Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hedwiges Maduro gaat Ajax verruilen voor hoofdtrainerschap Almere City

Laatste update:

Hedwiges Maduro gaat Ajax na dit seizoen inruilen voor Almere City FC. Dat meldt De Telegraaf vrijdagmiddag. In Flevoland wordt Maduro, nu nog assistent van John van ‘t Schip bij Ajax, de nieuwe hoofdtrainer. Hij volgt Alex Pastoor op, die Almere na dit seizoen na 2,5 jaar verlaat.

Eerder op vrijdag meldde Voetbal International al dat Maduro een van de belangrijkste kandidaten is om Pastoor op de volgen. Volgens De Telegraaf bevinden de gesprekken met de oud-international zich inmiddels in de afrondende fase.

Maduro, voormalig speler van Ajax, kon ook langer door in Amsterdam. Hij werd gepolst voor de positie van trainer van Jong Ajax. Daarnaast heeft hij nog een contract tot medio 2026 in de Johan Cruijff ArenA. Hij kiest nu echter voor een dienstverband bij Almere.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Maduro werd afgelopen zomer voor 600.000 euro overgenomen door Ajax van Almere, waar hij toen fungeerde als assistent van Pastoor.

Almere was ook in gesprek met Rick Kruys. De trainer van VVV-Venlo stopt na dit seizoen in Limburg en was volgens Hans Kraay junior de voornaamste kandidaat voor de vacature in Almere.

Volgens VI was Almere inderdaad in gesprek met Kruys, maar hij is inmiddels van de lijst af. Maduro werd vervolgens topkandidaat om de vacature in te gaan vullen.

De 39-jarige Maduro begon zijn spelerscarrière ook bij Almere. Hij werd uit de jeugdopleiding van de club gepikt door Ajax, waarvoor hij zijn debuut maakte in het betaald voetbal.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maar wat was Hansie Hans overtuigd dat Maduro geen optie was he. Want dat was tegen hem gezegd.

26 april 2024 om 11:52

Ik denk dat het ook erg afhankelijk is van de opstelling van Ajax. Ik kan mij niet voorstellen dat Almere (veel) geld gaat betalen voor een trainer. Als Ajax het verlies wil nemen dan is een overstap heel logisch. Almere is altijd heel positief geweest over Maduro.

26 april 2024 om 14:46

Of een terugkoopoptie over 2/3 jaar? Dan kan Maduro rijpen in Almere en kan Ajax bekijken of hij tzt een interessante optie is voor het hoofdtrainerschap in Amsterdam.



Deze man moet een spijt hebben van zijn overstap van Almere naar Ajax, kan haast niet anders. In beide gevallen was hij assistent, maar met Almere had hij een goed seizoen kunnen hebben, met een positief gevoel. Bij Ajax is het al het gehele seizoen kommer en kwel. Niets loopt zoals het zou moeten lopen. Ellende. En als klap op de vuurpijl lijkt hij nu de functie van hoofdcoach bij Almere te gaan krijgen, die hij ook wel had gekregen als hij gewoon daar was gebleven. Met die overstap naar Ajax is hij dus helemaal niets opgeschoten, behalve een kloteseizoen op je Cv...

26 april 2024 om 09:36

Kan ook leerzaam zijn zo'n slecht seizoen meemaken. Hij wordt er iig niet op afgerekend als assistent. Zijn naam is niet besmeurd of wat dan ook. Maar idd hij is er weinig mee opgeschoten.

26 april 2024 om 10:03

Als assistent wordt hij er inderdaad niet volledig op afgerekend, want dat zijn voornamelijk Steijn en Mislintat. Echter, als we de verhalen van Steijn moeten geloven, dan is Maduro ook niet helemaal fris. Hij heeft blijkbaar geprobeerd de hoofdcoach te ondermijnen. Als dat waar is, dan is dat natuurlijk vrij laag. Of dit waar is, of dat Steijn gewoon rancuneus is, dat zullen we waarschijnlijk nooit helemaal 100% zeker weten. Wel denk ik: waar rook is, is vuur.

26 april 2024 om 10:10

Met alle respect voor Steijn, maar hij heeft nu ook niet echt zijn reputatie mee om hem zomaar op zijn woord te moeten geloven. Hij was meer bezig met om zich heen te slaan dan dat hij Ajax uit de misere probeerde te halen. En zelfs als dat al waar zou zijn, kan je het dan Maduro kwalijk nemen? Het is ook niet dat Steijn echt naar anderen wilde luisteren.

26 april 2024 om 11:44

En een schat aan ervaring rijker

26 april 2024 om 13:57

En Waarschijnlijk ook gewoon rijker.

26 april 2024 om 14:06

En waarschijnlijk ook gewoon een schat

26 april 2024 om 14:06

Waarom zou hij spijt moeten hebben. In beide gevallen zou die hoofdtrainer van Almere zijn geworden. Dan is zo'n ervaring bij een grote club als Ajax waar net alles iets profesioneler aan toe gaat van vrij grote waarde. Ook al was het hele seizoen kommer en kwel, juist van die ervaring kan hij veel van opsteken.

26 april 2024 om 15:01

Oftewel, niks verloren, (speculatief) meer geld op de rekening en een gratis cursus omgaan met teleurstellingen.

26 april 2024 om 15:22

Hahaha in feite wel, zelfs betaald krijgen voor die cursus.

Toch wel raar dat Maduro nu naar Almere terug zou gaan. Hij was daar normaal gesproken de opvolger van Pastoor. Heeft toen duidelijk voor Ajax gekozen en nu toch weer met hangende pootje terug?
Ik heb tot nu toe nog niet kunnen zien wat Maduros inbreng was bij Ajax. Is eigenlijk heel anoniem geweest, alleen iets over gehoord toen dat akkerfietje speelde met Steijn, voor de rest lijkt het me dat hij weinig heeft te weeg gebracht bij Ajax.

26 april 2024 om 09:58

Je gaat ervan uit dat Maduro het aan Almere vraagt. Ik denk dat Almere hem graag heeft omdat hij daar zichtbaar goed werk leverde. Bij dit ajax komt niemand goed uit de verf, dus Maduro ook niet. Het zal niet met hangende pootjes zijn, omdat Almere Maduro graag voor de groep heeft en het is een mooie club voor je eerste klus als hoofdtrainer. Gedurfd zelfs, om Pastoor op te volgen.

Ben benieuwd wat hiervan waar is. Ik kan me voorstellen dat Hedwiges wel wilt. Als je Jong Ajax mag trainen of Almere city in de eredivisie dan snap ik dat hij voor het hoogste wilt gaan. Echter heeft Ajax vorig jaar 600.000 betaald voor hem. En Almere gaat geen geld neerleggen voor een trainer.
Dus gaat Ajax die 6 ton nemen als verlies? Of komt er een soort huurconstructie, dat hij 2 jaar trainer wordt bij Almere en dan terugkeert oid?

26 april 2024 om 10:12

Ajax gaat zo min mogelijk verlies nemen. Dave Vos wordt doorgeschoven naar het eerste, dus is er mooi een plekke vrij bij jong om een beginnend trainer zijn eerste stappen als hoofdtrainer in betaald voetbal te laten zetten. Als Almere dan perse Maduro wil, moet Ajax ergens anders een talentvolle trainer vandaan halen, terwijl ze een jaar geleden 6 ton moesten betalen voor een talentvolle trainer. Met het laten vetrekken van maduro voor noppes, al dan niet via een huurcontracten, moet Ajax dubbel verlies nemen. Zowel die 6 ton, als de talentvolle beginnend hoofdtrainer voor jong Ajax.

26 april 2024 om 10:21

@ninjakai, dat is toch ook wat ik zeg? hahahah. Almere gaat niet betalen en Ajax heeft 6 ton betaald. En Almere gaat echt niet de gesprekken met Maduro aan als ze weten dat Ajax een paar ton terug wilt zien. Dat geld hebben ze niet voor een trainer. Dus of het hele bericht is een broodje aap of Ajax gaat die 6 ton afschrijven of voor eenhuurconstructie oid als ze Maduro wel willen behouden maar nu ervaring willen laten opdoen.

600.000 uitgeven en daar ziet Ajax niets van terug? Gewoon geld weggooien, man man man. Misschien dat ze een 100k lappen maar kan me niet voorstellen dat je alles terug ziet.

26 april 2024 om 15:24

Die 600k is een schijntje met wat ze hebben uitgegeven aan miskopen.

26 april 2024 om 16:08

Wat een onzin zeg. Geen enkele miskoop heeft gratis mogen vertrekken.
Of er uiteindelijk verlies gemaakt gaat worden op de aankopen van afgelopen zomer staat totaal niet vast.

26 april 2024 om 16:13

Het kan ook gewoon investeren in de toekomst zijn. Als Ajax Maduro nu goed behandeld dan staat hij, als hij een succes is bij Almere, ook meer open voor een terugkeer.

van mij mag hij gaan, heb nooit zo
Begrepen waarom Ajax hem perse wou hebben, dit in combinatie met Maurice Steijn die ook geen ervaring had als trainer bij een topclub

Maduro heeft alleen maar voor onrust gezorgd tijdens de Steijn periode. En ook nu is als assistent trainer 0,0 in het elftal terug te zien. Ik ben hier niet rouwig om

26 april 2024 om 10:59

@krovikan

Wat wil je dan van een assistent terug zien in een elftal?
Bij PSV gaat het toch ook alleen maar over de invloed van Bosz op het spel? Ik moest zelfs googlen dat Stijn Schaars en Rob Maas uberhaupt assistent zijn.

Bij Feyenoord was Pusic ook o zo belangrijk, maar daar is weinig verschil te merken sinds hij weg is.

maduro werd toch een beetje neergezet als het brein, de tacticus, de man die ajax wel even mooi voetbal kon laten spelen terwijl steijn er meer was als people manager... achteraf gezien valt daar veel over te zeggen.
maar goed, als buitenstaander vind ik het wel lastig in te schatten wat nou de dagelijkse gang van zaken is bij zo'n club en wat maduro allemaal te vertellen heeft. Maar lijkt me duidelijk dat ajax, met het materiaal dat ze hebben, gewoon tactisch heel matig was dit seizoen. Zoveel goals tegen is gewoon beschamend en dat weten ze zelf ook. Je kan het allemaal op de spelers gooien, dat die er geen klote van kunnen maar ik denk ook dat er veel mis was met hoe uiteindelijk de poppetjes op het veld stonden en niet normaal bepaalde taken konden uitvoeren. En dat eeuwig terug komen op "ajax-dna" of "ajax systeem" zit de normale ajax supporter toch ook niet op te wachten, die willen gewoon zien dat er wedstrijden worden gewonnen lijkt me.

als dit allemaal gaat gebeuren ben ik heel benieuwd wat hij er van gaat maken bij almere. Die hebben ook volgend jaar gewoon het minste budget en dus in feite de minste selectie. Ik denk dat pastoor met zijn aanpak, een opstelling die gespitst was op niet verliezen, het natuurlijk prima heeft gedaan. Geen idee hoe de almere supporters er naar hebben gekeken, die zijn denk ik vooral blij dat ze erin zijn gebleven. Een hele prestatie.

26 april 2024 om 12:47

ajax speelde toch haar beste helft voetbal onder Maduro tegen PSV. wel bijzonder dat de meeste Ajacieden dat alweer vergeten zijn.

Wat een belachelijk bericht. Ajax heeft 6 ton uitgegeven om een assistent naar Ajax te halen en dan zou Almere hem een jaar later gratis terug mogen halen?

Werkelijk te idioot voor woorden als dit echt gaat gebeuren. Gewoon zes ton zo in de sloot gegooid voor helemaal niets.

26 april 2024 om 16:16

Ach wat zijn 6 ton voor Ajax. Ik denk dat ze gewoon goed met hem om willen gaan. Als hij een goeie trainer blijkt te zijn, zou het mooi zij als hij bij Ajax terugkeert.

Als je als coach iets wilt bouwen, kan je beter bij Almere zitten dan bij Jong Ajax. Bij Jong Ajax is presteren ondergeschikt aan individuele ontwikkeling en ben je afhankelijk van de grillen van de trainer van het eerste hoe jouw selectie eruit ziet. Bij Almere heb je een vaste groep en kan je een proces in

26 april 2024 om 13:23

Tja als je een contract hebt, dan kan je wel iets bij Almere op willen bouwen maar als Almere je niet wil vrij wil kopen, dan moet je je afvragen of Almere echt zo op je zat te wachten.

26 april 2024 om 13:38

Ik weet niet wat er in zijn contract staat, maar je laten wegpromoveren geeft ook aan dat je geen ruggengraat hebt

Mooi, ook wegwezen. Éen van de grootste ratten die lekt. Toen die Jong Ajax mocht overnemen tegen Den Bosch was het één groot drama. Mis je helemaal niks aan.

26 april 2024 om 10:23

Dat is het punt niet. Ajax heeft zes ton betaald aan Almere om hem als assistent aan te kunnen trekken. Almere schijnt niets aan Ajax te willen betalen.

Dat is gewoon te gek voor woorden. Dat kan je als Ajax zijnde nimmer accepteren want iedereen behandeld je verder als gekkie Henkie die altijd zijn portemonnee mag trekken maar zelf nimmer mag zeuren.

26 april 2024 om 10:50

Heeft Ajax een keuze? Ik ken zijn contract niet, maar als hij specifiek een contract heeft als assistent van de hoofdcoach, hoeft hij zich niet te laten wegpromoveren. Dan wordt hij of (ongewenst) assistent van de komende coach, of Ajax moet hem ontslaan of op non actief zetten. Kost ze alleen maar geld en frustratie

26 april 2024 om 11:58

Natuurlijk heeft Ajax een keuze. Er is zes ton betaald. Als meneertje gaat mokken, dan gaat ie maar twee jaartjes op de tribune zitten.

Ajax is toch geen gekkie Henkie? Zes ton betalen voor een assistent die dan binnen een jaartje gratis terug wil. Gekkenwerk.

26 april 2024 om 12:39

Geen idee wat Maduro verdient, maar dure principekwestie dan.

26 april 2024 om 13:22

Valt wel mee, de markt moet leren dat Ajax niet over zich heen laat lopen. anders betaal je elke keer tonnen voor niets terwijl de medewerkers een jaartje later gewoon weer gratis de deur uit lopen.

Je kan niet elke keer gekkie Henkie blijven, zelfs clubs als Almere nemen je niet meer serieus.

Dus een keertje de poot stijf houden dan leren ze ervan. Als je Ajax te pakken neemt, dan krijg je het gewoon terug op je bord.

26 april 2024 om 13:37

Dat zeg ik: dure principekwestie.

26 april 2024 om 13:46

Zo moet je inderdaad omgaan met oude club personen. Lekker er een principe kwestie van maken voor 6 ton, en hem geen mooie stap gunnen.

26 april 2024 om 13:55

Gunnen? Ajax heeft zes ton aan Almere voor hem betaald en nu na een jaartje mag hij gratis weer terug?

Dat moet Ajax hem maar gunnen?

Iedereen lacht Ajax uit. Als gekke Henkie die je elke keer het vel over de neus kan trekken. Lachend zes ton afkoop vragen voor een assistent om hem een jaartje later weer gratis op te pikken.

Ja oude club personen moet je voor zes ton vrij kopen en dan gratis terug laten gaan. Echt iets om trots op te zijn als club.

26 april 2024 om 16:53

Ik heb eerder het idee dat ze maar wat graag van Maduro af zijn. Als dat het geval is heb je er meer aan om het gratis te laten vertrekken dan om hem maar ergens weg te zetten in een andere rol. Het is ook niet alsof een toekomstige manager nog de optie wordt gegeven om met Maduro als assistent te werken.

Dan kun je heel principieel gaan doen over een paar ton en misschien een symbolisch bedrag terug krijgen want 6 ton krijg je sowieso niet voor hem, maar de vraag is wel of je er zelf iets aan hebt. Als ze echt toekomst zien in Maduro kunnen ze best hun poot stijf houden, maar anders lekker laten gaan en dan kun je maar het beste zo snel mogelijk je verlies nemen en verder bouwen aan een organisatie met mensen waar je wel toekomst in ziet.

Ik voorspel degradatie voor AC volgend seizoen. 0,0 bewezen en toegevoegd bij ajax dit seizoen

Voor de hype rondom Maduro was het toch niet best afgelopen seizoen. Heb niet echt de indruk dat zowel Maduro als Bakkati nou echt wat aan Ajax heeft toegevoegd. Ook te bizar voor woorden dat je 600,000 euro hebt betaald voor hem om hem dan later gratis aan Almere City te laten gaan. Dat zou toch wel te idioot voor woorden zijn. Maar ja dat zegt genoeg over het beleid van Ajax de afgelopen 2 jaar.

Deze man is het toonbeeld voor Ajax.
Totaal geen interesse op de bank enigste wat hij doet is candy crushen op ze ipad.
Geen inbreng en geen enkele poging tot motivatie naar spelers of de trainer toe.
Hij zal vast mooi salaris strookje hebben want dat is het enige wat hij ophaalt bij ajax.

Mag toch hopen dat Ajax die 6 ton teruggaat verlangen van of Almere of Maduro als die echt gaat.

Hier wordt ik als ajacied best blij van. Heeft totaal niet laten zien een goeie assistent te zijn. Neem aan dat Ajax 6ton verlangt voor Maduro? Dat is immers ook door Ajax betaald aan Almere,

26 april 2024 om 13:57

Ik ben bang dat je aan mag nemen dat er niets tot heel weinig betaald wordt. Niemand is zo gek om zes ton te betalen voor een assistent. Die haal je een jaar later gewoon schuddebuikend van de lach weer gratis op.

Prima, is de eerste degradant van volgend seizoen ook weer bekend. Vond hem als analist fijn om naar te luisteren, maar steekt mensen makkelijk in de rug. Als hoofdtrainer gaat je dat de kop kosten.

De grootste fout die Almere city kan maken eerst laat hij ze in de steek voor een mooi baantje bij Ajakes en nu het daar helemaal een grote rotzooi een Gao's is nu gaat hij weer terug naar Almere hoe dom moet je als leiding van Almere zijn om Maduro weer terug te halen en nu ook nog als 1'e trainer zogauw als hij daar zit en hij kan bij een andere club 10 euro meer verdienen dan is hij weer vertrokken. ja het gezegde is waar een ezel stoot altijd meer dan 1 keer zijn hoofd.

Hebben we het bonnetje nog van die 600? Sturen we hem gewoon retour.

Leuk voor Maduro. Een goeie stap denk ik en ik hoop echt dat hij slaagt. Hij heeft zich bij Ajax niet echt kunnen laten gelden en het is moeilijk te beoordelen wat zijn inbreng was. Maar het lijkt me leuk, dat als hij het goed doet bij Almere, hij alsnog bij Ajax terugkeert.

Zonde, had hem graag in Amsterdam gehouden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren