Naam van Nederlandse opvolger voor Onana genoemd bij FOX Sports

Zondag, 29 november 2020 om 10:44Chris Meijer • Laatste update: 10:57

André Onana wordt al langere tijd gelinkt aan stap omhoog, maar staat voorlopig nog altijd onder contract bij Ajax. Marciano Vink stelt in het programma Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports dat het voor de 24-jarige doelman ‘wachten is tot er een plekje vrijkomt’. Mocht Onana vertrekken, moet Ajax volgens Hans Kraay junior Joël Drommel van FC Twente aantrekken als zijn opvolger.

Onana beleefde zaterdag geen drukke avond tijdens de wedstrijd tegen FC Emmen, die Ajax met 0-5 won. FOX Sports toonde beelden waarop te zien was hoe Onana er alles aan deed om zichzelf warm te houden. “Ja, ik zag die beelden, hè. Hij heeft een half dansje gedaan rond de middencirkel”, geeft Vink te kennen. “Het is lastig. Toch moet hij scherp blijven voor dat ene schot. Uiteindelijk krijgt hij er één. Hij heeft alle ledematen gerekt, de samba. Het is gewoon negentig minuten jezelf vermaken.”

“Ik kan mezelf voorstellen dat hij denkt: doe mij maar even een club in Engeland of Italië na dit soort wedstrijden”, zo haakt presentator Milan van Dongen in. “Het probleem is dat 99 procent van de buitenlandse topclubs voorzien zijn”, reageert Vink. “De Donnarumma’s, je hebt zoveel topkeepers. Ik denk dat Ajax super blij mag zijn dat ze een wereldkeeper hebben. Het is wachten tot er een plekje vrijkomt. En dat ze dan ook nog jou in beeld hebben en jij in de Champions League fantastische reddingen maakt, want zo werkt het.”

“Dan hebben ze de volgende keeper al klaar, hè. Joël Drommel wordt de opvolger van Onana”, gaat Kraay daarna verder. Vink vraagt wat Ajax dan moet doen met Kjell Scherpen, die ruim een jaar geleden werd overgenomen van FC Emmen. Kraay: “Ik denk niet dat hij ooit de nummer één van Ajax wordt. Drommel is klaar om de opvolger van Onana te worden. Dat roep ik maar, op eigen titel.” Vink stelt dat het niet ‘in het beleid van Ajax zou passen’ als Scherpen opzij wordt geschoven. “Die is voetballend niet goed genoeg? Dat weet ik niet, hij heeft zichzelf enorm ontwikkeld.”

De eveneens aanwezige Gertjan Verbeek werkte bij FC Twente samen met Drommel. “Ik werd toentertijd bekritiseerd dat ik bij Twente heel snel de keeper eruit deed. Drommel was op een zijspoor beland, maar die heb ik er weer ingezet. Je kon op de training duidelijk zien wie er de betere keeper was. Ik moet zeggen dat Jorn Brondeel toen heel erg stijf stond van de zenuwen, dat helpt ook niet mee. Drommel is gewoon een hele goede keeper, maar hij moest gewoon vlieguren maken. Links en rechts legt hij de ballen heel makkelijk weg.”


Poll

Moet Ajax Joël Drommel halen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door janta)

Als ze een keeper uit Nederland halen is dit de beste optie. Scherpen speelt nu nagenoeg niet en denk dat ie er nog lang niet klaar voor is.

29 november 2020 om 10:55

Onna maakte in het begin ook fouten en kijk wat hij geworden is. Ook cillissen begon in jong ook hij had het moeilijk. Dus ik zeg gewoon scherpen de kans geven

29 november 2020 om 10:59

Scherpen word gewoon eerste keeper na Onana. Is echt veel beter geworden laatste jaar. Heb alle vertrouwen in hem en geloof niet dat ze nog geld gaan uitgeven aan Drommel die niet aantoonbaar beter is.

29 november 2020 om 11:19

Dan raad ik jou aan om je meer te verdiepen in de KKD. Uit je antwoord blijkt dat je maar wat zegt, zonder daadwerkelijk op de hoogte te zijn van de kwaliteiten van Scherpen. Doet het zeker naar behoren bij JongAjax

29 november 2020 om 11:52

Denk je dat? Drommel zijn weg was dat ie 2 jaar geleden uitblinker was in de kkk divisie met twente. Jaar erna speelde ie prima (niet top) bij twente en dit jaar zet ie het door... denk dat scherpen gewoon 2 jaar achter loopt op drommel en daardoor volgend jaar never onana kan en gaat vervangen. Hoe goed ie het ook doet in de kkk divisie. Maar ik heb dan ook geen Ajax bril op en ben neutraal (qua club) in deze...

29 november 2020 om 12:14

Drommel zijn prestaties worden ook wel wat overdreven. Op de lijn een goeie keeper, maar bij een hoge bal vanuit een hoekschop of vrije bal vangt hij nog geen skippybal. Bij Ajax zien ze Scherpen elke dag, dus als hij de kans krijgt volgend jaar zijn ze wel van hem overtuigd. Moet Onana eerst een andere club vinden.

29 november 2020 om 12:14

Dolledeen. En Onana maakte het jaar voordat hij eerste doelman bij Ajax 1 werd grotere blunders in Jong Ajax dan Scherpen momenteel maakt. Hij loopt dus voor op de Onana die zijn debuut in Ajax 1 maakte? Zie je hoe simplistisch je geheel neutrale vergelijk is?

29 november 2020 om 12:29

ik vind een Onana vergelijken met keepers uit Nederland wel appels en peren.
vanuit een ander land, nu valt het mee dat hij al wel naar Spanje was, zich aanpassen aan het Nederlandse voetbal en klimaat. Scherpen en Drommel moesten zich alleen aan de club aanpassen.

29 november 2020 om 12:32

Simplistisch, ik zeg gewoon dat drommel 2 jaar verder is dan scherpen. Ik zie meer potentie in drommel dan in scherpen, ajax wil graag een meedoet allende keeper en daar is drommel zowiezo een stuk beter in dan scherpen... ik kan nog wel even doorgaan (buiten de hoge ballen) en zie ook dat ik jullie toch niet overtuig... we gaan binnenkort zien wat jullie clubje gaat doen.... maar mijn gevoel zegt dat scherpen het niet gaat worden....

29 november 2020 om 13:26

Ik zie scherpen nooit keepen. Drommel prima lijn keeper net als Onana. Laatste is ook niet heel sterk bij hoge ballen. Zit vaak mis. Dus wat dat betreft zou Drommel geen probleem zijn.
Mijn idee is Scherpen gewoon de beker te laten keepen. Kijken hoe ver hij werkelijk is

29 november 2020 om 12:43

Scherpen speelt om de week, en laat zien steeds betrouwbaarder te worden. Denk dat ze beter hem door kunnen schuiven ipv Drommel halen. Op de lijn een goeie keeper met zijn reflexen, maar verder beperkt. Lekker bij Twente laten, zit daar op zn plek.

Ja dan kan je dus net zo goed Scherpen voor de leeuwen gaan gooien. Die doet het momenteel prima bij Jong en ik verwacht geen groot potentie verschil tussen die twee.

29 november 2020 om 10:58

Prima vind ik overdreven, Kotarski keept vaak (ook waardeloos) en als Scherpen speelt en een beetje onder druk staat is het billenknijpen hoor.

29 november 2020 om 11:21

Rannio. Klopt ze spelen om en om omdat ze beiden speeltijd nodig hebben, iets wat Scherpen (mijn inziens terecht) niet handig gedaan vond door Ajax. Met 2e gedeelte van je stuk ben ik het oneens, ik vind hem veel stabieler en beter geworden.

29 november 2020 om 11:55

Ach ja. Onana was bij Jong Ajax af en toe ook billenknijpen. Zelfs in het eerste had hij momenten waar hij onder druk wel eens een fout maakte. Bijvoorbeeld uit bij Groningen met Linssen, alhoewel dat in mijn ogen een overtreding was maar afijn. Dat soort dingen zie je nu vrijwel niet meer bij hem. Ervaring opdoen is dus funest voor Scherpen. Hoe meer hij gaat spelen, hoe meer dat ook uit zijn spel zal gaan.

29 november 2020 om 12:20

@SuperNico, Nijhuis heeft na die bewuste wedstrijd bij VI toegegeven dat hij het doelpunt van Groningen af had moeten keuren vanwege een overtreding. On topic: ik denk ook dat Scherpen volgend jaar Onana gaat vervangen. Hij is beter geworden en ik denk niet dat Ajax geld in een andere jonge keeper gaat steken voordat ze de huidige een kans hebben gegeven.

29 november 2020 om 11:00

Gaat ook gebeuren. Scherpen word komend seizoen 1ste keeper als Onana vertrekt. @rannio: je hebt duidelijk niet veel naar Scherpen gekeken. Speelt juist heel stabiel laatste jaar bij JA er staat echt iemand in de goal. Bij Kotarski heb je wel gelijk dat gaat hem niet worden maar Scherpen wordt de volgende 1ste keeper van Ajax.

Ajax kennende halen ze Cillissen terug. Dat zou wel bij het beleid passen van oude spelers terug halen.

29 november 2020 om 11:11

Zou ik niet doen, Cilissen is sterk in een verdedigende elftal. Hij wordt snel boos en teleurgesteld als hij te weinig steun krijgt. Juist die keeper moet er uitstralen dat hij er is / staat en de uitstraling heeft van zo veel rust.

29 november 2020 om 11:39

'sterk in verdedigende elftallen'? Je verzint het ter plekke zeker? De criteria door voetbalzoners worden steeds creatiever, of probeer je een alternatieve reden te verzinnen voor: 'zijn kop staat me niet aan'.
Cilissen heeft zich bewezen bij Ajax en heeft indruk gemaakt bij Barcelona als speler die zonder enige vorm van ritme wel een hoog niveau kan halen tijdens zijn spaarzame kansen. Beide elftallen typeer ik verder dan 'verdedigend'. Bij het meer counterende (bedoel je dit met verdedigend?) Valencia heeft hij het een stuk moeilijker om nummer 1 te worden.

29 november 2020 om 13:17

@29er ik zie het echt niet in Cillessen en zo overdreven goed vond ik hem nou ook weet niet bij Barca. hij mist lengte en uitstraling en op hoge ballen en afstandsschoten vind ik hem altijd erg onzeker wat ook vaak resulteert in fouten bij hem. een penalty stopt hij ook nooit maar dat heeft denk ik te maken met zijn gebrek aan uitstraling. ik denk dat niemand zenuwachtig wordt als Cillessen op goal staat

29 november 2020 om 13:48

Dan kan Scherpen 2e keeper worden want hij is nog jong.

Drommels, Drommels en nog een Drommels. Ik denk niet dat Ajax voor een jonge keeper als vervanger van Onana gaat. Drommel is wel een goede keeper, kan meevoetballen en er zit nog rek in. Echter moet je nog maar zien hoe die stap omhoog gaat vallen. Op dit moment met de portemonnee van Ajax zie ik ze eerder uit de Duitse middenmoot een degelijke keeper halen als Onana ervoor kiest om te gaan.

Buiten dat dit is natuurlijk gewoon Hansie die iets randoms roept. Wat op niets gebaseerd is.

Drommel is zeker in potentie een zeer goede keeper, maar vraag me dan af waarvoor Ajax afgelopen jaren heeft geïnvesteerd in de keepers. (scherpen en contractverlenging Kotarski)
Ben natuurlijk van mening dat Ajax altijd voor het beste en haalbare moet gaan. Drommel doet het nu ook sinds dit seizoen goed en zoiets kan Scherpen ook nog wel doen.
Als je hem haalt denk ik wel dat er een mooie concurrentie strijd ontstaat en samen met Stekelenburg, krijg je een mooie gezonde strijd waarbij de beste speelt..

29 november 2020 om 11:26

Drommel doet het al 2,5 jaar goed. En mentaal ijzersterk als je zag hoeveel bakken stront hij gehad heeft. Gaat een grote worden, ben ik blind van overtuigd. Ik heb niet veel betere gezien in onze Veste. Ook Boschker en Michaylov vond ik minder.

29 november 2020 om 11:41

Met Boschker helemaal eens, ook omdat het bij hem bij iedere terugspeelbal weer billenknijpen was. Michaylov was ik wel gecharmeerd van.

29 november 2020 om 11:48

Michaylov kon echt geweldig keepen als hij daar zin in had. Met de juiste mentaliteit was dat echt een klasbak geworden. Daar ben ik van overtuigd.

Drommel doet het goed dit seizoen bij FC Twente, maar ik hoop eigenlijk dat Ajax Scherpen doorschuift als Onana vertrekt.

Bij FC Emmen was ik nooit echt een fan van Scherpen en ik begreep ook niet echt waarom Ajax hem aantrok, maar het afgelopen en dit seizoen bij Jong Ajax vond ik hem telkens gewoon een prima indruk maken en idem dito geld in de voorbereiding bij Ajax 1, toen Scherpen ook minuten kreeg.

Hij heeft zich echt wel prima ontwikkeld en hopelijk kan hij deze stijgende lijn vasthouden. Dan heb ik liever dat Ajax Scherpen kansen geeft, dan iemand als Drommel binnenhaalt.

29 november 2020 om 12:55

Helemaal mee eens, Scherpen doet het dit seizoen prima en daarnaast geeft het aantrekken van een jonge keeper als Drommel ook totaal geen zekerheid of hij het niveau en de druk aankan. Nee laat dan maar de keeper van Jong doorstromen die het prima doet, want als er een positie is waar Ajax de laatste 15? jaar telkens goed spelers van laat doorstromen naar het eerste dan het is wel de keeper.

Hoe Drommel zich de laatste twee jaar helemaal terug geknokt heeft is toch wel om te prijzen. Ik denk dat hij mentaal wel sterk genoeg is om de stap te maken. Ik denk ook niet dat hij veel geld zal kosten gezien zijn aflopend contract en de precaire financiele situatie van Twente. Ik denk dus dat hij prima de concurrentie met Scherpen kan aangaan om eerste keeper te worden. Echter wel indien Onana vertrekt. Dat laatste is ook altijd maar speculeren.

29 november 2020 om 11:27

@Ajax/barca Ik zie liever dat Scherpen de kans krijgt. Maar mocht kans zijn dat Drommel gratis aangetrokken kan worden en aantoonbaar beter is, dan zou goed zijn om Scherpen gelijk te verhuren aan Twente. Maar beste zou zijn als een AZ een Drommel haalt als opvolger Bizot. Dan heeft Feyenoord Bijlow, Ajax Scherpen en AZ Drommel. Goed voor Oranje.

Drommel naar Ajax , Scherpen naar Twente met een zak geld toe.
Dat is ook nog een optie , Drommel kan die stap makkelijk aan.
Als extra voordeel, het is nog een vrij jonge kerel en kan eigenlijk alleen maar beter worden in een sterkere omgeving.

29 november 2020 om 11:16

Zou ik niet doen gewoon Scherpen opstellen dat word gewoon echt een topper is nog jong en echt vooruit geschoten laaste jaar bij Ajax en zie in hem ook een keeper voor Ajax 1 in de nabije toekomst.

29 november 2020 om 11:23

Dat is geld weggooien. Scherpen is in potentie echt niet minder dan Drommel.

29 november 2020 om 11:46

Andere mogelijkheid is bijvoorbeeld Drommel erbij halen en met Scherpen zodoende minimaal twee gelijkwaardige keepers te hebben. Dat zou voor Ajax nog beter zijn.

29 november 2020 om 11:54

Zak geld toe can Twente naar Ajax of van Ajax richting Twente? Zoals je het nu beschrijft verwacht je dat Ajax een speler en geld richting Twente stuurt voor een transfervrije speler?

29 november 2020 om 12:12

Twente en Drommel gaan verlengen. Dat staat op de planning.

Ik denk dat ze nog steeds bij Bizot uit zouden kunnen komen. Na een slecht begin is hij weer aardig op niveau aan het komen, met vorig seizoen nog in het achterhoofd is dat dus de beste optie, Drommel zou wel goedkoper zijn, maar Bizot heeft als de ervaring van 3 wedstrijden in de week en meer ervaring.

29 november 2020 om 11:50

Ik denk niet dat Ajax nog snel bij AZ aanklopt. AZ zal zeker bij Ajax een schepje bovenop de vraagprijs doen (hebben ze overigens het recht toe) want zien Ajax als concurrent en zijn afgelopen seizoen uiteindelijk door Ajax bestolen van CL voetbal. Daar komt bij dat je met Scherpen al een prima alternatief hebt en Drommel mogelijk transfervrij aangetrokken kan worden. Geen enkele reden dus om aan Bizot te denken imo.

29 november 2020 om 12:15

Drommel zie ik nog wel bijtekenen zodat Twente een geldbedrag kan krijgen

Ajax moet livakovic oppikken bij dinamo zagreb. 25 jaar, nummer 1 van kroatie en een erg goeie keeper. Verwacht dat hij een miljoen of 7 kost

Beetje onzin bericht dit. Ze gaan Scherpen gewoon voor de leeuwen gooien. En terecht ook trouwens.

Ajax heeft de opvolger van Onana al lang in huis. Sinds zijn komst wordt Scherpen beetje voor beetje opgeleid en gevormd om de nieuwe keeper van Ajax te worden. Het zou geld verspilling zijn om iemand aan te trekken. Geef Scherpen net als Onana in de tijd gewoon een kans.

Hoe goed Drommel zich ook bewijst de laatste tijd bij Twente verwacht ik niet dat Ajax deze doelman gaat aantrekken Ze hebben niet voor niks Scherpen aangetrokken dus verwacht eigenlijk niks anders dan dat Kjell de nieuwe eerste doelman van ajax gaat worden bij een vertrek van Onana

Drommel is 23 jaar en Scherpen 20 jaar. Je kan Drommel halen en dan kunnen die 2 het uitvechten.
Heb je ook nog eventueel Stekelenburg en Kotarski achter de hand.
En dan heb je ook nog Raatsie van 18 jaar.
Genoeg keuze dus.

Tja Onana is gewoon niet meer vast te houden, die gaat straks een nieuw avontuur in.
De ex keeper van Emmen is en blijft een mooie stand-in. Je moet altijd kwaliteit, jong, achter de hand hebben. Drommel is mooi bij Twente klaargestoomd en kan direct aan de bak bij Ajax en Nederlands elftal. Die kerel groeit ieder seizoen, als hij goed gecoacht wordt heeft Nederland hier vele jaren plezier van. By far het beste alternatief

Daarnaast zou natuurlijk een win win situatie kunnen opleveren net als met Danilo die het fantastisch doet, dat Scherpen verhuurd wordt aan Twente, zodat die toekomstig weer kan aansluiten bij Ajax. Toch een briljante constructie

29 november 2020 om 13:55

Alsof scherpen dan niet zoiets heeft van hoezo dit dan nu weer

Dan weten de heren van Foxsport meer dan Ajax TD Marc Overmars.

Alsof Onana de enige is die dat soort gedachtes zou kunnen hebben na zo’n wedstrijd. Elke keeper denkt dan WTF doe ik hier

Net zoals dat met bijvoorbeeld Schuurs en Gravenberg nu gebeurt zal dat hopelijk ook met Scherpen gebeuren. Een serieuze kans geven in het eerste. Drommel doet het prima maar in Scherpen is veel geïnvesteerd. Hij keept zeker niet slecht bij Jong. Ajax moet echt jeugd blijven doorschuiven, dat is waar de club voor staat. Scherpen verdient dat ook vind ik.

Wat moet Ajax met Drommel als ze Scherpen en Kotarski al hebben die nooit voor Ajax zullen gaan keepen als eerste keus.. Zelfde niveau als Drommel. Dus gewoon Cillessen of Krul terug halen mocht Onana vertrekken.

Hans Kraay heeft ook niet altijd gelijk, denk aan Dennis Johnson. Het talent volgens Hans, wat is er van terecht gekomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3844
2.Feyenoord3520
3.Vitesse3515
4.PSV3420
5.AZ3115
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Q. PromesAanvaller166
D. TadićAanvaller169
L. TraoréAanvaller117
A. OnanaKeeper160
D. KotarskiKeeper00
N. TagliaficoVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

71 fans
Keeper, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 16 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
2016/2017 Ajax 32 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Drommel niet verrast door zoveelste vraag over spelen in Amsterdam

Joël Drommel is waarschijnlijk bezig aan zijn laatste maanden in dienst van FC Twente. De inmiddels 24-jarige doelman verklaarde na de 1-3 nederlaag tegen Ajax van donderdagavond dat hij klaar is...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren