‘Van die drie zijn Erik ten Hag en Arne Slot nu onhaalbaar’

Zondag, 8 november 2020 om 08:43Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:55

Voor FC Utrecht staat zondag een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen op het programma: de visite van Ajax aan de Domstad. De haat voor de Amsterdammers zit diep bij de aanhang en wordt van generatie op generatie doorgegeven. Gregoor van Dijk, ooit recordhouder rode kaarten in de Eredivisie, is van mening dat FC Utrecht zich minder moet laten leiden door sentimenten als men daadwerkelijk een aanval wil doen op de Nederlandse top. “Ik geloof erin dat FC Utrecht nog een stap kan maken.”

“De kunst is om op de juiste manier met alle emoties om te gaan”, meent Van Dijk, die tussen 2006 en 2010 voor FC Utrecht speelde, in gesprek met de NOS. “Als het draait, word je extra gemotiveerd door de supporters. Maar als het niet loopt bij de ploeg, is deze wedstrijd onder de aanhang nog veel belangrijker. Dan neemt de druk van buitenaf alleen maar toe. Die steun van de supporters mis je wel. Dat merk je zeker in zo’n wedstrijd.”

FC Utrecht is teleurstellend aan het seizoen begonnen. Het team verzamelde slechts negen punten uit de eerste zes duels en de achterstand op de top drie van de ranglijst van de Eredivisie is nu al enorm. “In mijn ogen is het voor de stap naar de top nog te vroeg. En AZ is op dit moment ook nog een stuk verder.” Daar kwam bovendien het vertrek van John van den Brom naar RC Genk bovenop. René Hake van Jong FC Utrecht zit zondag tijdelijk op de bank.

“Het zegt natuurlijk genoeg dat ze hem zo makkelijk hebben laten gaan”, benadrukt Van Dijk. “Als die klik er wel was, had de club zich bij de onderhandelingen wel anders opgesteld. Om het geld was het heus niet te doen.” De vraag is nu wie FC Utrecht als opvolger gaat aanstellen. Van Dijk ziet zijn ex-club op twee gedachten hinken “Als je een trainer zoekt die zijn ploeg aanspoort de mouwen op te stropen, heb je er zat. Maar als je echt goed voetbal wilt spelen, springen Erik ten Hag, Arne Slot en Wim Jonk er op dit moment bovenuit”, wijst hij op de hoofdtrainers van respectievelijk Ajax, AZ en FC Volendam.

“Van die drie zijn de eerste twee nu onhaalbaar. Maar dat is ook het dilemma voor de club. Als je verzorgd voetbal nastreeft, moet je ook echt zeker weten dat je dat kunt laten zien. Anders nemen de supporters daar geen genoegen mee en willen ze gewoon een ploeg zien die voor de punten knokt." Ajax en FC Utrecht ontmoeten elkaar voor de honderdste keer in de Eredivisie; de Amsterdammers wonnen 61 keer (19 remises, 19 nederlagen), waaronder de laatste drie onderlinge duels.Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door jorisdijk)

Het is al bijna rond met Mark van Bommel, voor Utrecht een prima trainer! De drie trainers die hier worden genoemd zijn niet echt Utrecht trainers, of staat Utrecht in 1 keer bekend om zijn mooie voetbal? Ten Hag deed het prima dat zeker.

8 november 2020 om 09:06

Denk dat hij meer bedoeld dat de ploegen van die clubs, mooi voetbal laten zien, dat wat Utrecht nastreeft (maar nog niet doet)?

8 november 2020 om 09:06

Goed voetbal = mooi voetbal. Daarvoor hebben ze de spelers wel, nu alleen nog een trainer die het ook faciliteert.

8 november 2020 om 09:08

Inderdaad een prima trainer voor Utrecht. Maakt het voor Ajax ook een stuk makkelijker. Van Bommel heeft bij PSV laten zien dat hij even kan teren op iets dat zijn voorganger heeft opgebouwd en vervolgens brokkelde dat alleen maar of vanwege vriendjespolitiek en een gebrek aan een tactisch plan. Als je daar blij mee bent, leg je de lat behoorlijk laag. Ik zou eerder gaan voor trainers die al meerdere keren in hun carrière bewezen hebben het maximale uit een team te kunnen halen. Dan denk ik aan trainers als Steijn, Koster, Groenendijk. Bij Utrecht loopt het nu al niet zo lekker en dan wil je een trainer aanstellen die, ondanks genoeg kansen en tijd bij PSV, heeft laten zien geen ommekeer teweeg kan brengen en niks op kan bouwen.

8 november 2020 om 09:36

Tja, iedere club wil natuurlijk een bewezen trainer. Lekker makkelijk. Maar is bewezen middelmaat echt beter dan iemand die visie, passie en potentie heeft? Belachelijk dat mensen van Bommel al compleet afschrijven na zijn eerste baan ooit.

8 november 2020 om 09:42

Dit is wel heel makkelijk he. Er zijn voldoende trainers die weleens een mindere periode hebben gehad. Mischien klikt het wel vanaf dag 1 en wordt Utrecht alleen maar sterker met van Bommel. Hij heeft ook pas 1 job gehad. Een Jans heeft ook slechte periodes gekend, maar doet het nu geweldig. (Is ook gewoon een goede trainer, zowel op als naast het veld)

8 november 2020 om 09:47

@brisingr, visie? Potentie? Waaruit blijkt zijn visie? Wat is überhaupt zijn visie? En potentie? Hij speelde met Sadilek als linksback en Rosario en Hendrix op het middenveld, er zat geen plan of idee in het spel van PSV, hij maakte een ongeschikte Rosario aanvoerder en heeft samen met De Jong miljoenen verspild... Ik heb totaal geen visie kunnen herkennen, ook nog geen potentie. En die passie, oké, dat zat er nog wel in. Maar alleen passie is niet genoeg. En ja, dan kies ik eerder voor een trainer met meer ervaring die zich ergens anders, op een lager niveau, al meermaals bewezen heeft. Koster doet het trouwens ook erg goed bij Willem 2 nu en heeft ook Ajax en een grote Belgische club gecoacht. Als je dat middelmaat noemt... Hij heeft een meer ervaren en beter trackrecord dan Van Bommel... En Steijn en Groenendijk hebben bij kleinere clubs laten zien dat zij klaar zijn voor een volgende stap.

8 november 2020 om 09:54

@NL_Modric, ja, misschien gaat het goed. Misschien gaat het ook fantastisch als ze jou of mij aanstellen? De kans is niet zo groot dat het goed gaat, maar misschien....? Een trainer aanstellen op basis van zo'n redenatie is natuurlijk krankzinnig. Het aanstellen van een trainer moet ergens op gebaseerd zijn en bij Van Bommel zijn daar nu geen goede argumenten voor. En ja, iedere trainer kan een mindere periode of onsuccesvol dienstverband hebben gehad. Dat is ook niet waar ik hem op afreken. Ik reken hem erop af dat hij PSV nooit beter heeft laten spelen, de resultaten onder hem bijna constant achteruit gingen, er geen filosofie in het spel terug te zien was en hij duidelijk zijn voorkeuren had qua spelers/dit niet opzij wilde zetten ten gunste van het elftal. Het was gewoon een slechte trainer in alles. Sommige trainers hebben ook geen plan b, maar hij had al geen plan a. Hij had wel de kwaliteiten om er (veel) meer uit te halen, maar hij was daar gewoon niet geschikt voor.

8 november 2020 om 09:59

De kwaliteiten in zijn selectie om er veel meer uit te halen*

8 november 2020 om 09:59

@de toekomst: ik vind dat je vaak hout snijdt met je reacties, maar dit snap ikeven niet. Is de afkeer naarvBommel en Psv zo groot? Over Sadilek, Hendrix en Rosario kan ik je 1 simpele vraag stellen, wie had jij er neer gezet met dat spelersmateriaal? Even om te peilen hoor, wat vind je van F. dwBoer bij het NL-elftal als keuze? Aangezien hij achter elkaar faalt.

8 november 2020 om 10:00

Hij had wel degelijk een plan. Voetballen via de vleugels. Dat is ook de reden waarom hij middenvelders op de backposities uitprobeerde. Daarnaast defensieve zekerheid i het nidden met een defensief blok centraal en gokken op bevliegingen van de voorhoede spelers. Daarnaast tegenstanders opvangen op eigen helft, waardoor er ruimte ontstond achter de defensie, waar de snelle voorhoede spelers van konden profiteren. Hij drong aan op een nieuwe linksback en kreeg er 3. Dat die er alle 3 niks van konden was niet de schuld van van Bommel. Daarbij ligt er imo ook verantwoordelijkheid bij een spelersgroep. Zij moeten het doen op het veld, niet van Bommel. Wijzen naar een trainer die verliest is het makkelijkste wat je kunt doen.

8 november 2020 om 10:21

"En ja, iedere trainer kan een mindere periode of onsuccesvol dienstverband hebben gehad. Dat is ook niet waar ik hem op afreken". Aldus een citaat van de toekomst. Lachwekkend gewoon, want dat is precies wat je in de rest van de tekst die je neergepend hebt WEL doet... Hem namelijk afrekenen op 1 trainersklus(waarin ook nog eens een goede periode in zat).

8 november 2020 om 10:35

@GluubsterTJ, ik ben Frank de Boer erg dankbaar voor wat hij bij Ajax heeft gepresteerd met zeer beperkte middelen. Op het moment dat hij kwam stond de club in de fik en zijn uitstraling en prestaties hebben voor enorm veel rust gezorgd. Bij Ajax had ik altijd wel het gevoel dat hij er het maximale uithaalde, maar het is wel gebleken dat hij niet de trainer was waarmee Ajax kon doorgroeien. Bij andere clubs stelde hij vervolgens ook teleur en nu bij Oranje vind ik hem ook vreemde keuzes maken. Ik had Berghuis bijvoorbeeld vaker in de basis laten starten, Babel sowieso thuisgelaten en Promes minder vaak/niet laten spelen. Zijn laatste interland vond ik wel redelijk sterk, onverwacht ook, qua tactisch plan. Dat bied perspectief, maar over zijn optredens daarvoor ben ik niet tevreden. Ik durf wel toe te geven geen fan van Van Bommel te zijn, maar dat is weer niet vanwege zijn connectie met PSV. Ook Van Basten, Blind, Seedorf, Bergkamp vind ik ongeschikt. Cocu en Van Bronckhorst vond ik dan weer trainers met potentie. Zij lieten zien wat op te kunnen bouwen, brachten meer lijn in het spel, presteerde daardoor ook beter. Clubvoorkeur maakt mij echt niks uit. Ik zie in Van Bommel gewoon geen geschikte trainer.

8 november 2020 om 10:43

@de toekomst, dank voor de uitgebreidde reactie.Helder v voor mij nu. Gio en Cocu vind ik hele sympathike jongens die ook echt wat neer kunnen zetten als ze wat langer de tijd krijgen. Toch denk ik dat je door hekel aan vBommel hem niet helemaal objectief beoordeeld. Het is natuurlijk wel een intrinsieke leider(zijn er niet veel van) en de naam heeft hij absoluut mee.Maar als ik hem dan van de week bij rondo zie zitten vind ik hem ook niet sterk. Zo gefocust op het niet willen toegeven van zijn eigen fouten. Die mate van starheid gaat hem m.i. bij elke klus opbreken. Als hij dat nou eens zou veranderen, gaat de wereld voor hem open. Kortom, ik vind hem wel degelijk potentie hebben.

8 november 2020 om 11:09

@GluubsterTJ, precies wat jij zegt stoort mij aan Van Bommel ja, maar dat stoort mij ook geregeld aan bijvoorbeeld een Van Gaal of Ten Hag. Die zijn soms ook erg overtuigd van hun zienswijze, zijn op zoek naar bevestiging, blijven soms (te) lang vasthouden aan hun ideeën en kunnen slecht tegen kritiek. Het verschil is echter dat die trainers wel geregeld gelijk hebben (gekregen) en in staat zijn om wel zelf iets succesvols op te bouwen. Zij laten zien een filosofie over te kunnen brengen op een groep en ook flexibel te kunnen zijn bij het vertrek van spelers. Toen Luuk de Jong wegging, bleef het spel van PSV bijvoorbeeld een tijdje hetzelfde; spelen over de flanken met voorzetten. Echter stond Malen in de spits.. Als je zo wilt spelen, had hij Mitroglou in de spits moeten zetten. Dan heb je iets dat kan werken. Wil je met Malen spelen, dan moet je juist op een andere manier gaan voetballen en zou je veel meer handelingssnelheid op je middenveld moeten inbrengen. Een tactisch plan kan heel simpel zijn, maar dan moet je wel keuzes maken. Nu maakte Van Bommel nooit echt keuzes die met elkaar samen hingen. Er zat geen lijn in. En ondanks voldoende tijd en mogelijkheden qua diversiteit/kwaliteit in de spelersgroep bleek hij niet in staat om die lijn er wel in te krijgen. Dat is voor mij een teken dat iemand niet geschikt is. Op tactisch gebied kan je gewoon niet anders dan concluderen dat hij heeft gefaald. De combinatie van zijn gebrek aan filosofie/kunde om een tactisch plan erin te slijpen en persoonlijkheid gaan het voor hem heel erg moeilijk maken om succesvol te worden. Met zo'n persoonlijkheid moet je gewoon goed zijn qua tactiek, zoals een Van Gaal, want je staat te weinig open voor kritische feedback/het leren van anderen. Zo'n Guardiola of Simeone heeft ook zo'n persoonlijkheid, maar zij zijn tactisch sterk genoeg om hun voordeel uit die persoonlijkheid te halen. Als je zo goed bent, wordt het vaak nog eens versterkt door zo'n dominante houding. Als je niet zo goed bent, wordt het je ondergang.

8 november 2020 om 11:21

De toekomst: je maakt sterke punten absoluut. We zijn het in ieder geval eens dat zijn tijd bij psv geen onverdeeld succes was. Maar om terug te komen op jouw eigen citaat: afrekenen op 1 klus, waar hij ook nogeens matig materiaal heeft vind ik vrij definitief. Dan is een stapje omlaag bij Utrecht na dit mislukte project toch een prima plan?!

8 november 2020 om 11:48

@GluubsterTJ, ik ben van mening dat het spelersmateriaal niet zo slecht was om zijn teleurstellende prestaties te verklaren. Hoeveel wedstrijden verloor hij uiteindelijk achter elkaar en van welke tegenstanders? Dat ondanks de aanwezigheid van internationals/miljoenenaankopen/grote talenten als Zoet, Dumfries, Gakpo, Ihattaren, Malen, Rosario, Bergwijn, Guti, Baumgartl, Bruma, Doan... Spelers als Hendrix, Viergever, Schwaab, Mitroglou zijn minst goed gebruikt ook zeker stabiele, nuttige krachten. Unnerstall was zogenaamd een van de beste keepers in de Eredivisie en Lato was gewoon een jeugdinternational van Spanje. Uit dit team was veel meer te halen. Zo'n lange reeks met slechte resultaten en slecht voetbal is echt onacceptabel en gewoon niet goed.

8 november 2020 om 12:09

Dat het niet goed ging ben ik niet oneens, zoals herhaaldelijk aangegeven. Ik vrees dat we het betreffende spelersmateriaal niet eens gaan worden. Doan en Bruma zijn niet voor niets vertrokken, Baumgartl noemen is wel humor vind ik. Rosario, Hendrix en Guti vind ik eenheidsworsten. 1 daarvan in je basis 11 prima, maar 3? Mo Ihattaran was 17, daar kun je niet van verwachten dat hij de kar trekt. Bovendien was het MvB die hem erbij haalde als k mij niet vergis. Malen was grotendeels geblesseerd. Lato is nu ook geen basismateriaal bij Osasuna. Wederom verhuurd op zn 22/23 jaar. Dan blijven Gakpo en Dumfries eigenlijk over, en inderdaad dat zijn uitstekende spelers. Gio kende ook een drama periode, maar had de mazzel niet ontslagen te worden.

8 november 2020 om 15:19

@paauwer: Het is al bijna rond met Mark van Bommel? Bron of mag ik je glazen bol ook even lenen? Haha fantast

Hij heeft wel een punt, supporters kunnen zich ook negatief laten zien. Maar daar is nu geen sprake van hoor, bekijk de sfeer filmpjes van afgelopen trainingen maar eens. Genoeg steun! En wat betreft de trainer: Jonk lijkt me een ideale kandidaat.

8 november 2020 om 10:26

Jonk zou inderdaad geweldig zijn, maar na de overwinning op de Graafschap gisteren verwacht ik dat Jonk minimaal het jaar in Volendam wilt afmaken, want ik denk dat hij dit jaar grote kans heeft om te promoveren. Daarna zou ik Jonk graag zien bij een grotere club.

8 november 2020 om 13:49

Ik vind ook dat een trainer zijn club niet in de steek mag laten volop in het seizoen. Utrecht moet gewoon het seizoen onder hake afmaken en dan het nieuwe seizoen met Jonk starten.

Nou ze mogen Ten Hag retour hebben hoor. Gratis en voor niets dus ook geen verzendkosten.

8 november 2020 om 09:06

Ach ach ach, wat hebben jullie Ajacieden het zwaar.

8 november 2020 om 09:07

We zullen jou maar niet echt serieus nemen met deze reactie , ten Hag doet het prima imo jij lijkt mij net als VI als het goed gaat zijn het de spelers en als het even minder gaat is het de schuld van ten Hag , dat het minder is dat is maar een ding dat is Ziyech het voetbal is minder maar dat is volkomen begrijpelijk hoor ,op zulke supporters zitten we echt te wachten . Pff

8 november 2020 om 09:08

Dan ben je geen supporter van Ajax. Ten Hag heeft ons de halve finale CL gegeven. Ongekend voor een NL club.

8 november 2020 om 10:01

De spelers hebben Ajax de halve finale gegeven. Was gewoon een top team dat jaar. Trainer is net zo goed als z'n materiaal.

8 november 2020 om 10:15

Een gemiddelde trainer is zo goed als zijn materiaal. Een goede trainer haalt er meer uit.

8 november 2020 om 10:56

@Neutraal1980, laten we vooropstellen dat dat een ontzettende dooddoener is die uit de kast gehaald wordt als men het niet meer weet. Daarbij, het materiaal van Bayern, Juventus en Real Madrid die verslagen of tegenstand geboden werden was toen ook gewoon beter (als je objectief bent). Maarja, dat laatste is moeilijk.

8 november 2020 om 11:05

Wat Ten Hag geflikt heeft is natuurlijk heel knap. Niet alleen de verdiensten van De spelers, Ten Hag heeft er echt wel zijn stempel op gedrukt. Je moet er toch een team van maken met het juiste systeem, en nog belangrijker; het zelfvertrouwen om zo vooruit te durven blijven voetballen als dat jaar. Terug naar Utrecht sturen, je weet niet wat je zegt man...

8 november 2020 om 09:14

Goed om te lezen dat niet alle Ajax supporters zo’n kronkel in hun kop hebben als AFCA_Babel. Ten Hag is de meest succesvolle trainer van de afgelopen 23 jaar...doe is ff normaal joh

8 november 2020 om 09:34

Bovendien gaan we geen trainer terug krijgen die Ajax zo aantrekkelijk laat voetballen. Ja ok het is veel te aanvallend geworden en ten hag maakt steeds vaker domme verkeerde keuzes maar ik zou niet weer terug willen naar saai tikkie terug tikkie breed voetbal. Ten hag zit prima bij Ajax

8 november 2020 om 09:36

Haal dat Ajax logo van je avatar als je zo respectloos over onze trainer praat joh.. Man, man, wat hebben wij er toch een aantal kansloze 'supporters' bij zitten waarvoor het nooit goed genoeg is.. Ten Hag is een van de best presterende Ajax trainers man.

8 november 2020 om 09:36

Afca_babel.... jij bent geen supporter. Wees blij dat Ajax leuk voetbal laat zien. In de CL weer een beetje naam aan het maken is de afgelopen jaren. Jij verlangt weer terug naar F. de Boer voetbal zeker

8 november 2020 om 10:40

Ik ben het met je eens hoor. Van mij mag Ten Hag retour afzender. En dan mogen ze ons geen Ajax supporter noemen, prima, deal with it. Ten Hag presteert naar behoren maar met zo'n selectie is er veel meer mogelijk. Jonk zou ik graag als opvolger zien van Ten Hag en totaal out of the box: Ron Jans. Maar goed terug naar het item: geen van 3 zal Utrecht gaan halen, het schijnt met Van Bommel al rond te zijn. Benieuwd of hij nu bij een subtopper wél slaagt.

8 november 2020 om 10:58

Ron Jans? Weet je zeker dat je niet stiekem voor Feyenoord of PSV bent als je die de voorkeur boven Ten Hag zou willen geven bij Ajax? Kom op hee, dat slaat echt nergens op, hartstikke toffe vent hoor maar verre van geschikt voor Ajax. Jonk is wel een prima trainer vind ik inderdaad maar zie hem graag nog een Eredivisie subtopper trainen eerst, kijken hoe dat gaat. Maar even serieus, Ten Hag is toch helemaal niet aan vervanging toe? Er is geen enkele reden om te denken dat een Jonk (bijvoorbeeld) het beter zou doen met deze selectie. In zijn eerste volledige seizoen 18/19 de dubbel en halve finale CL. Vorig jaar in het gekke Coronaseizoen ook bovenaan toen de ED gestaakt werd en 10 punten in de CL (normaliter genoeg voor overwintering) en ook het lopende seizoen weer bovenaan en naar verwachting presterend in de CL. Als we zulke trainers al gaan ontslaan dan zul je echt nooit meer aan vastigheden bouwen want dan heb je elk jaar een nieuwe nodig. OT: Van Bommel naar FC Utrecht lijkt inderdaad een kwestie van tijd, erg benieuwd hoe hij het daar zal doen, begin bij PSV was vrij aardig dus wie weet.

8 november 2020 om 11:01

(FCBogarde). Dit valt mij van je tegen hoor ik lees altijd graag jou reacties maar dit snap ik echt niet zo , jij moet toch ook zien dat het minder is gewoonden , na de Licht en de Jong was het al wat minder en nu zonder Ziyech is het voetbal zeker 25% minder ik zag Ziyech gisteren bij Chelsea ja dan zie je echt wat wij missen en dat vervang je niet zomaar hoor , en ik denk werkelijk niet welke trainer het hier beter zou doen dan ten Hag maar ieder zijn mening maar ik hoop dat hij nog een tijdje blijft hoor .

8 november 2020 om 11:10

@sander Ik heb het helemaal niet over ontslaan van Ten Hag gehad. Maar ik kan me voorstellen (althans dat hoop ik) dat hij na 2½ jaar Ajax benieuwd is naar een buitenlandse competitie. Vorig jaar stonden we bovenaan, maar waren de resultaten voor corona uiterst pover in de competitie (AZ kwam gelijk) en werden we door het nietige Alaves uitgeschakeld. Verder blijft het een eigenwijze trainer die afgelopen week pupil Ekkelenkamp niet teleur wilde stellen, die in Promes een 10 zit, die de creativiteit van Lang niet nodig had, die in Alvarez een middenvelder ziet. Nu loopt het aardig maar we hebben nog geen echte topwedstrijden gehad in de competitie. Ik ben benieuwd of hij een antwoord heeft op de alom bekende Utrechtse storm. Ron jans noemde ik even out of the box maar dat is een trainer die plezier uitstraalt en zijn ploegen leuk laat voetballen. Kijk nu naar het huurlingenlegioen van Twente !

8 november 2020 om 11:13

Sorry Sloep01; ik heb gewoon weinig met Ten Hag. Tuurlijkn is het minder geworden, maar met Antony, Kudus (helaas geblesseerd) en Klaassen is er ook behoorlijke kwaliteit gehaald. Maar goed terug naar de topic. Ik denk niet dat één van die 3 de nieuwe trainer van Utrecht gaat worden. Ik hoorde dat onze vriend Van Bommel een nieuwe baan gaat krijgen....

8 november 2020 om 11:23

Is dat niet heeeel erg overdreven? Ten Hag is echt een goede trainer voor Ajax. Ziyech weer op rechtsbuiten, Tadic in de spits, spelers die elk jaar beter worden, halve finale CL... mag deze man een klein beetje krediet? Ook dit jaar in de CL zet hij het team weer goed neer, hadden tegen Atalanta en Liverpool meer kunnen halen, en vorig jaar in de CL met die rare wedstrijd tegen Chelsea ook. Hij stelt jonge talenten op als hij denkt dat ze er klaar voor zijn ook al zit een Alvarez of Martinez dan op de bank. Er mag echt wel commentaar zijn op Ten Hag met rare wissels en opstellingen die wij niet begrijpen maar ik denk dat als hij weg is hij wel echt gemist gaat worden.

Jonk zou ik graag als opvolger van Advocaat zien. Die heeft echt kijk op het spelletje en ontwikkeld zijn spelers ontzettend. Hoop als Feyenoorder niet dat Utrecht ermee aan de haal gaat. Denk niet dat veel van mijn mede Rotterdammers het met mij eens zijn.

8 november 2020 om 09:10

Wel leuk en aardig , maar dan moet Feijenoord wel de spelers hebben om de stijl van Jonk te kunnen spelen. Met dit team is dit namelijk niet mogelijk

8 november 2020 om 09:22

Antonucci is verdimme eigendom van Feyenoord. Dat is zo'n beetje Volendams belangrijkste speler. Als Senesi vertrekt dan kan ie zo die Van der Ven meenemen als hij dat wil.

Buiten dat. Welke coach kan niet met Berghuis samenwerken.

8 november 2020 om 09:31

Nou nou dan heb je een twee spelers van de elf die in die speelstijl kunnen spelen , het begin is dat wel.

8 november 2020 om 09:33

Antonucci, Diemers, vd Ven, Linssen, zie t al, dat gaat genieten worden.

8 november 2020 om 09:51

Gaat wel doorgeselecteerd moeten worden. Maar je krijgt in ieder geval wat meer doorstroom vanuit de jeugd. Als Senesi en Köcku vertrekken dan heb je ook een lekker budget om iets op te bouwen. Feyenoord staat nu gewoon al 5 jaar stil.

8 november 2020 om 09:55

@jorisdijk, serieuze vraag: hoeveel denk jij dat Senesi en Köcku samen op gaan brengen?

8 november 2020 om 10:30

Feyenoord heeft nog altijd beter materiaal dan Utrecht, dus een beetje een rare opmerking.

8 november 2020 om 12:23

Met wat er in de jeugd loopt kan dat wel en Jonk weet daar ook wel raad mee. Het doorstroom probleem in de bovenbouw moet wel eerst gefixt worden.

8 november 2020 om 12:25

Antonucci doet het heel goed daar, maar de beste speler van FC Volendam is Doodeman.

8 november 2020 om 11:20

Voor mij is dat ook een serieuze kandidaat voor de opvolging van Advocaat. Vind wel dat hij dan ook de tijd moet krijgen om Een nieuw Feyenoord te bouwen, zolang je maar vorderingen in het elftal ziet. Zoals met Stam was het al snel kansloos. Daarnaast is Jonk een intelligente man, iemand die altijd alt8jd iets zinnigs over voetbal zegt. En als Feyenoord en Arnesen een speler bij Volendam, geleid door Jonk, plaatsen, dan lijkt mij dat er goed contact is. Van mij mag hij komen.

8 november 2020 om 12:01

Jorisdijk nou, je vergist je joris. Ik snap er helemaal niets van, ik heb zoveel Feyenoorders horen opperen voor Jonk. Een ultieme Ajax man ik snap er helemaal niets van. 😅Edit: Fr Ronnie heeft het ook over Jonk, zie je wel. 🤭

9 november 2020 om 08:06

Ultieme Ajax man die is uitgevallen bij Ajax en uit is op revanche. Eigenlijk een identieke situatie als Bosz bij Ajax nadat hij er bij Feyenoord uit gegooid was. Beiden hebben voetbal hoog in het vaandel staan.

Je moet ook de spelers hebben om verzorgd en aanvallend voetbal te spelen. Utrecht is al jaren een ploeg voor opgestropte mouwen , opertunistich voetbal, daar kopen ze ook de spelers voor. Wil je nu de spelstijl veranderen en een ander soort trainer te halen , dan moet je daar voor ook de spelers hebben.

8 november 2020 om 09:17

Op zich heeft Utrecht met onder andere Ramselaar, Maher, van de Streek en Gustafson een hoop voetbal op het middenveld.

8 november 2020 om 09:30

Alleen kom je er daar niet mee , als je een van dit soort trainers aan zou trekken. Het gaat er om dat het hele team mee doet. Voornamelijk de backs zijn belangrijk .

8 november 2020 om 11:58

Ik vind dat mensen wel heel makkelijk voorbij gaan aan de zwakke verdediging van FC Utrecht. Je kunt wel aanvallend voetbal willen spelen, maar als je daardoor achterin erg kwetsbaar bent heeft het ook weinig zin. Dan staat de tegenstander na twee passes tegenover de doelman. Ik blijf erbij dat de selectie van Utrecht op papier een stuk beter lijkt dan 't in werkelijkheid is. Voorin loopt er nou ook niet vreselijk veel creativiteit of iets dergelijks.

Ik mis in het rijtje de naam van Dirk Kuyt. Heeft ook een paar jaar voor Utrecht gespeeld en misschien nog geld toe uit Rotterdam. Dan zijn ze er daar vanaf. Ik zou het doen als ik Utrecht was. Is in ieder geval niet zo,n huilebalk als vd Brom.ðÿ˜‚

8 november 2020 om 10:08

Mijn zegen heeft ie. Dan kan hij eens aan het echte trainersvak snuffelen.

De aanval op de top 3 zal al vele jaren gebeuren. Dus niet. Ik denk dat zoiets alleen mogelijk is met een rustige trainer die dit goed zou kunnen opbouwen. Persoonlijk denk ik dat Wim Jonk een goede keuze zou zijn. Jonk laat op dit moment zien dat een club als Volendam leuk en attractief voetbal speelt.

Waarom dat eeuwige sentiment in Utrecht versus Ajax eigenlijk?

Ik hoop dat Utrecht nog even van Jonk afblijft. Laat 'm z'n mooie werk in Volendam maar afmaken, want ze zijn dit seizoen heel goed bezig. Na dit seizoen zou hij dan ook naar Ajax kunnen daar Ten Hag logischerwijs aan zijn laatste seizoen bezig is.

8 november 2020 om 12:00

Dat moet je ook nog maar zien. Het is natuurlijk mogelijk, maar het kan ook zomaar zijn dat Ten Hag 'gewoon' blijft. Maar goed, Jonk zou wel een logische opvolger zijn inderdaad.

Duitse trainers zijn op dit moment populair in Nederland. Het zal me niet verbazen als het dan ook een Duitser wordt. Ik hoorde Frazer net. Hij spreekt het niet hardop uit, uit vrees voor de huidige supporter en club? Maar hij wil graag. Ik denk niet dat hij Utrecht hoger brengt dan 5 t/m 8 Te weinig kennis slimheid vernieuwend. Leunt altijd met zijn team achterover. Zijn ambitie met Sparta is niet degraderen zegt hij. Erg ambitieus

8 november 2020 om 12:05

Tenzij de grote ploegen flink verzaken, brengt geen enkele coach Utrecht verder dan plaats 5 tot en met 8. Bij een club als Utrecht is het vooral zaak om daar te blijven. Je moet niet vergeten dat Utrecht enkel voor die plekken speelt omdat ze iemand hebben die de gaten opvult en geld injecteert. Verder is niet degraderen met Sparta gewoon een realistische doelstelling gezien de middelen. Daar zegt Fraser niets verkeerds.

Idd, Ajax lijkt me een logische stap voor jonk. Beide partijen zijn professioneel genoeg om t verleden los te laten en hebben dat eigenlijk al eerder uitgesproken.

Jonk zou juist mooi zijn bij Feyenoord, maar Jonk is iemand die wel een fatsoenlijk jeugd opleiding nodig heeft om spelers uit te kiezen en de boel goed neer te zetten. Dat doet hij nu ook bij Volendam. En dat is nu bij Feyenoord niet het geval. Feyenoord moet eerst alles op alles zetten om Jong Feyenoord in de KKD te krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller183
M. MahiAanvaller144
M. SyllaAanvaller100
J. HouwelingKeeper00
M. PaesKeeper80
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

42 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles

In de wandelgangen

Dinsdag 26 januari
Juventus en Sassuolo naderen een akkoord over de transfer van Gianluca Scamacca. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren