Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hugo Borst pakt na Wijnaldum volgende speler spijkerhard aan: ‘Ouwe lul’

Laatste update:

Hugo Borst vindt dat Jordan Henderson zich vreselijk heeft misdragen tijdens de wedstrijd Sparta - Ajax van afgelopen zondag (2-2). Dat laat hij weten in zijn column voor het AD. De afgelopen weken moest Georginio Wijnaldum het ontgelden, maar nu is Henderson dus aan de beurt.

Na afloop van het duel tussen Sparta en Ajax was de vrije trap van Henderson een groot onderwerp van gesprek in Nederland. Ajax kreeg op zeer kansrijke positie een vrije trap, waarbij Henderson specialist Branco van den Boomen wegstuurde bij de bal, om vervolgens zelf met een totaal mislukte variant te komen.

“Jordan Henderson blijkt niet alleen een ouwe lul, hij is ook iemand die zichzelf schromelijk overschat. Zoals hij Branco van den Boomen als een kleine jongen wegstuurde toen er op Het Kasteel een vrije trap te nemen viel!”, uit Borst zijn frustratie.

“Zijn houding was misplaatst en beledigend. Branco is de specialist. Zo’n (jongere) collega bevestig je als oudere speler. Want Branco heeft gewoon een betere trap in zijn benen dan de uitvreter die uit Saoedi-Arabië is komen aanwaaien. Het vervolg was pijnlijk.”

De kritiek van Borst op Henderson is niet mals. “Iemand moet hem zeggen: Jouw naam is Jordan Cement. Jij bent het cement tussen de stenen. Meer niet. Bij Liverpool, tussen geweldige spelers, was jij nuttig, soms goed. Bij Ajax, tussen matige spelers, ben je matig, meestal slecht.”

Borst trekt een opvallende conclusie over Henderson in dit Ajax. Waar iedereen verwachtte dat hij de Amsterdammers beter zou maken, voegt Henderson momenteel nog weinig extra’s toe. “Nou, ga maar eens tellen. Er gaan maar weinig ballen verticaal vooruit bij hem.”

Tot slot verklaart Borst zijn keuze voor het taalgebruik. “Een columnist overdrijft lichtjes. Hij meent wat hij zegt, maar zet het zwaarder aan. Als ik schrijf dat ik veronderstel dat Wijnaldum en Henderson misschien net te oud zijn om leidende posities te hebben bij Oranje en Ajax, dan is dat weinig spannend. Vandaar het vuilbekkende ouwe lul.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jaja, nou weten we het wel, het gaat over 1 vrije trapje.

Sowieso is Borst de laatste die over iemand mag zeggen dat zijn houding misplaatst is.
Die overschat zichzelf enorm. Hij ziet zichzelf als een soort kunstenaar, maar stelt helemaal niks voor.

Als mensen dan toch kritiek willen hebben op Henderson, geef dan commentaar op het drukzetten, want hij liep gisteren geen meter te veel. Wel een prima assist overigens.



18 maart 2024 om 12:00

De meesten gaan er ook vanuit dat van den Boomen die bal wel zou hebben ingeschoten. Eens met dat hij de aangewezen man moet zijn, maar dat betekent niet automatisch doelpunt.

“ Want Branco heeft gewoon een betere trap in zijn benen dan de uitvreter die uit Saoedi-Arabië is komen aanwaaien.” Ook dit statement, een (voetbal)leven in de PL niet meewegen, een halfjaar S-A wel.. zo kennen we Borst en je beschrijft hem precies.

Laten we inderdaad inhoudelijk de discussie voeren, wat dat betreft heb je gelijk over het drukzetten. Wat ik me afvraag is of het komt doordat hij als een soort centrale verdediger moest spelen of dat er gisteren wat anders speelde

18 maart 2024 om 12:20

Branco schoot niet zo lang geleden een bal van precies die plek ook gewoon redelijk kansloos over (weet even niet meer welke pot maar wel na zijn blessure) dus zo'n garantie is dat ook niet.

18 maart 2024 om 12:20

Wauw....

Weetje wat ik grappig vind. Hij doet net of Wijnaldum zichzelf heeft geselecteerd, maar pakt niet de gene aan die hem heeft geselecteerd.

Lekker makkelijk dit weer....

18 maart 2024 om 12:47

In de laatste alineas geeft Borst toch ook eerlijk aan dat je tegenwoordig in columns moet overdrijven. Als hij had gezegd dat Henderson wat beter druk had kunnen zetten dan had geen enkele site zijn quote opgepikt en was er geen enkele aandacht voor gekomen.
Het hoort gewoon bij deze tijd, alle columnisten en analisten proberen zo extreem mogelijk zich uit te drukken want dat genereerd extra mediaaandacht waardoor de meeste programma;s ze graag uitnodigen.
Borst bijv. nu over een wijnaldum of Henderson of een Perez gisteren over "van Bergen" Stellingen moeten altijd extreem zijn om aandacht te genereren.

18 maart 2024 om 12:53

Hij zegt dat hij moet overdrijven omdat het anders niet spannend is. Waarom moet een voetbalanalyse spannend zijn? Laat Hugo dan lekker theater voorstelling gaan recenseren oid. Ik wil gewoon een normale analyse lezen van iemand die er kijk op heeft, niet een inhoudloze zeikkous die alles chargeert voor de kijkcijfers.

18 maart 2024 om 13:02

Nou ja, Perez had wel een goed punt over Van Bergen. Die kan echt alleen maar hard rennen. Die is verder in alles hooguit van KKD-niveau.

18 maart 2024 om 13:11

Als je al moet gaan uitleggen wat je in je column aan het doen bent dan is het geen goede column, maar dit past precies bij de houding van Borst.

18 maart 2024 om 23:05

Zou bijna vragen wat doe je op deze site. Heb het idee dat meer dan de helft van de artikelen hier quotes zijn van personen die het voornamelijk voor kijk/lees cijfers doen, Hugo, Perez, de hele voetbal inside tafel, Sneijder, van de vaart, van Hooijdonk, onze grote vriend Driessen en als die niks spannends zeggen kan er altijd nog even na insta account van een Mo of Promes gekeken worden voor een artikel hier 😊

18 maart 2024 om 18:41

Hugo heeft gelijk , geen ellebogenwerk maar recht voor zijn raap.

Henderson kan ook moeilijk het cement in het team van Ajax zijn, als de rest bestaat uit los zand.
Dat hij niet brengt wat er van hem werd gehoopt staat als een paal boven water, maar met een totale tactische nul voor de ploeg kan je hem dat eigenlijk niet verwijten.

18 maart 2024 om 12:02

Hij is een soort ultieme waterdrager die uitstekend werk verricht in een team vol andere topspelers. Maar het is dus geen speler die echt het verschil maakt met individuele klasse. Het succesteam van Liverpool met Henderson en Wijnaldum had een middenveld dat niet creatief was, maar vooral super intens speelde.

Dan komt Henderson nu in een los zand team. Ik denk dat het gewoon wat tijd kost voor hij een fatsoenlijke dynamiek heeft met de andere middenvelders. Daarbij helpt het niet dat het team elke week anders is door blessures en schorsingen.

18 maart 2024 om 12:28

Ik heb het gevoel dat zijn waarde bij Ajax op dit moment toch gewoon onderschat wordt door het feit dat de rest alsnog zo matig is en de staf de laatste weken ook de ene na de andere flater slaat. Het is gewoon een feit dat er veel meer balvastigheid en controle op het middenveld is als hij erin staat (op het middenveld dan, niet als centrale verdediger). Ook het drukzetten gaat dan beter, hij onderschept veel en haalt daarmee veel gevaar eruit omdat alle tegenstanders op zoek gaan naar een snelle omschakeling tegen Ajax. Ook is hij een van de weinige die constant op zoek is naar de spelers voorin en deze dieptepasses vaak ook in een keer neemt waardoor het moeilijker te verdedigen is. Zie de assist gisteren maar hij heeft identieke ballen al heel vaak op Brobbey gegeven ook.

Alleen is de rest van het team alsnog gewoon slecht en staat het qua systeem voor geen meter.

Ik zei het in een ander topic eerder ook al:

Ben je met Henderson erbij goed genoeg om elke pot te winnen? Nee, daarvoor is de coach en selectie te zwak. Heb je met Henderson erbij in elk geval meer individuele klasse die een wedstrijd kan beslissen en de controle in het balbezit terugbrengt. Absoluut. Dat is m.i. zijn salaris zeker wel waard want voordat hij kwam kon het middenveld nog geen 2 seconden een bal vasthouden (en dat zag je tegen AZ gelijk weer toen hij er niet bij was).

18 maart 2024 om 13:09

Ik vind wel dat je hier iets te veel de rest afvalt om Henderson omhoog te praten. Natuurlijk is de ploeg verder erg matig, maar Henderson haalt voor een controleur ook geen hoog niveau. Wat hij nu laat zien, komt bijvoorbeeld niet in de buurt van wat Alvarez vorig jaar liet zien in de moeilijke periode.

En nee, Henderson is niet het type die een ploeg volledig draagt en even het hele middenveld domineert. Echter maakt Henderson de ploeg ook maar ietsje beter en ook van een verdedigende middenvelder zou je wel wat meer mogen verwachten. Vooral ook omdat hij toch flink wat geld kost in dat halfjaartje.

Echter heeft het gewoon geen zin om de pijlen op Henderson te richten. Dit Ajax heeft minstens twee goede controleurs nodig om die verdediging een beetje stabiel te krijgen, maar dan loop je weer tegen andere problemen aan. Het was al snel in het seizoen duidelijk dat het maximaliseren zou worden en dat het een lang seizoen is. Henderson doet het aardig, niet meer en niet minder.

18 maart 2024 om 13:29

"Ik vind wel dat je hier iets te veel de rest afvalt om Henderson omhoog te praten." De rest is toch ook gewoon matig? Of vind jij dat Taylor, Hlynsson en vd Boomen net zo goed of beter zijn dan Henderson? Mannsverk werd hier na een pot al enorm bejubeld, maar die deed eigenlijk precies hetzelfde als wat Henderson in al zijn potten al doet. Maar omdat Henderson duurder is wordt dat voor lief genomen. Ik hoef Henderson niet omhoog te praten, het lijkt me vooral onzin om hem zo omlaag te gaan praten.

We hebben Alvarez nooit gezien in dit elftal dus dat is appels met peren vergelijken. Kans zit er dik in dat die dit seizoen ook zou verzuipen op het middenveld en die is ook een stuk minder flegmatiek (pakte al weleens een domme rode kaart, kun je nagaan in dit elftal) dan Henderson, en ondanks zijn leeftijd veel langzamer en logger.

Ik vind dat Henderson Ajax wel degelijk beter laat voetballen, alleen halen de onbegrijpelijke keuzes van de staf elke vorm van vooruitgang weg door elke pot weer met een nieuw systeem in een nieuwe samenstelling te gaan starten.

Tegen Fortuna vond ik hem wat minder, alle andere potten vond ik hem alsnog een van de beste Ajacieden (gisteren uiteraard niet maar wie zet hem dan ook op Cv..). Het is gewoon heel erg moeilijk om echt een duidelijke stempel te drukken op dit elftal, maar zoals ik hierboven al zeg is hij goed aan de bal, zoekt hij vaak de optie naar voren en haalt hij vaak een tegenstoot eruit door goed anticiperen. Ik weet niet zo goed wat mensen nog meer van hem verwachten, wat mij betreft doet hij precies waar hij voor gehaald is en kunnen we ook niet meer dan dit verwachten. Het is ook niet zijn schuld dat wanneer je nu eindelijk eens niet open huis houdt op het middenveld de verdedigers achterin de goals maar gewoon op individuele fouten gaan weggeven...

De hele fundering van dit team is gewoon rot, 1 speler kan het best een klein beetje recht timmeren maar het blijven rotte planken.

18 maart 2024 om 18:43

Hij is zelf ook los zand , denk jij nou echt dat hij met zijn leeftijd boven de rest uitsteek. Bij psv of Feyenoord zou hij geen miljoenen verdienen maar een paar ton en dat is nog veel om de bank warm te houden of de wedstrijd vanaf de tribune te bekijken

Hoewel Henderson die vrije trap inderdaad niet had moeten nemen, wil ik Branco nou ook geen expert noemen. Onze laatste expert was Lasse en sindsdien is het allemaal wat gematigd.

18 maart 2024 om 15:40

Exact.

En niet alleen dat, wat heeft Branco nu eigenlijk laten zien dit seizoen? Bar weinig.

Al kunnen we over Henderson wel hetzelfde zeggen eigenlijk.

Borst die iemand een ouwe l*l noemt is toch enigszins ironisch.

18 maart 2024 om 12:48

Waar slaat het ook op? Is echt nergens voor nodig als je het mij vraagt. Beledigen om het beledigen, ik vind Borst echt steeds schofteriger uit de hoek komen. Je kan toch wel een klein beetje fatsoen opbrengen voor de spelers die je analyseert. Zelfs Gijp en Derksen zijn niet zo erg als dit voor mijn gevoel.

18 maart 2024 om 12:49

Borst die iemand een l*l noemt is toch enigszins ironisch.

Sorry hoor, maar het lijkt alsof de vrije trap van Henderson een landelijk punt van discussie is geworden dat nog meer aandacht trekt dan de Akwasi-rel.

Toegegeven, heel slecht uitgevoerd, maar er gebeuren tijdens een voetbalweekend nog wel mislukte dingen op de Nederlandse velden. Dit is gewoon bashen, zeiken en overtrokken reacties geven op één mislukte actie in een wedstrijd.

What's next? Gaan we straks los op het feit dat het shirtlabeltje van Henderson uit zijn kraag hangt?

Het blijft natuurlijk lastig voetballen voor Henderson in een formatie waarbij je continu telkens met twee 6'en gaat voetballen. Dan kan je alleen maar balletjes breed en balletjes terug tikken. Er is bij Ajax gewoon te weinig diepgang en aanspeelmogelijkheden voorin. Enkel Brobbey is aanspeelbaar maar ook daarbij wordt het lastig als je heel weinig aansluiting hebt.

18 maart 2024 om 13:15

Het probleem is juist dat Ajax vooral Henderson heeft als 6. De overige spelers kunnen daar wellicht spelen, maar zijn gewoon niet ver genoeg. Een Tahirovic ruimt maar sporadisch eens een wedstrijd wat op en heeft ook gewoon het niveau (nog) niet.

Het is gewoon heel moeilijk als je op twee spelers na allemaal de neiging hebt om vooruit te lopen. Van een Hato en Sutalo die toch telkens weer opschuiven tot backs die continu uit positie lopen tot het middenveld dat de neiging heeft om te diep te staan. Alles is zo uit balans dat er overal gaten ontstaan.

Het is gewoon een prestatie van formaat om een selectie samen te stellen waar iedere coach ter wereld hoofdpijn van krijgt. Mislintat had het niet slechter kunnen doen. Het is echt verbazingwekkend hoe je een selectie zo samenstelt dat je van de al aanwezige spelers tot de gekochte basisklanten en bankzitters totale disbalans samenstelt.



Hahaha, die Hugo vind ik zo’n saaie gast, maar bij-Iemand moet hem zeggen: Jouw naam is Jordan Cement- moest ik wel echt lachen hoor.

Hij maakte m bijna zelf toch? Cement, dat op dit moment niets toevoegt.
Wat een lol op maandag.

-“Nou, ga maar eens tellen. Er gaan maar weinig ballen verticaal vooruit bij hem.-

Ja doei, jij bent hier toch de columnist of journalist. Allemaal dingen verkondigen en dan ons laten zoeken.

18 maart 2024 om 12:17

Geeft nota bene de assist (bal vooruit) op de goal van Akpom.

18 maart 2024 om 12:20

Ja maar als we die gaan noemen, dan gaat de analyse onderuit.

18 maart 2024 om 12:30

Ballen gaan in mijn ogen ook verticaal omhoog. Vooruit is toch horizontaal?
Wat is verticaal vooruit?

18 maart 2024 om 12:39

Tja, da’s een goeie. Hmmm…eens kijken…als vooruit horizontaal is, wat is dan een pass achteruit? Horizontaal achteruit misschien?

En hoe heet dan een breedte pass? Een diagonale bal

Als ex voetballers zoals van Basten en Van der Vaart wel eens harde woorden gebruiken vind ik het vaak nog wel kunnen. Maar bij deze omhooggevallen columnist kan ik daar heel slecht tegen. Vooral omdat hij het vaak gewoon bewust doet om aandacht te krijgen.

Hugo, je bent zelf al bijna een fossiel en ik heb het vermoeden dat je er blij van wordt om mensen pijn te doen dan wel te beschadigen. Naar mijn mening is dat walgelijk gedrag en ga voortaan samen met Valentijn Driessen naar het voetbal dan kun je tegen elkaar de mensen afzeiken! Azijnzeikerd!

Henderson komt niet uit de koker van Mislintat maar is gehaald door Van Gaal & co. Nu lees ik dat er voor Hendersson weinig eer te behalen is met al die matige spelers om hem heen. Maar is hij daar juist niet voor gehaald? Om die matige speleres te coachen en beter "neer te zetten". Daar slaagt hij nog niet echt in. Daarnaast vind ik hem als voetballer zeer matig. Voor het mega salaris dat hij bij Ajax verdiend zijn er betere spelers te halen.

Als je niet weet dat Henderson bij Liverpool tussen heel goede spelers heeft meegedaan, zou je denken dat Mislintat Ajax nog een laatste presentje heeft gestuurd. Iets van: een leuk grapje tussen de garbage die ik jullie heb verkocht;-))) Deze kan er namelijk ook vrij weinig van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren