Belgische bond bevestigt absentie De Bruyne bij EK-opening België

Vrijdag, 11 juni 2021 om 13:01Mart van Mourik • Laatste update: 13:21

Kevin De Bruyne moet de eerste EK-wedstrijd van België aan zich voorbij laten gaan. Dat heeft de middenvelder laten weten in gesprek met koning Filip tijdens diens bezoek aan de Belgische selectie. De Manchester City-middenvelder heeft nog te veel last van zijn gebroken neus en oogkas. De Belgische voetbalbond bevestigt vrijdag dat De Bruyne inderdaad niet is afgereisd richting Rusland. Aanstaande zaterdag nemen de Rode Duivels het zonder hem en de eveneens geblesseerde Axel Witsel op tegen de Russen in het Krestovskistadion in Sint-Petersburg.

“Hoe gaat het? Niet te veel pijn?” vroeg de Belgische koning aan De Bruyne vanwege zijn dubbele breuk. “Een beetje, maar het gaat al veel beter. Met de zon moet ik wel af en toe een bril dragen, maar dat gaat niet altijd. Of ik kan spelen? Hopelijk de tweede wedstrijd”, aldus De Bruyne, die hoopt mee te spelen tegen Denemarken op donderdag 17 juni. Op maandag 21 juni sluit het team van bondscoach Roberto Martínez de groepsfase af met een wedstrijd tegen Finland. De Bruyne en Witsel blijven nu achter in België om verder te werken aan hun herstel.

De spelmaker van City verliet vroegtijdig het veld in de verloren Champions League-finale tegen Chelsea. Hij moest de strijd na een uur staken na een harde botsing met verdediger Antonio Rüdiger. Laatstgenoemde droeg een masker en kon zonder problemen verder spelen, maar voor De Bruyne zat de wedstrijd erop. In tranen verliet hij het veld bij een 0-1 achterstand en hij kon bovendien de wedstrijd niet afkijken op de tribune. In de slotfase werd hij naar binnen gehaald voor om behandeld te worden aan, zo bleek later, een gebroken neus en oogkas.

Voetbalzone houdt je op de hoogte over alles omtrent EURO 2020

Benieuwd naar de actuele stand, het wedstrijdprogramma en nog veel meer EK-nieuws? Klik hier!Gerelateerd

Meer sportnieuws

72 reacties (laatste reactie door barmitswa)

Helaas voor de Bruyne het was een vervelende botsing. Ik denk dat hij het wel red met een masker op. Het was gewoon een harde klap .Misschien kan hij het masker van Rudiger wel overnemen

31 mei 2021 om 19:58
0

Die discussie heb je gister ook al de hele tijd willen lopen voeren. Hij heeft zijn excuses aan geboden aan de Bruyne en het lijkt me bij deze wel klaar. Ik ga er vanuit dat hij het niet met opzet deed en hem alleen wilde tegenhouden. Rudiger is een lompe speler geen vieze speler . Jij denkt van wel , ik niet dusja verder over discussiëren lijkt me zinloos.

11 juni 2021 om 09:04
0

@Bluegroninger Rudiger heeft zeker opzettelijk zijn schouder actief ingezet. De opzet zat hem alleen niet in het willen breken van de oogkas van KdB. Hij heeft echter wel door zo hard - een klapbeweging erbij te doen op ooghoogte- de risico ervan op de koop toe genomen. Excuses achteraf is wel netjes. Maar tijdens de wedstrijd had dit natuurlijk gewoon beter beoordeeld moeten worden. Los van dit was Chelsea wel de verdiende winnaar. Maar als er zulke fratsen handig uitgevoerd worden, waardoor cruciale spelers uitgeschakeld worden bij de tegenpartij(denk ook ff aan Ramos bij Salah) mogen niet licht worden oogevat. De speler die dit tijdens de wedstrijd doet, moet eigenlijk met rood eraf.

11 juni 2021 om 10:09
0

@Bluegroninger, je geeft aan dat Touro deze discussie wil voeren terwijl je zelf expliciet zegt in je eerste reactie dat het een vervelende botsing was. Daarmee lok je imo een discussie uit. Dit soort overtredingen zijn niet per ongeluk, zelfde geldt voor Ramos bij Salah in de CL finale. Die spelers weten dondersgoed dat De Bruyne of Salah uitschakelen de kans op een CL enorm vergroot.

31 mei 2021 om 19:55
0

Een vervelende botsing is één manier om te beschrijven wat er gebeurd is. Een bewust gemene overtreding is een andere. Het is een groot gemis voor België, mocht hij niet tijdig speelklaar zijn.

Ach man, een groep met denemarken, finland en rusland en zelfs de beste nummers drie gaan door. Doe effe normaal en laat De Bruyne gewoon rust pakken tot de ko-fase. Ben benieuwd wat Tielemans kan laten zien. Ik hoop op Carrasco-Tielemans-Dendoncker-Thorgan met daarvoor Hazard-Lukaku-Mertens in de groepsfase. Zonder De Bruyne kan ook alles op Hazard afgestemd zijn en hopelijk geeft dat hem de nodige boost in vertrouwen om toch nog iets te presteren. Na de groepsfase De Bruyne er in voor Mertens of Hazard en eventueel wat meer balans door Castagne er in te brengen voor Carrasco of Thorgan. Het zullen echter wel Meunier op rechtsback worden en Witsel ipv Dendoncker centraal. Martinez lijdt immers aan het Zidane-syndroom lijkt het.

31 mei 2021 om 20:48
0

Witsel is toch gewoon 5x de speler die Dendoncker is op die positie centraal op het middenveld? Zeker tegen betere teams hebben we Witsel gewoon hard nodig. Kan me eigenlijk geen goede match van Dendoncker herinneren op het centrale middenveld van België, tegen Wales vond ik hem de slechtste langs onze kant. Ook bij Wolves vond ik hem niet overtuigend afgelopen seizoen. Hoop dat Castagne onze man op rechts zal worden, aanvallend altijd wel goed en verdedigend veel beter dan Meunier. Helaas denk ik ook wel dat Martinez met die laatste gaat beginnen. Misschien dat Meunier het al laat afweten tegen Denemarken of Rusland en dat we in de volgende ronde Castagne dan zien. Ik hoop zelf dat Hazard, zeker op het begin, vooral als supersub gebruikt zou worden. Eerst afwachten hoe hij kan groeien in het toernooi en tijdens zijn laatste invalbeurten bij Real maakte hij een degelijk indruk vond ik, als basisspeler een heel stuk minder.

31 mei 2021 om 21:49
0

Ik vind Witsel toch teleurstellen de laatste tijd. Dendoncker is geen wonder speler maar gewoon een lopertje. Dan kan Tielemans in de rol van Witsel spelen en Dendoncker als waterdrager ernaast. Witsel vind ik zo statisch en laconiek. Ik zou hem er zelf enkel inbrengen wanneer je een voorsprong veilig wil stellen omdat hij wel gewoon iemand is waar je de bal altijd kwijt kan en die de circulatie ten goede komt

11 juni 2021 om 09:10
0

@real8madrid Hoe kun je Witsel uit je basis halen. Soms denk ik echt.. Kijken mensen wel voetbal. Witsel is alles wat je nodig hebt om rust in het elftal te creeeren. Koning van een keer aanraken... Balvast. Goede pass. Altijd aanspeelbaar. En dan heb je het over statisch. Als Witsel statisch speelt, dan is dat de opdracht van de trainer. Witsel kan ook gewoon gedurfd tussen de linies spelen. Met Witsel in je team.. Heb je de teugels in eigen hand qua opbouw en rust. Alleen hij was nog niet helemaal fit, toch?

11 juni 2021 om 14:27
0

Volgens Martinez en Vertonghen is Witsel volledig fit en waren ze onder de indruk over hoe ver hij stond. Normaal zal hij in de 3e match spelen tegen Finland, om daar hopelijk wat ritme op te doen voor latere matchen.

11 juni 2021 om 20:52
0

Witsel teleur stellen de laatste tijd? Voor zijn blessure dan neem ik aan. Oke, hij was niet op zijn absolute hoogtepunt maar alsnog 1000x beter dan Dendoncker. Maar ik zou hem ook niet zetten na zo'n lange inactiviteit, hoogstens tegen Finland mocht je starten met 6 op 6. Maar eigenlijk zou een valse start niet eens een ramp zijn want als nr 2 oogt het parcours imo niet zwaarder dan als nr 1.

11 juni 2021 om 20:53
0

Buffalo, neem jij de immer optimistische Martinez -vaak op het onrealistische af- en tevens een onverbeterlijke leugenaar nog serieus? Bv die leugen over Courtois' vorig jaar. Kan ik niet serieus nemen die man. Vertonghen ja dat is een vriend en ploegmaat, die gaat niet in de pers zeggen over Witsel dat hij er weinig vertrouwen in heeft. Komaan hé.

11 juni 2021 om 22:03
0

Martinez zijn uitspraken kun je inderdaad nooit serieus nemen, maar de regelmaat waarmee hij Witsel telkens vermeld op persconferenties verraadt toch dat hij echt wel op hem rekent denk ik. Vertonghen hoeft ook niet te zeggen dat hij onder de indruk was van zijn paraatheid, hij kon ook gewoon zeggen dat Witsel zijn best doet. Nuja, we zullen zien hoe ver hij staat. Als hij tegen Finland niet speelt dan hebben ze inderdaad een stukje zitten zeveren.

11 juni 2021 om 23:32
0

Ik geloof best dat ie voor pakweg 90 procent fit kan en misschien zal zijn, maar of hij daadwerkelijk klaar is om direct op het allerhoogste niveau aan te treden? Want daar is nog een groot verschil tussen. Ik had hem thuis gelaten, en hem rustig de voorbereiding bij Dortmund mee laten doen. We zullen idd zien, misschien zit ik totaal fout. Maar als ik zo'n superscherpe Bruno Fernandes, Verratti of Kante bezig zie dan verwacht ik toch niet dat een Witsel die niet eens 100 procent is laat staan dat hij matchritme heeft, direct zijn mannetje zal kunnen staan tegen al dat geweld.

11 juni 2021 om 14:06
0

Toch ben ik bang dat België het in de KO fase het heel zwaar gaat krijgen. Die zijn vooral in de laatste linie erg kwetsbaar en dan mogen ze nog van geluk spreken dat ze een goede doelman hebben. Vooral als er ruimte achter de laatste linie ligt zullen ze dat niet goed kunnen belopen. Ik hoop dat ze een deel kunnen compenseren met ervaring maar ik vrees van niet.

Die Rudiger is smerig, ik begrijp echt niet dat mensen kunne zeggen dat dit om een ongeluk gaat. Die man plant express zijn schouder in t gelaat van de Bruyne met alle nare gevolgen. In mijn ogen gwn een rode kaart heeft niks met het spel te maken en tuurlijk obstructie gebeurd vaker maar iemand een gebroken neus en oogkas erbij geven...

31 mei 2021 om 20:14
0

Zijn ook enkel een paar Chelsea fans die dat lijken te geloven hoor. Daarmee wil ik zeker niet zeggen dat Rudiger hem expres wou blesseren, dat geloof ik nooit dat spelers dat willen bij een collega, maar hij neemt wel bewust veel te veel risico. Als ik tegen 120 per uur in de bebouwde kom rijd en iemand plat wals dan was dat ook niet mijn bedoeling maar je kan moeilijk van een onschuldig ongelukje spreken. Dan ben ik gewoon een malloot die onnodige risicos neemt in de wetenschap dat het andere mensen hun gezondheid kan kosten. Exact wat Rudiger deed en daar is hij imo redelijk licht voor bestraft. Gewoon rood, net als wanneer je met je elleboog inkomt

31 mei 2021 om 20:30
0

Dan wil ik heel graag zien over welke reglementaire regels (van een pleonasme gesproken) je het hebt? Als er daar een subsectie onder obstructie staat betreffende het plaatsen van de schouder in het aangezicht van de tegenstander met als bestraffing geel geef ik je volledig gelijk. Zo niet kan je toch echt opdonderen met je feiten. Een woordje dat je heel vaak gebruikt maar de betekenis niet van lijkt te begrijpen. Volgens de Belgische reglementen zou dit immers rood zijn als de scheidsrechter ze goed interpreteert. Daar komt het in deze ook gewoon op neer: interpretatie. In geen enkel reglement ga je dit letterlijk terugvinden immers. Bij interpretatie gaat het dus altijd om iets subjectief. Om dan voor de zoveelste keer als een gefrustreerde kleuter met het woordje feiten te gooien komt een beetje dom over.

31 mei 2021 om 23:35
0

Is toch geen rode kaart? Gewoon blokken met hele vervelende consequenties. Hier ga je toch geen rode kaart voor geven omdat hij toevallig precies verkeerd tegen hem aan komt? Gebeurt gewoon iedere wedstrijd 2/3 keer en pakt nu verkeerd uit. Lullig voor KdB maar never nooit rood

11 juni 2021 om 09:13
0

Dit is niet blokken. Blokken is: ik blijf staan. Rudiger beweegt nog zijn schouder richting het hoofd van KdB. Dat is gewoon een klap in de blok. Zeker omdat KdB dat niet weet, hij was met hoofd eerst omgedraaid, en in volle snelheid. Blokken of opvangen is tegenhouden, niet in dat opvangen een klap geven.

11 juni 2021 om 15:17
0

Hij weert zich af om de klap op te vangen ja. Het is geen K1 vechter heh die zo snel zo precies kan mikken dat hij hem op zijn neus raakt.
Is een menselijke reactie dat je blokt om zelf erger letsel te voorkomen..

11 juni 2021 om 10:07
0

Wat een onzin. Gaan we rodr kaarten trekken op de ernst van de blessure nu? Als DeBruyne hier niets aan over had gehouden hadden we deze discussie nooit gehad. Weet ik 100% zeker. Dit gebeurt echt meerdere keren in de match en is gewoon geel.

11 juni 2021 om 13:07
0

Nee we trekken rode kaarten voor het in het gevaar brengen van de integriteit van de tegenstander. Wat hier duidelijk het geval was en daarnaast nog doelbewust ook.

11 juni 2021 om 15:18
0

Overdrijven is ook een vak....
Dit is ongelukkig gewoon, dit gebeurd letterlijke iedere wedstrijd wel en wel vaker ook. Alleen dan zonder erge gevolgen en hoor je nooit iemand

11 juni 2021 om 17:49
0

Hij raakt hem echt niet per ongeluk. Hij zal per ongeluk zijn jukbeen en neus gebroken hebben, maar hij wilde hem absoluut blokken.

11 juni 2021 om 20:56
0

Dit gebeurT dus niet letterlijk elke wedstrijd mijn god zeg anders had je wel meer oogkas- of neusbreuken -.-

Gezien de blessure kan hij wel met zo'n masker spelen.

31 mei 2021 om 20:15
0

Zo'n masker is natuurlijk geen wondermiddel. Dat beschermd wel deels maar zolang die breuk zelf niet genoeg hersteld is mag hij gewoon niet spelen hoor. Zelfs al plak je een verkeersbord op zijn smikkel. Een masker zal er inderdaad aan te pas moeten komen maar ook met masker is het allesbehalve zeker dat hij er op tijd bij kan zijn.

Denemarken werd tijdens de Nations League in Kopenhagen al verslagen zonder De Bruyne, Rusland werd twee keer simpel verslagen tijdens de WK kwalificatie en Finland is, met alle respect, toch veruit de zwakste ploeg in de groep. Tielemans kan De Bruyne perfect vervangen tijdens de groepsfase, zeker in de huidige set up.

31 mei 2021 om 23:03
0

Ik rekende wel op Tielemans om naast de Bruyne te spelen. Nu moet je daar een Densoncker zetten (sorry maar echt geen Duivels materiaal, zet dan zelfs liever Heynen of Sambi lokonga of rits) of een Witsel die 6 maanden out is geweest. Ik verwacht niet direct de allerbeste Witsel, laat ons hopen dat hij het tegendeel bewijst maar da's haast onmogelijk.

1 juni 2021 om 08:46
0

Ook geen fan van leander, hij doet het aardig bij wolves. Maar bij de RD is het vaak te plat. Dus ja klote situatie nu met kdb.

Waarom plaatst voetbalzone niet gewoon een nieuw artikel, i.p.v. steeds het oude artikel te gebruiken? Nu moet ik steeds door reacties scrollen om de nieuwste berichten te vinden.

11 juni 2021 om 10:58
0

Heel irritant ja!

11 juni 2021 om 13:10
0

Yup mee eens, vrij irritant.

Toch wel een zware tegenvaller. De Bruyne is de belangrijkste en beste speler van België. Ik denk toch wel dat indien in topvorm en helemaal fit het kwartet Hazard,Mertens, De Bruyne en Lukaku België naar de finale kunnen brengen en misschien zelfs wel Europees kampioen kunnen maken. Maar de vraag is dan wel en ik denk dat niemand het momenteel weet hoe fit is Hazard op dit moment, kan hij dit toernooi opstaan?

11 juni 2021 om 14:29
0

Dan heb jij de laatste tijd toch niet geweldig opgelet vrees ik. Mertens is over zn hoogtepunt hern en is bij napoli zelfs geen certitude meer. Hazard is na 2 jaar blessureleed een schim van zichzelf.hrb je zn invalbeurt tegen Kroatië gezien? Die gaat heus niet plots magisch op topniveau zitten hoor... Er zullen andere spelers moeten opstaan om samen met lukaku en de bruyne de kar te trekken. Ik zie dat wel gebeuren met carrasco en Tielemans

11 juni 2021 om 15:43
0

Ik verwacht voor Tielemans eigenlijk niet eens een basisplaats. Morgen tegen Rusland denk ik dat hij start met Dendoncker. Maar normaal gesproken zullen in de loop van het toernooi Witsel en De Bruyne centraal op het middenveld komen te spelen. Ja links en rechtsbuiten word interessant. Carasco moet zowiezo spelen maar op welke positie. Wordt hij Aanvaller of Middenvelder/Wingback. Zelfde geldt voor Thorgan Hazard die kan voorin spelen maar ook links en rechts op het middenveld. Martinez kan ook voor iets meer zekerheid kiezen en Castagne op links zetten. Het worden interessante keuzes bij België. Maar hun kracht is wel ze zijn als team wel heel erg sterk een heel goed collectief. Wie er ook spelen.

11 juni 2021 om 15:59
0

duidelijk iets gemist dus!
tielemans is gewoon een starter geworden onder Martinez, zn geprefereerde opstelling speelt hij met de bruyne een linie hoger in steun van lukaku (samen met hazard) en tiemelans en witsel centraal op het midden
tielemans behoud gewoon 100% zn plek met een terugkerende de bruyne

11 juni 2021 om 16:22
0

Ik volg België niet altijd en de laatste tijd is het wel wat minder. Zou de ideale opstelling er dan zo ongeveer uit kunnen zien. Courtois.Alderweireld, Denayer,Vertonghen Castagne,Tielemans,Witsel,CarrascoDe Bruyne, E HazardLukaku

11 juni 2021 om 16:49
0

yep exact, enkel mocht ie in bloedvorm verkiezen zou Martinez wsl Meunier boven castagne verkiezen own zn ervaring,maar zou kunnen dat ei ook zo start, want die presteert echt sterk.
maar voor de rest is dat wel het type elftal ja

11 juni 2021 om 17:51
0

Dat vind ik nogal een statement eerlijk gezegd dat Tielemans absoluut een basisplek heeft. Het afgelopen jaar zijn er gewoon heel weinig gevallen geweest dat zowel Tielemans, Witsel, de Bruyne en Mertens fit geweest zijn.

11 juni 2021 om 22:09
0

net op transfermarkt site gechekt, de bruyne speelde van zn laatste 13 interlansds 10 i nde aanvallende rol insteun van lukaku en slechts 3 keer centraal op het midden. Tielemans heeft sind begin 2019 zo goed als alles gespeeld, steeds centraal op het midden... i rest my case. martinez wilt tielemans centraal op het midden en de bruyne hoger

11 juni 2021 om 22:45
0

BarmitswaHij plaatste de Bruyne ook hoger door het ontbreken van hazard denk ik, dan moest de Bruyne het voorin gaan oplossen bij gebrek aan die andere bepalende speler. Ik denk dat Martinez in een ideale wereld de Bruyne wel meer als CM ziet, maar blessures gooien al 2 jaar roet in het eten.

11 juni 2021 om 23:00
0

nogmaals, tielemans sinds 2019 vast centraal op het middenveld en haast altijd naast witsel als die beschikbaar was,
men zou haast denken dat martinez verkiest om tielemans daar te hebben en de bruyne hoger,nietwaar?

wat ook gewoon logisch is, Tielemans kan perfect van uit een diepere positie het spel verdelen, terwijl de bruyne nog meer extra kwaliteiten hebt die je gewoon zo dicht mogelijk bij de goal wilt

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

België

FIFA ranking: 1
111 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
T. CourtoisKeeper10
T. AlderweireldVerdediger10
D. BoyataVerdediger10
L. DendonckerVerdediger10
T. MeunierVerdediger11
T. VermaelenVerdediger10
J. VertonghenVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina België.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina België.

229 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Manchester City 25 6 1 0
2019/2020 Manchester City 35 13 3 0
2018/2019 Manchester City 19 2 2 0
2017/2018 Manchester City 37 8 2 0
2016/2017 Manchester City 36 6 4 0
Laatste voetbalnieuws

Belgische bond bevestigt absentie De Bruyne bij EK-opening België

Kevin De Bruyne moet de eerste EK-wedstrijd van België aan zich voorbij laten gaan. Dat heeft de middenvelder laten weten in gesprek met koning Filip tijdens diens bezoek aan de Belgische...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren