Sparta maakt 0-4 achterstand tegen AZ ongedaan

De ontmoeting tussen Sparta Rotterdam en AZ was zondag een heus spektakelstuk. Het team van Arne Slot leek na twee gelijke spelen eindelijk op de eerste overwinning van het seizoen af te stevenen, maar net als tegen Fortuna Sittard (3-3) gaf men de zege opnieuw in extremis uit handen. AZ maakt het dit keer echter wel heel bont door met een voorsprong van 0-4 de rust in te gaan en Het Kasteel met een 4-4 gelijkspel te verlaten. AZ komt op drie punten uit drie duels en speelt over twee weken in eigen huis tegen VVV-Venlo.

Na een pijnlijke eerste helft was het wonden likken voor Sparta al begonnen. De ploeg van Henk Fraser ging met een 0-4 achterstand de rust in, maar de nadelige marge had nog hoger kunnen uitvallen. Binnen tien minuten leidde AZ al in Rotterdam toen Zakaria Aboukhlal zijn hoofd zette tegen een prima voorzet van debutant Jesper Karlsson: 0-1. Enkele minuten later moest Benjamin van Leer opnieuw de bal uit zijn doel halen. Het was De Wit die op aangeven van opnieuw Karlsson met een snelle voetbeweging voor de 0-2 zorgde.

Met nog geen twintig minuten op de klok leek Sparta reeds een verloren wedstrijd te spelen toen Aboukhlal zijn scherpte toonde en de derde treffer verzorgde: 0-3. Sparta had via een knal van Adil Auassar en daarna een kopbal van Lennart Thy kansen op de 1-3, maar Marco Bizot bleef geconcentreerd en voorkwam een tegentreffer. Dani de Wit kopte uit een vrije trap van Fredrik Midtsjö op bekeken wijze diagonaal de 0-4 binnen en dat was ook de ruststand. Teun Koopmeiners miste niet veel later namelijk een strafschop, na hands van Michael Pinto.

Niemand zag het na de eerste helft aankomen, maar Sparta kreeg het toch voor elkaar om de wedstrijd op de eerste plaats nog enigszins spannend te maken. Na een knullige fout van Bizot mocht Sparta een vrije trap nemen op zes meter van het doel en met een harde knal schoot Abdou Harroui de bal in het doel: 1-4. Daarna was het Dirk Abels die van afstand de 2-4 maakte, waarbij Bizot opnieuw niet geheel vrijuit ging.

Een opnieuw enorme fout van Bizot leidde zelfs de 3-4 in. De doelman maakte een overtreding op Aaron Meijers, kreeg zijn tweede gele kaart en het was Thy die de bal achter de voor Aboukhlal ingevallen Hobie Verhulst schoot. Sven Mijnans schoot in de negentigste minuut zelfs de 4-4 binnen en zodoende gaf AZ de voorsprong volledig uit handen. Een vijfde tegendoelpunt in de zes minuten extra tijd bleef AZ echter bespaard. Zo eindigde de knotsgekke wedstrijd, met twee gezichten, in een doelpuntrijk gelijkspel.

1
2

Wat een afgang dit. Bizot mag zich dit vooral aantrekken, maar de rest van AZ viel in de tweede helft ook gewoon hevig door de mand. 8 doelpunten in de ene en 0 in de andere goal, dat is toch wel uniek... Overigens alle respect voor Sparta, dat bleef gaan en er na de 2-4 ook weer vol in geloofde. Eerst 3-1, dat was al een aanfluiting, maar 4-0? VZ had ook tijd nodig om alles nog te verwerken, normaal is het verslag er sneller .

4 oktober 2020 om 16:30

Ik vraag me af en toe echt af wat Bizot aan het doen is. Dat stomme balletje, een voorzet/schot verkeerd inschatten, maar hoe hij inkomt bij die kansloze bal die Meijers wegtikt voor zn neus.... Dat kan je echt niet doen als keeper, zeker niet met al geel op zak. Verder mag heel AZ zich gaan schamen voor deze wanvertoning de 2e helft.

4 oktober 2020 om 16:33

Niet te geloven joh. Ben niet meer gaan kijken want het ging nergens meer over. Echt te Bizot voor worden. Belachelijk!

4 oktober 2020 om 16:40

Bijlow in Oranje dan maar. Bizot maakt dit seizoen geen beste indruk

4 oktober 2020 om 16:47

Vorig jaar werd er nog regelmatig geroepen dat ie beter zou zijn dan Onana. Wel vooral door de AZ supporters maar toch. Is serieus uit vorm.

4 oktober 2020 om 17:16

(Japie). Ik ben het niet vaak eens maar dat Bijlow niet bij de selectie zit is echt een schande want Krul speelt bijna niet en Bizot is gewoon een matige keeper .

4 oktober 2020 om 17:26

Ik vind dat bij keepers wel net wat anders liggen dan bij spelers. Laat Bijlow nu maar gewoon even basis spelers zijn bij Jong Oranje, daar leert die waarschijnlijk meer van dan meetrainen met het NL elftal.

4 oktober 2020 om 18:33

Dat is onzin sloep01 wat je over Krul zegt.hij keept tot nu toe alles.

Hoe dan. Sparta was ten dode opgeschreven na de 1e helft. Hoeveel zou Bizot gekregen hebben van Fraser? Kan hij nog uit Oranje gegooid worden voor Drommel of Bijlow? Wat een keeper zeg..

4 oktober 2020 om 16:31

Roept hans kraay ook al vanaf het begin van het seizoen, drommel/bijlow voor bizot in oranje. Vond het eerst een beetje raar maar na vandaag wel realistisch hoor

4 oktober 2020 om 16:32

Dit kan toch niet, puur nonchalance, hij was vandaag zowaar nog slechter dan van Leer aan de overkant. Die zou je inderdaad postselectief moeten verwijderen, vooral omdat het door desinteresse lijkt te komen.

Drommel? Really? Ik zou Padt sowieso boven beide zetten, ik snap dat je voor Bijlow kiest omdat het een talent is, maar Drommel zit nog lang niet op dat niveau.

4 oktober 2020 om 16:36

Bijlow is echt wel beter dan Padt. Drommel doet ook niet (veel) voor Padt onder imo.

4 oktober 2020 om 16:37

Padt is zelfde soort middelmaat als Bizot. Je moet juist jonge talentvolle keepers erbij halen als 3e keeper. Bijlow kan trouwens zo de basis in bij Oranje maar goed.

Vandaag eens te meer duidelijk dat Bizot helemaal niet boven een Bijlow in de pikorde zou mogen staan. Weer blunderend zoals wel vaker al dit seizoen, AZ begint wel echt dramatisch aan dit seizoen zeg.

4 oktober 2020 om 16:29

Als Bizot gewoon normaal speelt dan hoort hij zeker wel in Oranje, maar op dit moment kan je beter Bijlow oproepen.

En als je dan vandaag inderdaad ziet wat voor een rust Bijlow uitstraalt ...kwestie van tijd als je het mij vraagt ...

4 oktober 2020 om 16:34

Mag meteen al gebeuren. Hoe bizot zich vandaag heeft laten zien is gewoon beschamend. Blij dat hij 3 weken de tijd heeft om na te gaan denken. Ongelofelijk.

Heb de eerste helft gezien en moest daarna afhaken.. kon wel 0-7 staan na de eerste helft. Hoe heeft AZ in godsnaam 4 doelpunten om de oren gekregen na de rust?

Poeh deze is wel pijnlijk. Ironisch overigens dat die gemiste pingel van Teun zo duur komt te staan. Dat verwacht je niet bij 0-4.

Hoe is dat mogelijk ... 0-4 bij de rust en dan als AZ gewoon de tegenstander terug laten komen tot 4-4. Is niet de eerste keer dit seizoen, daar zit wat mis in de koppies. Vorig jaar dan werkelijk ver boven hun stand geleefd?

neen, dit seizoen beginnen ze zwaar onder hun kunnen en dan echt heel ver daaronder.
Je hebt vorig jaar echt wel kunnen zien dat het geen toeval was.

4 oktober 2020 om 16:43

Ja? Ik denk eerder dat het een mix is van jongens die wel boven hun kunnen hebben gepresteerd, matig inkopen en algemeen vormverlies. Jongens als Bizot en Stengs zijn veel en veel minder dit seizoen en jongens als gudmunsson, clasie, vlaar die kunnen eigenlijk gewoon niet meer als je top 3 wilt blijven. Je ziet gelukkig wel dat jongens als Boadu, Wijndal en Koopmeiners wel overeind blijven. Nu hopelijk Stengs weer in vorm raken.

4 oktober 2020 om 17:07

Maar die talenten Boadu en Stengs zijn toch al heel lange tijd uit vorm? Of speelden ze toen een tijdje boven hun niveau? Ik zie te weinig AZ wedstrijden in zijn geheel om hierover te oordelen. Maar ik wacht op hun echte doorbraak tot echte toppers, ipv leke talenten.

4 oktober 2020 om 17:08

Boadu vond ik dit seizoen anders ook vaak genoeg niet scherp en ze missen voorin ook Idrissi. Die had de vorige 2 seizoenen toch flink de vorm te pakken.

Wat is hier gebeurd? Toen ik voor t laatst keek stond AZ 4-0 voor en Feyenoord 1-0 achter.

1-1 maar goed

4 oktober 2020 om 16:38

Idd

WTF....ik zit nog steeds na te roken van een lichtelijk ontploffing op de bank.
Boos , teleurgesteld en verbaast in 1.

Dit is echt bizar. Halverwege de tweede helft las ik op een andere website dat Sparta bezig was met de inhaalslag en het 2-4 stond. Met 0-4 in de kleedkamer een donderspeech van Fraser en ga er dan maar aanstaan als AZ zijnde... Of heeft iemand een andere verklaring voor dit wonder?!

4 oktober 2020 om 16:35

AZ begon zonder keeper aan de tweede helft

Bizot

Hoe vaak moet Bizot nog blunderen voordat Bijlow word opgeroepen

Dit is te verwijten aan maar 1 man en dat is Bizot, keepte een dramatische 2de helft en beging blunder na blunder.

Hoe kwamen er zoveel ballen bij Bizot terecht dan? Stond toch 4-0? Dat moet je toch uitspelen en de wedstrijd doodmaken? Grappig dat Bizot de schuld krijgt terwijl je je al kapot moet schamen dat er uberhaupt ballen op doel geschoten konden worden

4 oktober 2020 om 16:51

@rannio
Sympathiek dat je Bizot probeert vrij te blijven maar je kan medespelers moeilijk verwijten dat een keeper een bal niet eens fatsoenlijk kan uittrappen en hem daarna 6 meter voor de lijn zelf oppakt.

Te schandalig voor woorden dit. Bizot grootste clown van de dag. Die mag per direct gaan banken. Arne slot die Boadu maar laat aankloten, kotsmisselijk word je ervan. Nu al een verloren seizoen.

4 oktober 2020 om 19:54

Het probleem is alleen dat AZ geen betere optie heeft dan Bizot.

Wat een wedstrijd voor de neutrale kijker! Dat zeker, maar wat AZ de tweede helft allemaal doet is niet te verwoorden. Hoe kun je nou een 4-0 voorsprong weggeven zou je denken? Nou moet je eens opletten dacht Bizot. Waar is die jongen toch allemaal mee bezig dit seizoen. Tegen Fortuna ook weer makkelijk een voorsprong weggegeven, denk dat een trainingskamp ze goed kan doen. Even allemaal wakker worden. Tot slot is Idrissi nu ook weg wat een flinke aderlating zal zijn.

Schaam je kapot! Nog nooit heb ik mij zo beschaamd gevoeld als AZ supporter. Er moeten consequenties aan verbonden worden want dit kan niet meer.

4 oktober 2020 om 19:55

Tsja, drie persoonlijke fouten zijn lastig te voorkomen als coach. Vooral die 4-1 was een hele domme actie van de keeper.

Als er iemand is die een team zo weet te motiveren, dan is dat Henkie Fraser. Respect voor Sparta!!!

Dit mag toch niet gebeuren. Zo een ruime voorsprong weggeven mag nooit gebeuren. Dit mag je zelfs tegen een Ajax of Psv niet meer weggeven. Maar respect voor Sparta, wat bleven die gaan zeg. Maar van AZ echt een wanprestatie

Schaam je kapot. 1e helft was eerlijk gezegd al niet geweldig maar sparta zowaar nog veel slechter. 2e helft helpt bizot sparta maar de hele verdediging werd constant overlopen. Aanvallers behalve karlsson doen gewoon helemaal niks op kwallen na. Het is gewoon belachelijk hoe de 1-4 en 2-4 vielen en slot dir dan kiest om gewoon niet te wisselen. Bizot ook mooi karate bij de 3-4 aan het beoefenen. Belachelijk. 2e keer op mentaliteit punten verloren. De bezem erdoorheen en de zweep erover. Met dit voetbal word je gewoon 12e en ga je met 0 punten europa uit.

Wat een droef stel amateurs zeg, die Bizot voorop met zijn achterlijke manier van inkomen... Ongelooflijk! Ben benieuwd of al die frustraties rondom de afsluiting van vorig seizoen nog doorsluimert binnen AZ, want die club is het behoorlijk kwijt zeg. Zet niet echt de topclubclaim die de Alkmaarders doen kracht bij.

Er gaat teveel.mis bij AZ, Stengs, Boadu, Svenson en Koopmeiners allemaal hopeloos uit vorm. Maar Bizot is echt hopeloos. Die kost AZ al weken punten, en hem is ook europees het e.e.a te rekenen. Ik had Slot hoogzitten. Maar dit is toch echt coaching. Waarom blijft Boadu maar spelen. Raakt geen bal. Maar 0-4 voor staan, penalty missen, zwakke vrije trap geen druk op de man met de bal, allemaal mentale kwestie.

Toch wel een van de meest bizarre comebacks die ik de laatste tijd gezien heb. Bizot heeft zo te zien niet veel intresse in een transfer en probeerde op deze manier clubs af te schrikken denk ik zo.. Ongekend hoe je het zo kan verkloten.

Hoe dan.. Hoe kun je in vredesnaam een 4-0 voorsprong nou weggeven.. Alle lof voor Sparta om door te blijven gaan met zo'n achterstand

Ik zag na 15 min 0-4 voor Az en ik ging ff na Willem 2 -Feyenoord de score kijken en ik kon me ogen niet geloven, wat is daar gebeurd joh, dit moet ik terug zien, ongekend!

Pure matchfixing. Eerst 3 1 voor tegen fortuna en dat wordt 3 3. Nu 0 4 voor met rust en 3 grote fouten van bizot inclusief rood...

Haha je denkt in de rust; dit wordt 0-7 ofzo. Eindstand 4-4. Kan ook echt alleen in de eredivisie dit. Neemt niet weg dat AZ dit enkel en alleen aan zichzelf te wijten heeft. Sparta heeft gewoon een belabberd elftal en gaat voor de laatste drie plekken spelen dit jaar.

Bizot, wat een drama. Dan heb je 2 keepers(bijlow en Drommel) die in topvorm zijn en dan worden Bizot en Krul geselecteerd. Knap van Sparta hoe ze teruggekomen zijn. Az, dramatische tweede helft.

Ik heb echt met plezier Feyenoord zitten kijken, blij dat ze gewonnen hebben, maar ik baal dat ik deze wedstrijd niet heb gezien! Moet wel een spektakel zijn geweest!!!

Ik ga maar stil in een hoekje zitten huilen denk ik... ;

4 oktober 2020 om 17:25

Ik weet niet of ik nou moet huilen of moet lachen. Ik vond het namelijk vooral heel lachwekkend wat AZ, en met name Bizot, liet zien in de tweede helft. Gelukkig staat er vanavond nog een mooie pot op het programma

Ik twijfel nog steeds of ik nou Sparta-AZ heb gekeken of Bizot-AZ. In ieder geval had AZ zonder Bizot de 3 punten naar huis genomen. Heb hem nog nooit zo slecht zien spelen.
Een gemiddelde keeper uit de 5e reserve klasse had het vandaag niet slechter gedaan.

Bizot heeft het heilige vuur nog niet gevonden. Ook vandaag keepte hij niet sterk. Hulde voor Sparta om zoveel veerkracht te tonen na die 1e helft.

Die Bizot ook glashard beweren tegen de camera dat ie de bal stil wilde leggen. Geef je fout gewoon toe. Hopelijk kijkt Frank Feyenoord ff terug, dan weet ie welke keeper ie bij de volgende interlands mee moet nemen.

Wat een schande. Schaam mij kapot voor mijn club. Van 0-4 naar 4-4. Man man man. Een afgang dit. En Bizot tja daar is al genoeg over gezegd