Gehekelde Josep Maria Bartomeu weigert af te treden bij Barcelona

Maandag, 26 oktober 2020 om

Josep Maria Bartomeu blijft aan als president van Barcelona, ondanks een aanstaand referendum over zijn aanblijven. De voorzitter vergaderde maandag bijna de hele dag met het bestuur over hun mogelijke aftreden, om een referendum daarover te voorkomen. Laatstgenoemde gaf maandagavond een persconferentie waarin hij liet weten desondanks te blijven.

Eerder op de maandag vroeg de club om uitstel van het referendum over de motie van wantrouwen die deze maand werd ingediend tegen Bartomeu. De socios zouden op 1 en 2 november stemmen over de positie van Bartomeu; als tweederde voor zijn vertrek zou stemmen, moet hij opstappen. Het bestuur vond het in tijden van coronacrisis onverantwoord om een fysieke stemming te houden en overwoog volgens Sport om uit eigen beweging op te stappen.

Bartomeu heeft maandagavond echter besloten om toch te blijven. Daarmee blijft hij formeel tot maart aan als president van Barcelona. Dan volgen nieuwe verkiezingen, waaraan de huidige preses in ieder geval niet deelneemt. Bartomeu ligt al tijden zwaar onder vuur bij Barcelona, onder meer door de soap rond Lionel Messi, die Bartomeu dwong om nog een seizoen te blijven. Daarnaast werd de voorzitter door El Mundo beschuldigd van corruptie.

Op de persconferentie vertelde Bartomeu dat het Barcelona niet zou helpen om de club nu te verlaten. "Dit is niet het moment om de club te laten leiden door een bewindvoerder", aldus de preses. "Er is geen enkele voor, omdat we in een tijd leven die grote verantwoordelijkheid met zich mee brengt. We nemen geen enkele beslissing totdat duidelijk is wanneer het referendum plaats kan vinden."

Het door de socios afgedwongen referendum kan er alsnog voor zorgen dat Bartomeu moet vertrekken. Het is nog niet zeker of het referendum op 1 en 2 november doorgang zal vinden, omdat de president daar dus vanwege de coronacrisis bezwaar tegen heeft gemaakt. Mogelijk wordt de stemming met twee weken uitgesteld, om de autoriteiten meer voorbereidingstijd te gunnen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door passionforpink)

Ja wat moet je er van zeggen ‘the show most go on’ of terwijl ‘de gifbeker moet helemaal leeg voordat je beter kunt worden’. Deze man weet allang dat hij Barcelona eigenhandig samen met dit bestuur kapot heeft gemaakt. Maar socios een ding is zeker!!!! Aan het eind van elke tunnel brand licht! En dat is voor ons in maart!

Nou wat een anti-climax was dit zeg. Het is natuurlijk wel uitstel van executie, maart zijn we gelukkig (hopelijk) van hem af.

Dit moet je toch niet willen als Bartomeu zijnde? Als alle fans je weg willen hebben, gebruik je Corona als excuus om te blijven zitten? En dan de stemming voor twee weken extra uitstellen om 'de autoriteiten meer voorbereidingstijd te geven'? Hou de eer aan jezelf!

26 oktober 2020 om 22:28

Ik denk dat hij extra tijd zoekt om de boekhouding in orde te krijgen voordat het nieuwe bestuur er zit. Anders kan hij verantwoordelijk gehouden worden voor een bepaald bedrag. Ik kan mij werkelijk waar geen ander argument hiervoor verzinnen waarbij een weldenkend mens nog in die positie wilt blijven zitten. Fans krijgt hij niet meer naar zich getrokken, de spelers mogen hem niet, de club zit financieel krap door corona. Wie wilt nou met bartomeu van plek ruilen, ik niet

26 oktober 2020 om 23:00

De spelers nieuwe contracten laten ondertekenen waarvan hun loon wordt verminderd maar uiteindelijk de jaren erop meer zullen verdienen. Dit soort praktijken kunnen alleen slimme mensen die hun boekhouding dus niet onder controle hebben. Daarom dus het extra tijd.

27 oktober 2020 om 07:23

Dat "alle" valt wel mee. Relatief veel is een betere term, maar zelfs dat is onzeker. De laatste jaren is het aantal mensen dat klaagt op social media in het algemeen explosief toegenomen.

De beste man moet de eer aan zichzelf houden en gewoon vertrekken.

Haha, een persconferentie inlassen om mee te delen dat er......... Niks verandert. Die man is echt een grote grap. En het ergste is dat hij zo zelfingenomen lijkt te zijn, dat hij het ook echt niet ziet. Ieder ander was nu opgestapt. Maar hij niet. Ongelooflijk.

26 oktober 2020 om 22:42

Hij gaat waarschijnlijk wel de geschiedenisboeken in als eerste voorzitter die is afgezet.. En waarschijnlijk geeft hij daar iedereen de schuld van, behalve zichzelf. Hij lijkt trouwens ook wel een beetje te kicken op al die aandacht, anders doe je zoiets als vandaag niet...

27 oktober 2020 om 01:01

Het is en blijft een fantast , die functioneert ver boven zijn competentie niveau maar ja , arrogantie ego en zelfingenomenheid ! Hij blijft maar alles forceren ziet dat het niet lukt en alsnog kiest hij om te blijven ! zijn grote zwakte zijn totaal gebrek aan voetbalkennis

Wat is het nut van de persconferentie dan al er niks veranderd? Hahaha. Hij wilt het erin wrijven of wat? Zo maar uit het niets een persconferentie om te zeggen dat je blijft

26 oktober 2020 om 22:39

Doe ik op mijn werk ook soms. Iedereen bij elkaar roepen voor een grote, belangrijke mededeling en dan zeg ik; morgen ben ik er ook weer. Thuis doe ik hetzelfde trouwens, maar daar wordt minder positief op gereageerd haha

27 oktober 2020 om 16:20

Haha. Heerlijke opmerking. Love it. 🤣🤣

Ik lig hier echt plat. Wat een held, trollt eigenlijk heel Spanje hiermee. Beste transfer ooit van Real Madrid is eigenhandig door Barcelona uitgevoerd geweest.

26 oktober 2020 om 22:42

Iedereen maar roepen dat perez de scheidsrechters om heeft gekocht. Maar stiekem heeft hij bartomeu gewoon omgekocht.

26 oktober 2020 om 22:43

Hahaha ga stuk. Hij is nu al een legende van Real Madrid geworden lool.

27 oktober 2020 om 00:31

Stoer hoor. Real en Barca zouden naast concurrenten ook grote voorbeelden van elkaar moeten zijn.

Legende van Real Madrid

Aldus de man die enkele weken geleden nog pleitte voor duizenden toeschouwers in de Champions League. Ah, dus zodra er geen cent te verdienen valt is plots de gezondheid van toeschouwers enorm belangrijk. De beste man heeft zich in de afgelopen weken gericht op het aanklagen van clubleden die zich tegen hem hadden uitgesproken, de media stilhouden en zelfs tot bijna criminele activiteiten over te gaan om de motie van wantrouwen tegen te houden. In plaats van de club voor te bereiden op een stemming over zijn toekomst. Bartomeu, sodemieter op en hoop van harte dat je ook nog eens hoofdelijk aansprakelijk wordt gesteld voor wat je hebt aangericht.

26 oktober 2020 om 23:20

Joh, waarschijnlijk komt Corona voor hem net op tijd. Nu kan hij dat de schuld geven en het op "overmacht" gooien. En dat zie ik nog lukken ook.

Ergens heeft hij wel gelijk...ben zeker geen fan van bartomeo, maar het zorgt alleen voor nog meer onrust binnen de club. En de situatie rondom Messi heeft hem zeker niet goed gedaan. Maar ik had Messi zeker verkocht en met het geld vers jong bloed gekocht. En Koeman was ook een voorstander om Messi te verkopen. Het enige probleem is dat je de fans massaal tegen jou hebt,maar daarna koelt het wel af. Daarom heeft bartomeo en Koeman Messi niet laten gaan. Want sportief gezien is het over en out met hem. Domme zet van Barça...volgend jaar gratis weg ,terwijl hij vorige zomer gemakkelijk 100 miljoen had opgebracht.

26 oktober 2020 om 23:18

100 miljoen en minimaal 3 jonge, zeer getalenteerde spelers van City op posities waar je die gasten ook erg goed kon gebruiken... Garcia, Bernardo Silva en Jesus hadden Barcelona echt wel versterkt.. En met die 100 miljoen kon je ook nog wat leuks doen. Ik had het wel geweten.

26 oktober 2020 om 23:30

Idd...het hele bestuur en het gepamper van Messi is gewoon een grap.aan alle liedjes komt een einde en ook dat van Messi. En dat was vorig seizoen. Mss moet het bestuur maar eens een opleiding marketing volgen bij florentino perez...

27 oktober 2020 om 00:04

Weet niet hoe je het voor elkaar krijgt, maar ben het werkelijk met iedere zin die je schrijft volledig oneens. En dat is een prestatie op zich.

27 oktober 2020 om 01:30

@Guaporta, laat gaan. Die zogenaamde Barca fanboys snappen er weinig van. Als je Messi vanaf het begin van dit seizoen weer ziet spelen, dribbelen, etc dan zie je gewoon weer de oude Messi terug die onder Pep speelde. Zo snel, behendig, explosief en vol werklust...heerlijk om te zien. Alsof hij er weer helemaal zin in heeft. Mensen die deze Messi liever kwijt dan rijk zijn snappen er weinig van.. Voor een miljard zou ik hem nog niet verkopen.

27 oktober 2020 om 07:37

Messi zorgt met zijn salaris wel voor een financiële strop. Als je van dat salaris af kon geraken en daar nog eens drie spelers terug voor kon krijgen, dan had je dat puur uit financiële redenen altijd moeten accepteren. Sportief is natuurlijk een ander verhaal, maar straks hebben we een schuld richting de miljard.

27 oktober 2020 om 10:43

@ajax die strop is wel pas ontstaan na corona maatregelen. Ik denk dat miskopen a la griezman en dembele voor een groter financieel strop hebben gezorgd. Dan komt daar nog eens het salaris van messi bij. De transfersom van coutinho. Dat bouwt allemaal lekker op.

27 oktober 2020 om 14:14

Sportief is Messi natuurlijk nog lang niet "over en out". Is nog steeds de beste speler van de wereld en ongelooflijk belangrijk voor Barcelona. Dat gezegd hebbende is het natuurlijk wel een in en in typerend slechte beslissing van Bartomeu om hem afgelopen zomer niet te laten vertrekken. Door toedoen van Bartomeu is de kans groot dat Messi nu volgend jaar gratis de deur uit loopt, nadat hij nog een jaar fors salaris en een loyaliteitsbonus van 70 miljoen binnen harkt. Als er dan wordt gesproken van een bod van 100 miljoen en drie jonge toptalenten van City die ze ervoor hadden kunnen krijgen, dan had je dat natuurlijk moeten doen. Dan ga je er weliswaar op korte termijn op achteruit, maar op lange termijn is het wel een stuk beter. Barcelona moet nu hopen dat de volgende president er zit vóór de winterse transferperiode. Als het iemand is die Messi kan overtuigen te blijven, kan je natuurlijk verlengen. Maar als zijn besluit vast staat en hij na dit seizoen weg wilt, moet de nieuwe president toch de Goat verkopen als er weer een goed bod komt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4924 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Getafe12-1
12.Real Betis12-9
13.Barcelona116
14.Osasuna11-1
15.Alavés10-3
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
PedriAanvaller81
A. GriezmannAanvaller82
TrincãoAanvaller80
L. MessiAanvaller83
NetoKeeper60
Jordi AlbaVerdediger70
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3735 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 8 3 2 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
Laatste voetbalnieuws

‘Project voor het leven’ voor Messi: ‘Moet de Michael Jordan van Barça worden’

Als het aan Jordi Farré ligt blijft Lionel Messi nog heel lang aan Barcelona verbonden. De presidentskandidaat, die in januari een gooi wil doen naar het voorzitterschap bij de Catalaanse grootmacht,...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren