Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

10 Oranje-kandidaten die in 2024 onder Koeman hun debuut hopen te maken

Laatste update:

Met een 1-0 zege op Ierland wist Ronald Koeman zich afgelopen zaterdag met het Nederlands elftal te kwalificeren voor het EK 2024 in Duitsland. Door vele blessures werd de bondscoach van Oranje tijdens zijn tweede ambtstermijn gedwongen om door te selecteren. Koeman liet dit kalenderjaar maar liefst elf spelers debuteren. Voetbalzone licht tien potentiële Oranje-kandidaten uit die in 2024 zomaar eens een haasje kunnen krijgen.

Door Jordi Tomasowa

Koeman lijkt bezig met het bouwen van een nieuw fundament voor de toekomst. Tijjani Reijnders is volgens de keuzeheer niet meer uit de basis van Oranje weg te denken, ondanks dat de middenvelder van AC Milan pas zes interlands achter zijn naam heeft staan. Quilindschy Hartman lijkt daarnaast inmiddels een zekerheidje als linkervleugelverdediger, maar ook hij stond pas vier keer aan de aftrap bij Oranje.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Het debuut van Thijs Dallinga en de zeventienjarige Jorrel Hato tegen Gibraltar (0-6 winst) laat zien dat Koeman, deels door blessures, nieuwe spelers durft te selecteren. De bondscoach heeft aangegeven de tijd tot maart te gebruiken om een beeld te krijgen wat er nodig is om succesvol te zijn op het EK. “We werken met een A-lijst en schaduwlijst. Daarin zullen veranderingen worden aangebracht. Ik zal mezelf de vraag stellen: wat is het ideaalbeeld? Wat is in mijn ogen het beste elftal? Wat zijn de alternatieven? Daar ga ik nu duidelijk keuzes in maken.”

Het valt niet uit te sluiten dat Koeman in 2024 spelers kansen gaat geven die nu nog op zijn schaduwlijst staan. Vormverlies of blessures van sterkhouders kunnen hieraan ten grondslag liggen, maar ook de eventuele ijzersterke ontwikkeling van potentiële Oranje-debutanten.

Nick Olij (Sparta Rotterdam)
Olij behoorde begin oktober voor het eerst tot de definitieve selectie van Koeman. Tot een daadwerkelijk debuut in Oranje kwam het toen alleen niet. De 28-jarige sluitpost kan sinds zijn transfer naar Sparta in 2022 bogen op prima statistieken op het hoogste niveau. De Kasteelclub staat momenteel mede dankzij de uitstekende optredens van Olij op een knappe zesde plaats in de Eredivisie.

De doelman moest dit seizoen tot nog toe zestien tegentreffers incasseren in twaalf competitieduels. Blijft hij zo sterk presteren, dan maakt hij een reële kans op een uitverkiezing voor het EK. Olij moest de afgelopen interlandperiode voorrang verlenen aan Bart Verbruggen, Justin Bijlow en Mark Flekken, die keepers die voor nu nog een streepje voor lijken te hebben.

Jan Paul van Hecke (Brighton & Hove Albion)
Indien alle Nederlandse topverdedigers fit zijn, kampt Koeman centraal in zijn verdediging met heel wat luxeproblemen. Tijdens de afgelopen interlandperiode ontbraken Nathan Aké, Micky van de Ven, Matthijs de Ligt en Jurriën Timber echter door blessures, waardoor de bondscoach ervoor koos om de piepjonge Hato op te roepen. Jan Paul van Hecke is een naam die in de toekomst ongetwijfeld ook serieus wordt overwogen.

Feyenoord was begin dit kalenderjaar nog dicht bij de tijdelijke komst van Van Hecke, die echter voor zijn kans bleef vechten bij Brighton, waar hij inmiddels vaste basisklant is. De verdediger gaf onlangs tijdens de twee Europese ontmoetingen met Ajax zijn visitekaartje af door fraaie duels met Brian Brobbey uit te vechten. De kans lijkt nihil dat hij al in beeld komt voor het EK 2024, maar in de ogen van zijn manager Roberto De Zerbi is Van Hecke al klaar voor een debuut in het ‘grote’ Oranje.

Sven Botman (Newcastle United)
Botman behoorde in juni al tot de selectie van Oranje tijdens de desastreus verlopen Nations League Finals. Dat was echter niet de eerste keer dat hij bij de wedstrijdselectie van het Nederlands elftal zat. In november 2020 werd hij al eens door toenmalig bondscoach Frank de Boer bij de selectie gehaald als vervanger van Nathan Aké voor de Nations League-duels met Bosnië en Herzegovina en Polen.

Botman maakte destijds grote indruk in Frankrijk bij OSC Lille. In de zomer van 2022 verkaste hij voor 37 miljoen euro naar Newcastle United, waar de fysiek sterke verdediger ook direct onomstreden was. Door een knieblessure, die hij eind september opliep, is Botman inmiddels al bijna twee maanden uit de roulatie. De verwachting is dat hij voor een plekje in de EK-selectie achter eerste keus Nathan Aké de strijd moet aangaan met Daley Blind en de eerder genoemde Hato.

Pascal Struijk (Leeds United)
Struijk speelde enkele jaren in de jeugdopleiding van Ajax, maar tot een definitieve doorbraak in Amsterdam kwam het uiteindelijk niet. Een vertrek naar Leeds United in 2018 volgde. Bij The Whites ontwikkelde hij zich onder Marcelo Bielsa uiteindelijk tot vaste waarde. Struijk deed ervaring op in de Premier League en behoorde in oktober 2022 al eens tot de voorselectie van Oranje.

De 24-jarige mandekker degradeerde afgelopen seizoen met Leeds uit de Premier League, maar bleef imponeren. Zo stelde Voetbal International-journalist Süleyman Özturk onlangs dat de Nederlander de beste verdediger in de Championship is. Struijk beschikt eveneens over een Belgisch paspoort, echter liet hij eerder weten een interlandcarrière bij het Nederlands elftal na te jagen. Een uitverkiezing voor het EK lijkt er niet in te zitten, maar indien hij een zomerse transfer naar een club in de subtop van de Premier League maakt, wordt ook hij in de toekomst een serieuze optie voor Oranje.

Ian Maatsen (Chelsea)
Maatsen mocht net als Botman en Olij al eens voorzichtig aan het Nederlands elftal ruiken. De multifunctionele linksback van Chelsea behoorde in oktober nog tot de definitieve selectie van Koeman, al moest hij tijdens de EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Griekenland vervolgens wel plaatsnemen op de tribune.

Bij het kooplustige Chelsea heeft Maatsen dit seizoen te dealen met flinke concurrentie, waardoor hij nog niet verder kwam dan 272 speelminuten, verdeeld over 9 officiële duels. De linkspoot maakte afgelopen seizoen op huurbasis indruk bij Burnley, dat hem nog een jaar wilde huren met optie tot koop. Maatsen legde dit aanbod naast zich neer om voor zijn kans bij the Blues te gaan. Nu zijn perspectief op speeltijd broos is, doet hij er goed aan om deze winter alsnog (tijdelijk) bij Chelsea te vertrekken.

Sem Steijn (FC Twente)
De 22-jarige Steijn maakt dit seizoen enorm veel indruk bij FC Twente. De middenvelder scoort aan de lopende band en is daarmee erg belangrijk voor de ploeg van trainer Joseph Oosting. In Eredivisie-verband maakte hij al acht doelpunten, terwijl hij tijdens de voorronde van de Conference League ook tweemaal trefzeker was.

De aanvallende middenvelder staat naar verluidt in de nadrukkelijke belangstelling van Werder Bremen. Steijn is momenteel nog niet in beeld bij Koeman, die recent aangaf ‘niet geïnteresseerd te zijn in Eredivisie-duels’. Indien de Hagenaar zo op schot blijft voor Twente, maakt hij na het EK én een eventuele fraaie buitenlandse transfer zeker aanspraak op een uitverkiezing voor Oranje.

Quinten Timber (Feyenoord)
Waar Jurriën Timber al vijftien keer uitkwam voor het ‘grote’ Oranje, wacht tweelingbroer Quinten nog altijd op zijn eerste oproep. De 22-jarige middenvelder speelde zes jaar lang in de jeugdopleiding van Feyenoord en werd na een omweg via Ajax en FC Utrecht alsnog een basisspeler bij de Rotterdammers.

Inmiddels staat Timber bijna anderhalf jaar onder contract bij Feyenoord en gaan er voor het eerst ook stemmen op om hem op te roepen voor Oranje. Onlangs speelde hij tegen AZ (1-0) een van zijn beste wedstrijden in het shirt van Feyenoord en werd hij matchwinner door de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen. Koeman deelde vervolgens een compliment uit door aan te geven dat Timber ‘erg goed bezig is’, maar plaatste direct een kanttekening: de concurrentie op zijn positie bij Oranje is moordend. Volgens de bondscoach ligt richting het EK nog alles open, waardoor Timber nog altijd mag dromen van deelname aan het eindtoernooi.

Crysencio Summerville (Leeds United)
Summerville kon afgelopen zomer kiezen voor een langer verblijf in de Premier League. De 21-jarige Rotterdammer bleef zijn gedegradeerde Leeds United echter trouw en blinkt nu wekelijks uit in de Championship. Onder manager Daniel Farke, die bezig is aan zijn eerste maanden op Elland Road, koppelt hij creativiteit aan rendement.

De ex-Feyenoorder staat dit seizoen op zes goals en vijf assists in dertien competitieduels. Farke noemde zijn pupil onlangs nog ‘een echte voetballer’ en een genot om naar te kijken, terwijl VI-journalist Özturk de aanvaller eveneens prees: “Summerville is nu een van de beste spelers, zo niet dé beste speler in de Championship. Iemand met zijn talent moet je serieus nemen. Als Koeman het voetbal serieus neemt, dan moet hij mee naar het EK.”

Joël Piroe (Leeds United)
Piroe liet PSV in 2021 achter zich om bij Swansea City aan de slag te gaan. In het shirt van the Swans kwam hij tot 46 doelpunten in 96 officiële duels. Een transfer kon daardoor afgelopen zomer niet uitblijven. Piroe koos voor het gedrageerde Leeds United, waar hij een veelbelovende start kent.

Piroe staat dit seizoen op zes competitietreffers, maar is naar eigen zeggen niet zozeer bezig met de topscorerstitel. Waar hij bij Swansea als absolute aanvalsleider te boek stond, gebruikt manager Farke hem bij Leeds in zijn 4-2-3-1-formatie als schaduwspits. Een oproep voor Oranje lijkt voorlopig nog niet aan de orde, maar als Piroe volgend seizoen de kans krijgt in de Premier League en daar ook weet te scoren, wordt ook zijn naam ongetwijfeld in verband gebracht met het Nederlands elftal.

Joshua Zirkzee (Bologna)
De roep om Zirkzee, die een kans moet krijgen in het Nederlands elftal, wordt steeds groter. Hans Kraay junior en Pierre van Hooijdonk staken onlangs nog de loftrompet over de 22-jarige spits van Bologna. Zirkzee kent een prima seizoen bij Rossoblu met vier goals en twee assists in zijn eerste twaalf competitieduels.

De geboren Schiedammer is inmiddels te oud om voor Jong Oranje uit te komen, al verwacht Van Hooijdonk dat de spits snel een oproep van Koeman kan verwachten. “Zirkzee doet het echt fantastisch. Als je het hebt over jongens die misschien over het hoofd worden gezien... Hij is iemand die in het Nederlands elftal absoluut niet gaat misstaan. En ik zeg bewust ‘gaat misstaan’, want ik kan me niet voorstellen dat hij er niet bij zal zijn in maart, gezien ons beperkte aantal spitsen", aldus de analist van de NOS.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Met alle respect, maar spelers als Steijn moet je niet in Oranje willen. Wellicht leuk tegen onderkant Europa, maar hij voegt gewoon niks toe als het niveau omhoog gaat.

Sowieso lijkt de laatste tijd elke Nederlander wel Oranje ingeschreven te worden/vinden ze zelf een kans te krijgen.

22 november 2023 om 20:05

Op dit moment voegt hij dan inderdaad nog te weinig toe. Echter heeft hij behoorlijke stappen gezet sinds hij bij Twente speelt. Hij scoort makkelijk en staat heel vaak op de goede plek. Hij moet zeker nog stappen maken om überhaupt kans te maken om geselecteerd te worden hoor.

24 november 2023 om 13:46

Nou ja, die gaat toch geen international worden? Guus Til komt eigenlijk al in alles tekort en laten we eerlijk zijn: Die was op zijn leeftijd verder en is voetballend toch wat beter dan Steijn. Ik zie het niet gebeuren. Hij gaat FC Twente vast een leuk bedrag opleveren en wie weet komt hij een keer bij de voorselectie, maar da's niet het niveau wat je zou moeten nastreven. Dan zou ik eerder naar Hilgers gaan kijken. Die dicht ik ondanks de gigantische concurrentie meer kansen toe, al zal dat ook een flinke opgave worden.

Ik zet Beukema op dit moment hoger in de pikorde dan Van Hecke. Daarnaast zouden Hamer en Matusiwa iets meer kans mogen maken op Oranje dan Steijn. Dit soort veel scorende middenvelders hebben we inmiddels al zo vaak voorbij zien komen. In de Eredivisie lukt het wel, maar elders gaat het dan stroef.

22 november 2023 om 20:06

Kom op zeg Beukema... vorig jaar in Europa hield ik mijn hart vast, oa tegen west ham. Botman zou wel kunnen, maargoed we hebben ontzettend veel goede cv's

23 november 2023 om 10:08

Ik denk dat de pikorde qua centrumverdedigers ongeveer is:
1. Virgil
2. Ake
3. De Vrij
4. Timber
5. De Ligt
6. Blind
7. VD Ven
8. Geertruida
9. Botman
Tegen de tijd dat je bij plaats 10 bent, wordt het veld wel breed - Veltman? Martins Indi? Struijk? Rensch? Hato?

23 november 2023 om 22:53

Jij gooit voor het gemak even RCV’s en LCV’s door elkaar heen?

De Vrij heeft het goed gedaan maar staat bij Koeman nooit hoger dan Timber en De Ligt natuurlijk.

Timber wil ik graag es erbij zien ipv 1 van de drie zessen. Zirkzee zou ook eens kunnen.

22 november 2023 om 20:19

Ja en verder is Botman een optie. De rest nog niet denk ik

23 november 2023 om 10:42

Ja Botman ook wel, maar we hebben zoveel goede cv's dat ie gewoon pech heeft met z'n geboortejaar.

23 november 2023 om 09:38

Ik vind het ook een apart lijstje.

In principe als iedereen beschikbaar is en blessurevrij, zie ik alleen in potentie bij Timber en Maatsen. Botman verwacht ik er ook wel bij.

Als Depay fit is, is hij onze 1e spits (gelukkig) en dan heb je Woutje.

Van deze lijst lijken me alleen Botman, Maatsen en Q. Timber de potentie te hebben om toekomstig oranje materiaal te zijn. Summerville wellicht, heb ik weinig zien spelen. Olij kan wellicht ook nog maar we zittten al aardig in de keepers en Olij lijkt me niet beter dan Bijlow of Verbruggen.

22 november 2023 om 20:20

Zirkzee heeft ook weinig fatsoenlijke concurrentie en doet het steeds beter. Als hij het komende half jaar los komt kan hij er zomaar bij zitten

22 november 2023 om 20:34

Gewoon het huidige niveau doortrekken zou hem al ruimschoots moeten verzekeren van een selectie vind ik persoonlijk. 1 Van de beter presterende spitsen van de serie A momenteel.

wat dachten we van doekhi van union berlin, hoor je niets kver

23 november 2023 om 15:29

Vind je het gek? Union Berlin loopt voor geen meter momenteel.

23 november 2023 om 23:53

Deed het daar vorig jaar heel goed, dit jaar loopt het wat minder. Maar het is een centrale verdediger, dan moeten er wel heel veel geblesseerd zijn, net als nu. De cv's van Nederland die hij voor zich heeft spelen bij Liverpool, Man City, Tottenham, Newcastle, Arsenal, Bayern, Inter, Feyenoord. Slaat eigenlijk nergens op dat rijtje.

Wat is in hemelsnaam het but van her maken van dit soort lijstjes en het nog publiceren ook.
Er kunnen er nog wel een stuk of 10 op, Koeman zijn selectie beleid kun je toch niet volgen na o.a. het selecteren van jongen als Hato die werkelijk minder hebben laten zien dan de 10 schaduwspelers.
Wanneer gaan we het lijstje 2026 krijgen dan

Als iedereen fit is, dan maakt alleen Timber een kans. Olij is keeper nummer 5 denk ik.
Van Hecke, Struijk, Maatsen (niet goed genoeg) en Botman hebben te veel speler die hoger in de pikorde staan en ook meer kwaliteit hebben. Als zou je over een 2e linksback (na Hartman) kunnen twijfelen.
Steijn, Summerville, Piroe mogen nooit in de buurt komen van oranje. Zierkzee zal nog wel een keer bij de selectie komen, gezien ons spitsenprobleem ...en dan ben ik benieuwd of hij zijn niveau heeft opgekrikt in Italie.

Haha Sem Steijn, degene die dit verzonnen heeft moet iets minder diep in het glaasje kijken.

Welja....3 spelers uit de 2e divisie van Engeland. Die staan wel in het allerdonkerste hoekje van die schaduw lijst hoor

Summerville was vorig seizoen toch aardig los bij zijn club of vergis ik me? Ik dacht namelijk gehoord te hebben dat hij echt op dreef was. Qua buitenspelers zitten we niet heel breed, dus ben wel benieuwd eigenlijk naar zijn niveau.

23 november 2023 om 15:30

Op dreef is overdreven, paar leuke wedstrijden gespeeld maar verder viel hij niet zo op. Doet het in de Championship wel goed maar is toch een niveautje lager dan de PL

Ik zie Timber er nog wel bij komen, helemaal als die z'n goals mee gaat pikken. Beetje Wijnaldum in z'n goeie jaren type speler. Verder zou ik Botman & Van der Ven er ook wel bij willen zien. De Ligt, De Vrij, Van Dijk, Ake, Hartman, Dumfries, Frimpong, Timber, Geertruida, onze verdediging zit meer dan snor. Zou alleen wel vastigheid proberen te bouwen, liever vandaag dan morgen. Dat laat door experimenteren zorgt nou niet echt voor veel meer samenhang lijkt me. Verder hebben we ook een prima Middenveld met Frenkie, Reijnders, Koopmeiners, Veerman, Schouten, Wieffer, Gravenberch weliswaar niet zo top als de verdediging qua bezetting maar hier kun je het elk land moeilijk mee maken. Voorin vooral veel potentie met Gakpo, Lang, Simons, Brobbey, Stengs en wat ervaren krachten zoals Depay, Malen, Weghorst. Zou graag zien dat Brobbey eens in de spits staat, beetje zelfde type als Depay maar fysiek misschien nog wel sterker. Als die afwerking weer beter wordt hebben we daar ook een hele goeie aan de komende jaren! Keepers is me om het even, het zijn allemaal prima keepers, maar denk dat voor nu Bijlow maar gewoon de 1e keeper moet worden totdat Verbruggen onbetwiste basisspeler is geworden. Tegen die tijd maar weer eens kijken hoe het er voor staat.

Het is puur uit nood dat Koeman zoveel spelers laat debuteren en vaak ook pas nadat die namen in de media worden genoemd. Heb het idee dat hij slechts heel beperkt kijkt naar veel spelers in buitenland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren