Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Trainerskerkhof Marseille is toe aan vierde coach in een jaar na ontslag Gattuso

Laatste update:

Gennaro Gattuso is ontslagen als trainer van Olympique Marseille, zo melden verschillende Franse media. De Italiaan is er niet in geslaagd om de Franse topclub aan de praat te krijgen en wordt verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende resultaten.

Marseille beleeft een uiterst wisselvallig seizoen en bezet een teleurstellende negende plek in de Ligue 1. In de laatste zeven officiële wedstrijden werd geen enkele zege geboekt en dus trekt de club nu zijn conclusies.

De 1-0 nederlaag bij het Stade Brest van Marco Bizot van afgelopen weekend is Gattuso fataal geworden. Franse media melden dat de 46-jarige coach maandag op straat wordt gezet.

Gattuso werd in september vorig jaar aangesteld als opvolger van de Spanjaard Marcelino, die een week daarvoor opstapte na een conflict met het bestuur en de supporters.

Ook onder Gattuso kreeg l'OM het nooit echt aan het draaien. De club staat nog wel in de tussenronde van de Europa League, maar leeft met een negende plek in de competitie onder zijn stand.

Fabrizio Romano meldt dat het bestuur van Marseille maandagochtend een slechtnieuwsgesprek heeft gehad met Gattuso om het nieuws kenbaar te maken. De Italiaan voelt zich naar verluidt niet in staat om het tij te keren in de komende maanden.

Het gebrek aan karakter binnen de selectie lijkt Gattuso te hebben overweldigd, zo klinkt het. Bronnen dicht bij de coach stellen dat hij al langer het gevoel had niet over de juiste oplossing te beschikken om zijn elftal weer aan de praat te krijgen.

Trainerskerkhof


Het is het afgelopen jaar een komen en gaan gebleken van trainers bij Marseille. Vorig jaar zomer besloot Igor Tudor de handdoek al na één seizoen in de ring te gooien, waarop Marcelino het stokje overnam.

Ook de Spanjaard hield het maar kort vol en vertrok kort voor het Europa League-duel met Ajax. Ook voor zijn opvolger Gattuso is dus geen lang huwelijk weggelegd. Marseille gaat op zoek naar de vierde coach in amper een jaar tijd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het doet me oprecht pijn dat mooie clubs als Marseile en Lyon niks meer zijn.
Mooie clubs shirts historie fans maar totale op bestuurlijk vlak

19 februari 2024 om 19:55

Laten we niet vergeten dat Marseille (bernard Tapie) en later Lyon (Jean-Michel Aulas) groot zijn gemaakt door rijke suikerooms die plannen hadden om er elite clubs van te maken. Marseille wistonder Tapie zelfs de CL te winnen. Zonder deze mannen zouden beide clubs niet de clubs zijn geweest die ze vandaag zijn.

20 februari 2024 om 13:11

Ironisch dat dit van een Cityfan afkomt🙃 En ja ik ken ook de historie van mijn club😜

21 februari 2024 om 23:53

Juist van een City fan. Ik hecht daar weinig waarde aan. Als clubs in moderne tijd financieel worden omgebouwd is het allemaal verschrikkelijk, maar als het 30 jaar geleden is gebeurd doen we allemaal alsof het geweldige traditionele, historische clubs zijn. Niemand die het nog weet

Pff Marseille heeft echt wel paar goeie spelers. Vooral op het Middenveld met Rongier, Ounahi en Veretour. Voorin Auba natuurlijk en ben zelf erg van Ilman Ndiaye al komt dat er nog niet helemaal uit. Voor de rest is het achterin wel erg matig en niet van niveau Marseille.

Als Marseille mij als trainer aantrekt zorg ik er gemakkelijk voor de we binnen 2 seizoenen kampioen worden.

19 februari 2024 om 13:21

Zelfs als PSG niet mee zou doen zou Marseille nog geen kampioen worden. Monaco en Lille hebben een sterkere selectie. Nice en Brest doen het momenteel ook gewoon veel beter. Daarentegen moet ik wel zeggen dat Marseille met hun huidige selectie gewoon om een plek in de top 3 zou moeten meespelen, terwijl ze nu heel ver achter staan. Gattuso moet zich diep schamen.

19 februari 2024 om 14:13

Mwa, het oogt leuk op papier, maar onderaan de streep voetballen ze niet voor niets bij Marseille. Dan kun je nog wel aardig voetballen, maar de spelers die het daar uitstekend doen, zijn doorgaans ook razendsnel vertrokken.

Zo'n Ounahi was ook wel een ongelooflijke hype door dat goede WK, maar die ga je ook niet bij de grootste clubs ter wereld zien. Wel een goede speler hoor, daar niet van. Aubameyang is inmiddels 34 jaar en ook wel in de herfst van z'n carriere.

Het probleem is dat minstens 30 procent van de Ligue 1 wel dergelijke spelers heeft lopen, kwalitatief gezien. Genoeg spelers met het rendement van Aubameyang of de kwaliteiten van Ounahi. Daar zit ook direct het probleem.

19 februari 2024 om 16:10

Ik vind dit een iets te makkelijke reactie. Vorig jaar werden ze nog derde met deze selectie en hebben ze dit seizoen de kern vrij intact gehouden. Alleen guendouzi is er niet meer (payet is ook vertrokken, maar die was geen basisspeler meer). Daarnaast is Marseille nog steeds een grote club om voor te spelen, ook al hebben ze waardeloze supporters. Maar een prachtige historie, mooi stadion, hele mooie tenues en nog steeds succesvoller dan psg als enige champions league winnaar van frankrijk.

19 februari 2024 om 17:47

Ik denk juist dat Ounahi in een topteam als barca, city of arsenal beter zal presteren dan in dit team. Bekijk jij wel wedstrijden van Marseille? Je ziet gewoon dat hij betere spelers om zich heen nodig heeft.

20 februari 2024 om 16:06

Ik heb Ounahi inmiddels wel genoeg zien spelen om een oordeel over hem te kunnen vellen. Ik vind het absoluut geen topclub-materiaal in ieder geval. Wel een goede speler hoor, maar zeker geen topspeler.

19 februari 2024 om 14:38

Je zit niet aan tafel bij de NOS bij studio voetbal, alleen daar mag je open sollicitaties doen. On: Zou het aan al die trainers liggen? Lijkt me niet toch?

19 februari 2024 om 15:15

Ik denk het wel, wat Sirius zegt ben ik niet helemaal mee eens. Auba idd wel wel oud, maar als een speler als Ounahi het niveau aantikt wat hij had op het WK is het een van de beste van de competitite. Maar het team is ook niet goed genoeg, kijk de verdediging is niet heel gek dat sommige spelers niet presteren. Hebben echt een goeie trainer nodig die frisse aankopen mag doen.

Wat een puinhoop bij mijn club! Nu gaan ze waarschijnlijk Gasset halen de ex trainer van Saint-Etienne en Montpellier.. nou wat een ambitieuze zet zeg…. Marseille hoort titels te winnen, maar onder onze huidige eigenaar hebben wij geen recht op geluk.. Ik hoop zo dat Marseille weer Marseille gaat worden. Alleen het ziet er op dit moment zeer slecht uit voor de club. En dat doet ontzettend veel pijn 🥹

19 februari 2024 om 12:53

Marseille is in veel opzichten te vergelijken met Napoli. Er heerst zoveel chaos rondom die club. Op de lange termijn kun je nooit opboksen tegen PSG, maar als je dan kijkt dat clubs als Monaco en Lille het soms toch voor elkaar kregen is het zonde dat Marseille vaak slechts een grijze muis is. Wat me vooral verbaasd zijn de trainerskeuzes. Wie bedacht het uberhaupt om zo'n Gatusso binnen te halen? Niks gepresteert en ook nog een licht ontvlambaar persoon waar ze met die 2 Argentijnse heethoofden natuurlijk genoeg ervaring mee hebben gehad. Zet daar dan eens een jonge rustige trainer neer en geef die de tijd iets op te bouwen zou ik zeggen..

19 februari 2024 om 13:16

Gattuso is ook gewoon een hele matige trainer. Waarom hij nog steeds zulke grote clubs mag trainen is mij een raadsel. Als je gisteren ook die wedstrijd tegen Brest bekijkt, Marseille had na die rode kaart makkelijk kunnen winnen, maar Gattuso was te bang om ze aanvallend te laten spelen en wilde het punt koesteren, en uiteindelijk krijgen ze vlak voor tijd ook nog de deksel op de neus. Dat is Gattuso als trainer kort samengevat. Ik zou als ik Marseille was proberen om Sampaoli terug te halen, eigenlijk bizar hoe goed hij het deed bij Marseille als je er zo op terugkijkt, met ook nog eens verzorgd voetbal.

19 februari 2024 om 14:16

Nou ja, Marseille wint toch al heel lang geen titels meer en ook zeker niet structureel. Die hebben sinds de jaren dertig pas 9 landstitels, met eigenlijk 1 dominante periode tussen 1988 en 1992. Dit bedoel ik niet denigrerend, maar als we het over Marseille hebben, zit er wellicht ook niet zoveel meer in als je de geschiedenis bekijkt. Het is eigenlijk toch een beetje een incidentele kampioen.

19 februari 2024 om 16:05

Ja maar dat zijn veel clubs in Frankrijk toch? Het is dat PSG ineens achter elkaar kampioen werd. Saint Etienne was daarvoor recordhouder met maar 11 titels volgens mij. Plus Marseille is de enige franse club die de CL heeft gewonnen

19 februari 2024 om 19:52

Marseille heeft die dominante periode te danken aan Bernard Tapie die als rijke suikeroom van Marseille een elite club wilde maken. Dat lukte hem wat Marseille o.a. de CL heeft opgeleverd.

20 februari 2024 om 13:19

Marseille, Lyon en PSG hebben allen 1 hele goede periode gehad(PSG nog steeds uiteraard) en buiten dat is het heel weinig geweest. Vooral bij OM bizar met zo’n fanbase en stadion maar je bent daar natuurlijk nooit ver verwijderd van chaos…

20 februari 2024 om 16:04

Het probleem is ook niet zozeer het binnenland, maar het buitenland denk ik. Er is daar ten eerste dermate veel talent dat iedere club wel een aantal uitstekende talenten heeft lopen, maar een groter probleem: Hoe groot sommige Franse clubs ook zijn, relevante spelers worden snel weggehaald door PL-clubs of iets dergelijks, waardoor ze ook flink in de buidel moeten tasten als ze eens een sterkhouder wel weten te behouden. Ook relatief grote clubs als Marseille moeten continu bouwen, maar houden dat ook nooit lang vol.

Snapte de keuze voor Gatuso sowieso niet … matige trainer en nergens echt goed werk kunnen leveren. Wat een puinhoop en hoppa weer de volgende miljoenen aan ontslag vergoeding betalen. Jammer van die club

Dat deze man zulke banen krijgt is absurd te noemen, maar hij zal wel een goed management hebben.

Hij heeft er bij Valencia ook een potje van gemaakt en aan binnenkomende transfers hing een luchtje. Hij schijnt alleen spelers uit de stal van Mendes te willen halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren