‘Belgische bondscoach wil De Boer aftroeven en belt met verdediger’

Dinsdag, 2 februari 2021 om 08:22Rian Rosendaal • Laatste update: 10:09

Pascal Struijk is de inzet van een felle strijd tussen de voetbalbonden van Nederland en België. De Telegraaf meldt namelijk dinsdagochtend dat de Belgische bondscoach Roberto Martínez reeds een uitgebreid telefoongesprek heeft gevoerd met de centrumverdediger van Leeds United over een eventuele interlandloopbaan voor De Rode Duivels. De in het Belgische Deurne geboren Struijk heeft een dubbele nationaliteit en kan dus tussen beide landen een keuze maken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

In welk nationaal elftal heeft Pascal Struijk het meeste kans?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door kakadu)

Haha alle spelers zijn bekend. Als knoester de voorkeur kreeg was hij vast nog niet bekend toen.

2 februari 2021 om 09:00

Nee hoor. Vanwege Corona mochten er enkel vervangers vanuit de eredivisie worden gehaald gezien de reistijd en het doen van een coronatest.

2 februari 2021 om 09:07

Hector, echt hè. Zo raar dat mensen zo'n selectief geheugen hebben. Of niet verder dan hun straatje lezen en de rest maar ongefundeerd blijven beschuldigen.

2 februari 2021 om 09:44

Pascal Struik zou geen reserve speler moeten zijn maar gewoon vast bij de selectie zitten. Waarom is hij nooit eerder opgeroepen? Heeft helemaal niets met Corona te maken. Dat is de smoes die nu gebruikt wordt.

2 februari 2021 om 15:19

Het zou ook niet de eerste keer zijn dat ze bij de Knvb aan het slapen zijn als het spelers betreft die voor meerdere landen uit kunnen komen. De Knvb is al jaren een persiflage van een professionele voetbalbond. Los daarvan vind ik de berichtgeving wat overdreven, want die jongen is wel in Belgie geboren.

2 februari 2021 om 09:42

Haha Laatste wedstrijd van Jong Oranje tegen de nummer twee Portugal. Op links CV speelde een reserve speler van FC Utrecht. Nederland verliest zijn eerste wedstrijd in de voorronde van Portugal met 2-1 door twee blunders (op zijn minst fouten) van deze reserve speler van FC Utrecht. Iedereen binnen de Knvb (en elke beetje voetbalkenner in NL) weet dat op die plek Pascal Struik moest staan, een Nederlandse speler die op jonge leeftijd veelal basisspeler bij een bijzonder team in de Premier League staat en het daar erg goed doet. De naam van die reserve speler van FC Utrecht die met twee blunders de nederlaag van Jong Oranje inleidde? Justin Hoogma... Inderdaad de zoon van... Tsja, het Nederlandse selectiebeleid onder Hoogma en Frank de Boer...

2 februari 2021 om 13:11

@toppertje Ik begrijp niet waarom je zo gepikeerd reageert. Maar even voor de goede orde: Struik heeft in Nederland al voldoende aandacht gehad op televisie en in andere media (kranten, VI, online etc.). Laten we nou niet doen alsof de bondscoach deze jongen zogenaamd niet zou kennen. Zoveel Nederlanders spelen er nou ook weer niet in de Premier League. Bovendien is er geen sprake van dubbele nationaliteit bij Struik. Struik is gewoon een Hollandse jongen met uitsluitend een Nederlands paspoort, die doordat hij wordt genegeerd door bondscoach Frank de Boer (vandaar de verwijzing naar Frank de Boer) nu gedwongen wordt te proberen de Belgische nationaliteit te bemachtigen. Die nationaliteit heeft hij helemaal niet. Dat de zoon van de directeur voetbal van de Knvb, gewoon een reserve speler bij FC Utrecht, op die positie speelt in Jong Oranje, en daarmee een basisspeler bij een goed team uit de Premier League uit de selectie van Jong Oranje houdt, is volgens jou gewoon toevallig. Net zo goed dat dit gebeurt nadat diezelfde directeur voetbal van de Knvb Frank de Boer als bondscoach van Oranje heeft aangesteld. Dat is allemaal toeval begrijp ik. Nou dan ga ik liever naar de Efteling.

2 februari 2021 om 13:27

Overigens weet Frank de Boer ons in verschillende interviews allemaal wel te vertellen dat ene Jordy Schouten, speler van Bologna, (wie kent hem niet...) heel goed aan het voetballen is in de Serie A, een competitie die wij natuurlijk allemaal volgen (ahum). Maar Frank de Boer zou zogenaamd Pascal Struik, basisspeler van Leeds United uit de Engelse Premier League, de meest gevolgde competitie met het hoogste niveau voetbal, niet kennen. Het wordt druk in de Efteling.

Heb die jongen nooit zien voetballen, maar Oranje heeft met De Ligt, Ake, Botman genoeg opties voor de toekomst. Iemand die meer van Belgisch voetbal en iets kan zeggen over de kwaliteiten van de generatie die er nu aankomt?

2 februari 2021 om 08:51

Ik weet niet welke talenten er zijn, maar als je ziet dat Boyata steeds bij elk eindtoernooi zijn minuten maakte dan denk ik dat ze niet dik zitten in het aantal topverdedigers. Daarnaast lijkt Vertonghen ook niet meer het topniveau te hebben.

2 februari 2021 om 09:14

Nu, Boyata heeft gewoon altijd prima zijn werk gedaan, dat is typisch zo'n speler wiens niveau heel erg afhankelijk is van zijn medespelers maar die jongen is ook al 30. Dan heb je Mechele (28) en daarna is er een probleem want buiten Denayer (25) en Vanheusden (21) heb je wel wat talenten (bornauw, De Smet, Kana) maar zit daar niemand die echt al klaar is om basisspeler te zijn.

En bij Vanheusden is het na zijn tweede zware knieblessure maar afwachten.

2 februari 2021 om 09:54

Ik weet nog dat Björn Engels als hele grote belofte werd gezien. Wat is daar eigenlijk mee gebeurd? Overigens hoeft de defensie voor België niet meteen een probleem te zijn als je daar twee goede controlerende middenvelders voorzet. Een beetje zoals oranje in 2014.

2 februari 2021 om 10:45

Helaas veel blessureleed gehad op jonge leeftijd en niet die absolute topmentaliteit. Engels moeten we niet meer op rekenen. Kana van Anderlecht heeft talent, maar ook nog een heleboel te leren. Vanheusden is een toptalent maar is evenzeer blessuregevoelig. Op zijn 22ste (?) revalideert hij nu al van de derde maandenlange blessure, 2x al kruisbanden gescheurd. We hebben nog Denayer, dat is een degelijke speler, maar geen top. Voor de rest is het zeer mager.

2 februari 2021 om 11:24

Nu dat is nogal makkelijk zeiken op Boyata. Heeft nog geen slechte wedstrijd gespeeld voor de rode duivels de laatste 5 jaar.

2 februari 2021 om 11:55

@lierse1997, maar heeft Boyata dan ook in de topwedstrijden mogen spelen? Heb jij vertrouwen in een speler als Boyata wanneer je tegen ploegen als Brazilie of Frankrijk zou moeten spelen? Wij Nederlanders hebben in 2010 ook flink moeten zweten toen die Brazilianen met geweldige steekpasses die hele 'wankelende' verdediging openreten. Echt een wereldwonder dat Nederland toen met die verdediging de finale haalde. En nu zeker in het geval van de Belgen die spelers als Kompany, Vermaelen, Vertonghen, van Buyten gewend zijn is het toch een enorme downgrade als Boyata ineens tot je topverdedigers hoort. Stel je eens voor dat Nederland nu ineens spelers als Goudelleeuw of Rekik zou moeten opstellen wegens gebrek aan beter.

2 februari 2021 om 12:26

Maar Boyata is een stuk beter dan Gouweleeuw of Rekik. En ja daar heb ik best vertrouwen in. Op het WK heeft hij alle groepswedstrijden gespeeld en dat was onder andere tegen Engeland gewoon uitstekend. Daarna heeft hij in de nations league ook gewoon goed gepresteerd (net als de oefeninterland tegen Nederland). Qua verdedigen is hij gewoon even goed als Aké. Die kan wat beter voetballen maar dat is het dan ook. Boyata en Denayer zijn niet de grootste namen maar wel gewoon goede verdedigers.

2 februari 2021 om 09:50

@oortap. Je kunt als land nooit genoeg goede spelers hebben. Pascal Struik moet gewoon de kans krijgen (eerst in Jong Oranje) om te laten zien wat hij kan. Dat laat hij al vrijwel wekelijks in de Premier League zien. Misschien is hij wel beter of heeft hij meer potentie dan Ake, Botman of de Vrij. Dat hij nooit is opgeroepen voor Jong Oranje is natuurlijk absurd maar te verklaren als je weet dat Justin Hoogma de voorkeur krijgt...

2 februari 2021 om 15:22

Zo'n geweldenaar is Ake ook weer niet en Botman heeft alles nog te bewijzen. Die komt net kijken, maar men doet ineens alsof 'ie al jaren de pannen van het dak speelt na een leuk halfjaar bij Lille. Laten we eerst maar eens afwachten hoe die jongens het er vanaf brengen, want de enigste goede wedstrijden die Ake voor Oranje heeft gespeeld, waren als linksback. Als centrale verdediger vond ik 'm behoorlijk matigjes. Vooralsnog zijn alleen Van Dijk, De Vrij en De Ligt zekerheden. Over de rest kun je best twijfels hebben.

Dit gaat in de toekomst nog heel veel voorkomen l, er wonen superveel Nederlanders in Belgie, ik ben ook in NL geboren en woon in Belgie, mijn zoon zou theoretisch uit 3 elftallen kunnen kiezen (maar dat geheel ter zijde) ik weet niet hoe goed deze jongen is, te weinig Leeds gezien.. of is dit proberen uit handen van NL te krijgen en kijken hoe goed hij word??

2 februari 2021 om 09:08

Heel veel? En superveel Nederlanders in België? Denk dat jij nu wel een beetje aan het overdrijven bent? Zullen vast wél wat Nederlanders in België wonen, maar dat is het ook wel. En het is nou ook niet dat miljoenen Nederlanders kans maken op een plekje in het Nederlands elftal. Hoogstens per generatie een mannetje of 10 a 20. Zal allemaal wel heel toevallig zijn mochten er veel ook kunnen kiezen voor België. Het zal in de toekomst vooral gaan tussen het Nederlands elftal en elftallen als Marokko, Turkije, Antillen en Suriname.

2 februari 2021 om 09:20

154.000 Nederlanders. Dat is toch een stad van de grootte van Arnhem of Enschede. En je ziet het al veel meer voorkomen. Deze jongen, Verstappen, Van Der Poel is in Belgie geboren, Maya Weug die als eerste vrouw een contract heeft getekend bij Ferrari heeft de Belgische, Nederlandse en Spaanse nationaliteit. Er zijn er vast nog wel.

2 februari 2021 om 09:24

Ik woon toevallig net over de Belgische grens, en ik kan wel bevestigen dat er in mijn dorp absurd veel Nederlanders wonen hoor. Dat zal bij andere Belgische grensgemeentes niet heel anders zijn. Nu heb ik wel altijd de indruk gehad dat de Nederlanders die in Belgie wonen nooit echt hun Nederlandse identiteit verloren en altijd voor Oranje zouden kiezen in een hypotethische situatie.

2 februari 2021 om 09:38

Ik vind dat niet echt superveel hoor? Zijn er zeker wat, maar als je dat afzet richting de 17,5 miljoen? Vooral als iemand beweert dat het in de toekomst nog heel veel keer gaat voorkomen. Tuurlijk heb je uitzonderingen met Verstappen en Van der Poel, maar dat zijn er twee? Ik zeg niet dat het niet gaat voorkomen, maar heel veel? Per 154.000 Nederlanders, hoeveel daarvan haalt uiteindelijk het Nederlands elftal? Ga je uit 50 spelers, dan heb je wel een hele hele hele kleine kans dat er 1 of 2 uit die groep goed genoeg zijn voor het Nederlands elftal.

2 februari 2021 om 09:49

Dat zijn enkel de "pure" Nederlanders. Diegenen met een dubbele nationaliteit (belg/nederlander) zijn daar niet bijgeteld. Dat zijn er makkelijk nog eens enkele tienduizenden. Zoalsajax/barca al aangaf: in de grensstreek wonen veel meer Nederlanders in Belgie dan Belgen in Nederland. Ik kom veel in Lommel en Hamont-Achel, zeker in die laatste gemeente is zowat de helft van Nederlandse afkomst. En die twee zijn wel twee wereldtoppers, daarom dat we dat van ze weten. Uit het hoofd heb je bijvoorbeeld ook Sandy Walsh van KV Mechelen. Die heeft zelfs nooit in Nederland gespeeld. Heel veel is misschien inderdaad wel wat overdreven maar dat dit meer en meer gaat voorkomen (ook met bv Duitsland) lijkt me duidelijk.

2 februari 2021 om 15:25

@fionn - Maar draai dat eens om. Er wonen ook zo'n 120.000 Belgen in Nederland. Uiteindelijk zie ik dat niet zo'n groot probleem worden. In verhouding tot de inwoners van beide landen woont er een hoger percentage Belgen in Nederland dan Nederlanders in Belgie. 0,88 procent van de Nederlanders woont in Belgie. 1 procent van de Belgen woont in Nederland.

2 februari 2021 om 15:45

Het verschil zit hem wel in het feit dat de grootste groep van die Belgen al tweede of zelfs derde/vierde/vijfde generatie zijn. De groep eerste generatie, directe immigratie, groeit nauwelijks aan. Terwijl de Nederlanders in Belgie voornamelijk eerste generatie jonge gezinnen zijn/waren. Dus dat verschil zal heus wel toenemen. Ik zeg ook helemaal niet dat het een groot probleem gaat vormen maar in de toekomst ga je wel meer en meer mensen met een dubbele nationaliteit hebben.

2 februari 2021 om 10:06

Klopt het dat het voor Nederlanders gunstiger is om in België te wonen in verband met het belastingklimaat in België? Dat zou dan natuurlijk een reden kunnen zijn waarom veel Nederlanders net over de grens gaan wonen. Het kan zijn dat ik ernaast zit hoor, maar zoiets heb ik weleens gehoord van verschillende mensen, waaronder topsporters.

2 februari 2021 om 10:29

Ik denk dat het meer te maken heeft met de woningruimte in België. In België krijg je voor wat je betaalt aan een huis een stuk meer dan in Nederland. Denk maar eens aan een veel grotere achtertuin. Ik denk niet dat veel Nederlanders over een grote tuin beschikken. Ook het Belgisch onderwijs is een stuk beter ingericht dan het Nederlands onderwijs met al die ingewikkelde versies van onderwijs. Ook is de kinderopvang in België absurd goedkoop in vergelijking met Nederland. Ik denk dat dit allemaal redenen kunnen zijn waarom Nederlanders zich in België vestigen. Natuurlijk zijn er ook wel weer nadelen aan België. Denk maar aan de corrupte politici en het gebrek aan rechtszekerheid omdat het nooit duidelijk is wie tot wat bevoegd is.

2 februari 2021 om 15:28

Maar waarom wonen er in verhouding dan meer Belgen in Nederland (1 procent) dan Nederlanders in Belgie (0,88 procent)? Het zijn volgens mij doodgewone cijfers als je buurlanden bent.

We zitten voortaan wel ruim in de verdedigers. De Vrij, De Ligt en Van Dijk zijn absolute wereldtop. Daarachter nog Botman en Aké. Voorheen zouden jongens als Teze en Schuurs nu al regelmatig bij de selectie zitten, gelukkig zijn die tijden nu over. En dan nog te bedenken dat Wesley Hoedt basisspeler bij Lazio Roma is en dat Gouweleeuw het prima doet bij Augsburg en dus Struijk bij Leeds. Toch wel prima voor een relatief klein land. Denk dat alleen de Fransen ruimer in de centrale verdedigers zitten.

Maar even serieus. Als Botman uitvalt voor Jong Oranje en je hebt de keuze voor Struijk, dan haal je hem toch op? Hoe kun je in godsnaam een verdediger van Heracles, relatief onbekend, dan oproepen? Struijk speelt niet alles bij Leeds, maar kom op. Je zou dan toch denken dat de uitspraak: 'we hebben duidelijk in beeld welke Nederlanders er in het buitenland spelen', niet klopt?

2 februari 2021 om 09:02

Er konden enkel vervangers uit de eredivisie worden gehaald, net zoals het grote Oranje enkel spelers van Jong op kon roepen vanwege de 'bubbel'. Had dus allemaal te maken met corona, en voornamelijk de test die gedaan moest worden zodat vanuit het buitenland er geen spelers konden instromen.

2 februari 2021 om 09:05

Bovendien is knoester best wel een goede verdediger komt van de jeugd van feyenoord.

2 februari 2021 om 09:52

Je hebt helemaal gelijk Hector. Sorry beetje vlugge reactie, hier niet over nagedacht. Thanks voor je reactie. @ajaxxxlove, ag hier is toch een community voor. Ik word al gecorrigeerd dankzij de kennis van @hector. Vind het wel prima zo. Verder vind ik het wel gek dat Struijk er nog niet bij zat..

2 februari 2021 om 09:19

Of heel misschien moet je je er even in verdiepen voor je met dit soort statements komt!

2 februari 2021 om 09:25

Snap echt totaal niet waar je dat laatste vandaan haalt. Zelf zeg je dat hij als ex-Heracles die nu lang niet alles bij Leeds speelt dat hij relatief onbekend is. En omdat-ie dus niet voor Jong Oranje wordt opgeroepen is jouw conclusie dan gelijk dat 'we' (ik lees: de knvb) niet duidelijk in beeld heeft welke Nederlanders in het buitenland spelen? Spreek voor jezelf zou ik zeggen, want voor de bond kun je dat helemaal niet weten. Waarom zou verdediger die bij een Britse middenmotor op de bank zit per definitie prioriteit zijn voor selectie? Omdat Belgie hem nu ineens wil? Ik zie niet in waarom deze Struijk voorrang zou moeten krijgen ten opzichte van pakweg Schuurs, Teze, Geertruida of Doekhi, die in de top van de Eredivisie alles spelen. Behalve deze leeftijdsgenoten hebben we in Oranje de komende jaren met Van Dijk, De Ligt, De Vrij, Aké en Botman de centrale plaatsen uitstekend bezet. Als een omhooggevallen Heraclied zich de komende jaren weet te onderscheiden is-ie welkom, maar als bond zou ik nu niet in allerijl deze jongen oproepen. En als het gevolg is dat ie dan voor Belgie uitkomt, dan zij dat maar zo.

2 februari 2021 om 10:12

Je begrijpt mij verkeerd Gomes1psv, dat Hereclas gedeelte gaat over Knoester. Niet over Struijk. Dus ik snap dat je niet begrijpt waar ik het laatste vandaan haal.

2 februari 2021 om 11:09

O juist hahaha, dat kon ik inderdaad niet uit je reactie opmaken. Zo uitgelegd, begrijp ik je helemaal. Selectie van Mats Knoester bij Jong Oranje kan ik t.o.v. Struijk inderdaad ook niet begrijpen en dan vind ik het al een stuk terechter dat je je afvraagt of alle opties voor een selectie voldoende bekend zijn.

2 februari 2021 om 11:27

Hehehe, gelukkig maar :-). Ik dacht al: heeft Struijk een verleden bij Heraclas, wat mis ik deze keer weer haha. Jaaa precies! Schuurs, Doekhi en Teze zitten volgens mij al bij jong Oranje. Maar begrijp dat wegens corona ze niet uit het buitenland spelers konden laten invliegen. Dan nog vind ik de keuze voor Knoester wel bijzonder, had zelf liever Van der Ven gezien bijvoorbeeld. Alhoewel: Knoester zat alsnog de hele wedstrijd op de bank.

Verschil is dat België altijd met 3 achterin speelt dus hebben we steeds 6 centrale verdedigerd nodig dus bij ons heeft Struijk het meeste kans op een interlandcarrière.

De komende jaren staat Oranje ook sterker qua centrumverdedigers. Wij hebben wel veel talenten die even oud zijn als Struijk maar die moeten zich nog ontwikkelen net als Struijk.

2 februari 2021 om 09:13

Met deze bondscoach wel ja, maar die heeft ook niet het eeuwige leven? Zal niet op basis van een gehanteerde formatie een keuze maken, want zo'n formatie verandert natuurlijk ook. Volgens mij speelde wilmots toch gewoon met 4 en dan vertonghen op de back? Omdat er geen fatsoenlijke backs waren?

2 februari 2021 om 09:23

Dat was vooral omdat Wilmots een tactisch onbenul was die nooit of the nimmer van zijn 4-3-3 wou afstappen zelfs al had hij er niet de spelers voor.

2 februari 2021 om 15:30

Niet de spelers? Wilmots was tactisch slecht, maar hij had ideaal materiaal voor 4-3-3. Z'n invulling op die formatie was alleen waardeloos.

2 februari 2021 om 16:00

Hoezo had hij ideaal materiaal voor een viermansverdediging? Er was letterlijk geen enkele rechts of linksback die voldeed. Op links heeft hij Vertonghen, Vermaelen en zelfs Lombaerts laten spelen. Allemaal centrale verdedigers. Hij heeft het dan ook eens geprobeerd met Jordan Lukaku die genadeloos door de mand viel. Het is heus geen toeval dat de laatste keer dat Belgie, onder Martinez dan nog, 4-3-3 heeft gespeeld dat was met Lukaku als linksback. Op rechts had je Meunier, naar het einde van Wilmots zijn bondscoachschap en eventueel Van Den Borre, in de zeldzame momenten dat hij niet langs zijn schoenen liep en zelfs die heeft hij op het middenveld gezet zodat Alderweireld of in een belachelijk slecht experiment Kompany rechtsback kon gaan spelen. In de selectie voor het WK 2014 waren van de 8 verdedigers er 7 centrale verdedigers (alderweireld, Ciman, Van Buyten, Vertonghen, Vermaelen, Kompany en Lombaerts) voor het EK 2016 waren het er 6 van de 8 (vermaelen, Vertonghen, Alderweireld, Ciman, Kabasele en Denayer). En dan spreek ik niet eens over het feit dat Wilmots met al die aanvallende weelde defensief en afwachtend speelde.

Hahaha wil je je kind de definitie van 'incapabel' leren? Laat ze dit lezen: "toen laatstgenoemde in november werd vervangen door Botman kwam er een plaatsje vrij bij Jong Oranje. Die werd niet ingenomen door Struijk, maar door Heracles-verdediger Mats Knoester."

2 februari 2021 om 15:32

Schijnbaar had dit te maken met corona als ik de bovenstaande reacties moet geloven. Deze journalist is dus zoals veel journalisten tegenwoordig duidelijk niet op de hoogte van de situatie en brengt daarmee dus ook een vals beeld naar buiten, al betwijfel ik of die jongen uberhaupt op de radar van de Knvb stond. De Knvb heeft de jongens die bij Nederlandse topclubs spelen niet eens op de radar in veel gevallen.

3 februari 2021 om 08:33

in dat geval: mea culpa. Anyway, alsnog zou het zonde zijn om een jongen die zich een goed voetballende PL-ploeg staande houdt op 21-jarige leeftijd 'zomaar' te laten lopen.

Dit is gewoon een zekerheidje en vanuit zakelijk/sportief (van land) oogpunt te begrijpen, maar vanuit menselijk oogpunt niet. Ik vind hem niet goed genoeg voor beide teams. Om hem nu al op te roepen, is puur om hem vast te binden voor als die een ster wordt. Maar ja, zonder die nieuwe regel zou Munir nu ook vastzitten aan Spanje met heel weinig kans om daar ooit nog een interland voor te spelen. Het zou verboden moeten worden, maar helaas kan je niet 100% bewijs tonen voor iemands achterliggende gedachte. Je kan niet zeggen van "hey, hij is niet goed genoeg". Laat hem eerst ontwikkelen tot een speler waarvan je overtuigt bent dat hij waarde toevoegt aan je team op de zeer korte termijn en ga hem dan pas laten kiezen. Al moet ik zeggen dat gezien de concurrentie en leeftijden hij bij België wat meer kans maakt.

Ach ja, de Knvb heeft het niet zo met praten met talenten met de dubbele nationaliteit. Ze wachten liever af tot de bond van Marocco of Belgie langskomt en dan hopen ze dat zo'n jongen toch voor Nederland kiest. Waarom zou je interesse tonen? Maar als ik Struijk was, had ik het wel geweten. de Kbvb heeft op dit moment gewoon een veel beter beleid.

2 februari 2021 om 09:27

Terecht ook. Het is graag of niet graag voor oranje uitkomen. Bovendien wat voor nut zou het hebben om spelers als Idrissi (om een voorbeeld te noemen) op te roepen voor 1 of 2 keer en hem dan nooit meer oproepen omdat hij niet goed genoeg is voor oranje. Moet je dan zo'n spelers een interlandloopbaan bij Marokko ontnemen? Natuurlijk is het jammer van spelers als Zyech en Mazraoui, maar dat zijn echt uitzonderingen.

2 februari 2021 om 14:11

Je hoeft ze ook niet op te roepen, maar je kunt wel gesprekken beginnen en laten zien dat je geintersseerd bent in ze. Het is ook een vorm van trots. Als je fan bent van Ajax en je wordt in de gaten gehouden door Dortmund, er kome scouts met je praten, je krijgt nog geen aanbod, maar ze laten je al wel zien hoe de faciliteiten eruit zien, wat de visie is en hoe jij in de toekomst misschien bij de club ingepast zou kunnen worden. Als Dortmund dan naar je toekomt met een goed bod en net voordat je tekent komt Ajax ook met een bod, dan kan ik me voorstellen dat je denkt, hoezo komen jullie nu ineens en niet eerder? En als Ajax dan ook geen garanties kan geven over of je komt te spelen en hoe je wordt ingepast, dan denk ik dat je bij Dortmund gewoon een beter gevoel krijgt en dan kan ik heel goed begrijpen waarom je voor Dortmund kiest.

2 februari 2021 om 15:38

Zo werkt dat tegenwoordig niet meer. Voetballers zijn al snel in hun eer aangetast en ze vinden het heerlijk als hun ego gestreeld word. Waarom zou je dan als voetbalbond nog achterover leunen als andere bonden er ook als haaien op springen? Het is ook niet zo dat ze bij de Knvb nou zo grondig te werk gaan. Als je naar het beleid kijkt binnen het profvoetbal, heb je het idee dat ze de hele dag met hun voeten op het bureau en hun handen in de nek achterover leunen tot de klok 17:00 slaat en ze weer naar huis kunnen. Dan komt er een keer een vraag vanuit de deuropening dat Jong Oranje nog een coach nodig heeft, waarop de meneer in kwestie nog steeds leunend op z'n stoel zegt: "die De Looi, die is nog vrij toch? Die gaat daar wel goedkoop zitten, bel die maar".

In Nederland vierde keuze of zo en in België kans om basisspeler te worden. Denk dat de keuze niet zo moeilijk zal zijn.

Hij is dus in België geboren maar heeft z'n hele leven in Nederland gewoond of? Voorts hoop ik niet dat eender welke voetballer voor België kiest als hij zich geen Belg voelt of geen enkele affiniteit heeft met het land.

2 februari 2021 om 10:48

Idd, hij moet vooral voor het land spelen dat hij als zijn vaderland beschouwt en dat lijkt Nederland te zijn. Verder zou ik liever van der Poel als Belg zien

2 februari 2021 om 13:19

Haha, die had toch wel wat mazzel dit weekend. echt een wonder dat v. Aert niet won dit keer.

2 februari 2021 om 14:21

Er spelen zat spelers voor landen waar ze geen echte affiniteit mee hebben. Higuain, Rakitic, Costa, di Stefano en KP Boateng waren allemaal spelers die in de jeugd uitkwamen voor het land waar ze opgroeiden en uiteindelijk toch voor een land kozen dat ze eigenlijk nauwelijks kende. Sorry ik vergeet gewoon Sergino Dest helemaal, die niet eens goed Engels sprak toen hij voor team USA koos. Daarnaast heb ik nog nooit een Nederlander horen klagen over alle Antilliaanen die honkbal spelen voor de Nederlandse ploeg en die helemaal niets met Nederland hebben of de Nederlandse voetballers die in Suriname geboren zijn.

2 februari 2021 om 15:41

Omdat die jongens met Antilliaanse- en Surinaamse roots hier vaak opgegroeid zijn en in veel gevallen ook hier zijn geboren. Bovendien kan ik me geen geval heugen van een speler die niets met Nederland had, maar daar wel voor uitkwam. Dat neemt niet weg dat je naar mijn mening alleen voor een land moet kiezen als je daar de grootste binding mee hebt. Voor gelegenheidsinternationals hoort geen plek te zijn, want dan kun je het internationale voetbal beter afschaffen. Sommige landen hebben meer weg van clubs dan van een voetballand.

2 februari 2021 om 19:00

Ja mogen ze best. Maar ikzelf zie me niet spelen voor een ander land. Sommige doen het puur voor sportieve redenen, dat vind ik een beetje vreemd

Het is erg dunnetje in België voor wat betreft de defensie voor de komende jaren zoals het er nu naar uit ziet, dus ik snap dit gehengel wel. Uiteraard hebben wij met Virgil, de Ligt, de Vrij en Aké 4 cv's rondlopen bij de absolute top van Europa. Ik durf zelfs te beweren dat wij momenteel de beste cv's ter wereld hebben, ook in de breedte! Dus zo'n jongen moet, als het hem niet heel veel uit maakt, ook vooral een slimme keuze maken. Heb geen zicht op zijn prestaties, maar als hij stappen maakt bij Leeds, kan het zomaar zijn dat hij in de toekomst een vaste plek bij de Rode Duivels krijgt, waar hij de komende 4-6 jaar bij Oranje nog niet op hoeft te rekenen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. DepayAanvaller42
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
D. BlindVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

0 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Leeds United U23 1 1 0 0
2021/2022 Leeds United 4 0 1 1
2020/2021 Leeds United 27 1 3 0
2020/2021 Leeds United U23 4 0 0 0
2019/2020 Leeds United 5 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Elliott biedt excuses aan voor schorsing Struijk: ‘Volgens mij klopt het niet’

Pascal Struijk moet de komende drie wedstrijden vanaf de tribune toekijken bij Leeds United. De centrumverdediger ging met zijn club in beroep tegen de schorsing naar aanleiding van zijn rode kaart...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren