Erik ten Hag verrast met basisplaats Álvarez tegen Liverpool

Dinsdag, 1 december 2020 om 19:32Jeroen van Poppel • Laatste update: 19:41

Erik ten Hag heeft de opstelling van Ajax bepaald voor de uitwedstrijd in de Champions League tegen Liverpool. De oefenmeester verrast door Edson Álvarez een basisplek te geven. De middenvelder speelt met de punt naar achteren en wordt geflankeerd door Ryan Gravenberch en Davy Klaassen. Dusan Tadic is de spits van Ajax. De aftrap is om 21.00 uur.

Wil je de wedstrijd LIVE kijken? Dat kan vanaf 20.30 uur op Voetbalzone.nl!

Doordat Ten Hag teruggrijpt naar een opstelling met Tadic in de spits, komt een plek in het elftal vrij voor Antony, die samen met David Neres de vleugelposities van Ajax bezet. Lassina Traoré verhuist naar de bank. Tegen FC Emmen (0-5 winst) kreeg Neres nog rust, al speelde hij uiteindelijk meer dan een half uur als invaller. Daley Blind en Nicolás Tagliafico namen in Drenthe helemaal geen deel aan de wedstrijd, maar zijn nu terug in de basis. Doelman André Onana vindt voor zich onder meer Noussair Mazraoui, tegen Emmen nog spelend als gelegenheidslinksback, aan de rechterkant van de verdediging.

Door de basisplaats van Álvarez is er geen plek voor Zakaria Labyad. Ajax behoudt ongeacht het resultaat tegen Liverpool uitzicht op overwintering in de Champions League. Mochten de Amsterdammers onderuit gaan op Anfield, dan nog kunnen ze zich bij een zege op Atalanta in eigen huis plaatsen voor de volgende ronde. Mocht Atalanta dinsdagavond zelf winnen van FC Midtjylland, dan is Ajax alleen gebaat bij een zege tegen Liverpool; een punt levert dan niets op. Ten Hag verklaarde maandag op de persconferentie dat de tussenstand van het duel in Bergamo in de gaten gehouden zal worden door Ajax.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Klaassen, Álvarez, Gravenberch; Antony, Tadic, Neres.Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door cas1)

Voorhoede zoals iedereen wilt. Nu knallen!!

Ik snap het wel gezien de counter van Liverpool maar ben wel benieuwd hoe hij zich voetballend gaat houden.

1 december 2020 om 19:42

Vind het eerlijk gezegd wel een logische keuze. Hierdoor heb je je beste spelers voorin staan, waar bij Liverpool de minsten achterin spelen. Anthony, Neres en Tadic kunnen het die jongens heel moeilijk maken. Als Alvarez gewoon de ballen gaat inleveren bij de spelers die er wat mee kunnen dan komt dat wel goed.

1 december 2020 om 19:53

ten Hag lijkt dit seizoen helaas, naar mijn mening (en die van veel andere Ajacieden), Martinez steeds te passeren voor Alvarez. Martinez deed het prima vorig jaar, maar mag dit seizoen alleen als CV op komen draven. Of mogelijk wil EtH, Gravenbergh per se aan de linkerkant houden waardoor hij automatisch uitkomt bij de rechtsbenige Alvarez. Ik stel mezelf dan weer gerust met de gedachte dat Kudus in januari waarachijnlijk weer bij sluit. Wat een wereld team staat er dan zeg.

1 december 2020 om 20:16

Lapaloma helemaal eens, al jaren vorig jaar nog een sterkhouder op het middenveld. Snap er ook niks van!

1 december 2020 om 20:17

Ten Hag ziet de spelers elke training dus hij weet hoe ze presteren. De laatste keer was Martinez niet geweldig. Sterker nog, hij was de slechtste op het veld.

1 december 2020 om 20:48

Een logische keuze? Die Alvarez heeft bijna al een maand geen wedstrijd in het eerste gespeeld, en heeft 20 min +- meegedaan tegen die Denen. Het is een beperkte voetballer, en Labyad was in vorm.

Nee hoor, voor mij zeer onlogisch.

1 december 2020 om 19:50

Opzich een logische keuze idd. Alleen zie ik persoonlijk altijd liever Martinez. Die vind ik net even iets feller en ook aan de bal beter.

1 december 2020 om 20:06

Wat bedoel je met voetballend? A;varez is geen spelverdeler, geen man die in het strafschopgebied moet opduiken, maar hij heeft een goede techniek, ziet het spel en kan verdedigen als man voor de laatste vier

1 december 2020 om 20:37

Heeft een goede techniek??? Zijn basistechniek is echt belabberd. Slechte aanname, slechte pass.. Voetballend is het gewoon niks.

1 december 2020 om 20:43

En dat breekt je vandaag op in de omschakeling, ik voorspel te trage, foute passes. Slechte aannames en keuzes

1 december 2020 om 20:53

Heb je hem tegen Neerland gezien?

1 december 2020 om 20:37

Alvarez houdt t spel op in balbezit, ik zie m liever niet in de basis.

1 december 2020 om 20:54

Dat is vanavond ook de bedoeling. Hij moet inleveren bij Gravenberch, die moet meer naar voren kunnen ballen met de zekerheid dat iemand het fort bewaakt

1 december 2020 om 20:38

Hoe komt het dat je nog benieuwd bent naar zijn voetballende kwaliteiten? Die heeft hij niet, dat is bekend..

We kunnen hem wel weer gelijk afbranden, maar ik heb goede hoop

1 december 2020 om 19:56

Had idd in die rol dan liever martinez, maar ok. Die wedstrijd tegen vitesse voor hij rood kreeg klapte hij er aardig op. Ben benieuwd

Deed het echt niet slecht de keren dat ie inviel, maar het is natuurlijk totaal geen middenvelder.. Toch laat ik me graag door hem verrassen. Come on boyssss

1 december 2020 om 19:44

Wij zijn natuurlijk geen trainers maar wat ik niet begrijp is dat Martinez die vorig jaar een veel betere indruk maakte als middenvelder dan Alvarez nu ineens niet meer gezien wordt als middenvelder en Alvarez die niks heeft wat een middenvelder moet hebben wel daar wordt opgesteld

1 december 2020 om 19:57

Enige reden die ik kan bedenken is dat Alvarez meer body heeft en beter kan koppen dan Martinez. Voetballend en qua handelingssnelheid scheelt het echter 2 niveau's tussen de twee Zuid-Amerikanen

1 december 2020 om 20:08

Martinez is back up voor Blind of Tagiliafico
Alvarez is goed als slot op- de deur- vlak voor de verdediging

Neres & Anthony, zin in!
Alvarez vind ik dan weer wat minder verrasend.

Duidelijk rol voor Alvarez; ballen afpakken en inleveren. Ben heel benieuwd hoe dit gaat aflopen.

1 december 2020 om 19:47

Ik denk dat hij de uitzakkende spits moet pakken, zodat het centrum kan blijven staan en er geen gaten ontstaan voor hun vleugelaanvallers om in te duiken.

1 december 2020 om 19:53

Daar ga ik inderdaad ook vanuit. Net zoals in de 1ste wedstrijd toen Blind vol op Firmino zat.

Haha Wolterx melde het vanmiddag al! Benieuwd wat hij voetballend kan, zeker gezien het enorme druk wat Liverpool normaal zet. Droomaanval, als die 3 het op hun heupen krijgen zie ik kansen. Lekker wedstrijdje zonder druk eigenlijk, je hebt niks te verliezen, aangezien we de volgende hoe dan ook moeten winnen. Geen schorsingen en blessures is misschien wel het belangrijkste vandaag 😅

1 december 2020 om 19:44

soms denk ik dat Wolter stiekem Sjaak Swart is...

Viel sterk in tegen Midtjylland en wel een versterkt middenveld zo, Alvarez puur daar om ballen af te pakken en in te leveren bij Ryan en Davy. En de gedroomde voerhoede uiteraard! Erg benieuwd, come on Ajax!

1 december 2020 om 19:44

Durf je al een voorspelling te doen, Sander?

1 december 2020 om 19:47

Pfoe, ik ben nooit zo van de voorspellingen maar hoop op een spektakelstukje, laat ik dan voor 2-3 gaan, puur op hoop wat jij?

1 december 2020 om 19:49

Haha zou mooi zijn. Gezien ze met hun 3e keeper spelen, die dus nog slechter is dan Adrian, ga ik uit van een 0-2 😜.

1 december 2020 om 19:50

Hahah dat zie ik nu ook ja! Da's een leuke meevaller hopelijk kan ie er niet zo veel van!

1 december 2020 om 19:53

Aanval van L:iverpool scoort geen enkele keer ? Ik ga toch voor een 4 - 2 overwinning voor Liverpool, een leuke wedstrijd met veel doelpunten. Eigenlijk spelen we vandaag toch voor spek en bonen, gewoon winnen van Atalanta thuis en je bent er.

1 december 2020 om 20:53

Nee nee, ‘gewoon’ 1-2, we pakken ze! Als je Alvarez in 2021 kan vervangen door Kudus hebben we echt een monsterlijk elftal!

Als hij centraal speelt en Blind op het middenveld speelt snap ik het wel want dan gat hij Blind met Firmino laten meelopen. Maar als Alvarez op het middenveld speelt snap ik het niet.

1 december 2020 om 19:49

Ik denk Jota ipv Firmino en daar gaat Alvarez dan achteraan.

Waarom is Martinez zo uit de gratie tegenwoordig? Vond ik vorig jaar echt heel goed (beter dan Tagliafico zelfs) en kan toch ook gewoon op 6?

1 december 2020 om 19:45

Als middenvelder staat hij op dezelfde positie als Gravenberch. Dus die plek valt af, en als CV is hij minder dan Blind. Ideaal om er bij te hebben want het is inderdaad echt een goeie speler.

1 december 2020 om 20:02

Martinez is meer een 6 en Gravenberch een 8 dus die hoeven niet op dezelfde positie te staan. Ten Hag kiest gewoon vaak voor Klaassen. Zoals hier zou ik Martinez alleen wel boven Martinez kiezen.

1 december 2020 om 20:20

Je zou Martinez boven Martinez kiezen? Neem aan dat je Alvarez bedoelt?

Verrassend is dit niet echt, is een logische keuze ten opzichte van Labyad. Zeker in deze wedstrijd kan ik hier mee leven.

Mochten de Amsterdammers onderuit gaan op Anfield, dan nog kunnen ze zich bij een zege op Atalanta in eigen huis plaatsen voor de volgende ronde. Mocht Atalanta dinsdagavond zelf winnen van FC Midtjylland, dan is Ajax alleen gebaat bij een zege tegen Liverpool; een punt levert dan niets op. Dit stuk klopt van geen kant.

1 december 2020 om 19:49

Is wel heel vaag omschreven inderdaad. Wat ze denk ik bedoelen is: Met een zege op Liverpool halen we nog een voordeel (namelijk dat een 0-0 of 1-1 gelijkspel tegen Atalanta ook genoeg is). Als Atalanta vanavond wont en Ajax speelt gelijk hebben we daar precies niks aan. Verliezen en gelijkspelen is lood om oud ijzer, schieten we niks mee op (buiten de uefa ranking punten).

1 december 2020 om 19:50

Nee ik moest het 10x lezen en met de stand erbij snap ik het nog niet. Als Ajax wint hebben ze genoeg aan een punt, 1-1 of 0-0 i.i.g., in alle andere gevallen moeten ze winnen van Atalanta. Of je moet gaan scenario denken, maar dit zijn de 2 meest logische scenario's.

Prima het is zo meer een 5-2-3 met tadic die zakt verdedigers mee trekt zodat de buitenspelers overheen kunnen gaan.

Kelleher.... gefeliciteerd Ajax

Logisch dat Ten Hag kiest voor de meer verdedigende Alvarez. Al is dat niet mijn favoriete middenvelder, maar af en toe speelt hij wel eens een degelijke wedstrijd. Hopelijk vanavond ook.

Gun het Edson wel! Hopelijk weet ie een mooie wedstrijd af te leveren. Verder hoop ik op een goede wedstrijd van Perr, zou mooi zijn. Verwacht gelijkspel of anders winst.

Mooie wedstrijd om te experimenteren. Winnen of verliezen het maakt niet uit. Wedstrijd tegen Atalanta moet je sowieso winnen.

Als Alvarez de kans moet krijgen, dan aub gewoon nooit op het middenveld. Met zijn gebrek aan voetballend vermogen ga je vanzelf sneller achteruit lopen. Dan kan je op papier wel verdedigender staan maar je snijdt jezelf ook in de vingers. Ik hoop dat ik het mis heb, en wellicht geeft het blind wel meer ruimte zich opbouwend te bemoeien. Het maakt me eigenlijk nog niet zo veel uit zolang we maar winnen.

Verassende maar wellicht weloverwogen keus voor de storende factor bij opbouw Liverpool.

Mooie opstelling. Voorin spelers die de verdediging van Liverpool handen vol werk kan bezorgen, Edson die het verdedigend werk op het middenveld oppakt zodat de2 anderen zich ook met de aanval kunnen bezighouden. Mooi ik heb er een goed gevoel bij.

Als je dan met een verdedigende middenvelder wilt spelen, doe dan Martinez. Die speelde vorig jaar geweldig als 6. Is feller, sneller en beter aan de bal dan Alvarez. En ja dit jaar is Martinez nog niet geweldig als hij speelt maar dat komt vooral omdat ie achterin wordt opgesteld.

Hij wil het scorend vermogen van Klaassen dus beter benutten. Alvarez is het slot op de deur vanavond
Niet slecht bedacht. Gaat Liverpool toch druk zetten dan kan Klaassen beter verdedigen dan Labyad.

Ik kan mee heel goed voorstellen dat dit als een soort generale voor de wedstrijd tegen Atlanta wordt gezien, met een sterk defensief blok, een balvaste spits en 2 snelle spelers voorin. Deze wedstrijd winnen is mooi meegenomen maar zal niet iets wezenlijks veranderen aan het uitgangspunt van de wedstrijd tegen Atlanta, zelfs als ze verliezen van Midtjylland. Ajax moet die wedstrijd minimaal 1 keer scoren en het achterin zoveel mogelijk dicht houden, dan zijn ze door.

Zou sowieso altijd met de punt naar achteren moeten spelen, maar Alvarez begrijp ik niet helemaal t.o.v. Martinez

De punt naar achter is toch meer des Ajax en vooral des Cruijff. Maar eerlijk Martinez heeft toch bewezen die rol beter in te vullen? Vooral aan de bal. Alvarez oogt nooit comfortabel aan de bal. Draaicirkel van een vrachtschip en wendbaarheid van een olifant. Heeft alleen lengte maar zelfs in de lucht zie ik hem regelmatig luchtduels verliezen. Ik moet wel zeggen dat ik hem met Mexico in de Arena als enige verdedigende middenvelder wel goed vond spelen, dus wie weet.

Ik vind dit op voorhand een uitstekende beslissing van TH, helemaal als Liverpool aanvalt kan hij terugzakken tussen Schuurs en Blind in. Overigens vind ik hem nog steeds meer een centrale verdediger dan een defensieve middenvelder.

Kan iemand mij uitleggen wat men nou zo goed vind van Neres? Los van die 3 wedstrijden in de CL in dat topseizoen zie ik het namelijk niet. Ik vind het oprecht een erg matige vleugelspeler. Ik zie jullie mening graag tegemoet

Godver, alweer op een debiele manier een tegendoelpunt en verliezen. Zo kom je er niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.Vitesse4119
3.PSV4024
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper180
Q. PromesAanvaller186
D. TadićAanvaller189
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

42 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles

In de wandelgangen

Maandag 25 januari
Na Bayern München heeft ook Borussia Dortmund belangstelling voor Florian Neuhaus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren