Frenkie de Jong boos: ‘Dat betekent niet dat wij eronder moeten lijden’

Donderdag, 25 maart 2021 om 08:44

Frenkie de Jong en Daley Blind begrijpen weinig van het feit dat er bij WK-kwalificatiewedstrijden geen VAR of doellijntechnologie wordt ingezet. Voorafgaand aan openingstreffer van Burak Yilmaz leek er aan de andere kant hands gemaakt te worden, terwijl een kopbal van Matthijs de Ligt op slag van rust voor of achter de doellijn werd weggehaald. Oranje ging uiteindelijk met 4-2 onderuit op bezoek bij Turkije.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Snap jij de frustratie over het ontbreken van technologische hulpmiddelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

100 reacties (laatste reactie door chilii)

Ik hoor van alle kanten, we hadden het zelf beter moeten doen, MAAR... Nee niks maar, ze lieten het gewoon gebeuren gisteren, het was weer eens helemaal niks. FdB out, Bosz in en dan gaan we hopelijk weer ballen (tonen).

25 maart 2021 om 09:08

Vergeet Lodeweges niet te ontslaan. De man die Wijnaldum rechtsbuiten zet en alleen maar onzin uitkraamt lijdt alle trainingen en heeft meer invloed dan de meeste mensen denken. Ik heb de training voor de wedstrijd toevallig gevolgd en die man is zowat de hele training aan het schreeuwen.

25 maart 2021 om 09:27

Kwa teams hebben Nederland en Turkije een gelijkmatig elftal, maar het verschil zit in de coach en mentaliteit. Nederland onderschatte Turkije en de spelers waren te nonchalant. Kijk hoe depay de penal neemt, wat denkt die wel, dat die messi is?

25 maart 2021 om 09:35

Kwalitatief vind ik Nederland zowel op het middenveld als verdediging beter. Probleem is dat Nederland aanvallend niks voorstelt, met onze beste aanvaller Depay die vaak meer slechte dan goede wedstrijden speelt.
Maar wat gisteren de doorslag heeft gegeven is niet kwaliteit maar effectiviteit en mentaliteit. Nederland speelde als een stel slapjanussen.

25 maart 2021 om 09:39

Wie heeft Nederland buiten de Ligt en v Dijk in de verdediging dan ?

Caglar Söyuncu
Kaan Ayhan
Merih Demiral
Ozan Kabak

Je snapt toch wel dat het totale plaatje bij Turkije er gewoon veel beter uitziet ?

25 maart 2021 om 09:46

De vrij, van dijk en de ligt zijn gewoon alle drie een stuk beter?

25 maart 2021 om 10:02

Nou Merih Demiral speelde De Ligt gewoon uit de basis bij Juventus. Caglar Soyuncu is 1 van de beste cv in engeland en Ozan speelt op zijn 20e bij liverpool. Zeki vaste rb van lille.

25 maart 2021 om 10:16

in welke wereld speelde Demiral De Ligt uit de basis?
Vorig seizoen toen De Ligt 29 wedstrijden speelde in de competitie en Demiral 14?

Of dit seizoen nu De Ligt er al 16 heeft gespeeld en Demiral 6?

En De Ligt volgend jaar Capitano

25 maart 2021 om 10:17

En De Ligt weer Demiral uit de basis, wat is je punt? Je schijnt te vergeten dat de Vrij positief getest is en v Dijk geblesseerd is. Zullen er bij de volgende wedstrijd weer bij zijn tegen jullie.

25 maart 2021 om 10:17

Botman is vaste centrale verdediger van Lille...dus daar hoef je niet zo goed voor te zijn.

25 maart 2021 om 10:28

Nou we hebben Blind ook gezien gisteren en De Ligt. Gewoon weggesprint door onze dikke teddybeer Ozan Tufan. Zelfs met sneijder, van persie, robben hebben we jullie nog jantje gegeven in 2015. Turkije altijd nummer 1!!!!

25 maart 2021 om 10:30

@ 19o3besiktas. De ligt krijgt overduidelijk de voorkeur tov Demiral bij Juventus. Ozan is alleen gehaald naar Liverpool als tijdelijke optie omdat alle verdedigers geblesseerd zijn. Kaan kent niemand. En Caglar is idd een prima speler, maar niet beter dan de vrij, van dijk en de ligt. Volgens mij verlies je een beetje je hoofd na de overwinning van gisteren. Wel realistisch blijven. Of je bent gewoon aan het zuigen. In dat geval is het heel kinderachtig.

25 maart 2021 om 10:32

Lierse

Nou dat vind jij, ik vind alleen van Dijk er boven uitsteken, in potentie heeft Turkije een zwaar betere verdediging, maar dat is dan weer mijn mening.

25 maart 2021 om 10:34

Aké, van Dijk, De Vrij?

25 maart 2021 om 11:01

Demiral had zijn kruisband gescheurd en bovendien in een wedstrijd waarin hij had gescoord. Als hij die pech niet had gehad zou die nu veel verder staan dan die nu staat.

25 maart 2021 om 11:43

En de Ligt zijn schouder uit de kom en lang uit de roulatie en dit seizoen een positieve coronatest. Nogmaals wat is je punt? Overigens ben ik voor een centraal duo de Ligt /Demiral. Beide topspelers.

25 maart 2021 om 18:54

Van Dijk Europees voetballer van het jaar 2019, de Vrij volgens mij de beste verdediger vorig seizoen en de Ligt meer dan 2x zoveel basisplaats dan Demiral bij Juve. Dus ik weet niet waar jij je statistieken vandaan haalt. Lijkt mij meer een voorkeursgevoel bij jou.

25 maart 2021 om 10:30

Gewoon slappe hap en ongeinspireerd. Dit Nederlands elftal is alleen maar goed als ze er allemaal voor gaan. De zogenaamde leiders Depay en Wijnaldum waren nergens, dat de keeper geen gelukkige wedstrijd heeft helpt ook niet..

Mbt De Boer kun je hem (met deze selectie) vooral verwijten dat hij het niet heeft aangedurfd om De Roon eruit te halen ten faveure van Klaassen, dat hij Tete erin zet ipv Dumfries, Malen aan de zijkant (?) en dat hij mensen te lang laat staan en in de rust bij een 2-0 achterstand niet wisselt (alle aanvallers raakten geen pepernoot in de eerste helft, Wijnaldum enorm slecht).

De roep om Peter Bosz lijkt logisch, maar toch ook weer niet. De man wint niks en speelt op een enorm naieve manier. Leuk om naar te kijken, maar je hebt er niks aan, want je gaat veel tegengoals krijgen en onze aanval is nou niet bepaald wereldniveau te noemen. Memphis is een leuke speler, als hij voor de ploeg speelt en niet de grote meneer uit wil hangen, Malen, Berghuis, Bergwijn allemaal veel te licht. Malen gister zelfs bedroevend, dat is geen speler voor een 4-3-3 aan de zijkant.

Kijk ook hoe mooi de grensrechter op de doellijn staat om goed te kunnen beoordelen. Wat een kneus.

25 maart 2021 om 08:55

En als die op de achterlijn staat en daardoor ziet hij een offside niet dan zou je daar weer wat over te zeggen hebben.

25 maart 2021 om 09:08

In principe staan er twee speler van Turkije achter de doellijn, dus dan zou de scheids om buitenspel waar te kunnen nemen ook prima op de achterlijn kunnen staan. Maar goed, het gaat allemaal zo ongelofelijk snel en knappe grens die dat bij kan houden en ook nog goed de situatie kan beoordelen. Juist in dit soort situaties moet zo'n man gesteund worden door een var of door doellijn technologie. Vin dat je de grens niet echt iets kunt verwijten

25 maart 2021 om 09:15

Die liepen pas later naar de doellijn, die stonden er nog niet toen de corner genomen werd.

25 maart 2021 om 09:19

Hij hoort op één lijn te staan met de laatste speler. Dat was dus niet het geval en derhalve een fout. Maakt verder niet uit, Nederland speelde waardeloos en had veel pech.

25 maart 2021 om 09:22

Kijk nog even terug, hij stond gewoon juist gepositioneerd.

25 maart 2021 om 09:33

Boven is de foto. ëén meter van de doellijn kijkt hij schuin. Dat vertekent zijn zicht.

25 maart 2021 om 09:42

Die foto is al lang getrokken nadat De Ligt kopte. Op het moment dat De Ligt naar doel kopt, stond de grens gewoon op de hoogte van de laatste man van Turkije. Dat hij dan niet met de snelheid van de kopbal van de ligt naar de doellijn loopt, is nogal logisch.

Dan stel ik voor dat de Nederlands internationals gaan betalen voor de VAR en doellijntechnologie in Burundi-Lesotho. Een te volgen redenering van de fifa dus naar mijn idee.

25 maart 2021 om 09:09

Dit vind ik zo een vreselijk simpele redenering. Je kunt het toch ook gewoon aanpassen naar continent? Doe je het in Afrika niet, in Europa wel. In Europa hebben wij immers voldoende landen waar ze wel gewoon die technologie voor handen hebben. In Turkije zonder twijfel.

25 maart 2021 om 09:16

Vrij simpel gelijkheid. Kan Andorra dat zo maar even betalen? En moet Andorra dan minder kans krijgen op een eerlijke wedstrijd omdat ze minder geld hebben dan Nederland?

25 maart 2021 om 09:22

Dan stel je een bepaald plan op waardoor de grotere landen de mindere goden financieel compenseren en het desnoods vergoeden. Ze hebben hun mond vol over fair play. Als die technologie er dan is moet je hem ook gebruiken. Denk overigens niet dat wij er iets aan hadden gehad gisteren. Maar het gaat mij meer om het principe. Dit heeft Ierland tegen Frankrijk bijvoorbeeld al eens een WK gekost doordat een overduidelijke handsbal niet werd gezien.

25 maart 2021 om 09:22

Dan moeten ze dus ook allemaal een even groot stadion hebben om het aantal supporters gelijk te hebben? En allemaal evenveel uitsupporters? Allemaal dezelfde scheidsrechter? Hetzelfde veld?
Gelijkheid vind ik een drogreden.

25 maart 2021 om 09:23

Andorra heeft sowieso geen kans om zich te plaatsen voor het WK, maar dat terzijde. De Uefa kan als bond prima verzorgen dat er 4 camera's geplaatst worden (aan weerszijden van elke goal) en dat er een caravan staat voor een video-arbiter. Dat kan zelfs op afstand met live verbinding als ze willen. Stelletje vastgeroeste lui, er vliegt een helicopter rond op Mars maar een videoarbiter aanstellen voor WK kwalificatie is te gecompliceerd? Kom nou toch, ik vind het echt een zwaktebod dat je niet je geen VAR en doellijncameras hebt. En nee, niet doordat het Nederland gisteren evt. goed uit had kunnen komen, dat zei ik vooraf ook al. Zelfde geldt overigens voor de groepsfase van de EL bijvoorbeeld.

25 maart 2021 om 09:26

@dr.mario, prachtig voorbeeld. Nederland speelt tegen Andorra en de laatste minuut kopt de ligt een bal binnen, maar geen VAR en doellijntechnologie waardoor de goal niet wordt goedgekeurd en Nederland eruit ligt. Ondertussen gebeurd precies hetzelfde in Frankrijk-Ierland maar daar is wel een VAR en wordt de goal goedgekeurd waardoor Frankrijk wel doorgaat. Allemaal heel eerlijk.

25 maart 2021 om 09:31

Je laat voor je mooie voorbeeld even links liggen dat ik de zin ervoor letterlijk aangeef dat de grotere landen er in samenspraak voor Eufa en FIFA voor moeten zorgen dat de technologie in elk stadion in Europa is? Dat maakt dus dat in jouw voorbeeld de VAR gewoon doet wat-ie moet doen.

25 maart 2021 om 09:34

Daarom som ik ze op @lierse
Allemaal drogredenen, net als geen doellijntechnologie en var gebruiken als dat mogelijk is.

25 maart 2021 om 09:43

Dus je denkt dat dat nog nooit op tafel heeft gelegen? Dat plan is gewoon afgeschoten toen de voetbalbonden hoorden dat ze dan minder inkomsten zouden hebben denk ik dan.

25 maart 2021 om 10:40

Doellijn technologie en VAR is wel ietd anders dan (uit) supporters, maar dat kun je zelf ook wel verzinnen, hoop ik. Zoals eerder aangegeven, stel Andorra speelt tegen Nederland, dan heb je hier wel alle technologie omdat hier wel het geld is, maar speel je uit in Andorra niet. Is toch raar dan?

25 maart 2021 om 10:45

Ik vind het onzin. Ze hebben toch ook niet allemaal dezelfde kwaliteit arbitrage?

25 maart 2021 om 09:09

Wat heeft dat met elkaar te maken? Gewoon inzetten wanneer het kan. Wat heeft de wedstrijd van TUR-NED te maken met een wedstrijd tussen Lesotho en Senegal? Ze zitten niet eens bij elkaar in de poule.

25 maart 2021 om 09:19

Omdat ze allen een wk-kwalificatie spelen?

25 maart 2021 om 09:27

Precies, met de redenering van Davy de Pauw kan je in een WK-eindronde ook zeggen, in deze poule doen we wel VAR en de andere Poule niet

25 maart 2021 om 09:38

@lierse, ja en ..? Ik zie nog steeds geen verband. De Fifa moet de wedstrijd zo eerlijk omgelijk laten verlopen. Dat doen ze met een onpartijdige scheids. Als die scheids geholpen kan worden met technologie, waarom zou het dan oneerlijk zijn als NL hier 90% van de tijd gebruik van kan maken en Lesotho maar 10% van de tijd? Ook bij de wedstrijden van Lesotho is een onafhankelijke scheids aanwezig die zijn best doet de wedstrijd eerlijk te laten verlopen. Een VAR kan eveneens voor beide teams positief en negatief uitvallen. Ik zie niet in waarom het oneerlijk zou zijn.

25 maart 2021 om 10:02

Puur om het feit dat een eventuele VAR de goal van gisteren wel goed zou kunnen keuren (ook al zal er wel geen camera op de doellijn hebben gestaan) terwijl dit bij Lesotho niet mogelijk zou zijn geweest. Dat had Nederland in theorie gisteren 1 of 3 punten op kunnen leveren die van belang kunnen zijn voor WK-kwalificatie.

25 maart 2021 om 09:11

De vraag is waarom een land als Turkije, waar ik even van uit ga dat dat land het kan betalen, niet wel een var en/of doellijntechnologie mag inzetten. In de arena zijn alle benodigde voorwaarden bijvoorbeeld al aanwezig. En dan zegt de FIFA dat er in minder welvarende landen geen geld voor is, dat snap ik wel, maar dat is toch geen reden om het niet te benutten in landen waar het wel kan?

25 maart 2021 om 10:44

Blijkbaar wel, want anders verloopt de kwalificatie niet eerlijk toch? Zie het als beker wedstrijden. PSV speelt uit bij een amateur club en dus geen VAR/doellijntechnologie, Feyenoord speelt thuis en wel die technieken. Bij PSV wordt er iets gemist wat ervoor zorgt dat zij worden uitgeschakeld, bij Feyenoord wordt iets juist waargenomen waardoor zij doorgaan. Dan verloopt het toch niet eerlijk?

25 maart 2021 om 11:46

Waarom is dat niet eerlijk? Ik vind dat je naar de afzonderlijke wedstrijd moet kijken. In jouw voorbeeld zou het dubbel oneerlijk zijn als je op alle velden geen var installeert. Dan wordt er bij PSV en Feyenoord iets gemist. Als je bij Feyenoord wel var hebt, dan is maar een van de twee wedstrijden oneerlijk gegaan.

25 maart 2021 om 09:12

Nou, jij zegt dat zo, maar het is inderdaad wel bijzonder dat er aan de ene kant honderden miljoenen aan bids, salarissen en sponsorgelden worden uitgegeven, maar er is geen geld voor een VAR of doellijntechnologie tijdens een interland. Dat zou toch anders moeten kunnen, zou je zeggen.

25 maart 2021 om 09:20

De Knvb wilt zoveel mogelijk geld. Je kunt een algemene pot maken maar dan dalen de inkomsten voor de bonden. Het gaat natuurlijk bij iedereen over eigenbelang.

25 maart 2021 om 09:43

Dat klopt inderdaad, maar dat wil niet zeggen dat dit altijd de beste keuze is. De Fifa is ervoor om te zorgen dat wereldwijd het voetbal volgens dezelfde regels en met dezelfde faciliteiten wordt gespeeld. Bovendien vraag ik me af of investeren in een technologiesysteem dat in ieder land in 1 stadion wordt toegepast, nou echt zoveel kost over de jaren heen (afschrijving ed meegerekend).

25 maart 2021 om 09:16

Deze WK kwalificatiewedstrijden vallen onder leiding van de Uefa dus doellijntechnologie tijdens Burundi - Lesotho hebben wij niks mee te maken, de CAF staat vrij om te kiezen of zij dit wel of niet willen gebruiken. Ik vind dat de Uefa dit gewoon hoort te regelen, kwalificatie voor het grootste toernooi ter wereld zeg, daar hoort gewoon een VAR te zijn en een camera op de achterlijn vlak naast de palen. Dat hoeft niet per se dat dure hawk eye systeem te zijn, gewoon een camera parallel aan de achterlijn en een VAR die deze beelden kan pauzeren en beoordelen. Hoe kun je in wedstrijden met dergelijke belangen een stap van 10 jaar terug in het verleden maken op technologisch gebied..

25 maart 2021 om 09:18

Elke wedstrijd van Andorra of Liechtenstein kunnen we ook als willeurig voorbeeld aanhalen? Je kunt natuurlijk een algemene pot maken waardoor de kosten gedeeld worden onder alle deelnemers, maar dan gaat er minder geld naar de Knvb dus dat zal wel geen optie zijn.

25 maart 2021 om 09:28

Je moet dan inderdaad een pot maken bijvoorbeeld ja. En laten we niet doen alsof dit vele miljoenen kost ofzo.. Even een paar cameras (tijdelijk) plaatsen in de stadionnetjes in Vaduz en Andorra la Vella en je bent er. Live verbinding met een arbiter (die niet eens per se hoeft af te reizen naar het betreffende land). Ja, het kost een beetje geld inderdaad, maar ik vind dat echt geen overbodige luxe. Het is niet het Paasvoetbaltoernooi van basisschool de Viersprong ofzo he, het is een WK kwalificatiereeks!

25 maart 2021 om 09:45

Op zich ben in het met je eens maar vergeet niet dat er heel veel camera’s aanwezig moeten zijn voor een VAR (de casus Eupen in de beker is een goed voorbeeld). Ik een natuurlijk ook voorstander van een VAR. Maar dan bij iedereen en niet bij sommigen.

25 maart 2021 om 09:45

Exact dit, Sanderk! De Fifa krijgt gruwelijk veel geld om toernooien in landen als Qatar te spelen, geef een deel daarvan dan terug aan het voetbal.

25 maart 2021 om 09:57

@DNSDKR, je weet toch dat de fifa en de uefa heel veel geld aan de nationale bonden geven? Die stoppen echt niet al dat geld in hun eigen zakken hoor.

25 maart 2021 om 10:06

Er zijn regels vastgesteld hoe een veld erbij moet liggen, of welke faciliteiten er aanwezig moeten zijn in het stadion. VAR kan ook onderdeel uitmaken van deze regelgeving. Een speler hoeft zich niet te bekommeren over hoe dit geregeld wordt. De VAR is geïntroduceerd en zal nu, in ieder geval in de belangrijke wedstrijden, ingezet moeten worden. Dan maar spelen in geselecteerde stadions waar het wél toegepast wordt. Als er straks een type Henry-handsbal incident plaatsvindt op een veld waar geen VAR wordt toegepast, dan is iedereen in rep en roer. Ps. In Andorra zijn de geldzorgen niet perse groot hoor

25 maart 2021 om 10:23

Op zich heb je een punt. Binnen Europa zou het moeten lukken. Dus zeker bij EK-kwalificatie moet je het doen. Maar ik kan de Fifa wel volgen. Of iedereen, of niemand. Het is een vrij duidelijk principe.

25 maart 2021 om 10:50

Het is een duidelijk principe, maar totaal niet onoverkomelijk Lierse1997. Het is gewoon echt zwaar ouderwets om in deze tijd zo een WK kwalificatie af te werken. Ik snap wat je zegt hoor, maar dat zijn toch allemaal peanuts argumenten.. Als de FIFA het wil, kunnen en moeten ze het regelen. Zo simpel is het gewoon. Ja het kost een beetje geld, maar so what? De technologie, zeker in het geval van doellijn technologie, is er al jaren. Maar bij het grootste mondiale toernooi, is het niet te gebruiken doordat personen beren op de weg zien die er niet zijn? Kom op zeg.. Perfecte illustratie van wat er mis is met de FIFA en de voetbalwereld bobo's.

25 maart 2021 om 12:06

Waarom wordt altijd de schuld gelegd bij de fifa? De nationale bonden zijn een grotere schuldige aan dit alles naar mijn idee.

Het is inderdaad bijzonder te noemen dat bij wedstrijden waar het belang zo groot is, er geen VAR of doellijntechnologie aanwezig is. Al moet ik zeggen dat ik de fifa wel begrijp, zij willen natuurlijk ook de minder bedeelde landen gelijke kansen geven.

25 maart 2021 om 09:14

Geef dan een paar miljoentjes minder uit aan bonussen, premies etc, dan kun je dit voor interlands wel gewoon regelen.

25 maart 2021 om 09:43

Of speel álleen bij die wedstrijden dan zonder Var. Dat een enkeling geen toegang heeft tot dure technologie wil toch niet zeggen dat 80% van de andere wedstrijden, die hier wel beschikking tot hebben, geen gebruik mogen maken van deze middelen. Het doet is een eerlijkere wedstrijd, dan pas je dat toch toe waar mogelijk?

25 maart 2021 om 10:44

@lucas, maar dan ga je dus een onderscheid creã«ren tussen rijke landen en minder bedeelde landen. Waarom zouden Europese landen meer recht hebben op een var dan pak 'm beet Burkina Faso of Jamaica? Het is óf allemaal wel, óf allemaal niet. Dan zal de Fifa zelf de var moeten betalen. Blijft er alleen minder geld over voor steekpenningen aan Qatari..... ;-)

De corner had al niet eens gegeven mogen worden. Daar ging toch een overtreding van Wijnaldum aan vooraf, dus snap het gezeur niet over wel of niet over de lijn.

25 maart 2021 om 09:24

Al met al heeft Turkije toch wel terecht gewonnen. Het is alleen zo vreemd dat de VAR nu niet gebruikt wordt, terwijl de handsbal van Henry juist altijd als grootste reden werd en wordt aangehaald voor de invoering daarvan. Voor deze wedstrijd verandert het niets en Turkije verdiende de punten, maar we hebben nog een hele kwalificatiecyclus te gaan. Dus het is wel terecht om nu aan te kaarten dat het belachelijk is dat VAR niet wordt gebruikt.

Als er VAR was geweest had NL de corner niet eens gekregen. Ozan Tufan wordt volop getrapt en de scheids geeft een corner. Nederland was 3x niks, Turkije dat niet eens met zijn sterkste opstelling speelde scoort er gewoon even 4. Hoogmoed wordt heerlijk afgestraft en een totaal verdiende overwinning. De Nederlandse spelers,fans, en analisten moeten de fouten bij hun zelf zoeken, wat een kwaliteitsloze selectie is dit toch, geen schim van de ‘echte’ Holland. Turkije en Noorwegen zullen wel uitmaken wat er verder gebeurd in dit groepje, Nederland lijkt mij geen serieuze kandidaat om door te gaan. Turkije is behalve de spits positie in elke linie bijna sterker. Al helemaal qua goalkeeper, wij hebben 2 van de beste jonge opkomende keepers ( Altay en Ugurcan ) terwijl Nederland niet eens een fatsoenlijk keepertje kan opstellen. Mooie wedstrijd, NEXT !

25 maart 2021 om 09:24

''als er VAR was geweest had NL de corner niet eens gekregen ''. Als je zoiets stellig roept ken dan tenminste de regels. Corners kunnen niet worden teruggedraaid aangezien de VAR daar niet voor wordt gebruikt. die corner had dus gewoon blijven staan.

25 maart 2021 om 09:35

Dus als we beide tegen elkaar wegstrepen dan is het toch goed ? Corner had nooit gegeven mogen worden en de pingel is dus gemist zonder Var.

Deal ?

25 maart 2021 om 09:41

Haha, zo werkt het natuurlijk niet. Jij roeptoetert dat de corner niet gegeven had mogen worden want de VAR had die teruggedraaid. Nouja, nee. Want dat doet de VAR niet. Leek mij trouwens geen doelpunt, maar de VAR doet niets aan corners en vrije trappen.

25 maart 2021 om 12:11

Gewoon onzin Chillii. Met VAR en doellijntechnologie had het 1-2 gestaan in de rust. Dat Turkije kennelijk expres geen VAR wil aanschaffen zodat zij daarvan kunnen profiteren zegt genoeg. Ik win liever gewoon op een eerlijke manier. Maar daar zal jullie president wel geen boodschap aan hebben. Prima, volgende keer in Amsterdam met Var!

25 maart 2021 om 09:25

Haha jij bent gek, Nederland is geen echte top meer maar jouw turkije is ook geen hoogvlieger zeg. Dat jij na 1 wedstrijd Nederland al afschrijft is al helemaal mooi. Nederland wordt gewoon groepswinnaar. Onthoud dit maar. Turkije is ook helemaal niet in elke liniet sterker. Weet totaal niet hoe je hier bij komt? Omdat ze gister wat geluk hadden?

25 maart 2021 om 09:29

Ik ben jaloers op je posiviteit maat. 'laagvlieger' Turkije geeft je wel even 4 om de oren, waar heel Nederland al zeker was van een 0-5. Dus dit smaakt extra lekker.

Begrijp me niet verkeerd, ik juich voor Oranje elke wedstrijd wat niet tegen Turkije is ook gewoon mee, dus hoop natuurlijk dat NL zich wel plaatst, alleen al voor de carnaval achtige sfeer hier. Maar ik heb er een hard hoofd in als je ziet wat voor materiaal er aanwezig is.

25 maart 2021 om 10:25

Achja op een slechte dag kan je in turkije verliezen. Ik snap dat veel mensen te makkelijk gedacht hebben misschien maar onterecht gezien de ek kwalificatie. Helaas voorin te pover en gravenberch mag er wel in ipv de roon. Wordt tijd dat we weer gaan voetballen. Succes en we zien eind vd rit waar beide landen staan👍🏻

25 maart 2021 om 11:50

1) je VAR punt klopt niet. Die kijken niet naar al dan geen corner. 2) Nederland kwaliteitsloos noemen. Dat is kul. 3) Of Nederland serieus mee gaat doen in de poule, is vooralsnog NIKS over te zeggen. 4) Keeper kwestie heb je gelijk in. Al denk ik zelf dat Cillissen er er minimaal 1 uit had gehouden. 5) Het is vreemd om andere te betichten van arrogantie als je zelf met zulke ongenuanceerde teksten komt. Klinkt mij meer als provoceren!

25 maart 2021 om 12:14

Dat heet geen provoceren maar een koekje van eigen deeg.

Ga maar eens de topic langs van voor de wedstrijd, dan zie je pas wat misplaatste arrogantie is en wat niet.

Dit is voetbal, als je dan wint mag je op een respectvolle manier de tegenstanders even jengen, net zoals bij Feyenoord-Ajax of Fener-Gala, dat hoort erbij.

Ik wil juist dat Oranje zich plaatst, kan ik ook tüüüteren voor Nederland ipv alleen Turkije of andersom

25 maart 2021 om 12:25

Oke, ik geloof meteen dat er kneuzen tussen zitten die Turkije min of meer beledigend aan het onderschatten waren. Probleem is dat die figuren niet meer hier te vinden zijn (want verloren)... gefeliciteerd iig. Dik verdiende overwinning.

25 maart 2021 om 10:24

Ken je het gezegde één zwaluw maakt nog een zomer? Na één waardeloze wedstrijd van Nederland je conclusies trekken, dat is pas arrogantie. Nederland is een bij elkaar geraapt zooitje absoluut en speelde waardeloos, maar Turkije is zeker niet beter. Zeker niet als de Vrij, Aké en v Dijk fit zijn. Turkije heeft gewonnen op effectiviteit (want hoevaak hebben ze iets gecreëerd? En twee keer (de laatste was prachtig) raak geschoten van afstand) en op mentaliteit.

Oranje was vreselijk slecht gisteren hoor, maar hij heeft een punt. Vliegt die 2-1 erin voor rust, krijg je in de tweede helft een hele andere wedstrijd. Het is dan uiteindelijk helemaal zuur als het 4-2 wordt, je een penalty mist en deze goal niet toegekend krijgt. Nogmaals, Oranje was barslecht en 4-4 had ik nog steeds heel matig gevonden, maar kom op...

Je zou kunnen twijfelen of de bal over de lijn was, ik denk eerlijk gezegd van niet. Beide geclaimde handsballen waren natuurlijk geen strafschop.
Misschien begint het ermee de "fout" eens een keer niet bij een ander te zoeken maar bij jezelf. Blind en zeker de Jong kunnen veel beter dan wat ze hebben laten zien. Blind is als Cv sowieso niet zo'n hele goede keus, hij is echt te traag. De Jong draaide de hele tijd terug maar dat kwam voornamelijk doordat de spitsen bijna de hele tijd weg bewogen en veel te weinig in de bal kwamen.

Hele slechte wedstrijd alleen heb ik er een hard hoofd in dat het voetballend echt veel beter wordt met de Boer als trainer.

25 maart 2021 om 09:48

Je kunt wel klagen over de snelheid van Blind, maar zijn traagheid heeft ons niet in de problemen gebracht volgens mij? Of kwamen die schoten van randje 16 door de traagheid van Blind? Ik heb twee maal nul druk op de bal gezien aan de rechterkant van de verdediging, waar notabene het 'verdedigende' blok stond met Tete, de Ligt en de Roon en een stomme overtreding van Wijnaldum op randje 16 waar de vrije trap voor de 4-2 uit kwam. Bij de penalty was het juist Blind die wel druk op Yilmaz aan het zetten was, maar er kon iemand vogelvrij de 16 in lopen, waar onze spits notabene achteraan moest. Ik vond dat met name Wijnaldum heel vreemd liep die stond vaak naast Malen en liep helemaal niet tussen de linies, de Roon kun je voetballend ook weinig mee. Pas toen Klaassen erin kwam begon het te lopen, die liep zich het snot voor de ogen om oa. ruimtes te maken. Dat heeft een Frenkie de Jong nodig. Ik zou overwegen Wijnaldum te laten banken, die was echt ondermaats, vooral ook omdat je daar meer van verwacht. Start maar een keer met Frenkie, van de Beek/gravenberch en Klaassen. Met alle respect maar iedereen zou van te voren Wijnaldum opgesteld hebben, dat die totaal niet presteert kan er nog wel bij voor Frank de Boer.

25 maart 2021 om 09:52

Blind werd er 1 x kinderlijk uitgelopen daar kon de Ligt nog net herstellen.
Ook stapte hij niet in bij de strafschop tegen daar had hij wat meer mogen doen en bij de 3-0 stond hij , net als de andere verdedigers trouwens braaf toe te kijken hoe er van buiten de 16 meter gescoord werd. De laatste twee gevallen hebben niets met snelheid te maken maar met niet goed anticiperen. Blind op het middenveld kan in een goed lopend team maar achterin moet je hem gewoon niet willen hebben.

Doellijntechnologie kost ongeveer 320k in aanschaf en 64K per jaar per stadion. Er zijn 209 leden van de Fifa, dus in totaal kost dat 66,88 miljoen euro om in elk land dit voor één stadion door te voeren. De begroting over 2019-2022 bedraag 6,44 miljard dollar, zeg maar 5,5 miljard euro (huidige wisselkoers). De winst in die periode bedraagt (in euro's) naar verwachting 84,69 miljoen euro. M.a.w., als de Fifa het eerlijk wil spelen, dan kan het dit zelfs vanuit de winst betalen. Daarnaast zou men ook in de begroting er vast wel ruimte voor kunnen vinden; het is 1,2% van je totale begroting. Doellijntechnologie in Nederland heeft ongeveer 5 miljoen gekost voor de eredivisie. De VAR kost op jaarbasis 1,7 miljoen voor Nederland. Op basis van 306 wedstrijden is dat dus een dikke 5.555 euro per wedstrijd. Dat lijkt me peanuts voor de Fifa gedurende de WK kwalificatie. Pakweg 800 wedstrijden keer (laten we het makkelijk houden) 6K = 4,8 miljoen. Dus om voor de WK kwalificatie VAR en doellijntechnologie in te voeren, is er net nog geen 72 miljoen euro nodig over een periode van 2,5 jaar. Dat geld moet toch ergens te vinden zijn.

25 maart 2021 om 10:28

@frizz - dankzij jouw mooie berekening kan ik nu mét onderbouwing zeggen wat ik al wilde, namelijk: als de Fifa een toernooi organiseert en wil dat de overkoepelende bonden zoals Uefa ervoor zorgen dat de kwalificatie zo eerlijk en zuiver mogelijk verloopt, dan mogen ze daar hun behoorlijk dik gevulde portemonnee wel eens voor trekken! Extra pijnlijk om te zien dat zien dat ze dit dus heel makkelijk hadden kunnen financieren. Maar zelfverrijking heeft kennelijk meer prioriteit.

Oranje faalt collectief en waar beginnen ze over: de Var. Beter kijken ze naar zichzelf. Zo slap voetballen. De simpelste dingen gingen fout.

Zeldzaam dat ik zo de VAR heb gemist, het was een ouderwets avondje genaaid worden, wat uiteraard grotendeels te wijten was aan Oranje zelf, maar toch.

25 maart 2021 om 09:48

Ik denk niet dat de Var veel had veranderd. Beide "handsballen" waren niet strafschopwaardig en ik vraag me echt af of de bal echt over de lijn was, het zou kunnen hoor maar ik heb de indruk van niet.

Hand in eigen boezem, daar heeft het merendeel van deze blagen nog nooit van gehoord blijkbaar.

Ik blijf erbij, dit soort wedsteijden zonder var doen ze als stiekeme reclame voor var, want het kan idd echt niet. Te debiel voor woorden dat je dit niet kan checken. Ja, in Gibraltar staat geen stadion waar je var kan gebruiken, nou en, dat de helft van de wedstrijden wel volgens de regels gaat is toch voor niemand een nadeel?

Je gaat gewoon finaal op je plaat gister, je staat 3-0 achter in de 46e minuut.
Ze zakken wat terug, je scoort 2x waarvan 1 ook nog eens op Luuk de Jong zijn naam komt terwijl hij hem niet eens aanraakt, en eigenlijk gewoon een eigendoelpunt was van de doelman.

Ze zetten 1x aan en scoren de 4-2. Je hebt gewoon terecht verloren var of niet, vroeger was er ook geen var of doellijntechnologie. Dus niet janken nu.

Hou toch op man! Kijk eerst eens naar je zelf... Daar springen ook de tranen van in je ogen.

In Afrika hebben sommige geen eten dus hier ook niet. Elke wedstrijd die je eerlijker kan spelen moet je aangrijpen. Dus met doellijntechnologie of var. doen als het kan. Niet niet doen omdat het in afrika niet kan.

Buiten dat hij gelijk heeft is dit echt typisch Nederlands. Altijd maar klagen. Gap je bent vernederd. Klaar punt uit. Dat er geen VAR aanwezig was wist je al voor de match.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2222 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. de VrijVerdediger10
D. DumfriesVerdediger11
J. TimberVerdediger10
N. AkéVerdediger10
D. BlindVerdediger10
P. van AanholtVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

243 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0

In de wandelgangen

Woensdag 16 juni
De goede openingswedstrijd op het EK lijkt nu al zijn vruchten af te werpen voor Alexander Isak. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren