Struijk, Piroe en Summerville allen trefzeker in door Leeds gewonnen topper

Leeds United heeft zaterdagmiddag zeer overtuigend een topper in de Championship gewonnen. Ipswich Town, dat tweede staat, werd op Elland Road met liefst 4-0 aan de kant gezet. De Nederlanders Pascal Struijk, Crysenscio Summerville en Joël Piroe kwamen allemaal tot scoren. Leeds blijft derde, maar brengt de achterstand op de directe concurrent wel terug tot zeven punten.

Bijzonderheden:
Leeds kwam al binnen tien minuten op voorsprong. Ipswich-doelman Vaclav Hladky kon Piroe met een uiterste reflex nog van scoren afhouden, waarna de rebound voor Struijk was. Dankzij een ongelukkige eigen goal van Leif Davis was ook de 2-0 halverwege de eerste helft een feit. Summerville schoot the Whites op slag van rust met een overtuigende strafschop op een nog riantere voorsprong, waarna Piroe in de 52ste minuut voor de 4-0 zorgde. De Nederlandse aanvaller kreeg de bal per toeval voor zijn voeten en trof vervolgens doel.

Leeds United - Ipswich Town 4-0

8’ 1-0 Pascal Struijk
25’ 2-0 Leif Davis (eigen doelpunt)
45’ 3-0 Crysenscio Summerville (strafschop)
52’ 4-0 Joël Piroe