Emotionele Tannane reageert: ‘De scheids zei dat ik niet zo moest pingelen’

Maandag, 19 oktober 2020 om 13:52Tim Siekman

Oussama Tannane baalt van zijn uitval richting arbiter Richard Martens tijdens het uitduel van Vitesse met ADO Den Haag (0-2) afgelopen zondag. De aanvaller ging verbaal tekeer tegen de scheidsrechter nadat laatstgenoemde niet floot voor een vrije trap en moest vervolgens inrukken. "Ik liet mij gisteren gaan en heb spijt van mijn actie", zegt Tannane tegenover Voetbal International.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

114 reacties (laatste reactie door alkmaar54)

Lekkere reactie vd scheids ook hoor. Lekker beetje uitdagen en kleine calimero Tannane trapt er weer ouderwets in.

19 oktober 2020 om 14:03

Vorig jaar toen een scheidsrechter dit tegen Frenkie de Jong zei gingen alle Ajacieden hier los op de scheidsrechter, dat kan ik me nog erg goed herinneren. Nu het bij Tannane aankomt zie ik veel mensen zeggen dat hij een probleem heeft en dat het zijn schuld is. Maar hij trapte hier inderdaad wel makkelijk in, maar moet ook zeggen dat ik mezelf bij het voetballen soms laat gaan omdat je er zo erg in zit.

19 oktober 2020 om 14:07

De scheidsrechter hoort dit niet te zeggen en Tanane hoort niet zo te reageren. Het 1 keurt het ander niet goed. Tanane kon niet eens juichen bij het doelpunt van Vitesse. Toen zag je al dat hij veel te geïrriteerd was.

19 oktober 2020 om 14:11

Het slaat nergens op. Je hebt je gewoon te gedragen. Dat excuus van emotie’s hier en daar. Net alsof voetbal de enige sport met emoties is. Stel je voor dat een boxer zijn emoties ff op de scheids laat gaan? Of een rugbyspeler... complete waanzin! En als, als de scheids al iets heeft gezegd zal dat een reactie op eerder gezeur zijn. Hou gewoon je klep dicht!

19 oktober 2020 om 14:29

Hahaha volgens mij is er geen betere argumentatie, grandioos! Klopt! Frenkie de Jong kreeg ook al een keer instructies van de scheids dat hij niet te veel moest lopen met de bal. Hij (Frenkie de Jong) zei toen. Ik heb tegen de scheids gezegd dat hij de regels moet toepassen en niet moet maken. Zo zet je een pannekoek op zijn plek. Wanneer hij meer wil doen dan alleen zijn werk. Interessant spelen voor niks. Is toch gekke wereld als je als scheidsrechter het spel probeert te manipuleren.

19 oktober 2020 om 14:52

Zulke scheidsrechters mogen best opnieuw een cursusje doen.

19 oktober 2020 om 15:00

Hier dan ook een Ajacied die het voor Tanane opneemt. Een scheids moet zich niet met het spel van voetballers bemoeien maar zorgen dat alles volgens de regels gaat. Pingelen mag gewoon volgens de regels, dus als de scheids dit heeft gezegd mag hij rustig een paar wedstrijden brommen zodat hij kan denken wat een scheids behoort te doen. De reactie daarna van Tanane slaat natuurlijk alles en die enorme pijnen van die voetballers moet denk ik in perspectief gezien worden. Merendeels is het pure aanstel.

19 oktober 2020 om 15:19

@favi, maar dat geeft toch ook direct weer waarom fans toen zwaar verontwaardigd waren. Tannane had ook voor deze route kunnen kiezen. Zo uitvallen tegen de scheids zorgt er juist voor dat alle aandacht bij jou komt te liggen.

19 oktober 2020 om 15:52

Ik ben het helemaal met je eens. Daarom is Frenkie nu in Barca en Tannane bij Vitesse.

19 oktober 2020 om 16:42

Dat gebeurt vaker dan je denkt hoor, het boek van Bas Nijhuis staat er vol mee.

19 oktober 2020 om 17:18

Ik zou als de scheidsrechter gaan liggen doe zo een pijn mafkees genoemd te worden. Heb wel ergere dingen gehoord op een voetbalveld. En fucking clown zo dat doe pijn. Ik denk dat hij daar aan gepakt word meer pijn doet. Dit was gewoon het gevalletje ik prikkel de speler en hij weet donders goed hij wie hij het doe. Maar ik ben de baas op het veld.

19 oktober 2020 om 17:40

gaat niet om wat hij zegt, het gaat om de belachelijk agressieve manier hoe hij het zegt. Slaat werkelijk nergens op. Een volwassen man, 26 jaar en je dan als een puber laten gaan. Stel je voor dat je collega zo op de werkvloer doet tegen de chef dan denk ik dat hij zijn boeltje kan pakken. Dit zijn geen manieren, dit is gewoon je niet kunnen handelen met de situatie. Zou mooi zijn als iedereen zich zo laat gaan in de stad, school, trein, vliegtuig, winkels enz. dan noemen we het tokkie gedrag en komt de politie je halen.

19 oktober 2020 om 17:47

Bas Nijhuis: "De leidsman geeft vervolgens aan niet blij te zijn met zijn fout, maar bekritiseerd vervolgens het handelen van de keeper van Ajax. 'Dat moment van Onana baal ik van. Maar ik denk dat een keeper ook niet in een dergelijke situatie moet komen', sluit Nijhuis zijn verhaal af"

19 oktober 2020 om 19:57

Inderdaad de laatste keer dat een scheids dacht even de baas over mij te willen spelen kreeg ik 8 wedstrijden schorsing. Maakte me toen en nu nog steeds niks uit. Niemand speelt de baas over mij. Dit is gewoon iets persoonlijks en dat pik ik van nienand. Snap tanane wel!

19 oktober 2020 om 20:58

We got a badass over here.. Dè belangen in het voetbal van de heer Tannane en zijn team zullen ongetwijfeld wat anders liggen dan de verhoudingen op jouw veld destijds. Tannane heeft zich laten gaan, heeft excuses aangeboden en zal zijn leven wellicht beteren. Dom gedrag, hopelijk leert hij er van, vind het een genot om naar te kijken..

20 oktober 2020 om 10:15

ik geloof veel, maar niet dat Tannane zijn leveren zal beteren. Dit zit er bij hem zo diep in, dat verandert hij niet meer op zn 26e. Maakt Tannane overigens ook de speler die hij is.

19 oktober 2020 om 14:30

Vind je dat echt? Ik vind juist dat een scheids de regels moet toepassen, maar zich verder niet met de spelers hoort te bemoeien. Al pingelt Tannane 90 minuten lang, als iemand hem onreglementair ten val brengt hoor een scheids te fluiten. En vooral niet proberen om spelers die zich op een wedstrijd concentreren uit te dagen.

19 oktober 2020 om 15:01

Hahaha die scheidsrechters jonge. Het is ongelofelijk. Toen ik nog voetbalde en er werd een overtreding gemaakt heb ik ook wel eens gehoord : 'dan moet je die bal maar eerder afspelen'. Het is ongekend dat scheidsrechters zich daarmee gaan bemoeien. Vaak zijn het ook mensen die zelf voor geen meter konden voetballen maar toch van de sport houden.

"dit is een goed leermoment voor mij geweest" ja Tannane, die heb je al genoeg gehad, en toch blijf je maar doorgaan. Blijkt dat je er toch helemaal niks van leert. Wel kinderachtig van de scheids ook, man man man.

19 oktober 2020 om 14:00

Heb de beelden gecheckt, zie nergens terug dat de scheidsrechter dit zegt.

19 oktober 2020 om 14:23

Dat zou al eerder in de wedstrijd gebeurd zijn, niet tijdens het akkefietje

19 oktober 2020 om 14:24

Er staat ook in de tekst dat de scheids dit op een eerder moment zei, niet op het moment van de rode kaart.

19 oktober 2020 om 14:30

Oke mannen, dan heb ik het fout gelezen. Hoop toch dat Tanana niet de volle schorsing krijgt. In goede vorm een leuke speler om naar te kijken!

19 oktober 2020 om 14:40

Ik hoop het wel, anders leert hij het nooit. Is niet de eerste keer dat hij zich zo laat gaan in een wedstrijd. Gewoon lekker 10 wedstrijden toekijken en leren dat je niet zo met de scheidsrechter om gaat.

19 oktober 2020 om 15:14

Maar is het waar? Tannane kan wel zoveel beweren.

19 oktober 2020 om 20:01

En die scheids hoeft niet te leren dat hij zich niet zo met het spel moet bemoeien? 'Niet zoveel pingelen' verdient niets anders dan een ferme hand. Blij dat tanane dat iniedergeval niet heeft gedaan.

19 oktober 2020 om 15:13

Waneer heeft hij dit eerder gehad met de scheids dan?

Raar verhaal. Rare opmerking van die scheids. Waar bemoeit hij zich mee?

19 oktober 2020 om 14:27

Ik vond sowieso de dynamiek tussen arbitrage en spelers raar. Fluiten, accepteren en doorgaan. Die discussies slaan nergens op. Volgens mij is een van de belangrijkste redenen dat het fout met de arbitrage dat er een slechte gezagsverhouding is. Spelers worden vriendjes met de scheids. Anderen hebben ruzie met de scheids. Ze praten constant. Je moet toe naar een systeem dat de scheids fluit en de speler zich daar bij neerlegt. Alleen de aanvoerder mag even kort wat vragen. Maar dat met zn allen om de scheids springen hoort echt niet in t voetbal. Voetbal is emotie, maar dat leg je maar in je spel. Als kijker is t echt ontzettend irritant.

19 oktober 2020 om 15:30

Moet je even hockey en rugby kijken, over neerleggen gesproken. Op een respectvolle manier trouwens.hier moet bij gezegd dat ze daar al veel langer 'varren', dus misschien komt het neerleggen hier er ook nog wel in. Ook komt een dwaling als deze, een scheids die zegt niet te pingelen hier, niet echt voor daar.

Buiten het feit dat Tannane de schijn tegen heeft en zich nu ook enorm liet gaan, vind ik het buitengewoon kwalijk als een scheidsrechter dit zegt. Zelf landelijk jeugd gespeeld en heb zulke opmerkingen Van scheidsrechters idd ook wel gehoord. Heel irritant van een leidsman die zich met het spel gaat bemoeien.

19 oktober 2020 om 14:00

Lijken ze allemaal wel een handje van te hebben. Met name Nijhuis. Het is goed dat ze ook van zich af bijten als je hoort hoe spelers tekeer gaan maar dat uitdagen en spelen met hun machtspositie gaat te ver.

19 oktober 2020 om 14:40

En daarom gaan spelers ook juist er tegen in. Ik vind het onzinnig om te zeggen dat je altijd naar de scheidsrechter hoort te luisteren, als een scheidsrechter dit zegt. Zoek een keer een podcast op van Clattenburg over de wedstrijd tottenham en chelsea( die met die rode kasrten, daar gaf hij ook openlijk toe bijna alles door te laten gaan en selectief te zijn met kaarten. Laat het publiek de conversaties van de scheidsrechters met spelers/VAR horen via de microfoon. Dan is het probleem gelijk opgelost.

19 oktober 2020 om 14:03

Slaat inderdaad nergens op dat de scheids zich ermee bemoeit , snap ook niet de gedachtegang erachter? Waarom zou je je ermee bemoeien? Whats next, ''niet meer de bal breed spelen anders fluit ik niet meer''? En wat is er erg aan mafkees? Daar trek je toch geen kaart voor? Een kaart bij ''fucking clown'' kan ik nog begrijpen...maar mafkees?

19 oktober 2020 om 14:10

Scheidsrechters blijven voetballiefhebbers met een mening zoals wij voor de televisie zitten. Zij moeten een voorkeur oid alleen proberen uit te schakelen. Dat lijkt alleen niet altijd te gaan.

19 oktober 2020 om 14:51

Dan moet je geen scheids zijn. Een politie agent kan ook niet zeggen ''ik ben een liefhebber van voetbalhooligans , dus ik wacht ff met ingrijpen''....

19 oktober 2020 om 16:45

Je vind het normaal om mafkees tegen een scheidsrechter te zeggen? Zeg je dat ook tegen je baas, tegen een leraar, tegen je dokter, tegen een politie agent, tegen je vader?

19 oktober 2020 om 23:03

Tegen mn baas en leraar heb ik het wel eens gezegd ja... dokter , politie en vader niet.

19 oktober 2020 om 14:16

Ik vraag mij ook af wat zo'n scheidsrechter met zulke opmerkingen probeert te bereiken. Probeert hij daarmee te zeggen dat je te veel op zoek bent naar een vrije trap of penalty? Aangezien een pingelaar vaak wel een gefrustreerde verdediger achter zich aan heeft die er geen grip op kan krijgen en daarom maar een vervelend tikje uitdeelt (weet ik uit ervaring in de kelderklasse).

19 oktober 2020 om 14:19

Het is heel irritant als een leidsman zich met het spel gaat bemoeien. Maar hij zal het ook wel vermoeiend vinden als er 22 man op het veld zich met zijn beslissingen bemoeien. Al is dit wel erg dom van een scheidsrechter om te doen.

19 oktober 2020 om 15:36

Ik ben het ergens met je eens hè, spelers doen het andersom wel. Die hebben continue kritiek op de scheidsrechter. Scheidrechters zullen allemaal zo reageren als Tannane op spelers, dan kun je toch wel lachen. Desalniettemin moet de scheids erboven staan.

19 oktober 2020 om 15:42

Ja precies. Ik vind het niet handig van een scheidsrechter. Dan is het net of hij acties op jouw niet meer objectief beoordeeld als je gaat pingelen. Maar een scheidsrechter krijgt zoveel over zich heen, dan mogen we het toch wel een keer accepteren dat hij zich een keer laat gaan door wat terug te zeggen.

19 oktober 2020 om 14:45

Wat een onzin. Scheidsrechters zijn geen robots, er mag best interactie zijn tussen spelers en de leidsmannen. What's next?! Gaan spelers excuses zoeken als Pietje in het publiek zoiets zegt? Sjeetje zeg, dit is dan een prof die een opmerkingetje van een scheidsrechter niet kan verkroppen.

19 oktober 2020 om 15:43

@LePenseur, Exact hetzelfde meegemaakt. Maar ook beschermd worden door de scheids. Ik heb best vaak meegemaakt, na een heerlijke pass, dat de scheids gewoon complimenten gaf en me beschermde in bepaalde situaties. Maar ook vaak meegemaakt dat ik uit elke twijfelsituatie de bal tegen kreeg, en als ik dan een x commentaar leverde er werd gesproken over mijn houding en er pas voor me werd gefloten als ik mee overspeelde. Ik denk dat dit te maken heeft met het feit dat scheidsrechters het gevoel hebben de touwtjes in handen te hebben. Dat is ook zo, alleen moet je die houding als scheids niet hebben. Wij als team hebben het er vaak over dat je maar beter niet met de scheids in gesprek kan gaan, omdat ze vaak het idee hebben het veel beter te weten. Dat is op het hoogste niveau ook vaak pijnlijk zichtbaar.

Heeft ie dat van een papiertje opgelezen of meent ie het echt? Ben benieuwd of hij het een heel seizoen volhoudt...

Scheidsrechters moeten zich niet bemoeien met hoe iemand een wedstrijd speelt. Hij moet gewoon fluiten bij een overtreding zonder aanziens des persoons. Ik kan me er ook zwaar aan erger als iemand zegt dat hij een overtreding verdient omdat hij de bal eerder had moeten afspelen. Dat heeft er gewoon niks mee te maken. Overigens is 'mafkees' en 'fucking clown' niet van het niveau waar je drie of meer wedstrijden voor moet krijgen. Je moet het niet onbestraft kunnen zeggen, maar het is wat anders dan 'idioot' of 'klootzak'.

Laat eerst zijn team genoten zeggen dat de scheidsrechter dit gezegd heeft. Alleen afgaan op wat Tannane zegt lijkt mij niet juist. Dat Tannane van alles heeft geroepen heeft iedereen gehoord.

Tannane, oerdom en in the heat of the moment. Maar scheids, waar bemoei je je mee?? Zo raar dit.

Dit verhaal gaat om twee personen die zichzelf beter vinden dan een ander. Het ego van Tannane is extreem, combinatie met zijn temperament krijg je deze ongein. Anderzijds was dat scheidsje ook uitermate vervelend. Dat soort figuren horen geen Eredivisie te fluiten.

ik hoop niet dat die scheids dat pingelverhaal echt heeft gezegd los van het feit dat Tannane fout zat. er loopt al zo weinig speciaals rond op de Nederlandse velden dus laten we genieten van spelers als Kudus, Anthony, Berghuis, Tannane en Ihatteren bv. die kunnen echt wat met een bal en zijn naast Feyenoord de reden dat ik Eredivisiewedstrijden kijk

Scheidsrechters van tegenwoordig zijn niet goed. Mijn oren stonden ook al te klapperen waarop higler ruiter te woord stond bij de pingel van Twente tegen willem 2. Ik dacht echt... wat heeft ruiter hem aangedaan, dat kan je ook op een normale manier zeggen... en nu dit weer.. tannane maakt het voetbal met zijn dribbels. Wel oliedom dat ie zich dan weer zo laat gaan, maar snap t ergens ook wel.

Echt genant als dit je teammaat moet voorstellen. En hoe die loopt alsof die echt net van de toiletten komt. Raar type mens dit.

Ik heb de beelden meerdere keren terug gezien. Vind het een schoolvoorbeeld van slecht conflictmanagement van de scheidsrechter. Als scheidsrechter moet je deã«scaleren. Zelfs met zulke uitspattingen zoals die van Tannane. Daarbovenop komt nog die opmerking. Dat zegt voor mij genoeg over dit soort scheidsrechters. Nijhuis heeft ook zoiets geflikt bij Viergever vorig jaar en dat vond men hier ook niet kunnen. Het is inderdaad makkelijk om Tannane zwart te maken en die jongen ziet ze ook wel altijd vliegen hoor echter zie ik in dit geval dat er fouten zijn gemaakt van twee kanten. Mooi team wel dat Vitesse. Erg leuk voetbal.

Interessant dat een scheidsrechter tegen een speler zegt dat die niet moet pingelen.Doet een scheidsrechter dan vervolgens zijn oogjes dicht als er herhaaldelijk (zware) overtredingen op hem worden gemaakt? Want ik proef hieruit dat Tannane met andere woorden de overtredingen zelf op zich afroept.Als de scheidsrechter dit zou hebben geroepen, dan ben je inderdaad een clown.

Tannane wil niet wijzen maar probeert wel een beetje zijn gedrag goed te praten. Lijkt mij sterk dat de scheids letterlijk zegt dat tannane teveel pingelt en ga er van uit dat tannane iets uit het verband trekt om er zelf beter uit te komen. Beter had hij gisteren meteen gereageerd en niet na een ochtendje overleg met allerlei mannetjes die hem influisteren om dit nu zo te brengen. Dit driftkikkertje verdiend een passende schorsing in de hoop dat hij eens normaal gedrag jegenw de leiding gaat vertonen.

19 oktober 2020 om 14:31

Naïef om te denken dat scheidsrechters zich hier niet aan schuldig maken. Vorig seizoen niet opgelet misschien (sowieso als je zelf gevoetbald hebt moet je toch wel uit ervaring beter weten lijkt me..)?

19 oktober 2020 om 17:46

Lang genoeg gevoetbald en nooit commentaar op mijn spel gehad van een scheidsrechter. Tannane probeert recht te lullen wat krom is door te stellen dat de scheids iets tegen hem gezegd heeft. Die gast is het prof zijn niet waard als hij zich door iets degelijks uit de tent laat lokken. Kan me vooestellen dat een scheids zegt dat hij niet moet zeuren en zuigen, ga je wel gewoon door dan moet je de consequenties accepteren.

20 oktober 2020 om 07:41

Wat gebeurde er met Frenkie de Jong aka de ideale schoonzoon vorig jaar? Juist, Ook hij vertelde dat ze scheidsrechter tegen hem zij dat die niet te veel moest lopen met de bal. Zoek het maar op, Komt veel vaker voor dan je denkt

Sinds wanneer is de scheids de trainer van Vitesse? Waar bemoeit de beste man zich toch mee? Al pingelt Tannane 10x om alle 11 de spelers, waarom zou hij zich daar dan druk over moeten maken?

19 oktober 2020 om 14:48

Is gewoon onzin man.

Los van het feit dat wat hij deed erg fout is, kan het prima onderzocht worden als scheidsrechter Martens zich ook niet correct opstelde.met 0 toeschouwers en 1000 camera's kun je prima de momenten opzoeken en ga terugkijken/luisteren

Dit gaat, waarschijnlijk, op deze manier: Tannane: 'scheids, ik word steeds geschopt.' Scheids: 'dan moet je niet zoveel pingelen.' Dat is heel anders dan een scheidsrechter die zegt dat je niet mag pingelen.....

19 oktober 2020 om 14:42

Dan nog hoort een scheidsrechter hem te beschermen tegen dat geschop.

19 oktober 2020 om 14:49

Hoort een scheidsrechter hem te beshermen??

19 oktober 2020 om 15:03

Ja, scheidsrechters horen spelers die geschopt worden, te beschermen.

19 oktober 2020 om 14:49

Dan alsnog hoort een scheidsrechter dat niet naar een speler te roepen. Hij is daar om te arbitreren, niet meer en niet minder.

19 oktober 2020 om 15:29

en een voetballer staat er enkel om te voetballen, maar doet ook veel meer dan dat. Dit onschuldige roepje mag een scheidsrechter best zeggen van mij. Moet je eens voorstellen dat spelers anderhalf uur mogen lopen janken en zeiken, maar je niets terug mag zeggen om dat je er alleen bent om te fluiten. Zal op jouw werk je eens komen irriteren, maar niets terug zeggen he, je bent er om te werken.

19 oktober 2020 om 16:16

Dan is het helemaal kwalijk dat een scheids dat zegt. Dan neemt ie dus waar dat de speler schoppen krijgt en fluit ie expres niet voor overtredingen.

19 oktober 2020 om 19:27

Jij snapt t want zo is het zeker gegaan en dan de scheids de schuld geven van je eigen achterlijke gedrag, wauwwww de scheids zegt je pingelt teveel, tis toch een logische reden om dan iemand zo uit te kafferen of Total los te slaan ??

Sommige scheidsrechters hebben zo'n enorm ego dat ze zich overal mee bemoeien. In de CL is Brych er zo éã©n want die naait Liverpool altijd en zal hij tegen Ajax ook doen, maar in Nederland doet naast Kamphuis en Higler deze gast dat dus ook. Had nog nooit echt van Martens gehoord, maar kan me goed voorstellen dat deze clown met een fluitje in z'n mond nog naam gaat maken de komende jaren, in negatieve zin welteverstaan

19 oktober 2020 om 15:13

Haha, het zit je wel diep he.. die Brych.

19 oktober 2020 om 15:32

Jammer genoeg wel. Kan er echt met m'n hoofd niet bij dat hij weer Liverpool mag fluiten. Die wedstrijd tegen Napoli was nooit verloren gegaan zonder hem, maargoed, die wedstrijd tegen Chelsea zit bij Ajax nog diep, daarvan zijn de gevolgen wel iets groter geweest

Ik moet zeggen dat ik het een rare opmerking van de scheids vind (mits het waar is), maar wat word ik moe van dat eindeloze gezeik op de scheids. In het amateurvoetbal is het helemaal erg, daar zijn bij mijn club zelfs tekort aan scheidsrechters en dat begrijp ik wel. Wie gaat daar nou op z’n vrije dag vrijwillig 90 minuten lang uitgekafferd worden door een paar asocialen? Goed dus dat zo’n scheids nu rood geeft in profvoetbal, ik hoop dat het mensen eens aan het denken zet. Hoe treurig ook, ik denk dat pas als er weer eens iets heel heftigs gebeurt (Richard Nieuwenhuizen) mensen er beetje bij stil zullen staan.... voor een weekje of 3, Zucht.

19 oktober 2020 om 15:05

Ik ben het met je eens. In het voetbal zit het er zo in gebakken dat je maar alles mag roepen tegen scheidsrechters/grensrechters. Scheidsrechters maken fouten maar dat kunnen wij moeilijk accepteren. Er werd gehoopt dat op te lossen met de var maar dat blijkt ook niet te werken.

Snap wel wat de scheidsrechter bedoeld. Als je veel pingelt kan je wel eens een duwtje verwachten. Dan moet je niet zo fel reageren

Tannana goede voetballer met een kort lontje. Welkr medespelers hebben het nog meer gehoord noem eens namen. Komt het geloofwaardiger over. Zullen wel niet veel zijn zoveel Nederlanders spelen er niet in.

Als dit klopt mag ook de scheids wel een schorsing verdienen. De coach of medespelers kunnen zeggen dat Tanane niet zoveel moet dribbelen. Een scheids heeft daar helemaal niks mee te maken en over te zeggen. Hij mag net zoveel dribbelen als hij wilt volgens de spelregels.

Hoe kinderachtig is het als je zegt dat mijn teamgenoten ook gehoord hebben dat de scheids dat zei. Wat een stel kleuters

Het praat natuurlijk niet goed dat Tannane zo los gaat, maar zo’n opmerking van de scheids vind ik toch wel behoorlijk kwalijk. Minder pingelen? Dat maakt Tannane toch wel lekker zelf uit? Ik vind het een belachelijke opmerking. Een overtreding is een overtreding, ongeacht of een speler veel dribbelt. Een emotionele jongen als Tannane reageert daar heftig op, te heftig in dit geval, maar die tuchtzaak vind ik ongehoord.

En we nemen dus zonder bewijs aan dat de scheids dit gezegd heeft? Opmerkelijk. ik hoop juist dat scheidsrechters dit voorbeeld volgen (geel of desnoods 2 x geel bij herhaling bij te fel protesteren of schelden), ik erger mij wild aan al die opgewonden standjes altijd. Vreselijk. rugby is ook een van mijn favoriete sporten, daar mag alleen een aanvoerder iets vragen aan de ref. Heel voorzichtig en beleefd naar het waarom van een beslissing informeren. Iemand die schreeuwt of scheld of oid gaat naar de strafbank. Schwalbes komen nagenoeg niet voor, je bent meteen de risee van de sport als je het probeert. De refs zijn autoriteiten en dat komt niet alleen door hun persoonlijkheden, maar ook omdat de spelers met veel discipline worden opgeleid in hun sport. Geweldig.

Tannana had zich gewoon moeten beheersen na de eerste gele kaart, maar zo een scheidsrechter die even zelf bepaald hoe een speler zijn spel moet spelen.. Dat gaat natuurlijk ook helemaal nergens over. De heer Martens moet zich hier ook voor verantwoorden. Een wedstrijd schorsing lijkt mij voldoende voor Tannana.

Triest als dit zo is! Een scheidsrechtertje die denkt dat hij zijn eigen regels kan toepassen en omdat ie pingelt maar niet in zn voordeel fluiten. Dat tannane zo reageert met mafkees en fucking clown: gossie wat een drama zeg! Laten we em maar langdurig schorsen? Zou het niet pikken als Vitesse zijnde.

19 oktober 2020 om 15:34

Laten we dit niet bagatelliseren . Voor je het weet wordt op elk amateur veld geschreeuwd want ook de jeugd ziet dit natuurlijk.

Beetje raar verhaal. En ben ook wel benieuwd in welke context dit gezegt is. Dat gepingel zorgt voor veel overtredingen dus ik kan begrijpen dat een scheids zegt doe nou dat niet steeds want dat vertraagt het spel steeds. En kan ook een soort uitlokking zijn van een vrije trap op een mooie plek. Snap de scheids wel. En geeft je ook geen recht om een scheids voor alles uit te maken natuurlijk.

Als de scheids dit echt heeft gezegd, dan moet je hem direct degraderen. Dit kan gewoon echt niet. Hoe irritant het ook is als iemand continue aan het pingelen is, een leuke solo maakt het voetbal wel mooier. Ik zie liever 11 spelers die een actie durven maken, dan 11 die het niet durven. En daarbij is pingelen gewoon toegestaan. Als er dan een overtreding wordt gemaakt, dan is dat gewoon een overtreding en als scheids moet je dan ook gewoon fluiten en niet dit vertikken omdat een speler pingelt.

Zouden er ook beelden zijn van waar de scheidsrechter dit zegt? In zo’n leeg stadion mieters dan toch ook te horen zijn. Als de scheidsrechter dit echt heeft gezegd vind ik dat een vreemde reactie. Maar er zijn meer van die gasten zoals Bas Nijhuis toen Bij Feyenoord psv toen een opmerking maakte. Maar reactie van tannane is overdreven

Als Martens dit echt heeft gezegd, dan is dat zeker kwalijk. Hij moet oordelen over het wel of niet overtreden van regels, niet over iemand z'n speelstijl. Maar wat Tannane betreft: ik zal heus niet beweren dat ik nooit iets naar een scheidsrechter heb geroepen, voetbal is emotie en het is bijzonder frustrerend als je het gevoel hebt dat een scheidsrechter echt oneerlijk staat te fluiten. Maar als je geel krijgt voor iets roepen naar de scheids en er daarna vrolijk mee doorgaat, dan ben je gewoon dom.

In theorie ken een scheidsrechter t goed bedoelen over dat pingelen alleen vind ik ook dat een scheidsrechter dat niet mag zeggen op die manier wat tannine met n bal doet moet ie zelf weten al gaat ie erop zitten .. overdrijft wel vervolgens met zijn reacties maar zuiver is t ook niet van de scheidsrechter..

Deze scheidsrechter nooit meer Eredivisie laten fluiten! Tannane heeft gelijk maar had niet zo moeten reageren. Los van of deze scheids dit gezegd heeft, hij liet erg veel overtredingen doorgaan. Kan duidelijk beter in de KKD blijven fluiten. Belachelijk als het tot een tuchtzaak komt. Heeft vast met reputatie Tannane te maken dat ze extra willen straffen. Zuiver is het niet, scheids heeft zich ook laten gaan door zo snel 2x geel te trekken. Mafkees is nou ook weer niet een grove verwensing.

Ik praat zijn actie nog steeds niet goed maar kan ergens wel begrijpen dat ie zo tekeer ging, als scheids zijnde heb je geen enkel recht om tegen een speler te zeggen dat ie niet zo veel moet pingelen want anders fluit ik niet te zeggen, een overtreding is een overtreding punt of die speler nou in een keer de bal passt of die nou 322 man voorbij gaat!!

Natuurlijk heeft een andere maar de schuld gewoon een dikke schorsing geven

Een scheidsrechter moet neutraal zijn. Hij heeft zichzelf met zijn opmerkingen gediskwalificeerd als capabele scheidsrechter. Daarom dient Tanane vrijgesproken te worden. Niet omdat Tanane nu zo'n snuggere jongen is, maar simpelweg omdat zijn actie voortvloeit uit de machtsmisbruik van de scheidsrechter.

20 oktober 2020 om 13:24

Gezien het uitblijven van een straf lijkt het erop dat Tanane gelijk heeft gehad. Ik ben het dan ook eens met de uitkomst van de tuchtcommissie.

Volgens mij is 2x geel in een wedstrijd automatisch een wedstrijd schorsing.een directe rode kaart is voer voor de tuchtcommissie.

Het is Tannane bijna gelukt om de aandacht en schuld te verleggen naar de scheidsrechter. Het gaat hierboven vrijwel alleen over de fouten die de scheids gemaakt zou hebben. Maar kom op zeg, het gedrag van Tannane was toch compleet respectloos en zinloos. Te gek voor woorden dat deze man de hand boven het hoofd wordt gehouden.

Ik begrijp niet dat een scheidsrechter zich met het spel kan bemoeien... ze moeten juist een zaak openen tegen hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. OpendaAanvaller3310
O. TannaneAanvaller297
O. SmitUnknown
E. SturingUnknown
B. BayazitKeeper00
J. FroelingKeeper00
J. HouwenKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

In de wandelgangen

Woensdag 23 juni
Genoa heeft met Olympique Marseille gesproken over een langer verblijf van huurling Kevin Strootman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren