‘Arteta wil imponerende leider van Arsenal belonen met nieuw contract’

Maandag, 15 februari 2021 om 11:18Rian Rosendaal

Arsenal is van plan om het aflopende contract met David Luiz te verlengen, zo weet onder meer The Independent maandag te melden. Manager Mikel Arteta wil de inmiddels 33-jarige centrumverdediger graag nog minstens een jaar voor de club behouden, zo klinkt het. Arsenal heeft een overwegend jonge spelersgroep, waardoor de aanwezigheid van een ervaren speler zoals Luiz zeer wenselijk is voor de Spaanse coach. Daarnaast is men onder de indruk van de leiderschapskwaliteiten van de verdediger.

Arsenal deelt normaal gesproken contracten uit met een looptijd van één seizoen aan spelers die de dertig zijn gepasseerd en voor Luiz wordt normaal gesproken geen uitzondering gemaakt. De routinier werd medio 2019 overgenomen van stadsgenoot Chelsea. De centrale verdediger zette vorig jaar zomer al zijn handtekening onder contractverlenging voor één jaar en Arteta dringt er bij het bestuur van Arsenal dus op aan om de samenwerking met de Braziliaan wederom een vervolg te geven.

Luiz krijgt hier en daar kritiek op zijn soms nonchalante manier van verdedigen. The Independent echter benadrukt de aanvallende bijdrage die hij in bijna elke wedstrijd van the Gunners levert. Zondag tegen Leeds United (4-2) bijvoorbeeld wist hij met enkele lange ballen van achteruit Pierre-Emerick Aubameyang in een kansrijke positie te brengen. De Engelse krant roemt het tactische inzicht van Luiz en benadrukt dat zijn ervaring van grote invloed is op de jonge en onervaren spelers om hem heen.

Het is overigens nog niet bekend hij Luiz zelf aankijkt tegen een derde seizoen als speler van Arsenal. De voormalig verdediger van Benfica en Paris Saint-Germain staat na ruim anderhalf jaar in Noord-Londen op 63 wedstrijden, met het veroveren van de FA Cup vorig jaar als voorlopig hoogtepunt van zijn dienstverband bij Arsenal. Luiz vormt dit seizoen meestal met Rob Holding het hart van de defensie, al kreeg tegen Leeds Gabriel Magalhães de voorkeur boven Holding.


Poll

Terecht dat David Luiz een nieuw contract krijgt bij Arsenal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door schop1989)

Nee, nee, nee, nee, nee, nee, nee, nee, nee, nee en nog eens nee!

Afscheid nemen, toedeloe, veel geluk verder! Kom op zeg.. Ik weet dat dit een gerucht is, maar er schuilt volgens mij wel degelijk een kern van waarheid in. David Luiz is zeker niet altijd slecht, maar simpelweg niet betrouwbaar genoeg over een heel seizoen. Hij gaat alleen maar minder worden, dus waarom nog 1 jaar? Hij is nu al ontzettend traag en wordt makkelijk overlopen, dat gaat alleen maar erger worden..

Als dit waar is, zijn dit wel weer dingen waardoor ik nog steeds aan Arteta twijfel. Hij lijkt een bepaalde voorkeur voor bepaalde spelers te hebben, die ik onverklaarbaar vind. Als we met Luiz verlengen, laat dat ook weer gelijk onze ambitie zien: geen.

15 februari 2021 om 11:28

Ik zou het begrijpen,

Volgend jaar heb je holding, gabriel, saliba, mari.
Ik ga ervan uit dat arsenal mavrapanos en chambers gaat verkopen. Dus dan heb je een ervaren 5e man nodig. Luiz weet ook dat hij niet veel gaat spelen volgend jaar. iedereen kan hem haten, maar er zijn vaker geluiden gekomen dat Luiz een mentorrol heeft.
Een seizoen beginnen met 4 onervaren verdedigers lijkt me niet heel slim.

Ik denk zelfs dat arteta hem wil behouden als een coach voor arsenal

15 februari 2021 om 11:33

Ja dat is op papier altijd mooi hoor, maar wees maar zeker dat die gewoon het meeste gaat spelen als hij fit is. Als hij een mentorrol moet spelen dan maak je er maar een trainer van.

15 februari 2021 om 11:34

Chambers verkopen? Die was voor zijn blessure één van de beste en meest consistente verdedigers bij Arsenal. Tevens is hij Engels en multi inzetbaar (cv, RB en eventueel Cvm).

Neen. Chambers gaat (definitief) denk ik nergens heen. Wellicht een huur optie om minuten te maken na zijn blessure!

15 februari 2021 om 11:40

Houd hem dan lekker als coach. Op het veld brengt hij veel te weinig en kost hij ons per seizoen gewoon meerdere punten. Simpel as that. Leuk hoor die mentorrol, maar dat is ook wel een keer uitgespeeld.

En hoezo 4 onervaren verdedigers? Holding is 25, begin volgend seizoen 26, en heeft al meerdere jaren PL ervaring. Ervaring zat. Gabriel is inderdaad 23, maar heeft al meerdere seizoenen op hoger niveau erop zitten. Mari is 27, begin volgend seizoen 28, en heeft meer dan genoeg ervaring (al zou ik juist hem verkopen gezien zijn onvermogen om fit te blijven). Saliba is wat onervaren ja. En als je dan toch een 5e man nodig hebt, waarom niet Chambers houden? Was vorig seizoen onze beste verdediger, is multifunctioneel, homegrown, is 26 jaar en heeft al meerdere seizoenen PL ervaring.

Oftewel: ervaring zat in de selectie.

15 februari 2021 om 11:42

Precies Lierse1997.

Leuk die zogenaamde ''toegevoegde'' waarde in de kleedkamer. Maar hij is op het veld niet van toegevoegde waarde en is de 6e best betaalde speler van Arsenal. Precies zoals jij zegt, als hij een mentorrol moet spelen dan maak je hem maar trainer. Hij kost ons elk jaar meerdere punten en is simpelweg geen stabiele verdediger over een heel seizoen. Prima gozer verder en een top instelling, maar simpelweg niet goed genoeg. Contract loopt af, dus prima. Mooi laten gaan.

15 februari 2021 om 11:44

@glennn.

Sowieso als je een ''5e'' centrale verdediger wil, dan is het toch juist veel handiger om zo'n multifunctionele jongen te behouden in plaats van een over de datum wandelend gevaar? Zoals je zegt, Chambers is multifunctioneel, home grown, 26, heeft meerdere jaren PL ervaring en was voor zijn blessure onze beste verdediger. Bovendien is hij nog op een leeftijd dat hij nog kan verbeteren, terwijl David Luiz alleen maar slechter zal worden.

15 februari 2021 om 11:56

Zeker als ik hieronder lees dat hij ook nog eens 5 miljoen pond per jaar verdient, is het geen al te beste keuze om te verlengen.

15 februari 2021 om 15:43

Ik snap dit wel hoor dat hij verlengd wordt. Elke jonge speler is over hem te spreken in de kleedkamer en een coach krijgt in dit geval altijd een andere rol. Als linking pin tussen o.a. Gabriel en Martinelli is dit ontzettend handig.

Dat hij meerdere malen punten per jaar kost kan je over twijfelen. Vooral in de wedstrijden die hij samen met Gabriel speelt vind ik hem overtuigend spelen, vooral in zijn coaching.

Holding en Chambers zijn 25/26 bijna en zijn homegrown. Om hen als 4e of zelfs 5e verdediger te laten fungeren is zonde in deze tijd waarbij zij met gemak tussen de 15-20 miljoen opleveren per stuk. Ik ben zelf meer fan van Chambers dan van Holding die toch een soort angst voor de bal lijkt te hebben terwijl Chambers meer een Terry mentaliteit heeft.

Mijn inziens zou je niet moeten kijken naar het aantal Cv's, maar naar een RCV en Lcv. LCV met Gabriel/mari is prima voor komend seizoen. De RCV zie ik het liefste Saliba worden komend seizoen. Zowel Holding als Chambers kunnen niet op LCV en Luiz wel. Dus vanwege zijn multi-inzetbaarheid, zijn coaching en zijn minimale opbrengst bij verkoop zou ik hem zeker verlengen.

15 februari 2021 om 16:46

Dat snap ik deels wel Cappendie, maar je kunt er toch niet over twijfelen dat hij je meerdere punten kost per jaar? Kijk alleen al naar de domme penalty's en rode kaarten die hij veroorzaakt/krijgt. Dat heeft ons dit seizoen letterlijk meerdere punten gekost. Dan zijn er ook nog wedstrijden waarin hij gewoon echt een fout maakt, die een grote kans inleidt voor de tegenstander. Dat loopt ook wel eens niet goed af. Daar kost hij je dus ook al tegengoals/punten. En dan heb je dus ook nog de situaties dat het wel goed afloopt, maar je dus onnodig veel druk legt op je eigen team. Ook dat komt meermaals voor.

Hij heeft zeker wedstrijden waarin hij goed speelt, dat zal ik niet ontkennen. Maar op jaarbasis is het gewoon overall niet goed genoeg.

En het gaat erom of ze dat opleveren he. Niemand wou een dergelijk bedrag neerleggen voor Holding afgelopen zomer, anders was hij al weg. Idem voor Chambers.

Volgend seizoen heb je Holding en Saliba als Rcv, Gabriel en Mari als Lcv. Hoe is Luiz multi inzetbaar? Het is een CV, that's it. Als CVM is het een verschrikking. Dat hij degelijk op LCV kan, betekent niet dat hij daar een goede optie is.

En ik snap het verschil in coaching, maar het gaat om het totaalplaatje. Dus kwaliteiten + kosten + invloed. Zijn coaching is schijnbaar goed, nou oké. Zijn kwaliteiten zijn niet goed genoeg. En zijn kosten zijn te hoog (6e best verdienende speler bij ons). Dat zijn dus 2x min en 1x plus. Dan kom je overall dus op min uit in mijn boekje. Dus dan verleng je hem niet.

15 februari 2021 om 11:30

Wie zegt dat hij voor Luiz een grote rol heeft weggelegd volgend seizoen? Een speler als Luiz met zijn ervaring hebben we niet in de selectie. Elke jonge speler is zo lovend over zijn invloed op hun. Saka, Willock, ESR en Martinelli hebben allemaal al eens laten horen in de media wat voor positieve invloed hij op ze heeft gehad. Van mij mag hij echt wel een nieuw contract krijgen alleen hoop ik dat hij volgend seizoen minder minuten zal maken.

15 februari 2021 om 11:33

Ik waardeer je optimisme. Als hij puur als als nood-situatie/roulatie voor de beker zou blijven heb ik er geen moeite mee. Maar dit wordt gewoon weer een jaartje basis. Ondertussen is Saliba weg en gaat hij schitteren voor een andere club.

15 februari 2021 om 11:35

Zijn wij een liefdadigheidsinstelling dan Arsenalfanehv? Leuk die ervaring, maar kijk naar wat Luiz verdient. Hij verdient 5,2 miljoen pond per jaar! Dat is een weeksalaris van net iets meer dan 100.000 pond per week. Daarmee is hij onze 6e best verdienende speler! En die wil jij nog 1 jaar bieden om rond te lopen in de kleedkamer en te praten met onze jonge jongens? Nee man...

Dat is het alleen waard als hij op het veld ook van toegevoegde waarde is. En dat is hij niet genoeg. Bovendien heeft Luiz überhaupt minuten nodig om enigszins in vorm te zijn, want met losse wedstrijden presteert hij helemaal niet.

Leider in falen zeker. Luiz heeft veel rode kaarten en penalty’s veroorzaakt. Stel dat hij wel een goede leider is, dat zal echter nooit zijn prestaties goed maken. Die zijn gewoon te matig. Ik mag hopen, dat hij net als mustafi, het contract afkeurt.

Als hij nou goed kon verdedigen snapte ik het nog wel, helaas kan hij dat niet. Prima om erbij te hebben voor de ervaring maar laat hem dan niet wekelijks spelen. Deze man kost je gewoon wedstrijden met zijn rode kaarten en fouten, zijn we eindelijk van Mustafi af krijgen we Luiz er nog een extra jaar bij.

15 februari 2021 om 11:37

Die rode kaarten/penalty's zijn vreselijk maar als je alle keren dat hij de bal zomaar verliest ook erbij haalt, die misschien niet altijd een tegendoelpunt veroorzaken, maar wel altijd gevaar voor de tegenstander. Zucht. Voor iemand met zoveel 'ervaring' ( wat een kwaliteit om te hebben ) maakt hij constant fouten die zelfs ons meest onervaren spelers niet maken.

Haha die Luiz is echt de meest overschatte verdediger die er rondloopt. Hoe hij het voor elkaar heeft gekregen om bij topclubs te spelen is echt een raadsel.

15 februari 2021 om 11:30

Hij stuurt highlight clips rond van zijn 3 vrije trappen en 5 crosspasses die tot assists hebben geleid.. En clubs trappen daar in. Dat kan niet anders!

Nou is hij niet niveautje Squillaci slecht, want Luiz heeft wel degelijk goede wedstrijden. Maar overall simpelweg niet goed genoeg voor topclubs/clubs die de top ambiëren. Te veel fouten, te veel concentratieverlies momentjes, te veel rode kaarten, te veel penalty's veroorzaken. Nee, weg met hem!

15 februari 2021 om 11:30

Voor jou en voor mij. Hij is zo matig. Rode kaarten, domme overtredingen, balverlies op gevaarlijke plekken. Kopduels verliest die ook vaak genoeg. Letterlijk in alles dat hij moet kunnen doen, is hij matig. En dan eist hij ook nog eens vrije trappen op die hij vervolgens huizenhoog over schiet.

Echt niet normaal wat voor clubs hij op zijn CV heeft staan deze matige matige verdediger.

Ben er echt ziek van.

Wat een vreselijk nieuws en dat zo op de 1e dag van de week. Dit is echt een hele rare beslissing en ik reken dit toe aan Arteta. Deze man krijgt een verlenging omdat Mikel Arteta dit heeft gevraagd aan zijn leiding gevende.

Dit is de zoveelste druppel in een emmer die allang is overlopen. Top talent Saliba krijgt geen kans maar deze foutenfestijn mag nog een jaar aanmodderen.

Baal hier echt van.
Mikel Arteta mag van mij zsm ontslagen worden.

Dit snap ik dan echt niet. Ik vind Luiz al bijna een decennia lang met afstand de meest overschatte verdediger in het topvoetbal. Ja hij heeft wel eens een leuke vrije trap binnengeschoten maar hoevaak hij al wel niet op belangrijke momenten in de fout is gegaan is echt onvoorstelbaar. Het toppunt was die halve finale van 2014 tegen Duitsland. Dante kreeg in Brazilië veel kritiek maar ik heb denk ik nog nooit zo'n slechte performance gezien als van Luiz die dag. En daarna is het ook altijd ellende geweest. Als Arsenal er weer bovenop wil komen is dit de eerste waar je afscheid van moet nemen

Als er iemand een nieuw contract verdient is het Saka, wat een speler is dat. Bizar dat die zo laag stond in dat lijstje laatst. De enige reden die ik kan bedenken dat je Luiz verlengt is omdat je 6 cb's nodig hebt. Gabriel, Mari, Holding en Saliba zie ik niet vertrekken, Chambers en Mavro wel. Dan zou je als Luiz ook vertrekt 2 cb's erbij moeten halen en dat lijkt me niet te gebeuren. Dat is ook de enige plausibele reden, want verdienen doet hij het niet, teveel brainfarts. Maar goed, stel hij krijgt idd nog een jaar, stel hem dan niet op maar hou hem bij de groep om de jongere spelers te begeleiden in hun ontwikkeling.

15 februari 2021 om 11:40

Saka heeft vrij recent een contractverlenging getekend.

Jouw punt over dat begeleiden heeft Jackieboy10 een mooie reactie geplaatst. 100k pond per week om een beetje te kletsen met de jongens.. Kom op zeg.

15 februari 2021 om 11:44

Weet ik, maar dan nog, Saka gewoon elk seizoen verlengen.

Ik begrijp de frustratie over dit bericht, maar het is natuurlijk wel meer dan 'een beetje kletsen met de jongens'. Ik hoop ook dat hij niet veel speelt als hij daadwerkelijk bijtekent, maar hij kan die anderen echt nog genoeg leren.

15 februari 2021 om 11:49

Denk dat mijn vele reacties wel duidelijk maken hoe diep kwestie Luiz bij mij zit.

Maar eerlijk hé. Wat zou hij andere kunnen leren? Hij heeft jaren bij de top gespeeld. Klopt. Hij weet ondertussen na al dat kritiek wat hij over zich heen krijgt jaar in en jaar uit ook wel hoe die om moet gaan met kritiek. Toppie.

Maar daar houdt het toch op? Waar is deze man nou goed in? Hij is ZO matig. Liever dat onze talenten iets leren van een speler die ook wat toevoegt aan ons spel. Ben echt super gefrustreerd en probeer echt mijn best om zo min mogelijk modder te gooien naar deze koekenbakker maar hij is echt een schande voor de club.

15 februari 2021 om 11:52

Maar waarom dan Samcro? 6 centrale verdedigers heeft geen enkel PL clubs haast. Die 5e en 6e plek kun je prima op laten vullen door een jong talent. Die zullen namelijk toch niet bijster veel spelen. En leuk dat ''begeleiden in hun ontwikkeling'', maar voor meer dan 100.000 pond per week? Er zijn onbetwiste basisspelers die minder verdienen dan dat bij ons..

Gabriel, Holding en Saliba zijn de 3 verdedigers op wie je zal moeten rekenen. Mari is leuk hoor, maar als je eerlijk kijkt, wat hebben wij echt aan hem? Hij heeft in meer dan 1 jaar tijd slechts 9 wedstrijden voor ons gespeeld (pl, EL en Fa Cup gecombineerd)... Dit seizoen heeft hij in die 4 PL wedstrijden goed gespeeld, maar het is simpelweg te weinig zo. Zijn fitheid is simpelweg slecht.

Persoonlijk snap ik eigenlijk niet waarom je Chambers zou laten gaan en Luiz zou houden.. Als je een 5e centrale verdediger wil die ''beter'' is dan een talent, dan is Chambers toch veel idealer dan een aftakelende Luiz? Voor zijn blessure was Chambers onze beste verdediger. Hij is multifunctioneel (cv, RB, Cvm), home grown, heeft genoeg PL ervaring en is qua leeftijd op een prima leeftijd.

Want we weten allemaal dat als Luiz verlengd, dat hij flink wat minuten/wedstrijden zal gaan spelen. Arteta is en blijft fan van hem.

15 februari 2021 om 12:58

Holding was voor zijn blessure ook onze beste verdediger, niet teveel op sentiment leunen Jackie. Ik vind je ook te fel over Mari, wellicht omdat die op voorhand al afgeschreven was? Zoals je zelf al aangeeft heeft Mari goed gespeeld als hij fit was, alleen dus pech met blessures. Maar is dat dan meteen reden om hem aan de kant te schuiven? Is een linksvoetige centrale verdediger die het ook nog eens naar behoren invult als hij nodig is, dus prima om als backup voor Gabriel te hebben.

15 februari 2021 om 13:28

Wat een emotionele reacties hier weer. Contract verlengen betekent niet behouden hé. Je kan maar beter verlengen met Luiz tot 2022, zodat we deze zomer rustig op zoek kunnen naar een extra CV, ipv weer overhaast omdat een CV de deur uit in gelopen.

Alle fans hebben ook opeens een rotsvast vertrouwen in Saliba... waarom? Er blijkt toch wel een en ander mis te zijn. Saliba is absoluut geen zekerheid volgend seizoen. LCV zijn Gabriel en Mari. RCV zijn Holding en Luiz. Chambers is ideaal om er bij te hebben voor de breedte, aangezien hij op zo'n 4 posities kan spelen, maar geen idee hoe hij hier zelf over denkt. Gaat ook zijn laatste contractjaar in.

ALs je Holding wilt vervangen kom je idd (homegrown) uit bij: Tarkowski, Coady of Stones. Twijfel of je er uberhaubt op vooruit gaat.

15 februari 2021 om 14:17

Bij Stones zou je zeggen van wel, gezien zijn vorm. Alleen hangt die ook voor een groot deel aan Dias. Het is tegenwoordig mode om bij de naam Luiz de negatieve gefrustreerde pet op te zetten. Deels te begrijpen, maar als de rook gedaald is kom je er achter dat hij helemaal niet verkeerd is om er bij te hebben alleen moet je niet alles aan hem ophangen.

15 februari 2021 om 16:53

Ik leun absoluut niet op sentiment Samcro. En ik vind het ook een beetje flauw dat het gelijk weer op sentiment/emotioneel wordt gegooid (ook door Gunnero bijvoorbeeld). Mijn vergelijking was ook niet tussen Holding en Chambers he. Mijn vergelijking was tussen Chambers en Luiz, met wie er het nuttigst zou zjin als 5e CV. Mijn enige opvallendheid is dat Chambers 0 minuten heeft gekregen sinds hij terug is van zijn blessure, terwijl hij daarvoor dus een goede periode onbetwist was. Eenzelfde periode als waarin Holding nu onbetwist is bijvoorbeeld. Dat is het enige wat ik opvallend vind.

Wat betreft Mari, ik heb het misschien te fel uitgelegd. Ik heb gewoon vraagtekens bij zijn fitheid, die in mijn optiek wel gegrond zijn. Daar speelt bij mij niet mee dat ik hem vanaf het begin liever niet zag komen (wat ook ingegeven was op basis van zijn fitheid). Het gaat mij erom over hoe we verder kunnen voor volgend seizoen. Jij noemt hem als back-up voor Gabriel. Dat zou een prima situatie kunnen zijn. Heb ik geen problemen mee. Mijn vraag daarbij is alleen: Kan hij een goede back-up zijn, als hij dus niet fit kan blijven? Of spelen we dan feitelijk met 3 Cv's het gros van het seizoen? Dat is gewoon een reële zorg in mijn optiek. Hij kwam geblesseerd binnen, speelde 2 potjes, raakte weer geblesseerd, speelde 4-5 potjes en raakte weer geblesseerd. Dat is zorgwekkend in mijn optiek.

Als hij fit kan blijven, geen probleem. Maar het is dus wel een serieuze vraag of dat kan. En daar moet je als club toch ook op anticiperen? En dan kom je dus bij het feit dat Luiz weer veel minuten zal gaan maken. En daar ben jij ook geen fan van geef je hierboven aan. Jij ziet hem als sturingsfiguur in de kleedkamer die af en toe wat minuten kan maken. Dat gaat dan niet lukken.

15 februari 2021 om 17:16

@gunnero.

De logica ontgaat mij, maar 'contract verlengen betekent niet behouden'? Die mag je mij toch gaan uitleggen. Want als je erop doelt dat hij dan alsnog wordt verkocht in de zomer, daar zie ik geen enkele kans toe. Wie zal een transfersom willen betalen voor een tegen die tijd 34 jarige David Luiz die op zijn retour is? Mislukt het, dan gooi je weer 1 jaar salaris weg.

Fans hebben hoop in Saliba. Dat is een verschil. En die hoop is gebaseerd op prestaties. Bij Nice tot nu toe direct weer goede prestaties geleverd, ondanks dat hij een half jaar nauwelijks heeft gespeeld (langer eigenlijk, gezien de lockdown in Frankrijk). Luiz is wisselvallig en zal alleen maar minder worden. Zijn gebrek aan snelheid breekt ons ook steeds vaker op. Als Saliba absoluut geen zekerheid is, dan zal het duo Holding - Gabriel in mijn optiek eerder voorkomen. Dan is Saliba dus de back-up van Holding.

Holding zul je op termijn moeten vervangen, maar dat is niet realistisch voor nu. Maar daar spreekt bijna niemand van ons nu over he. Het gaat hier om David Luiz. Ik zie ons er niet op achteruit gaan als Luiz weg gaat.

15 februari 2021 om 12:25

Ik zou Holding ook verkopen als de gelegenheid zich voordoet. Veel te beperkt als je een hoge lijn hanteert en gewoon geen topper. Maar goed dat is nu even geen prioriteit. Ik zou Luiz ook nou een jaartje behouden, ik geloof in zijn ondersteundende aanwezigheid binnen de groep en voetballend zag je. gisteren dat hij ook extreem belangrijk kan zijn.

15 februari 2021 om 12:59

Als je kunt upgraden op Holding altijd doen, dat moet sws het uitgangspunt zijn. Maar wie zou je dan realistisch gezien als homegrown speler binnen kunnen halen die beter is?

15 februari 2021 om 15:12

Ja geen idee, voor nu is verlengen prima omdat er altijd een club is in de Premier League die voor hem een fatsoenlijk bedrag wil betalen.

Ik hoop zelf gewoon dat Saliba er komende zomer kan staan en dan is Holding met David Luiz en Mari een prima back-up trio. Chambers kan in de zomer al een leuk zakcentje voor de zomer opleveren zou je zeggen.

Luiz is geen topper meer. Hij is voetballend ''aardig'' bij tijd en wijlen. Maar defensief en qua snelheid is hij echt niet meer wat het is geweest.

Echter snap ik best dat hij goed in de groep valt, veel ervaring heeft en als hij niet te duur is qua salaris, zou ik hem nog best als back-up willen hebben (4e of 5e Cv).

Echter moeten volgend seizoen de Cv's wel zijn Gabriel, Saliba, Holding, Mari & Chambers denk ik. Tenzij Saliba nog een jaar uitgeleend gaat worden natuurlijk.

Ik heb nog altijd een hoge pet op van Chambers (hopelijk na zijn blessure ook) en Holding is gewoon een degelijke verdediger! Gabriel is een topper die denk ik niet heel lang bij Arsenal speelt helaas!

Enige wat imponerend is aan hem, is hoe hij zoveel clubs om de tuin heeft geleid om voor hem miljoenen neer te tellen, terwijl hij de meest overschatte verdediger ooit is.

15 februari 2021 om 11:58

Misschien is dat wel een goed business idee voor hem Ryjuu! Een bureautje opzetten waarin hij die skill aan anderen kan leren. Kan hij goud geld mee verdienen denk ik! Hij moet namelijk echt over iets van brainwash kwaliteiten beschikken, om dat voor elkaar te hebben gekregen..

Ligt aan het type contract en salaris. Een goede leider in de kleedkamer is nodig. Het team heeft een behoorlijke verjonging en een ervaring leider is altijd goed om er dan bij te hebben. Luiz heeft alles meegemaakt en dan is belangrijk voor jonge spelers.

Je hebt volgend jaar twee centrale verdedigers die onder de 21 zijn. Dan is een ervaren rot op die positie perfect om hen te begeleiden.

Maar als het weer een mega contract wordt, nee, laat dan maar zitten. Plan dan maar één dag per week in met Mertesacker voor ze.

15 februari 2021 om 11:57

Maar even realistisch he, wat kan Luiz ze leren? Ja hij heeft veel meegemaakt, maar wat kan hij daarvan overbrengen? Qua prestaties was hij namelijk niet degene die belangrijk is geweest. Ja hij heeft goede wedstrijden gespeeld en het is geen Beugelsdijk qua niveau, maar kom op. Is er een verdediger die bij ''topclubs'' (psg en Chelsea) heeft gespeeld die meer fouten heeft gemaakt dan David Luiz? Ik betwijfel het echt. Mensen denken vaak aan zijn blunders bij tegengoals, rode kaarten of veroorzaakte penalty's, maar tel daar voor de lol eens bij op hoeveel gevaarlijke situaties hij creëert die gelukkig goed aflopen? Dan kom je echt op een belachelijk hoog getal.

Puur uit interesse, wie zijn die twee centrale verdedigers onder de 21? Je hebt Saliba inderdaad, maar wie is de 2e? Volgend jaar heb je Holding, Gabriel, Saliba en zoals het ernaar uit ziet Mari. Dan heb je dus iemand van 26 (27 aan het begin van volgend seizoen), 23, 21 en 27. Stel je houdt Chambers achter de hand, dan heb je dus nog wederom een gozer van 26 erbij.

15 februari 2021 om 12:16

Qua kwaliteit was het misschien niet de beste verdediger, maar voetbal is meer dan enkel goed met de bal zijn in het veld. Psychologisch voorbereiden, omgaan met druk, omgaan met fouten (kan hij anderen vooral wat in leren) etc. In de laatste twee jaar van Mertesacker zag je ook dat dat hij naar die functie ging. Speelde alleen bij nood. Dat lijkt mij prima rol voor Luiz. Maar ligt nog steeds aan het contract en salaris. Een mentor voor bijna 200k per week hoeft van mij niet. Maar lager salaris pay to play vergoeding lijkt mij prima. Ah Gabriel is al 23 idd, ik had hem 21 in mijn hoofd. Maar in principe zijn Saliba en Gabriel de toekomst. Holding en Mari éã©n op éã©n backup voor hen. Maar van die vier heeft geen van hen echt consistent op topniveau meegedraaid. Daarom kan een mentor wel handig zijn als vijfde CV.

15 februari 2021 om 17:09

Oké, dat snap ik deels wel Tomduyf. Maar zou jij hem als een goede leermeester beschouwen voor bijvoorbeeld het omgaan met fouten? Als ik: leren van zijn fouten. Want die fouten maakt hij op 33 jarige leeftijd nog steeds. Dan is het enige wat hij ze kan leren, dat ze stoïcijns zich niets moeten aantrekken van alles en iedereen. Dat kan zeker een waardevolle les zijn, maar die zouden de jongens bij ons onderhand dan al wel geleerd hebben.
Maar inderdaad, als het salaris laag zou zijn, dan misschien.

Ah ik dacht al dat je Gabriel bedoelde inderdaad . Maar ik snap je punt an sich wel. Het gaat mij vooral om de prestaties op het veld plus het salaris. Dat afzettend tegen zijn eventuele meerwaarde qua leiderschapsfiguur in de kleedkamer, eindigt voor mij de vergelijking nog steeds negatief op dit moment.

Geen van die vier (vijf inclusief Chambers) heeft op topniveau meegedraaid inderdaad. Luiz qua speeltijd wel. Maar al die tijd is hij door alles en iedereen als zwakke schakel beschouwt. Bij Chelsea en bij Psg. De periodes dat hij het goed deed, had juist hij die leider naast zich in het veld. En wij zien hem nu als leider. Daar gaat het in mijn optiek mis. Hij heeft namelijk zelf die leiderschap in het veld nodig (thiago Silva bij Psg, Terry bij Chelsea).

Hoeveel meer penalty's? Hoeveel meer rode kaarten? Ongelooflijk. Bij Luiz its the hope that kills you. Kan 2 wedstrijden prima spelen en dan weer een error in zijn krullenbol. Maar goed we weten allemaal dat Arsenal fans snel vergeten en vergevingsgezind zijn. Enige club waar je wordt beloond voor slecht spel.

Onderschatte speler bij het publiek. De technisch directeuren weten wel beter en de trainers die hem (bijna) altijd in de basis hebben gehouden ook. Speler die wel eens een persoonlijke fout maakt maar lang niet alles wat hem wordt verweten is hem ook aan te rekenen. Een supporter ziet natuurlijk niet zoveel als een trainer die niet voor niets miljoenen krijgt, maar een supporter neemt wel zijn invloed door negatief te doen ten koste van zijn eigen team. Een goed gebruikte ervaren David Luiz is nog zeer bruikbaar voor Arsenal.

15 februari 2021 om 12:24

Heb je Luiz überhaupt laatse jaren gevolgd? Zat op de bank bij Chelsea en PSG en terug Chelsea. Alleen bij Arsenal mag hij ondanks alles blijven spelen, waarschijnlijk bij gebrek aan beter en dat zegt veel over Arsenal als je geen betere verdediger dan Luiz kan vinden.

15 februari 2021 om 13:23

Dat Luiz af en toe een clown is, is geen reden om jezelf belachelijk te maken en zwaar te overdrijven. Zat op de bank bij Chelsea en PSG en daarna weer bij Chelsea? Misschien ff vergeten dat hij basisspeler was toen Chelsea hun enige CL won? Of dat hij een van de belangrijkste spelers was toen ze kampioen werden onder Conte? Zo lang is dat nog niet geleden. Bij PSG heeft hij 2 jaar gespeeld en 89 wedstrijden gespeeld en dat noem jij bank 😂? Bij Chelsea 250 wedstrijden gespeeld maar goed.. Ik ben ook geen voorstander van het verlengen van Luiz maar om te zeggen dat hij overal op de bank heeft gezeten is totale onzin. Is altijd een basisspeler geweest behalve zijn laatste periode bij Chelsea.

15 februari 2021 om 14:03

Misschien moet je wat meer voetbal wedstrijden effectief kijken in plaats van statistieken op te zoeken in google.
Je haalt Chelsea hun CL winst aan, toen hij inderdaad nog goed was. Alleen is dat al 10jaar! geleden lol. In zijn eerste periode bij Chelsea zat hij laatste jaar al op de bank en was hij niet de eerste keus. Bij PSG speelde hij nog eerste twee seizoenen bij gebrek aan beter en dan laatste seizoen gewoon verdwenen. Hoogtepunt uit zijn PSG tijd was de panna van Suarez in CL en de goal die eruit kwam.

Onder Conta leuk seizoen gedraaid omdat hij perfect in zijn systeem paste, daarna weer op de bank. Door transferban van Chelsea geluk gehad maar elke Chelsea fan wou hem toen al weg hebben.

Aantal matchen gespeeld is ook totaal niet relevant om Luiz te beoordelen. Luiz is al jaren niet goed voor de top en zolang Arsenal bij gebrek aan beter hem blijft gebruiken zal hij zijn rode kaarten en domme fouten opstapelen. Maar voor statiestiekfanatan zoals jij zal hij over 100 matchen voor Arsenal spelen en zal je hem vast goed vinden.

15 februari 2021 om 14:16

Knap om iemand die je niet kent te beoordelen op het kijken van wedstrijden. Ik heb in de afgelopen 20 jaar misschien een handjevol wedstrijden van Arsenal gemist en kijk al heel mijn leven naar de PL. Ga ook jaarlijks naar Londen voor wedstrijden. Maar goed, je verandert van onderwerp. Eerst zeg je dat hij overal alleen maar op de bank zat en nu begin je over dat hij niet goed genoeg meer is. Daarmee was ik overigens al akkoord gaan aangezien ik het daarmee ook eens ben. In zijn eerste periode bij Chelsea speelde hij gewoon vrijwel alles, in zijn PSG periode speelde hij alles, hij heeft er overigens maar 2 seizoenen gespeeld dus hoe kom je überhaupt aan een 3de seizoen? En welke speler zit niet in een lange carrière wel eens op de bank? Over het algemeen heeft hij gewoon veel gespeeld. Jij doet allemaal aannames dat hij alleen heeft gespeeld door geluk of een perfect systeem maar Luiz heeft gewoon een carrière gehad waar je trots op kan zijn. En waar heb ik gezegd dat ik Luiz nu goed vind? Kan je wel lezen?

15 februari 2021 om 14:22

Busby, je zou wat minder op de man moeten reageren, het bij de inhoud houden en andere meningen respecteren.

15 februari 2021 om 14:30

Samcro, ik reageer op zijn manier. Op mijn reactie reageert hij dat ik mij belachelijk maak. Raar dat je dat normaal vindt maar wel de drang hebt om mij te corrigeren.

15 februari 2021 om 14:36

@tilburg Zijn aantal matchen, trots zijn op zijn carrière etc hebben niets te maken met een verlening van zijn contract. Ik heb je gewoon uitgelegd dat Luiz al lang in een decline zit en aangezien jij het met mij eens bent (denk zowat elke normale fan) heeft het ook geen zin om Luiz te verdedigen met zijn verleden.

15 februari 2021 om 15:26

Nogmaals, lees je überhaupt wel wat ik zei. Ik reageer puur op het gedeelde waarin je zegt dat hij overal op de bank heeft gezeten wat gewoon niet waar is. Ik zei in eerste instantie al dat ik het niet eens ben met zijn verlenging maar nogmaals dat is helemaal niet het gedeelte van je reactie waar ik op reageer. Hoe kan je zeggen dat iemand overal op de bank heeft gezeten terwijl hij zowel bij Chelsea als bij PSG minimaal 80% van de tijd in de basis heeft gestaan? Overigens heeft Luiz niet eens bij Chelsea gespeeld tijdens de transferban dus dat klopt ook al niet.. ik verdedig Luiz nergens, ik verbeter de aannames die jij doet en niet waar zijn.

In de meest belangrijke wedstrijden laten spelers als Xhaka, Wilshere, Ramsey, Ozil, Luiz Arsenal al jaren zitten. Ik wil niet sommige namen afbranden, maar ik heb teveel toppers gezien waarin 1 van deze spelers het team liet stikken en de trainer met zijn lul in zijn hand liet staan. En dan heb ik enerzijds over rode kaarten, maar ook persoonlijke fouten, te weinig focus en gewoon slechte vorm. Weken gaat het goed en dan pats boem, sta je weer voor joker en is je hele lekker flow van die weken weer verpest en doe je weer 2 stappen terug.....ik zou het dus niet begrijpen als ze met Luiz verlengen. Lijkt wel of Arteta dit soort dingen niet ontziet omdat hij misschien in de kleedkamer/training enorm waardevol zou zijn. Wil je verder, dan moet je gewoon afscheid nemen van spelers die je op hetzelfde niveau houden....

15 februari 2021 om 17:03

Ik kan het niet meer dan dit met jou eens zijn Schop! Als ik kon gaf ik jou een gouden duimpje!

Ik word hier ook nog half belachelijk gemaakt door medefans, dat ik hem wil uitzwaaien.. De wereld op zijn kop in mijn optiek. Jij omschrijft het perfect. Het gaat een tijdje goed en dan pats boem, foutenfestijn. Dat was nou ook net de reden waarom iedereen hier Mustafi zo spoedig mogelijk wou zien weggaan. Maar bij Luiz is dit niet het geval.. Ik snap persoonlijk niet waarom.

Het lijkt alsof iedereen na een degelijke reeks wedstrijden weer helemaal verblind is omtrent Luiz, maar ook Xhaka en anderen. Terwijl het overall gewoon eenzelfde patroon is over de jaren heen. Periode goed, meerdere flaters, periode matig, periode goed, meerdere flaters, periode matig. Het is een oneindige cyclus, die maar voort zal blijven duren als je hen laat blijven. En dan vind ik persoonlijk dat bijvoorbeeld Xhaka meer laat zien dan een Luiz.

Het is bij ons altijd zo dat we een duo moeten hebben, waarbij de één de fouten van de ander verbloemt. Om dan te zeggen dat het duo zo goed is. Luiz wordt gered door Gabriel, Holding, Leno bijvoorbeeld. Dat is niet eenmalig, maar gebeurd veel te vaak. In plaats van dat we dan tot de conclusie komen dat een Luiz vervangen moet worden, zodat we een duo krijgen dat gezamenlijk naar een hoger niveau kan groeien, komen we tot de conclusie dat het duo Luiz - Gabriel (voorbeeld) overall gezien acceptabel genoeg is. Gabriel is een 8, Luiz een 5, dus gezamenlijk een 6. Om het even heel simpel te schetsen. Dus het is ''goed genoeg''. In plaats van te denken: 'hm, Gabriel is een 8, als we daar nou een 7-8 naast proberen te vinden, zitten we gezamenlijk op een 7,5.''

En dat snap ik simpelweg niet. Al helemaal niet omdat Luiz niet het toonbeeld van tomeloze inzet is bij ons.

15 februari 2021 om 17:30

Dat we het eens zijn wil niet zeggen dat we allebei gelijk hebben, dus pas op met wat je zegt haha. Ik sluit nooit uit dat het tij kan keren, maar als we naar die namen kijken kunnen we toch wel een trend zien over de afgelopen jaren. De kans word steeds kleiner.

Ik wil Luiz qua kwaliteit niet bij de namen die ik nu ga noemen scharen, maar je hebt gewoon een rits aan namen die eigenlijk heel gevaarlijk zijn voor je team in belangrijke wedstrijden. Spelers die zich anders gaan gedragen als de druk hoger word. Ramos, Pepe, Eriksen, Messi (bij Argentinie), Kane, Delle alli choken allemaal en uitten dat allemaal op verschillende manieren. Verkeerd lopen, extra aggressief, lomp, teveel zelf willen. Puur slecht zenuwen onder controle kunnen houden lijkt het.

Dan heb je nog spelers die beter worden en ik vind daar Ronaldo het perfecte voorbeeld van, die kan met Club en Land gewoon altijd excelleren en probeert tegen de kleintjes, waarin hij niet gemotiveerd lijkt, zichzelf te motiveren om de statistieken te verbeteren.

Je hebt ook constanten zoals Lewandowski, die is gewoon altijd goed vind ik.

Ik zie iedereen altijd zeggen dat David Luiz niks is maar zo slecht vind ik hem niet. Het enige is dat hij zijn concentratie wel eens verliest en daardoor domme dingen doet maar voetballend vind ik hem goed. Hij doet zeker niet onder voor Rob Holding

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool8665
3.Chelsea7042
5.Arsenal669
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
B. SakaAanvaller3711
M. ØdegaardMiddenvelder356
E. Smith RoweMiddenvelder3310
A. RamsdaleKeeper330
A. LacazetteAanvaller294
Gabriel MartinelliAanvaller285
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

31 fans
Coach, 40 jaar
SeizoenClub
2019- Arsenal
2016-2019 Manchester City
2011-2016 Arsenal
2005-2011 Everton
2004-2005 Real Sociedad
Laatste voetbalnieuws

Arsenal lijkt kansen op CL-tickets te vergooien op dramatische avond

Arsenal heeft maandagavond kostbaar puntenverlies geleden in de strijd om Champions League-tickets. Na een doelpuntloze eerste helft op bezoek bij Newcastle United gingen the Gunners in het tweede bedrijf kopje onder:...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 12 mei
Internazionale en Tottenham Hotspur azen op de handtekening van Sofyan Amrabat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren