Hoe het vernieuwde PSV eruit kan zien en de aanval op Ajax wil openen

Zondag, 6 juni 2021 om 08:00Yanick Vos • Laatste update: 08:05

PSV staat voor een drukke transferzomer. Met een kapitaalinjectie van vijftig miljoen euro wil de club de aanval op Ajax openen. Technisch manager John de Jong werkt achter de schermen samen met hoofdtrainer Roger Schmidt aan een nieuw elftal, dat ervoor moet zorgen dat volgend seizoen de 25ste landstitel in de clubgeschiedenis in de wacht wordt gesleept. Naar verwachting zullen meerdere sterkhouders verkocht worden, maar met een goedgevulde portemonnee hoopt De Jong erop vooruit te gaan en Ajax van de troon te stoten.

Drie jaar geleden won PSV met de landstitel voor het laatst een prijs. Sindsdien wordt in Eindhoven lijdzaam toegekeken hoe Ajax van de concurrentie wegliep en indruk maakte in Europa. Na drie magere jaren moet er iets veranderen, zo vindt men in Eindhoven. Middels een opgezet partnerfonds en een nieuwe hypotheek op het Philips Stadion zijn er tientallen miljoenen vrijgekomen. De Jong benadrukte in de media dat hij niet al dat geld kan gebruiken om de selectie te versterken, maar het geeft hem wel de vrijheid om te kunnen handelen op de transfermarkt zonder dat hij eerst spelers moet verkopen. De extra miljoenen zijn meer dan welkom in een periode waarin de club door de coronacrisis harde klappen te verwerken kreeg. De Jong kan anticiperen, terwijl hij de afgelopen jaren moest reageren. Hij heeft zijn lijstjes al klaar en via de media zijn de meeste plannen al uitgelekt. Door de hardnekkige geruchten die de ronde gaan, kan er al een beeld worden geschetst van hoe het nieuwe PSV eruit kan komen te zien in het seizoen 2021/22.

Het artikel gaat verder onder de video
PSV presenteert Phillipp Mwene: 'Schmidt heeft aanzien in Duitsland'
Meer videos

Met oog op het nieuwe seizoen heeft PSV zich al versterkt met drie spelers. Joël Drommel is voor 3,5 miljoen euro overgenomen van FC Twente. De 24-jarige sluitpost heeft een langdurig contract getekend en is de beoogde doelman voor de lange termijn. Komend seizoen zal hij de concurrentiestrijd moeten aangaan met huurling Yvon Mvogo, die afgelopen seizoen de eerste keeper was en in de zomer van 2022 zal terugkeren bij RB Leipzig. Even was er sprake van dat de Duitse topclub hem komende zomer al zou terughalen. Echter, doordat Leipzig-keeper Péter Gulácsi zijn contract heeft verlengd gaat men er in Eindhoven vanuit dat Mvogo volgend seizoen gewoon beschikbaar is. Behalve Drommel heeft PSV zich ook al versterkt met de Braziliaan André Ramalho. De 29-jarige centrumverdediger komt voor 2,5 miljoen euro over van Red Bull Salzburg en is een bekende van Schmidt, met wie hij in Oostenrijk samenwerkte.

Onlangs werd ook bekend dat Philipp Mwene transfervrij is overgenomen van 1. FSV Mainz 05. De 27-jarige Oostenrijker is een multifunctionele speler, die rechts en links in de achterhoede kan spelen en ook zijn mannetje staat op het middenveld. Bij Mainz speelde hij het afgelopen seizoen op links. “Hij heeft afgelopen seizoen nagenoeg alles bij Mainz gespeeld en voegt de mogelijkheid om meer te variëren aan onze selectie toe. Met zijn 27 jaar zit Phillipp in de bloei van zijn carrière en hij heeft getoond zich staande te kunnen houden in één van de sterkste competities van Europa”, reageerde De Jong op zijn komst. Met het aantrekken van Mwene, die heeft getekend tot aan de zomer van 2024, sorteert PSV voor op het mogelijke vertrek van Denzel Dumfries. De aanwinst kan als rechtsback uit te voeten, al geldt dat ook voor Jordan Teze. Nog voordat de transfermarkt open is heeft PSV al zes miljoen euro uitgegeven aan nieuwe spelers. Maar daar zal het niet bij blijven, meer transfers zijn namelijk op komst.

Het aantrekken van Marco van Ginkel zal PSV geen transfersom kosten. Chelsea heeft de optie in zijn contract niet gelicht, waardoor hij transfervrij de overstap kan maken. Na vier huurperiodes in Eindhoven is De Jong voornemens om de middenvelder nu definitief in te lijven. Het afgelopen seizoen gebruikte de 28-jarige middenvelder om zijn vorm terug te vinden nadat hij lange tijd herstelde van een zware knieblessure. In het slot van de competitie deed Schmidt steeds meer een beroep op hem en dat leek een voorbode voor volgend seizoen. PSV heeft bevestigd dat het in gesprek gaat met Van Ginkel en het lijkt een kwestie van tijd voordat een meerjarig contract wordt ondertekend. Op het middenveld gaat hij mogelijk samenspelen met Davy Pröpper. Hij is niet zeker van een basisplaats bij Brighton & Hove Albion en kan terugkeren bij de club waar hij van 2015 tot 2017 speelde. Door een doorlopend contract tot medio 2023 zal er een transfersom op tafel moeten komen. De Jong liet al weten geen tien miljoen euro te willen betalen voor Pröpper, die met zijn 29 jaar weinig restwaarde meer zal hebben.

PSV stuit bij renovatieplan middenveld op te hoge transfersom

Er zitten haken en ogen aan een eventuele terugkeer van Davy Pröpper bij PSV.Lees artikel

Vorige maand kwam het gerucht naar buiten dat PSV denkt aan een terugkeer van Luuk de Jong. De Sevilla-spits moet de komende weken de grote transferklapper worden. De Oranje-international is in Spanje verre van zeker van een basisplaats. Nu de club uit LaLiga naar verluidt ook nog eens voornemens is om Serdar Azmoun over te nemen van Zenit Sint-Petersburg, lijken de kansen van De Jong in Spanje nog verder af te nemen. Net als bij Pröpper kan ook bij De Jong de transfersom een struikelblok vormen. De aanvaller, die door PSV in 2019 voor 12,5 miljoen euro aan Sevilla werd verkocht, ligt nog tot medio 2023 vast. Zijn huidige marktwaarde wordt door Transfermarkt geschat op twaalf miljoen euro. Of PSV bereid is om een dergelijk bedrag op tafel te leggen zal moeten blijken. Net als bij Pröpper heeft De Jong met zijn dertig jaar weinig restwaarde meer. Mogelijk neemt PSV een voorbeeld aan Ajax, dat in 2018 in totaal ruim 31 miljoen euro neertelde voor de komst van Dusan Tadic en Daley Blind. De Amsterdamse clubleiding hield er rekening mee dat het de miljoenen niet meer terug zou zien. Tegenover de verdampte miljoenen en de hoge salarissen stonden sportieve successen. Het waren financiële risico’s die voor Ajax goed uitpakten.

Met wie De Jong bij PSV een sterk koppel zou kunnen vormen is Steven Berghuis. Volgens diverse Nederlandse media staat de Feyenoord-aanvoerder hoog op het wensenlijstje van De Jong. Hij is voor vier miljoen euro over te nemen van Feyenoord en volgens Voetbal International heeft De Jong reeds gesproken met de zaakwaarnemer van de Oranje-international. Of Berghuis daadwerkelijk naar het Philips Stadion komt, zal de komende weken uitwijzen. Hij wil zich eerst richten op het EK met Oranje en zal daarna pas een knoop doorhakken over zijn toekomst. PSV is overigens niet de enige club met interesse. Naar verluidt zou Mark van Bommel, onlangs aangesteld bij VfL Wolfsburg, hem graag naar de Bundesliga halen. Valentijn Driessen meldde onlangs in een video op de website van De Telegraaf dat Berghuis zelf graag naar Ajax zou willen. Als de buitenspeler niet haalbaar blijkt, schakelt PSV door naar alternatieven.

Tegenover de komst van ongeveer zes, zeven of meer nieuwe spelers staat naar verwachting ook het vertrek van een aantal belangrijke krachten. Aanvoerder Denzel Dumfries heeft er geen geheim van gemaakt dat hij inzet op een transfer. De rechtsback hoopt zichzelf op het EK in de kijker te spelen. Dat zal misschien niet eens nodig zijn, daar het Eindhovens Dagblad reeds heeft gemeld dat Everton serieus in de markt is voor Dumfries. Er zou al contact geweest tussen beide partijen over een mogelijke transfer. Volgens het regionale dagblad speelt de aanwezigheid van Director of Football Marcel Brands in Liverpool een belangrijke rol in de interesse in de verdediger van PSV en het Nederlands elftal. Everton zal een fikse transfersom moeten betalen, daar de contractuele overeenkomst tussen Dumfries en PSV nog twee jaar doorloopt. Er wordt gesproken over een vraagprijs vijftien miljoen euro. Voor hem zal De Jong geen vervanger in huis hoeven te halen, daar Jordan Teze als rechtsback uit de voeten kan en ook Mwene op die positie inzetbaar is.

Ook Donyell Malen heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd voor PSV gespeeld. De spits werd de afgelopen maanden al gelinkt aan diverse buitenlandse topclubs, waaronder Borussia Dortmund. Wanneer hij goed presteert op het EK met Oranje, zullen de clubs zich aandienen bij zijn zaakwaarnemer en De Jong. Dat geldt ook voor Cody Gakpo. De 22-jarige buitenspeler verlengde echter eind vorig jaar nog zijn contract en PSV zal hem niet willen laten gaan. Mohamed Ihattaren lijkt onder Schmidt geen toekomst te hebben bij PSV. De Jong liet in de media al weten dat hij rekening houdt met het vertrek van de talentvolle middenvelder. Mogelijk wordt VfL Wolfsburg de nieuwe bestemming van Ihattaren. Sinds de aanstelling van Van Bommel in de Bundesliga wordt Ihattaren nadrukkelijk in verband gebracht met de Bundesliga-club.

4-2-2-2 niet meer heilig
Het PSV van 2021/22 zal er hoe dan ook voor een groot deel anders uitzien dan het afgelopen seizoen. Schmidt heeft al laten weten dat hij niet stellig vast wil houden aan het 4-2-2-2-systeem. "We moeten ook nadenken over de speelwijze. Tegen Utrecht hebben we 4-2-3-1 gespeeld, dat is een optie voor ons”, vertelde Schmidt onlangs in een interview met Voetbal International. “Al die ervaringen ga ik de komende vijf weken overdenken en analyseren. Natuurlijk hangt het ook af van welke spelers we krijgen, we hebben een aantal verse sleutelspelers nodig.” Of de trainer daadwerkelijk overstapt van 4-2-2-2 naar 4-2-3-1 zal afhangen van de komende transferperiode. Mocht De Jong terugkeren, dan zal hij gebaat zijn bij voorzetten vanaf de flanken. De spits zal dan naar verwachting beter renderen in een 4-2-3-1-systeem, waarbij hij bediend kan worden door Max, Gakpo, Berghuis of Madueke. Reikhalzend zal in Eindhoven worden uitgekeken naar de samenwerking tussen Max en De Jong. De Duitse linksback staat bekend om zijn traptechniek en voorzetten vanaf links. Afgelopen Eredivisie-seizoen was hij al goed voor acht assists. Waar De Jong eerder een gouden koppel vormde met Angeliño, lijkt een nieuw topduo in de maak.

De mogelijke opstelling van PSV in het nieuwe seizoen als de genoemde spelers daadwerkelijk naar Eindhoven komen.

Voor welke namen Schmidt gaat kiezen zal de voorbereiding uitwijzen. Ramalho is tweebenig en kan ook links in het centrum uit de voeten, wat kansen biedt voor Timo Baumgartl, Armando Obispo of Olivier Boscagli, die afgelopen seizoen sterk speelde en ook op het middenveld uit de voeten kan. De talentvolle aanvaller Yorbe Vertessen liet zich in de tweede seizoenshelft zien en zal de komende jaargang meedingen om een plek bij de eerste elf. Ritsu Doan keert bovendien terug van een verhuurperiode bij Arminia Bielefeld en volgens het Eindhovens Dagblad wil Schmidt de Japanse buitenspeler een kans geven in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Verder heeft Schmidt voor iedere linie met Nick Viergever, Ibrahim Sangaré, Pablo Rosario, Érick Gutiérrez, Ryan Thomas, Mauro Júnior en Eran Zahavi nog meer dan genoeg opties over. PSV staat in de steigers en de kaarten liggen open. Wanneer De Jong erin slaagt om de genoemde transfertargets aan te trekken, dan zal ook de titelstrijd met Ajax weer volledig open liggen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

87 reacties (laatste reactie door zeitgeist)

Phoe ... een hoop speculatie.

Als 3 van de 6 namen komen, doet PSV het al goed.

5 juni 2021 om 00:26

Berhuis wil cashen die gaat niet in NLD blijven. Verder kan Gotze nr 10 positie helemaal niet belopen en met Ramalho ben je enorm kwetsbaar op de counter die is totaal niet wendbaar of snel dat is een soort Botteghin begrijp echt niet waarom PSV die gehaald heeft. Hier wordt Ajax echt niet bang van. Wedstrijden worden vaak op middenveld beslist maar zelfs wat bij Ajax op de bank zit is beter dan dit nieuwe middenveld.

5 juni 2021 om 01:01

Berghuis lijkt me niet iemand die voor het geld gaat. Die wil op hoog niveau voetballen voor de prijzen.

5 juni 2021 om 08:03

Zoals het op papier staat, ziet het er heel goed uit en daarmee zou PSV Ajax best eens heel dicht kunnen benaderen. Maar dat het er op papier zo goed uitziet, wil niet automatisch zeggen, dat het in de praktijk ook zo goed gaat uitpakken. Om te beginnen staat er op papier een 4-3-3 opstelling en die heeft Schmidt in zijn loopbaan nog nooit gespeeld naar mijn weten. Schmidt is een echte controlfreak en je kun in een 4-3-3 opstelling alleen de controle over het middenveld houden door compact te staan en veel ruimte in de rug te laten en zulke risico's passen niet echt bij een controlfreak, terwijl het ook nog maar de vraag is of dat met de verdediging die op papier staat verantwoord is. In de opstelling zoals die op papier staat, fungeert L. de Jong als aanspeelpunt en is hij een heel nuttige speler. In het concept met twee spitsen dat Schmidt tot nu toe heeft gehanteerd, komt hij echter aanzienlijk minder tot zijn recht en heb je veel meer aan Zahavi. In de opstelling zoals die op papier staat, is overigens geen plaats voor Zahavi en dat is m.i. geen speler die dat zomaar zal accepteren. Ook Berghuis is geen speler voor een systeem met twee spitsen, daar is een speler als Madueke veel geschikter voor. Berghuis is een speler met een waanzinnig rendement, maar daar moet wel bij worden aangetekend dat hij bij Feyenoord altijd de bal had en bij PSV veel meer één van de elf zal zijn. De vraag is of hij in die situatie net zo zal presteren als hij tot nu toe bij Feyenoord gedaan heeft. Daar kan je best twijfels over hebben. Die twijfels zijn ook in het geval van Van Ginkel gerechtvaardigd, die heeft de laatste jaren zo weinig wedstrijden gespeeld, dat je rustig vraagtekens kunt zetten bij zijn fysieke gesteldheid. De vraag is of PSV het met hem aandurft bij de wetenschap dat de club zijn ongetwijfeld riante salaris voortaan zelf moet aftikken. Ik denk dat je zo langzamerhand wel tot de conclusie kunt komen dat PSV de afspraken die destijds met de gemeente zijn gemaakt ivm de grondverkoop, heeft los gelaten. L. de Jong verdiende destijds al iets van 2,5 miljoen en zal minimaal het zelfde willen verdienen als hij terug keert naar Psv. En ook Pröpper zal normaal gesproken een salaris eisen dat niet al teveel lager is dan dat hij in Engeland verdient. En dat kan natuurlijk niet met een EL begroting. Ik denk persoonlijk dat het achterhalen van Ajax niet de grootste prioriteit is van Psv. Ik denk dat men er een veel groter belang aan hecht om weg te lopen bij de rest van de concurrentie. Door de huidige positie op de coëfficiëntenranglijst is ook de nummer 2 van NL in ieder geval verzekerd van voorronden CL, terwijl de tegenstanders daarin van een veel minder niveau zijn dan jaren terug. Met een redelijk goed elftal moet het niet al te moeilijk zijn voor de nummer 2 van NL om zich op die manier voor het kampioenenbal te plaatsen en aanspraak te kunnen maken op de CL miljoenen. Als nummer 3 kan je die miljoenen sowieso vergeten. Het grootste probleem dat PSV moet oplossen, is het lozen van een enorme batterij overbodige spelers in een markt die door Corona volledig op slot zit. Dat gaat een hele klus worden, die ongetwijfeld gepaard zal gaan met een flink kapitaalverlies. Het moet ook nog maar worden afgewacht of PSV zo gemakkelijk van Malen zal gaan afkomen, daar hangt ongetwijfeld een fors prijskaartje aan, terwijl de kapitaalkrachtige clubs de hand vooralsnog stevig op de knip houden. Dat zal ongetwijfeld ook met het EK te maken hebben, maar het spreekt boekdelen dat clubs als Barca en Real die normaliter de gangmakers zijn op de transfermarkt, tot nu toe nog uitsluitend transfervrije spelers hebben gehaald. Het enige land waar nog iets mogelijk lijkt te zijn, lijkt Engeland maar het is nog maar de vraag of een club daar bereid is om de hoofdprijs voor een speler als Malen op tafel te leggen. Dat Bergwijn totaal mislukt is in Engeland en Malen niet het beste seizoen uit zijn carrière heeft gedraaid, spreekt daarbij niet in het voordeel van Psv.

5 juni 2021 om 08:04

Klopt bij Wolfsburg gaat hij 2x zoveel verdienen plus...rechtstreeks Ch. L. voetbal. Hij gaat naar het buitenland of tekent gewoon bij.

5 juni 2021 om 09:00

Bedankt voor de opheldering. Dan is dat duidelijk.

5 juni 2021 om 09:16

Hahaha Jij kraamt nog meer onzin uit dan Willem Engel. Götze maakte meer kilometers dan de meeste eredivisie spelers. Ramalho wordt geroemd om het verdedigen met ruimte in de rug. Maarja hoegmoed komt voor de val.

5 juni 2021 om 09:47

Ik moet het nog maar zien allemaal. PSV had imo afgelopen seizoen ook een geweldige selectie maar ze eindigden op 16 punten achterstand van Ajax en konden met veel pijn en moeite ternauwernood AZ achter zich laten

5 juni 2021 om 10:59

@XAJAcfa, verkeerde veronderstelling. Je hoeft Ajax niet bang te maken, slechts die 15 andere clubs. Als PSV het zelfde resultaat haalt in de onderlinge wedstrijden en de overige 32 wint, zijn ze gewoon kampioen. Kunst is minder punten verspelen in de overige wedstrijden. Pas als Ajax 100 punten per seizoen haalt is het niet meer mogelijk. Dat stelselmatig bereiken is een utopie.

6 juni 2021 om 00:00

Het super sterke Feyenoord dat ook een topselectie heeft, ongeveer net zo goed als Psv, werd dan wel weer met gemak achter zich gelaten op de ranglijst afgelopen jaar.Verder is het altijd eerst afwachten wie er komt. Hopelijk verkoopt Psv ook nog heel wat spelers zoals: Baumgartl, Bruma, Ihatarran, Malen, Dumfries en Rosario. Dan hebben we ook nog Doan, Romero en Zahavi die weg kunnen of welllicht backup net als Thomas en Mauro. Wat een middelmaat allemaal.

5 juni 2021 om 09:07

Deze selectie is veel te oud. Er staat op Gakpo en Teze na, geen tot weinig restwaarde op het veld. De balans jong/oud moet wel goed zijn. Op deze manier kun je over vier jaar helemaal overnieuw beginnen, maar dan met heel weinig geld.

5 juni 2021 om 13:22

Zou het ook niet verstandig vinden als psv allemaal 30-jarige spelers haalt voor pak hem beet 8 á 10 miljoen (luuk, davy en misschien berghuis als die optie alleen voor het buitenland is) met een flink salaris (kan je van ginkel ook meerekenen). 0 restwaarde en geen garantie op de titel met dit Ajax. Zeker van ginkel en gotze mis je allebei sowieso al 15 wedstrijden per jaar, dus om die 2 je hele middenveld bouwen kan een grote inschattingsfout zijn. Waarschijnlijk sta je het halve seizoen gewoon met thomas, mauro en rosario te voetballen op het middenveld. Kun je beter naar een type Tadic kijken die altijd fit is.

Toch apart om Boscagli compleet buiten beschouwing te laten. In mijn ogen dit jaar een van de sterkere spelers geweest, hoe onverwachts het ook was.

5 juni 2021 om 00:31

Precies wat ik ook dacht. Ik denk niet dat je om Boscagli heen kan. En met een propper en van Ginkel zou ik het toejuichen tegen de mindere tegenstanders maar tegen de sterke tegenstanders zou ik zwz met een VM spelen. En daarnaast zie ik Schmidt echt niet met twee controlerende middenvelders spelen. Zelfs tegen het linkerrijtje kostte het hem moeite om afstand te nemen van sangare of Rosario.

5 juni 2021 om 00:46

Ja, nou was het een lange tijd wel lastig om Boscagli door te schuiven naar het middenveld aangezien Viergever geblesseerd was. Eventueel Thomas meer had kunnen spelen met 1 van de 2 (vond Thomas overigens nog misschien wel zijn beste wedstrijd op RB spelen). Ik denk zeker dat er eerder afgestapt had moeten worden van Sangarã© en Rosario samen, maar het liep ook niet over van de goede opties. Ik zou persoonlijk ook voor 1 VM gaan. Vond in de tijd dat Prã¶pper, Van Ginkel en Hendrix samen speelden op 1 middenveld, Hendrix ook altijd wel 'fijn'. Dat was ook klaar sinds Rosario erbij kwam. Ik hoop ook dat Rosario verkocht gaat worden en dan Sangarã© als echte VM ingezet kan worden of Boscagli. Ben wel heel benieuwd wat voor een PSV er komend seizoen gaat staan, want ik denk dat we met een paar goede aankopen weer zo in de nek van Ajax kunnen hijgen. Misschien niet qua algehele kwaliteit, maar wel door weer structureel van de kleintjes te winnen en wat sterker te worden in de wedstrijden tegen de subtoppers/toppers.

5 juni 2021 om 10:28

@reiniersz behalve Boscagli gaat een Zahavi toch ook niet zo makkelijk gepasseerd worden. Verwacht Sangara ook boven v Ginkel. En Madueke buiten basis.

5 juni 2021 om 12:26

Oh eens hoor, maar Zahavi wordt op zijn minst nog genoemd onderaan het artikel. Zie hem ook niet snel buiten de basis vallen. Hoe het middenveld gaat staan en wie boven wie komt zal ook heel erg afhangen van het systeem. Pröpper, Van Ginkel en Götze zal in potjes tegen de kleintjes wel kunnen (mocht Pröpper komen), maar in grotere wedstrijden is het misschien te aanvallend. Schmidt zal het ook wel behoorlijk doorwisselen en Van Ginkel zal misschien ook nog lastig 30+ wedstrijden spelen na zijn blessures. Kortom, veel variabelen. Ik hoop wel echt dat Madueke veel minuten krijgt, super veel rendement voor een toch speler met een speciale actie. Ben daarnaast stiekem ook best een beetje fan van Vertessen, maar volgens mij zijn de meningen daar wel over verdeeld hahaha

5 juni 2021 om 13:19

Inderdaad, ik zou als je 4231 doet als PSV zijnde liever geen 10m aan Propper uitgeven maar gewoon van Ginkel, Sangare en Boscagli gebruiken.

Toch wel een sterke opstelling als Teze inderdaad geen RB word. Als hij wel de vaste RB van PSV word dan ga ik me toch zorgen maken. Overigens zie ik Berghuis liever niet komen, daar moet gewoon Madueke komen te staan en je hebt 11 sterke namen met ook nog een redelijk sterke bank. Heb wel zin in het nieuwe seizoen als ik dit zo zie!

5 juni 2021 om 00:37

Teze rechtsback zie ik ook totaal niet zitten. Afgelopen seizoen heb ik hem al vaak genoeg zien twijfelen bij ballen richting Max, waarbij hij Boscagli/viergever moest overslaan. Dat zijn ballen die je op dat niveau gewoon blind moet kunnen geven lijkt mij, over de grond en door de lucht. Laat staan dat hij als een aanvallend ingestelde back zou moeten gaan spelen. Ergens leek het me ook goed voor PSV om afscheid te nemen van Dumfries om een betere voetballer daar neer te zetten, maar met Teze krijg je gewoon een mini Dumfries terug.

5 juni 2021 om 09:46

Ja waarom Berghuis als je Maduecke hebt.
Maar mis ik iets? Krijgt PSV ook een andere trainer? Ik mis het defensieve blok op het middenveld. Daar speelde Schmidt vorige jaar zelfs in thuiswedstrijden tegen De kleintjes mee. Die tactiek zal hij toch niet over boord gooien?

Ik mis ook nog Boscagli.

Nou beetje fantasie en speculatie dit

5 juni 2021 om 11:31

Beetje fantasie en speculatie kan dan ook geen kwaad. Plus PSV is wel echt bezig met Luuk, Propper en v Ginkel dus een al te grote fantasie hoef je niet te hebben. Of hij inderdaad van dat blok af gaat stappen denk ik wel. Als Propper inderdaad komt dan zal hij hoe dan ook altijd spelen en Schmidt is ook erg gecharmeerd van v Ginkel zagen we vorig seizoen in die laatste wedstrijden. We zullen zien!

5 juni 2021 om 11:43

Hopelijk is Van Ginkel volgend jaar fit. En Götse wat minder geblesseerd. Met Pröpper er bij heb je dan een fijner middenveld dan met dat blok. De resultaten 2-2 2 Heerenveen, 1-1 Utrecht en een moeizame 1-0 tegen Groningen zijn voor Schmidt vrees ik niet voldoende om van het blok af te stappen. Maar we gaan het zien. Ook of De Jong terug komt. Fijn om die in je team te hebben

5 juni 2021 om 12:39

@hansje1969 heel veel keuze was er ook niet op het middenveld voor die 2 verdedigende rollen op het middenveld, waar Schmidt aan het einde al wat vanaf leek te stappen overigens. Wat mij betreft had het ook eerder omgegooid mogen worden, maar rond het einde van het seizoen hebben Sangaré en Rosario nauwelijks meer samen gespeeld. In het begin was er alleen het probleem dat Viergever (en Obispo?) geblesseerd waren, dus moest Boscagli sowieso achterin blijven. Daarnaast was er een tijd op de flanken een probleem met veel blessures waardoor Thomas een wedstrijd of 6-7 zelfs daar moest spelen. Dan hield je Guti (vind ik echt niks), Fein (blijkbaar ook niet goed genoeg) en Hendrix (vergelijkbaar) over met een niet fitte Van Ginkel. Ik had het graag anders gezien, maar volgens mij is het ook wel lang uit nood geweest dat die 2 als blok moesten spelen naar mate het seizoen vorderde.

5 juni 2021 om 19:34

Klopt, maar om deze ploeg samen te kunnen stellen moet er nog wel veel gebeuren. Alle droomkandidaten moeten ook haalbaar zijn én alle belangrijke spelers moeten blijven. Berghuis zou ik trouwens wel een goede speler voor PSV vinden, maar Madueke is inderdaad ook een enorm talent.

6 juni 2021 om 00:17

Zeker weten, blijven vraagtekens hoewel Ramalho, Mwene en Drommel al zeker zijn, zie ik van Ginkel uiteraard ook wel komen. Propper is gezien deze opstelling nog het enige vraagteken. Berghuis is een leuke speler maar heeft wel een soort mentaliteit wat ik liever niet zie binnen Psv, vervelend mannetje wanneer hij op de bank moet zitten dus dan zou hij altijd basis moeten staan, dat terwijl je Madueke hebt. Vandaar zie ik hem liever niet komen.

6 juni 2021 om 00:11

Helemaal mee eens. Berghuis hebben we niet nodig. Ik hoop dat Psv nog heel wat spelers verkoopt zoals Baumgartl Bruma en daarna loopt er nog heel wat 2e keus rond. Gaat Doan misschien nog iets worden?

6 juni 2021 om 00:15

Eens. Doan weet ik niet, kijk best veel Duits voetbal en hij was bij Armina Bielefeld daar gewoon de man. Bij PSV zal hij nooit de man worden maar ik denk wel dat hij een prima back-up kan zijn op die rechterkant. Blijft een leuke speler wie in mijn ogen niet onder doet van bijv een Vertessen.

Veel gespeculeer. De nieuwe namen zijn voor mij niet bekend, behalve Drommel natuurlijk, maar zijn vooral ervaren krachten. Of ze goed zijn valt nog te bezien. Van Ginkel zal vast komen, maar hoe goed is ie nog? Propper misschien aan het eind vd transfermarkt? Als er vaak water bij de wijn wordt gedaan? Maar al met al zal er en bij PSV, maar ook bij Ajax nog veel moeten gebeuren deze zomer, mocht PSV het Ajax echt moeilijk willen maken. Want ik denk niet dat het met deze aankopen al gaat lukken.

5 juni 2021 om 00:55

Met deze aankopen lukt dat makkelijk. Je speelt maar 2x tegen elkaar. En onze angstgegner Feyenoord is dan hun beste speler kwijt. Als PSV dit, of zoiets, doorzet, zijn Ajax en PSV in principe verplicht om iedere wedstrijd te winnen, behalve die twee wedstrijden tegen elkaar. Het kwaliteitsverschil met de rest is dan veel te groot.

5 juni 2021 om 05:21

Ik heb het over de aankopen he, niet over de eventuele aankopen waar over gespeculeerd wordt. En volgens mij lag PSV vorig jaar 16 punten achter. Dat maak je niet zo maar goed. Dit jaar was PSV ook verplicht al haar wedstrijden te winnen van de rest. En zie het resultaat. Er moet echt nog veel meer bijkomen, zeker ook als Malen en ook Dumfries weg gaan.

5 juni 2021 om 06:15

Probeer je nou te zeggen dat het dicht op elkaar zit? Na een seizoen met 30 verliespunten en waarin je concurrent een doelsaldo heeft van +40 tov jouw club, waarin je op een haar na achter AZ eindigt. Wil je zeggen dat psv met wat aankopen makkeijk 2x van 16 tegenstanders wint? Ik denk dat je niet echt beseft hoe ver psv is terug gezakt ☺️

5 juni 2021 om 08:05

Wie zegt dat Berghuis Feyenoord verlaat???

5 juni 2021 om 13:29

Verdediging kan wel een probleem zijn met dat elftal. Die mwene en ramalho moet ik nog maar zien. Allebei relatief goedkoop op leeftijd en komen niet van een hoger niveau dan psv. Dat moet nog maar blijken hoe sterk die zijn. Daarnaast zijn van ginkel en propper allebei niet defensief ingesteld. De vorige keer stond guardado daar voor het vuile werk. Ik vind drommel geen puntenpakker en max staat ook niet bekend om zijn verdedigende kwaliteiten. Doet me een beetje denken aan het psv van 2012. Hele sterke aanval, maar achterin leek het nergens op. Dat zie ik bij dat elftal ook zomaar gebeuren.

5 juni 2021 om 09:07

Vond van Ginkel wel sterk spelen de laatste wedstrijden over zijn niveau maak ik me geen zorgen. Het is wel de vraag of hij een seizoen lang blessurevrij kan blijven. Over de nieuwe aanwinsten kan ik ook niet veel zeggen. Maar ik ben er stiekem bang voor dat dit niet de spelers zijn die ons vooruit gaan helpen. Hoop dat ik er naast zit maar vind hun cv niet heel indrukwekkend.

5 juni 2021 om 10:33

#formus moet zeggen op papier klinkt het wel goed. PSV heeft 6 miljoen besteed en krijgt er 4 spelers voor terug. In de leeftijd 24 -29. Denk voornamelijk ook breedte spelers. Daarnaast komt Doan ook weer als breedte speler. PSV is nu al met het weinig besteden in breedte stukken sterker dan afgelopen seizoen. Als PSV nog 20 mil besteed en spelers haalt als Propper, de Jong en Berghuis dan hebben zij gelijk 3 basisspelers erbij. Maar naast Malen, Ihattaren en Dumfries verwacht ik ook dat Rosario en Gotze weg gaan.

Sangare/boscagli is goed genoeg lijkt me als blok en ik denk ook niet dat Luuk en Berghuis echt goede aankopen zijn. Uiteindelijk wil je Gakpo en Madueke laten renderen dat zijn de 2 toptalenten en met Luuk in de spits word het al snel ballen de 16 in pompen.

Bovengenoemde opstelling is veel te aanvallend. Je moet gewoon een echte 6 hebben, die verdedigend is ingesteld. Anders ben je (ook in de Eredivisie) veelste kwetsbaar. Daarbij twijfel ik hoe dan ook aan de fitheid van een Van Ginkel. Luuk de Jong zou een top aanwinst zijn maar zie ik niet snel komen. Een echt leider ontbreekt het aan, iemand die ze vanuit achteruit stuurt hebben ze nodig. Berghuis zou ook een topper zijn alleen zit je dan imo wel veelste veel Madueke in de weg. Echt heel benieuwd hoe PSV er 1 september uit ziet.

5 juni 2021 om 08:53

Daarom zal sangare ook vaak spelen ipv van ginkel of propper

Drommel vind ik een leuke aankoop, na Bijlow nmm wel het grootste keeperstalent. Het kan ook verkeerd uitvallen, maar ik hou het glas vooraf liever halfvol. Op rechts Mwene liever niet, hopelijk komt hij voor de breedte, omdat hij ook op links kan. Teze moet altijd spelen op rcv. Ramalho is prima ernaast, maar traag. Werkt dat wel met een linksback die altijd weg is? Misschien is het beter om Ramalho als backup te gebruiken en een échte verdediger te halen. Dan hoef je ook niet met twee controleurs te spelen en kan de punt naar achteren. Van Ginkel heb ik niet heel veel vertrouwen in dat hij zijn top nog kan halen, dus die zou ik niet als basisspeler inschatten. Gelukkig hebben we Boscagli ook nog. Pröpper zou een droom zijn voor op het middenveld. Maar zou sowieso met de punt naar achteren spelen omdat Sangaré, Rosario, en Boscagli niet hogerop het veld kunnen spelen, en Götze geen heel seizoen de 10 kan dragen in zijn eentje. Doan vind ik technisch niet goed genoeg voor die positie in de as. Als één van de twee aanvallende middenvelders wel. Luuk de Jong icm Berghuis is mijn eredivisie natte droom, 2 mvps in het veld. Kopkoning en assistkoning. En dan Gakpo er ook nog bij poehhh. Da's minimaal 70 goals bij elkaar.

5 juni 2021 om 10:35

@mt87 Luuk icm Max en Berghuis is heel gevaarlijk. Maar waar zou Madueke en/of Zahavi spelen in jouw opstellen?

5 juni 2021 om 17:55

Zahavi eerlijk gezegd niet, daar ben ik geen fan van. Op zijn vrije trappen na, die zijn prachtig. Als backup is hij luxe. Maar hij heeft ook geen restwaarde. Madueke zou ik dan gewoon nog rustig brengen. Hij is een enorm talent, maar met 19 jaar moet je niet verwachten dat hij al alle wedstrijden vol gas kan geven. Spelers die dat op jonge leeftijd kunnen ( Foden bijvoorbeeld) zijn best zeldzaam. Uiteindelijk komt Noni zelfs zonder basisspeler te zijn aan meer dan genoeg minuten, want hij is de eerste backup en een seizoen is lang. Maar goed, ik weet ook wel dat Berghuis icm Luuk de Jong bij een droom zal blijven. Madueke zal rouleren met de andere talenten, en dat is helemaal prima. Alleen als je Luuk haalt moeten er wel voorzetten van rechts ook komen. Dat doet in principe niemand bij PSV als Dumfries weggaat.

Ik snap dat Ajax in de titel meer clicks oplevert, maar volgens mij wil PSV gewoon een zo sterk mogelijk elftal op de been brengen zoals ze dat ieder jaar willen... Ook wordt er geschreven dat PSV het voorbeeld van Ajax wil volgen met het aantrekken van ervaren krachten, maar ook dit is iets wat PSV ieder jaar wil en waar ze in het verleden ook al succes mee hebben gehad (Guardado, Moreno). Dus dat Ajax hierin het voorbeeld is is ook onzin.. Verder inderdaad een hoop gespeculeer. De kans dat Berghuis naar PSV komt acht ik nihil. Ook kan ik mij niet voorstellen dat Boscagli uit de basis verdwijnt. Eén van de beste PSV'ers afgelopen seizoen. Waarschijnlijker is een defensie met Max, Boscagli, Ramalho, Teze (ondanks dat ik zelf geen fan ben van Teze als rechtsback). Daarnaast houdt Schmidt van brekers op het middenveld (Rosario en Sangaré zijn top players volgens hem), dus het zou wel een radicale omslag zijn als hij daar ineens met twee echte voetballers gaat spelen. Tot slot moet ik nog maar zien of Drommel de concurrentiestrijd van Mvogo gaat winnen. Mvogo werd afgelopen seizoen steeds beter en Drommel met de wedstrijd minder.

5 juni 2021 om 01:06

Berghuis zie ik niet in de zandbak gaan voetballen, geld zal nauwelijks een rol spelen, en speeltijd zal hij heel belangrijk vinden. Ook is hij eerzuchtig, dus een beetje in de marge spelen zal hij ook niet heel graag willen. Sluit het dus niet uit. Als we mazzel hebben melden alleen schrale buitenlandse middenmoters zich voor hem. En dan kan PSV best aanlokkelijk zijn. We moeten dan net de mazzel hebben dat Berghuis liever een te groot servet is, in plaats van een te klein tafellaken dat alleen gekocht is om zijn prijs en eigenlijk nooit op tafel zal liggen.

5 juni 2021 om 08:07

Die blijft in Rotterdam ( PSV is echt niet hogerop0 Of gaat cashen bij Wolfsburg en Ch. L voetbal spelen ( is bij PSV maar vraag)

5 juni 2021 om 10:37

@mt87 Wolfsburg wil hem toch? Weghorst ook. Denk niet dat die club hem laat lopen, aangezien hij 4 mil kost. Met die club heeft hij trainer die vertrouwen heeft en speelt CL.

Ajax haalt ook nog wel wat gelouterde namen met genoeg routine en snelheid.Nu is het nog rustig in Amsterdam maar daar gaat verandering in komen en ineens is PSV weer ver weg van hun doel om kampioen te kunnen worden.

5 juni 2021 om 01:16

PSV hoeft niet beter dan Ajax te worden, enkel beter dan de rest. Ajax heeft seizoenen gewonnen waarin PSV de betere selectie had, en andersom. Uiteindelijk blijft de beperkte aantrekkingskracht van de eredivisie de reden waarom beide clubs nooit écht van elkaar weg kunnen lopen. Als puntje bij paaltje komt worden de echte toppers gewoon moe van Heerenveen - uit, Sparta - uit, Cambuur - uit, Heracles - uit (op kunstgras ook nog eens), etc. etc. Dus we zullen altijd gedoemd zijn om die cyclus van zaaien en oogsten te volgen. Ajax is hard aan het oogsten geweest, maar zit aan het einde van een cyclus, en PSV is nu bijna zover. Deze transferwindow wordt heel belangrijk.

5 juni 2021 om 01:27

Waarom zit Ajax aan het einde van een cyclus dan? Dat lijkt me meer een persoonlijke mening dan een feit. Misschien heb je gelijk, maar ik zie Ajax volgend seizoen ook gewoon weer een hele sterke selectie hebben. Op Neres, Onana en Tagliafico na zie ik niet veel spelers bij Ajax vertrekken. Daarnaast heeft Ajax de afgelopen jaren aangetoond dat goed te kunnen opvangen met eigen jeugd ofwel aankopen.

5 juni 2021 om 01:53

Met je eerste alinea ben ik het volkomen eens. Het gat tussen Ajax, PSV en de rest is de laatste 5 a 7 jaar eigenlijk echt gigantisch groot (met als uitzondering het kampioensjaar van Feyenoord) en de laatste jaren zijn de onderlinge resultaten tussen Ajax en PSV ook echt precies in evenwicht. Afgelopen jaar was het 2x een gelijkspel. Vorig jaar won Ajax thuis en was het in Eindhoven gelijk, het jaar daarvoor won beide keren de thuisploeg en het jaar daarvoor ook meende ik. Het verschil zit hem de laatste jaren dus vooral in de traditionele lastige uitwedstrijden voor beide teams. Voor PSV bijvoorbeeld Heerenveen, Feyenoord en Utrecht. Voor Ajax Utrecht, Groningen en Heracles.

5 juni 2021 om 01:59

Onana, De Ligt, Blind (komt sleet op), Tagliafico. Frenkie, Schöne, Ziyech, Donny. Tadic (komt sleet op), Neres (gaat dus weg?). Dat is jullie hele ultieme CL team zowat. Ajax zit aan het einde van een cyclus. Sommige spelers zijn onvervangbaar, en diegenen die nu al eredivisie-succesvol vervangen zijn vind ik minder dan hun voorgangers. Vind maar eens een nieuwe Tagliafico, of überhaupt een fatsoenlijke linksback. Psv is jaren naar op zoek geweest. Hoe vervang je als eredivisieclub ooit Tadic? Of Blind? Of Onana? Zeker Onana vind ik toch echt wereldtop, die reflexen schelen je zo 10 punten per seizoen. Het ligt er dus aan wat je nastreeft. Ajax is nog steeds titelkandidaat nummer één, dus wat dat betreft eindigt de cyclus niet. Maar als je kans dacht te hebben op Europees succes als voorheen, dan mis je gewoon kwaliteit. Gezien de bovengenoemde namen die weggingen ook geen schande.

5 juni 2021 om 06:07

Tadic met de sleet erop sloopte enkele weken geleden nog eigenhandig de Eindhovense titel aspiraties. Blind speelde na zijn herstel en voor zijn blessure dit seizoen, de beste wedstrijden uit hun carrière. Ik schat dat ze beiden nog wel een jaartje meekunnen. Daarbij zijn er ook spelers die zich ontwikkelen. Een Gravenberch weer een jaartje ouder en wijzer.. Kudus veelbelovend. Je kunt de aanwas negeren en een hoop aannames doen over hoe het terugloopt, en dat zal allemaal best weer eens minder worden. Het probleem is alleen dat er in Eindhoven helemaal niks te zien is van een nieuwe cyclus. Vent ze eindigden op 16 punten achterstand, zonder lijn in het spel, zonder trainer met een plan en zonder TD die echt een toegevoegde waarde is geweest. Ja er lopen talenten rond op de Herdgang. Maar waar niet? Wat wijst er nou op dat psv er goed voorstaat? Ik zie het niet en zeker niet met deze trainer.

5 juni 2021 om 08:55

Hahah omdat tadic een penalty maakte nou nou knap hoot

5 juni 2021 om 13:44

Dit Ajax van 2021 is toch juist compleet nieuw en aan het begin van een nieuwe cyclus? 2de seizoenshelft hebben alleen Tadic, Tagliafico, Neres en Blind nog regelmatig gespeeld van het succeselftal (Nous en Onana amper, de rest al weg inclusief wissels als Dolberg, Huntelaar, Wober en Kristensen). Met Martinez, Alvarez, Timber, Rensch, Gravenberch, Schuurs, Kudus en Antony staat er juist een hele jonge en hongerige groep klaar in mijn ogen. Taylor en Unuvar gaan hier denk ik snel bij aansluiten. Daarnaast lijkt Kamaldeen te komen en komt misschien wijndal nog. Dan heeft Ajax juist weer een hongerige groep staan van jonge leeftijd. Aangevuld met echte winnaars met een hart voor de club zoals Tadic, Klaassen en Blind die nooit zullen verzaken en de kantjes er af lopen. Plus een kwaliteitsspits als Haller die relatief nieuw is. Lijkt me juist dat Ajax een vrij uitgebalanceerde selectie heeft volgend seizoen met nog steeds de honger voor prijzen. Als psv met propper, de jong, berghuis en van ginkel aankomt zetten dan vind ik dat juist minder. Al die spelers hebben alles al gewonnen in Nederland terwijl een dumfries, rosario, madueke en malen nog wel wat te bewijzen hebben op dat gebied.

Ik mis even waarom Boscagli niet in het voorbeeldje staat. Ik heb hem vaak afgekraakt maar na vorig seizoen hoort hij zeker in de vaste basis. Eventueel kan Teze rechtsback en Boscagli in het centrum. Met de nieuwe transfers en de terugkerende spelers van een verhuurperiode is het wel echt tijd om afscheid te nemen van spelers als Bruma, Mauro, Thomas, misschien Obispo nu Ramalho erbij gekomen is en als Doan in de voorbereiding tegenvalt kan hij ook nog verkocht worden. En Dumfries en Malen lijken klaar voor een nieuwe stap en er moet geld binnenkomen. Pröpper en De Jong vertegenwoordigen overigens niet echt restwaarde dus in die zin zijn het helaas wel een soort paniek aankopen/tijdelijke oplossingen.

Als ik deze namen & bedragen (misschien met als uitzondering Luuk de Jong) lees denk ik dat het net een niveau onder de spelers die Ajax zo succesvol hebben gemaakt de afgelopen jaren zit. Maar het zou goed zijn als de andere NLse topclubs wat meer aanhaken, voor de spanning en de aantrekkingskracht van de Eredivisie. Met natuurlijk wel hopelijk Ajax als kampioen weer volgend jaar 😄Dus als Ajax fan zeg ik: succes PSV!

Dit is niet echt een vooruitgang. Propper natuurlijk wel. Van Ginkel is afwachten. Ramalho en Mwene ken ik niet goed genoeg. De Jong is een niveautje minder dan Zahavi of Malen. Berghuis is prima, maar zie daar liever Madueke. Drommel is ook niet beter dan Mvogo.

Ik verwacht overigens niet dat de opstelling die men geeft in het stukje ook daadwerkelijk gaat lukken, maar laten we er eens vanuit gaan. Waar niemand het over heeft, is het feit dat in dit elftal maar 1 persoon zit die psv in de toekomst geld kan opleveren. Dat is uiteraard Gakpo. Maar het valt mij op dat alle spelers die gelinkt worden aan psv of al gehaald zijn, weinig tot geen restwaarde meer hebben. Oftewel psv gaat weer voor de korte termijn en dat gaat echt de ondergang worden.
Misschien moet je juist de hele strijd met Ajax loslaten en bouwen aan een elftal wat voor nu er staat, maar veel belangrijker wat in de toekomst waarde kan vertegenwoordigen.

Ik denk dat Teze gaat starten op rechtsback. Hij wil zelf rechtsback spelen, maar ik vind hem beter als CB. Daarbij denk ik Sangare blijft staan. Naast van Ginkel. Propper zou ik wel waarderen als hij niet te duur is. Gakpo zal doorgroeien tot sterkhouder van Psv, samen met Gotze aan de andere kant spelen ze op de half 10. Persoonlijk hoop ik dat Gakpo samen met Madueke in de basis start. Gotze speelt dan als valse spits samen met of Malen of Zahavi. Malen blijft denk ik en gaat samenspelen met Zahavi. Sambo schuift door naar het eerste elftal.

Drommel
Teze
Ramalho
Boscagli
Max
Sangaré
Van Ginkel
Gakpo
Gotze
Malen
Zahavi

Ik heb er mijn twijfels over. Alle (ook beoogde) aankopen zijn relatief oud en kun je gewoon afschrijven. Ajax deed het ook met Tadic en Blind, maar dat waren echt toppers. Daarnaast heeft Ajax natuurlijk financieel het gat zo groot gemaakt door juist jonge spelers goed te scouten en met veel winst te verkopen. Daarbij kun je niet alle genoemde spelers opstellen, want je mag maar met 11 spelers spelen. Het doet me denken aan Feyenoord in de tweede periode van Marwijk. Uiteindelijk kreeg Feyenoord hierdoor alleen maar meer problemen. Als je bijvoorbeeld 10 miljoen betaalt voor Propper met salaris van 3 miljoen ben je al een derde van het extra geld kwijt. Daarbij vind ik de Bundesliga geen echt sterke competitie...

5 juni 2021 om 09:03

Ik hoor telkens het gat financieel zo groot is. Maar ajax is ook minder rijk dan menigeen zegt. Ze moete dit jaar nog 50 miljoen goedmaken en als je de transfers van de Jong de ligt wegteld hebben ze niks meer of zelfs schulden. Psv moet ook gewoon zorgen of het geluk hebben dat ze een paar voltreffers hebben dan ziet de wereld er weer heel.anders uit

5 juni 2021 om 09:07

Maar waarom zou je transfer van De Ligt en De Jong niet mee tellen? Die transfers zijn gewoon gedaan. Beetje hetzelfde als ik nu zeg, Ja als je die 50 miljoen kapitaalinjectie niet meerekent, en ook de inkomsten uit Europees voetbal even er uit laat, ja dan heeft PSV financieel echt enorme problemen 😅

5 juni 2021 om 09:13

Ik tel ze zeker wel mee. Ik zeg alleen dat her snel kan veranderen. Het verschil is 2 mega klappers. Stel dat madueke en gakpo zich bijvoorbeeld giga goed ontwikkele en allebei voor boven de 40 miljoen vertrekken dan is het verschil financieel ineens niet meer groot

5 juni 2021 om 09:23

Daartegenover staat natuurlijk wel dat ajax ook uitgaande klappers maakt. Dus blijft het gat groot of word zelfs nog groter.

5 juni 2021 om 10:32

Maar ik bedoel niet alleen de ligt (uit eigen jeugd) en de Jong maar ook Sanchez en Ziyech, gewoon spelers waaraan Ajax ook veel geld over gehouden heeft. Daarbij vallen de grote transfers van PSV wel wat tegen.

5 juni 2021 om 22:07

Tis allemaal stel Luuk. Als PSV met die kapitaalinjectie niet door de voorronde CL komt is het ten dode opgeschreven. Gewoon doorgaan op de weg die ze nu volgen met jonge talenten die zich kunnen ontwikkelen. Een enkele aankoop op plekken waar het nodig is. Luuk de Jong zou mooi zijn als Malen weggaat. Berghuis blokkeert Madueke. Niet aan beginnen. Met Van Ginkel en Gotze als beoogt middenveld weet je zeker dat je diverse wedstrijden een ander moet opstellen. Propper zou ik een goede aankoop vinden. De verdediging is al aardig rond volgens mij. Er lopen staan nog teveel spelers onder contract om 5 nieuwe mensen aan te trekken.

6 juni 2021 om 11:47

Grut Luuk toch, zoek de waarde van Ajax en Psv op. Zoek de budgetten, en vooral ook de selectiewaarde, en hoeveel er verkocht is. Je afgunst druipt er van af, maar doe eerst je huiswerk. Alleeb het geld van Ziyech dat er nog bij moet komen, van De Ligt, Frenkie de Jong, Sanchez niet zo lang geleden. En denk je nou echt dat Ajax stil gaat staan?🤦🏾‍♂️

6 juni 2021 om 15:00

Tadic en Blind waren echt toppers? Voor de Eredivisie bedoel je hopelijk? Tadic kwam nota bene van Southampton en Blind heeft bij United nou ook niet echt de indruk van Ruben Dias bij City achter gelaten..

Vind het altijd wel mooi hoe ze doen alsof Ajax degene is die als eerst ervaring naar binnen heeft gehaald. Juist PSV was degene die dit als eerste deed. Ajax heeft juist hier een voorbeeld van genomen. Niks mis mee. Want dat doen ze super goed. Maar wel jammer dat bij alles ze altijd doen alsof Ajax degene is die de wiel als eerst heeft uitgevonden

5 juni 2021 om 12:19

Tja, ik vind het raar waarom clubs daar überhaupt de credits voor moeten krijgen. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden volgens mij. Het is ook niet zo, als je maar ervaring koopt dat het dan wel goed komt. Het moeten uiteraard spelers zijn met kwaliteit, maar ze moeten ook in je team passen. Iemand als Tadic is bijvoorbeeld ook druk met andere spelers qua voeding/sporten etc. terwijl je ook ervaren spelers hebt die niet geschikt zijn voor zo'n rol.

6 juni 2021 om 11:51

Reqengi bedoel je hoe Ajax in 1994 en 1995 al ervaren krachten terugkwamen? Het is iets dat Ajax allang deed. Moeten wij nu zeggen dat Psv doet alsof het wiel als eerst uitgevonden hebben? Het is geen hogere wiskunde dat je ervaren krachten nodig hebt, als je zover mogelijk in de CL wilt komen.

Iedereen zegt wel dat oudjes in je team niet handig is, kijk is naar al die clubs met 30gers in zn elftal. Villareal, Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid etc. Allemaal teams van t hoogste niveau. Ervaring is heel belangrijk en met spelers zoals Luuk de Jong, Mario Götze en Davy Pröpper. Schat ik de kans hoog in dat we Ajax kunnen pakken.Want stel nu he, dat we een hoop jeugd spelers erin zouden zetten van Jong PSV. Die hebben a) geen ervaring, b) weten niet de goede keuzes te maken c) hebben zich nog niet bewezen in een sterkere competitie. Dus iedereen die hier loopt te zeggen dat dat een slecht idee is, bullshit. Gwn die jonkies erin als wissels. Ik heb liever ervaring in de ploeg dan een hoop nietsnutten die fouten maken. En met Drommel op doel heb je sws al een jonge talentvolle keeper.

5 juni 2021 om 12:08

De clubs in de grote competities hebben dan ook wel een iets ander businessmodel. Die halen veel meer geld binnen buiten transfers (tv gelden bijvoorbeeld) en hebben meestal elk jaar een negatief transfersaldo. Als je voor een team met zoveel oudjes gaat, moet je sowieso elk jaar CL halen en misschien zelfs wel overwinteren in de CL. Als je wil groeien in competities als Portugal en Nederland zal je gewoon jonge spelers moeten opleiden en doorverkopen met winst.

Berghuis 😂 Aardig elftal verder maar worden ze weer geen kampioen mee.

Leuk dat ze Berghuis willen kopen, maar het is toch doodzonde dat Ihattaren (al?) is afgeschreven. Je bent er als trainer juist om spelers beter te maken. Doodweg oudere en betere spelers kopen en je grootste talent afschrijven. Er moet wel wat zijn voorgevallen, anders snap ik dat echt niet. Juist spelers als Bergwijn, Depay en straks Malen leveren veel geld op. Deze hebben ook hun zwakere periode gehad voordat ze definitief doorbraken en PSV veel geld opleverde.

Artikel bestaat uit wat de eventuele verwachting is. Ik kan me niet voorstellen dat het PSV lukt om ze allemaal te halen. Dan nog is het de vraag of PSV dan geen snelheid op het middenveld mist.

PSV vergeet even dat ze zich echt zullen moeten plaatsten voor de championsleauge doen ze dat niet loop Ajax nog verder weg

6 juni 2021 om 08:43

En waar blijkt uit dat ze dat vergeten? Of kun je uitleggen waarom ze dat perse moeten halen? De jong en co snappen zelf ook wel dat de kans kleiner is dat ze het niet halen dan wel. Vandaar dat er gewoon op europa league word begroot.

Ik denk dat als Schmidt aanblijft het niet veel beter gaat worden. Hij maakte afgelopen seizoen veel discutabele keuzes betreft opstellingen en wissels. Ook denk ik dat Ihattaren zal weg gaan daardoor. Ik denk dat het niet veel beter zal gaan dit jaar mits ze een andere trainer aanstellen.

Ik gun het Berghuis ergens wel om volgend jaar in een aanval met Luuk, Götze en Gakpo te spelen ipv Linssen en Diemers.

Een Hoop echte PsV'ers... Goed hoor !!!

Het valt me we op dat men erg terugvalt op steeds dezelde spelers, van Ginkel, de Jong etc.

Dit zou echt een korte termijn visie zijn. Allemaal spelers van achter in de 20. Waarvan een deel regelmatig geblesseerd is. Of is geweest. Nul restwaarde. Zo bouw je toch geen toekomst op voor langer termijn. Ik snap best dat je achterin meer zekerheid wil. En dat je in ieder linie een sterke ervaren speler wilt. Maar over 3 jaar heb je weer dezelfde problemen. Als je Proppen en de Jong kan halen moet je dat zeker doen. Maar een van Ginkel gaat hem echt niet worden.

De definitieve ondergang van Psv: De Jong en Schmidt. Er wordt straks een elftal op de been gezet waar een vermogen in geïnvesteerd is, maar die nog steeds kwaliteit mist en de kwaliteit die er wel is heeft weinig restwaarde.

En PSV denkt dat Ajax stil gaat zitten? Ze denken echt dat ze door een paar gemiddelde spelers te kopen gelijk kampioen worden. Als ze weer geen CL halen (wat te verwachten is) krijgt Ajax ook weer 40 mln. en dan staan ze weer quitte, buiten het feit dat Ajax al een flinke spaarpot heeft. En nóg betere spelers kan kopen. Ajax draait de hand niet om voor 20 mln voor 1 speler. Dus ik wens PSV succes. We zien volgend jaar wel. Zoals gewoonlijk blazen ze hoog van de toren en uiteindelijk bereiken ze niets.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper330
J. TezeVerdediger330
D. MalenAanvaller3219
P. RosarioMiddenvelder291
I. SangaréMiddenvelder291
E. ZahaviAanvaller2511
N. MaduekeAanvaller247
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

195 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Sevilla 34 4 3 0
2019/2020 Sevilla 35 6 2 0
2018/2019 PSV 34 28 3 0
2017/2018 PSV 28 12 1 0
2016/2017 PSV 32 8 4 0

In de wandelgangen

Donderdag 17 juni
De club uit de Ligue 1 die belangstelling heeft voor André Onana is bekend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren