Vader van Courtois laat zich kritisch uit over lachende Eden Hazard

Donderdag, 6 mei 2021 om 20:48Jeroen van Poppel • Laatste update: 20:52

Thierry Courtois, de vader van Thibaut, heeft zich uitgelaten over de ophef die woensdagavond ontstond rond Eden Hazard. Laatstgenoemde werd na de uitschakeling in de Champions League met Real Madrid lachend gefilmd in een onderonsje met voormalig Chelsea-ploeggenoot Kurt Zouma. Hazard heeft daarvoor zelf overigens inmiddels zijn excuses aangeboden in een Instagram Story.

In Spanje werd woedend gereageerd op het gedrag van Hazard na de pijnlijke eliminatie op het miljardenbal. Thierry Courtois noemt de actie van Hazard 'niet echt slim'. "Waarschijnlijk heeft hij er niet echt over nagedacht en zich meteen over het resultaat van de wedstrijd gezet", aldus de vader van de doelman van Real Madrid tegenover HLN Sportcast. "Maar zulke beelden zijn pijnlijk voor de supporters. Als je een speler twee minuten na de uitschakeling ziet lachen... Dat is heel erg onprofessioneel. Of dit een staartje zal krijgen? Als hij in de komende vier wedstrijden Real de titel nog kan schenken, wordt alles misschien vergeten en vergeven. Aanvoerder Sergio Ramos, of iemand anders, zal hem er zeker moeten over aanspreken."

Voormalig Belgisch international Marc Degryse sluit zich aan bij de woorden van vader Courtois: "Gisteren heeft Hazard op en naast het veld geen punten gescoord. De Real-supporters wachten al twee jaar op de beste Hazard", aldus Degreyse. "Als hij nog aanvaard wil worden, zal hij in het slot van het seizoen goed moeten spelen. Excuses zullen niet helpen, presteren is de enige oplossing. Hij heeft ook geluk met Zidane als coach, die hem de hand boven het hoofd houdt. Een fanatiekeling als Conte zou dit niet pikken. Bij een trainerswissel is het over voor Hazard in Madrid."

Hazard zelf heeft woensdagavond op Instagram een reactie gegeven op het incident. "Het spijt me", opent de dertigjarige vleugelspits zijn statement. "Ik heb vandaag een heleboel meningen over mij gelezen en het was niet mijn intentie om de fans van Real Madrid te beledigen. Het is altijd een droom van me geweest om voor Real Madrid te spelen en ik ben hier gekomen om te winnen. Het seizoen is nog niet over en we moeten nu samen vechten voor de titel in LaLiga! Hala Madrid!"Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door cas1)

Ik denk dat heel veel voetballers het weinig kan schelen, als de wedstrijd voorbij is. Ze verdienen zoveel geld dat het niet uitmaakt. Had JC toch gelijk weinig betalen en hoge overwinningspremie

6 mei 2021 om 20:58

Dat lijkt mij ook een veel gezondere situatie. Royaal betaald worden bij doelstellingen behalen, zij het individueel (doelpunten, gespeelde wedstrijden, ...) en teamdoelstellingen. Als je een verkoper een royaal loon geeft zonder iets te verkopen, is voor velen de motivatie om te presteren verdwenen.

7 mei 2021 om 08:13

Als jij 3 spitsen met prestatiebonus neerzet in het veld, wat denk je dat er dan in het veld gebeurt? Spelen ze elkaar de bal nog toe denk je? Ontstaat er nog een teamgeest denk je?

7 mei 2021 om 16:52

Bonussen voor doelpunten heb je nu toch ook al in sommige gevallen? En de winstpremie moet natuurlijk hoger uitvallen dan een doelpuntpremie. Daarbij als je als speler dan overdreven egoistisch bent en het verkloot, wordt je waarschijnlijk op de bank gezet en verdien je zeker niets dus denk niet dat dit een probleem hoeft te zijn.

6 mei 2021 om 21:10

Een CL winnen is wel iets heel uitzonderlijks. De teleurstelling was ook vast minder omdat Madrid nooit echt in de westrijd was.

6 mei 2021 om 21:46

Andere tillen er toch wel aan dat ze de CL finale niet spelen? Ik denk dat je na x weken je er wel over kunt zetten maar pijn doet het toch. Je zou denken dat Hazard zich wilt laten zien en bewijzen. CL winnen en kampioen worden en daar belangrijk in zijn, dan sta je er weer. Dit is gewoon dom wat hij nu doet. Denk je dat Courtois blij is? Die wou die CL winnen.

7 mei 2021 om 06:54

Courtois is dan ook de enige die het niveau haalt om aanspraak te maken op een titel en een CL ovrewinning. De andere spelers mogen hem (en Benzema in de voirge matchen) bedanken dat ze uberhaupt tot in die halve finale geraakt zijn! (En natuurlijk de heel gunstige loting, want aan de andere kant van de tabel hadden ze nooit zover geraakt)

7 mei 2021 om 08:54

Volgens mij gebruikt die Courtois zwarte magie op de spitsen van de tegenpartij. Die lijken allemaal ineens te verstijven wanneer ze ook in oog met Courtois staan. Echt waar, wat was die Werner waardeloos zeg.

7 mei 2021 om 08:30

Nou niet alle voetballers hoor. Een jaar geleden zag ik een interview met Van Bommel waar de interviewer over 2010 begon. Dan wordt Van Bommel gewoon nog steeds boos.

7 mei 2021 om 19:45

Heb je het over het interview met derksen? In dat interview kwam Bommel namelijk heel ongeloofwaardig over op mij . Zeker toen hij zei dat hij wedstrijden niet terugkijkt en een NEP traantje wegpinkte

Kom, kom, de beste man is uiterst professioneel, is enkel bezig met zijn broodwinning, prima toch.

Krijgen alle ouders voortaan ook een podium om hun mening te spuien over de wedstrijden van hun kinderen? Vanavond de moeder van Donny van de Beek na Roma-Man U? Of in het weekend misschien de opa van Davy Klaassen na de klassieker?

Ik snap niet dat Perez Hazard niet opstaande voet heeft ontslagen en zijn contract ontbind, dit is onacceptabel om te gaan feesten met Chelsea spelers na een uitschakeling van je eigen ploeg en nog hard gaan lachen en lol hebben, hoe kun je lol hebben als je wordt uitgeschakeld en niet eens ervan balen en niet eens teleurstelt zijn dat je eruit ligt uit de CL. dan heb je geen hart voor Real Madrid en ben je geen echte sportman en heb je 0,0 mentaliteit ..... Buiten dat is het een miskoop die je sowieso al van de hand moet doen.

6 mei 2021 om 20:59

Gelukkig handelt Florentino met het verstand en niet met het gevoel zoals velen fans. Pure kapitaalvernietiging als je dit doet. Als je hem al zou willen verkopen is het belangrijk dat hij een goed EK speelt met Belgie.

6 mei 2021 om 21:05

Dat is het al, ik zei al voordat hij kwam dat Real Madrid 100 miljoen als het niet meer is door de plee is gespoeld, Perez moet hier genoegen mee nemen en zijn verlies accepteren. Hem contract opzeggen en hem porberen om hem aan een club te slijten.

6 mei 2021 om 21:02

Het zit je blijkbaar heel diep. Denk dat je je Real bril beter af kan zetten want als dit bij een Barca of een chelsea was had je het ook apart gevonden als er zo gerageerd zou worden, neem ik aan.

6 mei 2021 om 21:04

Wat een totale waanzin wat je zegt. Heb je het filmpje wel gezien? Hazard en Zouma komen elkaar tegen. Zouma heeft altijd wel iets grappigs over zich . Hij geeft Hazard een speelse duw en Hazard lacht daarom. Wat moet die dan doen gaan huilen? Kom op zeg Hazard heeft 7 jaar bij Chelsea Football club gespeeld en komt nu zijn oude vrienden /collega's tegen . Dan mag je toch wel even lachen. Enorme zuurpruimen hier zeg sjongejone.

6 mei 2021 om 22:17

Hij hoeft niet te huilen. Maar is toch ontzettend dom met een camera op je gericht. Madrid fans zijn teleurgesteld, maar hij zit te lachen met zijn oude vrienden. Als hij een hattrick had gescoord dan is het minder erg. Maar hij heeft niks laten zien.

6 mei 2021 om 21:08

Je laatste zin, dat is je mening. De rest had je er allemaal niet bij hoeven te zetten joh. Wie gaat nou iemand op staande voet ontslaan om zo'n reden?

Echt... wat een heisa... om wat??? Hazard heeft 8 seizoenen bij Chelsea gespeeld toch? Hij is gewoon dolblij dat hij gewoon z’n oude maat Kurt Zouma ziet.. Maar goed, resultaat boven alles.. Btw c’est passé voor Real Madrid. Bezem door de selectie en er moet doorgeselecteerd gaan worden.

Ik zie het probleem niet zo. Wat had hij dan moeten doen? Hij kan moeilijk jankend erbij staan.

Duuhh, is er een persoon op aarde die dit gedrag goedkeurt? Maar jongens dit is Hazard. We staan er perplex van, maar dit is Hazard. Er waren genoeg warning signs. Ik wil mezelf niet herhalen maar goed, hij ziet voetbal gewoon als een hobby. Aan de andere kant zagen we hem niet lachen toen Belgie door Frankrijk werd uitgeschakeld. Toen moest Kante hem juist troosten. Gelukkig voor hem zijn er nog 4 finales te spelen. Hij kan nu nog steeds laten zien waarom hij gehaald werd. Het is nu of nooit.

6 mei 2021 om 21:16

Nu of nooit? Begrijp het sentiment, maar welke club gaat op dit moment nog zijn vingers branden aan Eden Hazard en het monstersalaris wat hij op dit moment verdient bij Real Madrid? Eerlijk gezegd denk ik dat het niet eens uitmaakt hoe hij speelt in de laatste vier wedstrijden van het seizoen. Komend seizoen speelt hij toch nog gewoon in het shirt van de Koninklijken. Dat gezegd hebbende, je hebt natuurlijk wel gelijk en volgens mij heb je dit ook al eerder gezegd. Eden Hazard heeft misschien een andere instelling dan andere topvoetballers. Tsja, dat was van tevoren ook al bekend.

6 mei 2021 om 21:38

Nu of nooit in de zin van: als hij vergeving van de fans ambieert, dan moet hij zn voeten laten spreken, in de wedstrijden die nog gespeeld moeten worden. Als hij dit niet doet, dan zal het super lastig worden. Hij zal wssn blijven ja (wat je aankaartte), maar op zn gemak zal hij zich niet voelen. Een soortgelijk Bale fluitconcert is wat ie kan verwachten.Goed spel en resultaat is het antwoord.

6 mei 2021 om 22:53

Als een Dembele in zijn laatste contractjaar 50 miljoen euro moet opbrengen, zou ik die toch eerder spenderen aan Hazard als club zijnde. Moest hij daarbij nog een degelijk EK spelen met Belgie ben ik er wel zeker van dat men in de Premier League makkelijk 60-70 miljoen neertelt voor hem.

Zo vader zo zoon. Twee mannen die zichzelf veel te belangrijk vinden, de betrouwbaarheid en loyaliteit van een serpent hebben en ik liever niet al teveel aan het woord hoor. Gelukkig is Thibault Courtois een fantastische doelman, daardoor kan ik het met enige moeite nog accepteren dat zo'n rat voor mijn club speelt. Als zijn vader zich nog gaat beginnen moeien met zulke uitspraken slaagt de weegschaal wat mij betreft toch door naar de andere kant

6 mei 2021 om 21:56

Je slaat de spijkers op de kop. Zo vader zo zoon....bah .Je ziet aan alles, zijn hoofd, zijn negatieve onschuldige uitstalling. Thibault is een achterbakse rat. Negatiefs praten over zijn collega's die niet meer in zijn team spelen. De bondscoach van Belgiã« Willmots in 2016 weggewerkt/ ontslagen kwam mede door die rat.

6 mei 2021 om 22:55

Helemaal mee eens. Goeie doelman, maar teleurstellend persoon. Vaak achterbaks, en ook niet verlegen om een ploegmaat onder de bus te gooien. Heeft ook wel die arrogantie van zichzelf goed te vinden en uit te lichten wat helemaal niet nodig is. Laat de pers dat doen of andere mensen.

Hazard was erg teleurstellend. En dan ook nog dat op het eind tjsa. 2 jaar lang wachten op wat? Voor mij is het wel klaar. En ja voor hem zelf is het natuurlijk ook sneu. Maar goed.

Ik denk dat het beste wat Real Madrid kan doen, is hun verlies te nemen en Hazard met verlies te verkopen. Ze mogen denk ik nog blij zijn als er een club bereid is in deze tijd laten we zeggen... 50 miljoen voor ‘m neer te leggen. Wellicht kan Chelsea ‘m voor dat bedrag terug kopen?

Ik zie dit eerder als een terugzien van twee vrienden dan een onderonsje tussen twee spelers van rivaliserende ploegen.

6 mei 2021 om 21:40

Waar was dat onderonsje toen Belgie uitgeschakeld werd (1-0 tegen Frankrijk).

Probleem is niet Hazard maar de ploeg. Real heeft te lang gewacht met zijn ploeg te verjongen en te versterken op bepaalde posities. Nu ja is Hazard de zondebok. Makkelijk op iemand schuiven die net terug is van kwetsuur. Waarom zet Zidane Hazard dicht bij Benzema ? Omdat die geen keuze heeft door weinig oplossingen Dit gaat ten koste van het spel en rendement van Eden. Dat ie lacht na een zwakke match en een nederlaag ? Ok misschien beter niet gedaan maar zo is Hazard een gast die levensvreugde uitstraalt. Hoe de Real supporters en vooral de pers hiermee omgaat ? Dat gaat er serieus over. Hopelijk, hopelijk blijft hij vrij van kwetsuren en schittert ie zoals bij Chelsea. Als die dat kan is Hazard dé man die Real naar een hoger niveau kan brengen.

Hazard valt sowieso vies tegen dus whatever, dit kan er ook nog wel bij.
Hoe anders was het in de tijd van Ronaldo, die had alles waarschijnlijk kort en klein geslagen na zo'n wedstrijd

7 mei 2021 om 06:59

Die had al rollend en wenend na 75 minuten naar de kant gebold.

7 mei 2021 om 17:23

Ja leuk maar je kunt niet ontkennen dat een Ronaldo qua beleving mijlenver van een duidelijke broodvoetballer als Hazard afstaat

maar dan de echte vraag. wat vond de achternicht van Courtois van de lachende Hazrd

6 mei 2021 om 23:17

De mening van de achternicht kan me werkelijk gestolen worden. Maar ik hou deze site wel vol spanning in het oog, vurig wachtend op de mening van Hazards bakker over Courtois' vader. To be continued.

"Heeft sorry gezegd" waarvoor? Omdat je een lachertje maakt met een oud teamgenoot? Hazard zegt gewoon sorry zodat alle jankerds ook weer tevreden zijn. Maar ik vind het toch een toon van zwakte altijd, sorry zeggen voor iets waarvoor je absoluut geen sorry voor hoeft en hoort te zeggen. Kom nou zeg sorry omdat je staat te lachen? Straks moet je nog sorry zeggen als je gepoept hebt.

7 mei 2021 om 01:46

Als je dat op het veld doet, zou ik wel sorry zeggen denk ik..

7 mei 2021 om 12:02

Schijt aan!

7 mei 2021 om 17:24

Omdat Real nu eindelijk van een andere overbetaalde broodvoetballer af lijkt te zijn die het allemaal geen reet leek te schelen terwijl ie wel buitensporig veel verdiende (bale) en de fans (terecht) geen zin hebben in een herhaling van zetten. Om eerlijk te zijn ben ik ook allergisch voor dit soort shit

Ik hoop echt voor Hazard dat het bestuur de media en de fans volgt, hem ontslaat, contract ontbindt,... Kan hij lekker transfervrij terug naar een ploeg waar men wel met plezier op het veld staat, waar men wel een aangepast trainingsschema geeft aan hem, waar hij wel omringt kan worden door jongens die willen en kunnen voetballen zodat hij terug kan schitteren als bij Lille en Chelsea!

Ouders, vrienden, vriendinnen, broers, zussen, neven, nichten... altijd als zulke mensen zich gaan bemoeien met hun prof familied komt het vaak niet goed. Het is vaak ten nadele van de prof zelf. Ik snap ook niet waarom zulke mensen zulke dingen roepen als het alleen maar je familie schaart.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4266 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. ModrićMiddenvelder355
AsensioAanvaller355
Vinícius JúniorAanvaller353
K. BenzemaAanvaller3423
T. CourtoisKeeper380
F. ValverdeMiddenvelder243
Lucas VázquezMiddenvelder242
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

766 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Real Madrid 14 3 0 0
2019/2020 Real Madrid 16 1 0 0
2018/2019 Chelsea 37 16 2 0
2017/2018 Chelsea U23 1 0 0 0
2017/2018 Chelsea 34 12 2 0
Laatste voetbalnieuws

Lukaku draagt openingsgoal in ruime zege België op aan Eriksen

België is met een ruime overwinning op Rusland aan het EK gestart. Het team van bondscoach Roberto Martínez was zaterdagavond met 3-0 te sterk voor Rusland, dat met defensieve fouten de...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren