Fraaie omhaal van Giroud beslist duel tussen Atlético en Chelsea

Dinsdag, 23 februari 2021 om 22:51Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 23:56

Chelsea heeft een goede uitgangspositie verworven richting de kwartfinales van de Champions League. Het team van Thomas Tuchel was dinsdagavond in het eerste duel van de achtste finales met minimaal verschil te sterk voor Atlético Madrid. Het duel in de Arena Nationala in Boekarest werd door een schitterende omhaal van Olivier Giroud in de tweede helft beslist, al moest de VAR er wel aan te pas komen om het doelpunt goed te keuren: 0-1. Hakim Ziyech deed alleen het laatste kwartier mee. De terugwedstrijd op Stamford Bridge staat voor 17 maart op het programma.

Atlético begon goed aan de wedstrijd in Boekarest en kwam in het eerste kwartier tweemaal gevaarlijk in de buurt van het doelgebied van Edouard Mendy. Een terugspeelbal op de doelman van Chelsea was bijna een prooi voor Luis Suárez, die in de veertiende minuut zag hoe Thomas Lemar bij de tweede paal iets te wild met zijn pass omsprong.

Het artikel gaat verder onder de video
Tuchel kritisch op Hudson-Odoi: 'Hij verliest te makkelijk de bal'
Meer videos

Chelsea liet zich meer gelden naarmate de eerste helft vorderde en dicteerde het tempo. Ondanks ruim zeventig procent balbezit kreeg het team van Tuchel het niet voor elkaar om daadwerkelijk gevaarlijk te worden. Atlético voorkwam goed dat de Londenaren in de laatste meters gevaarlijk kon worden en Jan Oblak hoefde, behoudens pogingen van Marcos Alonso en Timo Werner, nauwelijks in actie te komen.

Bekijk de samenvatting van Atlético Madrid - Chelsea

Ook in de tweede helft hielden de teams van Diego Simeone en Tuchel elkaar lang in evenwicht, mede omdat grote kansen uitbleven. Een omhaal van Joao Félix over het doel van Mendy was lange tijd het magere hoogtepunt van de tweede helft, maar twintig minuten voor tijd kwam het scorebord toch in beweging. Na een pass vanaf links kwam de bal via Mario Hermoso terecht bij Giroud, die de bal met een heerlijke omhaal achter Oblak werkte.

Arbiter Felix Brych keurde het doelpunt wegens buitenspel af, maar de VAR wees de scheidsrechter erop dat de bal via de verdediger van Atlético bij Giroud was terechtgekomen: 0-1. Tuchel wijzigde zijn elftal niet veel later en haalde Mateo Kovacic en Mason Mount naar de kant, ten faveure van Ziyech en Ngolo Kanté. Niet veel later maakte Callum Hudson-Odoi plaats voor Reece James. Simeone probeerde met de entree van onder meer Moussa Dembélé en Vitolo nog een gelijkmaker te forceren, maar Chelsea hield tot de laatste seconden van de zes minuten extra tijd relatief eenvoudig stand.


Poll

Wie bereikt de volgende ronde?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

137 reacties (laatste reactie door zekiyech)

Wat een zuigploeg blijft atletico toch ook. Ik zou er geen fan van kunnen zijn, maar natuurlijk wel respect voor de prestaties. Gelukkig heeft chelsea vandaag gewonnen, al was het creëren van kansen lastig. Zeker de voorzetten waren echt matig. Prachtige goal van giroud trouwens.

23 februari 2021 om 22:58

Heeft Atletico überhaupt een aanvalsplan. Zelfs na de 0-1 konden ze niks creëren en vielen ze amper tot niet aan.

23 februari 2021 om 22:59

Gelukkig? Ik had eigenlijk wel gehoopt dat Atletico zou winnen al is het maar zodat die nare Tuchel er niet met de punten vandoor zou gaan. Helaas viel Atletico zwaar tegen, jammer.

23 februari 2021 om 23:02

Wat is er precies naar aan Tuchel?

23 februari 2021 om 23:02

Ja ik houd persoonlijk niet van zulk defensief voetbal. Vind tuchel ook niet heel sympathiek ogen qua dat schreeuwen en ruzie maken met het bestuur. Soms zijn zn opstellingen lastig te volgen, maar de voetballende ploeg heeft vandaag gelukkig gewonnen

23 februari 2021 om 23:02

Nare Tuchel?

23 februari 2021 om 23:17

Volgens mij is die andere coach net ff wat gekker

23 februari 2021 om 23:31

Ga er maar vanuit dat deze reactie iets met Ziyech temaken heeft.

23 februari 2021 om 23:43

Ik vind Tuchel een nare man omdat hij een speler liet invallen en na een half uurtje weer wisselde in een andere wedstrijd.

23 februari 2021 om 23:47

Het is topsport en geen liefdadigheidsinstelling. Als een trainer je taken geeft en je voert deze niet uit, dan kan je eruit. Zouden meer coaches moeten doen ipv altijd maar spelers laten aanmodderen

23 februari 2021 om 23:52

Dat is stoere praat Mowgli, maar die speler is hij nu wel kwijt. Tuchel heeft hem voor schut gezet dus die gaat zijn hand nooit meer in het vuur steken voor deze trainer, dus slim is het ook niet.

24 februari 2021 om 00:01

Bijzonder. Vind het juist ballen tonen als je dat doet. Als je niet presteert, maakt het niet uit of je er net een half uur geleden in bent gekomen. Hij is die speler niet kwijt, speelde vandaag gewoon vanuit de basis en was gemotiveerd

24 februari 2021 om 00:08

Oke, daarover verschillen we dan qua mening, dat mag. Ik vind het vooral een vernedering voor die speler en dus niet sympathiek van de coach.

24 februari 2021 om 00:15

Dat is prima idd. Het is inderdaad lullig, maar vind het ook wel anders als het bijv na 10 minuten al is. Uiteindelijk wordt Tuchel ook afgerekend op zijn resultaten en niet op hoe sympathiek hij is. Vond Tuchel hem niet perse afvallen naderhand en zegt ook veel dat hij nu weer basis stond imo. Denk dat Odoi er juist van kan leren. Vond hem vandaag niet altijd gelukkig in zijn voorzetten, maar wel vrij gretig ogen.

24 februari 2021 om 00:15

Tja en Simone Inzaghi deed dar vandaag ook bij die gozer van Lazio. Het is topsport geen liefdadigheidsinstelling.

24 februari 2021 om 12:58

@ruiz: wat een onzin verkoop jij dan? Het is geen diva voorstelling? Doe wat je wordt opgedragen als speler door je trainer of maak plek voor iemand anders die dat wel naar behoren doet. Haha wat een onzin valt hier toch soms te lezen ongelofelijk

24 februari 2021 om 13:06

Heb je ooit van een mening gehoord, meneer Ikbengoed83? Oh wacht, gezien je naam vind jij alles wat niet jouw mening is natuurlijk 'onzin'.

23 februari 2021 om 23:09

Toch zonde dat Atletico helemaal niets anders dan dit wil. Je zag na de 0-1 blij vlagen toch wel dat ze wel degelijk kunnen tikken als ze dat wilden, maar ze stelden zich in op 0-0 of op een geluksgoal bij een fout van de Chelsea. Chelsea wilde wel, maar creã«erde inderdaad ook te weinig. Alsnog wel een verdiende overwinning als je het mij vraagt. In zo’n drukke 16 kan Ziyech wel perfect van pas komen met zo’n precies voorzetje in de ruimte, maar die zal niet echt kansen krijgen in deze formatie denk ik. De return wordt wel interessant als Atletico moet komen, daarom is dit is wel een lekkere uitgangspositie.

23 februari 2021 om 23:11

Vond Ziyech best prima invallen. En thuis tegen Atletico geen Mount en geen Jorgihno, dus wellicht een basisplaats.

23 februari 2021 om 23:13

Ik verwacht dat Pulisic of Havertz dan aan de aftrap zal staan. Ziyech viel best goed in, hij voetbalt zo vreselijk makkelijk!

23 februari 2021 om 23:34

Atletico begon ook wel goed vond ik, ze zetten hoog druk en na die kans van Lemar dacht ik dat we nog een lastig avondje tegemoet zouden gaan. Jorginho verzoop zo ook alweer in balverlies, maar die hebben ze de hele wedstrijd eigenlijk geen moment meer aangepakt. Vond ik heel gek om te zien want die eerste 10 minuten toonden dat Atletico beter voor de dag had kunnen komen.

24 februari 2021 om 07:12

Yoeri! Welkom terug

Wat een zaadpot op de goal na

23 februari 2021 om 22:57

Was het kijken eigenlijk niet waard inderdaad, heb er ook geen moment van genoten. Hoopte op wat meer..

23 februari 2021 om 23:02

Ik kan hier juist van genieten, hoge intensiteit en goede focus. Vind het dan leuk om te zien hoe er elke x snel wordt gespeeld om onder de druk uit te komen. Alleen moet er nog echte kansen gecreerd worden, dan is het perfect.

Heerlijke goal van Giroud. Terecht gewonnen. Als je zo thuis speelt als Atletico deed vanavond verdien je het eigenlijk wel om te verliezen.

23 februari 2021 om 23:00

Thuis thuis... het is wat je thuis noemt. Roemenie is niet bepaald thuis voor atletico. Vind het nergens op slaan dat deze wedstrijd in roemenie wordt gespeeld en de return gwn op stanford bridge

23 februari 2021 om 23:25

Daar heb je wel een goed punt. Op papier dan thuis. Ik vind het zelf niet eerlijk dat de return wedstrijd wel op Stamford Bridge word gespeeld. Het zou eerlijker zijn om beide teams in dit geval op neutraal terrein de wedstrijden te laten spelen.

23 februari 2021 om 23:41

Waarom? Engeland verbiedt de wedstrijd niet. Waarom zou ds return dan buiten Engeland gespeeld moeten worden?

Mooi voor Tuchel die vaak onterecht bekritiseerd wordt, maar gewoon laat zien een toptrainer te zijn. Hoogste puntengemiddelde ooit als coach van Mainz en Dortmund. Bij PSG met een onevenwichtige selectie bijna de CL gewonnen en zijn prestaties bij Chelsea spreken tot dusver voor zich. Die overhypte Lampard zal vandaag gewoon vol op de aanval spelen en kansloos verliezen.

23 februari 2021 om 22:59

Beetje overdreven je reactie. Hoezo onterecht bekritiseerd? Heeft afgelopen weekend ook gewoon punten laten liggen tegen Southampton. Overhypte Lampard? Hoe dan? Prestaties spreken voor zich? Eh, nee niet echt hoor.

23 februari 2021 om 23:05

Voor elke wedstrijd zie je genoeg kritiek op Tuchel maar ondertussen is hij nog ongeslagen.

23 februari 2021 om 23:06

Niet? Doet het toch goed qua resultaten? Onder Lampard stonden jullie ergens onderin de middenmoot. En ja overhyped. Top-4 klassering, bekertoernooien niks gepresteerd en kansloos ten onder tegen Bayern. Een trainer die dus nog nooit wat gepresteerd heeft. In tegenstelling tot Tuchel. Maar snap dat je dat niet begrijpt als je geen BL volgt.

23 februari 2021 om 23:17

@DerKaiser123 Je laat iig wel zien dat je weinig verstand van voetbal hebt. Chelsea heeft een compleet nieuw elftal tenopzichte van vorig seizoen,dat je dan van een totaal nieuwe trainer verwacht dat hij het wel even laat zien en alle wedstrijden gaat winnen is natuurlijk helemaal niet realistisch. Chelsea heeft gewoon een soort tussenjaar nu, volgend jaar gaan die echt wel vlammen en dat was onder Lampard ook wel goed gekomen. Snap je laatste zin ook niet helemaal, probeer je me nu aan te vallen of wat? Knap dat je over iemand kunt oordelen terwijl je ziet dat hij een City fan is wie inderdaad 1e staan in de PL

23 februari 2021 om 23:23

Dat vind ik een beetje te kort door de bocht. Blijkbaar lukt het Tuchel wel om met veel minder voorbereiding meteen te presteren. Het voetbal onder Lampard was totaal niet realistisch. Chelsea heeft namelijk helemaal niet de kwaliteiten om a la City te spelen. Ik vind Tuchel gewoon een uitstekende trainer. Hij is een doorgeslagen gek a la Pep (zochten elkaar ook vaak op in Duitsland), maar is iemand met tactische spelsystemen die tot dusver overal goed gepresteerd heeft. Ik denk dat Guardiola de komende jaren banger is voor Tuchel dan voor Klopp. Die kan heel goed een elftal bouwen, maar daar blijft het ook bij. Maar ieder zijn mening.

24 februari 2021 om 00:29

Het is nog wat vroeg om te zeggen dat Tuchel een wondercoach is, maar het is toch ook geen compliment aan Lampard dat dit team blijkbaar met een paar tactische omzettingen direct veel beter functioneert.

Om positief te blijven: dit was de slechtste wedstrijd die ik ooit heb gezien van Atletico en toch verlies je maar met 0-1. Maar het was echt om te janken, zelfs spelers als Koke en Llorente konden de bal niet in de ploeg houden, dan is het ook niet gek dat je niks creëert.

24 februari 2021 om 08:59

Atletico twee seizoenen geleden uit tegen Juve was nog slechter hoor.

Gewoon een hele goede wedstrijd gespeeld, ondanks dat je niet zo heel veel kansen creëert. Chelsea was gewoon de baas vandaag. Ik was fel tegenstander van het ontslag van Lampard, maar Tuchel krijgt met deze ploeg toch gewoon veel meer voor elkaar!

In tijden niet meer zo blij geweest om een overwinning. Dat Atletico gun je echt helemaal niks. In een "thuis" wedstrijd geen enkele intentie om te voetballen. Heerlijk dat Simeone de deksel op de neus krijgt. Hopelijk houden ze dit in de return vast!

23 februari 2021 om 23:00

Ik heb trouwens ff niet zo opgelet, maar telt in deze wedstrijd ook gewoon de uitgoal regel? Dan staan we er wel echt geweldig voor nu.

23 februari 2021 om 23:03

Ja die telt gewoon

23 februari 2021 om 23:06

Beter. Mja in 2014 rekende ik me ook rijk tegen Atletico na de 0-0 in Calderon en toen werden we op SB onder de voet gelopen. Als die Carrasco dan terug is gaan we daar nog wel een lastpak in vinden, al is hopelijk Silva dan ook weer onderweg terug.

23 februari 2021 om 23:06

Jaa, ondanks neutraal terein zijn de regels voor de rest niet veranderd.

23 februari 2021 om 23:10

Chelsea moet sws nog aan de bak in eigen huis, voorsprong of niet. Gaf Atletico Liverpool op Anfield niet drie om de oren vorig jaar? Als je niet uitkijkt vlieg je dr zo uit.

24 februari 2021 om 03:40

Dat was natuurlijk ook belachelijk geflatteerd. Liverpool was de hele wedstrijd in de aanval en kwam ook op 2-0, maar toen maakte Atletico zonder iets te creëren die pot uit het niets 2-1 door een blunderende Adrian. Toen moest Liverpool opeens weer vol in de aanval en gaf het met een nog een keer falende Adrian nog meer weg. Op dat moment was Liverpool gebroken en kon Atletico makkelijk nog een keer scoren. Die 3 goals zeggen mij dus niets.
Een voorsprong op uitdoelpunten is tegen geen ander team zo prettig als tegen Atletico en Chelsea moet het daardoor ook gewoon afmaken.

24 februari 2021 om 00:32

AZE/CHE 4 Ever (wilde even op jou reageren omdat je in live meepraten had gezegd: en dan een terechte goal van Chelsea afkeuren?!). Gefeliciteerd met jullie overwinning. Terecht vandaag. Maar, terechte goals kunnen zeker afgekeurd worden, en daar weten de Chelsea fans alles van. En die doet bij veel Ajacieden nog steeds pijn, vooral ook omdat de VAR echt bewust de verkeerde beelden liet zien bij die goal van Promes. Hadden hem vorige week nog bij een pubquiz en echt, die benen van Promes staan bij de VAR ineens uit elkaar. Maar, vandaag werd ie wel terecht goedgekeurd. Maar dat hoeft dus niet altijd. Doet nog steeds een beetje pijn 😉

24 februari 2021 om 07:23

Formus, als je terug gaat naar het artikel van vorig jaar dan kan je ook al zien dat ik een reactie heb geplaatst waarin ik zeg dat de goal onterecht afgekeurd werd. Meer dan toegeven kan ik helaas niet. De lid waarop ik reageerde deed alsof de goal onterecht was, vandaar dat ik zo reageerde. Dat de scheids en VAR bij Ajax-Chelsea een fout maakten betekent niet dat ze dat bij deze wedstrijd ook moeten doen. Verder denk ik dat het voor Ajax fans ook tijd begint te worden om dingen los te laten. Het is meer dan een jaar geleden gebeurt.

24 februari 2021 om 09:30

AZE, Ajax fans laten het ook wel los hoor, alleen als het dan weer ergens naar boven komt, komt die pijn weer ietsjes naar boven. Maar valt mee hoor, alleen heeft Ajax niet vaak lichtingen die mee kunnen doen in Europa en zijn ze altijd de underdog tegen rijke clubs. Dat ze dan ook nog een aantal keer bewust bestolen worden, voel je dan nog harder. En nergens zeg ik dat jij dat het was hoor, totaal niet persoonlijk. Alleen kwam het vb naar boven toen je zei in live meepraten dat een terechte goal niet afgekeurd moest worden inderdaad. Maar het gebeurt af en toe wel. En de ergernis zit meer ook in de totale onterechtheid en het valse bewijs vd UEFA dan in het feit dat een goal worst afgekeurd hoor 😉. Dat voedt namelijk het gevoel van onrechtvaardigheid

Jeetje wat was dit atletico zwak en slecht. Het zegt wat over real Madrid en barca dat dit atletico met straatlengte voorstaat in de competitie. Al speelde real Madrid ze ook helemaal weg een paar maanden geleden. Vanavond geen enkele kans gecreeerd. Had veel meer verwacht van atletico. Ook Suarez was letterlijk nergens te vinden behalve op de grond met zijn schwalbes. Geweldige goal van Giroud

23 februari 2021 om 23:00

Krijgt Suarez ooit een fout tegen waarbij hij niet reageert alsof zijn been geamputeerd moet worden?

23 februari 2021 om 23:07

Verschrikkelijk he. Ik kan mij er zo aan irriteren. Word op zijn been geraakt en houd dan schreeuwend zijn hoofd vast. Loopt zelf tegen iemand op en schreeuwt en stort neer. Geweldige voetballers maar een acteur en aansteller eerste klas.

23 februari 2021 om 23:10

En vervolgens met dat duel met azpiliqueta zelf naar achtertrappen en doen alsof de overtreding op hem gemaakt wordt. Deed me een beetje denken aan het moment dat hij robertsen (toen die nog bij barca zat) uit de wedstrijd tikte. Verschrikkelijk nare voetballer blijft het.

23 februari 2021 om 23:22

Klopt. Precies dat soort actief. Verbaasde me dat hij geen geel kreeg van de scheidsrechter. Hij trapte idd zelf achteruit en gaat vervolgens liggen alsof hij door een bulldozer is geraakt. Nare voetballer. Jammer dat de scheidsrechters het elke keer laten gaan.

Yessss geweldig! Nu moet Atletico over een paar weken als een gek komen en dat ligt ze totaal niet. Terwijl Chelsea defensief zekerder lijkt dan ooit. Wat een overwinning, totaal niet verwacht en al helemaal geen verdiende overwinning. Eindelijk weer eens een Europese avond om blij van te worden als een Chelsea fan, de nr 1 van Spanje is geen misselijke ploeg. Hopelijk kunnen we het afmaken!

23 februari 2021 om 23:06

Geen verdiende overwinning? Btw aan de cfc fans. Even wat meer vertrouwen in Alonso. Speelt bijna foutloos als wingback/linkermid onder Tuchel. Geef die man een kans.

23 februari 2021 om 23:08

Hij verwachtte niet een verdiende overwinning. Hij vind 't wel verdiend. Zo lees ik het tenminste.

23 februari 2021 om 23:08

Ik had geen verdiende overwinning verwacht nee. Excuus, beetje verwarrend getypt. Maar ik dacht dat als we zouden winnen dat dan met een cheap penalty of corner zou gebeuren. De hele wedstrijd de baas zijn en verdiend winnen, dat stond niet in mijn scenarioboekje. Des te lekkerder zal ik straks slapen :D

23 februari 2021 om 23:12

Oh zo, ja ik dacht al. Gefeliciteerd met de overwinning!

23 februari 2021 om 23:37

Pfoe, wat ben ik blij voor jullie dat Giroud niet is vertrokken in januari. Dat was zo goed als zeker als je de pundits in december mocht geloven. Ik vind dat echt een geweldige doelpuntenmaker. Een vent met karakter die altijd blijft vechten voor een resultaat. En wat een mooie goal weer.

23 februari 2021 om 23:50

Als een gek komen? Is maar 0-1. Schrijf maar op je buik dat ze dat gaan doen.

Voordeel is dat Atletico in de terugwedstrijd aanvallender moet spelen. Bij een voorsprong voor Atletico had je weer zo een zaadpot gekregen, en waarschijnlijk nog erger. Nadeel is dat als Atletico uitgeschakeld wordt ze zich volledig focussen op La Liga. Atletico kan evengoed Bordalas aanstellen voor dit soort voetbal, en je bespaart er nog wat geld mee.

Chelsea zag er behoorlijk goed uit, georganiseerd, vol energie. Deze 0-1 was wel verdiend denk ik, Atletico kon na de goal nauwelijks meer een vuist maken.

Werner is het voetballen echt verleerd.. raar maar waar. Doet me denken aan Space Jam.

23 februari 2021 om 23:13

Hij is technisch nooit goed geweest. Alleen bij Liepzig had hij meer ruimte. Bij grote clubs is dat altijd minder, kom je vaker compacte teams tegen. Daar heeft hij duidelijk moeite mee.

Wedstrijd leek nergens op. Simeone in de champions league is ook echt een schijtluis. De 1e in La Liga moet achter de bal lopen tegen de 5e in de Premier League. Wat een grap.

23 februari 2021 om 23:03

Iedereen trekt zo zwaar aan dat 1e vs 5e verhaal. Chelsea staat 5e omdat Lampard bende maakte die nu opgeruimd wordt, anders had Chelsea zomaar nr 2 kunnen zijn. We moeten ons niet blindstaren op momentopnamen, Chelsea kent een grafseizoen maar vindt nu wat vorm terwijl het voor Atletico precies andersom geldt. Dat gezegd hebbende, ik vond het zogeheten mes waar je inloopt van Atletico veel maar dan ook veel minder scherp dan gedacht. Ze konden rond de 16 nog geen 3 ballen naar elkaar overspelen. Ik zag aan de resultaten dat ze uit vorm waren maar dit had ik eerlijk gezegd niet verwacht.

23 februari 2021 om 23:34

Ik doel niet zozeer op de 5e plaats waar Chelsea zich begeeft, en ik bedoel dat zeker niet neerbuigend. Maar de 1e in elk topland moet laten zien waarom ze daar staan. Dat heeft Atletico vanavond volledig nagelaten.

23 februari 2021 om 23:53

Nee ik bedoelde het eigenlijk ook vrij nuancerend. Als je vanavond bijvoorbeeld naar de nr 1 van Spanje tegen nr 2 van Engeland (zo speelt Chelsea de laatste weken namelijk wel) had gekeken dan hadden er daar minder scheve gezichten over getrokken hoeven worden. Atletico staat idd 1e maar komen 2 keer niet langs Levante dus die zijn gewoon uit vorm. Dan kan je best een slippertje maken tegen de ploeg die qua vorm de nr 2 in Engeland had kunnen zijn. Mja ben het zeker met je eens dat ik qua spelbeeld meer van Atletico had verwacht, maar dat zal meer aan Simeone liggen dan aan die selectie. Die is om van te smullen.

23 februari 2021 om 23:06

Het ergste van al is dat je weet dat Atletico veel beter kan. Als we het over Getafe hadden is dit te begrijpen omwille van het verschil in kwaliteit. Maar kom op... Kijk die selectie van Atletico.

23 februari 2021 om 23:09

Speelt Atletico in de Spaanse competitie ook op deze manier?

23 februari 2021 om 23:12

Nee gelukkig niet, dat had ik nooit volgehouden haha.

23 februari 2021 om 23:14

Vooral tegen teams die dominant willen spelen. Villareal, Real Sociedad, Real Madrid, Barcelona, Sevilla en nog wat.

23 februari 2021 om 23:15

Het is toch gewoon duidelijk dat La Liga dit jaar echt slecht is? Dat is trouwens geen belediging maar gewoon een vaststelling.

23 februari 2021 om 23:23

Ik heb volgens mij deze discusie laatst eerder met jou gehad maar echt slecht is het niet vind ik. Zeker niet omdat dit pas de eerste keer in zo'n 15 jaar is. En dan nog steeds is het alleen de Premier League die het echt beter doet, die lachend miljoenen over de balk smijten. Maar Italiaanse ploegen, Duitse ploegen (op Bayern na dan) en Franse ploegen (op misschien PSG na) doen het toch niks beter?

23 februari 2021 om 23:31

Doen die het niet beter? Leipzig en Bayern winnen op dit moment van elk Spaans team denk ik, en Dortmund geef ik ook een redelijke kans. Engeland en Duitsland doen het voor mij zeker beter. Italië en Frankrijk hebben simpelweg de middelen niet om te concurreren. Maar Sapnje is gewoon erg slecht bezig. Dat is natuurlijk een momentopname en kan over 2 jaar alweer anders zijn maar ik denk het niet. De Spaanse clubs worden jaar na jaar minder en er verandert weinig, ondanks dat het niet 5 voor maar 5 na 12 is. Zeker bij Barcelona zie je ze gewoon jaar na jaar verder wegzakken. Alleen de schulden blijven stijgen, dus veel succes om dat op korte termijn om te keren.

23 februari 2021 om 23:36

Ik spreek me niet over andere competities uit. Maar je kunt toch niet ontkennen dat we naar het zwakste la Liga in jaren kijken? Als Real eruit gaat tegen Atalanta ben ik niet eens verbaasd eerlijk gezegd. En zoals je aangeeft het is gewoon voor het eerst in 15 jaar zo erg. Maar dat neemt niet weg dat het zo is. En van wat ik dit jaar gezien heb, is het wel echt slecht (in la Liga zelf dus). De helft van de ploegen slaagt er amper in twee goede passes na elkaar te geven. Meestal is het echt een bedroevend niveau. Wat trouwens niet betekent dat het een stomme competitie is, want het is nog steeds interessant om te volgen.

23 februari 2021 om 23:44

Dit proces is eigenlijk al sinds de laatste CL winst van Madrid bezig. Dat jaar vloog Barca er toen zo dramatisch uit tegen Roma en die zijn vanaf toen eigenlijk bergafwaarts gegaan. Real heeft het vertrek van Ronaldo niet op kunnen vangen (ook zowat onmogelijk) en daarom hebben zij de laatste 2 jaar ook meer moeite. Barca zonder Messi zal ook een nieuw team moeten bouwen. Tel daar corona bij op waar de Spaanse topclubs veel meer last van hebben dan de Engelse topclubs, het financieel ijzersterke Bayern en natuurlijk Psg. Imo eindigde die Spaanse dominantie in 2018 al aangezien er in 2019 4 Engelse ploegen in de finales stonden, al het is al bijzonder knap om dat een jaar of 8 vol te houden. We weten ook dat die altijd weer terug gaan komen, want Madrid en Barcelona hebben voor zichzelf een te grote naam opgebouwd om het traject van bijv AC Milan te gaan volgen. De vraag is niet zozeer of zij zich weer gaan mengen in de Europese top, maar meer wanneer.

24 februari 2021 om 00:02

Bayern en Leipzig zijn net zo wisselvallig als de grote Spaanse ploegen of de Engelse, of de Italiaanse, en PSG is ook niet bepaald constant bezig dit seizoen. Onbegonnen werk om vooraf al een enorme favoriet aan te wijzen.

Verdiende overwinning van Chelsea. Atletico wou of kon gewoon niet voetballen vandaag. Suarez is ook helemaal niks verandert, de hele wedstrijd door liggen kaartennaaien ipv voetballen, niks van hem gezien. Chelsea zeker ook niet top, vaak ongelukkig maar wel de belangrijke 1-0 gemaakt.

23 februari 2021 om 23:47

Suarez greep op een gegeven moment na een duel met Kovacic geloof ik naar zijn mond, ik lag letterlijk Ivanovic weer voorbij komen. Ontzettend goede voetballer maar wat vreemd mannetje idd.

Het is echt voorspelbaar geworden. Atletico wilt niet voetballen. En als ze achter komen te staan dan komt dat onsportief gedrag weer naar boven. Ze verdienden ook letterlijk niks vanavond. Dit terzijde. Genoten van Cfc. Tuchel en Cfc is een goeie match. Is een vele betere coach dan Lampard (no offense).Verder had Cfc hier natuurlijk wel meer moeten maken, maar het ontbreekt aan eindpasjes. Ik vind 3-5-2 (of hoe je het ook wilt noemen) niet slecht maar men moet de buitenspelers wel vaker opzoeken. Die staan bijna altijd vrij.Verder jammer dat Mount, op dit moment de beste Cfc speler de return moet missen. Aan de andere kant goed dat Jorginho het moet missen. Kante zal veel beter van pas komen denk ik. En holly sssshh, wat een wereld goal van Giroud. Hij maakt alleen maar wereld goals.

23 februari 2021 om 23:14

Een betere coach dan Lampard zijn is ook niet moelijk. Heb niks tegen Tuchel(nou misschien een beetje), maar heb meer een probleem met zijn 3-4-3 formatie en de spelers die hij opstelt. Je staat telkens met een man minder op het middenveld terwijl hij juist op balbezit wil spelen. Spelers als Jorginho, Rudiger en Werner moeten daarnaast ook uit de basis geknikkerd worden.

23 februari 2021 om 23:30

Ik vind juist van niet. Je speelt dan met 5 middenvelders (Alonso en Odoi die het veld breed houden). Zo zie ik het tenminste. Dat probeerde hij ook bij PSG te doen alleen toen lukte et niet. Verder heb je gelijk over Jorginho enco. Werner (die echt een ramp was vndg) krijgt voordeel van de twijfel.

23 februari 2021 om 23:51

En omdat Mount niet speelt zal Ziyech toch zeker wel kunnen starten? Kans voor die jongen, hopelijk grijpt hij die ook echt.

Wat een heerlijke overwinning! Atletico viel wel heel erg tegen moet ik zeggen, had meer van de nr. 1 van Laliga verwacht.

Toen ik die 3 wissels naast elkaar zag wist ik gewoon dat Simeone het kwijt was! Hoe kan je tegen dit Chelsea (met alle respect) dat zichzelf nog moet vinden, zo spelen? Heb waarschijnlijk één welgetelde kans voorbij zien komen en dat is zonde van de best betaalde coach ter wereld.

Het anti voetbal van athletico wordt eindelijk afgestraft. Het werd eens tijd dat ze kregen wat ze verdienden

23 februari 2021 om 23:14

Zegt degene met MourinhoGOAT als naam lol.

23 februari 2021 om 23:32

Dat is behoorlijk hysterisch van iemand die 'mourinhogoat' wordt genoemd, hou je mond belhamel.

Proficiat aan alle CFC fans, dik verdiend! Maar toch zou ik opletten aangezien Atleti daar zeker kan winnen( neutraal , zonder kijkers..). Ze waren heel zwak vandaag maar de 0-1 maken en het staat gelijk.. ik denk dat de klus zeker nog niet geklaard is maar met zo een voetbal verdien je de nederlaag.

23 februari 2021 om 23:29

Atletico lijkt in een vormdip te zitten. Hopelijk kunnen ze de draad weer oppakken en hun vorm hervinden voor de return. Ik ben het met je eens dat ze niet verdiende om te winnen gezien de manier waarop ze speelde. Atletico zou er niet verkeerd aan doen om een snelle voorhoede speler aan te trekken. Het leek ze soms aan snelheid te ontbreken onder andere door het gemis van Carrasco.

Ik zei het nog bij de rust: met dit soort voetbal bereik je niks. Vroeg of laat, is het niet in deze wedstrijd dan wel volgende week of volgende ronde, krijg je het deksel op de neus. Dat je als trainer voor een defensieve aanpak kiest als je met de nummer laatst bij de nummer 1 op bezoek moet, oke, maar als fiere leider van La Liga mag het thuis toch net wat aanvallender tegen 1 van de slechtste Chelsea's van de laatste 15 jaar? Wat een tegenvaller is dat toch altijd met Simeone. Is dat dan de best betaalde coach ter wereld? Tactisch keihard gefaald. Het uitgangspunt van elke wedstrijd moet toch zijn de eigen kwaliteiten benutten en de zwakheden van de tegenstander uitbuiten? Wel, het plan lijkt me dan redelijk simpel: Chelsea is verdedigend een kaartenhuisje als je Rüdiger en Christensen ook maar een beetje onder druk zet. Die verdedigende gebreken moet je uitbuiten. Dat lukte al bijna in minuut 1 toen Mendy klungelde met zijn controle. Door zo afwachtend te spelen kon Chelsea natuurlijk in een zetel spelen en werd de verdediging nooit meer onder druk gezet. Over 2 weken zullen ze uit een ander vaatje moeten tappenw maar Simeone zal nooit veranderen denk ik. En hij zal nooit de CL winnen. Enfin, ben ik niet rouwig op. Ben totaal geen Chelsea fan maar wat was ik blij met die 0-1. Volgende rondes wat meer spektakel, graag.

"barca dacht dat ik klaar was aan de top." - Luis Suarez

Daar had Barca gewoon gelijk in.

23 februari 2021 om 23:26

Op basis van deze wedstrijd? Atletico is nog steeds de nummer 1 in de competitie en Suarez is nog altijd gedeeltelijk topscoorder samen met Messi.

23 februari 2021 om 23:32

Op basis van Suarez zn resultaten in de CL. Heeft volgens mij welgeteld 0 uitgoals gescoord in afgelopen 6 jaar. Dat was ook een grote reden dat Barca hem liet gaan. Ja hij scoorde tegen Bayern met de 8-2, maar weet niet of dat een uitgoal was aangezien Bayern ook niet thuis speelde.

Classic pussy Simeone. Durft niets tegen topploegen. Had zo naar deze pot uitgekeken maar wat een zaadpot. Dat Giroud op zen 34e wedstrijden in de CL zou beslissen dat zagen we toch niet aankomen als je hem zo bij Arsenal bezig zag.

Atletico maakte vanavond aanspraak op niks. De vaste tactiek ‘thuis 0-0, uit een goaltje’ leek lange tijd goed te komen, ware het niet dat Giroud die omhaal uit die raar weggewerkte bal inschoot. Overigens denk ik dat ze klaar zijn, in Londen maken ze er echt geen 2.

Jammer dat Ziyech er niet in staat. Denk dat hij zich het beste kan focussen op die rechtsbuiten positie. Op 10 speelt namelijk ene Mason Mount. Een geweldenaar! Wat is die jongen ongelooflijk gegroeid. Met open mond van verbazing en adoratie zie ik een speler die een totale metamorfose ondergaat. Vorig seizoen vond ik hem aardig maar verloor in de drukte geregeld de bal dmv zijn awareness. Vooral de laatste weken als aanvallende mid is dat juist zijn sterke punt geworden. Draait constant weg van zijn man, enorm dynamisch, behoudt overzicht en dribbel kwaliteiten tijdens zijn sprint met de bal en is bedrijvig. Echt leuk om naar te kijken want hij doet alles op snelheid. Hoorde van Hintum en Fraser vroeger al zo lovend over hem praten maar zag alleen een leuke speler. Nu komt het uit

Saaie pot. de commentator zit 74 minuten te roepen dat ziyech misschien het veld betreedt. gelukkig komt hij erin in de 75e minuut. Nu is het wachten op de return. Ik voorzie weer een saaie pot, waar de commentator een deel van de wedstrijd ziyech naam roept. Ik hoop van harte dat tuchel ziyech opstelt. Niet omdat ik fan van Ziyech ben, maar om de commentator niet elke paar minuten de naam van ziyech te horen

24 februari 2021 om 11:33

Wauw, wat kan jij zeuren man. Die commentator heeft de hele wedstrijd niks gezegd over Ziyech. Toen hij zag dat ziyech klaar stond, zei hij dat hij erin komt. Dit is wat elke commentator doet als ze zien dat er gewisseld ziet. En al helemaal als een Nederlandse commentator ziet dat een speler uit Nederland erin komt

25 februari 2021 om 13:15

Hahaha, volgens mij luister jij met oordoppen in. Misschien heb je de wedstrijd op een andere zender gekeken. Ik weet het niet. Elke 5 minuten heeft hij Ziyech genoemd...

25 februari 2021 om 14:38

Zou kunnen inderdaad dat we het beide op een andere zender hebben gekeken. Ik keek op Sbs6.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona5635
4.Sevilla4815
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Á. CorreaAanvaller254
João FélixAanvaller227
J. OblakKeeper250
L. SuárezAanvaller2217
L. TorreiraMiddenvelder141
FelipeVerdediger210
J. GiménezVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Atlético Madrid.

113 fans
Coach, 50 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren