Twaalf ‘founding clubs’ kondigen in statement komst van Super League aan

Maandag, 19 april 2021 om 00:20Chris Meijer • Laatste update: 15:27

In navolging van de berichtgeving van de New York Times is nu ook middels een statement de komst van de Super League aangekondigd. In een statement, dat door verschillende internationale media wordt gedeeld, worden AC Milan, Arsenal, Atlético Madrid, Chelsea, Barcelona, Internazionale, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid en Tottenham Hotspur genoemd als founding clubs. Verschillende clubs hebben de komst van de Super League ook al middels een statement via de officiële kanalen naar buiten gebracht.

“Twaalf vooraanstaande Europese clubs kondigen gezamenlijk een nieuwe, midweekse competitie aan: de Super League, die georganiseerd zal worden door de founding clubs”, zo begint het statement. Het betekent dat de UEFA buitenspel wordt gezet. “AC Milan, Arsenal, Atlético Madrid, Chelsea, Barcelona, Internazionale, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid en Tottenham Hotspur zijn de founding clubs. Er zullen bovendien nog drie clubs aansluiten voorafgaand aan het eerste seizoen.” Bayern München, Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain zouden deelname hebben geweigerd. De Daily Mail weet echter te melden dat Bayern, RB Leipzig en FC Porto klaarstaan om zich bij de founding clubs te voegen.

Het artikel gaat verder onder de video
Zo reageerde de wereld op het nieuws van mogelijke Super League
Meer videos

“De Super League kijkt er naar uit om met de UEFA en de FIFA om de tafel te gaan, om een partnership tot stand te brengen. Op die manier kan er een competitie ontstaan die goed is voor het voetbal”, vervolgt het statement van de Super League. “De komst van de Super League komt in een tijd waarin een pandemie de instabiliteit van het economisch model van het voetbal heeft versneld. De founding clubs hebben het doel om de bestaande Europese competities te verbeteren en een format te creëren waarin topclubs en spelers kunnen concurreren.”

“Het nieuwe jaarlijkse toernooi zal significant meer economische groei en steun voor het Europese voetbal opleveren, dankzij solidariteitsbijdragen die meegroeien met de inkomsten van de competitie”, zo valt er te lezen in het statement. “Deze solidariteitsbijdragen zullen vele malen hoger zijn dan die nu in de huidige Europese competities bedragen. Het is de verwachting dat dit meer dan tien miljard euro zal bedragen, tijdens de periode dat de clubs zich aan de Super League committeren. De competitie wordt gebouwd op een duurzaam financieel fundament, aangezien de founding clubs zich aan een uitgavenpatroon moeten houden. In ruil voor hun commitment, krijgen de founding clubs totaal 3,5 miljard euro om aan investeringen in hun infrastructuur te besteden en de financiële gevolgen van de coronapandemie te dekken.”

De Super League maakt tevens bekend hoe het competitieformat er uit moet komen te zien. Er moeten ieder jaar twintig clubs deelnemen, terwijl vijftien founding clubs verzekerd zijn van een plek. Vijf teams kunnen zich op basis van hun prestaties in het vorige seizoen kwalificeren. Het gaat om een midweekse competitie, wat betekent dat de clubs ‘gewoon’ in hun nationale competities blijven spelen.

UEFA dreigt met uitsluiting Super League-clubs; KNVB steunt keihard statement

De UEFA kwam zondag al met een hard statement tegen de plannen voor een Super League.Lees artikel

In augustus - wanneer precies is nog onduidelijk, maar verschillende internationale media melden dat de Super League dit jaar al moet starten - start de competitie met twee groepen van tien clubs, die ieder twee keer tegen elkaar spelen. De drie winnaars van beide groepen kwalificeren zich dan voor de kwartfinales. De ploegen die vierde en vijfde eindigen, spelen in een play-off om de twee resterende plekken in de kwartfinale. De kwart- en halve finale wordt afgewerkt over twee wedstrijden, waarna de eindstrijd over één duel op neutraal terrein zal zijn.

Het plan zorgde zondag al voor woedende reacties, van Gary Neville tot de Britse premier Boris Johnson. Sky Italia weet te melden dat de UEFA iedere club en speler die zal deelnemen aan de Super League wil uitsluiten, ook voor interlandvoetbal. De FIFA spreekt in een statement zijn afkeuring uit over een 'gesloten competities bestaande uit weggelopen clubs'. “We zullen het voetbal op ieder niveau helpen. Voetbal is een mondiale sport, met wereldwijd meer dan vier miljard fans en het is de verantwoordelijkheid van de grote clubs om aan hun wensen tegemoet te komen”, zo laat Florentino Pérez, voorzitter van Real Madrid én de Super League, weten.

“Onze twaalf founding clubs vertegenwoordigen miljarden fans over de hele wereld en 99 Europese prijzen. We zorgen dat de competities op de schop gaan, zodat we de toekomst voor de lange termijn kunnen veiligstellen. De fans krijgen regelmatig topwedstrijden voorgeschoteld, wat hun passie zal versterken”, stelt Andrea Agnelli, de vice-voorzitter van de Super League. De preses van Juventus was tot zondag pikant genoeg bestuurslid bij de European Club Association (ECA), dat zich in een statement fel uitsprak tegen de komst van een Super League. Juventus heeft de ECA volgens verschillende media verlaten en Agnelli is opgestapt als bestuurslid. De Italiaanse journalist Tancredi Palmeri weet zelfs te melden dat alle founding clubs van de Super League uit de ECA zijn gestapt.

Op deze manier overschaduwen de clubs de plannen van de UEFA over de nieuwe opzet van de Champions League. De bond wil maandag bekendmaken dat de grootste clubcompetitie van Europa voortaan bestaat uit 36 deelnemers (tegen 32 nu) en de huidige poule­fase met groepen van vier teams verdwijnt. Die wordt ingeruild voor één ranglijst van alle teams. Tussen september en januari wordt dan gespeeld in een eerste fase, waarbij ­elke deelnemer per loting tien tegenstanders krijgt toegewezen.


Poll

Ben jij voorstander van de komst van de Super League?


384 reacties (laatste reactie door jellybean)
19 april 2021 om 00:30

Ik vraag me dan af wat doen clubs als Arsenal, AC Milan en Tottenham in deze lijst. Ja ze hebben een grote Historie maar ze draaien toch al jaren te slecht en spelen niet eens CL voetbal. Verder vind ik het overdreven dat ze vandaag roepen RIP voetbal, want het voetbal is al jaren kapot. De Champions league waarbij de nummer 4 van Engeland mee kan doen. Wat is er dan zo Champions aan?

19 april 2021 om 00:47

Eventjes opgemerkt: als de UEFA nu daad bij woord voegt, worden Chelsea, City en Real dan nu uit de CL gehaald? Leuke eerste winst voor PSG dan 😂😂

19 april 2021 om 00:53

Ze bedreigden vorig naar nog overheden om die Europese competities maar af te kunnen maken tijdens de eerste golf. Niet dat de Super League nu zo’n tof idee is maar die van de UEFA zijn geen haar beter hoor, zijn net zo goed maar op 1 ding uit.

19 april 2021 om 01:01

Ze eisen nu idd ook toeschouwers bij t EK. Anders ben je als speelstad je wedstrijden kwijt. UEFA is geen haar beter, dat beaam ik meteen. Maar doe dan gewoon een ander systeem, met mogelijkheden ook voor andere clubs. Promotie en degradatie is juist veel leuker en spannender.

19 april 2021 om 01:14

Eens, ik zou er als Chelsea fan ontzettend moe van worden als je jaarlijks al weet dat je hoe dan ook toch weer naar Barca en Bayern gaat. Dan krijgen de 'founding clubs' elk jaar miljarden zodat ze een jaar later rond dezelfde tijd misschien diezelfde wedstrijd PSG uit die ze dit jaar gelijkspeelden wel winnen, nou wauwie zeg. En voor fans van overig Europa is dit al helemaal de doodsteek. Je zet voor 99 van de clubs gewoon een plafond neer tot waar ze zich mogen ontwikkelen. Ik vind dit op geen enkele manier kunnen.

19 april 2021 om 01:20

En dan Peres: "We zullen het voetbal op ieder niveau helpen. Voetbal is een mondiale sport, met wereldwijd meer dan vier miljard fans en het is de verantwoordelijkheid van de grote clubs om aan hun wensen tegemoet te komen", zo laat Florentino Pérez, voorzitter van Real Madrid én de Super League, weten. Wat een megalomane narcist is dat zeg. Totaal niet van deze wereld. Edit: realiseer me ineens dat we dan ook om de haverklap reclames gaan krijgen. Dus 4 kwarten met tussendoor steeds reclameblokken. Leuk!!! 🤔

19 april 2021 om 01:21

Daarnaast is 2/3 van de clubs halverwege al uitgespeeld voor een plek in de knock out fase. Nou dan gaan er vast heel veel mensen kijken naar AC Milan - Spurs voor plek 13, die verder helemaal nergens recht op geeft.

19 april 2021 om 01:40

Hahah je mag van geluk spreken dat Insidermadrid de strijdbijl heeft moeten begraven, anders had je nu wel een betoogje of 2 over je heen gekregen Ik vind in dit geval de voorzitters van de overige clubs geen haar beter, hebben al statements op hun eigen social media gedeeld waarmee ze zich publiekelijk achter die teksten scharen. Heb me nooit geschaamd om Chelsea fan te zijn, ik zag ze spelen in de Kuip als klein jochie en vond ze dusdanig leuk dat ik gewoon fan werd. Ook toen ik er later achter kwam hoe de rest van de wereld over ze dacht, boeide me nooit want ik was al fan. Maar dit zit me niet lekker, hier ben ik niet trots op en als dit zo doorgaat zal ik voor het eerst toch een beetje schaamte voelen om Chelsea fan te zijn.

19 april 2021 om 07:53

@Formus Je bedoelt een soort Nations League?? Dat zou idd een betere opzet kunnen zijn. Zodat je dus idd betere ploegen tegen elkaar krijgt. Maar van de genoemde namen, is de helft maar een top club. Waar halen de eigenaren het lef vandaan om zich daar tussen te zetten. Ploegen die al jaren geen CL spelen, met moeite de laatste 16 halen, of net komen kijken. Tota geen respect naar de kleine clubs. En de competities. Die prijzen die gewonnen zijn. Waardoor deze clubs "groot" zijn geworden.

19 april 2021 om 08:23

Die S-League komt er gelukkig nooit. Snap al die ophef daarom ook niet. Op alle vlakken volstrekt onhaalbaar. Marketingtechnisch de grootste flop aller tijden op voetbalgebied.

19 april 2021 om 01:31

Het draait om geld, draait niet meer om voetbal, clubs gaan overlijken als het om geld gaat vooral Perez

19 april 2021 om 01:49

het voetbal is al gestorven met dat WK in Qatar waar alle landen gewoon gezellig gaan voetballen dus deze Super League verbaasd me al helemaal niet. alles voor het geld, de rest is bijzaak

19 april 2021 om 06:04

Nee, die nieuwe opzet van de CL.. daar word je vrolijk van. Absurd toch, één grote poule en dan willekeurig 10 clubs loten. Wie verzint zoiets? Beiden opties zegt genoeg over de intenties van deze clubs en uefa.

19 april 2021 om 07:19

Wel met het verschil dat alle europese clubs met elkaar de strijd aan kunnen gaan, en niet alleen maar de 12 of 15 beste (rijkste?) clubs .

19 april 2021 om 08:44

Marton. Het is toch kiezen uit ellende. Hoezo haakt de subtop aan in het huidige systeem? Afgezien van dat, wat is het nu voor waanzin om één grote poule te maken met loting, en teams die dan hoger eindigen terwijl je er niet eens tegen hebt kunnen spelen. Serieus???

19 april 2021 om 06:55

Nee Leve het voetbal! Dit is veel beter dan wat we nu hebben. Ik kijk alleen maar champions league voetbal, de rest boeit mij geen reet. Meer van dat soort wedstrijden is geweldig!

19 april 2021 om 07:14

Wat een grote onzin! En de supporters dan? Dat boeit je zeker ook niet?! De kleine club die kan stunten kan het nu helemaal vergeten. Spelers zullen dan voor nog grotere bedragen weggaan, tickets die duurder worden en noem maar op. Je snapt toch om deze wedstrijden te mogen kijken je een nieuw abonnement mag gaan aanschaffen... maar nee, de rest boeit meneer niet. Ikkuh ikkuh ikkuh....

19 april 2021 om 10:30

Hoezo grote onzin, het is niet dat die kleine clubs geen Europese wedstrijden meer spelen, ze spelen ze alleen niet meer tegen de hier genoemde clubs.

19 april 2021 om 07:48

Voetbal is al dood gemaakt door de topclubs in Europa. Dit gedrocht is enkel een gevolg.

19 april 2021 om 09:28

Voetbal is 'kapot' gemaakt sinds de invoering van betaald voetbal. Sindsdien is geld en commercie een doorslaggevende factor geworden voor succes. Een stukje geschiedenis leert dat in Nederland betaald voetbal wordt gespeeld sinds 1954 en daar wilde de KNVB ook niet aan, waardoor de clubs hun eigen bond creëerden. Een jaar later ging de KNVB alsnog overstag en kwam het onder hun vlag te liggen. Kijken we naar de 10 seizoenen voor het betaald voetbal, dan zien we dat Ajax en PSV beiden 1x kampioen werden en Feyenoord niet. 2 uit de 10 seizoenen dus een club uit de traditionele top 3 kampioen. De eerste 10 seizoenen profvoetbal van de KNVB resulteerde direct in 6 kampioenschappen van de top 3. De 10 seizoenen daarna? Alle 10 naar Ajax, PSV en Feyenoord. Als je denkt dat dit niets met verschil in financiële mogelijkheden te doen heeft gehad dan is dat behoorlijk naïef. Wat we in de Eredivisie zien is weinig anders dan wat we op Europees vlak zien. Alleen op Europees vlak doen we niet of nauwelijks mee en dus is het dan ineens voor velen een probleem.

Ik ben benieuwd of het allemaal doorgaat dit. Met de consequenties dat je als speler niet meer voor je land uit mag komen en als club niet meer in je nationale competitie mag spelen. Hoezo midweeks dan spelen? Kan je ook in het weekend spelen, je wordt toch je eigen competitie uitgesodemieterd. En geld is de drijfveer, laat ze t dan maar uitzoeken. Leuk voor de miljardairs die een club leiden, echter is het voor de gewone supporter toch totaal niet van belang of je club rijk is. Zolang er maar leuk voetbal en spanning is. De lol is er na twee/drie seizoenen wel af. En hoe gaan de normale supporters dit allemaal betalen om hun club bij uitwedstrijden te supporten? Ach, ik hoop oprecht dat Ajax niet mee gaat doen, dan maar een iets minder niveau, maar ik wil de wedstrijden tegen vooral PSV en Feyenoord voor geen goud missen.

19 april 2021 om 00:34

Denk je echt dat la Liga Barcelona, Real Madrid en Atletico eruit gaat trappen?

19 april 2021 om 00:37

Als de Uefa ze er uit trapt heeft La Liga niks te zeggen.

19 april 2021 om 00:40

Dan richten ze zelf een bond op. Succes met een CL zonder de genoemde 15 teams. Een strijd die ze echt niet gaan winnen hoor. Ze kunnen bedrijfstechnisch gezien gewoon beter plooien dan dit te doen. Zeker de uefa kan makkelijk buitenspel gezet worden.

19 april 2021 om 00:41

Lierse, de dreigementen zijn er wel, van zowel de bonden als de UEFA. En als je spelers niet meer voor de nationale elftallen uit mogen komen als ze in de superliga spelen.... Maar ik begrijp dit sowieso niet. Het geld is toch al meer dan genoeg? De topclubs hebben al zo veel omzet. Wat is het voordeel boven de CL? Ja, geld. Maar volgens mij draait het bij sporten daar niet om. Maar zal wel een melancholische moraalridder zijn 😉

19 april 2021 om 00:42

Ja net als de premier league die 6. En hoop dat ze dan idd uit de competitie en nationale elftallen worden gezet. Dan duurt het 2 jaar zijn ze heel veel fans kwijt en komen ze smekend terug. En al helemaal als Bayern Dortmund psg Lyon napoli ajax porto etc er niet in stappen. Want denk je dat de fans bijv arsenal blijven volgen als niemand er naar toe wil en ze alleen die 'oefenwedstrijden' spelen? Zonder competitie en geen ek wk copa america etc?

19 april 2021 om 00:50

De fifa wilt al jarenlang een enorm wk voor clubteams. Hier wordt er eentje op een presenteerblaadje gepresenteerd. Het zou bijna achterlijk zijn voor de fifa om hier tegen te strijden, terwijl ze er zelf enorm van kunnen profiteren.

19 april 2021 om 00:50

Met een eigen bond verliezen ook alle spelers de mogelijkheid om voor hun land uit te komen. Dan zit je na een paar jaar met een competitie die niet meer speciaal is omdat je jaar in, jaar uit tegen dezelfde 11 of 14 ploegen speelt. Gastclubs ga je niet krijgen, omdat die gastclubs niet voor één jaar hun eigen bond gaan verraden.

De Uefa behoudt nationale competities met promotie/degradatie regelingen en daarnaast met de Duitse en Franse topclubs ook nog eens grote namen in het voetbal. Daarnaast biedt het opstappen van deze 12 founding clubs ook mogelijkheden om nieuwe clubs verder door te zien denderen, wat voor alleen maar mogelijkheden zorgt.
De Uefa kan prima zonder deze clubs hoor. De clubs kunnen niet zonder supporters. En uiteindelijk gaat toch iemand van deze 12 founding clubs laatste eindigen in deze nieuwe competitie. Dat gaat het moraal bij een club als Arsenal echt niet verbeteren.

Daarnaast verliezen de Engelse clubs ook hun Premier League tv gelden als ze uit de competitie worden getrapt. Dat is een gegarandeerde pot geld. Gaat deze nieuwe competitie zo veel meer opleveren? Ik moet het maar zien. Als ik de online tendens een beetje in de gaten houd zie ik weinig mensen echt enthousiast zijn, dus ik moet hen nog maar met hun portemonnee zien stemmen en dit plan zien steunen.

19 april 2021 om 00:58

@lierse, je moet ook niet vergeten dat voetbal uiteindelijk gewoon voor de fans is he. En als die hier in grote getale niet achter staan, is het snel gedaan met deze competitie en clubs. Daarnaast als ze inderdaad uit hun competitie worden gegooid en dit hele plan flopt na een paar jaar, zijn al deze clubs per direct failliet.

19 april 2021 om 00:59

Als de super league binnen de fifa kan opereren dan kunnen alle spelers gewoon mooi hun interlands spelen. De macht ligt bij de fifa, de uefa kan makkelijk buitenspel gezet worden. Wat goed zou zijn voor de fifa.

19 april 2021 om 00:59

Helaas zijn er meer (potentiële) fans in Azië dan in Europa.

19 april 2021 om 01:02

De Super League gaat niet binnen de Fifa opereren. Dat is geen optie. Veel nationale bonden hebben zich hier al tegenover uitgesproken, de Uefa en Fifa verliezen ook enorm veel controle als ze dit toe gaan staan. Dat gaat niet gebeuren. Het wordt kiezen voor de clubs. Kiezen voor de Uefa paraplu of daar van opstappen.

19 april 2021 om 01:04

We zullen het zien. Dat komt er ooit door. En als ze het niet onder de vlag van de fifa doen dan zijn ze achterlijk bij de fifa want dan teken ze hun eigen doodsbrief.

19 april 2021 om 01:07

@lierse, dat kan de FIFA wel willen, maar naar Madrid vliegen door de week vanuit Liverpool is voor de meeste supporters al niet ideaal, laat staan naar Buenos Aires om daar op dinsdag avond een potje tegen Boca bij te wonen. Lijkt me echt een top plan. Daarnaast zijn Europese landen ook gewoon aangesloten bij de UEFA en niet slechts bij de FIFA, wat dus een EK voor al deze spelers al onmogelijk zou maken.

19 april 2021 om 01:11

Gaan ze toch lekker in Azië voetballen. Die clubs die nu denken dat ze de grootste zijn (Ajax heeft meer Europese prijzen dan PSG, City etc bij elkaar) die hadden misschien moeten denken dat ze zover boven de overige clubs en bonden van hun land staan. Ik denk en hoop dat 't een doodvonnis is van die egocentrische miljoenenclubs. Neville zei't prachtig.

19 april 2021 om 01:13

Als de fifa vandaag de uefa niet meer erkent dan mogen die spelers ook niet meer meedoen aan een wk. De fifa is dus wel machtiger alleen weegt dat niet door in het clubvoetbal. Dit is voor de fifa een manier om daar ook macht en geld te verkrijgen.

19 april 2021 om 01:24

Ik denk alleen niet dat 15 superclubs het gaan winnen tegen de "in de steek gelaten" klassieke competities en klassieke topclubs. Vergeet niet hoeveel Europacupwinnaars er wel niet zijn. Klassieke topclubs als Benfica, Porto, Ajax, Feyenoord en PSV zouden nu juist wel weer sympathie kunnen winnen in de voetbalwereld. Een CL zonder die koopzieke clubs met miljardenschuld of een oliesjeik, ik ben ze liever kwijt dan rijk.

19 april 2021 om 01:36

Hebben die nu dan veel te zeggen? De topcompetities kregen allemaal 4 tickets voor de CL, wat hebben Ajax, Feyenoord en Benfica toen voor elkaar gekregen?

19 april 2021 om 07:58

Haha ja en de fans super happy, zitten niet meer in de nationale competitie en kunnen niet alle wedstrijden meer live bezoeken, de wedstrijden zijn immers door de weeks en vaak dan in het buitenland.

19 april 2021 om 00:36

Volgens Eric Gudde is Ajax hier fel tegen en zal het niet mee doen.

19 april 2021 om 00:43

Denk eerder dat Ajax hiertegen is omdat ze niet uitgenodigd zijn. Los daarvan is dit gewoon eng, dit moeten we niet willen. Maar de macht die deze clubs verenigs hebben is niet mals en ik hoop dat de druk van buitenaf genoeg is om het tegen te houden.

19 april 2021 om 00:59

Ik laat die cynische invulling graag aan jou over, ik denk dat Van der Sar met Ajax al vaker heeft laten zien te geven om een sterke Eredivisie.

Die clubs hebben net zo veel macht als anderen ze willen geven. Als we ze een hand geven en ze weg laten gaan zitten ze met niks anders dan een plan. Spelers komen graag naar de nationale ploeg, een club als Arsenal, Spurs of AC Milan hoeft niet meer geld van de Uefa te ontvangen om dit door te laten zetten. Interlandvoetbal is een troefkaart en het is aan spelers of ze dat op willen geven.
We hoeven dit soort vampiers niet te smeken of ze mee willen blijven doen. Ze krijgen op dit moment al veel, maar dan ook echt veel te veel, geld voor hun Europese prestaties. Dat systeem moet op de schop. Het is meedoen of opzouten wat mij betreft. Helemaal prima. Dit is een uitstekend moment om de Europese beloningen rechtvaardiger te maken.

19 april 2021 om 01:26

Ben benieuwd hoe het zich zal ontwikkelen. Mij lijkt het gewoon niet realistisch dat een vereniging van voetbalclubs uit zichzelf voor heel Europa de maatstaf neer kan gaan zetten, het idee is gewoon absurd. Maar denk je dat alle topspelers tegelijk gaan rebelleren door de topclubs te verlaten? Dan zouden Messi, Frenkie, Benzema, Kante, Fernandes, KDB noem het maar op allemaal gelijktijdig naar clubs als Leverkusen, Everton of Villarreal moeten verkassen. Die moeten ten eerste al die salarissen dan ophoesten, gebeurt dat niet dan hebben ze een contract bij hun huidige topclubs die ze dan in principe kan dwingen die wedstrijden te spelen. Ze hebben immers geen contract bij de nationale ploeg dus te plicht naar de club gaat voor. Het idee dat dit doorgaat vind ik gewoon surreëel, maar deze clubs verenigd hebben wel echt veel troefkaarten in handen die ik nogal eng vind.

19 april 2021 om 08:39

Het schijnt allemaal vooral bedoelt te zijn als middel om druk uit te oefen op de UEFA. Clubs willen blijkbaar geld hebben voor deelname aan de CL. Voor deelname dus en niet erna pas. Zo kunnen ze de verliezen door corona ietwat dekken. Dit gaat om heel, heel, heel veel geld en deze ESL schijnt dus gebruikt te worden als een soort drukmiddel. Gaat de UEFA akkoord; gaat de ESL weer de ijskast in tot de volgende keer. Verder eens met Neville: wat hebben clubs als Spurs en Arsenal hierin te zoeken? Puur omdat ze toevallig in Engeland gevestigd zijn en dus veel geld hebben. Lekker meeliften. Echt leuk, een competitie waaruit clubs niet kunnen degraderen. Afijn, even afwachten dus. Bovenstaande lees ik vooral op Engelse fora.

19 april 2021 om 08:41

Ik vind het toontje al ranzig. Dat pure arbeidersclubs zichzelf 'leading-clubs' noemen.

19 april 2021 om 09:01

Arsenal is wel recordwinnaar van het oudste en meest gerespecteerde bekertoernooi ter wereld. Daarnaast zijn ze ook in 2004 ongeslagen kampioen geworden, een ongeëvenaarde prestatie voor Premier League begrippen.

19 april 2021 om 09:28

Daar heb je wel een punt. Terecht dat ze erin staan natuurlijk. Net als Spurs. Die prijzenkast is niet groot genoeg voor alles wat ze al jaar in, jaar uit binnenslepen.

Vreselijk nieuws voor het hele Europese voetbal.. Ik hoop dat de reacties van de fans dusdanig en overtuigend zijn dat er alsnog wordt afgezien van deze competitie. Als dat niet werkt hoop ik dat de bonden ongenadig hard ingrijpen. Het enige pluspunt wat ik zie is dat de UEFA en de FIFA buitenspel worden gezet, maar dat alleen is de enorme opoffering van de gezonde competitie in Europa totaal niet waard!

19 april 2021 om 00:41

Laten we ook niet doen alsof deze 'founding' clubs beter zullen handelen dan de Uefa en Fifa. Dezelfde praktijken zullen 100% gebeuren

19 april 2021 om 00:48

Daar ben ik ook bang voor. Ik zie iedereen op social media zijn afkeer tegen dit project uitspreken, van officiële supportersverenigingen tot Jan Piet Snot aan toe, hopelijk doet het iets met de leidingen van bepaalde clubs, gaan ze door het stof en nemen ze deze belachelijke beslissing terug!

19 april 2021 om 00:51

Het maximale waar we op mogen hopen zal uitstel zijn vrees ik.

19 april 2021 om 01:02

@yoericfc, de gemiddelde Nederlander zal best tegen zijn ja. Alleen zit er in China al een potentieel van meer dan 1 miljard inwoners

19 april 2021 om 01:05

Dat geloof ik meteen. Dit hele toernooi is ontstaan en opgebouwd met het idee van de internationale voetbalkijker in het achterhoofd. De clubs zullen snel genoeg zien dat er zonder de Europese aanhang geen voetbal mogelijk is. Ik ben benieuwd hoe Chelsea en de fans hier uit gaan komen. De fans zijn eigenaar van de naam ‘Chelsea FC’, ik zie door deze grap van ren competitie zomaar een nieuwe club ontstaan!

19 april 2021 om 03:14

Dat de UEFA en FIFA een grote middelvinger krijgen is natuurlijk mooi, maar hoe kan je nou de eigenaren van clubs ook eigenaar van de competitie maken. Als ze het doen om corruptie tegen te gaan is dit wel echt een hele slechte grap! Maar we weten natuurlijk allemaal dat het om het geld gaat, en om hun plek als grote club te behouden. Een Arsenal en Spurs zijn bang voor clubs als Leicester die door goed beleid hun plekje inpikken in de voetballerij.

Super League met Arsenal en AC Milan!! Kan niet wachten op die topaffiches.... Zet liever De Graafschap-Sparta op

Belachelijk. Hopelijk nemen nationale bonden hier maatregelen voor, zoals Neville had voorgesteld. Laat ze maar allemaal degraderen en lekker onderaan de voetbalpiramide spelen

19 april 2021 om 00:54

Dan weet je dus 100% zeker dat ze die super league opzetten en nooit meer terug gaan willen, lijkt me een erg domme maatregel. Zou ze eerder geen tv-geld meer geven of iets dergelijks en dat in de binnenlandse competitie aan de rest van de clubs geven, zolang ze die super league spelen. Zodra ze er mee stoppen weer gewoon terug naar het oude, geeft ze een sterke incentive ermee te kappen en je verpest er niet het hele topvoetbal mee/de aantrekkelijkheid van de competities zelf.

19 april 2021 om 01:40

Dat verlies je in elke rechtbank zodra deze clubs dat aanvechten. Zij brengen het geld binnen dus zij hebben er recht op. Nog los daarvan, daar zijn natuurlijk gewoon contracten voor getekend. De macht ligt gewoon bij die clubs in deze. Al helemaal als je over de Engelse kandidaten praat. Wat kan de bpl nou doen als het je 6 grootste, populairste clubs zijn. Sluit hen uit en het tv geld zakt met 70 procent...

Waarom rip voetbal dan? Dit is toch veel leuker om te zien. Topclubs vs topclubs. En vervolgens in het weekend lekker competitie voetbal???

19 april 2021 om 00:33

Omdat deze 15 clubs op die manier alleen nog maar verder weg kunnen lopen van al die clubs in de normale competities. Noem je dit eerlijke concurrentie en competitie wanneer een select groepje clubs zelf extra miljarden kan gaan verdelen? Dit is de doodsteek van het voetbal mocht dit doorgang vinden.

19 april 2021 om 00:36

Hulde, en daarbij is zo'n verassing van een kleine club juist wat het leuk maakt. En daarbij geloof me nu denkt iedereen oe city Barça wil ik zien maar na zoveel city Barça ben je t ook zat, het speciale gaat er vanaf vind ik

19 april 2021 om 00:39

Ik moet het nog maar zien of dat echt gebeurd. Als je dit flikt krijg je de rest tegen je. Ik kan mij wel voorstellen dat alle spelers dan eigenlijk stiekem wel een paar seizoenen in die super league willen spelen. Maar grote clubs zijn ook afhankelijk van kleine clubs. Veel wereldklasse spelers beginnen bij kleinere clubs en zie dan nog maar te onderhandelen met ze. De speler heeft natuurlijk ook nog een kaart te bespelen. Het zou veel beter zijn als die super league een degradatie en promotie kent. Als niemand kan degraderen of promoveren dan is het al meteen een stuk minder.

19 april 2021 om 00:56

@RM7- Athletic, er zijn talloze mensen die 10x per jaar dezelfde teams in de NBA zien spelen en nog steeds niet verveeld raken. Zou niet weten waarom dat bij City - Barca na 2 keer al optreed.

19 april 2021 om 01:42

Naja wat is eerlijk? Het is iedereen toegestaan om hetzelfde te proberen. Zal nooit zoveel succes opleveren als wanneer deze clubs het doen natuurlijk want zij zijn zo populair en brengen zoveel geld binnen. Dat lijkt me net de definitie van eerlijk in onze kapitalistische maatschappij. Niet fijn misschien, niet solidair, egocentrisch zelfs, maar niet oneerlijk. Ze stelen geen geld van iemand anders. Ze willen het geld dat zij binnen brengen zelf houden.

19 april 2021 om 09:55

@primetime,

Toch is voetbal de grootste/populairste sport ter wereld gebleven, waardoor zou dat komen denk je? Ik denk juist dat de NBA beter naar voetbal kan kijken dan andersom.

19 april 2021 om 00:37

Uiteindelijk gaat het die gewone competities gewoon vervangen. Trouwens ook wel makkelijk als supporter van een topclub.

19 april 2021 om 00:44

En welke supporter gaat naar elke uitwedstrijd van zijn club door heel Europa? 15x per jaar, elk jaar. Bij de Amerikaanse sporten zijn er ook nooit uitsupporters. Daar mist heel veel sfeer bij wedstrijden, in ieder geval in mijn optiek (jaar gewoond en alle sporten gevolgd).

19 april 2021 om 00:47

In de CL zit het toch ook wel vol als Real tegen Gent of Ajax speelt?

19 april 2021 om 00:48

Arsenal is al jaren geen topvlub meer. Waarom zij erbij zitten is mij een raadsel. Ik zou er niet van wakker liggen als ze arsenal eruit trappen. Ik was fan van de invincibles, niet van dit waardeloze arsenal

19 april 2021 om 00:51

Niet 15 wedstrijden per jaar, elk jaar weer, voor dezelfde tegenstanders. Doodsteek voor de uitsupporters.

19 april 2021 om 00:52

Heerlijk de uitwedstrijden vol charme weggooien voor elke 2 week een uitwedstrijd met lange vliegreis

19 april 2021 om 00:54

@Lierse, dat zijn misschien een paar potjes per jaar, maar geen 15. Zie je het al voor je dat je om de week doordeweeks heel Europa door moet vliegen voor een wedstrijd. Leg dat maar eens uit bij je werkgever. Daarnaast gaat dit nooit de normale competities vervangen natuurlijk, wat moet een club als Emmen dan bijvoorbeeld, gewoon maar ophouden met bestaan?

19 april 2021 om 00:59

Dat zijn 3 wedstrijden en bij een topseizoen met halve finale cl max 6 wedstrijden. Toch groot verschil met 15

19 april 2021 om 01:01

Die uitsupporters boeien de clubs toch niks? Die 2,5 miljard Chinezen en Indiërs, die zijn een stuk interessanter.

19 april 2021 om 01:10

Ik wil het nog wel eens zien als straks de fans zich hier tegen keren en de stadions niet meer vol zitten, seizoen kaarten niet meer worden gekocht etc. Want Chinezen en Indiërs zijn leuk voor de tv gelden, maar het stadion moet ook gewoon vol

19 april 2021 om 01:16

Dit gaat echt geen wereldschokkende dingen opleveren. Uiteindelijk zal iedereen inzien dat er heel veel te verliezen valt en uiteindelijk pikken we het allemaal als zoete koek. Het zou mooi zijn dat het grote geld het eens verliest. Maar ik hoop er niet op eerlijk gezegd.

19 april 2021 om 01:36

@joshp, dat stadion komt heus wel vol. Misschien niet met de harde kern maar genoeg mensen die zullen komen.

19 april 2021 om 01:42

Denk toch dat de harde kern trouwe supporters wel een vrij essentieel onderdeel van een club is en hun bestaansrecht. Want die blijven komen of het goed gaat of niet. Maar als AC Milan elk jaar voor plek 14 speelt in deze super League, komen de reguliere mensen echt niet massaal naar het stadion hoor. Dus ik denk dat clubs er veel aan gelegen is om de harde kern te vriend te houden

19 april 2021 om 02:09

Ik weet zeker van wel. 14e in de superleague maakt niks uit. Waarom? Er is elke week wel een Messi, een Ronaldo, een Neymar, een Mbappe, een Benzema, een Salah, een Kdb, een Ibra etc te zien in dat stadion. Trouwens je zei eerder dat Chinezen leuk zijn voor tv gelden maar die reizen inmiddels in hele grote getale de wereld rond en bezoeken ook regelmatig een stadion.

19 april 2021 om 03:31

@lierse wat zit je toch de hele tijd dom te lullen over Aziaten? Het is een europese competitie. In india kijken ze voornamelijk Cricket. Ergens anders lul je over fifa die een wereld competitie wil ook dat is hier totaal niet ter sprake. Je mag best een voorstander zijn maar je komt echt met de meest belachelijke ondoordachte argumenten.

19 april 2021 om 09:06

Als je klein kijkt dan blijf je klein. Het einddoel is natuurlijk een globale competitie, wat de fifa zelf wilt. Ik ben trouwens geen fan.

19 april 2021 om 10:15

@johannetje, alsof je maar een sport kan kijken. Kijk hoe snel zoiets als een mma is gegroeid en hoeveel mensen op VZ erna kijken.

19 april 2021 om 10:26

Dat is toch helemaal anders, Real zit vol omdat ze er daar steeds vanuit gaan dat ze winnen.
Maar als het pakweg Arsenal tegen Inter/ac milan is om een plaats waar niets meer te rapen is.. denk je dat het dan vol gaat zitten? De eerste keer misschien, daarna zullen er niet veel supporters meer zijn die de verplaatsing willen betalen.

19 april 2021 om 08:17

In het weekend lekker competitie voetbal kan je alvast op je buik schrijven. Dat wordt echt knetter saai. 15 van de 20 plekken in de superleague staan al vast, dus die mondiale competitie boeit niet. In de superleague hark je miljarden, dus al die grote clubs gaan lekker met B-teams spelen in de competitie. De clubs die niet meespelen in de Superleague zullen minder TV geld vangen omdat de mondiale competities een stuk minder aantrekkelijk worden, en het is downhill vanaf daar. Vergeet dat.

Of het leuker is om te zien is een 2e, dat zal afhangen van smaak. Qua niveau is dit zeker beter. Het is erg jammer voor alle fans van clubs die niet bij deze 15-20 clubs horen, want die clubs verliezen min of meer hun bestaansrecht in het voetbal. Het is het einde van het voetbal zoals we het kennen, maar misschien wel het begin van iets anders moois, dat blijft afwachten.

Walgelijk om de pandemie aan te halen als excuus dit proberen door te drukken ten behoeve van het "economische model". Deze clubs zijn allen een regelrechte schande voor het Europese voetbal. Zwaar teleurgesteld in Arsenal dat ze zich hier mee in laten maar met een absolute slang als Kroenke had ik het kunnen verwachten.

19 april 2021 om 01:04

Mijn voetbalhart huilt, de commerciële toennamr heeft al heel de romantiek bijna uit het spelletje gehaald en dit lijkt de genade slag te worden. Voor min hoeft het niet meer op deze manier!

19 april 2021 om 02:54

Ik ben er ook geen voorstander van maar ergens heb ik er wel begrip voor. Ik kan me voorstellen dat voor de grote clubs sommige CL wedstrijden gewoon niet interessant zijn, en dan met name in de groepsfase. Te lange rijzen tegen tegenstanders die voor spek en bonen mee doen en geen enkele kans maken. Maar na 6 wedstrijden wel een groot bedrag bij mogen schrijven die voornamelijk door de topclubs binnen wordt gehaald. Deze clubs genereren het meeste geld en dan is het logisch dat ze dat onderling willen verdelen ipv met allerlei kleine clubjes. Als ik de hele maand werk en mijn buurman thuis zit, dan zou ik ook niet willen dat een deel van mijn salaris naar hem gaat, puur om de kloof tussen arm en rijk te verkleinen.

19 april 2021 om 03:38

Als de CL niet interessant voor ze is waarom hebben AC, Arsenal en tottenham zich dan niet eens geplaatst voor de CL? En Man United en Inter zijn uitgeschakeld in de groepsfase. Inter was zelfs 4de in een poule met Monchengladbach en Sjaktar. Kun je ze dan de topploegen van Europa noemen en in een topcompetitie zetten waarbij degradatie onmogelijk is? Is gewoon een belachelijk idee waar de arrogantie vanaf druipt.

19 april 2021 om 06:33

Dat vind ik veel tekort door de bocht. Het is niet zo dat een club als Chelsea iets doet wat andere clubs niet kunnen. Die zijn relevant door de Premier League en de Russische oliecenten. Dat bedoel ik niet als sneer, maar clubs moeten niet denken dat ze zich boven de rest kunnen verheffen omdat de omstandigheden die voor hen gecreëerd zijn veel gunstiger zijn. Het voetbal is al jaren kapot en dit is eigenlijk wel wat daar op aansluit. De stuitende arrogantie van clubs komt eens te meer bovendrijven. Ze zijn doodsbang voor meer concurrentie en een eerlijk speelveld, zoveel is wel duidelijk.

19 april 2021 om 07:45

Mooi verwoord Sirius, niets aan toe te voegen.

19 april 2021 om 15:32

Van Arsenal vind ik het persoonlijk juist heel begrijpelijk (van alle Engelse clubs eigenlijk). Er is in Engeland veel concurrentie voor vier CL-plaatsen, waardoor er altijd een paar clubs buiten de boot vallen die makkelijk op dat niveau mee kunnen. Daarvoor is de Super League een oplossing.

Ben benieuwd. Hoe zal dit gaan doorwerken 't.a.v de champions league.

Dus naast de competities, spelen deze ploegen nog 9x2=18 wedstrijden midweek, en de finalisten zelfs 23 wedstrijden extra. Tel daar nog een stuk of 10 internationale potjes, en ongeveer 6 bekerwedstrijden bij op, en een gemiddelde speler van Barca off Real komt uit op 77 wedstrijden per jaar. Heftig.

19 april 2021 om 00:38

Nog internationale potjes bij en als je pech hebt een EK of WK op het einde van het seizoen. Leuk voor die spelers inderdaad.

19 april 2021 om 00:40

Die spelers worden dan uitgesloten van die wk en ek"s

19 april 2021 om 00:48

Geloof ik niks van. Doen ze niet. Als de fifa zijn eigen graf wilt graven is dat een goed plan.

19 april 2021 om 00:51

Lierse ben jij eigenlijk voor of tegen het idee van een super league? De bonden moeten hier toch hard tegen optreden? Denk jij dat supporters dit gaan accepteren? Geen Merseyside derby meer bijvoorbeeld? Dacht het niet.

19 april 2021 om 00:52

Als ze het niet doen bestaan ze als het ware niet meer want dan worden ze overgenomen.

19 april 2021 om 01:07

Ik ben een stevige tegenstander. Alleen moeten we realistisch zijn. Die clubs kennen hun macht en hebben onderzoek gedaan. Uiteindelijk komt dit er wel door, op de korte of middellange termijn.

19 april 2021 om 01:18

Wanneer supporters laten zien hier echt tegen te zijn wanneer ze erachter komen dat wedstrijden als Liverpool - Everton of Juventus - Napoli of Fiorentina tot het verleden behoren denk ik zeker niet dat dit kan standhouden. Zelfs wedstrijden als Barcelona - Espanyol betekenen teveel voor de lokale mensen om die zo overboord te gooien. Ik hoop dat de bonden vol de oorlog verklaren richting dit idee zodat de druk op uitsluiting volledig opgevoerd kan worden. Wanneer dat gebeurd zullen de supporters ingrijpen en het bestuur van hun clubs desnoods eigenhandig afzetten.

19 april 2021 om 01:25

Dit gaat echt geen aardverschuivingen opleveren. Dan gaat het nog wel even in de lade voor een jaar of 10. Maar sommige lijken apocalyptische veldslagen tussen clubs en bonden te verwachten.

19 april 2021 om 02:03

Die veldslag gaat er wel degelijk komen. Tot op het niveau van iets als scheidsrechters, deze staan allemaal onder contract bij de bonden. Wie gaan de scheidsrechters worden in deze "super league"? Er zijn veel middelen waarmee de UEFA de druk kan opvoeren. En dit gaat ook zeker gebeuren.

19 april 2021 om 06:36

De UEFA gaat de harde hand niet doorzetten. Die gaan gewoon met die clubs om de tafel, binden enorm in, uiten wat strenge woorden en proppen die Super League ertussen. Op het moment dat de UEFA een plan voor zich krijgt waarin het mee gaat verdienen (en dat gaat gebeuren), worden de oortjes rood en krijgen ze eurotekens in de oogjes.

19 april 2021 om 10:28

De spelers klagen nu al dat er te veel gespeeld moet worden... Geld is het enige wat telt in dat wereldje.

Wat hebben clubs als Arsenal en Tottenham daar te zoeken? Ik kijk liever naar clubs als Ajax en Atalanta dan dat ik naar Arsenal kijk die doen toch voor niks meer mee laatste paar jaar. Gewoon de CL en Uefa houden klaar. Verpest het voetbal niet.

19 april 2021 om 01:10

Bayern, PSG en Dortmund hebben geweigerd. Dan moet je toch iets van opvulling zoeken en kom je al snel uit bij voormalig topclubs of clubs die pretenderen top te zijn zoals Spurs, Milan en Arsenal

19 april 2021 om 01:27

Dit is een serieuze voorstel. In Spanje wisten ze al van dit project. Het heeft niks dat Duitse clubs hebben afgehaakt en dan andere Engelse clubs zijn ingestapt. Het is meer dat Engelse clubs Amerikaanse investeerders hebben die eerder het voetbal zien als investering en sneller meewerken.

In Spanje wisten de grote dagbladen Marca en AS. Ook wisten alle TV-zenders en radio over dit project. Ze gaven al deze week aan dat er een belangrijke meededeling gaat komen op zondag van grote voetbalclubs.

Radio station Cadena SER heeft zo net 01:25 in hun programma Carrusel Deportivo aangegeven dat de 3 andere clubs die nog moeten aansluiten zijn Bayern, Dortmund en Psg. Zij zijn nog niet helemaal ja gegeven, maar zijn wel eens met het project.

Nu hopen dat de bonden zich niet gaan schikken. Geen enkele tegemoetkoming, gewoon Super League = de nationale competitie uit

19 april 2021 om 00:41

Daar gelooft toch niemand in? Heb je gezien welke teams dat zijn?

19 april 2021 om 06:38

Het gaat niet gebeuren, maar iedere club is vervangbaar, zeker in Engeland.

19 april 2021 om 07:09

Daar moet je schijt aan hebben. Zodra ze de nationale competitie uit worden geschopt krabbelen ze gegarandeerd terug. Want dan hebben ze in principe niks meer.

19 april 2021 om 10:54

Lierse, daarom juist. Zulke teams kunnen niet tegen die maatregelen, dus confronteer ze daar maar mee. Ben het volledig met Gary Neville eens, laat het ze voelen. Die clubs willen 'financiële zekerheid'. Tja, dat zou Norwich ook wel willen, maar wellicht degraderen ze tóch komend seizoen. Arsenal staat negende in de Premier League, na zoveel geld uit te geven. Op basis waarvan komen zij in aanmerking voor de Super League? Puur op naam. Walgelijk

19 april 2021 om 12:00

Die competities overleven die maatregelen zelf ook niet. De uefa heeft veel meer te verliezen dan de clubs.

Dit hadden niet de clubs, maar de nationale bonden moeten doen om die corrupte Fifa aan te pakken.

En zo word het voetbal vernield. Ik hoef echt niet 10x real city te zien, juist dat je elkaar heel soms tegen komt maakt het speciaal. En juist de kleine clubs die af en toe stunten maakt voetbal voetbal. Ik hoop zo dat dit geen doorgang vind zeg. Als dit wel het geval is kunnen we niet eens meer van een gat spreken tussen de rijke en minder rijke clubs maar een heel universum. Misschien ben ik te romantisch maar kom op?

19 april 2021 om 00:50

Exact idd. En ja vind dit helemaal niks. Vreemd.

19 april 2021 om 00:53

RM7, maar dat hoeven die topclubs niet. Die vangen nu 400 miljoen voor mooie affiches.

Hopelijk houden de Uefa en Fifa voet bij stuk en weren ze deze clubs bij de nationale competities, zoals ze ook spelers in dienst van deze clubs gaan weren van alle (inter)nationale wedstrijden onder hun paraplu. Dat ze allemaal de oneindige hik krijgen bij dit soort ellendige clubs.

Voetbal zoals we het kennen is ten einde. CL avonden vol spanning en aanloop naar wedstrijden zijn dan verleden tijd. Dit is schandalig niet te geloven. Ik voel mee met de jongere generaties die dat soort avonden en wedstrijden niet meer mee gaan maken. Mijn voetbalhart bloedt, geen woorden meer.

19 april 2021 om 00:38

Waarom? Het zijn vooral ouderen die ermee opgroeien en dat sentiment hebben. De jongste generatie gaat dit fantastisch vinden en weten niet beter.

19 april 2021 om 00:39

Je kan prima een CL hebben zonder deze clubs hoor. Alleen maar leuker, daar er in lijkt te worden gezet op een eerlijker verdeling door heel Europa in plaats van dat er een stel vampiers aan tafel een steeds groter stuk van de taart willen hebben zodat ze het privilege kunnen geven om andere clubs kansloos te laten. Weg er mee.

19 april 2021 om 00:47

CL stond altijd voor het hoogste niveau in clubverband, waar het speciaal was omdat je eens in de zoveel tijd tegen bepaalde clubs speelt enz.

19 april 2021 om 00:55

Uiteindelijk gaan clubs de nieuwe topclubs in Europa worden. En er zal ook wel een club het nieuwe losertown Arsenal worden, geen idee wat die zich precies in hun bol halen, maar dat is weer een andere discussie.

Er liggen nu enorm veel kansen voor clubs als Ajax, Brugge, Porto, Benfica, Psv, Dortmund, etc. Zij kunnen uitgroeien tot Europese grootmachten. Voorlopig liggen veel sponsoren lang vast bij de Uefa, dus de inkomsten uit dat toernooi zullen voorlopig verzekerd zijn. Zonder de egocentrische clubs die constant een groter stuk van de taart voor zichzelf op eisten kan er fatsoenlijker worden verdeeld onder de rest van de clubs waardoor er in andere landen een enorme groei kan ontstaan. Zodat uiteindelijk een club als Benfica weer de statuur krijgt als het in de jaren '60 had. Er zijn zo veel kansen als dit plan doorgezet wordt.

19 april 2021 om 01:02

Ik snap je punt, maar aan de andere kant wat voor statuur krijg je als de echte topclubs in een aparte league zitten en niet mee doen? Die clubs krijgen hierdoor ook meer geld dan ooit en kunnen daardoor meer die topspelers aantrekken. En dit is los van de landelijke competities, top 3 clubs uit Spanje gaan eruit, top 3 uit Italië, top 6 zowat uit Engeland. Die competities worden zo ook verzwakt en die sponsors gaan daardoor naar het grote geld en dat is de Super League.

19 april 2021 om 01:06

En hopelijk weer de oude mooie clubs terug. Rode ster bijv. Aek spartak Moskou. Malmo. Lijkt me heerlijk weer te zien dat die in de combinatie met de ploegen die jij noemt en Lyon napoli etc om de prijzen te zien strijden

19 april 2021 om 01:09

Realblue. Het geld blijft er sowiezo wel. Wat zou jij doen 5 mil per jaar in die topcompetitie zonder cl zonder nationaal elftal zonder mooie derby. Of 4 miljoen bij een Valencia of sevilla die weer naar de Europese top gaan nationaal cl en je nationale elftal

19 april 2021 om 01:15

@alexander234, alleen is de keuze niet tussen 4 miljoen en 5 miljoen maar eerder tussen 4 miljoen en minimaal 10 miljoen. De 18 jarigen van straks geven geen ene moer om die CL. Dat is voor boomers zeggen ze dan

19 april 2021 om 01:16

@realblue Waarom denk je dat ze gegarandeerd meer geld gaan krijgen? Ze leveren de CL inkomsten en tv gelden uit hun eigen nationale competities in voor dit drijfzand.

Uiteindelijk volgen de sponsoren de fans. Er blijven veel meer fans over in de Premier League dan dat de Engelse clubs met zich meenemen naar de super League. Spanje en Italië idem. Die clubs vertegenwoordigen alsnog een enorme waarde. Er zal iets ingeleverd worden, maar zo lang de Uefa vast houdt aan het dreigement dat ze deze clubs gaan uitsluiten gaan zij een heel stuk meer verliezen dan dat ze er mee gaan winnen.

19 april 2021 om 01:17

Wie is verantwoordelijk voor de fans van de PL en hun kijkcijfers? Burnley en Newcastle niet hoor.

19 april 2021 om 01:20

Dat maakt het toch walgelijk van deze clubs om dit plan in deze tijd vol onzekerheden aan te kondigen? Ze beseffen niet dat ze zelf de fundering wegslaan onder hun eigen bestaan.

19 april 2021 om 01:25

@misseva omdat die teams los van hun nationae fans, hun internationale fans meenemen. Het grootste deel van die clubs hun fans zijn internationaal als je ziet en leest hoeveel supporters ze hebben. Die gaan echt niet naar de nationale competitie meer kijken.

19 april 2021 om 01:26

Uiteraard. Maar ja egoïsme hè. Sowieso is er veel meer geld uit voetbal te halen. Dit is echt een niet te stoppen evolutie vrees ik.

19 april 2021 om 01:28

Denk jij dat United meer gaat verdienen aan deze League dan de 278 miljoen euro tv gelden die ze in 2019 verdienden? Maal 20 clubs is dat een uitkering van dik 5,5 miljard euro. Per jaar. Daar geloof ik geen ene bal van.

Dat gaan deze clubs niet bij elkaar omzetten. Dus United gaat er op achteruit. En als United er op achteruit gaat, waarom zouden ze mee doen? Waarom denk je dat United nog niks op hun Twitter heeft gezet en een club als Milan wel?

19 april 2021 om 01:36

Van wat ik meerdere keren heb gelezen is dat clubs alleen voor het deelnemen aan de Super League al $400 mil krijgen. En dit is van meerdere sites en artikelen van wat ik heb gezien.

19 april 2021 om 01:41

De NBA had een revenue van 8,2 miljard dollar in 19-20, wat een daling van 10% was. En dat is voor een sport die meer niche is dan voetbal.

19 april 2021 om 01:43

Sorry, maar daar geloof ik geen donder van. Wel dat je het hebt gelezen uiteraard, maar niet dat clubs dat gaan vangen voor een deelname.

19 april 2021 om 01:48

@misseva88, als je kijkt naar de NFL en NBA kan dat prima

Mijn voetbal hart raakt steeds sneller kapot. Als dit zo door gaat hoeft het voetbal niet meer voor mij.

19 april 2021 om 00:42

Gewoon niet de wedstrijden kijken en hopen dat meer mensen dit doen.

In Spanje was dit nieuws al bekend. Het is een idee van Real Madrid samen met andere clubs om drum te zetten op Uefa. Fifa zal blij zijn want zij willen wel een wereldkampioenshap voor clubs.

19 april 2021 om 00:42

Uefa en fifa zijn 2 handen op 1 buik, uefa is een filiaal van de fifa dus dat denk ik niet

19 april 2021 om 00:52

2 handen op 1 buik. Denk je dat de fifa niet stikjaloers is op de CL? Die maken elkaar graag kapot als dat voor henzelf een monopolie oplevert.

19 april 2021 om 01:07

Denk dat de fifa zich hier niet druk om maakt. Zover ik weet is uefa gewoon een onderdeel van de fifa en dus zou de fifa jaloers moeten zijn op iets waar ze onderdeel van zijn

19 april 2021 om 01:18

Ze zijn er stikjaloers op, dat is echt wel geweten en dat is de reden waarom de fifa zo een club-wk wilt uitbouwen.

19 april 2021 om 01:20

Ik snap je punt maar de uefa is letterlijk "1 van de 6 continentale afdelingen" van de fifa. Als jij een eigen bedrijf hebt word je toch ook niet jaloers op 1 van je succesvolle afdelingen/filialen?

19 april 2021 om 01:30

Lierse1997 dat bedoel ik. In het programma Carrusel Deportivo van Cadena Ser zeiden zij Infantino van Fifa zit te wachten en ondersteund diit project omdat deze meer druk zet op hun eigen plan voor een wereldkampioenschap voor clubs.

19 april 2021 om 01:31

Ik ben geen specialist van de hele samenstelling. Maar ik meen dat de uefa heel wat meer is dan afdeling van de fifa. Ze hebben heel wat autonomie en vooral zeggenschap.

De supporters moeten zich echt laten zien en horen nu. Voetbal is voor de supporters en dat vergeten een paar bobo's voor het gemak even. Als de supporters (en -verenigingen) de krachten bundelen met de Uefa en Fifa denk ik dat het tegengehouden kan worden. Zo niet dan is onze sport wellicht voorgoed verpest.

19 april 2021 om 00:54

Met zijn allen hockey kijken 😉. En reageren op hockeyzone.nl. Net vastgelegd 😉

Hetgeen waar ik me dan toch vooral aan stoor in deze lucratieve aankondiging is toch wel de titel die er wordt gegeven aan de twaalf clubs. Bij een gedeelte van de clubs kan je praten over een 'founding club' maar Manchester City heeft zichzelf een paar jaar geleden van sympathieke volksclub omgetoverd tot plastic club die daarentegen nu wel hoge ogen scoort. Daar is verder helemaal niets mis mee, of ja, een hoop maar daar moet iedereen zijn eigen conclusies over trekken, het is dan echter wel storend om zo elitair te spreken.

19 april 2021 om 00:42

Wat dan niet te denken van clubs als Arsenal en vooral Tottenham, hoe zij zich daartussen gewurmd hebben snap ik niet. Tottenham heeft qua prijzen en dergelijke bijna niks en Europees stelt Arsenal al sinds de 2006 finale niks voor. Hoelang spelen ze al geen CL ook? Niet te geloven

19 april 2021 om 00:47

Die twee brengen veel inkomsten op omdat ze wereldwijd veel fans hebben. Vooral in Azie. Kenmerkend voor dat dit er puur op gericht is om meer winst te maken terwijl ze van de PL alleen al honderden miljoenen aan tv rechten krijgen. Snap niet dat de clubs zo gierig zijn geworden.

19 april 2021 om 00:51

Snap ik ook niet echt. Arsenal heeft nul CL prijzen net als Totteham. beide hebben nooit de absolute elite wereldtop gekend zoals de rest uit dat lijstje. City eigenlijk ook niet. Maar die is NU teminste wereldtop

19 april 2021 om 00:55

Dat is precies hetgeen wat stuit. Gaat het om de grootste, best presterende clubs van nu? Nee, want anders zou je geen doorgang verlenen aan clubs als AC Milan, Arsenal en Tottenham. Gaat het om de clubs met de grootste historie die het voetbal op de kaart hebben gezet (zoals de founding clubs als nickname doet vermoeden) dan kan je niet aan komen zetten met een Manchester City. Goed, founding clubs zal wel gaan over het beginnen van deze super league maar alsnog.

19 april 2021 om 01:33

Realblueajax, heeft niks met prijzen te hebben maar met wie hun investerders zijn en waarom zij investeren in een voetbalclub. Amerikaanse investerders begrijpen niet het Europese voetbalcultuur, maar willen rendement op hun investeringen.

Ik zie liever dat ze alleen in deze competitie spelen en dan iedereen 2/3x per jaar ofzo tegen elkaar spelen. Naast bestaande competitie lijkt me niks

Dit is dus het lijstje met clubs die voor goed afgeschreven zijn. Of in ieder geval de eigenaren ervan. Wat zou een, ik noem maar wat, een doorsnee Liverpool-supporter hier wel van denken. Walgelijk, bespottelijk en dieptriest.

Fijn, als Milan zijnde zijn we dichtbij CL-kwalificatie, en dan mogen we volgend jaar niet eens meedoen. Wat moet je hier nou mee, ik ben heel benieuwd hoe dit allemaal gaat uitpakken en of de clubs dit juridisch ook allemaal goed bekeken hebben.

19 april 2021 om 00:39

Zijn allemaal aangesloten bij de FIFA dus ik denk dat het heel zwaar gaat worden voor ze

19 april 2021 om 00:41

Wat ik me afvraag hoeveel geld we krijgen? Als we elk jaar 100 mil bij geschreven krijgen, vind ik het niet heel erg

19 april 2021 om 00:44

Mauro echt schandelijk dat jij een AC supporter bent een club met zo een rijke historie en je wilt het allemaal weg gooien voor geld schande

19 april 2021 om 00:48

Ben geen voorstander van de Super League, maar ben gewoon onzettend benieuwd wat dit voor Milan bekend. Ze hebben niet voor niets ja gezegd. Er is blijkbaar gouden bergen beloofd. Ik wil een glimsp ervan zien

19 april 2021 om 00:53

En de rest kan er in stikken zeker? Een club als Atalanta die al jaren veel beter beleid neerzet dan kluchten van clubs zoals Milan en ook het Arsenal die ik support, zo aan de kant te schuiven zou echt walgelijk zijn.

19 april 2021 om 00:58

Voor het voetbal en het eerlijke beleid daarvan zou het funest zijn. Hoop natuurlijk ook dat het bij de oude blijft. Maar daar ga ik niet over. Als het er komt, ga ik ook niet stoppen met supporten.

19 april 2021 om 01:03

Ook al ben ik tegen de oprichting hiervan, we kunnen moeilijk fans van uitgenodigde clubs op de vingers tikken dat ze blij zijn met iets waar hun club beter van wordt. Als Feyenoord en Ajax waren uitgenodigd hadden we hier op vz geheid meer enthousiasme gezien.

19 april 2021 om 01:12

Excact. Ik wil gewoon weten wat de voordelen ervan zijn

19 april 2021 om 01:45

Voordeel is dat AC Milan garnndeerd is van participatie en dus van inkomsten. Dit zorgt dat de club niet valt in een vrije val. Geen participatie in CL betekent minder inkomsten. Minder inkomsten is minder spelers kunnen trekken wat resulteert in minder resultaten en deze leiden tot minder sponsers die ook leiden alweer tot minder inkomsten. Dit is het vicieuze cirkel waarin AC Milan is gevallen.

Alleen met grote investeringen kun je deze trend keren. Helaas als je niet zeker ben van participatie in een Europese competitie dan komt geen externe investeerders.

In Spanje noemen zij deze viceuze cirkel een Milanisatie proces van een voetbalclub.

Schulden -- Geen Europees Competitiie -- Minder inkomsten -- Geen spelers kunnen aantrekken -- Minder prestatie -- Minder sponsers -- Minder inkomsten -- Geen spelers kunnen aantrekken -- Minder prestatie -- Minder sponsers enzevoorts. Dit heet in Spanje het Milanisatie proces.

Let op Barca kan wel in zo'n Milanisatie proces vallen. Daarom willen zij dit nieuwe competitie.

Man dit gaat voelen als een doodsteek voor het voetbal. Geen clubs die zich kunnen ontwikkelen, geen degradatie. Het speciale gaat er ook vanaf bij topwedstrijden. Straks elk seizoen bijvoorbeeld Real Madrid-Liverpool. Dit moet je niet willen.

19 april 2021 om 01:04

Gewoon niet kijken, dan is het snel klaar met die onzin.

Ik zou de championsleague alleen maar voor de kampioenen doen. De nummers 2 en 3 gaan naar Europa league en 4 en 5 gaan naar die derde Europese competitie.

Iedereen protesteren. We hebben allemaal de middelen. Laat jullie horen. Hou het wel netjes. We zijn met velen die dit niet willen. We kunnen een grote sterke stem zijn. Weg met dit megalomaan idee.

Wat een idioterie. De hele charme van het voetbal is dat clubs als Ajax, Leicester, Sevilla, Napoli, RB Leipzig, AS Roma enz elk jaar dromen om zo ver mogelijk te komen in de CL dat gedomineerd wordt door clubs met een miljarden omzet en spelers kunnen kopen met een blanco cheque. De wonderbaarlijke Europese seizoen van Ajax 2 jaar geleden zal een utopie zijn in de toekomst.

Wat een competitie. Kan me niet voorstellen dat Milan ooit hoger komt dan 8e vd 12. Ben geen voorstander. Ben wel benieuwd hoeveel geld het zou opleveren. Als Milan elk jaar 100+ mil kan bijschrijven dan dan is plek 3 in de serie A elk jaar een garantie met alleen nog juve en Inter als concurrenten. En reken maar dat Donnarumma dan blijft en welke wereldsterren dan komen! Oke nu loop ik wel te hard van stapel hahaha. Maar zou mooi zijn. Komt Mbappe opeens naar Milan!

19 april 2021 om 00:58

Ik denk dat Milan dan helemaal niet meer mee gaat doen aan de competitie. Die worden dan lekker uitgesloten net zoals de andere! En verdiend als je het mij vraagt. Is toch een walgelijk plan dit?

19 april 2021 om 01:01

De Serie A? hoop ik niet. Spelen voor eigen competitie blijft het mooiste. Ik denk ook niet dat het zover gaat. Wel uitsluiting van EL en CL. Maar dat is fair. Maar goed, laten we hopen dat het bij het oude blijft. Milan heeft een mooie historie met CL

19 april 2021 om 01:05

Nee hoor, als de Uefa Milan verbiedt onder hun vlag te voetballen spelen ze ook niet in de Serie A. Of Serie B. Of Serie C. Dan wordt het enkel de zogenaamde Super League waar ze hun potjes gaan spelen.

Helaas einde voetbal dit ik zeg boycotten dit allemaal! Als wij als fans gaan boycotten gaat het misschien toch niet door!

Lekker laten gaan. Gezien de reacties op social media is 95% van de supporters tegen de Super League. Kijk voor de grap maar eens op de twitterpagina van Man Utd. Blijven alleen nog maar supporters over uit India, Nigeria en dat soort landen die wel voor zijn. Ga maar lekker daar voetballen tegen elkaar, dan gaan we hier in Europa weer verder met de orde van de dag. Krijgen we straks clubs als Salford City erbij die de United supporters dan gaan steunen. Die Super League gaat niet lang volhouden als de publieke opinie zo tegen is.

19 april 2021 om 00:54

Die twee landen die je noemt hebben dan weer wel meer inwoners dan Europa en de VS samen.

19 april 2021 om 00:57

Wel minder geld. Maar moet een club uit bv Manchester niet voetballen voor fans uit hun eigen stad? Of moeten ze voetballen voor wat zogenaamde fans, die nog nooit het stadion hebben gezien, aan de andere kant van de wereld?

19 april 2021 om 00:58

Ja, maar niet meer geld en daar draait dit om.

19 april 2021 om 01:00

Prima toch als ze daar meer geld kunnen verdienen omdat er meer mensen wonen. Krijg je naar mijn mening luchtballonvoetbal. Clubs zonder identiteit en traditie die alleen maar teren op geld en plastic fans. Ik ga er in ieder geval niet naar kijken en zou ik nog eerder bijvoorbeeld Heerenveen - Groningen opzetten.

19 april 2021 om 01:09

Kijkcijfers zijn nochtans geld.

19 april 2021 om 01:16

De waarde van kijkcijfers zit puur in reclame. Hoeveel bedrijven vinden India een hele interessante markt denk je? Ik denk niet dat de automerken en vliegmaatschappijen in de rij staan...

19 april 2021 om 01:20

Jij denkt dat China of India niet aan binnenlandse reclame doen?

19 april 2021 om 01:28

Tuurlijk wel, maar denk jij dat dat in verhouding gaat staan tot wat er nu in Europa wordt uitgegeven? Nog afgezien van wat de aantrekkelijkheid werkelijk is van een competitie met 12 ploegen.

19 april 2021 om 01:33

Alsof iedereen in Europa plots gaat stoppen met kijken? Heel veel mensen blijven gewoon kijken en jeugd zal niet anders meer weten.

19 april 2021 om 09:08

Ik hoop wel dat een hoop mensen in Europa afhaken als dit van de grond komt, maar het is misschien tegen beter weten in. Maar als ze uit alle andere competities worden geknikkerd dan is zo'n Superleague toch niet heel aantrekkelijk? Zou er echt zoveel interesse zijn om dezelfde 12 ploegen 4 of 6 keer per jaar tegen elkaar te zien spelen?

19 april 2021 om 09:33

Ik zou het ook echt klote vinden. Maar ik vrees dat de 'pure' voetbalsupporter een minderheid vormt. Ik denk echt dat het hopen tegen beter weten in is dat iets als dit gestopt kan worden.

Dit is het einde van het voetbal, zonde dat Florentino Perez hier zo een groot voorstander van is. Hopelijk worden alle clubs ook echt uitgesloten van hun nationale competities en de spelers uitgesloten voor het wk.

Kansloos dit. Gaat alleen maar om geld. Aan mij gaan ze geen cent verdienen. Ik ga hier principieel niet naar kijken. Als de competities en de UEFA kloten hebben zetten ze de clubs per direct uit de competitie als dit wordt doorgezet. Ze verdienen ook geen betere onderhandelingspositie. Echt misselijkmakend dit, letterlijk ikke, ikke, ikke en de rest kan lekker stikken.

Arrogant, Egoïstisch, Zelfverheerlijking. De 3 woorden die door mn kop schieten. Het faillissement van het vrije voetbal. Het commerciële voetbal loopt tegen zijn einde aan. Het sfeertje is decennia lang gecreëerd door de Uefa en Fifa. Werkelijk waar het mooie is van het voetbal af, de andere kant van de mediale. De mediale wat ook wel de toename van globalisme wordt genoemd. Het is een schande! Weet ook niet welke mafkees hieraan begonnen is bij mijn club. Ik weet dat Bartomeu had ingestemd maar als Laporta dit ook wilt heb ik hem overschat. Het zijn geldwolven die nu een andere dimensie inzetten. De gedachten van wat een Cruyff hiervan gevonden bijvoorbeeld. De verkeerde mensen zitten aan de macht. Ik had dit ook echt niet verwacht van Florentino Perez, die even een dolk door de rug en maag steekt van Ceferin. De hele Champions League opzet is veranderd om dit dus te voorkomen! Als dit werkelijk waar is trek ik al mijn handen af van deze clubs. De imagoschade is nu al immens en op termijn hoop ik dat ze meer verliezen. Ik hoop ook als ze dit doorzetten op harde maatregelen. De clubs kunnen niet hard genoeg gestraft worden, laat ze maar failliet gaan. Wat aan achterlijk bende joh man man man. En wat een hulde aan de Franse en Duitse ploegen. Je ziet aan Bayern dat liefhebber met hart voor club en sport het voor t zeggen hebben daar. PSG ook erg sterk en eigenlijk niet verwacht. 1 front tegen de Super League!

19 april 2021 om 01:55

In Spanje geven alle TV-,Radio-zenders en kranten dat de Duitse en Franse clubs ook eens zijn maar alleen even uitkijken voor negatieve reacties. Daarom staat de groep nog open voor 3 clubs. Deze zijn Psg, Dortmund en Bayern. Over een tijd worden zij ook officieel toegevoegd. Zij willen nu niet dat hun naam wordt genoemd dat ze vrezen voor negatieve reactes.

In het radio programma Carrusel Deportivo van Cadena Sser in Spanje zeiden journalisten dicht bij Barca dat zij geen keuze hebben. Een investering van 400 miljoen zal hun onderhandelingspositie bij banken en geldschieters sterk verbeteren.

19 april 2021 om 05:10

Dat is ook het punt waarom deze super league een schande is! Het is alleen maar voor het geld. Barcelona heeft door jarenlang slecht beleid zich op een neerwaartse traject gezet en gaat dat gebruiken om zichzelf te redden bij wijze van spreken. Real gaat dat gebruiken om de stadium af te betalen. De eigenaar / stakeholder bij inter had financiële problemen of dergelijke had ik een tijdje geleden gelezen. Juventus zit ook in een dip. Allemaal een stelletje geldwolven in mijn ogen. Laat me dan niet eens beginnen over die Engelse clubs met die Russische, Amerikaanse eigenaars en die gasten uit het Midden-Oosten. Ik heb vooral een hekel aan die Amerikaanse eigenaars, want ik ga ervan uit dat zij vooral achter de schermen dit hebben gepusht. Eigenaars die niet eens weten hoe het buitenspel regel werkt... belachelijk! Het voetbal waar ik mee opgroeide was dat je het moest verdienen om in een prestigieuze competitie te spelen. Nu hoeven ze voor niks te strijden. Nu mogen die ‘founding clubs’ elk jaar in dezelfde bootje zitten. Voetbal zonder degradatie/promotie is dood. Dat is waarom ik geen fan ben van de NBA. Ik hoop dat de berichtgeving uit Spanje niet klopt, want bayern, dortmund en PSG kunnen nog heel misschien zorgen dat er iets verandert. Maar het zou me niet verbazen als zij uiteindelijk zich bij de rest aanvoegen.

19 april 2021 om 09:33

Ik hoor verschillende berichten vanuit verschillende hoeken. Volgens mij is het vooral gissen en headlines maken wat de kranten momenteel doet. Bijna overal wordt Bayern genoemd, Dortmund en PSG hebben wel geweigerd en daarom dat nu RB Leipzig en Porto wellicht zich bij die founding clubs voegen. Het zou werkelijk schandalig zijn nogmaals en kan er met mijn hoofd niet bij. 'mes que un club' me reet, die slogan is in het leven geroepen tegen de onderdrukking. Tegen het uitsluiten van mensen. Hoe tegenstrijdig is dat nu? Een club met beetje ballen had zich gewoon gedistancieerd hiervan,. Dan maar even een stap terug.

Verassend dit, ik zie al tweets van de officiële club accounts dus dit plan is er definitief doorheen. Eerder vandaag dacht ik nog dat het een soort blufpoker was richting de fifa/uefa. Hopelijk blijft het bij deze 12 clubs en komt er vanuit Duitsland en Frankrijk geen steun.

Die super league biedt ook voordelen. We zien elke week je favoriete topclubs tegen elkaar spelen. Of kijken we in de CL liever naar Liverpool tegen Dinamo Kiev. En Naar Real Madrid tegen Ludogorets.

19 april 2021 om 01:19

Real Madrid vloog er in de groepsfase nog regelmatig vanaf tegen de Ludogoretzen van de wereld, en nu staan ze weer in de halve finale. Die rollercoaster van emoties voor de fans is toch wat voetbal lachen maakt. Voor jouw club wordt Madrid uit dan gebruikelijker dan West Brom uit, word je daar nu echt blij van?

19 april 2021 om 02:14

Nee maar over een paar jaar is Real tegen bijv. Chelsea in de super league hetzelfde als nu Real tegen Ludogorets...

19 april 2021 om 08:28

Maar niet iedereen heeft een favoriete topclub, sommige mensen hebben alleen een favoriete club. Als je niet toevallig net supporter bent van 1 van de 15-20 megaclubs die nu mee mogen doen is Europees voetbal wel klaar. Ik snap wat je zegt, en ik denk ook dat je gelijk hebt. Commercieel gezien is het slim, qua niveau is het beter. Het is alleen erg jammer voor de fans van clubs die nu buiten de boot vallen.

19 april 2021 om 09:35

Ook als je supporter bent van 1 van die ploegen is het nu wel klaar hoor. Voor mij in ieder geval wel. Ik hoop zo dat massaal het Europees en lokale draagvlak afbakent en verdwijnt met dit plan. Even kijken hoe ver ze dan komen.

Als je kijkt vanaf 30 jaar geleden spraken ze van een Europese competitie. COVID-19 heeft dit proces versneld. Als je kijkt naar de clubs zie je veel clubs in handen van Amerikaanse handen zoals AC Milan, Manchester United, Arsenal en Liverpool. Ook staan clubs hier met grote schulden zoals Barcelona en Jevuntus. Agnelli, vicepresident van dit organisatie, gaat opstappen van al zijn functie in Uefa en deze organisatie leiden met Fiorentino Perez.

Amerikaanse investerders zijn bekend met een gesloten systeem zoals de Mlb, NHL en NBA waarbij geen club degradeerd en zij verzekerd zijn van hun investerings. Het huidige structuur in Europese voetbal is een grote risico. Daarom zie je veel ontevredenheid bij fans van Liverpool. Arsenal en Manchester United. De investeerders rekenen dat ze breek-even en het verliezen van Europese voetbal en hun inkomsten een doorn in hun ogen. Daarom zie je nu in dit lijst geen Duitse cllubs. Deze hebben geen directe investering van Amerikaanse investeerders.

Dat Barca en Juventus in dit lijst zitten is dat zij heel veel schulden hebben en/of grote verlies leiden.
Ze willen graag snel financieele injecties.

Voor Real Madrid is het voorbeeld het Europese Basketball competitie die nu meer geld in de la brengt dat de Spaanse basketbalcompetities. In Spanje is al een tijd zware druk om de nationale competitie van basket te verkleinen zodat er ruimte wordt gecreerd voor de Europese basketcompetitie. Dit ten koste van kleine clubs. Zelf was er irritatie van het basketball club van Valencia die kampioen van Spanje werdt en niet mog spelen in de Europese competities.

19 april 2021 om 08:26

Jij hebt het over de EuroLeague. Daar is deze Superleague inderdaad op gebaseerd. In de EuroLeague zijn 18 teams, waarvan 11 vast zitten. Deze 11 hebben een langlopende licentie. 1 plek was voor de winnaar van de EuroCup (het 2e Europese toernooi) en de overige 5 plaatsen worden verdeeld over de kampioenen van verschillende landelijke competities. Ook dat gaat inderdaad om geld en je ziet dat de ploegen in de EuroLeague dusdanig sterker worden, dat de landelijke competities saaier worden. De clubs die spelen in de EuroLeague pakken met gemak de bovenste plekken in de landelijke competities.

Als die voetbalontwetende Amerikanen het voor het zeggen krijgen is het gedaan met Europees topvoetbal. Wordt tijd dat de fans een machtsgreep doen. Natuurlijk, de CL is niet perfect, maar nog altijd beter dan een gesloten Super League. Dat zou echt funest zijn voor clubs als Ajax, Porto, Leipzig etc. Als de Premier League stand in Engeland zo blijft , dan gaan we clubs als Leicester en West Ham in de CL zien. Zou toch geweldig zijn? Nogmaals de CL werkt niet perfect, maar kleinere clubs met minder financiele middelen hebben nog wel kansen om deel te nemen en successen erin te behalen.

19 april 2021 om 02:04

Er zijn nog 8 plekken over voor Ajax. Daarnaast willen ze dat er een promotiesysteem komt waardoor clubs als Ajax en Porto alsnog in de competitie van 20 clubs kunnen komen. En zelfs in de 2e competitie zou Ajax al veel geld kunnen verdienen lijkt me. Het is eerder funest voor clubs als Malmo die geen kans maken om erbij te komen. Overigens hebben we al een Europese competitie waarin clubs als Leicester meedoen. De Europa League.

19 april 2021 om 02:09

maar de founding clubs kunnen niet degraderen? Dat is echt onwijs oneerlijk. Liverpool, Chelsea, Tottenham , Arsenal dreigen CL kwijt te raken aan West Ham en Leiceter (als de stand zo blijft).

19 april 2021 om 08:33

Het is toch enorm scheef dat wanneer een Leicester hoger eindigt dan een Arsenal of een Atalanta/napoli dat hoger eindigt dan een AC Milan dan niet mee zou mogen doen in de Super League en lekker Europa League moet gaan spelen? Doordat er 15 clubs al zeker zijn van hun plek, los van de sportieve prestaties, kun je dat wel vergeten. Ik zeg niet dat het een slecht idee is, maar alle clubs die hier niet voor uitgenodigd zijn gaan compleet maar dan ook echt compleet buiten de marge van het Europese voetbal vallen.

19 april 2021 om 11:07

100% mee eens hoor. Het is in die zin ook een hele oneerlijke constructie zoals het nu is voorgesteld. Kan me goed voorstellen dat ze dit we zo willen houden uit angst voor degradatie. Lafaards.

Bayern en Leipzig zullen hier nooit aan mee gaan doen vanwege de 51/49 regel.

19 april 2021 om 01:58

Weet je zeker? Informatie uit Spanje, waar zij al een tijd weten van dit project, is dat Bayern ook eens is maar zijn naam nog niet wil verbinden.

19 april 2021 om 09:38

Ik hoop oprecht dat je mooie club dit weigert en niet mee gaat doen aan dit plan om het voetbal te verpesten.

Op papier natuurlijk fantastisch om de Uefa keihard te naaien maar wil het ook in het echt zien

Als een fan van een aantal van de genoemde clubs voelt dit als een mes in de rug. Ik hoop dat de clubs die nog geen ja hebben gezegt voor deze competitie ver uit de buurt zullen blijven zodat niet nog meer fans door hun club in de steek gelaten worden.

De angst blijft regeren bij de grote clubs. De eerste jaargangen van de CL waren het meest puur: alleen de kampioenen namen deel. Maar toen gebeurde het dat grote clubs geen kampioen werden of voortijdig werden uitgeschakeld en veel geld misliepen. Veel lobbywerk heeft ervoor gezorgd dat de CL is verworden tot het gedrocht wat het nu is. Dit gaat zich straks natuurlijk ook herhalen in de Super League. Dan heeft een van de founding clubs een slecht jaar en loopt het wat prijsgeld mis. Als dat vaker gebeurt gaan ze de regels gewoon weer aanpassen... Ik ga er overigens van uit dat de Super League gebruikt gaat worden als onderhandelingsmiddel om founding clubs meer zekerheid te geven in de CL waardoor ze zo min mogelijk geld mislopen. Zie je het al voor je? Een CL met dezelfde opzet als het KNVB bekertoernooi waar de founding clubs oas later instromen... 😂

19 april 2021 om 02:12

Noem de CL maar een gedrocht, toch vind ik het mooi dat clubs als Ajax, Tottenham en anderen er redelijk ver in kunnen komen. Dat zie ik in een Europese Super League niet gebeuren, want die 8 topclubs kunnen niet ‘degraderen’, zijn altijd verzekerd van hun plekje. Het is waanzin

19 april 2021 om 07:55

Relatief gezien is de CL uiteraard fantastisch maar los van de super league gezien is de CL ook verneukt, zeker met die nieuwe opzet. Eens met tastysoup dat je gewoon alleen de kampioenen erin moet laten of eventueel nummer 1 en 2 zodat je iets meer wedstrijden hebt.

Jammer. Het grote kapitaal was het voetbal al langzaam aan het verpesten. Maar dit is de doodsteek.Ik ben bang dat de meeste mensen dit gewoon gaan accepteren. Maar op de middel lange termijn verliezen de grote clubs de verbinding met supporters (dit was trouwens al langer gaande naar mijn mening).Ps. Ik moet kijkend naar deze situatie heel erg denken aan een nike commercial dat voor het wk gemaakt werd. Risk everything...

WAL-GE-LIJK Ik zou deze troep nooit kijken. Als Ajax zou overwegen om met deze graaiers mee te doen zou ik mij diep schamen.

Ik snap dat dit een grote dreun is voor veel clubs. Voor clubs als Real, Barca, Man U etc is dit echter een gouden kans, dit zijn namelijk de clubs die het meest hebben verloren door Corona, en dit is een manier om het verlies te in te dammen. Verder ga ik er niet van uit dat de Uefa deze spelers gaat bannen voor ek’s, dan staan Gibraltar en Malta straks in de halve finale.. Al met al, elk voordeel heeft natuurlijk zijn nadeel. Want kom op, wij fans zien liever Barca-Liverpool dan Barca-Dynamo Kiev

19 april 2021 om 07:01

Een club als ManU en alle Engelse clubs hebben financieel echt nauwelijks wat verloren door Corona. Die draaien immers voor 90% op sponsoren en tv-contracten niet op toeschouwers in de stadion.

Dus als ik goed lees vinden de betreffende clubs de CL niet oké. Ze kopen hun plek in een zelfbedacht tournooi. De rest mag spelen om de kruimels. Dit tournooi zou zoveel geld op moeten leveren dat de nationale competities er beter van zouden worden. Wie gaat dit dan allemaal ophoesten? Ik gok de supporters/kijkers.... Nog even los van de scheefgroei die je binnen de nationale competies creëert. Want, en dat is inderdaad een aanname, ik ga er vanuit dat de betreffende ploegen die zeker zijn van deelname een behoorlijke som geld ontvangen voor hun deelname. Ik denk meer dan de 40 miljoen die Ajax komend seizoen ontvangt.

Dit is natuurlijk een reactie op de hervormingen van een eerlijkere champions league. De clubs die aan de superleague mee willen doen zijn bang om zich niet meer te kunnen plaatsen voor de Champions League omdat kleinere landen meer kans maken om zich te plaatsen en dat gaat ten koste van landen met veel CL plaatsen. Eigenlijk zou je weer terug moeten naar een echte CL waarbij alleen de kampioen van het land uitkomt en de winnaar van het jaar daarvoor. Voor de overige clubs kan je dan het EL model gebruiken en het te verdienen geld beter verdelen over de 2 Europese competities van de EL wordt daardoor ook een stuk aantrekkelijker. Wat die club met die super league doen is een soort poker toernooi creëren waarbij aan aantal clubs middels een flinke buy-inn al verzekerd zijn van een plaats ongeacht hoe ze gepresteerd hebben en ze geven iedere jaar 5 andere clubs een wildcard op basis van de prestaties. Maar 5 clubs! en op basis waarvan die clubs worden geselecteerd is ook nog niet duidelijk. Dit wordt onherroepelijk een nog corrupter systeem dan het al is bij de uefa en fifa. Als je dan naar die “founding fathers kijkt wat hebben de volgende clubs daarin te zoeken: Arsenal, Atlético Madrid, Chelsea, Internazionale, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur Allemaal clubs met voldoende geld, maar als je naar de prestaties kijkt / prijzen dan is dit geen super league. Dit is meer een rijtje clubs met voldoende geld die bang zijn dat de nieuwe opzet van de CL ze niet meer dezelfde opbrengsten geeft en ze niet meer kunnen voldoen aan het financial fairplay beleid.

Snap het niet dat dit allemaal maar kan, twee van de clubs hebben zoveel schuld en dan er bij zijn.

15 founding clubs hebben altijd een plek? Van de totaal 20? Is dit een slechte grap?

Geinig dat clubs als AC Milan en Arsenal hier bij zitten die al jaren geen flikker presteren internationaal gezien.

Ben gestopt met het lezen vanaf het punt dat de founding clubs altijd geplaatst zijn en de overige 5 plekken variabel. Dan krijg je dus alleen maar dat dit opgezet is om altijd door deze clubs verzekerd te zijn van veel inkomsten. Nee slecht idee als dit er doorheen komt dat is echt het einde van voetbal.

Dit is echt een grote zegen voor de sport en gaat het eindelijk naar een hoger niveau. Want laten we eerlijk zijn, wie kijkt er tegenwoordig nog voetbal, behalve de champions league? Ik niet, ik kijk alleen de grote wedstrijden en wat is er nou beter dan dit?!

Echt dit is geweldig nieuws voor voetbal, nu wordt het misschien weer leuk!

19 april 2021 om 07:59

Hoeveel word jij betaald door de bobo's van de super league?

19 april 2021 om 08:02

Haha, wat een onzin zeg. Een zegen... Het maakt voetbal uiteraard kapot. Jij bent duidelijk geen voetbalfan.

19 april 2021 om 10:13

Haha wat een trol is dit, voetbal is veel populairder dan basketbal bijvoorbeeld. Hoe komt dat denk je? De NBA moet eens naar voetbal kijken om het niveau te verbeteren, niet het voetbal kapot maken omdat ze zelf niks kunnen verzinnen. Dit is weer puur hyper kapitalisme uit de VS, walgelijk.

19 april 2021 om 10:33

Ik vind de 'top'matchen in CL juist oer en oer saai op enkele uitzonderingen na.
En dit format lijkt mij geen uitzondering te worden... je gaat ploegen krijgen die niet willen verliezen ipv te willen winnen...

De clubs en spelers die hieraan meedoen worden uitgesloten van hun nationale competitie, Ucl, Uefa Cup and Wk's / Ek's. Het mooie van "grote wedstrijden" is juist dat het niet altijd voorkomt. Als je elke week Manchester United tegen Real Madrid kijkt wordt dit snel saai kan ik je vertellen. Hoop echt dat er keihard opgetreden wordt tegen deze 12 clubs en als het doorgaat de supporters het massaal laten afweten.

Ik kijk er wel naar uit. Meer leuke wedstrijden. Ik vind het wel een bijzondere ontwikkeling en ik weet nog niet goed wat ik van de gang van zaken vind. De topclubs zullen nog rijker worden, maar aan de andere kant zijn organisaties als uefa/FIFA in mijn ogen onbetrouwbaar en malafide. Ik ben nieuwsgierig hoe de bonden er mee omgaan,

Ik hoop ergens (wellicht tegen beter weten in) dat de voetbalfans in de wereld dit gaan boycotten, niet de bestuurders maar de voetbalfans. Simpelweg door niet naar deze nieuwe competitie te gaan kijken. Steeds meer in de wereld is het ik, ik, ik in plaats van ook te denken aan een ander als het om geld gaat. Het is walgelijk. De mensen onderaan de tredes (consumenten, werknemers en ook voetbalfans) zijn uitermate machtig mits ze zich verenigen. Dus hopelijk gaan deze 12 clubs het zeer moeilijk krijgen als ze hiermee doorgaan. Er komen vanzelf wel weer nieuwe leuke topclubs.

Dit gaat gewoon gebeuren. Als je FIFA speelt speel je ook niet met getafe of burnley. Alles wordt pay per view en dan kunnen ze daarmee bakken met geld ophalen. De UEFA CL zal niks zijn zonder deze grote teams. En als ze mensen gaan schorsen voor hun nationale team gaat elk team erop achteruit. Loze dreigementen zijn het. Laat maar gewoon gebeuren, voetbal is aan iets nieuws toe

19 april 2021 om 07:49

Niet alleen het nationale team. Ze worden geschorst voor alles. Nationaal, bekers, jeugd alles. De clubs worden hardhandig kleine clubs gemaakt en mogen met zijn vijftienen wegrotten in een rare andere bond.

19 april 2021 om 08:32

Dan zetten ze alles toch zelf op? De jeugd volgt alleen de grote teams tegenwoordig. De toppers spelen bij die 15 clubs en men wilt de beste spelers zien

19 april 2021 om 08:00

Dit maakt voetbal compleet kapot, dus je moet het kei- en keihard aanpakken. Dus ja, schors spelers voor nationale teams, schop die clubs uit de nationale competities. Ontneem clubs alle rechten die er zijn in het voetbal.

Als je hier voor bent, ben je geen voetbalfan, het is simpel zat.

19 april 2021 om 08:35

Haal de beste spelers uit de nationale teams en dan stel het WK, EK,Copa niks meer voor. Een WK zonder Messi, Ronaldo, Pogba, Lukaku, de Bruyne, Fernandes, Hazard, van Dijk. Kan wel even doorgaan. Veel minder mensen gaan daar naar kijken. Ik hou juist van voetbal. Maar ik wil het beste voetbal zien. Kijk liever naar Arsenal - AC Milan dan naar RKC - PEC Zwolle

19 april 2021 om 08:48

Als jij voor dit plan bent, kan je niet zeggen dat je van voetbal houdt, simpel zat. Dit plan maakt voetbal kapot.

En zonder enige twijfel kijk ik eerder naar RKC - PEC Zwolle dan Arsenal - AC Milan. Die eerste is namelijk echt voetbal itt tot de tweede.

19 april 2021 om 08:48

Er zijn al zo veel grote clubs verdwenen en vervangen voor nieuwe. Daar hoeft de uefa echt niet bang voor zijn. En ik denk dat de cancel culture die clubs ook nog hard gaat raken qua sponsoring. Boris Johnson heeft alvast de aanzet gegeven.

19 april 2021 om 08:52

Inderdaad, ik vind Boris Johnson een verschrikkelijke man, maar hierin heeft hij volledig gelijk.

Wat een treurig verhaal, man man man! En dan ook nog Arsenal en Tottenham?! Dat zijn niet eens Champions League waardige clubs momenteel. Af Milan jaren lang in een dal gezeten, kruipen ze nu eindelijk een beetje uit en dan dit.

Het kleine beetje solidariteit dat er nog bestaat in de huidige situatie wordt nu de nek omgedraaid. Net als in het echte leven vind ik dat prestaties best financieel gewaardeerd mogen worden maar daarbij alleen in balans. In de maatschappij met alle anderen en in de voetbalwereld met alle andere clubs. Niet alleen zonder Feyenoord is er geen Ajax, zonder Heracles/pec/cambuur/nac/telstar ook niet. Op het Super League niveau: zonder Ajax/galatasaray/lask Linz/sparta Praag/celtic/rosenborg/fenerbahce etc. etc. geen Real Madrid/liverpool etc. etc. Een gesloten competitie met alleen de grote clubs staat verre van waar sport voor zou moeten staan en sportiviteit. Het valt me vies tegen van deze 12 clubs. Ik vind het te prijzen dat ondanks alle verlokkingen (geld, geld, Geld!) clubs als Bayern München, Borussia Dortmund en PSG hier niet aan mee willen werken. Shame on you AC Milan, Arsenal, Atlético Madrid, Chelsea, Barcelona, Internazionale, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid en Tottenham Hotspur!

Kijken wat de uefa nu gsat doen en of ze echt daad bij woord voegen. Ze hebben het halve voetbal verziekt voor deze clubs en nu krijgen ze een mes in hun rug. Ik merk dat ik ineens in team uefa zit. Wie had dat ooit gedacht. Wat mij betreft even polsen of er nog iets te lijmen is. Zo niet, dan per direct uit alle toernooien halen en de spelers uitsluiten van het EK.

In vroegere berichten daarover is As Roma, Bayern, Psg en Ajax ook genoemd. Ploegen zoals Porto, Dortmund, ... zullen ook meedoen. De UEFA nu is zo corrupt als maar kan zijn. Dat ze die “buitenspel” willen zetten vind ik totaal niet erg. Waarom een overkoepelend systeem veel geld laten vergaren als je het zelf ook kan? De Champions League wordt pas interessant vanaf de kwartfinale. Voor een supporter van een minder land is dat leuk zijn ploeg om de x aantal jaar eens daar te zien. Maar 9/10 halen ze amper een paar puntjes. Horen ze er dan bij? Nee. Voor de grote clubs zijn dat verplichte nummertjes. Ik ben meer voorstander van een BeNe Liga dan. Met alle respect maar zelfs Ajax vind ik niet thuis horen bij de grote ploegen. In België neemt Club Brugge nu een voorsprong op de rest, benieuwd hoe snel Anderlecht daar terug naast kan komen. Het is erg, maar buiten eens een uitschieter in de Europa league spelen we voor de rest mee op het tweede niveau, misschien zelfs het derde niveau.

19 april 2021 om 07:53

De CL is zelden interessant. Dat kleine landen meedoen als opvulling komt door de zieke markt werking. De Uefa had vanaf het begin eigenlijk nooit 4 teams van 1 land toe moeten staan en een max budget in moeten stellen. Nu is het te laat.

De Uefa heeft deze clubs zelf de macht gegeven. Dat gebeurde eigenlijk bij het ontstaan van de CL, waar de grote landen steeds meer deelnemers kreeg en dus ook het grote geld. Nu lijkt de uefa de deksel op zijn neus te krijgen.

Ach, wat kan ik me soms frusteren aan de voetbalwereld. Het is schandlig dat we jarenlang gewacht hebben op de VAR en doellijntechnologie, en het is schandalig dat we nog altijd niet met pure tijd spelen zoals ze dat bij basketbal wel doen. Alle mensen die hier klagen over dit formaat maken onbewust deel uit van de oude garde die de vernieuwing van voetbal jarenlang tegen heeft tegengehouden (net zoals de UEFA dat doet). Ik kan jullie wat gaan vertellen als voetbal niet zal vernieuwen in de huidige wereld; het zal ingehaald worden door andere sporten. Ik ken al veel mensen in mijn omgeving die tegenwoordig liever naar een Ufc wedstrijd kijkt dan een voetbalwereld, omdat het korter duurt, en alles sneller gaat. De huidige jeugd wilt sneller informatie tot zich krijgen; het wil spektakel zien vanaf de eerste minuut, hoogtepunten om zijn aandacht vast te houden in een generatie van multitasking. De Super Leaugue is een goede eerste stap voor de internationalisering van voetbal. Huilen huilen dat de rijkere clubs alleen maar rijker zullen worden, terwijl dat nu ook al gebeurt. Ajax is bijvoorbeeld ook rijker dan alle Nederlandse clubs bij elkaar opgeteld - daar hoor ik niemand over klagen? Heerlijk dat de grote clubs de corrupte, stagnerende UEFA zo buitenspel zetten.

19 april 2021 om 07:56

Voetbal is alleen langdradig door al die dode spel momenten. De beste oplossing is gewoon blessuretijd afschaffen en zuivere speeltijd invoeren van minimaal 60 min.

19 april 2021 om 08:05

Wow, voor het eerst dat ik me oud voel. Ik ben het dus oneens met alles wat jij zegt. Daarnaast is er genoeg gezegd over het feit dat een Ajax zoveel rijker is. Ik ben nu officieel als 28-jarige een oude man die niet mee kan/wil met de tijd 😂

19 april 2021 om 08:12

Accepteren dat het gat tussen arm en rijk nog groter wordt is egoïstisch gedacht. Maar eerlijk verdelen in de voetbalwereld is een utopie. Het is net als in de maatschappij ikki ikke ikke en de rest kan stikke.

19 april 2021 om 08:35

Alles moet sneller maar de VAR en de pure speeltijd werken dit toch juist tegen? De pure emotie bij een belangrijk doelpunt is al weg, eerst even de herhaling kijken of er niet onderweg nog wat gebeurd is. En met zuivere tijd hoeft er dus geen haast gemaakt te worden als een bal buiten is.

19 april 2021 om 08:56

@ Pablonino Dat klopt, maar daarentegen heb je wel dat spelers geen tijd meer zullen rekken tijdens een ingooi/hoekschop/blessure etc etc. Dus zuivere speeltijd zal het spel niet echt vertragen, denk ik.

19 april 2021 om 09:25

Maar de verdedigende partij zal alsnog alle tijd nemen om op adem te komen. Ik betwijfel of het ook echt positief uitpakt. Ik heb liever dat de scheidsrechters er strenger mee om gaan. Niet op het klokje wijzen als de keeper op zijn gemak een doeltrap neemt maar gewoon een kaart trekken.

Eigenlijk heeft de UEFA dit zelf in de hand gewerkt door steeds neer nummers 3 en 4 van de toplanden deel te laten nemen aan de CL. Je begon al eliteteams te krijgen. Je geeft ze een vinger en nu willen ze een hand. Doodzonde. Ik begin steeds verder af te staan van het voetbal, maar misschien heeft dat ook met mijn leeftijd te maken.

19 april 2021 om 10:19

Nee, dat merk ik ook. Vind er steeds minder aan sinds het geld een steeds grotere rol speelt. Zaken als clubliefde bestaan niet meer (robben als uitzondering),

19 april 2021 om 14:53

Hand geven en vervolgens rigoureus afhakken en schoon schip maken. Dit is een mooie start van een nieuw begin waarbij er een veel betere verdeling komt van CL vertegenwoordiging, kampioenen van de grootste landen bij elkaar om te beginnen.

Werkelijk schandalig dit, schop ze maar uit de nationale competities.

Er zijn geen voetbalfans die hier voor zijn. Als je hier voor bent, ben je namelijk bij definitie geen voetbalfan.

Probleem met deze 12 clubs is, dat ze of in handen zijn van externe geldschieters, die geen band hebben met clubgeschuedenis en land. Deze gaan alleen voor eigen gewin. Risico is dat als het team niet meer presteert het verkocht wordt en er weer een nieuw speeltje wordt aangekocht. Bij de overige teams is het lekker wegsaneren van hele grote schulden de aanleiding om aan te sluiten bij een superleague. Allemaal verkeerde argumenten om een superleague te beginnen. Maar ja geld bepaalt alles dus ook het voetbal. Geef acht miljard aan armoedebestrijding dan ben je pas goed bezig , de inkomsten in het voetbal zijn er zo ook wel. (Al is dat in deze coronatijd even ladtig)

Dus de founding fathers waar zwalkende clubs als Arsenal en Tottenham bij zitten (en AC Milan ook de recente jaren) zijn verzekerd van een startplek. Wat een gotspe deze league. Boycotten die hap want het sloopt de competitie uit het voetbal en vergeet waar het voor hoort te staan.

Dit noemt men ook wel een mededingingsbeperkende afspraak aka kartelvorming. Ik kan mij niet voorstellen dat de Europese commissie en andere Europese autoriteiten hier geen stokje voor steken. Deze opzet met een vaste plek voor bepaalde teams gaat nooit gebeuren. Ik vermoed dat er bij Parijs en München wel een advocaat is ingeschakeld.

Is net zo een waardeloos idee als het Nations league. Gekke is als de clubs zoiets voor extra geld willen opzetten, wordt er moord en brand geschreeuwd. Mocht het zover komen zullen wij braaf en gezellig voor de buis gaan hangen en meebetalen.

Ze kunnen het proberen maar kans van slagen is nihil. De nationale voetbalbonden staat achter de UEFA. Als die bonden besluiten om allerlei sancties aan die clubs op te leggen komen ze er als verliezer uit. Van Real tot City hebben ze ook nog te maken met hun lokale supporters en het merendeel daarvan vind de nationale competitie belangrijker dan de Europese.

Eindelijk een concurrent voor de UEFA en de FIFA. Nu nog op nationaal niveau en dan is het eindelijk gedaan met de monopolie!

Uiteindelijk hebben alle overgebleven clubs samen misschien wel meer fans, en als die besluiten niet te gaan kijken gaat het snel fout. Neem aan dat het verdienmodel met toeschouwers te maken heeft. Daarnaast als je inderdaad verder geweerd wordt van alle ek's en wk's, hoop ik dat dat helpt. Overigens wasbuk voor hervorming van de cl en de uefa, maar juist niet naar zo een megalomaan project voor een beperkt aantal clubs. Dacht dat tegenwoordig inclusiviteit het nieuwe toverwoord was, behalve in het voetbal daar gaat het om exclusiviteit...triest

Schandelijk egoïstisch wat hier dreigt te gaan gebeuren. Het hele voetbal wordt hiermee (nog meer) verziekt. Waar je normaliter altijd uitkijkt naar een absolute topwedstrijd, zal je er nu continue mee om de oren worden geslagen en daalt daarmee voor mij enorm de charme van een topwedstrijd. De term 'stuntploeg' zal hiermee ook tot het verleden gaan behoren, daar is hiermee geen kans meer voor.

Ik zie het enerzijds nog wel gebeuren en ik merk dat ik er totaal niet rouwig om kan zijn. Blijven er europese toernooien over met minder geld en dus kan je meer presteren met beleid, visie en idee dan met geld. Er worden in de huidige CL ook al competities ontwricht door bizar scheve verdelingen. Lekker die grote clubs met het grote geld eruit. Als dat nodig is om de voetbalbeleving van vroeger terug te krijgen is het mij dat misschien nog waard ook.

Mooi, laat maar komen. Elke keer een top affiche. Hopelijk sluiten Bayern en PSG alsnog aan.

19 april 2021 om 09:15

Bayern heeft tenminste nog principes. Ik neem aan dat het gezond verstand daar zegeviert en ze niet meedoen met dit schandalige, voetbal-verziekende initiatief.

Elke week een topaffiche... Yay, wat leuk in dat over-commerciele circus. Dit gaat niet over voetbal. Als je voor dit plan ben, ben je geen voetballiefhebber, simpel zat.

19 april 2021 om 09:35

Een echte voetballiefhebber wil enkel wedstrijden zien waar de beste clubs tegen elkaar spelen. Simpel zat.

19 april 2021 om 09:51

Wat een onzin, in zo'n commercieel circus, waar die 12 clubs niet uit kunnen degraderen. Dat verpest het voetbal.

Ik woon in Schotland, als Hamilton Academical - Aberdeen op TV is op hetzelfde moment als Man United - Real Madrid in de Super League, dan kijk ik zonder enige twijfel naar de eerste. Dat is tenminste echt voetbal, die tweede is dat niet. En als mijn lokale semiprof-club (in Nederland zouden ze amateurs genoemd worden) tegelijk speelt dan ga ik daar naartoe en kijk ik niks op Tv.

Ik ga uit principe geen seconde van de ESL kijken als het doorgaat. Als een Tv-zender die ik in mijn pakket heb de rechten krijgt, zeg ik die zender op. Ik wil daar niet voor betalen.

19 april 2021 om 09:56

Dat is je goed recht toch? Maar het kan toch ook zijn dat er wel mensen blij worden van zo een Super League? Waarom zouden zij geen echte voetballiefhebber kunnen zijn? Ik kijk de CL ook pas vanaf de kwartfinale.

19 april 2021 om 09:59

Dit maakt het voetbal kapot. Als je hiervoor bent, ben je voor het kapot maken van het voetbal en dus geen voetballiefhebber. Heel simpel.

19 april 2021 om 10:23

@joy4ever Basketbal is minder populair en geliefd als voetbal, waarom zou je dat dan als voorbeeld houden? Voetbal is en was geweldig voor velen, waarom dat veranderen? Denk je echt dat voetbal beter word als het meer op NBA lijkt? Enorm naïef in mijn ogen.

19 april 2021 om 14:49

En behalve dat, de supporters hebben hier het nodige over te zeggen. Dat is het mooie aan de voetbalclubs in Duitsland en waarom die nog niet zo bedorven zijn, om die reden wordt hiermee de Bundesliga, terecht ook meteen het voetbalwalhalla. Hun hoeven niet mee te doen want hebben de zaakjes onder andere financieel gewoon op orde, daar bestaan onwerkelijke drama's zoals met Schalke of Hamburger SV onder het mom van competitie.

Het ruimt wel lekker op zo die nieuwe 'competitie', wie in en in rot is presenteert zich nu openlijk voor deze competitie, dan heb je helemaal niks van sportiviteit en de bijbehorende competitie begrepen.

Logisch dat een traditionele topclub als RB Leipzig met een lange historie van aucces en prijzen erbij zit. Dit gaat duidelijk niet om geld.

19 april 2021 om 10:01

RB Leipzig zit er niet bij, er zitten geen Duitse clubs bij.

Hopelijk is Covid snel voorbij en kunnen we weer gezellig naar de lagere regionen van het voetbal gaan kijken. De kwaliteit is dan wel (understatement) minder, maar het heeft tenminste zijn charme!

Hier kan de fifa/uefa hard tegen op treden door niet de clubs uit te sluiten, laat die maar lekker doen wat ze willen. maar de spelers die voor die clubs uitkomen, die kun je sacties opleggen.
Ben je als speler voor een van die clubs actief in de superleague (geweest) dan mag je nooit meer voor een nationaal elftal uitkomen en mogen ze ook niet meer in clubverband voor andere clubs uit komen die niet in de superleauge uitkomen, (dus ze mogen alleen een transfer maken van de ene founding club naar de andere) zelfs op amateur niveau mogen ze dan niet meer spelen bij de nationale bonden, en ook na hun carriere krijgen ze geen toegang tot de opleidingen als coach enz.
Scheidsrechters en coaches idem dito, moet je eens kijken of het een succes gaat worden

Mee eens ja Juweel, keihard optreden is de enige manier om het voetbal te redden. Wellicht kan je een uitzondering maken voor spelers/trainers die doorlopende contracten hebben bij de start van de ESL omdat zij geen keuze hebben als ze niet verkocht worden, maar die schorsingen moeten ook voor die spelers gaan gelden als ze bijtekenen.

Tijd om mijn gebruikersnaam maar te veranderen...

Sinds wanneer zijn Arsenal, Tottenham Hotspur & AC Milan topclubs. Ze moeten gewoon hun bek houden en hopen dat ze mee mogen doen in de Champions League. Als je zulke teams toelaat in de Superleague maak je jezelf bij voorbaat al belachelijk.

Een gesloten competitie is altijd schadelijk voor de sportwereld, ook voor het mondiale voetbalwereld. Wat het betreft de Superleague is een gedrocht idee van Perez, de voorzitter van Real Madrid. Hij moet dan wel direct verbannen uit het voetbalwereld, want hij heeft erge last van grootwaanzin en is ook mega machtsgeil. Hij heeft echt geen binding met zijn personeel of de supporters van Real Madrid. Wat het ook met 15 clubs betreft zijn ze ook goed gek om in een gesloten competitie te spelen. Zoals iedereen zegt dat het wel erg saai wordt om elke seizoen in Superleague vrijwel elke zelfde wedstrijd wordt gespeeld. Zoals Uefa en Fifa ook zouden hebben gedreigd om de clubs uit te sluiten voor internationale wedstrijden zoals Ucl, EL en Conference League. En houdt ook in dat de spelers van clubs die in SL mogelijk speelt nooit meer interlands mag spelen.... De trainers die in dienst zijn van de SL-clubs mogen dan ook niet meer naar andere clubs buiten SL komen te coachen, het zelfde geldt namelijk als dat ze nooit meer bondscoach van een land kunnen worden.

Als SL echt van de grond komt, dan zullen vele fans SL-clubs massaal gaan afhaken, de sponsors zullen dan ook de SL-clubs niet meer ondersteunen en natuurlijk zitten SL-clubs dan wel met levensgroot probleem: overleven. Een competitie naar Amerikaans voorbeeld past echter niet in Europa
eigenlijk, wellicht zou het beste zijn voor de clubs veranderingen in CL moeten accepteren.

Uefa en Fifa moeten verstandig zijn om commercie in de voetbalwereld zo veel mogelijk te beperken, zowel hierdoor invloed en macht van rijke clubs fors ingeperkt moeten worden. Uiteindelijk is Uefa te bang voor om zelf te doen, want Uefa kan niet zonder die rijke clubs voor Europees voetbal.

19 april 2021 om 14:53

Gewoon een logisch vervolg van wat er al jaren aan de gang is. Voor Ajax ook de enige manier om nog een rol van betekenis te spelen in Europa want anders gaan de clubs uit die andere leagues toch wel meer en meer verdienen. Maar in plaats van miljarden economische achterstand te hebben, en dus al je topspelers te verliezen, kan je nu een rol van betekenis blijven spelen, althans, als je de ballen hebt om tijdig in te stappen. De trein komt maar een keer voorbij.

Dat fans massaal afhaken lijkt me niet, een paar initieel, maar liefde (indien echt) blijft toch wel bestaan en na een paar jaar Ajax topwedstrijden te zien spelen, het hele jaar door, na het een paar jaar vergelijken met het drastische eredivisie niveau, zal ook jij weer voor Ajax naar het stadion gaan, mits er nog seizoenskaarten beschikbaar zijn

Overigens was Platini de enige Uefa president die ik heb meegemaakt die wat probeerde te doen met financial fair play. Heel erg lastig omdat de wereld van het grote geld sowieso vrij corrupt Is, maar de huidige Sloveense Juve kontlikker krijgt nu ook lekker de deksel op zijn neus van Agnelli, die laat zien hoe ze Ceferin als een schoothondje hebben behandeld en nu mag ophoepelen. De zoveelste ongeloofwaardige Uefa bobo.

Wat smerig, wat smerig. Onder het mom van Corona nog meer geld en macht naar zich toe trekken. Nu is de Uefa en Fifa ook niet bepaald vrij van deze vuiligheid. Maar deze 'uitverkorene'' zijn helemaal de schaamte voorbij en durven ze dit gewoon publiekelijk uit te spreken. Ik zou zeggen, om tafel? Ik wens jullie veel succes, jullie zijn niet meer welkom in de CL, EL en jullie spelers niet meer in landen competities (nations, WK, Ek). Hopelijk gevolgd door uitsluiting in de nationale competitie, dit is een gevalletje, met gestrekt been erin en geen halve maatregelen. Jullie staan geen competitie toe, dan verdienen jullie ook geen competitie, as easy as that. Het mag de naam competitie niet hebben en al helemaal European niet, want het is in strijd met veel van onze waarden. Kan er alvast een rechtszaak voor laster gestart worden vanwege de EU naam?

Een ding snap ik echt niet. Ze hebben het blijkbaar ook over 'fans of the future'. Wie zijn dat dan? Zijn er mensen die nu geen voetbal volgen die dat straks wel gaan doen vanwege de Super league ofzo?

Waar is de tijd dat in vrijwel alle Europese landen clubs actief waren die het op de Europese velden ook regelmatig goed deden. Ik bedoel: waar is de tijd dat Ajax tegen Austria Wien speelt of Feyenoord tegen Rosenborg? En dat het dan ook nog serieus leuke wedstrijden waren. Clubs als Feyenoord, Kopenhagen, Sparta Praag, Club Brugge, Anderlecht, Austria Wien, Rosenborg, Celtic, Rangers, Lyon, Marseille.. en nog ontelbaar veel clubs die ik niet kan benoemen zijn van oudsher grote en authentieke clubs, maar ze hebben in het voetbal van vandaag geen schijn van kans. En met zo'n Super League is het helemaal over en uit! Ik ben door de jaren heen steeds minder voetbalsupporter geworden en heb mij als Feyenoorder allang neergelegd bij het feit dat we een ''grote club'' zijn. Feyenoord is een grote club door een rijke historie, grote stad, grote achterban en groot stadion, maar op dit moment zijn we éã©n van de velen die weinig hebben in te brengen. En laat ook maar wezen, zulke ambities. Ik kijk liever naar een volle Kuip dat uit zijn dak gaat tegen Ajax of Zorya of naar een onbevangen clubje als FC Emmen met een vol stadion, dan al die rijke stinkerd haha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Manchester City, Chelsea en Liverpool houden de situatie van Lautaro Martínez in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren