Antonio Rüdiger treurt na gebroken neus én oogkas bij Kevin De Bruyne

Zondag, 30 mei 2021 om 18:46Yanick Vos • Laatste update: 18:46

Kevin De Bruyne heeft een gebroken neus en oogkas overgehouden aan de verloren Champions League-finale. De middenvelder van Manchester City viel uit in de tweede helft na een botsing met Antonio Rüdiger. Op sociale media geeft De Bruyne aan dat onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat hij meerdere breuken in het gelaat heeft opgelopen.

De Bruyne moest de strijd na een uur staken nadat hij opliep tegen Chelsea-verdediger Rüdiger. De twee spelers knalden met het hoofd hard tegen elkaar. Rüdiger droeg een masker en kon zonder problemen verder spelen, maar voor De Bruyne zat de wedstrijd erop. In tranen verliet hij het veld bij een 0-1 achterstand. De Belgisch international heeft de wedstrijd niet af kunnen kijken op de tribune. In de slotfase werd hij naar binnen gehaald voor behandeling.

Zondag heeft De Bruyne een bezoek gebracht aan het ziekenhuis. Op Twitter geeft hij een update over zijn fysieke gesteldheid: “Ik ben net terug uit het ziekenhuis. De diagnose is een breuk in mijn neus en een breuk in mijn oogkas. Ik voel me oké. Ik ben nog steeds teleurgesteld over gisteren uiteraard, maar wij zullen terugkomen”, aldus De Bruyne, die snel hoopt te herstellen met oog op het EK.

Rüdiger heeft via zijn eigen Twitter-account laten weten de blessure van De Bruyne te betreuren. "Ik wil mijn excuses aanbieden voor de blessure van Kevin De Bruyne", schrijft de verdediger van Chelsea. "Ik deed het natuurlijk niet met opzet. Ik heb al persoonlijk contact gehad met Kevin en ik wens hem een spoedig herstel toe. Ik hoop dat we hem heel snel weer terugzien op het veld."

Het is vooralsnog onduidelijk wat de schade in zijn gezicht betekent voor zijn EK-deelname. De Rode Duivels nemen het over minder dan twee weken op tegen Rusland (12 juni). Bondscoach Roberto Martínez had al met De Bruyne afgesproken dat hij zich pas op maandag 7 juni bij de EK-selectie zou voegen, zodat hij voldoende tijd zou hebben om te herstellen van de Champions League-finale.Gerelateerd

Meer sportnieuws

127 reacties (laatste reactie door tonnyvilhena)

Vervelend ongeluk met een erg vervelend resultaat. Hopen dat die het EK gaat redden voor België. Anders ook maar een Maskertje op doen . Het was een lompe actie van Rudiger , alleen de net vervelend dat de Bruyne tegen Rudiger [email protected] met ongeluk bedoel ik dat de Bruyne met het hoofd tegen Rudiger aankomt. En niet dat Rudiger hem opvangt

30 mei 2021 om 12:32

Ongeluk? Aanslag. Rudiger vangt hem expres op en gaat vervolgens nog liggen kermen ook. Schandalig smerige actie en 100% bewust. Rudiger wordt niet op zijn hoofd geraakt maar vangt hem op met zijn schouder.

30 mei 2021 om 14:21

Hou toch op man met je aanslag! Was gewoon een obstruction. Een obstructie is altijd bewust ja en het gebeurd letterlijk 10 keer per wedstrijd. Heel ongelukkig voor de Bruyne, maar om te zeggen dat dit een aanslag is, omdat de Bruyne een gebroken neus heeft slaat helemaal nergens op. Nooit in mijn leven heb ik een scheids rood zien geven voor een obstruction. Echt goedkoop en populistische reacties hier op vz weer.

30 mei 2021 om 14:32

Ik zeg ook niet dat het rood was, maar dit was wel gewoon een aanslag. Als er één team niet populair is, is het City wel op dit forum. Een bodycheck gebeurd 10x per wedstrijd, opzettelijk je schouder in een aanstormende speler's gezicht stoppen niet. Zoveel gezichtsbreuken zijn er toch niet per wedstrijd? Of dat er één bewusteloos op het velt ligt? Dat jij dit geen aanslag vind, vind ik eerder opmerkelijk.

30 mei 2021 om 14:43

Hij kijkt. Hij mikt... dat vind ik al genoeg voor rood... en maakt vervolgens een onnatuurlijke draai met zijn lichaam om zijn schouder zoveel mogelijk momentum mee te geven. In principe geeft hij hem gewoon een vuistslag. Zelfde beweging, maar dan zonder daadwerkelijk zijn arm / vuist te gebruiken, maar schouder als wapen. Overtreding met als doel de tegenstander ernstig te blesseren. Altijd rood. Mensen die dit 'obstructie' noemen vinden waarschijnlijk iedere welgeplante elleboogstoot ook 'afhouden'.

30 mei 2021 om 14:43

@etihad. City is mssn niet heel populair op dit forum, maar iedereen is een fan van De Bruyne, inclusief ik. We hopen allemaal dat hij het EK haalt, maar we moeten wel objectief blijven. Ik snap ook wel dat de pijn van de verloren finale nog vers is, maar we weten allemaal dat dit gewoon een ongelukkige botsing is. En ja soms raak je geblesseerd van, zeker als de opponent veel langer is.

30 mei 2021 om 14:49

Dat we de finale verloren hebben kan ik mij overheen zetten. Ik ben vooral trots op het fantastische seizoen dat City gedraaid heeft. Alle credits ook naar Chelsea, die zijn gewoon heel goed. Dit is alleen écht geen ongelukkige botsing. Je lijkt het als één van de weinige zo te interpreteren. Als je een speler opvangt is het sowieso al niet ongelukkig, maar ingecalculeerd. Zoals MT87 ook aangeeft weet Rudiger precies waar hij mee bezig is. Als klap op de vuurpijl maakt die nog een schwalbe ook, daar stoor ik mij nog het meeste aan.

30 mei 2021 om 17:35

Prima Blick, obstructie en in dit geval dus geel....KDB loopt in een voorwaartse beweging tegen een stilstaande Rüdiger die de doorgang verspert....door het gestalte verschil komt KDB met zijn hoofd tegen een schouder.....wie daarvoor rood wil, die dwaalt ....als we over Gündogan spreken die heeft verschillende nuttige fouten gemaakt voor zijn team en maar 1x geel gekregen terwijl hij 3x geel had kunnen krijgen bij een abstracte leiding.....de ref heeft een goeie wedstrijd geleidt en voelde de match goed aan.

30 mei 2021 om 17:37

Het lijkt wel een sprookje wat er daar verteld terwijl het enkel frustraties en emoties zijn, die jouw mening vormen !

30 mei 2021 om 18:19

Het enige sprookje hier is dat jij doet alsof Rudiger niet bewust naar de Bruyne stapt om hem te blokken.

30 mei 2021 om 19:25

Dat is nou juist de crux. Rüdiger staat niet stil en beweegt zijn lichaam(niet zijn voeten)juist tegengesteld met maar 1 doel: KdB opvangen. Rood!!!

31 mei 2021 om 12:37

dan zullen ze het reglement moeten veranderen want bij een obstructie kan maximaal geel gegeven worden....
stop toch met die onzin man en reageer als een grote mens i p v enkel jouw frustraties te uiten daar is niemand wat mee....

30 mei 2021 om 12:33

Een ongeluk??? Rudiger blijft heel bewust staan en vangt De Bruyne vol op... hij zou bij nader inzien rood moeten krijgen en jij noemt dit een ''ongeluk'' alsof het 2 kanten heeft

30 mei 2021 om 12:43

Haha rood nog wel , geweldig dit. Hij nota gewoon perongeluk tegen hem aan het was verder nooit zijn intentie om hem te blesseren. Alleen om tegen te houden. Je praat nu net alsof die hem bewust in zijn gezicht staat. Maargoed ik ga hier ook niet verder op in. Wij hebben in elk geval de Champions League !!! Wij zijn de beste van de wereld !!💙💙

30 mei 2021 om 12:48

@delinksbuiten - Het opvangen van spelers komt vaak voor. Obstructie en geel, dat De Bruyne vol met zijn gezicht op de schouder komt is ongelukkig. Het gaat razendsnel in het voetbal. Je kan in zo weinig tijd als Rudiger onmogelijk met opzet je schouders tegen zijn gezicht beuken. Elleboog of arm kan nog maar schouder niet echt.

Geel was terecht ook al was het theater van Rudiger onsportief...

30 mei 2021 om 12:49

Het is een trieste actie van Rudiger. Had rood moeten krijgen. Helemaal nu ik het terugzie. En dan probeer jij ook nog kinderlijk verder te provoceren en noem je anderen zuur. Pot. Ketel. Zwart. Afijn: Trieste en domme actie. Jouw reactie sluit hier goed op aan. Ik was zeker voor Chelsea, nog steeds wel, maar jij maakt dit wel lastig om dit nu ook uit te spreken

30 mei 2021 om 12:54

@lanjouwer Dan is obstructie dus vanaf nu altijd rood? Of alleen als het opvangen een blessure tot gevolgen heeft?

30 mei 2021 om 12:58

Rood zou ik ook niet geven, maar het kan zeker wel. Het was absoluut opzettelijk van Rudiger. Jammer dat je dan zo’n trieste opmerking moet maken @Bluegroninger, zijn we jammer genoeg wel van je gewend.

30 mei 2021 om 13:00

Wat een onzin. Hij vangt m op. Zeker geel maar zeker geen rood. Alleen omdat De Bruyne daardoor ongelukkig geblesseerd raakt? Deze overtredingen komen bijna iedere wedstrijd voor.

30 mei 2021 om 13:01

De linksbuiten, Bij nader inzien? Ik zei direct donkerrood, je moet dit niet rood noemen door de zware gevolgen. Dat was gewoon een aanslag de de Bruynes fysieke integriteit in gevaar bracht (ik weet niet of deze term in Nederland ingeburgerd is maar dit wordt in België vaak gebruikt bij bv vliegende tackles waarbij (gelukkig) niets geraakt wordt maar veel kwaad hadden kunnen veroorzaken. Ik sprak gisteren in live meepraten direct van een oogkasbreuk en zie, maar ook als de Bruyne er niets aan had overgehouden is dit natuurlijk altijd rood. Dit was geen gewone obstructie maar puur een man uitschakelen door keihard met je schouder in zijn gezicht te beuken ja hallo dat heeft niks meer met slim verdedigen of voetbal of sport te maken maar is een aanslag.

30 mei 2021 om 13:29

Dit komt idd wel vaker voor. Maar de manier waarop Rudiger zich opstelt om hem op te vangen was niet gewoon obstructie veroorzaken. Ik vind wel dat diegene die hier 'rood' zeggen, er ook wat overgaan.

30 mei 2021 om 16:45

Het is obstructie, daar krijg je geel voor.

31 mei 2021 om 12:45

KDB loopt tegen een stilstaande Rudiger die een block zet, een zuivere obstructie met gevolgen voor Kdb, die door het gestalte verschil met zijn hoofd tegen de schouder komt...

hoe jij dit als een vliegende tackle kan beschouwen is vreemd maar frustraties en emoties kunnen een mens plots heel vreemde dingen doen zeggen...tja KDB is een belangrijke speler voor het Belgische team en dan spelen er natuurlijk emoties op, bij jou ....

Gundogan heeft verschillende nuttige fouten gemaakt voor zijn team in de wedstijd en kreeg slechts 1x geel terwijl hij wel tot 3x een geel prentje had kunnen krijgen, gelukkig was er een ref die de wedstrijd niet abstract leidde anders had Gundogan al voor rust gedwongen binnen gezeten....

30 mei 2021 om 12:33

Met een maskertje kun je toch vrij snel terugkeren na dit soort blessures?

30 mei 2021 om 13:34

Dat ligt aan de breuk en hoe gecompliceerd hij is, bij een gecompliceerde breuk, zal hij geopereerd moeten worden en dan wordt bepaald wat je wel en niet kan. Bij sommige breuken mag er 6 weken geen druk op komen en kan je dus ook niet spelen. Laten we hopen dat dit niet het geval is.

30 mei 2021 om 12:35

Vervelend ongeluk? Rudiger doet alsof die geblesseerd is, de Bruyne loopt duidelijk tegen zijn schouder en dan gaat Rudiger zelf theatraal naar de grond. Rudiger is echt een ongelofelijke kwal, sorry.

30 mei 2021 om 12:38

Ze kwamen niet met elkaars hoofd tegen elkaar aan. Het was zijn schouder die hij bewust naar voren richtte. De facto is er geen verschil met met je schouder naar voren in gaan en met je elleboog naar voren ingaan.

30 mei 2021 om 12:42

Niet overdrijven hè....het verschil van grootte speelt in het nadeel van KDB zoda hij onzacht met Rüdiger in botsing komt....hard verdict maar binnen 14 dagen speelt KDB met een masker, net dezelfde blessure zoals Rüdiger.

30 mei 2021 om 12:46

Wat is het verschil dan?

30 mei 2021 om 12:39

Rüdiger heeft een lompe motoriek, dus ik geloof bij veel situaties dat het gewoon onwetendheid is. Dit is echter niet goed te praten, hij rent gewoon naar Kevin toe.

30 mei 2021 om 12:54

Het was geen ongeluk, hij ving hem overduidelijk bewust op. Dat dit het resultaat is, had Rudiger natuurlijk ook niet bedoeld. Overigens kwamen ze niet met de hoofden tegen elkaar, dat weet je zelf ook wel.

30 mei 2021 om 12:56

Vervelend ongeluk? Was gewoon bewust wat Rudiger deed. Daarna nog aanstellen alsof hij ook geraakt werd in zijn gezicht. Dit is precies het zelfde als de CL finale van paar jaar terug tussen Ramos en Salah. Alleen wordt Rudiger niet zo hard aangepakt als Ramos destijds.

30 mei 2021 om 13:32

Dit terwijl dit veel duidelijker kwaad opzet was dan Ramos, je zou denken dat er net meer kritiek zou zijn. Ramos had nog een beetje het voordeel van de twijfel.

Wow! Das wel behoorlijk zeg... Hoop dat ie er snel bovenop is.

....was ook gewoon rood. Niks ‘per ongeluks’ aan...

30 mei 2021 om 12:34

Weten allemaal dat het expres is, maarja het valt moeilijk te bewijzen om er rood voor te geven als VAR. Ik zou zelf als scheids ook een rode kaart gegeven hebben.

30 mei 2021 om 12:56

Waarom is het rood dan? Hij vangt hem bewust op, dat gebeurt zo vaak. Dat het hoofd tegen schouder is en dat dit de gevolgen zijn, dat is pech. Als obstructie rood is, ga je iedere wedstrijd met 8 tegen 8 eindigen. Soms is het niet eens expres, moet het dan nog steeds rood zijn? Zo ja, dat slaat nergens op. Zo nee, dat is niet (altijd) aan te tonen en kan dus niet goed gehandhaafd worden.

30 mei 2021 om 20:36

Tja als je geen intentie hebt de bal te spelen, en de speler zo blesseert zoals Rudiger doet, is het gewoon rood. Of het nou blokkeren met de borst, of gestrekt been op de enkel is. Alleen al als je die blauwe plek onder zn oog zag, moest je Rudiger al rood geven.

30 mei 2021 om 21:04

Iedere actie zonder intentie op de bal is rood? Dus al dat vasthouden in de 16 bij een corner is rood? Dat we in de samenleving 1,5 meter afstand moeten houden, betekent niet dat we dat op een voetbalveld ook moeten doen. Het is een contactsport.

31 mei 2021 om 04:09

@Shiraz Dat is natuurlijk complete onzin. Je kan niet de straf bepalen aan de hand van de opgelopen blessure van degene waarop de overtreding begaan is. Is een mislukte omhaal waarbij de aanvaller de verdediger raakt op het hoofd dan ook rood? Slechte vergelijking.

Smerige Rudiger, echt een vuile speler. Zat echt opzet in op een sluwe manier. Nou KdB gaat zo toch niet ready zijn nu trouwens voor het EK. Drama voor KdB.

30 mei 2021 om 12:34

Zeker een smerige actie. Denk wel dat de Bruyne het kan halen toch? Met een maskertje eventueel.

30 mei 2021 om 12:36

De ironie dat Rudiger zelf ook met zo'n masker speelt.

30 mei 2021 om 13:37

Moeilijk te zeggen, dat is gevalspecifiek. Maar zelfs al valt het mee qua herstel, mentaal sleep je dat gewoon mee in de duels de komende wedstrijden dat is net zoals een wielrenner die valt in een afdaling, die moet ook mentaal een knop omdraaien de eerste afdalingen die hij doet en sowieso is zo'n irritant maskertje toch nooit helemaal hetzelfde als zonder spelen vermoed ik (kan ik zelf niet over meespreken maar heb dit eens gehoord van een ex voetballer die nu analyses geeft) dus ja België kan het EK met een de Bruyne op pakweg 75 procent wel helemaal vergeten, al lijkt Frankrijk mij toch quasi onklopbaar die zullen ook op z'n Chelsea's spelen met Kante en Pogba voor de verdediging en dan Benzema als targetman met Mbappe en Coman of Griezmann errond om te counteren ja dag moeder.

30 mei 2021 om 12:39

Ik denk dat hij met een masker kan spelen zoals ironisch genoeg Rudiger.rudiger is absoluut geen smerige speler het was een overtreding ja, maar dit was nooit zijn bedoeling zulke botsingen komen vaak voor in voetbal en dit is de eerste keer dat ik iemand zo slecht er van af zie komen

30 mei 2021 om 14:40

@boscojean, als chelsea dan durf ik te stellen dat rudiger wel degelijk een smerige speler is. Zulke domme en gevaarlijke overtredingen zie regelmatiger bij Rudiger

30 mei 2021 om 15:16

Rudiger is gewoon een lompe ongecontroleerde verdediger, maar of er echt opzet was is altijd lastig te zeggen. Snap wel dat jullie Belgen nu in alle staten zijn, een goed EK valt of staat wel een beetje met Kevin.

30 mei 2021 om 15:18

Ik ben zelf Chelsea fan ik zie hem ook spelen hij is vaak lomp en soms zoals je zegt is hij dom, dat maakt iemand nog steeds geen smerige speler dat is echt een vies woord. Aan smerige spelers denk ik aan Pepe,casemiro.... dat zijn spelers die het doelbewust doen Rudiger niet

30 mei 2021 om 22:59

Rüdiger gaat bewust het duel zo aan. Dat deed hij ook in de halve finale tegen Rm. Hij flikt het 2 wedstrijden achter elkaar in de cl en ook in de bpl gaat hij regelmatig er ver over. In mijn ogen vies spel.
Deze actie is heel bewust ingezet door hem.

30 mei 2021 om 12:44

Hoevaak zien we wel niet body checks tijdens wedstrijden. Het is niet voor het eerst dat zoiets gebeurt en vaak krijgt de speler dan ook geel. Hij is gestraft. Rudiger heeft zeker niet opzettelijk de Bruyne uit de wedstrijd gespeelt. Al om al heeft het Chelsea goed gedaan. Gefeliciteerd aan alle Chelsea fans wereldwijd!

30 mei 2021 om 14:32

Ik vond het een ongeluk, dat is het risico van voetbal. Net 99 van 100 keer is dat ene keer brute pech. Sluwe manier doe normaal joh was een ongeluk, domme pech

Hetzelfde als Rudiger volgensmij. Lijkt me toch wel dat als je weet hoe vervelende het is dat je wel oplet, maar dat kan ik mis hebben hoor.

30 mei 2021 om 22:20

Ik denk dat Rüdiger de gevolgen van zijn actie ook niet helemaal heeft overzien, dat is ook lastig te bewijzen natuurlijk maar áls het zo is dan mag 'ie van mij een hele lange schorsing krijgen. Was wel gewoon een misselijke actie om een tegenspeler zo op te vangen.

Wow heftig man, hopelijk komt hij er snel bovenop. Toch wel pijnlijk om zo hard frontaal tegen dat plastic zorro masker van Rudiger op te knallen

Holy shit, dat is wel heel naar voor de Bruyne, hopelijk (ook voor België) kost hem dat niet (deels) het Ek.

Het was wel raar dat Van Basten het had over een aanslag die bijna crimineel was. Uiteindelijk is dat wat Rudiger doet een overtreding maar toch niet meer dan dat. De gevolgen van een actie moeten niet de straf beïnvloeden. Dit soort dingen gebeuren 10 tallen keren per wedstrijd. Wel zuur voor De Bruyne dat hij net die ene keer is dat het helemaal misloopt. Hopelijk haalt hij het EK gewoon.

30 mei 2021 om 12:39

Een overtreding die totaal op de man was. Ten tweede breekt hij ook nog een neus. KdB zag letterlijk sterretjes, wat niks meer met voetbal te maken heeft. Maar nee Lahoz was weer eens bezig met kaarten trekken voor gezeik

30 mei 2021 om 12:44

Het gebeurt zovaak dat een verdediger de bal niet maar kan hebben en dan maar gewoon in de looplijn van de aanvaller gaat staan. Dan botsen ze tegen elkaar, krijgt de verdediger geel en meestal kunnen beide spelers daarna gewoon weer verder. Rudiger deed niks anders dan dat, of er moet nu na al die acties geroepen worden om een rode kaart of we moeten ermee leren omgaan dat pech nou eenmaal bij het leven hoort.

30 mei 2021 om 13:08

hij loopt richting de Bruyne met zijn schouder vooruit, wanneer de bal al duidelijk weg is. Het is maar wat je dan'blijven staan' noemt. Dit is meer dan gewoon wat hinderen of obstructie.

30 mei 2021 om 13:50

Ja alleen gooit hij hier heel duidelijk zijn schouder voorwaarts om daar De Bruyne mee af te stoppen. Dat is gewoon heel gevaarlijk en niet zomaar een overtreding. Dat was het geweest als ie ervoor sprong en zich groot maakt en De Bruyne vol op zijn lichaam opvangt met de borst oid. Obstructie, geel en verder. Dit was meer dan obstructie, obstructie mag immers niet gevaarlijk zijn. Dit was heel gevaarlijk met de gevolgen vandien

30 mei 2021 om 12:42

Dat dacht ik oorspronkelijk ook. Maar stel hij gaat met zijn elleboog naar voren zo in op de Bruyne, dan zal iedereen het rood vinden. En waarom is het rood? Omdat het de Bruyne zijn fysieke integriteit in het gedrang stelt. Nu hij gaat nu doelbewust met zijn schouder naar de Bruyne toe wat zijn fysieke integriteit evenveel en misschien zelfs meer in het gedrang stelt. Rood zou dus zeker gemogen hebben naar mijn idee.

30 mei 2021 om 13:02

Heb niet het gevoel dat hij doelbewust met zijn schouder naar De Bruyne gaat. Uiteindelijk stapt Rudiger te ver in, staat die waar die staat en besluit hij niet aan de kant te gaan. Dan loopt De Bruyne inderdaad tegen hem aan en is het toevallig tegen de schouder van Rudiger omdat die daar al hing. Het is gewoon een lompe actie en je kunt discussiëren over of het geel of rood is maar "bijna een aanslag" vond ik heel overdreven.

30 mei 2021 om 13:14

Hij beweegt doelbewust naar De Bruyne toe om hem af te stoppen, dat lijkt me duidelijk. Hij maakt echt een beweging naar de Bruyne toe, het is niet zo dat hij gewoon bleef staan.

30 mei 2021 om 13:21

Hij bewoog en moet ook gewoon tot stilstand komen. Dit is 1 van de meest natuurlijke manieren om dat te doen. Het is niet zo dat hij een hele onnatuurlijke beweging maakt om de kans nog ff groter te maken om de bruyne te blessures.

30 mei 2021 om 13:57

Sorry maar als dit niet bewust de Bruyne omver beuken is dan zijn Messi zijn goals ook onbewust.

30 mei 2021 om 14:08

Bewust was het 100%, dat was duidelijk, dit kun je gewoon niet goedpraten en niet over discusseren. Waar je wel over kunt discusseren is of het rood was of niet, ik zelf vond dit niet zwaar genoeg voor rood omdat stel, De Bruyne was er zonder kleerscheuren vanaf gekomen, dan had wss niemand het er echt over gehad. Nu zagen we allemaal hoe De Bruyne er vanaf kwam, en mede daardoor werd er geschreeuwd om rood. Uiteraard heeft iedereen zijn eigen mening (maar goed ook), maar ik vond geel hier wel op z'n plaats.

30 mei 2021 om 12:42

Wat een idiote reactie zeg. Dit was een bewuste actie en dit deed butcher rüdiger ook al in de halve finale.

30 mei 2021 om 13:04

@Arnout108: ik weet niet welke wedstrijden jij kijkt, maar deze overtreding zie ik absoluut niet 'tientallen keren' per wedstrijd. Je ziet best wel eens dat iemand in de looplijn gaat lopen en zo de weg afsnijdt. Maar iemand die op volle snelheid is, zo bewust voor stil gaan staan en een bodycheck geven gebeurt gelukkig zelden. Verder ben ik het wel met je eens dat je je niet moet laten beïnvloeden door de uitkomst van de overtreding. Geel was een gepaste straf. Wel vervelend voor KdB, Ik hoop dat hij er snel bovenop komt.

30 mei 2021 om 13:07

Tientallen keren is inderdaad wat overdreven maar het gebeurt wel vaker en als de aanvaller niet z'n neus breekt hoor je niemand erover. Op die ene overdrijving na zijn we het eens!

30 mei 2021 om 13:18

Ik ben het er mee een dat deze acties vaak gebeuren met verschillende gevolgen. Maar de gevolgen mogen zeker invloed moeten hebben op de straf. Een straf is namelijk ook een vorm van genoeg doening aan het slachtoffer. Natuurlijk het hangt af van de actie, intentie en het kunnen inschatten van de mogelijke gevolgen. Maar dat het geen rol zou spelen lijkt mij niet wenselijk.

30 mei 2021 om 13:36

Dit soort dingen gebeuren 10 tallen keren per wedstrijd? In de NHL misschien. Dit was gewoon een pure bodycheck met het lichaam naar binnen gedraaid. Geen enkele intentie om de bal te spelen en puur, en gevaarlijk, gericht op de man.

Als dat tegenwoordig al geen rood meer is weet ik het ook niet meer.

30 mei 2021 om 13:43

Als je het verschil niet ziet tussen in iemands looplijn gaan staan om hem te hinderen of doelbewust een man opzoeken en uitschakelen door keihard in zijn gezicht te beuken wat hele, hele nare gevolgen kan hebben (de Bruyne komt er nog vrij goed van af met gewoon een gebroken neus en oogkas en niets ernstigers), dan heeft een discussie weinig zin en kan ik jouw alleen een goede oogarts aanraden. En Rüdiger MMA in plaats van voetbal. Nul intentie om een bal te spelen, heeft niks met voetbal te maken dit en nee: zo'n aanslag is zelden gezien in het voetbal dus beweer nu niet dat dit meermaals per wedstrijd gebeurt.

30 mei 2021 om 17:11

En van Basten kan t weten. Vraag maar aan Pascal Plovie van Club Brugge....

Zag er al niet best uit, moest noodgedwongen naar de kleedkamer terwijl de wedstrijd nog aan de gang was. Blijft een ongelukkig moment waar zeker opzet bij zat. Te hard ingegrepen door Rüdiger maar om daar nou gelijk rood voor te geven wat sommige mensen schreeuwde, gaat wel heel ver.

30 mei 2021 om 12:38

Precies dat zijn intentie was om de bruyne te stoppen niet zo te blesseren. Zonder dit letsel had niemand om rood geschreeuwd terwijl de overtreding het zelfde bleef..

30 mei 2021 om 12:42

Ik vind eigenlijk wel dat je nu met terugwerkende kracht Rüdiger alsnog een straf mag geven. Het zal best zo zijn dat dit niet zijn intentie was, maar uiteindelijk loopt het nu voor de Bruyne wel slecht af. 99 van de 100 keer loopt dit goed af, maar nu niet. Voor mij is de uitkomst belangrijker dan de intentie.

30 mei 2021 om 13:18

Dus als er een speler een sliding maakt op de bal waarop de andere speler ten val komt en zijn enkel breekt moet de gene die de sliding maakt dan maar gestraft worden vanwege de uitkomst? Want dat is precies wat je zegt nu.

30 mei 2021 om 14:35

Precies de tegenaanval stoppen, normaliter professionele overtreding, nou was het echt pure pech. Casemiro zouden we om roemen als hij professionele overtredingen maakt. Dat is voetbal pech kan altijd om de loer liggen

30 mei 2021 om 14:36

Dat is het 2e. Maar aangezien onze rüdiger deze actie ook al in de halve finale is het maar de vraag of hij het niet met de intentie doet om iemand te blesseren. Hij weet echt wel wat de impact is. Het is doelbewuste actie geweest. Daarvoor mogen ze deze houthakker wel aanpakken

30 mei 2021 om 12:40

Ik vond persoonlijk dat dias zich als een totale malloot gedroeg. Een fysio was bezig met de nek van de Bruyne te onderzoeken en die dias sleurt hem gewoon recht. Totaal onverantwoord.

30 mei 2021 om 13:13

Klopt zag dat ook, Kevin schreeuwde het letterlijk uit vd pijn, idiote actie van Dias

30 mei 2021 om 12:57

helemaal geen ongelukkig moment van rudiger! He vangt de bruine bewust op met de Elleboog. Kijk de beelden maar terug.

Vieze overtreding van rudiger als onderdeel van het fysieke spel waarmee chelsea de wedstrijd heeft gewonnen. Rudiger vangt de bruine op met de elleboog. Dat is gewoon donkerrood!!! Raar dat het volledige arbitrale team dat niet heeft gezien en jammer dat de bruine nu ook nog het ek moet missen.

30 mei 2021 om 13:23

Is toch echt schouder, geen elleboog. Dit is een normale bodycheck, die je 5 keer in een wedstrijd ziet. De Bruyne heeft gewoon de pech dat Rudiger een kast van een verdediger is

Wow dat is veel erger dan ik dacht. Ik dacht die heeft een flinke klap gehad en kan niet verder maar thats it. Dit is heel vervelend voor België want het EK komt zo echt in gevaar. Mensen spelen dan wel is met een masker maar ik heb geen idee na hoelang dat kan etc. Ik heb daar geen verstand van

Ik hoop toch wel dat hij mee kan en kan spelen op het EK! Ik heb België in twee verschillende poules een halve finale plaats gegeven, maar dat is uiteraard wél met de Bruyne. Zonder Kevin gaat dat feest niet op ben ik bang. Had ik nu toch nog maar even gewacht met inleveren

Natuurlijk was de overtreding op zichzelf bewust van Rudiger.
Het een smerige of vieze overtreding (of eventueel rode kaart) noemen lijkt me onnodig.
Het opvangen van spelers gebeurt volgens mij elke wedstrijd in een bepaalde mate.
Wat denkt iedereen hier zelf? Dat hij daadwerkelijk probeert de Bruyne een kopstoot te geven of dat hij slechts een slimme overtreding probeert te maken door de Bruyne op te vangen die helaas per ongeluk wat heftiger en vervelender verloopt?

30 mei 2021 om 13:01

ik heb het idee dat rudiger toch bewust met zijn schouder vooruit gaat omdat hij weet dat het De Bruyne is. Die wil je op de grond in plaats van een beetje hinderen.

30 mei 2021 om 13:05

Opvangen met elleboog doe je bij mma vechten.

30 mei 2021 om 16:32

@tonnyvilhena

Messi werd laatst in die Supercup finale tegen Bilbao meerderen keren opgevangen door spelers van Bilbao die totaal geen oog hadden voor de bal maar puur en alleen voor Messi, dit wordt vaak af gedaan als "dit hoort erbij" of "dit is obstructie"of "dit is een man opvangen"maar zelden tot nooit wordt er echt opgetreden voor zulke doelbewuste overtredingen waar geen bal in de buurt komt, en zoals je nog wel weet toen Messi reageerde op de zoveelste keer opvangen van een speler van Bilbao en hij hem van hem af sloeg krijgt Messi rood en die speler van Bilbao krijgt helemaal niks. Meten met 2 maten, opvangen is niet erg maar keer op keer op keer of hard en doelbewust iemand opvangen en hem uit de wedstrijd schoppen (blokkeren) moet gewoon harder gestraft worden en niet worden afgedaan als het is maar opvangen.

31 mei 2021 om 17:46

@ericvanloo
Ik snap waar je heen wilt. Ik begrijp je punt maar dat vind ik toch beduidend anders.
Je hebt het over een situatie waarin binnen een wedstrijd structureel (oftewel aantoonbaar meedere malen) die doelbewuste overtredingen plaatsvinden. Dan spreek je volgens mij al over een ander soort situatie.

Ik ben het met je eens, ik vind meten met 2maten ook goed in deze kwestie, maar ik probeer alleen duidelijk te maken dat ik dit specifieke geval niet als een vieze (qua intentie) overtreding beschouw.

Maar iedereen zijn eigen mening natuurlijk

Hoe vaak zien we zulke overtredingen? Dat het resultaat voor de Bruyne dramatisch is betekent niet dat Rudiger nu een soort crimineel is. Nogmaals, dit zijn overtredingen die je zo vaak ziet. Wat betreft de blessure zelf. Een gebroken neus is niet leuk maar zou over twee weken met een masker geen ramp zijn. Ik denk dat de gebroken oogkas wel een eventueel probleem kan zijn. Hoop niet dat de Bruyne nu het EK zal missen. Dat zal voor de Belgen echt een aderlating zijn.

Erg spijtig. De belangrijkste man City. Na het wegvallen Van deze man werd het Chelsea een stuk makkelijker gemaakt...

Die Rudiger dacht we kunnen in een later stadium van het EK wellicht België tegenkomen. Laat ik de beste speler van België eens even uitschakelen dat hij wellicht het toernooi mist.

Rudiger wist hier heel goed wat hij deed. Dat zie je toch duidelijk aan zijn manier van lichaam zetten. Misschien wou hij De Bruyne niet bewust 'van het veld trappen' maar wel zeker even pijn doen. Ik vond trouwens dat heel Chelsea heel arrogant en vuil speelde. Ik zie niet veel wedstrijden van Chelsea, dus ik kan niet echt oordelen over hun normale speelstijl. Maar het viel me gisteren echt op dat ze er zelf geregeld zwaar invlogen, en dan de onschuld speelden. Maar als ze zelf een pink voelde, dan deden ze allemaal Neymar na

30 mei 2021 om 13:51

Dan moet ik jou vertellen: gisteren hielden ze het nog vrij proper, normaal is het erger. Vooral Azpilicueta en Rüdiger kunnen er wat van.

Wat een overdreven reacties, gebeurd zo vaak dit. Is pech dat het zo slecht af loopt. En als de bruyne verder kon hadden we hier nooit meer wat van gehoord

De twee spelers knalden met het hoofd hard tegen elkaar. Rüdiger droeg een masker en kon zonder problemen verder spelen

Hou op man. Het minste dat je mag verwachten van de schrijvers hier is dat ze de wedstrijd kijken toch? Was gewoon Rudigers schouder, niet zijn hoofd. Hij voert een toneeltje op door zelf ook naar zijn hoofd te grijpen maar krijgt gewoon alsnog geel. Veel commentators en analisten opperden trouwens voor rood. Hoofd tegen hoofd zegt ie...

De Bruyne is een fantastische voetballer en ik vond het echt jammer dat City hem zo kwijtraakte voor de wedstrijd. Ik hoop ook echt dat hij tijdig fit is voor België. Zo iemand wil je toch niet missen op een groot toernooi. Dat geschreeuw om rood vind ik een beetje overdreven. Het was hard, maar ik geloof nooit dat Rudiger hier inging om even De Bruyne uit de wedstrijd te rammen. Als dit rood was dan zou je een Fernandinho ongeveer 5 tot 10 keer per wedstrijd rood moeten geven. En dat dan vrijwel elke wedstrijd waar hij tussen de lijnen staat.

Ben ik de enige die het vreemd vind dat hij een gebroken neus heeft , zonder dat er maar 1 druppel bloed is gevloeid ??

Ik moest gelijk denken aan de clash tussen Salah en Ramos van enkele jaren geleden. Je weet dat de spelers als Rudiger en Ramos smerige tackles kunnen maken, maar of het opzettelijk was blijft voor mij een twijfel. Rudiger leek een bodycheck te doen om de Bruyne tegen te houden, maar de botsing bleek ongelukkiger dan bedoeld. Gele kaart was dus terecht, maar er zat niet slechte bedoeling achter volgens mij.

Beetje eenzelfde iets als ramos toen deed bij de sterspeler van Liverpool salah destijds.. gewoon een smerige overtreding die ervoor zorgt dat de tegenstander zijn beste speler moet missen.. zonde als België zo zijn sterspeler moet missen misschien.. hoop voor hem en voor België dat hij spelen kan op het EK!

Voelt natuurlijk onrechtvaardig. De Bruyne moet eraf en Rudiger komt weg met een gele kaart. Dit terwijl de Bruyne - hoewel hij natuurlijk niet lekker in de wedstrijd zat - het verschil kan maken met een geniaal moment, maar ja, thats all in the game.

De bruyne is een strijder en zal er alles aan doen om naar het Ek te gaan die jongen leeft gewoon voor een EK of WK

lijkt me niet dat dat de juiste omschrijving was, was ordinaire bewuste knock-out-Vette rode kaart

Ik vind het echt onbegrijpelijk dat hier geen rode kaart voor werd gegeven, mensen die het af doen als "het was gewoon obstructie en hem opvangen" kan ik helemaal niks mee, in de herhaling is duidelijk te zien dat hij doelbewust zijn standbeen in het gras zet om De Bruyne opzettelijk te blokkkeren, ik vind ook dat er in ogenschouw genomen mag worden dat hij er zwaar gehavend uit komt, je kon direct zien dat hij een blauw oog had, gewoon smerig en Lahos had over deze beslissing wel iets langer de tijd mogen nemen. Niet dat het de uitkomst zou hebben beinvloed aangezien City als een natte krant speelde en tactisch gewoon zichzelf in de vinger heeft gesneden.

Of het nou rood of geel was oké, maar mensen die hier doen als of er geen opzit in zit. Bij ziet de Bruyne komen en zet eerst z’n standbeen neer en dan vol met de schouder opvangen ,vond het een smerige overtreding met juist opzet. Rudiger heeft zich wel herpakt onder tuchel in het systeem komt hij veel minder in grote ruimtes op de 1-op-1 en kan hij juist fysiek andere speler uitschakelen omdat hij mensen achter en naast hem heeft, dan is het een sterke speler.

30 mei 2021 om 19:43

Het was opstructie / blok. Je ziet het zovaak in een wedstrijd. Wordt ook wel eens een professionele overtreding genoemd. Ik geloof niet dat hij daadwerkelijk de intentie had om De Bruyne zo te blesseren.

Gevalletje pech. Rudiger zet een blok en dat het zo afloopt normaal 9/10 is het gewoon opstaan en doorgaan. Ik heb fernandinho een paar keer door zien halen dat hij niks heeft gehad verbaast mij meer om eerlijk te zijn.

Normaal incident op een voetbal veld. Zat geen kwaadaardige intentie achter. Niets aan de hand. Zette gewoon een block.

30 mei 2021 om 19:41

Precies. Ik geloof niet dat hij de intentie had om De Bruyne te blesseren. Spijtig dat De Bruyne dusdanige schade heeft opgelopen. Hopelijk haalt hij wel het EK.

30 mei 2021 om 21:59

Alsof mensen nooit zelf gevoetbald hebben een block hebben gezet. Inderdaad gewoon vrij standaard. Het was slechts jammer dat De Bruyne per ongeluk een gebroken neus heeft opgelopen.

Ongelukkig maar zeker niet de intentie gehad om hem te blesseren. Jesus en Fernandinho die waren gisteren wel aardig aan het zagen met slechte intenties.

Die Rudiger is veel te lomp en was zeker geen ongeluk,hij komt er altijd als een gek in....

Het ongeleide projectiel dat luistert naar de naam Antonio Rüdiger treurt wel maar betreurt het niet. Hopenlijk loopt hij binnenkort per ongeluk tegen iemand aan die hem laat merken hoe pijn voelt.

En terecht dat hij zijn excuus aanbiedt, zal vast niet zijn bedoeling geweest om het gezicht van de Bruyne zo hard te raken dat hij op meerdere plekken breuken heeft maar de overtreding op zichzelf was natuurlijk gewoon 100% opzet. Vond het ook erg bijzonder dat hij weg kwam met een gele kaart, in mijn ogen gewoon donkerrood, zéker na het terugkijken van de beelden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
S. CarsonKeeper
A. MurićKeeper
N. AkéVerdediger
Yan CoutoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

230 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren