Waarom Lionel Messi een schorsing van vier tot twaalf wedstrijden ontloopt

Maandag, 18 januari 2021 om 11:45Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 13:52

Lionel Messi zal de komende wedstrijden van Barcelona een schorsing moeten uitzitten. De aanvaller kreeg zondagavond in de slotfase van de finale om de Spaanse Super Cup tegen Athletic Club (2-3) een rode kaart voor het uitdelen van een klap aan Asier Villalba. De VAR in Sevilla ontging het incident niet en arbiter Jesús Gil Manzano kon na het bekijken van de beelden niet anders dan een rode kaart trekken. De eerste voor Messi na 753 duels in het eerste van Barcelona.

Het scheidsrechtersrapport van Gil Manzano is echter in het voordeel van Messi. Spaanse media schrijven dat de dienstdoende arbiter heeft genoteerd dat de Argentijn van het veld werd gestuurd vanwege ‘het slaan van een tegenstander met zijn arm’. Gil Manzano heeft het belangrijke woord ‘agressie’ echter niet opgeschreven en dat is een term die het verschil maakt tussen een relatief lichte schorsing van één tot drie wedstrijden en een zware schorsing van minimaal vier tot maximaal twaalf duels, volgens artikel 98.

Spaanse media gaan ervan uit dat Messi twee wedstrijden moet toekijken: een straf die van toepassing is op alle nationale competities. Een schorsing van één duel gaat alleen op als de bal in de buurt is en dat was niet het geval. Dat zou betekenen dat de clubtopscorer aller tijden het bekerduel met streekgenoot en derdeklasser Cornellà van donderdag aan zich voorbij moet laten gaan. De wedstrijd in en tegen Elche van komende zondag moet Messi dan ook laten schieten. De Argentijn kan op 31 januari zijn rentree maken, tenzij hij een schorsing van drie wedstrijden toegewezen krijgt. Saillant: Athletic komt in de laatste wedstrijd van de maand op bezoek in het Camp Nou.

EERSTE RODE KAART OOIT VAN LIONEL MESSI VOOR BARCELONA.

Geplaatst door voetbalzone op Zondag 17 januari 2021

Het is de eerste keer dat Messi een rode kaart krijgt in het eerste elftal van Barcelona, maar niet voor het eerst in het roodblauwe tricot van de Catalanen. In februari 2005 werd de aanvaller in clubverband voor het eerst van het veld gestuurd: in de wedstrijd tussen Peña Sport en Barcelona B in de Segunda B. Acht minuten voor tijd was de toen nog zestienjarige aanvaller woedend over het niet meekrijgen van een strafschop na een overtreding op zijn persoon en zijn tirade moest hij met rood bekopen.

Het debuut van Messi voor het Argentijnse elftal, anderhalf jaar later, was legendarisch. Slechts 43 seconden na zijn invalbeurt in de oefeninterland tegen Hongarije mocht hij al met rood vertrekken toen Vilmos Vanczák aan zijn shirt trok en Messi zich iets te onhandig met zijn armen probeerde los te trekken. Op de Copa América van 2019, in de strijd tussen Argentinië en Chili om de derde plaats, kregen Messi en Gary Medel het met elkaar aan de stok en mochten beiden voortijdig de kleedkamers opzoeken.Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door conchaespina)

wel logisch ook dat hij niet zo lang geschorst wordt. Laliga heeft flink aan kwaliteit ingeboet t.o.v. van bijvoorbeeld een PL waar nu de grote sterren lopen. Messi is toch wel veruit het grootste kijkcijferkanon van die competitie. dan laat je als scheids toch eerder dat woordje agressie weg

18 januari 2021 om 02:06

Het slaan van een tegenstander is de definitie van agressie... Wat zijn dat nou weer voor richtlijnen daar in spanje. Waarschijnlijk inderdaad om dit zoort corrupte trucjes uit te kunnen halen.

18 januari 2021 om 09:18

Je ziet aan alles dat ze hun engeltje Messi willen sparen. Ze lieten zelfs maar een uitgezoomde camera-hoek zien. Eerste keer dat ik dat heb meegemaakt bij een rode kaart

18 januari 2021 om 09:34

Sosu / Ach weet je, Spanje moet ook gaan denken aan een leven zonder Cristiano en messi, dus nu moeten ze hem niet gaan beschermen want de kans dat hij de stekker eruit trekt komende zomer bij barcelona is gewoon levensgroot, dan moet je hem nu niet een speciale behandeling gaan geven, zo werkt het niet. Dit moet je meteen afstraffen

18 januari 2021 om 10:11

Ja en als ze de camera van dichtbij lieten zien zou het duidelijk zijn dat het meer een kwestie is van Messi die Villalibre van zich afduwt/slaat op de rug/schouder nadat Villalibre voor obstructie zorgt, in plaats van wat er nu gebeurd is met de beelden van veraf waardoor iedereen denkt dat Messi Villalibre vol op het hoofd heeft uitgehaald... https://thumbs.gfycat.com/UnacceptableHandmadeBlowfish-size_restricted.gif

18 januari 2021 om 12:25

@insidermadrid dat is zeker zo maar de commerciele belangen spelen vaak toch ook wel een rol in bepaalde beslissingen denk ik. zo een Spaanse bond wil ook geld verdienen

18 januari 2021 om 12:26

@sergiobiscuits maar Messi weet dat er alleen al op een slaande beweging ook rood staat toch?

18 januari 2021 om 12:53

In dat geval maakt iedere speler die aan zijn shirt getrokken wordt of tegengehouden wordt "een slaande beweging", aangezien het een natuurlijke reactie is om iemand die aan je trekt of zomaar in de weg loopt terwijl in je volle sprint bent van je af te duwen/slaan.Context is belangrijk. Een slaande beweging zelf is niet per se rood, BEWUST uithalen of proberen uit te halen wel. Er zit een klein maar belangrijk verschil tussen "slaande beweging" of "een beweging waarin men BEWUST (deliberately) uithaalt (strikes)/probeert uit te halen (attempts to strike)".En ik blijf erbij dat dit er meer op lijkt dat een speler die geblokt wordt terwijl hij op volle snelheid rent, de tegenstander van zich af probeert te duwen (met wat nodige kracht) om zichzelf (en de ander) te beschermen van een harde botsing. Het lijkt me niet dat Messi bewust uit probeert te halen. En nogmaals, hij raakt al helemaal niet het hoofd.Zelfs dan is er een uitzondering in de regel (unless the force was negligible), wat dus betekent dat de VIOLENT CONDUCT regel zelf aangeeft dat niet iedere "klap op het hoofd" per se rood moet zijn, wat vele mensen hier wel denken (nogmaals, Messi raakte het hoofd sowieso niet).

18 januari 2021 om 16:09

@insidemadridNet als dat Pepe van Real toentertijd een speciale behandeling kreeg na zijn moordaanslag en 4 verminkte spelers tegen Getafe, als dat maar 10 wedstrijden is verwacht je dan dat Messi 12 gaat krijgen? Ramos die Messi vol van achter trapt omdat hij hem niet kon bijbenen en met 5-0 er af ging was ook maar 1 wedstrijden, niet doen alsof Messi altijd geholpen word als je eigen spelers al jaren de tuchtcommissie mee heeft.

18 januari 2021 om 16:27

Weet je, met dit soort uitspraken als "hun engeltje" uit je je eigen subjectiviteit al, net als veel Barca en Madrid supporters hier. Veel te veel clubgekleurd allemaal, je kan ze 9 vd 10 keer uittekenen van tevoren: Madrid oid in de naam roept: "Schandalig zo kort". Barca oid in de naam komt snel met een vergelijking met een voorval uit het verleden met een Pepe, Ramos oid. Doe allemaal je bril gewoon af en bekijk het eens neutraal ipv altijd die eeuwige gekleurde blik. Ik zal hem je geven: Messi nog nooit rood, nu terecht wel. Totaal niks notoirs, frustratie door de (niet heel goede) scheids en Bilbao, maar dat rechtvaardigt dit niet. 3 wedstrijden én 1/2 voorwaardelijk lijkt me heel reeel. Het kan niet, maar het heeft verzachtende omstandigheden. Prima lijkt me.

18 januari 2021 om 03:19

De sterren lopen misschien wel rond in de PL, maar ook daar zijn de topwedstrijden vaak saai. Voor al het geld die de spelers verdienen, de uitgaven van de clubs en de tv-gelden verwacht ik meer. Overigens vind ik dit seizoen, in alle topcompetities, wel minder qua kwaliteit, intensiteit en entertainment. Het drukke schema en lege stadions zijn de redenen hiervoor. Dortmund-Bayern en Bayern-Leipzig zijn de enige toppers die mij konden vermaken, zonder de CL meegeteld.

18 januari 2021 om 07:54

Dit is het scheinheilig in deze wereld, moest het ramos zijn geweest die messi sloeg. Oei oei schorsing van 12 wedstrijden gevraagd. Maar omdat het kleine heilige messi is bwa niet zoveel aan de hand. Man man man je zakt wekelijks onder de ondergrens.

18 januari 2021 om 09:47

In la Liga geven ze gewoon sowieso zelden lange schorsingen. Ik heb bv Ramos echt doodschoppen zien uitdelen. Rood zien krijgen vervolgens nog helemaal door het lint zien gaan dat je denkt dat worden 4+ 3 wedstrijden en dan ervan af komen met 1 of 2 wedstrijden.
Het tuchtsysteem in Spanje klopt van geen kant. Net zoals Messi hiervoor gewoon veel zwaarder gestraft voor moet worden. Maar die complottheorieen die ik hier weer voorbij zie komen zijn zo kinderachtig.

1 tot 3 wedstrijden prima joh. Deze wedstrijd konden we niet op een slechtere manier verliezen. 120 minuten gespeeld in 2 weken en dan krijgt messi in de laatste minuut ook nog rood.

Ach joh het is Messi he... die kunnen we niet zomaar meer dan 1 wedstrijd schorsen, al zou die iemand doodslaan op het veld dan zou je nog steeds fans hebben die zeggen dat het onterecht was.

18 januari 2021 om 02:17

Luister zijn actie was rood waard maar het feit dat de scheids niet op treed tegen die verdediger die hem de weg blokkeert is ook verbijsterend maar hij had sowieso geen beeld van de spelers van Athletico Bilbao die steeds maar weer Messi deden blokkeren of vast hielden zonder dat er een sanctie op stond maar daar hoor ik jou helemaal niet over?? Hoe kan dat eigenlijk??

18 januari 2021 om 02:38

@19messi33 - Kolere wat heb jij altijd een gigantische Messi bril op zeg. Als Messi een kind van 6 op z'n muil slaat zou jij nog zeggen dat die Messi vuil aan keek.

18 januari 2021 om 02:42

Dat dat argument gebruikt wordt om de actie van Messi goed te praten is bijna surreã«el. Dat Messi gefrustreerd is en zo reageert is begrijpelijk na al die fouten, het is ook maar een mens. Maar dan nog valt zijn reactie niet goed te praten, of je nu Messi heet of in vierde klasse speelt. Bij Cristiano stonden jullie op de eerste rij om hem aan de schandpaal te nagelen en moest hij zich daarboven zetten en het voorbeeld zijn. Bij Messi zijn er uiteraard weer 'verzachtende omstandigheden', althans in de ogen van de Messi-fans. 10 jaar na dato denk ik dat we dus veel te hard zijn geweest voor Pepe. Casquero zocht heel de wedstrijd een penalty, en ging duiken na het voelen van een licht contact van Pepe. Dan is het normaal dat je reageert, want de scheids had al lang geel moeten geven voor duiken. Daarbij schampt Pepe de speler in kwestie maar licht over de rug met zijn noppen, dus we moeten niet gaan overdrijven. 1 tot 3 wedstrijden is meer dan genoeg.

18 januari 2021 om 08:56

Ben je nou de hele nacht opgebleven om je held te verdedigen. Het begint trieste vormen aan te nemen. Alles na het woordje 'maar' kan je in het vervolg weglaten, want niemand zit op je kansloze verdediging van Messi te wachten. Gewoon een achterlijke actie, geen enkel excuus.

18 januari 2021 om 07:53

@madridinhoo de actie van Messi is zeker rood en een goede schorsing waard. Maar ik zie overal mensen beweren dat Athletic op een goede manier hem uit de wedstrijd hield, sorry maar met een goede scheids hadden zij een stuk meer gele kaarten moeten krijgen.

18 januari 2021 om 11:49

Een merengue die zevert over een evt beschermstatus van iemand. Ironischer wordt het niet.

18 januari 2021 om 11:55

Messi doet een keer in 16 jaar wat en mensen als jij willen doen alsof hij iedere week rood krijgt en er ongestraft mee wegkomt. Ook kneiter ironisch dat een madridsta aan het huilen is over een beschermde status van een speler uit een andere team. Real madrid heeft zelf ook genoeg spelers gehad die een dergelijke status hadden in het verleden.

18 januari 2021 om 13:02

Gozer als je niets te zeggen hebt blijf dan stil. Er zijn genoeg momenten in de competitie geweest waar verschillende spelers met rood af hadden moeten gaan die gewoon op het veld bleven. Heb zelfs een keer gezien dat ronaldo de scheidsrechter duwde en geen kaart kreeg. Wat ik leuk vind is als barca voetbalt altijd iedereen wat op het forum te zeggen heeft. jongetjes als Madridinhoo hahahahah ga je lekker met je eigen clubje bezig houden.

Belachelijk natuurlijk... Toen Cristiano dit deed tegen Cordoba en bilbao in een soortgelijke actie kreeg hij 2 keer 4-5 wedstrijden schorsing. En dat was wel als “agressie” gerapporteerd.Toen hij de scheids aantikte wat totaal niet tegen “agressie aanstaat” tegen Barcelona krijg hij 5 wedstrijden. Messi word altijd gezien als het lieverdje snap ik wel, maar dit is gewoon met 2 maten meten. Natuurlijk was dit een agressieve actie van Messi, na 120 minuten voetbal en in de verlenging op achterstand komen.. daar kropt frustatie van op.

18 januari 2021 om 09:38

Cristiano tegen Cordoba was iemand uithalen met zijn vuist in het gezicht en ook nog trappen tegelijk. Messi sloeg inderdaad Villalibre op de rug, heel anders.

18 januari 2021 om 09:57

De scheidsrechter gisteren was volgens mij toch echt degene die met twee maten aan het meten was. Ongelooflijk, het schop, gepest en getreiter van Bilbao zo onbestraft laten en lekker hun gang laten gaan. Schandalig gewoon. (Terecht rood voor Messi overigens)

18 januari 2021 om 11:50

@rbarcafan zo bleef de kopstoot op frenkie ongestraft.

Zou sowieso bizar zijn mocht Messi meer dan 3 wedstrijden krijgen hiervoor. Kan me nog goed herinneren dat Pepe iemand dood schopte, sloeg en kneep en daarvoor 10 wedstrijden schorsing kreeg of zoiets. Die hadden ze het gehele seizoen niet meer mogen laten spelen. Dit is gewoon frustratie die hem wel een aantal wedstrijden gaat kosten helaas al mag er ook wel eens gekeken worden naar de arbitrage die meerdere obstructies en overtredingen van Bilbao over het hoofd zagen, zoals ook de overtreding van die speler die vervolgens door Messi geslagen werd, geen enkel oog voor de bal en puur en alleen maar de ogen op Messi gericht om hem te blokkeren. (daar moet tegen opgetreden worden) Messi doet geen vlieg kwaad maar nu hij van zich af bijt lagen ze te rollen als een stel mietjes.

18 januari 2021 om 02:47

Dus een speler krijgt een slag in zijn gezicht, maar omdat hij Messi in de wegliep is dat toegelaten? Een speler slaan heeft niks met voetbal te maken, en moet dan ook zwaarder bestraft worden dan spugen op een tegenstander. Heel pijnlijk dat het ideaalbeeld dat jullie van Messi hebben gecreërd op deze manier verder afbrokkelt. Maar net zoals je graag Pepe of Ronaldo hiervoor bekritiseerd, zou het je sieren moest je Messi op dezelfde manier beoordelen. Of deed Ronaldo zo een zaken na een hattrick? Die deed dat ook als alles tegenzat en de tegenstander hem zat te zoeken. Dat geeft je geen reden om zo te reageren.

18 januari 2021 om 09:40

Messi heeft de speler niet op zijn hoofd geslagen, op twitter en reddit is er een betere camerahoek te zien dan deze van verre afstand, en daarin kan je zien dat Messi het schouderblad van Villalibre "slaat" (lijkt er meer op dat hij Villalibre keihard van zich af duwt). https://thumbs.gfycat.com/UnacceptableHandmadeBlowfish-size_restricted.gif

18 januari 2021 om 16:54

Het is inderdaad niet in het gezicht. Ik blijf het wel een slaande beweging vinden, en de vraag is in hoeverre Messi natuurlijk iemand bewust op zijn schouderblad wil slaan (wat mij een vreemde plek lijkt). De beelden zijn ook opgedoken nadat mijn reactie reeds geplaatst werd gisteren, toen het op die beelden nog vol in het gezicht leek.

18 januari 2021 om 19:49

Eens hoor, goed dat je dit erbij haalt. Ik als Real fan vind dat sommige wat door 'slaan'. Het was niet agressief, dus het rapport vind ik correct. Het was meer uit frustratie wat Messi deed. Die gast ging hem blokkeren, Messi rent vooruit en schuift die gast weg met idd een slaande beweging, maar wel zo van ga aan de kant man en niet uit agressie even iemand een vuist verkopen of iets. Ja terecht rood, 2 of 3 matches maar wat sommige overdreven roepen is wel erg veel voor dit.

18 januari 2021 om 09:03

Alles onder 6 wedstrijden zou bizar zijn. Het is gewoon een gestoorde actie. Ook kansloos van jou dta je constant het irritante gedrag van Bilbao als excuus opvoert. Als ik alles wat ik irritant vind in mijn leven op ga lossen met een volle vuist op iemands gezicht dan zit ik de rest van mijn leven vast. Loop je in de weg? Bam, hier heb je een poffert. Snijd je me af op de weg? Hier, een knal voor je kop kan je krijgen.

18 januari 2021 om 10:14

Alleen was het geen knal voor de kop he

18 januari 2021 om 11:51

Het was geen knal op de kop. Was iets lager. Frenkie daarintegen kreeg wel een knal op de kop. Dat bleef ongestraft.

18 januari 2021 om 09:22

Ben je nou serieus? Je gaat een obstructie toch niet met een slaande beweging vergelijken? Je hoeft Messi niet ten koste van alles te verdedigen he. Messi zelf weet dat het rood was en nam dit aan zonder te klagen. Dat hij zich liet gaan had helemaal niks met de overtredingen van Athletic te maken. maar om het feit dat ie 110min geen pepernoot heeft geraakt.

18 januari 2021 om 09:32

Blink / Ja sommige fans hebben een realiteitscheck nodig. Dit had echt niets met voetbal te maken, en soms kan je ook gewoon toegeven dat een actie niet handig was. Hij loopt gewoon met veel frustratie rond, het loopt nit meer zoals voorheen. Echter zo een actie als deze moet echt zwaar bestraft worden, anders gaat iedereen het straks doen. Ik ben kwaad op Koeman dat hij messi vrijuit probeert te spreken, maar ik snap dat Koeman in zo een benarde situatie zit dat het laatste wat hij wil is zijn sterspeler nog een trap na geven

18 januari 2021 om 12:08

Lach me dood dat jij het hebt ove reen realiteitcheck 😂. Jij twist alles omtrent real madrid naar het positieve tot op het punt dat mensen denken dat je dronken bent ofzo. Maar je durft wel naar andere te wijzen. Bah bah

18 januari 2021 om 10:42

Jullie messi fanboys blijven maar excuses verzinnen man man man. Messi kan het gewoon niet meer laten zien wanneer het moet en lost dit op in zijn frustratie door een tegenstander te hoeken. Minimaal 5 wedstrijden schorsen, al niet meer, maar dat zal wel niet gebeuren omdat hij niet in het maagdelijk wit rondloopt.

18 januari 2021 om 11:51

Laten we dat prachtige moment van Sergio Ramos niet vergeten. Doodschop willen leveren aan Messi, Puyol tegen de grond smijten, Xavi in z'n gezicht duwen, etc. Kreeg toen éã©n wedstrijd schorsing En om het af te maken ook de sportiviteitsprijs van het seizoen ervoor. Dit was gewoon rood voor Messi. Een tot max drie wedstrijden schorsing lijkt me voldoende.

18 januari 2021 om 13:05

Precies max 3 wedstrijden lekker tribune zitten. Is niets mis mee

18 januari 2021 om 16:59

Dus je verdediging voor Messi is dat Ramos erger is. Heel vreemd automatisme om meteen Real erbij te halen, als iemand van Barcelona bekritiseert wordt. Terwijl er ook heel veel niet Real fans de actie van Messi beoordelen. Ronaldo kreeg 4 wedstrijden voor een slaande beweging, dus dat de bond niet consequent is is niets nieuws.

Dit noemt men slaan? Ziet er gewoon uit alsof hij erlangs wilde.. beetje trekwerk van Messi, meer niet. Had eerder geel getrokken voor Asier die deed alsof het zijn laatste dag op aarde was

18 januari 2021 om 13:56

Hoe kan je dit geen slaan noemen haha... Het feit dat je 33 likes hiervoor krijgt geeft in ieder geval het aantal onvoorwaardelijke Messi fanboys aan. Het zag er inderdaad uit alsof hij er langs wou en die Asier was verschrikkelijk irritant, maar slaan is en blijkt dus niet de meest efficiënte manier om ongestraft langs je man te komen

18 januari 2021 om 14:18

Het geeft eerder aan dat mensen het met me eens zijn dat dit gewoon geen slaan is. Het geeft ook aan dat mensen het wel een beetje gehad hebben met dit soort aanstellerij in de sport. Mensen reageren overdreven juist omdat het Messi is.

18 januari 2021 om 18:32

Echt he, hij wilde er langs komen en beide spelers deden het tegenovergestelde dus liepen elkaar flink in de weg. Wat duwen en trekken en vervolgens rood voor slaan...

Ja sorry maar hier snap ik niks van. Er geeft gewoon een speler een mep in volle wedstrijd zonder dat daar enige aanleiding voor is (want laten we aub niet gaan doen alsof een tegenstander die lastig doet een reden is om erop te beginnen slaan) en dat is geen “agressie”? Tja dan weet ik het ook niet meer.

18 januari 2021 om 09:27

Liers / Ben het met je eens. Dit soort geweld zie je in bepaalde UFC partijen niet eens. Als je dit niet afstraft gaan meer mensen het doen, en dat is het laatste wat je wil

18 januari 2021 om 09:47

Dat zijn geen ufc partijen dan wat jij bekijkt. Wat ben jij weer aan het overdrijven jongen.

18 januari 2021 om 14:52

''er geeft gewoon een speler een mep in volle wedstrijd zonder dat daar enige aanleiding voor is'' Zonder enige aanleiding? Ben je serieus Lierse? Zie je niet dat Messi wil rennen en dat die verdediger tot 2 keer tegen hem expres aan loopt terwijl de bal aan de andere kant van het veld is? Messi slaat die gast idd van hem af en verdient rood en schorsing maar om te zeggen dat zonder enige aanleiding slaat is gewoon onzin natuurlijk. Waarom rent die verdediger tot 2 keer tegen hem aan terwijl hij niet de bal heeft? Ik wil niks goed praten hoor maar ik had in die situatie hetzelfde gereageerd denk ik. Vooral als je 120 minuten spelers hebt die aan je mogen blijven hangen en trekken zonder geel te krijgen. @inside ''dit soort geweld zie je in bepaalde UFC partijen niet eens.'' Ben benieuwd welke UFC gevechten jij ziet..

18 januari 2021 om 15:20

Dat verklaar ik in mijn stuk erna. Want nee, lastig doen is geen aanleiding voor een mep te verkopen op een voetbalveld naar mijn mening.

18 januari 2021 om 15:35

Je zegt het alsof hij naar die gast loopt en hem een mep verkoopt maar hier is toch duidelijk te zien dat hij die gene gewoon van hem af slaat. Iemand zit in je space zonder dat nodig is, tot 2 keer toe en Messi duwt hem met 2 armen van achter op de grond. Slaat hem niet in het gezicht of iets dergelijk.. Verdediger valt en grijpt vervolgens naar het gezicht. Prima rood geven 2 of 3 wedstrijden schorsen maar niet meer dan dat. Overdreven gedoe van iedereen hier die doet alsof Messi die gast zomaar even een hoek geeft ofso.

Bizar dat Messi hier goed mee wegkomt. Ja ik snap de frustatie wegens de acties van Bilbao, maar niks en dan ook helemaal niks, rechtvaardigt het om iemand keihard in het gezicht te slaan. Dat is geen voetbal, dat is asogedrag en moet je met minstens 5 wedstrijden bestraffen.

Schande als dit waar is. Dithoort niet thuis op het voetbalveld. Ook lekker signaal naar al die jonge voetballers wereldwijd die Messi als voorbeeld hebben. Die krijgen nu te zien dat je iemand mag slaan als ze je irriteren zonder serieuze schorsing te krijgen.

Stel je voor dat het iemand van Atletico Madrid of Real M. was. Dan gingen alle Barca supporters roepen minimaal 10 wedstrijden maar het is nu Messi en alles is begrijpelijk.

18 januari 2021 om 09:30

Senad / So true brother. Ik herinner me nog Cristiano die de scheids een vriendelijk duwtje gaf in El Clasico (1-3 winst Real) en iedereen schreeuwde hier moord en brand. Nu lees ik alleen maar comments dat het allemaal wel meeviel en we niet zo erover moeten zeuren. Ik vind het te ver gaan en ik hou van het Spaanse voetbal en ik vind dat we onze competities moeten beschermen tegen dit soort agressie en geweld

18 januari 2021 om 14:04

Ik herinner me nog Ramos die Suárez voor de ogen van de scheidsrechter een echte volle mep gaf in het gezicht, El Clasico 2017/18 in Bernabeu en er alleen geel voor kreeg. Ik herinner me Marcelo die Messi een elleboog gaf voor de ogen van de grensrechter en er geen overtreding tegen voor kreeg. Ik herinner me Ramos die Messi met een vuist in het gezicht raakt en later ook Vidal een elleboog geeft in het strafschopgebied, zonder beide keren een overtreding weg te geven (met VAR).

Uitstekende beslissing. Een beoordeling of dit een aggressieve actie was is altijd subjectief, dus de scheids mag dat gewoon zelf beoordelen. Een speler die zich tot nu toe altijd voorbeeldig heeft gedragen, krijgt nu de voordeel van de twijfel.

Dit is lastig voor mensen hier om te begrijpen, die allerlei andere spelers opnoemen en 'als' situaties roepen. Feit is dat als je je goed gedraagt, dan bouw je krediet op, en dan wordt je gematst wanneer je een keer eindelijk (na 750 webstrijden) over de schreef gaat.

18 januari 2021 om 09:33

Dus als ik overkom als een lieve jongen dan geef jij mij 5 wedstrijden. Kom ik over als een badguy, krijg ik 10 wedstrijden? Volgens mij is slaan, slaan en is het altijd dezelfde straf. Enige waarin je verschil kan geven is dan nog eventueel een openstaande voorwaardelijke.

18 januari 2021 om 10:23

Ja, het is dezelfde straf. Namelijk een rode kaart.

De schorsing geeft de ernst van de situatie weer. Daarin spelen een hoop factoren mee, en dat is een subjectieve beoordeling, hoe bewust of onbewust reputatie etc meespeelt.

Het zou mij ontzettend verbazen als messi niet voor een wedstrijd of 4 geschorst wordt. Cristiano kreeg voor een klein duwtje tegen de scheidsrechter al 5 duels aan zijn broek. De reden dat ik dit nog zo goed weet is omdat het in nou camp gebeurde (real won 1-3) en de return in het bernabeu was mijn allereerste El Clasico bezoek (2-0 won Real, Benzema en Asensio scoorde). Maar Cristiano deed dus helaas niet mee. Ik kan me niet voorstellen dat ze messi hiermee weg laten komen, dan komen we er ook slecht voor te staan bij andere landen die naar ons kijken

18 januari 2021 om 16:39

Groot verschil met een klap op de scheidsrechter en een klap op een tegenstander. Je raakt de scheids niet aan. Daar is geen enkel excuus voor. Klaar.

18 januari 2021 om 18:04

kijk eens niet vanuit Madrid naar deze kwestie maar vanuit jou voetbalhart.

kijk of er nou geschorst wordt of niet maar als je als speler fysiek sterker bent en je bent de hele wedstrijd niet anders bezig dan obstructies en andere narigheden dan kun je een tik verwachten , wat Messi deed is volkomen logisch en zou ik ook hebben gedaan, wellicht wat harder , had die vent in iedergeval geen oog dicht gedaan. Maar goed bij Barcelona spelen ook geen kerels die de taak op zich kunnen nemen zoals Gattuso, van bommel zouden doen , Ja vidal speelde er maar die moest zo nodig weg van Koeman... Het spel ziet er niet uit ! Frenkie is veel te lief , komt altijd zeer goed uit zijn duels gezien zijn fysiek maar mis iets . Dit Barca oef , is niet eens meer leuk om naar te kijken... Even kijken of er al weddenschappen zijn dat Koeman weg gaat...

Heb gisteravond de hele wedstrijd bekeken. In Nederland klagen we wel eens over de scheidsrechter. Maar als je toch gisteravond kijkt, denk je : wat hebben wij goede scheidsrechters. Vreselijk, wat een verschrikkelijk slechte fluiter. Spaanse scheidsrechters geven gelijk een kaart als je wat zegt, maar voor overtredingen fluiten ze niet. Als ik alleen al zie hoe ze aan Frankie hingen en schopten, mag je toch blij zijn dat die zich beheersen.

jesus een zeer slechte scheidsrechter. Vind het niet gek dat er iemand onder zijn leiding flipt. Niet normaal wat hij allemaal door de vingers zag. Waarschijnlijk sloeg Messi de speler maar wou hij eigenlijk de scheidsrechter slaan want daar raak je echt gefrustreerd van. Spaanse scheidsrechter zijn verreweg de slechtste in europa.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4930 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona5333
4.Sevilla4816
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. de JongMiddenvelder253
PedriAanvaller252
A. GriezmannAanvaller236
L. MessiAanvaller2319
M. BraithwaiteAanvaller212
TrincãoAanvaller203
Jordi AlbaVerdediger222
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3744 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 23 19 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
Laatste voetbalnieuws

Bartomeu weer op vrije voeten; Koeman is geschrokken

Josep Maria Bartomeu is weer op vrije voeten. De voormalig voorzitter van Barcelona, die maandag werd opgepakt in een lopend onderzoek naar onder andere corruptie, heeft het politiebureau op borgtocht mogen...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 2 maart
Als Manchester United het aflopende contract van Edinson Cavani niet verlengt, heeft de spits recht op een bonus van twee miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren