Joan Laporta krijgt tweede termijn als voorzitter Barcelona

Zondag, 7 maart 2021 om 23:03Dominic Mostert • Laatste update: 00:02

Joan Laporta heeft de presidentsverkiezing van Barcelona gewonnen. De 58-jarige Catalaan heeft van de clubleden meer stemmen gekregen dan Victor Font en Toni Freixa en wordt daardoor de permanente opvolger van de vertrokken Josep Maria Bartomeu. Laporta wordt gekozen voor een termijn van zes jaar en begint aan zijn tweede dienstverband als voorzitter, nadat hij tussen 2003 en 2010 ook al de scepter zwaaide in het Camp Nou.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Was Joan Laporta de beste kandidaat, denk je?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

80 reacties (laatste reactie door viscacatalunya)

Mooi nieuws een ervaren voorzitter die hdt goed heeft gedaan, nu word jordi cruyff technisch directeur?

7 maart 2021 om 22:03

Ik hoop het met heel mijn hart.

7 maart 2021 om 22:07

Is jordi cruijf een goede technisch voorzitter? Of wordt er gedacht dat hij een goede voorzitter is vanwege de naam cruijf?

7 maart 2021 om 22:40

Wat heeft Jordi Cruijff ooit gepresteerd dan dat hij zomaar technisch directeur van Barcelona kan worden?

7 maart 2021 om 23:26

Op basis waarvan? Die jongen teert alleen op zijn achternaam.

7 maart 2021 om 23:28

Hoorde ik op ziggo sport. Ik zeg niet dat hij het moet worden. Het was een vraag

7 maart 2021 om 23:33

Jordi Cruijf binnen halen en Overmars links laten liggen zou hetzelfde zijn als een Porsche laten staan voor een Dacia.

7 maart 2021 om 23:42

Ik denk dat Barca niet veel meer kan betalen van een Dacia

Tja toch een beetje jammer. Hij teert natuurlijk op zijn verleden maar echt duidelijk is het toch niet wat zijn plannen met de club zijn. Persoonlijk vond ik het plan van Font toch mooi klinken.

7 maart 2021 om 22:07

Ik heb naar de beide heren geluisterd. Ik kon geen grote verschillen herkennen. Ik hoop dat Laporta wint. Maar hij moet zich wel als een volwassene gedragen dit keer. Hij is nogal een levensgenieter om het zacht uit te drukken. Hij heeft wel hele goede mensen om zich heen en kent ook de steun van een groot deel van de legendes van de club. Font zal de volgende president worden vermoed ik als Laporta met pensioen gaat.

7 maart 2021 om 22:11

Nu bij font waren er toch meer concrete plannen terug te vinden. Hij had zich wel wat teveel vastgehangen aan Xavi inderdaad. Maar in tegenstelling tot Laporta was hij niet met namen als Mbappé en Haaland aan het goochelen.

7 maart 2021 om 22:21

Laporta heeft nooit namen genoemd. Dat er sterren naar Barcelona moeten komen als Messi vertrekt staat vast. Dat willen de sponsors zoals Nike nou eenmaal. Zonder sterren verliest Barcelona zijn commerciã«le aantrekkingskracht.

7 maart 2021 om 22:28

Nee hij heeft gezegd dat hij aankomende zomer “grote sterren” (let op het meervoud) gaat binnenhalen. Veel beter.

7 maart 2021 om 23:39

Verwacht dat het Aguero zal zijn. Is gratis en kan helpen om Messi te behouden.

7 maart 2021 om 23:43

De komst van Mohammed Salah lijkt me niet realistisch door het gebrek aan (veel geld). Aguero lijkt me eerder die grote naam voor in de aanval.

8 maart 2021 om 01:13

Aguero zou me geen goede aankoop lijken voor Barcelona, ondanks dat hij transfervrij is. Is ook weer zo'n speler van 32/33. Barcelona moet echt gaan verjongen, vooral als je kijkt naar die spitspositie, dan haal je een Aguero en je hebt er natuurlijk een beetje plezier van, maar straks als hij te oud is binnen 1/2 jaar is het weer paniek.

7 maart 2021 om 22:08

Plannen klinken altijd mooi, net als in de politiek. Mooie praatjes vooraf en als ze er eenmaal zitten, zie je er niks van terug. Laporta is het beste voor Barcelona, alle eikels die hun eigen zakken vulden in het bestuur eruit

7 maart 2021 om 22:11

Font heeft een soberder karakter. Dat is geen slechte eigenschap. Laporta heeft wat rauwe randjes, maar hij straalt wel positiviteit uit. Barcelona stond voordat Laporta kwam vooral bekend om fatalisme. Laporta bracht bravoure.

7 maart 2021 om 22:13

Je beschrijft hier gewoon perfect Laporta. Mooie praatjes en politiek geneuzel.

7 maart 2021 om 22:20

Hij trof de club in een immense crisis aan. Maakte schoon schip en wist Barcelona van een losersclub een winnaarsclub te maken met een immense sprong in inkomsten. In meerder geledingen dan alleen voetbal ging het voor de wind. Aan het einde van de rit werd hij te wispelturig. Hij liet wel het beste team ooit na aan Rossell/bartomeu.

7 maart 2021 om 22:33

Niemand zegt toch dat Laporta in het verleden geen geweldig werk geleverd heeft? Maar om nu dat als basis te nemen voor zijn herverkiezing is wat vreemd.

7 maart 2021 om 23:21

Dus iemand aanstellen die bewezen heeft om een club uit een diep dal te kunnen halen is wat vreemd?

7 maart 2021 om 23:27

Nee iemand aanstellen puur op basis van het verleden.

7 maart 2021 om 22:14

Font is de laatste maanden compleet door de mand gevallen. Blijft zich ook constant associëren met de mensen die de club hebben kapot gemaakt (rosell en zijn bende). Van zijn 'plan' bleef ook niet veel over nadat Xavi, Cruiff en nog enkele andere personen uit dat plan, publiekelijk afstand namen van hem.

Ik weet nog altijd niet of Font nu een wolf in schaapskleren is of gewoon extreem naïef.

7 maart 2021 om 22:19

Publiekelijk afstand nemen is overdreven. Ze wilden gewoon geen onderdeel zijn van zijn campagne. Hij hield teveel vast aan de persoon Xavi, maar het meeste van zijn plan stond daar gewoon los van. Font kwam ook gewoon realistischer over in een aantal zaken en hij heeft tenminste concrete plannen.

Zoals verwacht gaat Laporta de nieuwe club president van FC Barcelona worden ben benieuwd hoe hij het gaat doen, het lijkt me een goed idee om de boel eerst financieel op orde te krijgen en hopelijk ook oog blijft houden voor La Masia

8 maart 2021 om 10:06

@boixos Kans op grote teleurstelling lijkt mij aanwezig. Vorige termijn had hij natuurlijk alle geluk met een lichting met misschien beste spelers ooit met Messi, Xavi, Iniesta, Puyol en juiste trainers als Rijkaard en Pep.

Ik heb verkiezing ook niet echt gevolgd en las weleens wat artikelen hier. Als ik mij niet vergis gooide hij grote namen zoals Mbappe en Haaland wat mij niet realistisch lijken. Font leek mij eerder wat realistischer die vaak wees op de schulden.

Kan best een teleurstelling worden dan voor fans als Laporta zulke namen heeft beloofd en uiteindelijk na de zomer komt met transfervrije spelers als Wijnaldum, Depay en Aguero bijv.

Maar ja succes aan de Barca fans en hopelijk nooit meer zo een toestand zoals laatste jaren met die grap als voorzitter.

We zullen het snel weten. Laporta heeft een goede campagne gekend. Hij heeft zich als een meer volwassen iemand laten zien. Zijn persoonlijkheid zal niet snel veranderen, er zullen nog steeds momenten zijn waarop hij zich laat gelden. Als hij de juiste mensen maar op de juiste plek zet. Ik denk dat als Laporta wint, Font de volgende president zal worden. Hij moet zich in de toekomst in mijn optiek minder vastpinnen op namen als Xavi.

Door in de Copa, gewonnen van Osasuna gisteren, Real-Atleti laten beide punten liggen en Laporta keert terug als president. Al met al een hele mooie week voor Barça. Het zou me idd niets verbazen als Overmars een deel van zal gaan uitmaken van het team van Laporta.

7 maart 2021 om 22:09

En Pau Gasol is weer terugkgekomen deze week. En FC Barcelona basketball staat bovenaan de Europaleague.

7 maart 2021 om 22:17

En niet te vergeten een onderzoek van de politie... Smet op de week lijkt mij

7 maart 2021 om 22:22

Dat is toch alleen maar goed nieuws. Bartomeu is al tijden gehaat door het gros van de fans.

7 maart 2021 om 23:47

@el_guaje7 - Ik hoop eigenlijk dat Laporta zowel Soriano als Begiristain weet te overtuigen om terug te komen naar Barcelona in plaats van bij City te blijven. Kan Overmars lekker bij Ajax blijven, waar ik hem ook liever zie en kan Barcelona weer proberen om het weer de club te maken die het 10 jaar geleden was. Wat hebben Rosell, Zubizarreta, Fernandez, Bartemeu, etc. er een dikke puinhoop van de club gemaakt.

Gefeliciteerd man, maar blijf aub ver van Overmars vandaan.

7 maart 2021 om 22:10

Overmars wordt hier in Spanje niet echt als kandidaat gezien Mateu Alemany (ex-Mallorca en -Valencia) zal naar verwacht de dagelijkse voetbalbaas worden van Laporta.

7 maart 2021 om 22:22

Dankje. Zelf volg ik het van een afstandje en was dus na het lezen van dit artikel best bezorgd dat Overmars naar Spanje zou kunnen vertrekken. Wat vind je van Alemany? Gun Barcelona weer een goed bestuur en hoop dat ze het zo snel mogelijk weer op de rit hebben. Zal wel een grondige schoonmaak gaan worden.

7 maart 2021 om 22:42

Is er ook meer bekend in Spanje over een mogelijke rol voor Jordi Cruijff?

7 maart 2021 om 22:53

Wat betreft Almany, geen idee of hij geschikt is. Wat betreft Jordi hij stond hoog op de verlanglijst van zowel Laporte als Font, dus er zal in ieder geval een poging ondernomen worden om hem terug te halen

7 maart 2021 om 22:59

Overmars staat op elk lijstje in Engeland, niet in Barcelona. Maar wat mij betreft tekent Overmars nog even bij tot 2030

7 maart 2021 om 23:13

Inderdaad. Lijkt me voor Overmars veel meer uitdaging om met Ajax structureel weer bij de top 10-12 clubs van Europa aan te haken. Ik denk dat het er best inzit eerlijk gezegd.

Charisma, ervaring en politiek spel hebben uiteindelijk de verkiezingen gewonnen. Clubleden hebben duidelijk gestemd met het verleden in het achterhoofd in plaats van op een gedegen plan voor de toekomst. Víctor Font was in mijn ogen degene met de meest concrete plannen, degene met de meest capabele mensen om zich heen en degene die de meest realistische taal sprak richting de achterban. Toch denk ik dat iedereen zich kan vinden in deze verkiezingsuitslag, we kunnen eindelijk afscheid nemen van een periode van bestuurlijke chaos en financieel wanbeleid. Er kan eindelijk weer gebouwd worden aan de toekomst en Joan Laporta is misschien de meest capabele leider om iedereen aan boord te krijgen. Hopelijk krijgt Víctor Font een belangrijke rol in het bestuur van Joan Laporta, denk namelijk dat hij met ruim dertig procent van de stemmen de steun heeft van een behoorlijk deel van de clubleden. Daarnaast kan Laporta natuurlijk iemand gebruiken die zich al jarenlang heeft voorbereid om de club te gaan leiden, want laten we eerlijk zijn… Het ontbreekt Laporta nog altijd aan een concreet beleidsplan en daarin kan hij de hulp van Víctor Font enorm goed gebruiken. Oh, en een laatste woord aan Sandro Rosell, Josep Maria Bartomeu en Toni Freixa; hopelijk komt er een dag waarop jullie je moeten verantwoorden voor jullie wanbeleid. En voor de bijna tien procent van de clubleden die vandaag nog op Toni Freixa gestemd hebben; hopelijk komt er een moment waarop jullie je realiseren hoeveel schade zo’n stem in 2015 op Bartomeu heeft aangericht aan de club. Vanaf morgen heeft Barcelona eindelijk weer een voorzitter waarmee er gebouwd kan worden aan de toekomst en een voorzitter die ik met veel enthousiasme volg. Begrijp volledig dat een flink deel van de achterban juicht om het gelijkspel tussen Atlético Madrid en Real Madrid, maar vanavond juich ik om de middelvinger richting Rosell, Bartomeu en Freixa en natuurlijk om de terugkeer van Joan Laporta.

7 maart 2021 om 22:17

Font is voor mij de ideale opvolger van Laporta. Laporta heeft zich minder lang op deze taak voorbereid maar neemt echt wel weer een sterk team mee. Het beleid is voor alle voorzitters hetzelfde wat ik heb gezien. De salarislasten moeten omlaag, de bouw van het vernieuwde stadion moet worden goedgekeurd, de financiering van het stadion is al rond en deze moet worden nagegaan en dan mogelijk goedgekeurd, de korte termijnschulden moeten worden omgezet in lange termijn schulden, de socio cap moet worden stopgezet zodat iedereen in de wereld mee kan stemmen en vooral ook mee kan betalen maandelijks, het plan van Bartomeu om joint ventures aan te gaan met investeerders in het uitbaten van bepaalde activiteiten moet goed worden bekeken. Er zijn al investeerders die Barcelona op korte termijn verlichting kunnen geven.

8 maart 2021 om 10:16

@guaporta Goed stuk! Als buitenstaander die niet veel gevolgd heeft, leek Font mij ook meer geschikt. Die kwam - wat ik gelezen had - veel realistischer over.

Geen idee of het allemaal klopt maar wat ik las over Laporta dat hij toch strooide met namen als Haalend en Mbappe. Lijkt mij niet ideaal zo ga je mensen alleen maar teleurstellen als transfervrije spelers als Depay, Wijndal en Aguero maximale is wat gedaan kan worden.

Meeste van grootste aankopen van Barca mislukken. Niet alleen van deze tijd met Coutinho, Griezmann en Dembele (laatste doet het wel weer goed), maar ook eerder met Zlaten, Petit en Overmars. Barca moet weer meer gaan opleiden (leuk dat er nu veel talenten doorbreken) en goede spelers als aanvulling rondom halen, zoals met Abidal, Alvez etc.

Wie verwacht jij dat Laporta allemaal meeneemt? Qua posities in bestuur?

jammer, ik had graag Font gezien. De enige kandidaat met een beetje realisme in zijn hersenpan. Realisme wint echter geen verkiezingen natuurlijk. Zeker niet aangezien de fans graag Haaland willen zien en Messi die koste wat kost verlengt.

Héél erg blij mee! Hopelijk lukt het Laporta om Barcelona weer naar de top te brengen. Barcelona heeft door Bartomeu een heel vervelend imago gekregen op niet-Barcelona fans met meerdere schandalen en door zonder na te denken met geld te smijten. Hopelijk weet Laporta de club weer een sympathiekere uitstraling te geven. Visca Barça!

8 maart 2021 om 06:50

Geld smijten heeft Barca altijd al gedaan. Laporta heeft ook genoeg miskopen gehad in zijn eerste termijn.

Dit zag je natuurlijk al wel aankomen. Laporta is de man met het netwerk, het verleden en het is wel een bestuurder an sich. Font heeft zich kranig verweerd en preekte een hoop realisme, echter verbond hij zich wel aan mensen die nog niet aan boord waren om zijn plannen tot uitvoering te brengen. De komende tijd zal zich ontvouwen hoe Laporta de club wil gaan leiden en deze uit het dal te krijgen. Op het veld worden daarvoor de fundamenten gelegd, nu moet het op financieel gebied weer beter.

7 maart 2021 om 22:32

Voor Koeman is het goed nieuws. Laporta liet wel doorschemeren dat Koeman bij goede resultaten natuurlijk moet blijven. Font zal hebben geleerd van deze campagne, pin je niet zo vast op namen zeker als een legende van je club je coach is en de waarde van de selectie bijna maandelijks helpt te stijgen. Tijd voor een feestje in Luz de Gas haha.

7 maart 2021 om 22:45

Luz de Gas, waar is de tijd... Ik hoop dat we dat nog mogen meemaken, een avondje daar. Font heeft zichzelf overigens enorm in de vingers gesneden door hoe hij zijn campagne heeft aangepakt inderdaad. Het staat gewoon niet sterk als je namen noemt en deze je vervolgens afvallen.. Niet slim. Met Laporta als tegenstander wist je dat je van goede huize moest komen, dat is mislukt. Ik ben overigens zelf best tevreden.

7 maart 2021 om 22:49

Een avondje in het Camp Nou zou ik al helemaal wensen. Als de zaken wat normaler worden vergeten we deze periode weer snel.

8 maart 2021 om 00:17

Ben via Koeman twee jaar geleden nog in een mooi Baskisch restaurant in Barcelona beland haha.

8 maart 2021 om 12:50

Naast op familiebezoek gaan mis ik lekker uit eten gaan in Barcelona natuurlijk ook.

Opvallend dat men hier zo blij mee is. Laporta gedraagt zich vaak als een klein kind en is een viezerik die ongepaste opmerkingen naar minderjarige meisjes maakt. Hoe kun je nou willen dat zo'n persoon je club leidt?

7 maart 2021 om 23:00

Die had ik nog niet gehoord, is dat een roddel of is dit een publiek geheim?

7 maart 2021 om 23:05

Gaat een video op social media rond

7 maart 2021 om 23:09

Grappig dat iemand dat zegt met Benzema als nickname. De wilde nacht met Frank Ribery vergeten met de toen minderjarige (15) Zahia Dehar? Voor verdere details google maar

7 maart 2021 om 23:09

Die video is verduidelijkt. Een moeder vroeg aan Laporta wil je met mijn dochter op de foto. Die dochter was 30 jaar. De moeder riep naar Laporta of hij haar aan zou kunnen nemen. Kom terug als je 18 ben zei hij tegen de dochter... Laporta is een feestbeest maar het zit hier net even anders dan het leek.

8 maart 2021 om 01:23

Ik zag het filmpje later ook Benz, gewoon een roddel volgens mij, zoals Visca ook uitlegt hier.

Dit was de enige uitkomst. Font liep teveel met Xavi te leuren, die heeft nog helemaal niets bereikt als trainer. Font was verder wel realistisch maar opportunisme wint hier vaak. Laporta heeft een hele goede band met Messi, die laatste heeft er geen geheim van gemaakt dat hij baalde dat Laporta vertrok.

De vorige periode kon hij met geld smijten die op allerlei manieren binnen kwam maar die tijden zijn voorbij en Barca zit diep in rode cijfers dus de vraag is zal hij het net zo goed doen als toen? Nee als je het mij vraagt maar de tijd zal het leren.

7 maart 2021 om 23:26

Font kwam toch binnen in een periode dat het niet geweldig ging op financieel vlak?

Grappig dit! Deze man is in het verleden al veroordeeld voor wanbeleid bij Barcelona. Goed bezig daar, eerste wat hij moet doen is met de banken overleggen hoe hij de enorme schuld gaat aflossen denk ik dan maar.

Beste scenario voor Barca denk ik. En ook voor Koeman. Een man die bekend is met de club en volgens mij geen gekke ideeën heeft en "het roer" volledig om wil gooien. Eerst maar eens die financiën op orde krijgen lijkt me. Vraag me wel af wat er met Messi gaat gebeuren, het zou Messi sieren als hij iets terugdoen en gewoon de helft van zijn salaris inlevert volgend seizoen. Of laten vertrekken. Met dat stukje budget haal je wellicht niet dezelfde kwaliteit terug, maar kun je misschien wel investeren in een toekomstbestendig Barca.

8 maart 2021 om 01:35

Waar heb jij het over met dat Messi wat terug moet doen? Net of hij Barca eeuwig dankbaar moet zijn dan hij daar mocht spelen. Volgens mij mag Barca Messi dankbaar zijn dat hij de club zoveel gebracht heeft. Dus waarom zou hij dan in godsnaam de helft van z'n salaris inleveren?

8 maart 2021 om 09:27

Het kwam misschien niet helemaal over zoals ik bedoelde. Het is niet dat ik vind dat hij iets terug moet doen, maar hij heeft daar bakken met geld verdiend en is niet de jongste meer. De club heeft problemen dus ik zou het mooi vinden als hij daar blijft, financieel wat inlevert en tegelijk nog steeds van waarde kan zijn.

Mooi eerbetoon aan Johan Cruyff met zijn mondkapjes!

Op een of andere manier krijgt Laporta wel weer geld 'los' van banken, sponsors e.d. dus er zal heus wel een topspeler komen het nieuwe seizoen. Ze laten daar echt in Spanje niet zomaar zo'n grote club failliet gaan !! Laporta roggelt het wel !!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4933 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona6543
4.Sevilla6120
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder303
PedriAanvaller302
A. GriezmannAanvaller288
L. MessiAanvaller2823
M. BraithwaiteAanvaller262
M. ter StegenKeeper240
Jordi AlbaVerdediger273
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

92 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

Marcos Senesi en Lisandro Martínez op voorpagina Mundo Deportivo

Feyenoord-verdediger Marcos Senesi en Ajacied Lisandro Martínez staan donderdag op de voorpagina van Mundo Deportivo. De krant brengt de twee verdedigers uit de Eredivisie in verband met een transfer naar Barcelona....Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 16 april
Jack Grealish heeft een vastgestelde afkoopsom in zijn contract bij Aston Villa en Manchester City is komende zomer bereid om het bedrag op tafel te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren