‘Dan is hij op zijn best, eigenlijk is het een jongere versie van Toornstra’

Woensdag, 19 mei 2021 om 10:03Rian Rosendaal

Martin Haar denkt dat Feyenoord een uitstekende keuze maakt met het aantrekken van Guus Til. De ervaren coach maakte de middenvelder enige tijd mee bij AZ en weet derhalve wat de van Spartak Moskou afkomstige speler kan toevoegen aan het spel van de Rotterdamse club. Haar trekt gelijk de vergelijking met Jens Toornstra en benadrukt daarnaast de veelzijdigheid in het spel van Til.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Toch gooit Feyenoord hier in feite 2 miljoen weg, tenzij Til hen eigenhandig een punt of 15 bezorgd en ze naar de tweede plaats schiet. Ik vind het een rare gok. Die jongen heeft 12 assists in 96 Eredivisiewedstrijden op 10, dan weet je al dat hij niet het creatieve gat dat Berghuis achterlaat, gaat opvullen.

19 mei 2021 om 10:24

Wellicht zijn er andere spelers nog op het oog? Feyenoord heeft ook behoefte aan een scorende spits, aan een centrale verdediger en een rechtsback. Dat kan 1 'aankoop' in mei niet allemaal tegelijk oplossen.

19 mei 2021 om 10:35

@ijsmuts "wellicht zijn er andere spelers nog op het oog?"

Feyenoord kennende gaan zij ook informeren naar Vlap

19 mei 2021 om 10:27

Het is wel een positie waar een nieuwe speler nodig is. Scoorde in zijn laatste seizoen 12 keer, meer dan de middenvelders van nu bij elkaar. Het is geen hele creatieve middenvelder maar wel iemand die altijd in de 16 komt zoals Klaassen bij Ajax. Het is voor Feyenoord wel van belang dat er inderdaad een creatieve middenvelder achter hem komt te staan. En Berghuis is nog niet weg

Nou ik vind de techniek van Toornstra echt wel vele malen beter dan die van Til. Qua hard werken zijn ze misschien wel gelijk, maar technisch is Toornstra wel beter, vooral qua traptechniek. Toornstra is in mijn ogen wel de betere bij nader inzien, want een Toornstra zie ik wel slagen bij bijv. Freiburg. Til is ook gewoon een nutteloze huur waar Feyenoord nauwelijks wat aan gaat hebben. Ik vind het zelfs een mindere versie van Toornstra als je ze wilt gaan vergelijken.

19 mei 2021 om 10:43

Toornstra is 32, daar is de rek wel uit hoor. Til is wel degelijk de betere speler, ze zijn niet helemaal hetzelfde. Maar Til heeft in die paar seizoenen bij AZ wel zo'n indruk gemaakt dat Spartak hem voor 19 miljoen wilde overkopen. Dat is Toornstra nooit overkomen zeg maar.

19 mei 2021 om 11:02

Toornstra die in 2 seizoenen achter elkaar in totaal bij 56 goals betrokken was? Dat zijn statistieken waar spitsen niet eens aan kunnen tippen.
Toornstra is de meest of een van de meest productieve spelers/middenvelders van de afgelopen jaren. Zelfs in dit dramatisch seizoen komt ie aan 8 goals en 2 assists.

19 mei 2021 om 11:13

@vegitosan: welke seizoenen zijn dat? Ik kom op 41 goals+assists in de seizoenen 16/17 en 17/18

19 mei 2021 om 13:01

Ik kom op 49 goals in die 2 seizoenen, dat is alsnog vrij aardig inderdaad. Dat klopt. Dat was in het kampioensjaar, toen heel Feyenoord top was. Maar hij is nu 32, die heeft z'n beste jaren achter zich. Til kwam overigens in zijn laatste 2 seizoenen bij AZ tot 39 betrokken goals, dat is toch ook niet slecht. En dat in een minder team dan Feyenoord, terwijl hij nog maar 19/20 jaar was. Toornstra was 29..

19 mei 2021 om 15:01

Ik kan me herinneren dat ie 2 seizoenen achter elkaar 14 goals + 14 assists had.Dus 2x bij 28 goals betrokken = 56.Zal het zo eens ff opzoeken of ik het me correct herinner.Edit: ik heb het ff gecheckt , ik kom nu ook op 49 goals+assists in die 2 seizoenen.

Hij heeft praktisch 2 jaar stil gestaan dus laten we eerst maar eens kijken wat hij nog te bieden heeft.
Destijds was ik bij Az wel groot fan van hem.
Scorende vermogen en oog voor de vrije man.

Toornstra wordt trouwens enorm ondergewaardeerd al jaren, denk dat die bij elke ploeg buiten Ajax om ook gewoon basis zou staan en belangrijk zou zijn. Hij scoort eigenlijk nooit een onvoldoende en ieder jaar is hij de eerste waarbij je denkt ja daar moet een mooiere speler staan maar hij komt altijd bovendrijven.

Ik snap het aantrekken van Til niet, een speler die heeft bewezen het in het buitenland niet te redden haal je dan voor veel geld terug terwijl je juist enorm veel creativiteit mist. Een middenvelder met een goede dribbel, een steekpass die ontbreekt er. Als Berghuis het niet brengt in een wedstrijd dan creëer je gewoon bijna tot niets.

Hopelijk haalt men er daar nog eentje van.

19 mei 2021 om 10:44

Dat hij altijd weer komt bovendrijven is dan ook het probleem van Feyenoord. Dit soort spelers kunnen zich altijd aanpassen aan het niveau, maar het probleem is dat hij dus 1 van de bepalende spelers is. En daarom staat Feyenoord op de plek waar het nu staat.

19 mei 2021 om 10:50

Inderdaad.. Ik denk dat Toornstra aan de bal beter is dan Til, maar Til s weer een modernere voetballer die meer doelpunten kan maken.

19 mei 2021 om 11:08

Dat Till gehaald wordt terwijl je met Toornstra een vergelijkbare speler hebt rondlopen is misschien wat overbodig, maar Slot heeft nu in ieder geval wel een speler waarvan hij weet wat ie kan en Feyenoord heeft er ook weer een extra 'leider' bij waar het bij Feyenoord ook nog wel eens aan ontbreekt.

Maar een middenvelder met een goede dribbel en een steekpass, tja daar is iedereen eigenlijk wel naar opzoek maar vind die maar eens terwijl je geen cent hebt om uit te geven terwijl andere clubs dat wel hebben.

19 mei 2021 om 11:25

Zou de middenvelder met een goede dribbel en steekpass niet Kokcu moeten zijn? Hij moet het nu onder Slot laten zien, onder Advocaat zou je nog kunnen zeggen dat het aan de tactiek kan liggen. Moet hij wel blijven natuurlijk. Kan toch ook niet geloven dat er een club die hem heeft zien spelen dit seizoen, Kokcu wilt halen?

21 mei 2021 om 06:43

Juist bij een ploeg die op de counter speelt is het meestal makkelijker om een dieptepass te versturen omdat je dan minder snel een gesloten verdediging treft en de ruimte er is om de pass te geven. Neem een Sneijder bij Inter bv. Ook Ziyech gaf vaak zijn beste passes in de CL op het moment dat Ajax een aanval had vanuit de omschakeling. Verder is het vreemd dat je door een tactiek opeens een heel seizoen geen steekpass meer kan geven

19 mei 2021 om 12:09

Vreemd dat je Til bekritiseerd en Toornsta op een voetstuk zet. Zeker vanwege de reden: omdat Til mislukt is in het buitenland. Toornstra heeft die kans niet eens gehad. Ik ben van beide geen fan. Wil je groei, dan heb je niets aan spelers die met het niveau Feyenoord al jaren op hun tax spelen. Wil je ambitie, dan geef je je schamele centen niet uit aan een huurling. Wil je kapitaal bouwen, dan moet je en risico nemen en een eigen talent gewoon va banque geven. Zeg volgend jaar gewoon tegen Burger en El Batchaoui: jullie komen voor een plek in het middenveld in aanmerking volgend jaar. Vecht het maar uit wie het wordt!

19 mei 2021 om 12:21

Leuk idee maar op basis van wat moet je tegen een Burger zeggen je maakt kans op een plek op het middenveld als die niet eens bij Sparta in de basis zich kan spelen. Eigen jeugd is leuk maar het moet wel om kwaliteit gaan en niet alleen om het idee.

Daarnaast zijn Burger en el Bouchataoui twee totaal verschillende spelers die ook niet voor de zelfde positie in aanmerking komen.

Ik heb kritiek op Til op grond van het feit vooral dat je hem niet nodig hebt omdat je dit type speler al hebt met Toornstra, een speler waarvan ik zeg dat hij bij elke club in Nederland in de basis zou spelen op Ajax na. Ook met Til ga je geen hoger niveau aantikken en is dit gewoon weggegooid geld zeker omdat er geen optie is opgenomen.

19 mei 2021 om 12:26

Toornstra hetzelfde type als Til? Volgens mij heb jij de laatste 4 seizoenen Feyenoord niet meer zien spelen. In het kampioensjaar zou je de rol van Toornstra kunnen vergelijken met die van Til, maar eigenlijk vanaf dat moment is hij steeds controlerender gaan spelen. Dit jaar speelde hij eerder als 6 of 8 dan als 10. De spelers zijn wellicht op bepaalde kwaliteiten te vergelijken, maar als geheel totaal niet.

19 mei 2021 om 13:14

Exact Orgullo. Toornstra is meer een rechtshalf, heeft dit seizoen zelfs nog als controleur gespeeld. De overeenkomst is dat ze allebei veel lopen, maar Toornstra is meer iemand die dat van box to box doet en Til die de ruimtes achter de spits bespeelt. Toornstra heeft ook het vermogen om het spel te verleggen en is een goede 8 voor komend seizoen. De vraag is wie er naast hem gaat spelen, want Slot wil iemand die vooruit voetbalt. Fer en Diemers zijn niet zulke types

20 mei 2021 om 18:16

Dus Burger is niet goed genoeg begrijp ik hieruit?

19 mei 2021 om 12:20

Ik vind het 'in het buitenland niet redden' argument ook niet altijd opgaan. Speler heeft zich namelijk wel bewezen in de ED en dat is hoogstwaarschijnlijk het platform waarop hij volgend jaar alleen hoeft te acteren. Daarnaast, ook de buitenlandse avonturen van bijvoorbeeld een Klaassen en Tadic waren ook geen onverdeeld succes, en dat zijn nu wel de sterkhouders van de kampioen in de Eredivisie.

19 mei 2021 om 12:23

Er zit wel een verschil tussen totaal niet aan spelen toekomen en geen onverdeeld succes. Klaassen was gewaardeerd bij Bremen en Tadic bij Southampton. Til heeft in Rusland nauwelijks gespeeld en zelfs bij Freiburg heeft die niet tot nauwelijks gespeeld.

19 mei 2021 om 12:24

Tja, daarentegen was hij bij AZ betrokken bij 17 doelpunten in z'n laatste seizoen en is dat het niveau waarop hij straks moet gaan acteren en is hij ook pas net 23. Ik vind het geen gekke transfer.

Even wachten op reactie van japie_krekel

Die moet wel erg blij zijn met dit creatief scouten

Bizar dat Feyenoord meer dan 2 miljoen gaat betalen voor zo een speler, terwijl zij op veel andere plekken ook moeten versterken.

is deze speler echt een speler die Feyenoord op sleeptouw gaat nemen en verschil maken?

Guus Til is wel een aardige speler, maar prio lijkt mij op andere plekken.

Een back-up keeper, rechtsback, LCV (als Senesi weggaat), 2 of 3 middenvelders, opvolger van Berghuis en een spits.

Op deze manier gaat feyenoord toch nooit waarde creeeren. Pratto was ook al half miljoen weggeooid.

AZ haalt parels voor veel minder weg uit de KKD en later met veel winst verkopen.

19 mei 2021 om 11:07

1 miljoen wordt door Feyenoord betaald

19 mei 2021 om 12:05

Ook zijn salaris van 1.3 wordt door Feyenoord betaald.

19 mei 2021 om 13:33

@mr. Krillin de parels die AZ weghaalt uit de KKD kunnen vaak de druk van de kuip niet aan. Met alle respect het schijnt op 1 of andere manier niet zo te zijn als je in de KKD of eredivisie goed doet dat je bij Feyenoord ook wel slaagt.. Het voordeel is inderdaad dat er nu een trainer voor de groep komt die met jonge gasten kan werken en een aardige opvatting heeft. Jij praat over 2 of 3 middenvelder. Voor volgend seizoen zijn er Werhman, Burger,till,toornstra,fer, El Bouchatoui, Balde, texeira , Diemers, Antounucci Wil je middenvelders moet je er eerst een paar van de hand doen zoals Diemer, Burger, Fer. Het zwaartepunt zal nu echt op de verdediging liggen en een spits.

21 mei 2021 om 06:46

Ik heb niks tegen de komst van Til als er een creatieve middenvelder wordt gehaald maar als je die niet haalt slaat zijn komst nergens op. Niemand op het huidige middenveld gaat Til wegsteken bekijk en Til gaat geen enkele van onze aanvallers weg steken want dat is een loper. Dan krijg je straks weer een seizoen lang tergend saai voetbal want we zijn dan weer supervporspelnaar om te verdedigen voor onze tegenstanders

Ik blijf het een bizarre transfer vinden voor dat geld. Feyenoord kon Beukema voor 8/9 ton niet betalen, maar hebben wel 2 miljoen over om Til te huren voor 1 jaar. Dat is toch geen beleid? Feyenoord moet op dit moment waarde op het veld creëren anders lopen clubs als AZ en Vitesse structureel weg

19 mei 2021 om 11:01

Tja, je bekijkt per speler wat je er voor over hebt. Blijkbaar waren ze niet genoeg overtuigd van Beukema om dat te betalen.

19 mei 2021 om 12:23

Die Beukema word ook met de week beter terwijl ik durf te wedden dat 80 procent hem hier zelden ziet spelen. Ken een paar gasten die regelmatig de KKD volgen en die hebben ook wel hun twijfels of hij meteen de stap van Eagles naar AZ gaat maken.

Ik vind de traptechniek van Toornstra toch van een iets hoger niveau dan die van Til. Ik vind het andere type spelers. Toornstra is ook niet echt een 10, terwijl Til dit wel is. De loopacties van Til in de diepte en telkens op de juiste plek staan zie ik als zijn kracht. Zaken waar Toornstra toch minder in uitblinkt omdat hij eigenlijk altijd vanuit een andere rol heeft gespeeld.

Ik vind het meer een Lex Immers. Niet de beste voetballer, maar wel altijd in beweging en veel voor de goal komen. dat kan heel nuttig zijn als je omringt wordt door goede spelers die dan ruimte meer krijgen (bv Berghuis en Sinisterra). Als je echter omringt wordt door spelers die het spelletje niet zo goed snappen of niet zo goed kunnen voetballen wordt het een optelsom van onkunde. Til kan succesvol zijn met veel voetbal er omheen en een balvaste spits.

Het niveau 'toornstra' is het probleem van Feyenoord. Prima speler hoor Toornstra, maar heel eerlijk ga je met dit niveau spelers nooit aanhaken bij Ajax of Psv. Til is nog jong en kan dus nog groeien, maar zie hem geen topper in hem. Opnieuw dus een net niet topper/subtopper voor Feyenoord.

Freiburg betaalde 500.00 huur en daar speelde hij 6 wedstrijden?? Feyenoord moet aan huur 1.000.000 betalen en daar boven op komt nog zijn volledig salaris??? Ik weet niet wat hij precies verdiend bij Spartak maar ik schat hem toch gauwop minimaal 2 miljoen. Ik weet niet of hij die druk bij Feyenoord wel aankan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
T. JansenKeeper
D. RemieKeeper
J. CandelariaVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

121 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 juli
Aston Villa heeft er alle vertrouwen in om Jack Grealish binnenboord te houden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren