Speculatie over nieuwe stap Wijnaldum: ‘Feyenoord? Dat zou kunnen, of PSV’

Zondag, 23 mei 2021 om 20:30Dominic Mostert • Laatste update: 20:35

Georginio Wijnaldum heeft min of meer bevestigd Liverpool te verlaten. De dertigjarige middenvelder werd zondagavond na de afsluitende competitiewedstrijd tegen Crystal Palace (2-0 zege) in het zonnetje gezet op Anfield: hij kreeg een erehaag van zijn medespelers en ontving een speciale gedenkplaat, met een ingelijste opsomming van de prijzen die Liverpool heeft gewonnen. Wijnaldum heeft een aflopend contract en wordt met Barcelona en Bayern München in verband gebracht.

De international van Oranje heeft altijd benadrukt gelukkig te zijn, maar verlengde zijn aflopende contract desondanks niet. “Ik vecht tegen de tranen nu”, vertelt Wijnaldum in een interview met Sky Sports. “De mensen in Liverpool hebben me zoveel liefde gegeven in de afgelopen vijf jaar. Ik ga ze missen, snap je? Ik hoopte nog veel jaren voor Liverpool te blijven spelen, maar helaas is het anders gelopen.” Jürgen Klopp bracht voorafgaand aan de wedstrijd al een ode aan Wijnaldum en herhaalt na afloop dat hij de middenvelder gaat missen. “Het is een emotioneel moment voor me. Ik raak een vriend kwijt. We zullen hem missen, maar dit hoort erbij in het voetbal. Hij gaat een mooie plek vinden, bij welke club dan ook interesse heeft.”

In praatprogramma Rondo is de toekomst van Wijnaldum zondagavond onderwerp van gesprek. Marco van Basten noemt het 'apart' dat 'zo'n grote speler' nog niet weet waar hij naartoe gaat. "Hij gaat een EK spelen en het is gek dat dat nog niet bekend is. Het leidt misschien ook af, want als hij tijdens het EK met clubs aan de gang is, dan ben je er niet helemaal bij." Henk ten Cate speculeert dat Wijnaldum weleens zou kunnen terugkeren in Nederland. “Dat meen ik echt. Dat zou zomaar kunnen, want zo'n type jongen is het. Hij volgt zijn gevoel. Feyenoord? Dat zou kunnen, of PSV.”

Het artikel gaat verder onder de video
Bruijn excelleert en promoveert met NEC: 'Barcelona lijkt me wel wat'
Meer videos


Poll

Zie jij Georginio Wijnaldum terugkeren naar Nederland?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door e013willem)

Barcelona en Bayern hebben interesse, hij kan nog paar jaar mee op top niveau.. dan ga je niet naar Feyenoord, PSV of zelfs Ajax niet, en nee bedoel niet dat Ajax Europese top is

23 mei 2021 om 23:13

het ligt er ook een beetje aan wat je drijfveer is. het echte voetbal wordt natuurlijk nog steeds gespeeld in Rotterdam

24 mei 2021 om 00:07

Ja, dat klopt Japie. Maar Sparta speelt niet europees. Dus dat zal hij nog niet doen😜

24 mei 2021 om 10:58

Het ligt zeker aan je drijfveer en ik snap die vaak bij veel spelers niet echt. Ajax doet al elk jaar (aardig) mee in de Champions League en waarom zou er zoiets niet bij Feyenoord en PSV kunnen ontstaan. Tuurlijk kun je met een miljoenen salaris ook heel veel goeds doen, maar dat kun je ook door eens een signaal af te geven en te kiezen voor waar je hart ligt.

Denk niet dat hij al terug keert naar Nederland

Not likely... Misschien over een jaar of vier, maar niet op zijn 30e.

jaaaaaaa dat zou nog eens lekker wakker worden. Gini terug naar FEY. Zou zo goed zijn voor het cluppie. RvP op de achtergrond. Gio het bestuur in. En op 4 onze ouwe vriend uit Italië.

Ik verwacht niet dat hij al terugkomt naar Nederland maar dit zou echt een geweldige speler zijn om het middenveld van Feyenoord de broodnodige kwaliteitsinjectie te geven.Wat een middenveld zou dat zijn met: Wijnaldum / Kokcu / Til / El Bouchataoui / Burger / Antonucci.Fer, Diemers en Texeira wegdoen.Toornstra en Wehrman zijn twijfelgevalletjes. Misschien toch ook beide wegdoen en dan nog 1 versterking halen.

Schijnt te kloppen. Gini wijfelde nog, maar nu die weet dat ie voorronde Conference League kan spelen, weet ie zeker dat ie naar Rotterdam gaat...

Terug naar PSV en dan laat Schmidt hem banken achter Rosario. Zie het al helemaal voor me

Aparte aanname van Ten Cate. Die gaat natuurlijk nog enkele jaren in de top van Europa spelen. Zulke spelers komen enkel als ze nog wat jaren ouder zijn, zie Kuyt en Van Persie.

24 mei 2021 om 00:27

Hangt er denk ik van af wat voor clubs zich daadwerkelijk melden voor hem - zijn zaakwaarnemer is druk bezig met namedropping van Barcelona en Bayern, en misschien klopt dat, maar als dat niet doorgaat en er enkel aanbiedingen van pakweg Besiktas, Valencia, Monaco of Newcastle komen, dan kan de afweging wel anders worden.

Henk tn Cate benadrukte dat Wijnaldum een onafhankelijk denker is en zijn gevoel volgt. Als dat in Nederland is dan voelt hij zich daar niks te groot voor, zo heb ik het begrepen.

Opvallend dat hij zegt nog graag lang bij Liverpool had willen spelen maar dat het niet gelukt is. Ik had begrepen dat hij zelf voor een vertrek kiest.

24 mei 2021 om 00:30

Als je Klopp een beetje volgt, die heeft graag zijn selectie in de leeftijdscategorie van 25-30 vanwege het fysieke hoog tempovoetbal dat ze spelen, dus is er niet veel plaats voor oudere spelers. Milner is de afgelopen jaren eigenlijk de enige uitzondering.

24 mei 2021 om 11:20

Denk niet dat dat de reden is. Wijnaldum heeft een geweldige conditie en is letterlijk nooit geblesseerd. Thiago aantrekken past ook niet echt in jouw gestelde filosofie. Ik denk dat het echt gewoon dat nieuwe contract was, waar Gini zich blijkbaar niet genoeg door gewaardeerd voelde. En als die onderhandelingen dan al een jaar duren is het op een gegeven moment wel klaar tussen club en speler. Zeker als er aantrekkelijke opties lijken te spelen voor Wijnaldum.

24 mei 2021 om 18:07

Door de komst van de Amerikaanse voorzitter zijn ze heel veel bezig met data zoals ze in de NBA, NFL etc... ook doen. En daaruit blijkt dat Gini over zijn toppunt heen is en dat het alleen maar begaf gaat gaan. Ze wouden hem maar met 1 jaar contract verlengen en minder salaris. Wat ik ook kan begrijpen het is niet gezond om te lang vast te houden aan dezelfde spelers en we moeten beginnen doorselecteren voor het te laat is. Ik hoop dat die een mooie club vindt dat CL speelt want het is nog steeds een geweldige speler.

Waarom zou hij nu al terug naar Nederland komen als Barca en Bayern nog interesse in hem hebben? Daar kan hij prima nog 2/3 jaar mee en daarna komt hij pas terug. Op dit moment lijkt me Feyenoord helemaal kansloos daar spelen is leuk voor na je 35ste.

Hij wacht op wat Depay gaat doen en deze wacht op wat Koeman doet. Daarom kan hij nog niets zeggen Nog even geduld

Wachten op Barca natuurlijk. Vrij kansloos nu Koeman weg moet, geen meerwaarde en totaal geen behoefte aan middenvelders. Dan wachten welke clubs wel willen, dat zullen we niet zoveel zijn. Misschien hopen op PSG. Bayern zou me verbazen, die hebben opties genoeg. Dan blijft er weinig meer over, zeker niet als ze veel salaris moeten betalen. Italië altijd wel maar die denken in 2e jaar altijd “ hij krijgt teveel, weg ermee” Word je een soort Rabiot. Nouja, het zijn leuke jaren geweest zullen we maar zeggen

24 mei 2021 om 00:46

Bij PSG hebben ze Neymar verlengd, dus een vaste basisplaats zit er dan niet in, en Draxler is ook net verlengd als zijn backup. Dan lijkt me Bayern waarschijnlijker, maar ook daar zitten Goretzka en Muller aardig in het zadel.

Heeft al eerder een flink offer voor Feyenoord gedaan, het lijkt mij niet dat hij nu al terugkeert, maar het zou mij ook niet verbazen, dit zou geweldig zijn, en stiekem passen bij de keuze van Slot om voor Feyenoord te kiezen, wat ook hoogstwaarschijnlijk was.

Als Feyenoord echt stappen wil maken dan zou je dit wel een kans moeten geven, echter denk ik, weet bijna wel zeker, dat dit (nu) niet van toepassing is.

Barca is te onzeker als je de pers gelooft, Bayern zou goed bij hem passen. Ik denk dat hij naar Italië gaat. Juve heeft een neusje voor dit soort spelers, Inter heeft hem ook in het vizier en bij Milan is het de perfecte speler om een volgende stap te zetten in de weder opbouw van deze club. Serie A is geen super ware intensieve competitie, daar kan hij nog jaren mee. Eredivisie is alleen Ajax interessant, maar dat gaat niet gebeuren. Is te hopen dat hij voor het EK al een beslissinggenomen heeft, want bij Rondo hebben ze gelijk, deze perikelen wil je niet tijdens een toernooi. Dat geld ook voor Depay. 2 dragende spelers die met hun toekomst bezig zijn kan killing zijn.

Lijkt me niet, Wijnaldum kan naar Sevilla, Dortmund en dat soort clubs, dan gaat hij echt niet terug naar Nederland om zijn carrière in een nachtkaars te zien uitgaan.

Waarom zou hij uberhaupt nu naar de eredivisie willen. Hij kon in de top van Engeland bijtekenen, kan volgens mij naar de top van Duitsland en Spanje. Dan ga je toch niet naar (met alle respect) de duplo league.

Het lijkt mij niet dat hij terug gaat naar de Eredivisie. Hij kan nog wel een paar jaar mee op top niveau. Persoonlijk zou ik Bayern een leuke stap vinden. Ik denk dat het spel hem daar ook beter ligt.

Ik kan het mij niet voorstellen, maar als hij ooit terug zou keren bij PSV is dat een zeer gelukkige dag wat mij betreft. In de categorie terugkeer Cocu.
Ook toen hij nog bij feyenoord speelde hield ik al van deze speler. Bescheiden, hardwerkende en erg goede speler. Nog een aardige gast ook, wie kan er nou kwaad worden op Gini?
Nogmaals, het lijkt mij erg onwaarschijnlijk dat hij nu al naar NL komt, maar ik zou er ongelofelijk blij mee zijn.

24 mei 2021 om 00:13

Het is inderdaad een heel goede gast. Echt een karakter waar niets op aan te merken valt. Mocht hij nog eens naar de Eredivisie komen, dan hoop ik dat hij voor Feyenoord zal spelen. Destijds was zijn stap naar PSV begrijpelijk, maar ik zou het mooi vinden als hij voor Feyenoord kiest. Voor Feyenoord zelf, maar ook om het feit dat Feyenoord zijn club is en Rotterdam zijn stad

24 mei 2021 om 02:01

Dat van Rotterdam klopt natuurlijk, maar de Feyenoord fans zijn wel knoeperhard tegen hem geweest toen hij naar PSV ging. Hij werd voor van alles en nog wat uitgemaakt, alleen omdat hij zich duidelijk kon verbeteren.
Hij heeft zelfs nog geld gedoneerd voor de jeugdopleiding van Feyenoord en nog vielen mensen over hem heen.
Ik hoop dat hij zich dat ook herinnert, net als de liefde waarmee hij bij PSV is ontvangen en vertrokken en hoe hij gekoesterd werd bij de Onzen.

24 mei 2021 om 04:17

Dat klopt. Toch denk ik dat hij zich niet zou laten leiden door die gedachte. Ik vond het toen een stap die hem niet te verwijten viel, al vraag ik me af of hij er geen spijt van kreeg. Feyenoord presteerde de drie jaar erop namelijk zelfs iets beter dan PSV, totdat hij kampioen werd met Guardado, De Jong, Depay (jemig wat een team eigenlijk). Hoe dan ook, uiteindelijk heeft ook PSV hem gebracht waar hij nu is, de absolute top. En hij heeft zich daar ook heel prettig gevoeld. Toch zou het me verbazen als hij PSV nogmaals boven Feyenoord verkiezen. Ik denk overigens dat hem hetzelfde was overkomen als hij PSV bijvoorbeeld had verruild voor Ajax, dus dat hij gekoesterd werd zit hem er ook in dat hij vanuit PSV niet de controversiële stap maakte die hij juist wel vanuit Feyenoord maakte. Als Bergwijn naar Ajax was gegaan, had dat ook voor ophef gezorgd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Liverpool6926
4.Chelsea6722
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. RobertsonVerdediger381
G. WijnaldumMiddenvelder382
Mohamed SalahAanvaller3722
Roberto FirminoAanvaller369
S. ManéAanvaller3511
AlissonKeeper331
FabinhoMiddenvelder300
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

258 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Liverpool 38 2 1 0
2019/2020 Liverpool 37 4 0 0
2018/2019 Liverpool 35 3 3 0
2017/2018 Liverpool 33 1 1 0
2016/2017 Liverpool 36 6 2 0
Laatste voetbalnieuws

Roman Yaremchuk onder de indruk van drietal spelers van Oranje

Roman Yaremchuk is onder de indruk geraakt van een drietal spelers van het Nederlands elftal. De aanvaller, die tegen Oranje (3-2) goed was voor de gelijkmaker, staat met zijn land aan...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 16 juni
De goede openingswedstrijd op het EK lijkt nu al zijn vruchten af te werpen voor Alexander Isak. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren