Blessuregolf teistert Real Madrid: Zidane heeft nog maar 12 spelers over

Maandag, 8 februari 2021 om 09:29Rian Rosendaal

Real Madrid wordt momenteel geteisterd door een ware blessuregolf. Trainer Zinédine Zidane heeft maar liefst zeven blessuregevallen in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Getafe van woensdagavond, terwijl Toni Kroos vanwege een schorsing eveneens niet inzetbaar is. Marca en AS luiden de noodklok en de Spaanse kranten schrijven dat Zidane voor het eerstvolgende duel van Real slechts twaalf spelers tot zijn beschikking heeft.

Aanvoerder Sergio Ramos onderging zaterdag een knieoperatie en de verwachting is dat de 34-jarige centrumverdediger zes tot zeven weken uit de roulatie zal zijn. Daarnaast verblijven Eden Hazard, Rodrygo, Dani Carvajal en Federico Valverde al enige tijd in de ziekenboeg van De Koninklijke. Tot overmaat van ramp raakten Álvaro Odriozola en Éder Militão zaterdag in de uitwedstrijd tegen Huesca (1-2) ook nog eens geblesseerd, waardoor Zidane nóg meer kopzorgen heeft op het gebied van blessures. Cadena COPE denkt dat het tweetal niet op tijd fit is voor de ontmoeting met Getafe.

Real kreeg dit seizoen al te maken met maar liefst 38 blessuregevallen, verdeeld over 20 verschillende spelers. De nummer drie in LaLiga heeft de meeste zorgen om de in 2019 voor 120 miljoen euro van Chelsea overgenomen Hazard. De Belgische vleugelaanvaller kampt momenteel met een spierscheuring, waardoor het totaal aantal blessures sinds zijn entree in Madrid op tien staat. De blessuregolf bij Real begint onderhand een probleem te worden voor Zidane, die in het uitduel met Huesca slechts kon beschikken over zes wisselspelers.

De Franse coach in Spaanse dienst had zaterdag twee keepers op de bank zitten en daarnaast maakten Víctor Chust García en Marvin deel uit van de wedstrijdselectie van Real, twee talenten die normaal gesproken niet worden gebruikt door Zidane. Marvin loste linksback Ferland Mendy af. Mariano Diáz en Marcelo maakten het zestal aan wissels compleet. Marcelo is duidelijk weggevallen in de pikorde van Real, want de Braziliaanse vleugelverdediger begon zelfs met de reeks aan blessuregevallen op de bank. Hij kwam nog binnen de lijnen voor de geblesseerde Odriozola en de kans is aanwezigdat Marcelo dinsdag tegen Getafe opnieuw speeltijd krijgt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door chi7)

Gaat lekker bij Barça en Real, vgm heeft Atletico daar ook geen last van

Weet iemand iets over de kwaliteit van de medische staf van Real? We hebben nu toch echt al jaren enorm veel pech met blessures.

8 februari 2021 om 09:49

Ze hebben in de medische wereld (van het voetbal) allerminst een goede reputatie.

8 februari 2021 om 11:04

Liers / Dat vind ik wel makkelijk hoor, wat je nu zegt. Want die zelfde medische staf heeft er 3x op rij in de CL voor gezorgd dat Real Madrid echt fit was en begon te pieken richting de lente. Daarnaast heeft Real dit letterlijk ieder seizoen tijdens deze koude/winter maanden. Ik weet niet zeker of de medische staf daar veel aan kan doen.

8 februari 2021 om 11:14

Ja je kunt het makkelijk vinden maar het is wel zo. Trouwens scherm je de medische staf nu af van falsificatie. Leuk dat ze in het verleden voor 3 CL’s gezorgd hebben maar nu gaat het gewoon echt niet goed en daar moet intern naar gekeken worden. Het is ook niet zo dat dit jaar een enorme uitzondering is. Elk seizoen zijn er heel veel blessures.

8 februari 2021 om 11:16

Zullen we dan maar even voor het gemak vergeten dat Real Madrid in het merendeel van die successen al vroegtijdig was uitgeschakeld in de strijd in het landskampioenschap en zich daardoor volledig kon richten op de Champions League? Lachwekkend om dat te gebruiken als argument in een discussie over de medische staf.

8 februari 2021 om 12:47

De medische staf is niet verantwoordelijk voor de fitheid van de spelers lijkt me. Zelfs bij mij op de amateurclub hebben we daar conditie trainers voor. De medische staf is er puur voor het behandelen van blessures en het proberen te voorkomen van blessures dmv ijsbaden en dergelijke, maar niet door het verbeteren van de conditie.

8 februari 2021 om 15:34

Onzin, die wedstrijden in La Liga moesten ze toch ook gewoon spelen? Zoveel werd er toen ook niet gerouleerd in die grote CL jaren. Ze speelden gewoon alle wedstrijden, de meeste spelers zaten bij hun nationale ploegen en deden ook daar gewoon mee. Dus zo lachwekkend als jij het schetst is het niet Guaporta.

8 februari 2021 om 18:46

@inside Dat pieken lijkt meer te maken met een psychologisch effect om het seizoen nog te redden.

9 februari 2021 om 11:58

@inside ik ben het vaak met je eens, maar nu niet. Ik denk dat er naar verschillende factoren gekeken moet worden. Spelers worden ook ouder en moet er dus anders getraind worden. Als het zovaak en stelselmatig gebeurt, ligt daar iets aan ten grondslag. Dan moet je maatregelen nemen, anders blijft het inderdaad jaarlijks terugkomen.

8 februari 2021 om 09:52

@chi, het is hoog tijd dat zij verantwoordelijk worden gehouden voor het hoge aantal blessures. Als je soms filmpjes uit het krachthonk voorbij ziet komen is de situatie schrijnend.

8 februari 2021 om 10:19

Vertel het eens? Ben zeer benieuwd wat door in het krachthonk gebeurt.

8 februari 2021 om 11:46

Explosiviteitoefeningen waar spelers steeds van zo’n machine moeten afzetten en explosief hun knieën locken en dat lijkt heel schadelijk voor de knieen

9 februari 2021 om 11:56

Ik mag geen link delen, maar google eens: real madrid bizarre gym sessions.

8 februari 2021 om 10:38

Ik wil de rol van inspanningsfysiologen en trainers in deze ook wel benoemen. In principe moet de medische staf blessures oplossen maar de eerste twee moeten zorgen dat de training zo is ingericht dat sporters niet geblesseerd raken. Met zoveel blessures zit daar ook echt iets fout

8 februari 2021 om 12:12

zijn volgens mij grotendeels nieuwe mensen sinds de CL in 2018. Destijds werd onze medische staf nog geroemd door oa Ronaldo zelf. De huidige mensen lijken er niet veel van te kunnen iig

8 februari 2021 om 18:49

@real8madrid

Soms snap ik echt helemaal niks van de voetbalwereld.
Dan heb je zulke ongelofelijke invloedrijke welvarende instituten zoals Real Madrid, en dan kan het een geweldig zooitje zijn bij de medische staf of bij de scouting.

Bizar.

8 februari 2021 om 15:55

Ik zag laatst een video voorbij komen van jullie trainingen in de gym en de titel destijds was iets in de richting van: "looking at how Real Madrid's player train it is no wonder they have so many injuries". Wie weet is de trainingschema aangepast en komt het deels daardoor. Misschien ook door Corona en trainen de spelers minder ofzo? I don't know, maar Barcelona kampt met precies zelfde onzin.

Pff om dan ook meteen tegen Getafe aan te moeten treden is ook geen pretje. Ondanks de rivaliteit gun ik geen enkele club de ellende om tegen dit Getafe te moeten spelen. Hoe ze weer tegen Sevilla speelden was echt wel het dieptepunt van het Spaanse voetbal. Nu heeft Real wel geluk dat die coach van hun geschorst is.

8 februari 2021 om 10:21

Ik vind die Bordolas echt het dieptepunt van het Spaanse voetbal. Wat een ontzettend vreselijke en verongelijkte persoon is dat toch altijd. Niet normaal.

8 februari 2021 om 11:02

Aja2014 / Ook Djene is geschorst als ik het goed heb. Ik vind het altijd wel een mooi Madrileens onderonsje tussen deze twee clubs, en midweeks voetbal is gewoon heerlijk

Nou lijkt me een mooi moment om eens te kijken of er wat talent in dat 2e team zit. Kijk naar Barca. Araugo, Mingueza, Pedri, Puig, Trincao, allemaal spelers die, als Barca geld zou hebben vast niet zoveel speeltijd zouden krijgen als dat ze nu krijgen. Gaat best aardig, al is het verdedigend wat kwetsbaar. maar ben benieuwd of Madrid ook een aantal verrassingen heeft in de overige selecties.

8 februari 2021 om 09:57

Je weet dat een aantal van die spelers juist voor heel veel geld zijn gekocht?

8 februari 2021 om 10:03

Zeker, maar ze hebben volgens mij alleen nog niet het gewenste niveau om vast basis speler te zijn. Real heeft vast ook wel van dit soort spelers rondlopen.

8 februari 2021 om 10:25

@benzema, wat is heel veel geld? Vinicius en Rodrygo hebben samen 90 miljoen gekost. Pedri en Trincao (55-60 miljoen?). Araujo en Puig hebben nauwelijks iets gekost en kunnen probleemloos met het huidige niveau mee. Mingueza lijkt tekort te komen, maar zou prima dezelfde rol kunnen vervullen als Nacho bij jullie doet. Uiteindelijk is het gewoon een kwestie van geluk hebben. Asensio had een paar jaar geleden dezelfde status als Pedri nu. Helaas werd Asesio door zware blessures geteisterd waardoor zijn ontwikkeling is gestagneerd. Hetzelfde geldt met Isco. Dat was ook heel veelbelovend in het begin. Ook hij heeft het niet meer kunnen doortrekken. Het is dus altijd afwachten met die talenten. 1 goed jaar zegt helemaal niks.

8 februari 2021 om 11:00

Benzema geeft toch alleen maar aan, dat er een aantal van de opgenoemde spelers aangekocht zijn en dus niet van de tweede elftal komen? Hoezo dan Vinicius & Rodrigo vergelijken met Pedri & Trincao?

8 februari 2021 om 11:10

Omdat hij het doet voorkomen alsof het zo vanzelfsprekend is dat aangekochte talenten de voorkeur krijgen. Ceballos, Odegaard, Kovacic, Jovic werden allemaal niet of te weinig door Zidane benut. Jovic heeft nota bene 60 miljoen gekost. Ceballos en Kovacic ook rond de dertig miljoen.

8 februari 2021 om 11:43

Gekke aanname. Ik reageerde gewoon op de zin "als Barca geld had zou die jongens niet veel speeltijd krijgen", terwijl een paar van die jongens juist voor veel geld gekocht zijn. Ik vond het een ironische uitspraak.

Militao verliet het veld na 8 minuten tegen Huesca met een rode kaart toch? Of raakte hij geblesseerd in de 8 minuten voor de rode kaart?

8 februari 2021 om 09:59

Correctie hij kreeg tegen Levante een rode kaart. (Wedstrijd ervoor) dus dan is hij toch weer beschikbaar?

8 februari 2021 om 11:01

Rais / Het schijnt dat Militao op de training licht geblesseerd is geraakt, en men wil geen risico nemen. Heel ongelukkig want Odriozola ligt er nu ook uit, ik hoop dat Vazquez terug keert of misschien Carvajal, maar ook een kleine kans voor morgen

Zulke grote clubs hebben genoeg goede spelers. Blessures zijn natuurlijk heel vervelend, schorsing is eigen schuld Bovendien hebben ze nog de scheidsrechter en de Var heb ik begrepen

8 februari 2021 om 10:06

Dit slaat natuurlijk nergens op.. Ook al heb je Messi en Ronaldo in je team dan kan je het niet aan met zo veel afwezigen. Daarnaast moeten we kappen met die bullshit dat Barca of Real de var en scheidsrechters mee heeft. Wie echt Spaans voetbal volgt weet dat de arbitrage daar gewoon matig is en dat elk weekend wel een club wordt benadeeld.

De selectie van Madrid is natuurlijk niet heel breed. Wellicht in aantallen, maar niet qua kwaliteit.
Hazard ligt al vanaf dag 1 in de lappenmand. Deze aankoop was een te hoog risico. Het is een geweldige voetballer, maar extreem blessure gevoelig.

Maar als zoveel spelers geblesseerd zijn, dan zou ik ook even kritisch kijken naar je medische staf.
Wellicht train je verkeerd, belast je ze te hoog op de verkeerde momenten?

Er zijn genoeg clubs die hier geen last van hebben.

8 februari 2021 om 10:32

Hazard extreem blessure gevoelig? Ik denk dat je Hazard niet hebt gevolgd bij Chelsea. In 1,5 jaar heeft Hazard meer wedstrijden gemist voor Real, dan in 7 jaar bij Chelsea.

8 februari 2021 om 10:59

Jasper / Ik noem het meer een vloek, Real heeft hier altijd last van gehad, helemaal in deze wintermaanden. Maar diezelfde medische staf heeft de Real spelers ook goed klaargestoomd voor de lente maanden toen we de drie CL op rij wisten te winnen, dus ja, dan moet je de medische staf weer credits geven.

Wacht dus eerst verhuur je Jovic en Odegaard en dan realiseer je je dat de spoeling zo dun wordt (in een corona seizoen waarbij elke speler die ziek is ook 2 weken niet mag spelen). Sorry hoor maar kom op zeg, kijk eens vooruit. Elke winter hebben we rond februari een gigantische blessuregolf. Kijk eens verder dan je neus lang is. Waarom liet je Odegaard dan ook gaan. Dit is voor mij weer het zoveelste bewijs dat er echt een frisse wind nodig is. Niks zit mee, het loopt niet, niemand wordt beter. Lekker het seizoen afmaken en een nieuwe trainer met een langertermijnvisie en plan opstellen. We moeten doorselecteren!

8 februari 2021 om 10:58

Ladec / Dat van Jovic ben ik niet met je eens, we hebben immers Mariano en Benzema voorin al rondlopen en die zijn beide niet geblesseerd dus geen idee wat jij denkt dat we met Jovic hadden moeten doen als we die nu nog hadden. Odegaard zou wel heel nuttig zijn geweest nu maar dat had Zidane ook niet kunnen voorzien. En nee, we hebben geen nieuwe trainer nodig, wat wij nodig hebben is fans zoals jou opruimen. Denk je soms dat de echte voetbalwereld een potje FM is ofzo? Zo een legende als Zidane krijgen we misschien nooit meer voor de groep, dus praat met wat meer respect. Dat doorselecteren komt vanzelf, voor nu is het prima zoals het is, we zijn nog altijd de verdedigende Laliga kampioen, toon wat respect

8 februari 2021 om 12:16

nou heel simpel, je hebt deze wedstrijd dus maar 2 middenvelders beschikbaar: Modric en Casemiro. Hoe los je dat op? Heel simpel, een 442. Helaas hebben we Jovic nu niet meer die in dat soort systeem uitblinkt

8 februari 2021 om 12:30

Dag InsideRmadrid, daar zijn we weer. Ten eerste wil ik je prijzen over je positiviteit, ik hoop dat je gelijk hebt met je uitspraken, maar als voetballiefhebber zie ik andere dingen waar ik me zorgen om maak. Vastgesteld is dat Zidane is een legende is, zowel als speler, als trainer. Dat heb ik nooit ontkent. Ik maak me gewoon zorgen om de selectie. Een selectie met zoveel grote namen, maar die het dit jaar zo erg laten afhangen. Een selectie die tegen een ploeg als Huesca amper kansen creeert. Ik heb al zovaak gezegt dat de prijzen me niet eens zoveel kunnen schelen, maar dat voor het voetbal en de ontwikkeling van spelers voorop staat. Iets wat in mijn ogen steeds meer afbreekt. Ik zie Zidane dit probleem gewoon niet oplossen. Zidane is een geweldige peoplesmanager maar in mijn ogen niet iemand die een jong team kan opzetten (wat niet erg is omdat geen enkele trainer alle facetten kan beheersen). Ik ben slechts kritisch, wie er ook trainer is of hoe we ook spelen, ik zal altijd proberen de wedstrijden te kijken. Inderdaad hebben we Jovic niet in de basis nodig, maar als wisselspeler zouden we hem goed kunmen gebruiken. Wat nu als er nog een blessure ontstaat of je wilt rouleren met ons drukke schema?

8 februari 2021 om 13:18

Insider een club/organisatie heeft op lange termijn weinig aan 'ja en amen' type fans en meer aan de kritische zoals La Decima. Zeker een club als de onze die in handen is van de fans/socio's. Zij zijn de bewakers van de cultuur. Zidane is met zijn huidige beleid schade aan het toebrengen aan de toekomst van de club. Dat neemt niet weg dat hij voor altijd een held van de club zal zijn en waarschijnlijk in de toekomst weer van waarde kan zijn als coach. Op dit moment is het type manager dat Zidane is geen match met de situatie waarin de club verkeert. Dat is niet erg maar dan is het wel belangrijk om door te schakelen naar iemand die beter matcht op dit moment. Geef Zidane een waardig afscheid deze zomer en zoek iemand die jonge spelers wel de kans geeft en beter maakt. Over enkele jaren wanneer deze jongens vedetten zijn is Zidane weer de uitgelezen persoon om ze naar successen te leiden. Echter is hij momenteel kapitaal aan het vernietigen.

Dit is zo kenmerkend voor ons seizoen, en dan waren er hier op vz mensen die Zidane ook nog eens de schuld wilde geven van alles. Alsof Zidane deze spelers allemaal geblesseerd trapt op de training. Hier kan de Fransman echt niets aan doen en het is te hopen dat er steeds meer jongens weer gaan aansluiten. Al moeten we ook rekening ermee houden dat er nu voor de Laliga geen enkele speler terug gerusht gaat worden, dat is pas nodig in de CL. Al bij al een hele ongelukkige situatie voor De Koninklijke

8 februari 2021 om 12:32

Zidane kan er weinig aan doen, maar waarom odegaard wegsturen, waarom continu zeggen dat we niemand nodig hebben. We zitten in de hoek waar de klappen vallen, hopelijk kunnen we weer pieken op de goede momenten.

Zidane had de reserves wat meer minuten moeten laten maken met zo'n overvol seizoen. De vaste kern heeft te veel minuten gemaakt en de reserves te weinig. Wellicht daarom nu zoveel blessures! Ik snap dat Zidane zijn spelers een bepaald ritme en vastigheid geven. Einde 2020 in de ozo belangrijke weken, stond er een kern en hadden ze ritme. Toen had Zidane de reserves meer minuten moeten geven. Makkelijk achteraf praten maar toch. En geef de jeugd nu maar de kans, Raul heeft hopelijk wel wat pareltjes lopen.

Toevallig weer onder Zidane zoveel blessures. Lekker ook Odegaard uitgeleend. Komt ervan als je vasthoudt aan je vaste 11 218390 wedstrijden lang.

8 februari 2021 om 12:33

Was al zo onder Ancelotti, gewoon een jaarlijks terugkomend ding.

8 februari 2021 om 12:47

Jaa maar nu is het wel extreem aan het worden. Plus Zidane ben ik een beetje doorheen nu. Andere spelers krijgen geen kansen meer. Valverde bijv is net terug van een blessure en speelt gewoon niet.

8 februari 2021 om 13:59

Valverde verdient ook meer speeltijd, al is Modric gewoon prima in vorm en is Kroos erg belangrijk met zijn passingskills. Ik snap opzich de keuze wel om die altijd te laten spelen, maar zoals jij zegt misschien kunnen we iets meer rouleren zodat we Kroos, Modric en Casi niet overbelasten

Zijn ze bij Real dan allemaal gemaakt van glas? Hoe kan een club toch zoveel blessures hebben tegelijkertijd. Ik hoop dat de ziekenboeg bij Real toch langzaam aan een beetje begint leeg te lopen, want ik heb wel een beetje met Zidane te doen.

8 februari 2021 om 13:24

Nou als je basiself gemiddeld 39 jaar oud is krijg je dat wel eens. Zeker als je die oude spelers elke wedstrijd 90 minuten op het veld laat staan en de jonge frisse benen in de tribune laat wegkwijnen. Als die jongeren het dan beu zijn en al dan niet tijdelijk vertrekken wordt je gedwongen om de ouderen nog meer te belasten. Dat in combinatie met een klaarblijkelijk onbekwame medische staf leidt tot de huidige situatie

Het is wat het is, domme pech. Dit seizoen is toch al naar de knoppen. Laat die Castilla jongens maar opdraven. Chust en Marvin hebben al minuten gemaakt en waren zo slecht nog niet.

8 februari 2021 om 13:28

er zit wel wat talent in castilla hoor. Die Chust is niet het wereldtalent maar wel bekwaam en vooral heel volwassen voor zijn leeftijd, is ook aanvoerder bij Castilla. Guttierez is een heel goede linksback, was vorig seizoen in de Youth League heel indrukwekkend ook. Arribas is een goede winger, Antonio Blanco is al iets ouder maar een heel goede middenvelder en een jaartje lager speelt er een heel indrukwekkende spits van wie ik de naam even kwijt ben. Geef die jongens gewoon maar even de kans nu.

Kunnen ze doen wat Barca al het hele seizoen zo wat doet: noodgedwongen een beroep doen op de jeugd. Toch jammer dat je een Odegaard nu bijvoorbeeld tijdelijk van de hand hebt gedaan..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4262 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona6543
4.Sevilla6421
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AsensioAanvaller284
Vinícius JúniorAanvaller283
K. BenzemaAanvaller2719
RodrygoAanvaller160
T. CourtoisKeeper310
M. DíazAanvaller131
E. HazardAanvaller92
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

870 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2019- Real Madrid
2016-2018 Real Madrid
2015-2016 Real Madrid II
2014-2015 Real Madrid II
2013-2014 Real Madrid
Laatste voetbalnieuws

Rampspoed Real Madrid houdt aan: nog maar twaalf veldspelers over

Wederom tegenslag voor Real Madrid in aanloop naar het uitduel met Getafe van zondagavond. De Koninklijke meldt zondag dat Federico Valverde in aanraking is geweest met iemand met het coronavirus en...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren