontwikkeling imo. Iets meer vlieguren in de benen ook

4 juni 2021 om 01:06

@chefvoetbal - ik vind derde worden op het wk en daar tevens tot beste verdediger worden verkozen op dat toernooi, toch net effe iets anders dan een speler die is uitgespeeld door Timber en net een halve finale ek onder-21 heeft gespeeld.

4 juni 2021 om 08:34

De Vrij was natuurlijk wel een stap of 2 verder, maar qua speelwijze (beide voetballend ook sterk) snap ik de vergelijking wel inderdaad. Het is koffiedik kijken, maar hij zou het wel kunnen redden bij Napoli

4 juni 2021 om 10:24

ik weet niet of de Vrij echt veel verder was toen die bij feyenoord weg ging?

hij speelde daar ook in een 5 mans verdediging
zelfde als in zijn sterke Interland periode toen ook 5 mans verdediging
een hij is de laatste 2-3 seizoenen pas echt goed geworden (ook wee rin een 5 mans verdediging) tussne tijds in 4 mans verdediging is de virj evcht wel een heel stuk minder

Jong oranje legt Overmars geen windeieren in ieder geval. Scherpen was goed in de poulefase en schuurs al het hele toernooi een van de uitblinkers. Ik zou hem enkel voor 20 miljoen of meer verkopen momenteel. In Italië komt ie sowieso goed tot zijn recht, spelen een stuk meer verdedigend en compact dan bij Ajax. Er zijn mindere voetballers die daar slagen, al is Napoli nog een van de aanvallendere teams. 20-25 miljoen of gewoon houden, hij ligt vanaf zijn Fortuna tijd al goed in de markt.

Voorlopig elk bod weigeren. En maar kijken wat er geboden wordt. Niet te snel toehappen, want het kan gewoon nog de goede kant op gaan met Schuurs. En komt er een niet te weigeren bod, dan gewoon verkopen

blijkbaar willen ze schuurs over senesi. moet ik nou gewoon mijn Feyenoord bakkes houden of is dit gewoon een bizarre keuze?

4 juni 2021 om 00:35

Zoveel verschil zit er toch niet tussen Senesi en Schuurs. Beide zijn kwetsbaar met ruimte in de rug, maar Senesi is koppend wat beter en Schuurs voetballend.

4 juni 2021 om 00:44

beide zijn inderdaad kwetsbaar in de rug, maar ik heb het idee dat Senesi gewoon een stuk completer is. kopsterk, uitstekende tackle en blijft lang op zn voeten staan, behoorlijke bal naar voren en zeer constant. ook als ik bij verschillende matchrating sites kijk. steekt Senesi er gewoon duidelijk bovenuit met een aanzienlijk hoger gemiddelde. misschien dat er meer potentie in schuurs zit hoor kan, maar ik zie het gewoon niet zo.

4 juni 2021 om 01:03

Persoonlijk vind ik Senesi beter, maar Schuurs heeft natuurlijk wel mee dat hij gewoon wat langer, sneller en 3 jaar jonger dan Senesi is. Bovendien is Schuurs een speler van Ajax en over het algemeen hebben die spelers in het buitenland een hoger slagingspercentage, dus ergens kan ik het wel begrijpen. Zelf zou ik daarentegen gewoon Senesi hebben gekocht.

4 juni 2021 om 08:36

Senesi is aanzienlijk beter dan Schuurs. Als dit echt zo zou zijn, dan ben ik wel met stomheid geslagen. Kopen clubs dan soms puur op naam van andere clubs? Want dat zou echt het enige zijn... Bij elke aankoop hopen dat ze weer een De Ligt of Frenkie te pakken hebben. Gaan voor een Ferrari en aankomen met een Daf...

4 juni 2021 om 00:40

@Odesza, ach, we weten niet eens of dit gerucht waar is. Over Senesi is het vaker geschreven. Ik heb trouwens liever dat ze Senesi ophalen dan Schuurs. Hij is jullie beste verdediger. XD

4 juni 2021 om 00:47

zo klinkt het bijna alsof jullie ons als concurent zien want ''sterkste spelers wil je zien vertrekken''. voel me bijna gevleid maar nee zonder dolle wij kunnen de centjes wel gebruiken en er staat al een waardige vervanger klaar. van mij mag hij naar napoli.

4 juni 2021 om 01:05

Ik heb liever dat hij blijft. Hebben jullie in ieder geval nog een 1% kans op winst tegen ons 😜. Zonder gekheid. Feyenoord kan het geld goed gebruiken. Niet weer steken in middelmaat natuurlijk. Gewoon 4 a 5 jaar bouwen. En ja dat zal inhouden dat je dan om plek 4 of 5 speelt. Om.vervolgens weer mee te doen om de titel.

4 juni 2021 om 08:21

@Odesza, natuurlijk kunnen jullie het geld gebruiken. En ik hoop dat jullie de hoofdprijs zullen krijgen voor hem.

Wat betreft een concurrent zijn: in mijn ogen is Feyenoord altijd een concurrent van Ajax. Ja, jullie hebben een waardeloos jaar gehad, maar dat zegt niets over komend seizoen. En bovendien: de wedstrijden met Ajax staan altijd op zichzelf.

4 juni 2021 om 14:58

in mijn ogen bestaat de klassieker niet meer en concurenten zijn we al een tijd niet meer. de spanning en passie die er 10 jaar geleden was voel ik totaal niet. en ik denk dat dit voor de meeste voetbalfans in nederland ook zo is inmiddels. maargoed wie weet staat er opeens een wereld talent op en draaien we ergens een leuk europees seizoen waardoor we achter jullie aan kunnen komen. maar voor nu, als we volgend seizoen 3de worden zullen we dat als uistekend seizoen bestempelen. en dat zegt ook wel wat.

Heel snel verkopen voor een mooie prijs nu hij nog maar 21 is. Geïnteresseerde clubs denken nu dat er nog veel rek in hem zit maar ik verwacht niet dat hij de kinderlijke foutjes uit zijn spel weet te halen.

Lekker dat ie net verlengd heeft! Ik kan met beide scenario’s leven. Blijven vind ik niet erg en als ie weg gaat voor een mooi bedrag van minimaal 25 a 30 miljoen dan is dat ook prima!

De Ligt en de Vrij doen het natuurlijk erg goed in Italië. Als ze 20 miljoen voor Senesi wilden neerleggen kan dat ook voor Schuurs. Sanchez binnen hengelen en je hebt een perfecte opvolger en nog wat miljoenen over voor andere investeringen

Mooi. Lekker verkopen. Erger me dood aan steeds dezelfde fouten die hij maakt. Overmars gaat hier wel weer een leuk dealtje van maken. Mag toch hopen dat ze hem niet perse willen houden

4 juni 2021 om 09:21

Oh zo ga jij met talenten om. Fijne kerel ben je dan. Schuurs heeft een stap gemaakt van Fortuna naar Ajax en dat is een mega stap. Hij begint steeds beter te worden. Blijkbaar heb je Jong Oranje niet gezien want dan had je kunnen zien dat hij met vertrouwen veel beter speelt. Verder is hij nog steeds erg jong voor een verdediger. Ik vind je maar een rare kwast als je je eigen spelers zo zit af te vallen. Treurig man!

4 juni 2021 om 13:33

@schijntrap: Soccerfan_1 heeft daar wel meer een handje van. Helaas zijn er wel meer Ajacieden die zo oordelen over jonge spelers van ons. Niet iedereen is Matthijs de Ligt (sterker nog, grote kans dat een dergelijke speler voorlopig niet doorkomt bij ons) maar je kan wel vertrouwen houden in de spelers en opleiding als ze nog zo jong zijn. Maar Soccerfan trapt liever een eigen jonge speler de grond in.

Als ik hem was zou ik gaan; inmiddels uitgekotst door een groot deel van het Ajax publiek.
Als ik Ajax as zou ik hem houden, genoeg potentie en brede selectie is belangrijk als je op meerdere fronten ver wil komen.

4 juni 2021 om 09:59

Ook onder het Ajax publiek zitten papagaaien die Schuurs continu zitten te vergelijken met de Ligt. Maar er zit zoveel potentie in hem dat ik hem graag verder wil zien groeien en het liefst bij Ajax.

Schuurs heeft echt wel potentie, dus ik snap dat buitenlandse clubs op hem azen. Ben benieuwd wat Ajax doet als er 20 miljoen wordt geboden, enerzijds wil je hem graag behouden anderzijds is hij op het moment geen basisspeler en als je daar al 20 miljoen voor kan krijgen.

4 juni 2021 om 07:19

Bij bod van 20 miljoen is hij weg. Denk dat ze bij 15 al gaan twijfelen en proberen er meer uit te halen. Dan gaan ze denk ik seizoen in met Timber als eerste keuze op RCV en Alvarez + Rensch als back-ups.

Zoveelste keer dat een speler die in Nederland van alle kanten wordt afgebrand in het buitenland volop in de belangstelling staat. Aan wie ligt dat nou?

Ik moet zeker dat hij bij Jong Oranje meer heeft laten zien dan bij Ajax . Als je die wedstrijden pakt dan is het niet vreemd dat ploegen interesse hebben in deze jonge verdediger

4 juni 2021 om 07:48

@bossie: Het is makkelijk om iemand te bekritiseren n.a.v. mindere acties (en die heeft hij ook gewoon gehad natuurlijk, hij is terecht voorbij gestreefd door Timber). Je kan ook kijken naar de positieve kanten en bedenken hoeveel potentieel er nog ligt. In de wedstrijd tegen Liverpool liet hij Mané wel gaan wat tot een goal leidde (maar ja, die vent schijnt wel vaker te scoren) maar heeft verder eigenlijk prima gespeeld die wedstrijd. Maar eigenlijk de wedstrijden waar hij als invaller afgelopen halve seizoen heeft gespeeld, heeft hij amper slechte momenten gehad. Ik hoop ook dat hij niet wordt verkocht en dat hij zelf accepteert dat hij geen basisspeler is komend seizoen (en gaat voor z'n kans). Ik zie echt nog genoeg potentieel bij hem en zou het zonde vinden als hij nu al gaat.

4 juni 2021 om 12:53

Hij krijgt terechte kritiek bij Ajax. Het is niet alleen de wedstrijd tegen Liverpool, maar ook in de eredivisie maakte hij de zelfde fouten.
Hij valt me op bij Jong Oranje in positieve zin . Botman daarin tegen valt op in negatieve zin , maar dat heeft met het systeem te maken.
Wat je wel mist in Jong Oranje is een leider in de achterhoede, Schuurs en Botman zijn dat beide niet.

4 juni 2021 om 13:31

@bossie: Als dat zo overkwam, excuses Bossie. Hij krijgt ook terechte kritiek. Het gaat mij meer om welke conclusies mensen eraan hangen. Er zijn genoeg mensen (ook Ajacieden) die conclusies trekken dat Schuurs niet kan voetballen, totaal geen Ajax-materiaal is, etc. Ik zie natuurlijk ook zijn tekortkomingen en is terecht voorbij gestreefd door Timber. Maar ik zie ook dat hij nog jong is en zie potentie om ook te werken aan z'n mindere kanten (en z'n cross-pass te verfijnen etc.) en daarom ben ik over het algemeen positief over hem.

Strik eromheen en wegdoen! Hij heeft Ajax al zoveel punten gekost dat het geen incidenten meer zijn of dat het op zijn leeftijd gegooid kan worden. Als het moet breng ik hem met de fiets weg.

4 juni 2021 om 09:20

Ik ben altijd zo benieuwd naar de toelichting van hetgeen iemand roept. Zeg me maar eens welke punten hij gekost heeft?

4 juni 2021 om 11:27

Getafe, Psv, en Sparta was hij debet aan de tegendoelpunten. Waarvan Getafe en PSV in principe een niveau hoger is dan de normale Eredivisie wedstrijden en hij niet thuis gaf. Daarnaast de Champions League dit jaar vond ik hem tegen Liverpool en Atalanta totaal niet zeker overkomen en zat er gewoon vaak totaal naast. Je ziet dat hij moeite heeft om mee te doen als de tegenstander Ajax onder druk kan zetten en snelle aanvallers hebben. Het is bij hem gewoon een tijdje speelt hij goed daarna is hij het helemaal kwijt en maakt hij weer een domme actie. Verloor gister weer een kopduel waar bijna een goal uit kwam. Mist ook de killermentaliteit die een Martinez wel heeft tegenover tegenstanders. Mensen blijven zich erachter verschuilen dat hij jong is en dit kan gebeuren. Bij Ajax moet je er meteen staan en Schuurs krijgt al 2 jaar de kans. Als je als Ajax zijnde meer de top wilt bereiken dan redt je dat met een Sanchez, De Ligt, Vertonghen(de jonge versie toentertijd) als verdediger zijnde. Maar niet met een Per Schuurs. Middenmoot Premier League is zijn niveau. Of je dat wilt nastreven is de volgende vraag.

4 juni 2021 om 12:57

Ik denk dat Schuurs gisteren de beste man aan Oranjekant was. Vertonghen is een slecht voorbeeld, want die werd uitgeleend aan Rkc.
Had je de opgehemelde Botman gisteren gezien dan. Was bij de 01 en 1-2 direct betrokken.
En ja, Schuurs is zeker geen de Ligt (die ook gewoon fouten maakt), maar de Ligt is ook niet het standaard niveau van Ajax.

Lastig....
Ik weet nog dat De Ligt ook op die jonge leeftijd cruciale fouten maakte
Maar de potentie van beide is zichtbaar.

Anderzijds is Timber momenteel constanter

4 juni 2021 om 09:01

De Ligt is 3(?) maanden ouder dan Schuurs. Tuurlijk maakt de Ligt ook nog fouten, zie ook tegen Schotland, maar die was wel eerste op wedstrijdformulier en stond niet ter discussie bij Ajax. Dat heeft Schuurs nooit af kunnen dwingen. Vrees dat hij dat ook niet gaat doen eigenlijk, ondanks dat er een solide speler voor in Bundesliga subtop (bvb) in schuilt imo.

4 juni 2021 om 10:21

Hahaha hou toch op man! Altijd wordt De Ligt erbij gehaald. Ja die maakte ook heus wel zijn foutjes of fouten, maar die leert er tenminste van. Fouten kan iedereen overkomen namelijk. Alleen bij Schuurs is het een structureel iets. Ik zie geen potentie in Schuurs. Hij zal allereerst harder moeten worden en ik betwijfel of hij dat in zich heeft.

4 juni 2021 om 11:30

Heel veel mensen vergeten dat Schuurs en De Ligt precies van dezelfde lichting zijn, ze zijn even oud (scheelt nog geen 3 maanden). De Ligt maakte die fouten al toen hij 17 jaar was. Schuurs is nog altijd een talent en kan zich nog prima ontwikkelen, maar Matthijs de Ligt is van een heel andere orde hoor.

Niet verkopen! Echt een groot talent! Ja hij maakt elke wedstrijd wel een foutje. Maar welke jonge speler niet? Ook in de CL goed gedaan.

Heeft lengte, snelheid, goede pas in de benen, voetballend niet slecht. Het enige is dat hij wat feller mag/ moet worden in de duels. Dan gaat deze jongen nog ver komen.

Inderdaad lekker bij Ajax blijven. Hij moet inderdaad nog wat stappen maken, maar daar gaat hij bij Ajax volop de kans voor krijgen. Spelers als Rensch en Timber krijgen volgend seizoen ongetwijfeld te maken met de bekende terugslag, terwijl ik bij Schuurs juist het idee heb dat er elk seizoen nog een paar procent bij komt. Het is natuurlijk ook niet voor niets dat hij op de radar ligt bij diverse clubs. En ja, er is geen zekerheid op speelminuten bij Ajax, maar das bij andere grote clubs ook niet.

Als er een mooi bedrag voor betaald wordt zal Overmars dit gewoon moeten doen.
De inkomsten kan Ajax nu goed gebruiken. Ten eerste om de begroting sluitend te krijgen, maar ook voor het doen van aankopen zoals die Sulemana.

Ik ben in ieder geval nooit overtuigd geweest van de kwaliteiten van Schuurs. Hij deed het geweldig bij Fortuna, maar helaas heeft hij dit bij Ajax nooit echt laten zien.

Als de mogelijkheid er is, zou ik verkopen. Hij voldoet niet aan wat er verwacht wordt van een verdediger bij Ajax: bij het spelen ver van de goal af heb je toch wel wat meer snelheid nodig; je kunt dus niet én Schuurs én Blind opstellen. In Italië daarentegen speelt men defensiever en dat lijkt me wel te passen bij iemand als Schuurs.

Ik zou hem niet verkopen, alvorens je vanuit de jeugd een waardige vervanger hebt. Speelt toch 41 wedstrijden afgelopen seizoen. En al zal hij niet altijd basis staan, hij komt echt wel aan zijn minuten. Als Schuurs zijnde moet je ook nadenken of je bij een club als Napoli ook die minuten maakt.
En als Ajax zijnde, een Nederlander. Aardige techniek voor een verdediger. Volgens mij geen zeurder. Ik zou hem behouden, of er moet 20+ miljoen op tafel komen. Dat echte verdedigers als Botman met de grond gelijk worden gemaakt omdat ze een draaicirkel van een vrachtwagen zouden hebben is echt typlisch Nederlands. Als ook Cv's aan bepaalde technische waarden moeten voldoen hebben we straks alleen nog meer centrums van mannetjes van 1,70 tot 1,80 zoals nu vaak bij ajax al het geval is.

Deze jongen is vooral door de 'supporters' veel te snel afgeschreven en werd meteen vergeleken met de Ligt. Hij heeft de tijd nodig om zich te ontwikkelen en ik zou het ontzettend jammer/dom vinden als Ajax hem zou verkopen.

Dit jochie moet je meteen wegdoen. Deze gast maakt echt om de haverklap dezelfde fouten. Fouten maken is prima, maar je moet er wel van leren en dat lijkt bij Schuurs niet te gebeuren. Heeft misschien zelfs onze CL-campagne gekost.

Speelde gister fantastisch, maandag ook. Is gewoon echt een goeie verdediger. Ik ben Ajacied, maar ik heb die kritiek op Schuurs nooit zo begrepen.

Als Martinez vertrekt vind ik Schuurs een heerlijke stand-in. Lange speler, uitschuifbare benen, prima tackles en veel inzicht en een harde streep als inspeel pass. Echter als ik Schuurs was zou de weg naar een fysieke competitie als Schotland of bij Engeland southampton wel zien zitten als ik Schuurs was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

6 fans
Verdediger, 21 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren