Michel van Egmond: ‘Johan Derksen bulderde mijn naam en riep: ‘Wat is dit?’’

Donderdag, 18 maart 2021 om 23:45Justus Dingemanse • Laatste update: 11:22

In het programma Kopstukken vertellen bekende gezichten uit de vaderlandse voetbaljournalistiek aan Voetbalzone over hun werk en loopbaan. Aan de hand van anekdotes geven ze een kijkje in de mediawereld vol perskamers, zenderbazen en strakke deadlines. In de zevende aflevering schuift bestsellerauteur en journalist Michel van Egmond aan bij Justus Dingemanse in Hofman Utrecht. In de uitzending weidt hij onder meer uit over zijn aversie tegen ‘de nutteloze voetbalquote’, zijn tijd bij Voetbal Inside, zijn ervaringen bij Feyenoord en de manier waarop hij bestseller na bestseller aflevert.

Kopstukken is te zien op YouTube en als podcast te beluisteren via o.a. Spotify en Apple Podcasts!

Door Justus Dingemanse & Thijs Verhaar

Zoals iedereen heeft ook Van Egmond zijn huis grondig opgeruimd in de coronatijd. Gewoon eens weggooien wat je niet meer nodig hebt en lekker herinneringen ophalen bij wat je tegenkomt. Ook zijn eerste zelfgeschreven krantenartikel dook daardoor op: een stukje in de inmiddels ter ziele gegane Zoetermeersche Courant. “Met een kneiter van een fout erin! Ik had als zeventienjarige het woord ‘gemakkelijk’ verkeerd geschreven in de titel”, glimlacht hij nu, zichzelf afvragend hoe hij vanuit daar is uitgegroeid tot een van de meest gevierde schrijvers van de voetbaljournalistiek. “Ik wilde het graag, maar had toen helemaal niet het idee dat ik die kwaliteiten had. Wel vond ik het meteen een magische wereld. Opeens kon ik de telefoon pakken om iemand die ik niet kende van alles te vragen en diegene voelde zich dan ook nog verplicht om overal antwoord op te geven.”

Het artikel gaat verder onder de video
Michel van Egmond: 'Johan Derksen bulderde mijn naam en riep: 'Wat is dit?'' | Kopstukken
Meer videos

Hoewel hij in de 35 jaar daarna talloze functies heeft bekleed, is hij in de kern niet veel veranderd. Nog altijd omschrijft hij zichzelf als ‘iemand die op zoek is naar verhalen en probeert te leven van de pen’. Nieuwsgierigheid is zijn drijfveer en de voetbalwereld blijft hem onverminderd boeien. Alleen voelt hij zich tegenwoordig meer schrijver dan journalist. Krantenstukjes zijn verleden tijd, want inmiddels heeft hij meer dan vijftien boeken op zijn naam staan, waarmee hij drie keer de NS Publieksprijs in de wacht sleepte. Lang niet gek voor iemand die naar eigen zeggen nooit aan carrièreplanning heeft gedaan en altijd maar ziet wat de toekomst hem brengt. “Eigenlijk is mijn loopbaan tot nu toe precies zo verlopen als mijn reportages. Ik begin gewoon ergens aan en dan gebeuren er vanzelf dingen. Je slaat een pad in, gaat op weg en dan zie je wel.”

Michel van Egmond tijdens een signeersessie van zijn prijswinnende 'Kieft'.

Zo dacht hij ooit een paar maanden voor Feyenoord media te gaan schrijven, maar dat bleek een avontuur van vijftien jaar te worden, waarin hij warme gevoelens voor de club ontwikkelde. “Ik heb het idee dat Ajax-supporters genieten van voetballers die verder van hen af staan. Gasten die er goed uitzien en dingen doen die jij niet kunt: Godenzonen. Feyenoord-fans zoeken juist meer de vergelijking. Ze houden van Ed de Goeij, omdat hij ook ‘s middags thuis zijn boterhammetjes at en gekke broeken droeg”, stelt hij. “En Christian Gyan stond na de wedstrijd vaak op de tram te wachten om naar huis te gaan. Dan stond je hem eerst met 40.000 man toe te juichen en daarna zat je naast hem.” Ook tussen Johan Cruijff en Coen Moulijn, misschien wel de twee grootste iconen van beide clubs, zat een groot verschil. “Johans telefoonnummer werd door zijn omgeving strikt geheim gehouden, terwijl Coen gewoon in het telefoonboek stond.”

Dat alles maakte dat Van Egmond als Hagenees steeds meer een zwak kreeg voor de Rotterdammers. Zo mengde hij zich vorig jaar ook in het debat rondom Feyenoord City. “Klopt, al was dat een beetje een misverstand. Ik vind dat Feyenoord moet doen wat het beste is voor de club. Daar lig ik ook niet wakker van, maar het enige wat ik wilde zeggen is dat men niet voorbij moet gaan aan de sentimentele waarde van De Kuip”, verduidelijkt hij. “Het is niet voor niets dat mensen daar stiekem de as van hun overleden vader uitstrooien. Of dat ze als laatste wens hebben om nog een keer met bed en al naar het stadion te gaan om Willem van Hanegem een handje te geven. Het stadion is meer dan stenen. Het is een plek die bij families hoort en dat is ook wat waard. Natuurlijk is het waar dat De Kuip een half verrotte bak is die niet aan alles meer voldoet, maar het sentiment moeten ze ook meenemen in de overweging.”

Van Egmond samen met collega Martijn Krabbendam waarmee hij de Dick Voormekaar Podcast maakt.

Hij moet lachen als hij terugdenkt hoe hij in vijftien jaar tijd van freelancer uitgroeide tot baas van Feyenoord Media. Later werd hij onder leiding van Johan Derksen adjunct-hoofdredacteur bij het weekblad Voetbal International, deed hij zijn eerste televisieklus bij Holland Sport, greep hij een aanbod aan om eindredacteur te worden van Voetbal Inside en kwam zo nadrukkelijk in de buurt van de mensen waar hij uiteindelijk zijn meest gelezen boeken over schreef: Topshow, Gijp en Kieft. Dat is zijn carrière in een notendop. Hoewel er volgens hemzelf geen enkele lijn in zit, is er toch een overeenkomst te vinden: overal kon hij observeren en dingen opschrijven zoals hij het ziet. “Eigenlijk is dat precies wat ik doe. Ik ga zelden met een vooropgezet plan ergens heen. Ik wil kijken wat er gebeurt en dat zo goed mogelijk opschrijven. Het scheelt ook dat ik urenlang naar slap gelul kan luisteren. Naar dingen waarvan ik weet dat ik er niets aan ga hebben. Dat is een kwaliteit van mij. Ik houd het makkelijk een paar uur vol, in de hoop dat er daarna een zin komt waarvan ik denk: ja, die moest ik hebben!”

Zo besloot hij in 2016 een boek te schrijven over zaakwaarnemer Rob Jansen, omdat hij eens liet vallen dat hij nog nooit een e-mail had verstuurd en ook niet van plan was dat ooit te gaan leren. “Hoe kan hij nou in godsnaam in een weekend zes spelers verkopen voor meer dan twintig miljoen euro, terwijl hij geen idee heeft hoe hij moet mailen? Dan ben ik meteen nieuwsgierig, moet ik dat gewoon weten”, legt de auteur uit. Het is tekenend voor zijn werkwijze. Hij is altijd op zoek naar een bijzonder detail om zich vervolgens volledig op de achterliggende gedachte te kunnen storten. “Als kind had ik dat al. Dan lette ik met mijn vader op welke stopwoordjes mensen hadden, zochten we naar eigenaardigheden of rare gewoontes. Achteraf denk ik zeker dat dat mijn schrijven heeft beïnvloed.”

Drie toppers: zaakwaarnemer Rob Jansen, oud-spits Henrik Larsson en auteur Michel van Egmond.

Van Egmond maakte in zijn beginjaren als journalist snel naam voor zichzelf door met veel humor te schrijven over de sport. Aangemoedigd door grote namen als Hugo Borst, Matthijs van Nieuwkerk en Henk Spaan ontwikkelde hij zijn eigen stijl. “Dat kwam doordat ik op een gegeven moment een beetje afknapte op voetbal. Het was in de tijd dat ik bij Feyenoord Media werkte, rond 2000. Ik kende de spelers niet meer zo goed, vervreemdde langzaam van het wereldje en vond het ook niet leuk dat naast mij grote groepen supporters ‘Hamas, Hamas, Joden aan het gas’ zongen. Niemand die er iets van zei en ik ook niet…”, vertelt hij schuldbewust. “Dat was het moment waarop ik het losliet om het heel serieus te benaderen. Ik besloot voetbal te gaan beschrijven zoals ik het zie: als een losgeslagen circus waar je ontzettend om kunt lachen. Sinds ik het zo zie en beschrijf, geniet ik me suf. Dan kan je geen betere wereld hebben dan voetbal en ik heb ook geluk gehad dat Johan Derksen me als hoofdredacteur van Voetbal International alle vrijheid gaf om op mijn manier te schrijven.”

Wel moest Derksen even wennen aan zijn stijl als columnist. Voor zijn allereerste column in VI ging hij met vriend en collega Marcel van Roosmalen op pad voor een verhaal over de nieuwe mascotte van Vitesse. “Ik ben naar Arnhem gegaan om die valkenier te spreken. Zijn ene oog was uitgepikt door een andere vogel, die adelaar vloog steeds weg en ik heb die dag verschrikkelijk gelachen.” Na het inleveren van zijn eerste stuk moest hij meteen op het matje komen bij Derksen. “’VAN EGMOND!’, bulderde hij over de redactie. ‘Wat moet ik hiermee?’, vroeg hij terwijl hij het papiertje omhoog hield. Van te voren had ik hem al gewaarschuwd dat mijn stijl nogal afweek van hun meer serieuze benadering en ik was niet van plan die te veranderen. ‘Nou dan is meneertje heel kort columnist!’” Toen Derksen doorkreeg dat zijn nieuwe aanwinst het ook prima vond om weer te vertrekken draaide hij bij: ‘Ach jongen, neem het niet zo serieus. Schrijf alleen de volgende keer even over voetbal in plaats van over een pratende vogel’.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Van Egmond kijkt er met plezier op terug: “Hij is de beste hoofdredacteur met wie ik ooit heb gewerkt.” Hij roemt dat zijn voormalige chef altijd voor zijn redactie opkwam en neemt een verhaal over Gillette als voorbeeld: “Destijds schreef ik een verhaal dat bij de grootste sponsor van VI niet zo in de smaak viel. Dan word je toch even zenuwachtig, maar Johan zei gelijk dat ze hun scheermesjes maar in hun reet moesten steken als ze het er niet mee eens waren. Het is enorm fijn als iemand je zo in bescherming neemt”, knikt hij. “In die tijd is er door zijn ouderwetse manier van leiding geven ongetwijfeld ook veel talent verloren gegaan, maar ik voelde me als een vis in het water met zoveel vrijheid.” Hij leerde van hem dat het belangrijk is mensen te laten doen waar ze goed in zijn en als zijn stukken maar op tijd af waren, mocht hij alles zelf doen en regelen: “Nieuwsjagen en wedstrijdverslagen maken waren niet mijn kracht, dus hoefde ik me daar nooit mee bezig te houden.”

De gebeurtenissen op het veld kunnen hem nu eenmaal niet zo boeien als de drijfveer van de spelers. Daar is hij naar op zoek, maar hij betrapt maar weinig actieve voetballers op echte diepgang. Als voorbeeld noemt hij de interviews na een wedstrijd, die volgens hem bol staan van de leugens. Dat gebeurt volgens hem zo vaak dat we het niet eens meer herkennen als onwaarheden. “Elke zondagavond zien we wel een spits die drie keer heeft gescoord en dan zegt dat het voor hem het belangrijkst is dat het team wint en dat het niet zoveel uitmaakt wie scoort. Dat horen we elke week en elke keer is het weer een leugen”, schampert hij. “Ik moet daar erg om lachen. Wat heeft dat nou voor zin?” Het antwoord op die vraag geeft hij vervolgens zelf. “Kennelijk is er behoefte aan om dat te horen. Allerlei kijkersonderzoeken wijzen uit dat we graag topspelers in beeld willen zien, maar ik vind het een krankzinnige redenering om die gesprekjes uit te zenden als ze helemaal niets te vertellen hebben.”

Robin van Persie in gesprek met Michel van Egmond tijdens het verblijf van Oranje in Jakarta.

Dat laatste heeft volgens hem ook deels te maken met de manier van vragen stellen. Van Egmond vertelt hoe hij ooit thuis op de bank lag, terwijl hij een interview met toenmalig bondscoach Bert van Marwijk op televisie zag. Na afloop belde hij de trainer op om hem te zeggen dat hij alle antwoorden van tevoren al kon geven. “Toen vroeg hij of ik me ooit had afgevraagd hoe dat komt. ‘Als ik vijfhonderd keer per dag dezelfde vragen krijg, is het dan mijn taak als trainer om vijfhonderd keer een ander antwoord te geven?’ Dat vond ik heel interessant”, aldus de auteur, die naar eigen zeggen zelf bijna altijd de vraag krijgt of hij vrienden is geworden met degenen over wie hij schrijft. “En het valt me op dat het ook heel vaak over geld gaat, dus ik ben blij dat dat nu een keer niet aan de orde komt.”

Hoewel hij tegenwoordig zijn brood verdient als fulltime boekenschrijver, was er ook een tijd dat hij eindredacteur was bij de tv-show van Voetbal Inside (de voorloper van Veronica Inside). Oude bekende Johan Derksen benaderde hem voor die klus, in de wetenschap dat Van Egmond nooit eerder een programma had geleid. “Ik vroeg hem wat ik dan moest doen en hij zei dat het vast geen hogere wiskunde zou zijn, haha. ‘Kom aanstaande maandag gewoon een uurtje naar Hilversum en dan leggen ze het wel uit’.” Zo gezegd, zo gedaan. Van Egmond sloeg weer eens een nieuw pad in en daar stond hij opeens als eindredacteur van een van de meest spraakmakende televisieprogramma’s van de afgelopen twintig jaar. “Ik deed voor het eerst die deur open en zag daar zeker twintig man met apparaten die ik nog nooit had gezien. En allemaal keken ze mij aan met de vraag wat ze moesten doen. Het was een groot gekkenhuis, maar wel hartstikke leuk.”

De eindredacteuren en auteurs van 'Topshow' Voetbal Inside: Michel van Egmond en Jan Hillenius.

Hij legt uit dat het als eindverantwoordelijke zijn voornaamste taak werd om te zorgen dat Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen geen ruzie kregen tijdens of na de uitzendingen. “Ik moest zorgen dat het niet helemaal uit de hand liep. Eigenlijk was het een heel atypisch baantje”, blikt hij terug. “Normaal gesproken zet de redactie een lijn uit en controleert de eindredacteur of het goed gaat. Hier ging het compleet anders. Wij draaiden de boel om en besloten te gaan reageren op wat die drie in de studio deden. Als een trainer mij berichtte dat hij het niet eens was met wat Johan op dat moment zei, verbond ik hem live door naar de uitzending. Het was een enorme chaos, maar wat mij aan de gang hield, was dat ik al snel in mijn achterhoofd had dat ik hierover zou gaan schrijven.”

En dat deed hij. Voor het boek Gijp kreeg hij de NS Publieksprijs en een jaar later won hij die trofee opnieuw met zijn boek over het drugsverleden van Wim Kieft. Met beide mannen maakte hij later nog een tweede boek en hij is momenteel bezig met een biografie over Johan Derksen. Het is nog afwachten wanneer dat exact in de schappen komt te liggen, maar het zal ongetwijfeld veel stof doen opwaaien. “Ik krijg sowieso wel vaak reacties. Gelukkig vaker positief dan negatief”, aldus Van Egmond. Zeker met het boek over René van der Gijp. Een vrouw heeft me bijvoorbeeld verteld dat haar man het in de laatste dagen van zijn leven een paar keer heeft gelezen. Het boek is in zijn kist gelegd en Casper van Eijk zei me dat het het meest gelezen boek is op de chemo-afdeling. Fijn dat ook daar dan even gelachen kan worden.”

Wim Kieft kwam grotendeels door zijn biografie weer uit de diepe schulden van zijn verslaving.

Toch hoeft het voor hem niet altijd humoristisch te zijn. In het tweede boek over Van der Gijp gaat het bijvoorbeeld over het overlijden van de moeder van diens zoon, terwijl ook het verslavingsverleden van Kieft bepaald geen luchtig onderwerp is. “Als kers op de taart zou ik graag ooit nog eens een belletje krijgen van een homoseksuele topvoetballer die op dat moment nog actief is. Puur omdat zoiets er nog niet is. Tegenwoordig zijn er misschien wel 10.000 voetbalboeken – waar ik zelf ook debet aan ben – maar dit blijft een van de grootste taboes.” De schrijver hoopt dus iemand te vinden die hem opbelt en zegt dat hij zijn verhaal graag eens op een goede manier naar buiten wil brengen. “Ik heb helaas geen aanwijzingen dat het gaat lukken, maar het zou wel een keer tijd worden. Het zou een enorme doorbraak betekenen en vooral ook een goed boek opleveren.”

Dat laatste is voor hem het belangrijkste. Natuurlijk vindt hij het fijn dat oud-Feyenoorder Christian Gyan uit de schulden raakte door de verkoop van zijn biografie en natuurlijk is hij blij dat de openbaring van Kieft hem veel goeds heeft gebracht, maar de basis blijft voor hem een goed boek. “In dit geval is het alleen heel moeilijk om iemand te vinden die erover durft te praten. Wim is er ook twintig jaar niet klaar voor geweest om over zijn verleden te vertellen en het is onmogelijk om te voorspellen wat het voor de carrière betekent van de eerste voetballer die als homoseksueel naar buiten treedt. Natuurlijk zijn ze er wel, maar ik schat de kans klein dat ze zich melden. Wel wil ik nogmaals benadrukken dat ik het verhaal graag zou maken als er een voetballer is die erover twijfelt om naar buiten te treden.”

Kopstukken is te zien op YouTube en als podcast te beluisteren via o.a. Spotify en Apple Podcasts!


Justus Dingemanse is fulltime presentator en programmamaker bij Voetbalzone en levert onder meer bijdrages in de vorm van exclusieve interviews, reportages, documentaires en programma's.


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door ikbengoed83)

Ik heb bij Van Egmond altijd het gevoel van ‘hij is er ook in gaan geloven’ toen ie aanschoof bij oa dwdd etc, maar ik heb met plezier zijn boeken gelezen ,dat Dan weer wel

16 maart 2021 om 09:33

geloven in wat?

16 maart 2021 om 12:53

In zichzelf.

16 maart 2021 om 12:58

oh. Ik snap niet wat daar negatief aan is. Als je 3x de NS publieksprijs wint en mensen die niet verder dan de Donald Duck kwamen aan het lezen hebt gekregen, dan mag je ook wel van jezelf vinden dat je iets goed doet.

16 maart 2021 om 13:33

Eens met @29er. Maar ik kan me overigens totaal niet vinden in dat gevoel dat hij in zichzelf is gaan geloven. Sterker nog; nuchterder en bescheidener ga je ze niet vinden denk ik voor iemand van zijn statuur.

17 maart 2021 om 09:30

Maar dat is het dus. Door de onderwerpen gaan mensen die normaal geen boeken lezen dat wél doen. En dat is natuurlijk prima. Maar dat betekent dat ze ook mogen stemmen en dan wint zo'n boek, terwijl het literair gezien echt niet zo best is geschreven.
Maar goed, de NS publieksprijs gaat om populariteit, niet om kwaliteit. En in dat kader heeft hij terecht gewonnen.

18 maart 2021 om 11:29

Tja Superstick, zo werken verkiezingen nou eenmaal. In dit geval doet überhaupt zelden een boek mee dat 'literair gezien' goed is geschreven, maar daar draait het dan ook niet altijd om. Boeken zijn voor een groot aantal mensen ook gewoon bedoeld om tijd te verdrijven en als vermaak, en daar lenen dit soort boeken zich nu eenmaal beter voor dan een Oorlog & Vrede, waar voor veel mensen toch lastig doorheen te komen is. En wat kwaliteit is, is natuurlijk lastig te bepalen.

Anderzijds lijkt het me niet dat Van Egmond ooit de Nobelprijs voor literatuur gaat winnen, dus met 'echte literatuur' kun je ook nog wel wat mooie prijzen binnenslepen.

18 maart 2021 om 11:43

Wanneer is iets literair gezien wel goed geschreven? Bevatten boeken van Van Egmond teveel spelfouten? Niet voldoende moeilijke woorden? Geen volzinnen van 4 regels?

18 maart 2021 om 13:24

Ik vind de boeken van Van Egmond top. Heel toegankelijk, je haalt er veel plezier uit en hij weet mensen goed te duiden. Het is echter wel meer lectuur dan literatuur. Om het verschil tussen lectuur en literatuur bij schrijven over voetbal bloot te leggen zou ik zeggen: vergelijk Van Egmond met het Eindsignaal van Frank Heinen en je hebt het

18 maart 2021 om 15:52

Spot on Bobiku. Denk dat je mooi het verschil zo duidt. Denk dat veel mensen meteen konden instappen in het lezen van boeken en dit qua gevoel erg makkelijk wegleest zonder gevoel te hebben dat je de prive leest oid. Wat hij doet is wel steeds zelfde trucje en dat is priima maar niet meer verassend.

18 maart 2021 om 17:58

@superstick: je snapt dat dat boek met opzet niet zo literair geschreven is? Wie denk je dat dit gaat lezen?

17 maart 2021 om 09:42

Tegenwoordig wordt het zinnetje "in zichzelf gaan geloven" ook te pas en te onpas gebruikt. Als je het nou bij een Rene Le Blanc (voor zijn hit uiteraatrd ) gebruikt, prima, maar er zijn ook mensen die echt wat presteren en daardoor terecht een podium krijgen.

18 maart 2021 om 15:54

Fr010 dit zinnetje zegt echt veel over de impact van een programma zoals VI, is 2x herhaalt en een hele zwik mensen gaan het te pas en te onpas gebruiken. Denk dat Rene Le Blanc een mooi voorbeeld is warabij ik steeds weer moet denken aan zijn navigatie. Maar dit geldt ook voor mensen die vanuit een andere discipline ineens op onbekend terrein komen en geloven dat na 3x ze specialist zijn geworden.

17 maart 2021 om 18:37

Een goed schrijver die zelf gelooft dat ie goed is. Das toch prima.

Mooi stuk. Geweldige schrijver.

17 maart 2021 om 10:58

Hartstikke leuk dat je van zijn boeken geniet, dat doe ik leuk. Maar het is geen geweldige schrijver, het is een persoon die dingen grappig kan omschrijven. Geweldige schrijvers waren/zijn Harry Mulisch, Ronald Giphart, Hella Haasse of Jan Wolkers. Daar mag Van Egmond de schoenveters nog niet van strikken.

17 maart 2021 om 13:56

@superstick Mag hij ook zelf bepalen wie hij een geweldige schrijver vindt?

17 maart 2021 om 14:04

Natuurlijk mag hij dat vinden. Maar vanuit literair oogpunt gezien, is het niet zo. Hij is qua techniek in ieder geval niet zo'n geweldige schrijver. Maar ik schrijf zelf dat ik de boeken graag lees, hè? Daar gaat het ook niet om.

17 maart 2021 om 14:53

Ik vind Frenkie een geweldige voetballer, maar mag ik eigenlijk niet zeggen, want hij mag de veters van Johan Cruyff, Maradona en Pelé nog niet eens strikken.

17 maart 2021 om 15:56

@superstick "Je mag iets vinden, maar je mag het niet zeggen" klinkt een beetje dictatoriaal, vind je niet?

18 maart 2021 om 09:21

Hij zit in een ander genre dan Mulisch of Wolkers. Die zouden waarschijnlijk weer niet in staat zijn om een boek als Gijp zo te schrijven.

Samen met Sjoerd Mossou (en Frank Heinen trouwens) vind ik dit één van de leukste mensen binnen het voetbal om iets van te horen of te lezen. Altijd meer oog voor het detail, schrijft erg fijn en heeft veel meegemaakt om de mooiste verhalen te kunnen vertellen. Kijk ook absoluut uit naar z'n aankomende boek over Johan Derksen. En het is voor Feyenoorders ook absoluut een aanrader om de Dick voor mekaar-podcast te luisteren met zelfs een sympathieke Krabbendam.

+1 trouwens voor dit item overigens, Voetbalzone. Geeft een leuke inkijk in dit soort mensen.

16 maart 2021 om 09:56

Helemaal met je eens, vooral wat betreft Frank Heinen. Ik keek soms Studio Voetbal speciaal terug voor de rubriek 'eindsignaal', waar hij altijd een speciaal verhaal vertelt bij een (oud)-Eredivisiespeler. Dit is altijd prachtig verteld en hierdoor leer je spelers kennen die je anders nooit zou hebben gekend. Wat betreft van Egmond; ik heb zijn boeken over VI, Gijp, Kieft en Rob Jansen met veel plezier gelezen. Hij heeft een erg fijne schrijfstijl.
Krabbendam kan ik normaal gesproken persoonlijk nauwelijks aanhoren als het over Feyenoord gaat (vooral als hij bij VI zit), maar ik moet misschien dan toch maar een keer de podcast een kans geven .

16 maart 2021 om 10:06

Ja, Frank Heinen is echt een bijzonder figuur met een geweldig gevoel voor verhalen vertellen. Toevallig ook al z'n boek Buiten de Lijnen gelezen? Ook fantastisch. Zelfde opzet eigenlijk als die rubriek.

En over Krabbendam; ik sta er eigenlijk nog hetzelfde in als jij, haha. Op TV en in z'n stukken op VI slaat het vaak nergens op met z'n zure toon, maar in de pocast is hij ontzettend goed te pruimen in combinatie met Michel (iets waar ze zelf ook de spot mee drijven trouwens).

16 maart 2021 om 13:52

Toevallig nog niet nee, bedankt voor de tip(s)!

Ik luisterde laatst een podcast van FC Afkicken met de persoon achter het twitteraccount Feyenoord Transfermarkt, en die gaf aan dat hij eigenlijk begonnen was met het account omdat hij moe werd van de manier waarop 'clubwatchers' van grote kranten altijd over Feyenoord berichten. Hij vond het vaak veel te negatief en wilde het zelf eigenlijk vooral positiever brengen. Dat negatieve beeld heb ik zelf ook altijd een beetje als ik Krabbendam over Feyenoord hoor praten. Nou hoeft hij natuurlijk ook geen fan te zijn omdat hij in beginsel een objectieve journalist is, maar bijvoorbeeld roepen dat Feyenoord 20 miljoen waard is, is weer een ander uiterste waar niet heel veel objectiviteit uit blijkt (ook al is zoiets een beetje cynisch gezegd).
Maar ik ben benieuwd, toch maar even naar de podcast luisteren. Sowieso vind ik veel content van VI erg fijn om te lezen of naar te luisteren.

Het blijft een bijzonder figuur die Michel. Lees zijn boekjes altijd met veel plezier. Zijn hele jeugd overigens een die-hard Ajax supporter geweest. Maar na zijn studie bij Feyenoord gaan werken en toen overgestapt en inmiddels iemand die Feyenoord een zeer warm hart toedraagt. Hij hoeft dus geen idee te hebben hoe het is om Ajax fan te zijn, hij weet het gewoon

17 maart 2021 om 12:31

Zo zie je maar dat sommige er van genezen. Haha

17 maart 2021 om 20:09

Ik zou zeggen dat hij juist een beetje ziek geworden is met het verkeerde virus😉

Heerlijk. Ook mooi hoe hij geen echt plan heeft maar gewoon in dingen rolt. Ik vind verhalen vertellers leuk. Vooral die oog voor detail hebben en humoristische inslag. Michel heeft dat ook. Geniet ik van. Leuke artikelen dit trouwens. Lees ik net veel plezier

Berghuis is wel een optie dan?

Ja je snapt het niet, volgens zijn vriendelijke collega Derksen is het super gemakkelijk om uit de kast te komen!

Deze nieuwe strategie werkt wel als een trein denk ik. Las dit artikel (leek stuk trouwens!) gisterenochtend vroeg al. Toen werd de titel veranderd en klikte ik hem gisterenavond weer aan en nu deze ochtend is de titel weer anders, weer geklikt. Chapeau VZ, chapeau!

18 maart 2021 om 08:50

Het is lastig zo'n uitgebreid stuk met veel invalshoeken in één titel te vangen, zeker als er zoveel onderwerpen in aan bod komen. Daarom wisselen we wel eens. Daarmee zorgen we er ook voor dat dit soort arbeidsintensieve producties goed bekeken worden, waardoor we ze kunnen blijven maken. In dit specifieke geval zorgt dat bij jou wellicht voor wat ergernis, hoewel je na het lezen van het stuk de koppen wel zou moeten kunnen herkennen natuurlijk.

18 maart 2021 om 10:19

Hahah nee hoor heren, helemaal geen ergernis, vond het enkel een leuke anekdote Nogmaals, leuk stuk en als dit helpt om het artikel vaker bekeken te laten worden (en derhlve dat er meer van zulke stukken gemaakt kunnen worden) - vooral blijven doen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Donderdag 17 juni
De club uit de Ligue 1 die belangstelling heeft voor André Onana is bekend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren