Russen melden transfersom van Quincy Promes bij vertrek naar Spartak

Zondag, 24 januari 2021 om 15:51Dominic Mostert

De onderhandelingen tussen Ajax en Spartak Moskou over Quincy Promes bevinden zich in de afrondende fase, zo verzekert het Russische Sports zondagmiddag. Beide clubs zouden al zijn overeengekomen dat de transfersom rond de twaalf miljoen euro zal bedragen. Promes heeft zijn ploeggenoten bij Ajax al verteld dat hij de club spoedig kan verlaten, aldus de Russische bron.

Met een transfersom van twaalf miljoen euro zou Ajax verlies lijden op Promes. De 29-jarige aanvaller kwam in de zomer van 2019 voor 15,7 miljoen euro over van Sevilla; dat bedrag kon via bonussen nog oplopen tot 17,2 miljoen euro. Destijds signeerde Promes een vijfjarig contract, maar na anderhalf jaar staat hij al voor een vertrek. Promes speelde tussen 2014 en 2018 al voor Spartak en kwam destijds tot 66 doelpunten in 135 officiële optredens.

Dat Promes nog verdachte is in een strafzaak, vormt geen obstakel voor een eventuele transfer naar Spartak . Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie Amsterdam liet vrijdag aan Ajax Showtime weten dat er geen voorwaarden zijn gesteld bij de vrijlating van de 29-jarige aanvaller. Daardoor mag Promes in principe gaan en staan waar hij wil. De aanvaller van Ajax werd begin december gearresteerd, op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij tijdens een familiefeest in Abcoude.

Het slachtoffer, de neef van Promes, liep een flinke steekwond op rond zijn knie. Het kamp-Promes ontkende echter dat hij degene is die heeft gestoken en hij werd na twee dagen in hechtenis op vrije voeten gesteld. Het onderzoek loopt nog, maar Promes heeft de vrijheid om te verhuizen naar Rusland. Dit seizoen kwam hij namens Ajax tot 24 officiële wedstrijden: 18 in de Eredivisie, 5 in de Champions League en 1 in de TOTO KNVB Beker. Zondag viel hij vier minuten voor tijd in bij Ajax tijdens de gewonnen uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard (1-2).


Poll

Twaalf miljoen euro voor Quincy Promes is...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

87 reacties (laatste reactie door constant kante)
24 januari 2021 om 16:01

Echt een toptransfer, als dit doorgaat en klopt! Snap die Russen ook echt niet, wat dat betreft. Ajax zit duidelijk met deze speler in de maag, kennelijk hebben ze money to burn bij Spartak. Gewoon goed gedaan van Overmars. Maar, bottom line is en blijft dat Ajax hiermee echt in álle opzichten beter wordt. Verlost van een matige speler, eentje ook nog die een strafrechtelijke veroordeling boven het hoofd hangt. Bovendien, al zullen sommigen hier weer ervoor pleiten dat er dus een speler gekocht moet worden, komt er weer een plek voor een jeugdspeler om speeltijd en kansen te krijgen op de plek van Promes.

24 januari 2021 om 16:04

Dan moet die jeugd er wel zijn.

24 januari 2021 om 16:07

Dat had Lang moeten zijn

Qua type zou Hansen dichtste in de buurt zitten maar die is totaal niet fit en zou ik nog minimaal 1,5 jaar bij Jong Ajax houden. Spelers voor 10/flank zijn allemaal nog te jong en kunnen minimaal jaar Jong Ajax nog goed gebruiken.

24 januari 2021 om 16:09

Er komt genoeg jeugd aan. Daarnaast heeft bijvoorbeeld een tadic de snelehid niet meer, maar wel de finesse om op 10 te spelen. Alleen moet eth dit wel gaan inzien. heb echt het idee dat ieder andere trainer het allemaal zo logisch had ingevuld alleen door de koppigheid van eth komt het er niet van. Stel je voor, tadic, Neres, haller, Antony. En dan nog heb je Kudus, Traore en Brobbey. en mocht het niet werken kan tadic altijd naar de vleugel toe.

24 januari 2021 om 16:12

een vleugelspeler erbij lijkt me geen overbodige luxe. met Antony en Tadic die eigenlijk in de basis staan altijd en Neres waarvan je momenteel niet van weet of hij langer dan 15 minuten fit kan blijven is wel heel karig bij blessures/schorsingen op die plekken. het liefst zou ik natuurlijk die plekken ook opvullen met een jeugdspeler alleen zie ik in de jeugd niet direct een speler staan die klaar is om minuten te maken in het eerste op de tien positie of als linksbuiten.

24 januari 2021 om 16:15

"er komt genoeg jeugd aan. "
Precies! Maar als die jeugd geen speeltijd krijgt, of louter paar minuutjes, dan kun je aankomen wat je wilt, maar zolang de gehaalde spelers worden vervangen door gehaalde spelers, krijgen ze simpelweg geen of veel te weinig speeltijd om zich te kunnen ontwikkelen. En dán krijg je dus exact dat jeugdspelers weggaan naar andere clubs of weigeren hun contract te verlengen. Ik snap best dat Ajaxsupporters het niet kunnen bevatten wat een spelertje bezielt om ooit vrijwillig Ajax te verlaten. Maar ik snap dat compleet.

24 januari 2021 om 16:16

Messibazoer.
Volgens Maradonna komt die jeugd er dus wel degelijk aan. Ik ben geneigd hem te geloven!

24 januari 2021 om 16:24

Wie zit je aan te denken constant kante? Ik zie graag jeugd een kans krijgen, alleen zie ik niet wie dat op het moment moet zijn. Sontje Hansen en Naci Unuvar presteren niet in jong, al sinds de corona break niet meer. Dus die verdienen op dit moment simpelweg nog geen kans. Wie zit jij aan te denken?

24 januari 2021 om 16:35

Bij Spartak heeft hij ook gewoon super goed gepresteerd. Met hem weten ze wat ze binnen halen. Een speler die zich ergens goed voelt, presteert sowieso al 10% beter. Dus die Russen snap ik wel. En Ajax helemaal, als hij definitief weg gaat.

24 januari 2021 om 19:47

Doe dat maar lekker bij PSV. Supertalent Mo vs super talent Ryan. Kunnen ze wel roepen Malen, Gakpo enz. Ajax brengt na de Ligt gewoon weer een echt supertalent in Gravenberch. Die leren direct van fouten en niet dat geneuzel met dipjes etc.

Mooie transfersom. Laat gaan laat gaan. Na het vertrek van Ziyech is het niet veel met Promes.

24 januari 2021 om 16:38

Toch opvallend dat hij zo is teruggevallen hoor. Ik vond hem vorig jaar naast het binnenlopen van de voorzetten van Ziyech ook echt goed in het combineren in de kleine ruimte en hij was veel meer betrokken en dreigender. Bijna alles lijkt tegenwoordig te mislukken en die paar goals die hij dit seizoen gemaakt heeft werden hem min of meer in de schoot geworpen. Buiten het vertrek van Ziyech moet het 'steekincident' toch aan hem gevreten hebben. Ik hoop dat de transfer door gaat en hij daar zijn vorm weer terug kan vinden. 12 miljoen is acceptabel als je naar huidige vorm en het risico op een celstraf kijkt. Hij heeft ook een groot aandeel in de eerste plaats van vorig jaar gehad en daardoor mede verantwoordelijk voor het binnenharken van het CL-geld, dus het verlies dat je lijdt maakt niet zoveel uit.

24 januari 2021 om 21:42

@BcdP valt mee. Wordt misbruikt op 10. Moet gewoon linksbuiten en ruimte hebben.

24 januari 2021 om 23:01

@MrKrillin: al zet je hem voor goal, met zijn balaanname zul je alsnog niets aan hem hebben. Werkelijk alles gaat bij hem mis, ongeacht op welke positie hij staat.

Het beste voor beide partijen denk ik zo. Promes komt zowat geen man voorbij bij Ajax en Rusland is bekend terrein voor Promes waar hij blijkbaar goed speelde. Ben wel benieuwd of Ajax dan nog de transfermarkt op gaat.

24 januari 2021 om 16:00

Zou het niet doen. Traore, Unuvar, Hansen en Labyad kunnen dit prima opvangen.Stel dat Promes schuldig wordt bevonden, moet hij dan terug naar Nederland?

24 januari 2021 om 16:04

Sowieso Kudus ook weer fit. Die kan z'n plek zo overnemen, want Promes stond toch vaker op 10 dan wat anders. Heb je geen aankoop nodig.

24 januari 2021 om 16:04

Meneertjej
Als er een zaak komt tegen Promes (dat moet eerst nog blijken) dan krijgt hij een dagvaarding en moet hij voor de rechter verschijnen. Hij kan in theorie verstek laten gaan en een advocaat sturen. Maar daar houden rechters niet van. Maar als hij veroordeeld wordt, ik schat in dat het niet een lange gevangenisstraf wordt, dan moet hij die straf wel degelijk ondergaan ja. Maar dat is logisch. Dat kan dus ook eventueel een taakstraf zijn.

24 januari 2021 om 16:15

Ik weet niet in hoeverre er een uitleveringsvedrag is met Rusland? Anders kan die daar toch gewoon blijven zitten?

24 januari 2021 om 16:18

Rusland heeft het Europees uitleveringsverdrag van Europa ondertekend. Los daarvan, ook als er geen verdrag is met een land kan dat land, na een rechtshulpverzoek, besluiten uit te leveren. Voorbeeld: Ridouan Taghi, terwijl Nederland geen verdrag had met die golfstaat waar hij zat.

24 januari 2021 om 16:25

Maar dat uitleveringsvedrag heeft Rusland al een keer geschonden? En het voorbeeld met Ridoian Taghi is natuurlijk wel een andere zaak een Promes. Promes zal een 12 miljoenen aankoop zijn van een Russische voetbalclub en ik vraag mij af of zij hem dan graag zouden laten gaan? Is wat anders dan een beroepscrimineel. Vraag mij het dus af of het zo makkelijk gaat zijn.

24 januari 2021 om 22:20

Klopt ja, Rusland lapt dat verdrag aan haar laars als zij dat wil. Zeker ook omdat het geen eigen onderdanen uitlevert.
Maar het gaat niet om het soort (verdenking van) misdaad, het gaat om het feit dat het er soms niet eens zozeer toe doet of er een uitleveringsverdrag is tussen twee landen. En het voorbeeld daarvan is Taghi, want de Emiraten en Nederland hebben nooit een uitleveringsverdrag gesloten. Uitlevering kan ook gewoon op andere manieren plaatsvinden. En je hebt gelijk, dat is vaker niet makkelijk dan wél. Ik denk trouwens dat Promes zelf het daar niet op aan laat komen. Rest van je leven op de vlucht en bepaalde landen niet meer veilig kunnen bezoeken?

Beter voor alle partijen denk ik Ajax maakt er flink verlies op, maar hij is ondertussen natuurlijk ook wat ouder geworden inmiddels. Al met al ben ik hier gewoon erg blij mee!

24 januari 2021 om 16:01

€ 3 mln is niet zoveel toch? Daarbij moet je volgens mij niet alleen kijken naar het verschil tussen betaalde som en ontvangen som.
Promes heeft bijgedragen tot de vele miljoenen in de CL en EL, dus je hebt geen verlies geleden, maar winst gemaakt door hem aan te trekken

24 januari 2021 om 16:02

Uiteindelijk vorig jaar belangrijk geweest met behalen van CL dit seizoen en presteerde in CL ook prima dat jaar. 12 miljoen zou prima prijs zijn, paar miljoen verlies op de aankoopsom (en nog andere kosten als salaris, tekengeld etc) is niet onoverkomelijk.

Nog minder snelheid in de aanval, ik heb hem er graag bij.

24 januari 2021 om 16:10

Welke snelheid bedoel je dan precies?

24 januari 2021 om 16:16

Hij schoot de bal vandaag dan al aardig snel het stadion uit.

12 miljoen. Een super deal voor Ajax. Qua prestaties ga je hem niet veel missen. En met een beetje pech ben je hem anders transfervrij kwijt aan FC de Nor.

12 mil voor Promes?. Gelijk doen natuurlijk. In het begin belangrijk geweest voor Ajax maar nu toch al een aardig tijd van heel laag niveau. Ik denk dat iedereen wel verbaast zal zijn dat Ajax er nog 12 mil uit weet te melken. Nu maar kijken of er nog iemand wordt aangetrokken. Ik verwacht het wel, het middenveld en vooral de flanken zijn toch niet al te ruim bezet. Maar geen idee wie Ajax als vervanger zou willen aantrekken. Nu toch weer jammer dat Lang weg wilde en is gegaan. Alweer hadden ze hem goed kunnen gebruiken.

Aan de ene kant jammer dat ze niet 15 mln eruit konden krijgen. Anderzijds. Zou je ooit meer dan 12 krijgen nog voor hem? Het is in ieder geval goed dat hij gaat. Hopelijk heeft Ajax een goede opvolger voor hem.

12 Miljoen vind ik een hele mooie prijs voor Promes, die niet in zijn beste vorm steekt en toch ook alweer 29 is. Prima uitonderhandeld door Ajax!

Heerlijke zondag zo. Wat een non-voetballer is dit, zoveel kansen voor ons verprutst.

24 januari 2021 om 16:06

Zoals bijna elke speler heeft ook onze Promes wel eens een dip. Hij kan echt wel voetballen en hij heeft zijn waarde ook meer dan eens bewezen. Ik vind het prima dat hij weg gaat (en 12 miljoen is ook gewoon lekker) maar we moeten niet vergeten dat hij ook veel voor ons heeft goed gedaan.

24 januari 2021 om 16:11

Zoals?

24 januari 2021 om 16:17

Doelpunten in belangrijke en minder belangrijke wedstrijden

24 januari 2021 om 16:47

@ Craig Tucker,
Een dip van een speler kan gebeuren en zullen de meeste supporters zeker kunnen accepteren, maar we moeten niet vergeten dat Promes geen talent van 19 jaar meer is en dat hij nu al meer dan een jaar in die zogenaamde dip zit. Hij heeft een aantal belangrijke doelpunten voor ons weten te maken met dank aan Ziyech, maar als linksbuiten komt hij nog geen lantaarnpaal voorbij en als tien mist hij gewoon iedere vorm van spelinzicht waardoor een hoop veelbelovende aanvallen om zeep zijn geholpen. En nu hij al ruim een jaar lang moeite heeft om de grootste kansen te verzilveren, is de waarde die Promes op het veld heeft bijna tot aan een nulpunt gedaald.

Dat Overmars vervolgens nog voor een 29 jarige speler die al een jaar lang ontzettend slecht presteert en nog een strafzaak boven zijn hoofd heeft hangen 12miljoen kan aftikken is eigenlijk niks meer dan een klein wonder.

Zou win/win zijn.. komt totaal niet uit de verf dit seizoen. Mits ajax geld investeert in nieuwe aanvaller(labyad zal toch ook vertrekken na dit seizoen?).. verder denk ik dat chemie met tenHag is uitgewerkt..

24 januari 2021 om 16:12

Wellicht een buitenspeler die kan groeien in volgend jaar, maar weet niet of dat heel nodig zou zijn. Neres/Antony, Haller/Traore/Brobbey, Tadic. Zou je kunnen zeggen dat ze een winger missen, maar met Labyad hebben ze daar eventueel ook nog iemand voor. Mis je wellicht wel een beetje diepgang, maar b-spelers heb je ook niks aan. Wat voor spelers zou jij evt aan denken?

Ik dacht Spartak geen geld had. maar 12 miljoen is een uitstekend bedrag om van Promes afscheid te nemen. Dan heeft Ajax nog de tijd om naar een technische 10 uit te kijken die ook als linksbuiten uit de voeten kan.

24 januari 2021 om 16:02

@fcbogarde, Al een naam in gedachte?

24 januari 2021 om 16:06

Messibazoer.
Ik zat zelf te denken aan Unuvar, Taylor of Hansen. Of gaat zelfs die plek niet naar speeltijd en kansen voor de jeugd maar moet er weer iemand gehaald worden, voor veel geld en een fiks salaris?

24 januari 2021 om 16:10

Taylor is geen 10. Sontje en Naci zijn zo ongelofelijk beroerd sinds de corona break die verdienen momenteel ook geen kans. Zijn daar echt nog niet klaar voor. Zie Naci ook meer als een creatieve buitenspeler, maar goed.

24 januari 2021 om 16:14

Leuke namen als je om de 3e plaats wilt meedoen. Maar in strijd om het kampioenschap is voor die positie een echte versterking nodig. Misschien Ihatarren wel een geschikte naam. Unuvar en Hansen komen op dit moment te kort voor jong. Zij moeten meer inhoud kweken. Taylor is een andere speler, die zo nu en dan invalbeurten krijgt toebedeeld, zoals het ook ging bij Mazraoui - Gravenberch e zoals het nu gaat met Rensch en Timber.

24 januari 2021 om 16:15

Taylor voor 10/linksbuiten? Klinkt beetje als namen van talenten herkennen en gewoon in comment plaatsen om (weer) te zeggen dat Ajax jeugd geen kans geeft (terwijl het vorig jaar Dest door zag breken, Gravenberch basisplaats te pakken kreeg en dit seizoen Traore, Rensch en Brobbey langzaamaan minuten begonnen mee te pikken) Taylor speelt beste op de positie van Gravenberch en kan op dit moment in de KKD naar dat niveau toegroeien. Qua profiel lijkt Hansen het meest op Promes maar is pas 18, niet gek veel minuten gemaakt in Jong Ajax wegens blessureleed (en algehele fitheid, heeft veel moeite met 90' maken) en staat dit seizoen op ongeveer 9x 90' qua speeltijd. Die heeft veel meer baat bij veel spelen in Jong Ajax ipv banken bij het eerste. Rasmussen en Ãœnã¼var zelfde verhaal. Edit: vergeet ook Timber nog die in de luwte door is gestroomd uit Jong Ajax en laatste weken gewoon zijn minuten pakt.

24 januari 2021 om 16:24

"taylor is geen 10. Sontje en Naci zijn zo ongelofelijk beroerd sinds de corona break die verdienen momenteel ook geen kans. "

Taylor geen tien? Promes wél bedoelde jij? Ik dacht toch echt dat Ten Hag hier wekelijks door het slijk werd gehaald omdat hij als enige in Nederland in Promes een tien ziet. Enfin, Promes dus ook geen tien, dus dat is geen argument.

Enfin, wat wel interessant is om te lezen is dat zelfs die talenten waarvan ik al jaren hoor dat zij tot het beste van Nederland behoren in jouw ogen 'er niet klaar voor zijn'. Tot zover dus het 'bij Ajax krijgt de jeugd altijd kansen'. Want kennelijk is het dus "je krijgt pas kansen als je goed genoeg bent want dan stellen we liever aankopen op'.
En even puntje op de i. Van mij mag Ajax met elf gehaalde spelers spelen én nog een bank met tien gehaalde spelers daarnaast hebben. Als Ajax daarmee kampioen wordt, dan heeft Ajax dat gewoon uitstekend gedaan. En hulde! Topsport draait om winnen.
Maar, ben dan ook gewoon reéel en erken dat het clichë over die 'kansen' gewoon achterhaalt is én, belangrijker nog, dat Ajax een hoger niveau haalde toen Ajax de geldkraan open zette en vooral spelers haalde, maar dat dit ontegenzeggelijk en onomstotelijk ten koste is gegaan van de kern en basis van Ajax.

24 januari 2021 om 16:28

wolterx
" Klinkt beetje als namen van talenten herkennen en gewoon in comment plaatsen om (weer) te zeggen dat Ajax jeugd geen kans geeft "
Hoe het klinkt dat maakt in het kader van de realiteit weinig uit. En het is jouw recht om gewoon glashard vol te houden dat Ajax tegelijk kan kiezen én kan delen. Maar zo gaat dat natuurlijk niet. Je kunt niet én een selecte vol met aankopen hebben én ook nog volhouden dat de jeugd alle kansen krijgen. Tenminste, niet geloofwaardig. Ondanks dat je dat wel blijft proberen.
Want kansen krijgen is wat meer dan een paar minuutjes hier en daar en een bekerpot!

24 januari 2021 om 16:39

Tuurlijk kan dat. Want feitelijk doen ze dat. Je doelmannen zijn allemaal als tiener gekomen en stromen door uit Jong Ajax naar het eerste (stekelenburg daargelaten), je rechtsback komt uit de opleiding terwijl je vorig jaar nog 20 miljoen ving voor een speler die dat jaar doorbrak. Op RCV heb je 2 opties die uit Jong Ajax komen. Op het middenveld brak Gravenberch vorig jaar door en is dit jaar echt basisspeler en is Ekkelenkamp éã©n van je eerste wissels op middenveld. Voorin maakte Traore voor zijn blessure zijn minuten terwijl de belangrijkste pot van het jaar Brobbey erin stond. Dit seizoen zijn Taylor en Rensch die op dat moment 18 en 17 waren gepromoveerd naar de eerste ploeg. Dat zijn prima cijfers. Als je verwacht dat je honderden miljoenen aan waarde ziet vertrekken en dat even zonder probleem op doet vangen én mee blijft spelen om kampioenschap gaat er iets mis. 11 van de 25 selectiespelers (selectie van Transfermarkt gepakt) zijn doorgestroomd vanuit Jong Ajax. 44 dus. Als je kijkt naar spelers die in jeugdopleiding hebben gespeeld is dat ook 44 van de selectie. Dan tel ik Traore vanuit Ajax CT niet mee, zelfde met spelers die enkel voor Jong Ajax hebben gespeeld. Lijkt mij prima balans. Edit: dat is dus vergelijkbaar met AZ die wel de jeugd alle kansen geeft en ook vergelijkbaar met Psv.

24 januari 2021 om 16:39

Waarom moet je de jeugd kansen geven als ze er nog niet aan toe zijn ? Alleen om dat Ajax een naam hoog te houden heeft ? Ik vraag me af waarom maak jij je zo druk hierom. Talenten die er aan toe zijn, krijgen bij Ajax de kans ook als daardoor een aankoop op de bank belandt. Taylor en Rensch worden momenteel klaar gestoomd, zoals dat vorig seizoen het geval was met Gravenberch. Unuvar en Hansen zijn enorm talentvol maar hebben nog moeite met hun fysiek bij het seniorenvoetbal en zijn ook nog niet echt topfit geweest. Dat hoort ook bij de ontwikkeling van een talent. Nu zetten zij wellicht 1 stap terug om er volgend seizoen 2 vooruit te zetten. Laten ze eerst maar eens ontwikkelen en rijpen bij jong-Ajax, dat deden De Ligt, Mazraoui, Vd Beek en Gravenberch ook !

24 januari 2021 om 16:42

@constant kante, Gravenberch is toch een goed voorbeeld? Er werd een aankoop voor zijn positie gehaald, Marin. Maar Gravenberch deed het beter en dus kreeg hij een kans. Dus wat is jouw punt? Aankopen zorgen er dus in ieder geval niet voor dat je per definitie geen kans krijgt. Daarnaast stromen er toch geleidelijk wat spelers door? Maar je moet wel presteren om door te stromen natuurlijk, anders maak je het wel heeel erg makkelijk (zie Unuvar/Hansen situatie).

24 januari 2021 om 16:56

Wolterx komt vooralsnog geloofwaardiger over dan dat verhaal van jou. Je zegt dat je reëel bent, maar dat is niet terug te zien. Het is niet dat de jeugd niet goed genoeg is, de jeugd die er is krijgt kansen zat, er is alleen niet veel dat klaar voor het eerste elftal is op het moment. Brobbey heeft bv. vanwege een gebrekkige conditie door omstandigheden nog niet zoveel minuten gepakt. Anderen bevinden zich in een dusdanig slechte vorm dat het niet verstandig is om ze door te laten stromen. Wilt niet zeggen dat ze wanneer ze hun niveau weer halen niet goed zijn, integendeel. Daarentegen hoor ik je niet over Traoré? Die heeft flink wat wedstrijden gespeeld tot hij geblesseerd raakte. Dest, Lang (niet zoveel als we hadden gewild), Gravenberch, Timber, dit seizoen wss nog Regeer? Lekker "reëel" ben je.

24 januari 2021 om 18:07

Harit van Schalke leek mij een hele goede optie, maar ik kan me niet voorstellen dat Schalke die eerder dan de zomer transferperiode verkoopt nu ze om degradatie strijden. Als er een vervanger zal komen gaat het waarschijnlijk om een speler uit een competitie die al afgelopen is. (Uit Brazilië dus bijvoorbeeld.

24 januari 2021 om 16:04

Hebben recent Kokorin voor rond de 5 miljoen verkocht aan Fiorentina. Misschien dat ze daardoor nog wat meer uit te geven hebben.

Mooi nieuws na deze zaadwedstijd vanmiddag. Nu EtH nog met zijn Utrecht-kids en daarna serieus aan de bak om zeker het kampioenschap zeker te stellen. Werk genoeg aan de winkel lijkt mij.

12 miljoen voor Promes, als Overmars dit voor elkaar krijgt dan toont hij toch aan een echte topper te zijn in het verkopen van spelers. Hopelijk kunnen we de transfersom/salaris gebruiken om onze defensie toch eens op orde te brengen of eventueel nog een goede vleugelspeler binnen te halen.

Prima bedrag. Vraag me af of Ajax nog iemand gaat aantrekken deze transferperiode

Ook Ajax heeft inkomsten nodig. Vanavond Feyenoord met Jorgenson? Volgen Psv, Vitesse en Az?
Als Az vandaag verliest zit de competitie erop. De beker is al weg en Europees doen ze ook niet meer mee; een slecht jaar al met al. Slot had niet moeten zijn ontslagen

Mocht dit waar zijn, dan is 12 miljoen nog best wel een mooi bedrag voor Promes.

Speelt dit seizoen toch heel matig en denk niet dat je hem zal missen. Wel hoop ik dat Ajax snel handelt en nog een extra aanvaller haalt, want als Promes daadwerkelijk vertrekt blijven er met Antony, Haller, Tadic en Neres maar 4 aanvallers open en dan heb je daarachter nog spelers als Brobbey en Hansen, maar bij Brobbey is het de vraag of (en zo ja, wanneer?) hij gaat verlengen en Hansen daar kan je nu nog niet teveel van verwachten (idem dito voor Brobbey eigenlijk).

En Neres ie helaas redelijk blessuregevoelig, dus dan houdt je met Antony, Haller en Tadic maar 3 goede aanvallers voor Ajax 1 over. Labyad reken ik niet mee als aanvaller, want dat is gewoon een middenvelder.

Dit geld investeren in de komst van eriksen? Lijkt me toch geen slecht plan

24 januari 2021 om 16:12

Stan
Eriksen? Dan moet er een fikse bom met geld bij. Inter wil vanzelfsprekend iets terug zien van die 20 miljoen die zij op tafel hebben gelegd voor hem en Eriksen verdient meer dan Haller bij Ajax (vijf miljoen netto versus vijf miljoen bruto). Het salarisgeouw van Ajax barst al volledig uit haar voegen.
Bovendien, wie gaat er dan banken? Kudus? Gravenbergh? Anthony?

24 januari 2021 om 16:18

Eriksen is transfervrij over een aantal maanden, dus hij zou gehuurd kunnen worden voor een half jaar? En zn salaris betalen met het geld van wat binnenkomt voor de transfer van promes

24 januari 2021 om 18:14

Zijn contract loopt tot juni 2024 bij Inter...

24 januari 2021 om 22:05

Ja, da's op zich waar. Als ze hem kunnen huren en (een deel van zijn) salaris overnemen, zou dat voor Ajax inderdaad prima zijn. Alleen technisch gezien betaal je die huursom niet rechtstreeks met het geld van de Promes-transfer. Maar dat bedoel ik financieel boekhoudkundig. Op zich kan Ajax zich, zolang het deze jaarlijkse omzet kan handhaven, zelfs los van de Promes deal zo'n deal wel ophoesten volgens mij. Mijn vraag is alleen of het waard is zoveel geld voor een speler te investeren die een half jaar blijft en daarna dus potentieel in heel Europa weer kan tekenen, niet noodzakelijkerwijs bij Ajax dus. Dus waar haal je hem voor? Voor de titel? Die pakt Ajax zonder Eriksen toch ook wel? Maakt hij hét verschil?

24 januari 2021 om 18:03

Eriksen? Promes is een vleugelspeler en die wil jij dan vervangen met een 10? Daar hebben we al een aantal van rondlopen en een extra vleugelspeler er bij is nu nodig. Of wil je straks Kudus alweer bij het grof vuil zetten.

12M, gelijk doen! Vind ik bijzonder veel geld voor een dit jaar matige speler die ook nog zo negatief in het nieuws is gekomen

Van mij mag hij gaan alleen verwacht ik dan wel een nieuwe speler. De spoeling is voorin te dun om dan zomaar te hopen dat het zonder Promes goed gaat komen. In de jeugd loopt nu ook te weinig kwaliteit rond. Ik ga er van uit dat Overmars in actie komt.

Strik er omheen en snel wegbrengen. Verlies nemen een beter bod komt er nooit meer

Als dat zo is, vindt ik het een prima verkoopsom. Hin heeft vorig jaar z'n waarde getoond, maar dat kwam voornamelijk door de klasse van Ziyech. Dit jaar is hij echt bar en bar slecht en als ajax er nog 12 miljoen voor kan vangen moeten ze dat meteen doen! Misschien nog een aankoop doen voor dat bedrag? Het is dat het een Feyenoorder is, maar anders had ik Berghuis graag zien komen

Niet te geloven dat we nog 12 miljoen terugverdienen op deze blinde + Ten Hag die niet meer in de verleiding kan komen om hem op 10 te laten spelen. Lekker je haartjes gaan knippen in Rusland zou ik zeggen, prima deal.

Promes heeft zeker in het jaar dat Ziyech er ook nog rondliep een enorme bijdrage aan de club geleverd, maar speelt het hele seizoen al als een natte krant. Dat steekindicent met zijn neef heeft hem ook niet bepaald goed gedaan. Los van of hij het wel of niet gedaan heeft is die negatieve publiciteit alleen maar afleidend. Daarbij is het voor Ajax ook wel lekker als dat strafrechtelijk onderzoek niet meer boven hun hoofd hangt. Mocht Promes schuldig bevonden worden krijg je een heel gedoe met contractontbinding, schadevergoedingen en dergelijke. Als je hem nu verkoopt, heb je daar ook geen omkijken meer naar.

Al met al is 12 miljoen dan een hele nette transfersom. Dan heb je dus voor een miljoen of 5 een jaar lang van een goede speler kunnen genieten die ook nog eens het rendement van Ziyech maximaliseerde. Niet verkeerd, lijkt me.

Had zelf zo'n 8 a 10mln verwacht, 12mln zou heel mooi zijn. Mede gezien wat hij gepresteerd heeft, voornamelijk in zijn 1e seizoen, heeft hij ook gewoon zijn meerwaarde gehad waar Ajax ook aan verdiend heeft. Voor nu lijkt me dit de beste oplossing. Voldoende mogelijkheden op zijn posities en met zijn vertrek meteen ruimte gemaakt voor eventuele verbeteringen in de zomer.

Ik moet er eigenlijk nogal om lachen dat men steeds weer begint te zeuren over het wel of niet brengen van jeugd bij Ajax zodra daar ook maar een beetje aanleiding voor is Als Promes,een gevestigd speler vertrekt moet er ineens jeugd klaarstaan. En anders is Ajax een koopclub. Jeugd brengen is helemaal geendoel op zich,het is slechts onderdeel van een strategie om financieel en sportief aan de toekomst te werken. Hoofddoel is kampioen worden. Daar heb je mannen voor nodig en kun je soms een jongen tussen gebruiken. Zoals nu met Gravenberch het geval is Als Promes vertrekt is bijvoorbeeld Unuvar echt nog niet zijn permanente vervanger. Dus lijkt het mij normaaldat Ajax voor een nieuwe buitenspeler buiten de deur gaat kijken als Promes vertrekt.

Met zijn doelpunten heeft hij die lagere transfersom meer dan goed gemaakt. 12 miljoen is een mooi bedrag gezien zijn vorm van dit seizoen

Weer bijna 4 miljoen weg gegooid. Gaat lekker. Ajax ziet bui al hangen dat hij veroordeeld wordt. Ik vind 5 miljoen nog te veel.Presteert niks meer laatste tijd. Zo zijn er nog wel 5 in Ajax die er niet thuis horen.

Lekker bedrag als dat klopt, maar dat horen we later wel. Hoop wel dat er nog wat voor terugkomt. Anders heb je alleen neres of antony als backup voor de vleugel aangezien Tadic altijd speelt. In de jeugd is echt niets van kwaliteit.

You win Dome, you loose Dome , strik er om heen en weg, al moet ik m op de fiets naar Rusland brengen die gast

24 januari 2021 om 18:13

Some

Natuurlijk is er wel kwaliteit in de jeugd. Maar het brengen daarvan in het eerste maak je niet afhankelijk van de vraag of een 29 jarige aanvaller die naar Moskou of waar dan ook naar toe wil, maar van de vraag of die jeugdspeler zelf al rijp is voor die stap. Dat is bij de vleugelaanvallers van jong Ajax nog niet zo en dus moet je dan gewoon buiten je eigenclub zoeken. Want je hebt uiteraard een vervanger nodig.

Als je 12 miljoen kunt vangen voor iemand die al 1,5 jaar niks meer laat zien en hopeloos uit vorm is dan heel snel die 3 miljoen verlies nemen. Ook zijn strafzaak zal Ajax geen reclame opleveren dus mooi afscheid nemen nu hij nog wat opbrengt. 12 miljoen gebruiken om wellicht Eriksen terug te verleiden (ijdele hoop misschien)

Ajax moest deze keuze wel maken. Iemand met zo een salaris die al zolang dips en downs heeft, kost Ajax gewoon veel meer dan het oplevert. Het is niet meer verantwoord. Zoek nog een goede vleugelspeler voor de transferdeadline. Iemand die zowel links als rechts kan spelen.

Jammer dat Gala hem niet heeft gehaald ipv Promes halen ze een ritmeloze Onyekuru die sinds September geen wedstrijd heeft gespeeld!! Wat een wanbeleid altijd weer terugvallen op je oude spelers ook vorig seizoen bakte Onyekuru er weinig van alleen dat ene wedstrijd tegen Fb scoorde hij maar daarvoor had hij ook 10 kansen nodig om uiteindelijk 1 te scoren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2311
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

87 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Spartak Moskou 1 0 0 0
2020/2021 Ajax 19 6 0 0
2019/2020 Ajax 20 12 3 0
2018/2019 Sevilla 33 2 2 0
2018/2019 Spartak Moskou 5 1 1 0
Laatste voetbalnieuws

Quincy Promes krijgt het zwaar te verduren bij rentree in Rusland

De rentree van Quincy Promes bij Spartak Moskou is niet verlopen zoals hij had gehoopt. De aanvaller, voor minstens 8,5 miljoen euro overgekomen van Ajax, had zondagmiddag een basisplek in de...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren