Perez na Lille - Ajax vernietigend over ‘pannenkoek’: ‘Een regelrechte schande’

Donderdag, 18 februari 2021 om 23:32 • Laatste update: 07:53

Na afloop van het duel tussen Lille OSC en Ajax (1-2) is er de nodige discussie over de strafschop, van waaruit Dusan Tadic de gelijkmaker op het scorebord zette. Scheidsrechter Ivan Kruzliak legde de bal op de stip na een vermeende overtreding van Renato Sanches op Nicolás Tagliafico en bleef bij die beslissing toen videoscheidsrechter Marco Fritz hem naar het scherm riep. Kenneth Perez zegt in de studio van ESPN weinig te begrijpen van het besluit van de Slowaakse arbiter.

“Op basis van het spel was het een terechte overwinning, maar die penalty is een regelrechte schande”, zo begint Perez zijn analyse. Met 84 minuten op de klok dook Tagliafico op in het strafschopgebied na een afgeslagen voorzet. Sanches maakte zich breed, waarna de Argentijnse vleugelverdediger naar de grond ging. “Die pannenkoek krijgt nog de kans om het te herstellen, door naar de kant te gaan en te kijken. Het been van Sanches staat er al, Tagliafico springt erin. En ja, als je Tagliafico een beetje kent... Dat is de grootste schwalbekoning die er is. Vanuit het oogpunt van Ajax doet hij dit slim, maar het is natuurlijk een regelrechte schande.”

Presentator Jan Joost van Gangelen wijst als ‘advocaat van de duivel’ op het feit dat Sanches niet de bal wil spelen en Tagliafico probeert te blokken. “Wat je nu gaat zeggen, is echt iets van iemand die niks van voetbal snapt”, reageert Perez op Van Gangelen. “Het slaat helemaal nergens op. Want het been van Sanches staat er al. Tagliafico moet nog komen en hij springt erin. Maar goed, het is goed voor het Nederlands voetbal. Het moet alleen ook fair zijn en dit is toch een beetje oneerlijk. De scheidsrechter krijgt nog een kans om het aan de zijkant te bekijken.”

“Ik weet niet of het bevestigd is, maar ik hoorde dat die scheidsrechter in zijn eigen land voor zes wedstrijden geschorst is en is teruggezet naar de tweede divisie”, gaat de analist verder over Kruzliak. De 36-jarige Slowaakse scheidsrechter is inderdaad gestraft voor fouten tijdens het duel tussen DAC en AS Trencín. Eerder dit seizoen was Kruzliak nog wel actief tijdens de groepsfase van de Champions League, maar de komende tijd is hij actief op het tweede niveau van Slowakije. “De UEFA stelt al die mafkezen aan... Het is niet alleen in deze wedstrijd. Nu zit het mee, maar de volgende keer krijg je zo’n malloot en zit het tegen. Het is bloedirritant dat scheidsrechters niet normaal kunnen fluiten. Ze verdienen het om te winnen, maar dit was een steuntje in de rug.”

“Ik vond het vrij licht. Je kan ‘m geven. Hij zet zijn arm erin en duwt de tegenstander toch een beetje weg. Hij moet van hem afblijven, maar het is wel heel licht”, zo oordeelt Theo Janssen in de studio van RTL over de strafschop. Jan Boskamp is het eens met zijn mede-analist: “Ik vind het geen penalty. Hij komt in contact omdat hij zichzelf breed maakt, maar hij geeft hem geen joekel. Als de VAR je roept, is dat al een teken dat die het geen penalty vindt.”

Davy Klaassen vond de strafschop daarentegen wél terecht. "De penalty was wat makkelijk gegeven, maar wel terecht. Het leek licht. De scheidsrechter floot toch voor alles, dus het paste wel bij zijn stijl", zo oordeelde de middenvelder in gesprek met RTL. "We moeten niet denken dat we er al zijn, maar het is wel een goede uitslag. Dit is een goede uitgangspositie. Nu moeten we het afmaken. Ik denk dat zij meer gaan komen en niet af gaan wachten."


Poll

Vond jij de strafschop voor Ajax terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

122 reacties (laatste reactie door fairplay1)

Wat heftig allemaal Kenneth, potverdorie zeg. Sanchez gebruikt dom zijn arm in het duel en veroorzaakt een terechte pingel.

18 februari 2021 om 23:42

Zeer zeer zeer makkelijk gegeven. Blij mee hoor, maar kom niet met een terechte pingel aan. Dit is echt enorm zwak gefloten.

18 februari 2021 om 23:45

Als dit Veltman, Tagliafico of Alvarez was geweest dan had de goegemeente het gehad over de dom gebruikte arm waarmee licht wordt geduwd. Zo ongelooflijk schandalig als iedereen het laat overkomen is het ook weer niet. Het is wel makkelijk. Eindelijk zit het zo mee, afgelopen jaren zovaak genaaid.

19 februari 2021 om 00:17

Mwoah, dat denk ik niet hoor. Je draait het nu wel heel makkelijk om. Ik denk niet dat er andersom mensen waren geweest die dit een penalty vonden. Dat je als scheids hier in in eerste instantie een penalty voor geeft kan ik nog bij in komen. Maar als je dan de beelden ziet en te trots bent om je mening te herzien... wel schandalig. Maar zo is het gros van de scheidsrechters in de EL echt dramatisch 😅

19 februari 2021 om 01:12

Precies dit. T gaat ook niet alleen over het been, maar ook over de arm/duw. Deze penalty is makkelijk gegeven, wanneer het niet zo was had ik het ook prima gevonden. Maar dat hij wel gegeven wordt, kan ik begrijpen. Het zit idd eens een keer mee. De VAR twijfelde ook, dus hebben ze de scheids het zelf maar laten oplossen. Prima werk geleverd hier en alle mogelijke beslissingen waren te verdedigen.

19 februari 2021 om 07:46

Uit de poll blijkt dat meer dan de helft van de bezoekers van deze site Ajaccieden. Dat is ook best indrukwekkend.

19 februari 2021 om 08:07

Het is fijn om zo'n verschrikkelijke slechte scheidsrechter eens een keer mee te hebben, want we hebben hem als Nederlandse clubs vaker tegen dan mee. Deze beste man is voor zes wedstrijden terug naar de tweede divisie van zijn land gezet, dusdan weet je het wel. Ik hoor niemand over de VAR, deze beoordeelde de situatie wel goed, want dit was bij bij lange na geen strafschop. Was dit andersom geweest dan had ik deze man echt vervloekt en niet alleen ik, maar elke Ajaxsupporter. Buiten dit alles vind ik de overwinning meer dan terecht, want wat speelde Ajax goed.

19 februari 2021 om 08:10

Het gaat helemaal niet om zijn been het gaat om zijn arm, die je bijna niet ziet op de beelden, waarmee hij nico wegduwd. Dus gewoon een overtreding, geen schouderduw of zo maar echt een uitgestrekte arm, en aldus een terchte penalty. Dat kenneth het als ex voetballer zo veel beter dan een scheids weet, dat zal wel. Daarmaast heeft Kenneth de laatste tijd sowieso weinig verheffende woorden voor Ajax. Loopt ze constant af te zeiken. Vraag me af wat Overmars en van der Sar Kenneth hebben aangedaan.

19 februari 2021 om 08:43

Juist als het een Tagliafico of Alvarez was geweest die het had veroorzaakt was de wereld te klein. Het is gewoon een compleet onterechte pingel waardoor Ajax terecht (obv spelbeeld) heeft gewonnen. Maar ik snap die mensen echt niet die dit ineens met alle macht goed gaan praten; je kunt toch gewoon toegeven dat het onterecht is en dat je geluk hebt?? Perez heeft in deze gewoon gelijk al vind ik het totaal onnodig om Tagliafico schwalbekoning te noemen, want dat vind ik niet waar, maar vooral niet passen bij een professionele analyst.

19 februari 2021 om 10:52

Maar hoevaak heeft Veltman door licht vergrijp, niet eens vast een pingel tegen gekregen op dit niveau. Het was zeker geforceerd van Tagli, maar hij ging niet zomaar een halve meter opzij. De knie en linker hand van Sanches veroorzaakte dat. Een soort Veltmannetje in de 16, zoals jullie dat vaak zeggen. Bij de beelden van achteren is dat heel duidelijk te zien. Gebeurt dit op het middenveld is het blokeren, vrije trap en we spelen verder.😉🤷‍♂️

18 februari 2021 om 23:43

Ach ik als ajacied zeg ook: onterechte pingel. Maar boeie.. Het zit echt heel erg vaak tegen voor Ajax in Europa, dus lekker dat het een keer meezit. Bovendien waren we vanavond ook veel beter en was die scheids voor beide kanten echt heel matig aan het fluiten.

18 februari 2021 om 23:46

Trouwens voetbal opportunisme in een notendop hoor. 100 procent dat Perez nog een anekdote over Nico had dat het een speler was die nooit zeurde, viel en altijd doorging. En nu is het opeens een schwalbekoning...

18 februari 2021 om 23:50

Blijf het toch vreemd vinden dat er Ajacieden zijn wie dit werkelijk een pingel vonden, als het andersom was geweest dan vonden diezelfde mensen het oppeens niks. Dit was ook gewoon niks. Gelukkig win je dan wel terecht hierdoor, want dat jullie veel beter waren was wel duidelijk. Volgende week komt dat wel goed met jullie.

18 februari 2021 om 23:56

Ach weetje Agüero of je nou kijkt bij de fanbase van: Ajax, Feyenoord, Cambuur, Helmond Sport of whatever is er altijd wel een deel van die totaal niet objectief is. Maar weetje dezelfde mensen die nu moord en brand schreeuwen die vonden de 2 rode kaarten en de penal tegen Chelsea oh zo terecht en dan kunnen sommige van mijn medesupporters de stekels opzetten. Dat begrijp ik ergens ook wel.

19 februari 2021 om 00:00

Snap je volkomen. Het zijn niet alleen Ajacieden, bij elke club heb je wel dat soort supporters en dat hoort ook gewoon bij het voetbal. Soms erger ik me eraan maar soms kan ik er ook wel om lachen zoals nu, omdat het positief is voor heel Nederland.

19 februari 2021 om 00:04

ThugVZ klopt, Tagliafico is helemaal geen schwalbe koning wat een belediging!

19 februari 2021 om 01:17

Nee joh ben je gek haha

19 februari 2021 om 08:07

Thugvz, dat is geen opportunisme. Tagliafico is in de loop van de seizoenen ook naar mijn mening veranderd in een spelers wiens stijl zeer aanstekelijk werkte en op mijn sympathie kon rekenen, naar een gemene vervelende vent die er in kluunt als een halve gare en zelf bij minste tikje zichzelf laat vallen of hij overreden is door een vrachtwagen. Dit vind ik niet meer dezelfde tagliafico als die kwam bij Ajax.

Verdiende overwinning overigens. Sterk gespeeld.

19 februari 2021 om 08:14

Voetbal is per definitie een sport die niet objectief is. En met europese pingels zat het Ajax vaak genoeg tegen. Ik vond het overigens een lichte maar terechte penalty, ben ik hierin subjectief? Uiteraard, al heb ik het idee dat de meeste mensen zich focussen op het been van Sanchez ipv zijn arm.Daarnaast zie je altijd reageerders die niets met een bepaalde club hebben vaak ook een erg subjectieve mening hebben.

19 februari 2021 om 08:26

@ Aguerooo. Ik had hem zelf nooit gegeven, maar je kan simpelweg niet ontkennen dat er, hoe licht het ook is, een overtreding wordt gemaakt. Die sanches maakt 0 keer ook maar een beweging richting de bal, steekt eerst z’n been uit en duwt vervolgens nog een beetje met z’n arm mee. De enige reden dat Nico op z’n achterste en niet voorste been wordt geraakt, is dat hij met z’n voorste been vol de bal probeert te raken. Nogmaals, ik zou hem ook niet hebben gegeven, maar een lichte overtreding wordt er simpelweg gemaakt, dus ik begrijp wel dat je hem dan niet terugdraait.

19 februari 2021 om 08:40

Aguero, ik probeer de pingel vaak te plaatsen naar de andere. Hoe zou ik dan reageren? En bij deze was ik helemaal gek geworden. Soms het je 50/50 en je hebt overduidelijke. Deze was gewoon zwaar overdreven.

19 februari 2021 om 11:59

Sorry Agueroo. Het was zeker geforceerd van Tagli, maar hij ging niet zomaar een halve meter opzij. De knie en linker hand van Sanches veroorzaakte dat. Een soort Veltmannetje in de 16, zoals jullie dat vaak zeggen. Bij de beelden van achteren is dat heel duidelijk te zien. Gebeurt dit op het middenveld is het blokeren, vrije trap en we spelen verder. En zeker 8 van de 10 pingels zijn geforceerd. Iedereen weet dat als hij voor de bal gaat en weet dat ie met 60 km per uur op de 4m niets met de bal kan doen, dan wacht je gewoon op contact en gaat liggen. Raakt Sanches hem niet, dan gaat Tagli richting de borden zonder bal. Is gewoon een goed uitgelokte pingel, waar in het verleden Veltman elke x weer erin trapte. Licht vergrijp een been die blijft staan, waar de tegenstander maar al te graag tegen aanloopt. Vrije trappen uitlokken om tijd te rekken alles doen om winnend van het veld te gaan. Helaas zie je het telkens weer terug op het veld.

18 februari 2021 om 23:46

Die arm had helemaal niets met de valpartij te maken en wordt er alleen bij gezocht als argument om de penalty goed te keuren. Ik snap werkelijk niet waarom het zo moeilijk is om toe te geven dat je club gemazzeld heeft. Geeft ook verder niet, want het zit ook weleens tegen, maar er is toch niks mis mee om dat te erkennen?

19 februari 2021 om 00:06

Nu ik vind de arm zeker van invloed. Maar zelfs al denk je die weg, dan hoort dat been daar toch nog steeds niet zo te staan?

19 februari 2021 om 00:19

Waarom mag dat been er niet staan? Is toch geen verboden terrein? 😅 Los daarvan maakt dat been weinig uit aangezien Tagliafico zichzelf eromheen haakt, niet andersom natuurlijk.

19 februari 2021 om 00:27

Nu het hindert de speler in kwestie de doorgang naar de bal zonder zelf voor de bal te gaan. Dan kun je misschien zeggen dat het obstructie is. Maar sanches duwt ook echt wel met zijn arm, nog voordat Tagliafico zijn tweede been Sanches raakt.

19 februari 2021 om 00:30

Tagliafico is al aan het vallen voor hij uberhaupt bij die arm in de buurt is. Arm van Sanches heeft toch geen enkele invloed op de val??

19 februari 2021 om 00:30

Kom op joh, dat meen je toch niet? Tagliafico maakt een judo duik om de heup van die speler heen doordat hij zelf zijn been laat hangen. Die heeft die arm niet eens gevoeld.

19 februari 2021 om 00:36

Overigens wel best knap dat Tagliafico tijdens zijn fopduik nog de lenigheid weet te vinden om met zijn been onder die van Sanches te haken. Schwalbes horen er gewoon bij in het hedendaagse topvoetbal. Het heeft Ajax vaak genoeg tegen gezeten (kijk bijvoorbeeld Chelsea of Getafe), nu valt het letterlijk en figuurlijk een keer de goede kant op.

19 februari 2021 om 00:40

Kijk het even vertraagd terug vanaf de positie achter sanchez. Dan zie je dat tagliafico naar de bal gaat en pas een beweging naar rechts maakt nadat sanches zijn arm hem raakt. En die arm heeft hem dus als ruim geraakt voordat tagliafico zijn rechterbeen het rechterbeen van sanches raakt.

19 februari 2021 om 00:44

Dat is het probleem van die vertraagde beelden: dan lijkt een onschuldige arm opeens een duw. Je gaat mij niet vertellen dat Tagliafico op deze manier zo enorm naar rechts kan duiken door een minimale en onschuldige aanraking van een hand. Kom nou op. Laten we even realistisch blijven. Uiteindelijk ben ik er blij mee hoor want het levert Ajax wellicht een extra ronde op maar dit is zo overduidelijk geen penalty dat ik me echt afvraag hoe mensen dit kunnen verdedigen. En dan met name mensen die dan opeens doen alsof je 'anti ajax' bent als je zegt dat dit geen strafschop was. Kom op.

19 februari 2021 om 00:54

Nu als je de beelden vertraagt afspeeld dan zie je dat het niet alleen zijn hand is maar ook zijn onderarm die Tagliafico gewoon in de zij raakt. Nu of het is geniaal geacteerd van tagliafico en hij maakt net als de hand van sanches hem raakt in het midden van een sprong zelf een beweging naar rechts. Of er zat toch wel wat kracht achter die arm van sanches. Want zoals gezegd, tragliafoco valt al naar rechts (vanaf er contact is met de arm) voordat zijn rechterbeen het rechterbeen van Sanches raakt.

19 februari 2021 om 08:20

Juist de arm is de reden voor de gegeven penalty en niet het been. Dat stond er al. De scheids gaf ook aan dat het de arm was, dus heb geen idee waar jij het over hebt. Daarnaast heeft de VAR zijn twijfel duidelijk gemaakt en heeft de scheids het nogmaals bekeken en beoordeeld als penalty dus dan is het gewoon een legitieme penalty en gewoon een domme actie van Sanchez, net als die domme actie van nico. Daarnaast interesseert het Franse voetbal mij niet zo en zal het mij worst wezen of de Franzen zich benadeeld voelen of niet. En Botman leert nu wat het betekend om niet te hoeven voetballen bij een om zijn aanvallende stijl geroemde mooie club, maar gewoon als doelmondvulling bij een bijna failliete franse afbraakvoetbal club. Maar ja, hij zal wel lekker verdienen.

19 februari 2021 om 08:45

Naar mijn idee, en ik doe het echt niet vanuit subjectiviteit, is er gewoon contact. Het is weliswaar ligt maar ook bij iemand die op snelheid ligt zonder enige intentie om de bal te spelen. Je kan dan een penalty geven. Is het 100% strafschop? Wellicht niet, is het een 0% strafschop? Zeker niet.

18 februari 2021 om 23:50

Terecht, maar wel makkelijk gegeven. Vind het wel vreemd dat de VAR de scheids erbij riep, dacht dat dat alleen mocht bij grote fouten en dat vond ik dit niet. Maar wel makkelijk gegeven hoor.

18 februari 2021 om 23:57

Kom op dit kun je niet menen! We hebben enorme mazzel met deze dwaling

19 februari 2021 om 00:03

Eens JK Ajax, jammer de laatste weken is die Perez alleen maar onzin aan vertellen is.

19 februari 2021 om 08:40

Haha hij wordt echt met de week meer verzuurd, heel vreemd allemaal. Want als hij niet zo overdreven tegendraads probeert te zijn is het best een prettige analist. Nu gelooft hij wat teveel in zichzelf en wil hij vooral opvallen.

19 februari 2021 om 01:07

Perrez heeft ook een enorme schurft aan Ajax en dat is iedere week wel weer aan hem te merken. Wat laat die man zich kennen zeg.?Zeker nog steeds de pest in omdat hij nooit echt geslaagd is bij Ajax.

19 februari 2021 om 08:40

Hij zit niet lekker natuurlijk nu Ajax al weken fantastisch draait

19 februari 2021 om 02:57

JK-Ajax, kom op zeg als je dit soort penaltys zelf tegen krijgt praat je zelf wel anders. Het is niet voor het eerst, want je kan echt niet zeggen dat Ajax dit seizoen tegen zit met VAR en scheidsrechterlijke beslissingen.

19 februari 2021 om 08:43

Als als als. We begonnen het seizoen ook echt met zoveel voordelen van de scheidsrechter en VAR toch? Er is contact zowel met de arm als met het been zonder ook maar in de buurt van de bal te komen. Penalty kan je dus prima geven.

19 februari 2021 om 03:53

Slaap nog maar lekker verder in je ajax pyjamatje
Wie weet zijn er elfjes die je wel geloven!

Sommige mensen zijn het realiteitsbesef kwijt, dan
zal ik mijn toon proberen aan te passen.

Wat een minderwaardigheidscomplexen zeg..
Ja, het gebeurd wel eens dat ze de scheids meehebben en ja best regelmatig.

Zie beker tegen psv, zie vanavond. Zelfs met de invoering van de var kan je een
compilatie maken met foutieve beslissingen in het voordeel van je clubje.

Ben er blij mee, zal ik zeggen

19 februari 2021 om 10:53

Precies jij hebt het goed gezien. Ik dacht eerst dat het geen penalty was, maar toen zag je later op de beelden dat hij een zet geeft met zijn rechterarm. Met zijn benen was geen penalty. Het komt door die zet. Gewoon terechte penalty en die Renato was de hele wedstrijd al vervelend, dus goed dat het uiteindelijk werd afgestraft.

Kom op Peres, dit is EL, dan heb je scheidsrechter uit kleine voetebal landen. Landen waar anders gefloten wordt. Vrij pietluttig. Veel vrije trappen waar weinig aan de hand was, veel gele kaarten en dus makkelijk een penalty gegeven. Maar de scheidsrechter was er echt van overtuigd, hij had goed zicht en heeft de video beelden nog bekeken. In zijn optiek gewoon een penalty. Wellicht niet volgens onze eredivisie normen, die bij bepaalde scheidsrechters steeds meer richting de Engelse normen gaan, maar kennelijk wel volgens de Sloveense normen. Dat is Europees voetbal.

18 februari 2021 om 23:43

"In zijn optiek gewoon een penalty".

Ja, nogal wiedes. Dan worden er dus nooit meer blunders gemaakt door scheidsrechters, want "in hun optiek" is het gewoon zoals zij besluiten. Kom op zeg, er is niks mis mee om toe te geven dat je gemazeld hebt.

18 februari 2021 om 23:46

Nee het is geen blunder, de scheidsrechter heeft de beelden bekeken en bleef bij zijn standpunt. Dat is dus geen blunder, dat is een andere norm dan die in de eredivisie. Is geen mazzel, dat is gewoon hoe deze scheidsrechter de hele wedstrijd floot. Heel veel lichte overtredingen werden afgefloten, vaak was er weinig aan de hand, snel gele kaarten en dus ook makkelijk een penalty. Dit is Europees voetbal, andere scheidsrechters, andere normen.

18 februari 2021 om 23:50

"de scheidsrechter heeft de beelden bekeken en bleef bij zijn standpunt"

En dat kan je dus bij iedere beslissing van iedere scheidsrechter ter wereld zeggen. Hij ziet dat nou eenmaal zo, dus is het terecht. Zo werkt het natuurlijk niet, je probeert gewoon iets wat krom is recht te praten. Hij had zijn aanvankelijke beslissing gewoon terug moeten draaien, dat hij dat niet doet maakt het niet ineens een juiste beslissing.

18 februari 2021 om 23:50

Dan is het juist een blunder. Dat je in een split-second een verkeerde beslissing neemt kan gebeuren. Als je vervolgens 20 beelden te zien krijgt waarin blijkt dat je een fout gemaakt hebt, dan is het een blunder om hem dan toch te geven.

18 februari 2021 om 23:57

Het is geen blunder aangezien Sanches duidelijk ook een duw geeft. Dat Nico erg graag naar de grond gaat is natuurlijk ook een feit, maar er is zeer zeker contact.

18 februari 2021 om 23:57

@hijniet! volgens de norm van een Sloveense top arbiter is dit gewoon een penalty. Waarom zou hij het dan terug draaien? Warom is dit dan krom? Omdat we in Nederland andere normen hanteren? Vergelijk maar eens een Engelse scheidsrechter met een Spaanse, het lijkt soms wel een andere sport. Dat is gewoon waarmee je te maken hebt met Europees voetbal, andere landen met andere normen.

18 februari 2021 om 23:59

Maar sanches duwt toch echt wel niet? En pas daarna komt het contact met het been van tagliafico. Gewoon een penalty als je het mij vraagt.

19 februari 2021 om 00:21

Haha Speedy, hoe jij toch altijd dingen zo kunt draaien dat het in jouw voordeel werkt.... deze redenatie kun je toch niet serieus menen he? Opeens doe je dan alsof alle scheidsrechters hun eigen normen mogen hanteren 'want dat is Europees voetbal'. Onzin natuurlijk. Het gaat hier niet om wiens normen je hanteert, het gaat erom of het een penalty was. En dat was het niet. Dan hoef je niet zo'n lulverhaal op te hangen joh hahaha. Volgens de normen van een blinde vleugellamme Afrikaanse roodsnavelpapegaai was dit een corner voor FC Wageningen. Maar ook dat is niet relevant.

19 februari 2021 om 00:33

Ik zal je het uit leggen. Deze scheidsrechter heeft zes keer Europees gefloten dit jaar. Gaf 31 gele kaarten, een keer geel-rood en gaf drie penalties. In Slovenia floot hij tien wedstrijden Fortuna Liga. Gaf hij 66 keer geel, een keer geel-rood en vijf penalties. Deze scheidsrechter geeft dus 0.5 penalty per wedstrijd en gemiddeld zes gele kaarten. Gemeten over 16 wedstrijden. Dat is dus een scheidsrechter die zeer strikt fluit en heel makkelijk penalties geeft.

19 februari 2021 om 00:38

Ja en hij knipt zijn nagels tot 5 millimeter, doet zijn boodschappen bij een supermarkt 2 kilometer verderop en houdt van hiphop muziek. Allemaal net zo relevant. Jouw informatie zegt wat over de gevolgen van het gebrek aan kwaliteit bij deze scheidsrechter, niet over de beoordeling van deze specifieke penalty. Dat hij normaal gesproken ook raar fluit betekent niet dat dit opeens een penalty is he 😂 Dan kun je zeggen: 'ja dat zijn zijn normen' maar dat is helemaal niet relevant. Als zijn normen verkeerd zijn maakt dat deze beslissing niet opeens juist, het verklaart slechts hoe hij tot een verkeerde beslissing is gekomen.

19 februari 2021 om 00:55

Volgens deze scheidsrechter is het een penalty en hij is aangewezen door de Uefa om dat te beoordelen. Hij maakt geen fout, hij staat er boven op, bekijkt de video en vind het echt een penalty. Zoals hij wel vaker dit soort penalties geeft. Dan kunnen we het met onze Nederlandse bril wel anders willen zien, dit is beoordeeld door de Sloveense bril. Gewoon een penalty dus.

Lille had beter moeten weten met deze scheidsrechter, oppassen in de zestien en zeker niet je been uitsteken. Je moet je echt aanpassen aan de arbitrage tegenwoordig.

19 februari 2021 om 01:14

@SpeedyAFC,
Precies, daarom was de dubbele rode kaart + penalty die Ajax tegen Chelsea tegen kreeg ook terecht. Die was gewoon gegeven door een UEFA arbiter, en die hebben altijd gelijk. Helaas.

19 februari 2021 om 01:40

Precies, die dubbele rode kaart en de penalty tegen Chelsea werden gewoon gegeven. Uefa heeft naderhand niets ondernomen, Ajax werd niet schadeloos gesteld, scheidsrechter werd niet geschorst. Ajax moest er maar mee leven, dat is Europees voetbal. Anders normen dan nationaal voetbal. Want in de eredivisie zullen we echt nooit twee rode kaarten en een penalty tergelijerktijd zien.

19 februari 2021 om 01:43

@Skede, ik denk dat Speedy bedoelt dat deze scheidsrechter voor elke overtreding fluit, ongeacht de zwaarte van die overtreding.

19 februari 2021 om 07:45

Het is alleen geen "toparbiter", dus die norm kun je ook de prullenbak in gooien. Scheidsrechterlijke dwaling, dat was het.

Dit is natuurlijk ook nooit een strafschop, komen ze goed weg. Wanneer ze deze tegen hadden gekregen had iedereen hier gesproken over een schande. Al met al gewoon een dik verdiende overwinning. Het anti voetbal van Lille hoort niet beloond te worden met een volgende ronde.

18 februari 2021 om 23:42

Tja en de andere helft had geroepen dat het dom verdedigd was van Veltman/Schuurs/Blind en dat hij altijd zulke domme overtredingen maakt en dat dit Europa is en niet de eredivisie...

18 februari 2021 om 23:44

Andersom gebeurt ook. In de eredivisie zal je nooit twee rode kaarten en een penalty zien die tergelijektijd gegeven wordt. Maar scheidsrechter uit andere landen doen dat wel. spreken wij er schande van maar het maakt niks uit, de Uefa vond het prima gefloten. Dat is Europees voetbal, je hebt te maken met andere scheidsrechters die een andere maatstaf hanteren dan de onze.

Tsja, ben het er wel mee eens. Boven alles blij met de uitkomst maar de penalty was wel heel makkelijk gegeven. Laten we het er maar op houden dat Nederlandse clubs vaak genoeg zijn genaaid in Europese duels, nu valt het dubbeltje een keer de goede kant op.

Legend say that perez nog steeds naar het been van nico kijkt ipv de hand van sanches

Goh, een oorlogsmisdaad van de scheids...Serieus, Boskamp vond het bij RTL7 ook geen penalty, dat mag, maar Perez doet echt z'n best om even in de schijnwerpers te komen. Ik denk dat Nico al begon met vallen voor dat Sanches hem een duw gaf. En ja, er was een duw. Dat de scheids dan toch een penalty geeft is discutabel, maar geen "regelrechte schande".

18 februari 2021 om 23:49

Precies de spijker op de kop, het was discutabel maar de penalty niet geven had ook twijfel en reactie opgeroepen dus een regelrechte fout is het misschien niet te noemen

18 februari 2021 om 23:55

Als we hem niet hadden gekregen dan hadden we dat ook moeten accepteren. Dat is natuurlijk altijd moeilijker, maar ben nu wel realistisch.

Tsja Perez. Ik vind jou ook een zure druif en het is schandalig dat jij zo vaak je gal spuwt over alles en iedereen mbt het NL voetbal maarja daar ben je toch elke keer weer en daar moet ik ook maar mee leven. Thats life get over it. Dan moet je lekker niet meer kijken. Ik zap ook weg van jou als ik de kans krijg.

Mand.

Ik gun het Ajax van harte hoor, deze winst. En ook nog eens goed voor het Nederlands voetbal dus mij hoor je niet klagen. Maar je kunt toch niet (zoals ik in comments hierboven en bij andere artikelen zie) met droge ogen beweren dat het een ‘overduidelijke’ penalty was? Ik vond het na het zien van de herhalingen vrij verrassend dat de scheids bij zijn keuze bleef.

18 februari 2021 om 23:54

Het is geen 'overduidelijke penalty', maar er is wel contact tussen beide spelers. Ik denk dat Sanches wel een duw geeft, maar natuurlijk gaat Nico graag naar de grond. Ik was ook verrast dat de scheids hem toch gaf, maar Klaassen zei ook na het interview dat de Slovaak de hele wedstrijd heel makkelijk floot. In die lijn was het dus misschien een pingel. We hebben gewoon geluk gehad, maar de overwinning was meer dan terecht.

19 februari 2021 om 00:08

Nu ik vind het toch echt gewoon een zuivere pingel. Ik heb er echt een hele analyse van gemaakt met vertraagde beelden en dergelijke (ik kon namelijk niet direct snappen waarom iedereen het hier absoluut geen penalty vond) en dan kan je toch echt niet tot een andere conclusie komen dan een terechte penalty als je het aan mij vraagt.

19 februari 2021 om 00:05

Geen overduidelijke pingel, meer er was contact en deze scheids heeft schijnbaar schijt aan de var

Mr. PEREZ.....Als u goed kijkt ziet u dat het been van Sanchez er nog niet stond, want de inkomende rechterarm en been komen gelijktijdig in terwijl Tagliafico voorbij komt.
Dus...was zeker wel een terechte penalty.

In elk ander land lachen ze erom en zijn ze blij dat het in het voordeel is. Maar niet in Nederland hoor. Wat een gejank in dit land altijd...

19 februari 2021 om 09:53

Hoe weet jij of ze in elk ander land erom lachen? Ik heb die bewijzen in ieder geval nog nooit gezien. In elk land heb je analisten die positief of negatiever zijn. In dit geval is Perez wat negatiever, hij mag toch gewoon zeggen wat hij vindt? Ik ben het wel met hem eens, alleen gaat Perez misschien iets te ver in zijn bewoording. Ik vind het echt onzin dat in je maar allemaal blij moet zijn dat de penalty in het voordeel van Ajax is.

Bijzonder dat mensen nijgen naar een penalty. Die schwalbe van Brobby was nog eerder een penalty dan dat moment met Nico. Die Ajaxbril lijkt niet op sterkte te zijn.

18 februari 2021 om 23:54

Haha, ik vond die schwalbe van Brobbey wel echt heel slecht gelukt hoor 😂

19 februari 2021 om 00:03

Brobby wel een penalty, kom op zeg. Was er echt geen en brobby wist dit ook, liep zonder wat te zeggen weg

19 februari 2021 om 08:43

Ik bedoelde dan ook te zeggen dat die van Nico er 1000% geen was

Agh het was licht maar je kon em gewoon wel geven en nee ben geen Ajax fan. Taglia komt voor de bal, hij is voor Sanches, maar Sanches duwt taglia weg in de zij, en daarna nog de been die hij voor Taglia neerzet waar Taglia nog tegenaan komt. Taglia is er voorbij met bal maar wordt door Sanches weg gezet die totaal de bal niet heeft. Dus je kan em wel geven gewoon. Perez overdrijft wel heel erg!

Tel je zegeningen. Heel vaak aan het verkeerde eind van de beslissingen, nu een keer het geluk mee. Niet dat dat de beslissing rechtvaardigt. Maar ik snap nu hoe Lille de punten bij elkaar sprokkelt. Ik had een team verwacht dat qua sterkte (bijna) gelijkwaardig zou zijn aan Psg, maar dit was een ploeg die rond de zestien een verdedigingslinie had geboetseerd, met voorin een paar op de counter loerende spitsen. En dat leek ook nog positief uit te pakken. Blunder Tagliafico en daarvoor een Ajax waar de eindpass steeds net niet goed genoeg was. Dus uitschakeling nabij. Scheids en Brobbey als redders. Maar laten we eerlijk zijn: dit Lille doet toch zeer aan de ogen? Dus hopelijk geeft Ajax dit niet meer weg.

19 februari 2021 om 00:48

Nou in de eredivisie toch wel heel erg vaak mee.

19 februari 2021 om 11:04

In Europees verband veel vaker aan het verkeerde eind van de streep; in de nationale competitie nu een tijdje wel aan de goede kant, maar dat is wel anders geweest. En over een hele periode genomen zal het wel in evenwicht zijn. Wel denk ik dat de arbitrage sneller neigt naar de topclubs. Maar ik vermoed dat dat in andere landen niet anders zal zijn. Al is dit maar gewoon een aanname;-)).

Zeik niet zo, Perez, dat het licht is klopt, maar de scheids floot zo wie zo al gek en dus is het verdiend en zwalbekoning, laat me niet lachen, die theater mannetjes van Lille waren ook tijd aan het trekken enz

19 februari 2021 om 00:05

Nijhuis had Nico een gele kaart gegeven..😅

Totaal geen pingel dit inderdaad. Maar in de context van hoe deze scheids floot snap ik heel goed dat hij gegeven wordt. Elke vorm van contact werd afgefloten door deze kerel, dus als dat je perspectief is snap ik heel goed dat hij hem geeft. Ik lees toch altijd veel geklaag over de scheids in NL (hoort ook een beetje bij voetbal natuurlijk), maar in 9 van de 10 gevallen komen Ajax, PSV en Feyenoord er vrij bekaaid af met de scheids die ze in Europa treffen. Heb al zoveel mafkezen voorbij zien komen de afgelopen jaren dus het mag ook wel eens meezitten.

Perez heeft de laatste tijd wel een beetje een negatieve ondertoon in zijn analyses zeg, ongelofelijk. Verder was ik het eens met wat Klaassen zei: makkelijke penalty, maar hij floot voor alles en dus was dit in de geest van zijn manier van fluiten. Het is makkelijk, maar het is niet alsof het een verzonnen strafschop is. Ik ga wel met Perez mee wat betreft scheidsrechters in de EL, vooral in de poulefase is er enorm gestunteld

19 februari 2021 om 00:13

Ja, dat vind ik ook. Overal zeikt ie wel over... enorm negatief over veel dingen.

19 februari 2021 om 00:47

Negatieve inslag, maar wel vaak bij het rechte eind. Goede analist, het mag af en toe wat positiever.

19 februari 2021 om 01:14

Ik vind hem nog steeds een goede analist, een hele goede zelfs, maar het glas lijkt nu telkens half leeg in plaats van half vol bij hem. Ik kijk voetbal ook voor entertainment, dus iets luchtiger mag wel.

19 februari 2021 om 01:49

Hij mag wel eens af en toe z’n mond houden als iemand anders eens iets aan het vertellen is. Hij tettert er continu luid doorheen omdat meneer zichzelf nogal graag hoort praten. Zo overheersend die man.

Hahaha. Je kunt aan de reacties al zien wie er ajaxied is lol. Nooit een penalty natuurlijk en kom niet aan met die arm van Sanches. Tagliafico komt zo snel voorbij dat ie niet eens een duw mee kon krijgen man haha

19 februari 2021 om 01:46

Bijzonder: ik lees ook reacties van mensen die geen supporter van Ajax zijn dat ze de penalty wel begrijpen.

Perez, die kan je net zo serieus nemen als Botox Dirk

Ik vond het ook veel te licht voor een penalty.. Maar waarom zulke extreme woorden? Pannenkoek, schwalbekoning, mafkees? Iemand een snicker voor Perez? Sjors misschien?

19 februari 2021 om 00:29

De combinatie rapper Sjors en een Snickers halen alleen maar trauma’s naar boven. Bedankt om ze terug op te rakelen 😅.

19 februari 2021 om 00:43

Meest frappante hieraan is dat jij hem in Belgie kent. Dat maakt Sjors officieel internationaal bekend. Overigens heb ik geen snickers meer kunnen eten sinds het voorval. Sommigen zouden dat een traumatische ervaring noemen.

19 februari 2021 om 00:59

Rapper Sjors is zeker in Vlaanderen ook een bekendheid hoor. Maar ik leid ook wel aan die Snickersfobie sinds die video, Sjors zelf misschien aan een snikkelfobie (flauwe mop, maar het is laat).

Perez.. kan die man geen bieten gaan plukken ofzo? #misselijkmakend

Ja Perez maar al die keren dat Ajax Europees genaaid is door de scheids zijn ook schandalige momenten geweest. Kan de onterecht afgekeurde doelpunten al niet eens meer op 1 hand tellen zolangzamerhand. Mag het eens een keer mee zitten Europees?

19 februari 2021 om 07:25

Maar dat is toen toch ook gewoon gezegd? Dan mag het nu toch ook benoemd worden lijkt me.

Persoonlijk zal het mij een zorg zijn of die pingel wel of niet terecht was, wij hebben Europees ook zo vaak onterechte penalty's mee tegen gekregen die grote gevolgen had. Elke club heeft hier weleens mee te maken gehad en laten we wel wezen; niemand slaapt er nacht minder om als zijn club dat "gelukje" mee heeft.

Het ging niet om het been Kenneth!! Sanches deelt een lichte duw uit, dat is bestraft. Hij kon zelf nooit meer bij de bal komen.
Ja is misschien lichte overtreding, maar je kan hem geven.

Wat is er toch met Kenneth gebeurd? Slechte analyses, lijkt in een bad met azijn te zijn gevallen ook.

19 februari 2021 om 07:31

Ik hoopte dat Ajax dit zou winnen, maar beste man dit is echt geen penalty. Taglifiaco komt niet meer bij de bal, kan alleen gaan liggen. Een hele slechte schwalbe. Hij gooit zichzelf gewoon voor sanchez. Onbegrijpelijk dat de ajacieden niet gewoon erkennen dat het geen strafschop is. Toch niets mis mee, hij smaakt er niet minder lekker om. Maar Kenneth heeft hier gewoon gelijk.

19 februari 2021 om 08:20

Blaise65. Volgens Perez is Tagliafici de grootste Schwalbekoning die hij kent???? Dan ziet Perez kennelijk weinig wedstrijden. Tadic kan er ook wat van. En niet te vergeten Neyman. Maar soms zit hget mee en soms zit het tegen. De scheidsrechter heeft het moment teruggezien en toch tot de conclusie gekomen dat het een " terechte" penalty was.

19 februari 2021 om 12:20

Kijk ik vind Taglifiaco een prima back. Het nare van hem vind ik het overdreven gerol, zeker wanneer je ziet dat hij zelf ook graag uitdeelt. Hij heeft dat niet nodig. Onprofessioneel en oncollegiaal, je moet er van houden. Hij komt zeker in Nederland vaak weg met kaarten en harde overtredingen. Heerlijk als zulke spelers voor je spelen, maar ik snap wel dat heel Nederland zich bont en blauw ergert aan de instelling van zowel Tadic als Taglifiaco. Beide goede spelers, die dat gejank helemaal niet nodig hebben, ze zijn beter zonder dat theater en gejank. Het is gewoon wachten op een scheids die beide heren wel aanpakt voor het constante theater. Dat de scheids het terugziet en nog voor een pingel fluit, tja pure onkunde, dit is gewoon geen penalty, maar een gele kaart voor een schwalbe. Als je hier voor fluit, dan kun je er wel 10 per wedstrijd geven. Ajax verdiende de overwinning en hij smaakt er niet minder om, maar dit is geen penalty. Stel je voor dat je er zo 1 tegen krijgt. Ik vind het niveau van fluiten in de EL en ED sowieso van een heel erg laag niveau, dat werd me gisteren wel weer duidelijk dat je zelfs naar VAR interventie dit nog als een pingel ziet. Dan heb je gewoon nooit zelf tegen een bal getrapt, hier wordt bij zaalvoetbal nog niet eens voor gefloten. Geen woorden voor, voor de rest prima resultaat en puntjes voor de Europese lijst. Erkennen is en blijft lastig op dit forum.

Eerder is al gebleken dat de scheidsrechters 8n de EL er vaak erg weinig van kunnen. In verhouding tot de arbitrage in de EL is het in Nederland van absoluut wereldniveau.

Haha is dat over die schorsing in eigen land waar??

19 februari 2021 om 08:46

Is toch fantastisch, geschorst worden in eigen land en verbannen naar het tweede niveau maar wel gewoon de knock-out fase van de EL mogen fluiten.

Lachwekkende penalty natuurlijk.

Ik vond het persoonlijk na het zien van de herhaling geen pingel. Nico zoekt zelf het contact op en gaat liggen. Maar die scheids floot idd gedurende de wedstrijd letterlijk voor elk veegje. Daar was hij wel consequent in.

Ik vind het wel triest dat Perez Nico een schwalbekoning noemt. Dat vind ik wel meevallen. Dan lopen er wel meer rond, zoals Berghuis, Dumfries, Rosario en Tadic. Nico kan ook aardig incasseren. En Perez in zijn eigen tijd was ook niet vies van wat theater om een kaart aan te naaien of een strafschop te versieren.

Ik ga voor een x niet te veel zeggen. Na de knipoog Kroaat, onterecht afgekeurde goals tegen Real, en vorig jaar Chelsea mag het best een x meezitten. En op basis van de wedstrijd was het nog terecht ook. Lille wilde gewoon helemaal niks.

Hoewel Perez inhoudelijk natuurlijk gelijk heeft begin ik elke week meer het idee te krijgen dat het Kenneth behoorlijk naar z'n bol gestegen is. Waar hij enkele jaren geleden nog best leuke en goede analyses had, wordt het nu met de dag meer en meer populistisch gezwets. Jammer.

19 februari 2021 om 09:16

Heeft hij inhoudelijk echt gelijk? Bij de overtreding obstructie "staat" de speler die de overtreding maakt er doorgaans toch ook al voor het contact?

Lekker belangrijk ook allemaal, ben blij dat ajax heeft gewonnen. De manier waarop maakt me in Europa geen moer uit.

Makkelijk gegeven ok, maar Hij blokt de man, en niet de bal. Gewoon niet handig in je eigen zestien

Iemand zeggen dat hij er niets van snapt terwijl hijzelf de regels niet kent. Lachwekkend.

Als dit al een penalty was,dan had lille er zeker een moeten hebben in de eerste helft.

Was echt geen penalty. Hij springt erin, in de hoop dat het lijkt op een penal en dat de scheids daarin mee gaat. En dat doet ie nog ook. Ben Ajacied, winst was verdiend, maar die penal was echt zwaar onterecht.

Ik vond het een 100% strafschop toen ik nog onder invloed was van de strafschop die Milan kreeg gisteren. Maar eigenlijk was dit er ook geen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger104
R. GravenberchMiddenvelder101
S. BerghuisAanvaller103
S. HallerAanvaller107
D. TadićAanvaller105
J. TimberVerdediger91
E. ÁlvarezMiddenvelder92
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

47 jaar
12 fans
SeizoenClubW
2009/2010 FC Twente 31 5 6 0
2008/2009 FC Twente 26 6 6 0
2007/2008 Ajax 16 9
2007/2008 PSV 14 8
2006/2007 Ajax 27 13
Laatste voetbalnieuws

Kenneth Perez ergert zich enorm aan Noa Lang: ‘Zes keer in vijf minuten!’

Kenneth Perez heeft zich enorm geërgerd aan Noa Lang. De analyticus vertelt maandagavond tijdens Voetbalpraat op ESPN dat de aanvallende middenvelder van Club Brugge aan het einde het duel met Royal...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 28 oktober
Xavi moet de nieuwe trainer van Barcelona worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren