Eden Hazard relativeert tiende (!) blessure: ‘Niet het einde van de wereld’

Dinsdag, 9 februari 2021 om 08:31Rian Rosendaal • Laatste update: 09:42

Eden Hazard valt bij Real Madrid van de ene blessure in de andere. De Belgische vleugelaanvaller is momenteel herstellende van een spierscheuring, alweer zijn tiende blessuregeval sinds zijn komst naar De Koninklijke in de zomer van 2019. Hazard is echter inmiddels op een leeftijd (30) gekomen dat hij de zaken goed kan relativeren. Hij heeft in ieder geval veel steun van het thuisfront.

"Het is niet het einde van de wereld", benadrukt Hazard in een uitgebreid interview met On the Front Foot. "Ik heb het geluk dat mijn familie me er doorheen sleept als ik thuis moet blijven omdat ik een blessure heb opgelopen. Nee, het is zeker niet het einde van de wereld, omdat ik nu tijd met mijn kinderen door kan brengen. Als je geblesseerd bent én je bent ook nog eens alleen, dan kan dat natuurlijk heel moeilijk zijn, maar nu heb ik de steun van mijn familie." Vanwege de spierscheuring is Hazard tot medio maart uit de roulatie. Het is de zesde keer dit seizoen dat de aankoop van 120 miljoen euro wedstrijden moet missen door blessureleed.

Hazard hoopt snel weer te kunnen aansluiten bij de selectie van trainer Zinédine Zidane, maar hij weet ook heel goed dat haast zelden helpt bij het revalidatieproces. "Er zijn veel dingen die je kan doen bij een kwetsuur. Je kunt het genezingsproces versnellen, maar de blessures die ik heb opgelopen hebben gewoon tijd nodig om te genezen. Ik moet geduldig zijn, hard werken en weer beter worden. Ik ben dertig jaar oud en voel me verder goed, het lichaam voelt goed aan verder", aldus de strijdbare Hazard, die het einde van zijn loopbaan nog niet ziet naderen. "Ik hoop nog vijf of zes jaar te kunnen spelen."

Blessuregolf teistert Real Madrid: Zidane heeft nog maar 12 spelers over

De Franse coach ziet de ene na de andere speler geblesseerd wegvallen bij Real Madrid.Lees artikel

Vincent Kompany, die jarenlang met Hazard samenspeelde in de Belgische nationale ploeg, hoopt dat de pechvogel zich snel kan herpakken bij Real. "Ik zeg niet dat hij zich moet heruitvinden. Maar als hij het nodig acht, dan moet hij dat doen", zei de trainer van Anderlecht maandagavond in het programma La Tribune van de Belgische zender RTBF. " Als ik hem een tip kan geven, ook al heeft hij dat niet nodig, dan is het om rustig te blijven en zich te blijven concentreren op het uiteindelijke doel. Alles wat er verder rondom hem gezegd wordt, dat gaat niet helpen. Het gaat enkel om hem, zijn lichaam en de mensen die hem daarmee helpen. Bovendien leert hij zo zijn lichaam beter kennen", aldus Kompany.

Hazard heeft in ieder geval de volledige steun van Zidane. "Eden is natuurlijk niet gelukkig met de situatie", liet de Real-coach vorige week optekenen in de Spaanse media. "En hij snapt het ook niet, omdat hij er echt alles aan doet om fit te blijven. Maar soms zijn er dingen die je overkomen als speler. Eden moet het accepteren en het beste maken van de situatie. Alleen een honderd procent fitte speler is van waarde voor Real." Zidane heeft momenteel maar twaalf fitte spelers in zijn selectie, zo kwam maandag naar buiten. De grootmacht uit Madrid heeft dit seizoen al te maken gehad met maar liefst 38 blessuregevallen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door japser)

Wat een miskoop is dit geworden zeg. 120 miljoen betaald door Real voor Hazard die toen nog maar 1 jaar contract nog had bij Chelsea.

9 februari 2021 om 09:06

Volgens mij was het 100 mil en bonussen, die bonussen zullen ze bij Chelsea waarschijnlijk niet gaat ontvangen gezien zijn prestaties. Daarbij zeker een tegenvaller. In feite hadden weinig dit zien aankomen. Als je al jaren top bent in de Prem dan verwacht je dat je ook gaat slagen elders. Maar goed er zijn genoeg andere voorbeelden die ook slecht hebben uitgepakt. Natuurlijk ook heel jammer van de vele blessures. Want wat hij bij Chelsea heeft laten zien was toch oogstrelend.

9 februari 2021 om 09:41

Mwah, je kon het best zien aankomen. Hazard zorgde nooit goed voor zichzelf en is nooit zo gedreven geweest. Had verwacht dat die bij Real Madrid zou gaan falen, maar dit is wel heel extreem. Maar ook bij Chelsea heeft ie extreem slechte periodes gehad, laat staan bij een club waar hij niet een god is en in een gespreid bedje ligt.

9 februari 2021 om 09:52

@carsi_1 sterker nog, het was 160 mil. Was een stuk vrijgekomen uit een rechtzaak van zijn jeugdclub. Die zou 800,000 Euro krijgen omdat ze 0.5% van de transfer mochten hebben, oftewel 160 mil totaal

9 februari 2021 om 10:54

@ The Roscoe, dat is natuurlijk zever. Dat je kon denken dat hij het niveau niet zou aankunnen, kan goed zijn, dat is een mening over voetbal. Maar dat hij zou falen op deze manier door blessures? Neen, dat kon niemand zien aankomen aangezien hij bij Chelsea vrijwel nooit geblesseerd was. We moeten niet doen alsof Real een risico-geval zoals Robben of Kompany binnenhaalde op dat vlak. Helaas heeft hij de afgelopen 18 maanden nu zelfs nog meer blessures gehad dan die 2 gemiddeld hadden.

9 februari 2021 om 11:03

@theroscoe: Hazard zorgde nooit voor zichzelf? Dan lijkt het me sterk dat je PL speler van het jaar kan worden en 4x in het PL team van het jaar staat.

Het is waar dat hij geen trainingsbeest is zoals CR7 die 9.000 sit ups per dag doet en s'nachts de fitness induikt maar je kan niet jaar in jaar uit top zijn als 'je niet voor jezelf zorgt'. Maar je hebt gelijk dat Hazard niet die absolute drive heeft om de beste te zijn.

Hij heeft 1 slecht seizoen gehad bij Chelsea (2015/2016, onder Mourinho). Elk ander PL seizoen was hij bij minstens 20 doelpunten betrokken (op uitzondering van seizoen 2017/2018, betrokken bij 16 doelpunten).

9 februari 2021 om 13:52

Vind het toch opvallend dat jongens als Hazard en Coutinho heel de Premier League aan gort spelen en in Spanje een van de velen zijn. In het verleden waren Beckham, Owen, Henry en Bale sterren in Engeland, maar in de shirts van Real Madrid en Barcelona toch minder dan we van ze gewend waren. Is het de druk? Andere voetbalcultuur?

Anderzijds vind ik Iago Aspas een geweldige spelers, mits hij in Spanje speelt. Bij Liverpool kon hij er opeens niks meer van.

ik kan me voorstellen dat als je een godsvermogen verdiend en zo meer bij je familie kan zijn dat het niet het einde van de wereld is nee..

Natuurlijk wilt hij spelen maar 10 blessures vanaf 2019.. dan zit het echt niet mee voor hem en de club.

Ook wel bijzonder. In principe is de Premier League erg fysiek en daar raakte hij zoveel minder geblesseerd. En nu wel zo veel. Het leek topaankoop...

9 februari 2021 om 09:40

Is de PL was hij top fit. Maar toen hij zich met flink overgewicht op de eerste training melde is hij nooit meer fit geweest

9 februari 2021 om 09:43

Die pens van Suarez al eens gezien? En die is toch wel vrij fit dit jaar.

9 februari 2021 om 10:25

@lierse Suarez had altijd wel deze bouw en volgens mij kan er bij hem ook niet echt meer wat af. Niet voor niks dat ze hem bij Barca: ''bolle'' noemden. Bij Hazard kan er echt nog wel wat af.

9 februari 2021 om 10:30

Bwah, dan heeft Suarez toch nog maar een jaar of twee echt deze bouw hoor. Zeker in het begin van het seizoen was het echt gewoon een dikke pens.

9 februari 2021 om 13:16

Nou Lierse of die pens wel of niet had, zijn prestaties liegen er niet om. En dat al jaren lang. 😂

9 februari 2021 om 14:04

Ja dat bedoel ik ook. Het komt niet door de pens dat Hazard zo vaak geblesseerd is.

9 februari 2021 om 10:34

Hielp ook niet echt dat Meunier zijn enkel aan flarden trapte in de Cl natuurlijk, sindsdien is hij alleen nog maar op de sukkel geweest.

Wat is dit triest voor een speler als Hazard echter lijkt het er op alsof hij het allemaal niet zo erg vind. Als Chelsea fan kan ik alleen maar hopen dat hij nog terugkeert in de zomer, dat was een perfect match. Real en Hazard het tegenovergestelde.

Zeker niet het einde van de wereld, er staat nu ook gewoon veel druk op Real Madrid en dat lijkt door te slaan naar het koppie van Eden. De club moet er alles aan doen om hem komende zomer compleet fit te krijgen voor het nieuwe seizoen. Persoonlijk zou ik hem dan ook niet naar het EK sturen. Volgend seizoen kan Real Madrid hopelijk een voorhoede opstellen met Hazard Benzema Mbappe, dat zou al veel druk weghalen bij de Belg. Ik heb er nog altijd veel vertrouwen in en het beste van Hazard in een wit shirt moet nog komen

9 februari 2021 om 10:38

1. Hazard gaat altijd naar het WK, hij is nota bene de kapitein van de rode duivels. En zelfs kompany - die altijd geblesseerd was - ging altijd mee naar tornooien.
2. Mbappe gaat verlengen bij Psg, die kan Real echt niet betalen tenzij de hele selectie op de schop gaat. Bovendien moeten ze snoeien in de salarissen want la liga werkt sinds corona met een salarisplafond
3. Dit seizoen is verloren dus hij doet er inderdaad goed aan om nu zijn tijd te nemen en op volgend seizoen te mikken!

9 februari 2021 om 10:59

Ik heb geen idee wie Mbappe wel kan betalen. Bij PSG is er net zo goed een financiele malaise nu. Van het grote tv contract is ook niets meer over.

9 februari 2021 om 14:36

Ik denk wel dat Real Mbappe kan betalen, moeten ze alleen wel Gareth/Isco etc zien te lozen. Het zal voor Psg er wel vanaf hangen of Messi aankomende zomer komt. Het is onmogelijk dat Psg wel Messi zou kunnen betalen met Mbappe en Neymar in de selectie, maar Real niet Mbappe.

9 februari 2021 om 12:37

Alsof Real daar iets over te zeggen heeft. Als België hem mee wil nemen, heeft Real hem gewoon af te staan.

Ik kijk hier echt niet van op. Hazard is een geweldige voetballer, maar heel vaak geblesseerd. Zo’n immens bedrag betalen voor een speler met zoveel blessures en ook nog eens een 1 jarige contract. Toen hij vervolgens ook weer eens blessurevrij was, had hij weer flink overgewicht. Als ik de optelsom doe, zie ik iemand die niet 120% toegewijd is aan de sport. Terwijl hij in principe tot de top 5 zou kunnen behoren.

9 februari 2021 om 09:44

Kun je eens even een opsomming maken van alle blessures van Hazard voor zijn transfer naar Real Madrid?

9 februari 2021 om 09:49

20/21 muscle Injury feb 3, 2021 mar 12, 2021 37 days 7real Madrid
20/21 muscle Injury nov 28, 2020 dec 28, 2020 30 days 8real Madrid
20/21 corona virus nov 7, 2020 nov 20, 2020 13 days 1real Madrid
20/21 muscle Injury sep 30, 2020 oct 27, 2020 27 days 6real Madrid
20/21 knock sep 1, 2020 sep 28, 2020 27 days 2real Madrid
19/20 knock jun 29, 2020 jul 9, 2020 10 days 2real Madrid
19/20 fissure of the fibula feb 23, 2020 may 9, 2020 76 days 3real Madrid
19/20 hairline crack in the foot dec 5, 2019 feb 10, 2020 67 days 17real Madrid
19/20 bruised Ankle nov 27, 2019 dec 5, 2019 8 days 1real Madrid
19/20 hamstring Injury aug 16, 2019 sep 10, 2019 25 days 3real Madrid
18/19 thigh Problems oct 21, 2018 nov 2, 2018 12 days 3chelsea Fc
16/17 ankle Surgery jun 5, 2017 aug 24, 2017 80 days 3chelsea Fc
16/17 calf Strain mar 16, 2017 mar 30, 2017 14 days 1chelsea Fc
16/17 knock dec 12, 2016 dec 15, 2016 3 days 1chelsea Fc
15/16 thigh Problems jun 27, 2016 jun 30, 2016 3 days
15/16 thumb Injury jun 20, 2016 jun 20, 2016 0 days -
15/16 knee Problems jun 13, 2016 jun 13, 2016 0 days -
15/16 adductor problems jun 13, 2016 jun 13, 2016 0 days -
15/16 hip problems mar 10, 2016 apr 21, 2016 42 days 5chelsea Fc
15/16 minor Knock jan 4, 2016 jan 18, 2016 14 days 3chelsea Fc
15/16 minor Knock dec 14, 2015 dec 21, 2015 7 days 2chelsea Fc
12/13 hamstring Injury may 13, 2013 may 30, 2013 17 days 2chelsea FC

9 februari 2021 om 09:53

En dat vind je heel veel geblesseerd? En dan dus nog nogmaals van voor zijn periode bij Real Madrid, want om God weet welke reden zet je die cijfers er weer even bij (waarschijnlijk om je punt kracht bij te zetten).

9 februari 2021 om 11:00

Jij vroeg om een opsomming. Vervolgens geeft iemand jou die.Om dan weer te klagen over de wijze hoe iemand dat doet.Lekker snugger!

9 februari 2021 om 11:08

@ Anunciato: Lierse vroeg toch duidelijk een overzicht van blessures van voor zijn Real Madrid periode? Waarom die van bij Real er dan bij zetten?

Maar nog belangrijker: waarom 3 blessures vermelden waarmee Hazard 0 dagen out was...??? Dan is het toch geen blessure? Dus op 7 seizoenen Chelsea heeft Hazard 8 blessures gehad en is hij 182 dagen 'out' geweest. Die 182 dagen 'out' is gelijk aan 1 seizoen Arjen Robben

Conclusie: nee bij Chelsea was Hazard duidelijk niet blessure gevoelig.

9 februari 2021 om 11:08

Lees even het eerste bericht terug misschien? Daar stond toch vrij duidelijk “voor Real Madrid”. Dus nee echt snugger was die opsomming niet (net zoals jouw reactie).

9 februari 2021 om 16:36

Jij krijgt een opsomming! Dus jij kan dan zelf de nodige informatie selecteren!

9 februari 2021 om 16:41

Dus in jouw geval voor het tijdperk van Madrid.De rest kun jij dan negeren! Zo moeilijk is het niet.

9 februari 2021 om 17:51

Nu als ze vroeger op de universiteit vroegen “noem alle Romeinse keizers van de eerste eeuw na Christus”, dan moet ik ook niet komen aanzetten met alle Romeinse keizers ooit en dan tegen de professor zeggen “selecteer het zelf maar even”. Zo moeilijk is het dus niet.

9 februari 2021 om 19:02

Nu als ze vroegen op de universiteit?? Romeinse keizer!Ik neem aan,aangezien jij het over de universiteit hebt, begrijpt dat het informatie betreft die jij specifiek hoort te weten.Raad eens wat,jij krijgt er een diploma voor! Dit is een forum geheel andere insteek.Relax!

9 februari 2021 om 09:56

Hij was bij Chelsea net zelden geblesseerd. Je kletst uit je nek, man. Bij Real bijna constant, dat absoluut.

10 februari 2021 om 12:23

Er zit nog een groot verschil tussen geblesseerd zijn en weer topfit.
Na een blessure duurt het even voordat een speler weer wedstrijdfit is.

Hazard kampt wel vaker met overgewicht, dat zegt wel iets vind ik!

Nogmaals; het is een geweldige voetballer, maar spelers die 100% toegewijd zijn, hebben over het algemeen minder last van blessures. CR7 is hierin het ultieme voorbeeld. Uiteraard zijn er uitzonderingen.

Dembele van Barcelona was ook vaak geblesseerd omdat hij niet 100% met de sport bezig is. Het lijkt nu op de goede weg te gaan, met name omdat hij nu ook buiten de wedstrijden en trainingen om meer focus heeft.

Griezmann leek ook een miskoop,maar die is weer herboren,hazard heeft talent zat,dus het moet goed komen,maar nauwelijks flitsen van hem gezien,tot nu toe is hij een grotere miskoop dan coutinho..

9 februari 2021 om 10:04

Hij moet gewoon fit kunnen blijven, hij heeft al getoond dat hij een meerwaarde kan zijn en heeft een goede klik met Benzema, maarja, zijn lichaam lijkt op?

9 februari 2021 om 11:45

Kromme vergelijking, aangezien Griezmann zich moet schikken in een andere rol en hij deed dat eigenlijk altijd naar behoren. Soms mindere wedstrijden, maar je kon al incalculeren dat dat ging gebeuren. Hazard daarentegen heeft de rode loper gekregen, kon zijn dingetje doen op de linkerflank met zijn eendenkont continu wegdraaien van de tegenstander, maar valt van de ene blessure in de andere. Zoals Bon Jovi zegt, denk ik ook dat het lichaam op is.

10 februari 2021 om 12:29

Zowel Coutinho als Griezmann worden niet op hun volledige capacteit gebruikt.

Je ziet bij Coutinho steeds meer de oude Coutinho terug nu Koeman hem weer in de as opstelt / laat voetballen. Helaas gooit een flinke blessure nu roet in het eten.

Griezmann moet zich helaas schikken aan de loopacties van Messi, die vaak naar het midden trekt en Griezmann daardoor meer op de flanken komt te spelen. Na ruim een seizoen heeft hij echt zijn draai gevonden en is superbelangrijk voor het team. Geeft assist en scoort ook weer regelmatig!

Het elftal draait eenmaal om 1 persoon: Messi en als je dan spelmakers bij andere clubs haalt, is dat even lastig en kost nou eenmaal tijd. Dit is de exact de reden waarom de Jong wel direct impact maakt: hij speelt in dienst van andere spelers. Iets wat overigens ook hoort bij een middenvelder.

Zijn groei is echt enorm geworden; van een linkshalf met vooral balletjes breed en terug, naar een kilometervreter op het middenveld die eerst een voorwaartse oplossing zoekt ipv terug en breed.

Geweldige speler en zonde dat hij zo weinig aan de bak komt. Blijft wel voor mij een van de bizarste transfers, als je bedenkt wat Real in totaal betaalde voor iemand met een 1-jarig contract. Of waren ze bang dat Barcelona ermee aan de haal ging?

Lekker man, geld als water verdienen en je de hele dag met thuisbezorgd.es vermaken. Man man man wat e ern pijnlijke investering is deze man. En ja hij kon/kan heel goed voetballen en nee hij gaat dat niveau nooit meer halen.

Met dank aan Meunier. Toen is alles begonnen

Een fitte Hazard wanneer ? Komt het nog goed ? Vrees er voor....een fitte Hazard in vorm speelt La Liga op een hoopje. Zijn te veel kwetsuren na elkaar

9 februari 2021 om 11:46

Binnenkort kan hij zijn naam veranderen naar Eten Hazard

Jammer dat de transfer van Hazard waar ze jaren op hebben zitten wachten totaal verkeerd uitpakt. Waar zal dit dan aan liggen? Aan de trainingen bij Real? Is zijn lichaam op? Is het gewoon pure pech? Niemand zal ooit de echte reden weten. Laten we maar hopen dat we hem überhaupt ooit nog een heel seizoen kunnen zien vlammen..

9 februari 2021 om 14:40

Niet heel veel mensen zaten te wachtten op Hazard. Iedereen voelde denk ik meer teleurstelling dat Ronaldo vertrok dan dat Hazard kwam. Daarnaast had Real goals nodig(Suarez/Lewa) niet dribbels en playmaking. Real had verdorie James, Isco, Modric, Toni.... Hoeveel spelmakers wil je in een ploeg hebben? Nee als het aan mij ligt pak je verlies en verkoop Hazard maar.

9 februari 2021 om 15:23

Dat is ook weer zo. De vraag is: wie zit op Hazard te wachten op het moment? Misschien dat PSG zo gek is om een gok te wagen.. Anders zou ik het ook niet weten.

Lijkt zijn carriere switch naar zijn droomclub toch te eindigen in een fiasco. Jammer, maar Hazard word ik niet warm of koud van. Die absolute topvorm heeft hij al een lange tijd niet meer geetaleerd en betwijfel of we dat nog zullen zien. Zou een aderlating zijn voor Real. Vinicius ontwikkeld zich ook niet, Asensio heeft die supervorm ook nooit meer weten te bereiken. Met Benzema en Rodrygo alleen ga je geen potten breken. Mbappé zie ik ook niet naar Madrid vertrekken op korte termijn. Het perspectief en de mogelijkheden bij PSG liggen hoger imo. Denk dat ook Ramos daarom erg twijfelt om te blijven en gelijk heeft hij.

Ja je krijgt je geld toch wel. Lekker makkelijk praten. Maar Real heeft geen klote aan je.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4262 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona6543
4.Sevilla6421
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AsensioAanvaller284
Vinícius JúniorAanvaller283
K. BenzemaAanvaller2719
RodrygoAanvaller160
T. CourtoisKeeper310
M. DíazAanvaller131
E. HazardAanvaller92
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

766 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren