Concrete interesse uit Italië liet transfersom Klaiber snel oplopen

Woensdag, 30 september 2020 om 12:10Robin Bruggeman • Laatste update: 12:30

Sergiño Dest mag zich inmiddels bijna speler van Barcelona noemen en Ajax heeft in de tussentijd de opvolger van de jonge vleugelverdediger zo goed als binnen. De Amsterdammers bereikten dinsdagavond laat een akkoord met FC Utrecht over de overstap van Sean Klaiber en de presentatie van de 26-jarige rechtsback in de Johan Cruijff ArenA is slechts een kwestie van tijd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij een transfersom van maximaal zeven miljoen euro een goed bedrag voor Sean Klaiber?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door davilla_7)

Tja... bij Utrecht heb ik hem altijd wel goed gevonden, mag toch hopen dat het niet Erik zijn lieveling wordt en dat Nous gewoon basis blijft...

30 september 2020 om 12:28

Nous is bij Ajax ook een favorietje van Ten Hag dus het zal wel loslopen

30 september 2020 om 12:48

Ik hoop het ook! Mazraoui is echt heel goed bezig. Goede klik met Antony ook, twee mooie voetballers op rechts. Ik ben geen fan van Klaiber (wie wel?) ook met het oog op de doorstroom van Timber. Maar goed, als hij komt, dan zal hij er moeten staan wanneer hij minuten krijgt, en hoop ik uiteraard dat hij gaat vlammen en zich ontwikkelt tot een speler die ooit voor meer dan 7 miljoen weer weggaat. Edit, dit was eigenlijk een reactie op timm.vd.

30 september 2020 om 18:16

Ik denk eerder dat Timber de backup voor Schuurs zal gaan worden. Daarbij handig dat hij ook als rechts en links back al minuten heeft gemaakt. Klaiber is ook gewoon een prima back en met de hoeveelheid wedstrijden is het fijn wat spelers te hebben die een eigen manier van invullen hebben.

30 september 2020 om 14:06

Waar ik nu even aan denk, aan Ayoub. Wat vond ik die leuk spelen bij Utrecht en dan maakt hij de stap naar boven en drie keer niks. Hoop dat dit beter uitpakt bij en voor Ajax. Maar ze zullen wel gesprekken gevoerd hebben, als hij zo tegen deze transfer was en er niet echt wou spelen, hadden ze die deal ook niet gedaan. Dus betwijfel het of die geruchten kloppen. Blijft een voetballer, een prof, hij wilt geld verdienen en succesvol zijn.

30 september 2020 om 14:20

Had ik bij Ramselaar naar de Onzen. Had toch best hoge verwachtingen van hem, maar helaas kwam het er niet uit. Toch veel kansen gehad.

30 september 2020 om 14:54

Daar tegenover staan ook veel spelers die die stap maken en wel succesvol zijn. Zelfs vanuit de eerste divisie. Waarom werd Suarez van Groningen naar Ajax wel en Larsson (bij Heerenveen top) naar Feyenoord geen succes? Het blijft toch altijd raadselachtig.

30 september 2020 om 14:40

Ik denk dat hij meer gaat toevoegen dan Alvarez, Martinez, Schuurs, Blind. Tagliafico is beter, maar soms te lomp. Mazraoui is een betere rechtsback, alleen Ten Hag wil soms experimenteren en zet hem dan op het middenveld. Zoals het er nu uit ziet wil Ajax Klaassen halen, maar of dit nou een toevoeging is weet ik niet.

hmm...dat zou toch echt te veel van het goede zijn.ik weet dat het kort dag is, maar voor dat geld moet er toch wat beters te halen zijn?

30 september 2020 om 12:37

Ach, voor 1 á 2 seizoenen heb je een redelijk goedkope bankzitter die in de eredivisie wel zijn mannetje staat. Daarna verkoopt Overmars hem waarschijnlijk nog met winst door 😃

30 september 2020 om 12:45

Waar komt die misvatting vandaan dat Ajax miskopen met winst verkoopt? Kristensen, Orejuela, Marin, Cassiera, Vd Hoorn zijn toch niet met winst verkocht? En of je het geld van Bande en Magallan terugkrijgt is ook maar de vraag.

30 september 2020 om 13:34

Ik heb dit niet gefactcheckt. Maar volgens mij is Kristensen voor 5m gekocht en 5.5 verkocht. Orejuela is volgens mij gelijk op gespeeld na de recente verkoop na oa huursommen, Marin zal geloof ik minimaal verlies op geleden worden. Cassiera en Vd Hoorn weet ik niet meer. Magallan zal bij handhaving trouwens een ruime winst op gemaakt worden. Denk dat het inderdaad een beetje groter gemaakt wordt dan het is, maar de essentie is dat ook bij miskopen het verlies doorgaans zeer beperkt blijft.

30 september 2020 om 14:52

Wie heeft het over een miskoop? De enige die daar over praat ben jij Buakaw. Wat 4fredondo zegt kan je ook opvatten dat Overmars altijd goed verkoopt. Wat dacht je van Sinkgraven, Dolberg, Kristenssen en Wober (allemaal niet zeker van een basisplek) voor ruim 40 miljoen euro. Laatste voorbeeld is Botman voor ~10m zonder ook maar een wedstrijd voor Ajax 1 volgens mij.

30 september 2020 om 15:54

Cassiera was een package deal met Sanchez. Die deal heeft echt meer dan geneog opgeleverd. Marin wordt nauwelijsk verlies op gemaakt. Van de Hoorn aangekocht voor 3,8 miljoen euro, verkocht voor 2,5 miljoen euro. Valt reuze mee dat verlies. Orejuela aankoop 3,6, verkoop 1,3. 2,3 miljoen euro verlies. Kirstensen aankoop 5,5 miljoen euro, verkoop 5 miljoen euro. Valt ook reuze mee. De verliezen zijn echt reuze beperkt en vergeleken met de waarde vermeerdering van de andere aankopen zoals Milik en Sanchez verwaarloosbaar.

30 september 2020 om 12:38

Klaiber is niet meer dan de jaarlijkse Ten Hag aankoop , staat waarschijnlijk contractueel vastgelegd. Hij mag 1 x per seizoen een belachelijke aankoop doen 6 miljoen voor Labyad , 12 miljoen voor Marin en nu dus 7 miljoen voor Klaiber. Voor volgend jaar heeft Erik voor 11 miljoen Clint Leemans al op zijn verlanglijstje.....

30 september 2020 om 12:50

Haha ja alleen Promes werkt wel echt. Maar goed, die had iedereen gescout. Labyad, Marin en nu Klaiber, dat is niet het niveau wat je moet willen. Ook geen dramatische voetballers zoals we die in het verleden wel eens hadden (tainio, hoe heette die baskische spits, Atouba), maar geen topaankoop dit.

30 september 2020 om 13:08

Ursaiz

30 september 2020 om 13:18

Miskopen de schuld van Ten Hag? En alle goede aankopen zijn zeker het werk van Overmars? Lekker makkelijk.

30 september 2020 om 13:38

Dat iedereen Promes wel gescout had ben ik niet met je eens, @leidsehood; ik herinner me nog dat er destijds flink wat weerstand klonk. Hij heeft redelijk wat geld gekost, en de argumenten destijds waren dat hij in Spanje ook niet echt vol overtuigd heeft, en dat hij topscorer en speler van het jaar werd in Rusland werd afgedaan als "het is maar Rusland". Niet iedereen was sceptisch hoor, maar het was wel een veelgehoord geluid. Maar die transfer heeft zeker goed uitgepakt. En een Labyad gaat waarschijnlijk net iets tekort komen op het niveau dat Ajax nastreeft, maar dat is niet echt een schande. Zo rampzalig zijn de jaarlijkse Ten Hag-transfers niet per se. Vooral Marin was echt een misser, en voor Klaiber vind ik dat ze simpelweg te veel betalen, maar Ajax gaat hem hard nodig hebben komend jaar, dat had Utrecht wel door bij het beoordelen van de biedingen...

30 september 2020 om 13:47

@magnetics, Ja dat herinner ik me nu ook weer, die geluiden over Promes. Geloof dat ik zelf wel echt positief was, vandaar mijn opmerking. Maar zeker vergeleken met Marin, Labyad en Klaiber is Promes wel ook op voorhand een ander niveau. Labyad was prima, goedkoper ook. Klaiber eens, veel te duur. Al met al zou ik Ten Hag geen technisch directeur maken, maar Overmars had bij Marin en nu bij Klaiber ook wel iets van tegengas moeten geven.

30 september 2020 om 18:10

Waarom tegengas geven ? Ajax verkoopt nu een back voor 20 miljoen eb Botman voor 10. Mazraoui wordt eerste back en kan bij een goed seizoen ook voor 15 tot 20 miljoen vertrekken. Dan is deze 7 miljoen voor een redelijke speler als Klaiber een prima bedrag. Overmars wil gewoon alles dubbel bezet hebben voor het komende (extreem drukke) seizoen. Aankopen als Klaassen en Klaiber gaan straks het verschil maken tussen 70 procent en 95 procent kans op het kampioenschap. En daarmee stromen de volgende miljoenen weer binnen.

top TD die Zuidam!doet het erg goed, mooi bedrag voor FC Utrecht.er hoeft van mij niet echt een vervanger gehaald te worden, vd brom moet gewoon Troupee wat vertrouwen geven, en op vd Maarel kan je altijd bouwen als Troupee niet werkt, dan staat vd Maarel weer op.

Het is weliswaar de telegraaf. Maar als het waar is dat Ajax bijna 7 miljoen betaalt voor zo een speler dan hebben ze zichzelf opgelicht. Maarja, het is dan ook weliswaar een paniek aankoop zo vlak voor het sluiten van de markt.

Klaiber is een aardige speler voor de subtop. Maar mocht Mazraoui uitvallen dan kan je er niet mee aankomen op CL niveau of in
toppers. Handelingssnelheid is daarvoor
veelste beperkt.

30 september 2020 om 12:33

Nou is het voor een club als Ajax natuurlijk sowieso moeilijk om op elke positie een CL-waardige vervanger te hebben. Dat lukt alleen de City's en Bayerns van de voetballerij. Verder volledig met je eens dat 7 miljoen totale oplichting zou zijn voor het kaliber Klaiber.

30 september 2020 om 12:47

7 miljoen is inderdaad belachelijk veel voor een speler die niet eens het Ajax shirt wilt aantrekken, geen goede leeftijd voor ontwikkeling heeft en voor de bank wordt gehaald. Ik kijk nu al uit naar het ludieke aankondigings filmpje.

30 september 2020 om 12:54

Je gaat er al vanuit dat Ajax de bonussen mag aftikken zonder dat je weet wat de afspraken daar voor zijn?

30 september 2020 om 13:57

Ik zeg toch 'zou zijn'? Ik ga helemaal nergens vanuit.

30 september 2020 om 12:39

5 mil dat kan oplopen tot 7 mil doormiddel van bonussen en een doorverkooppercentage. Als die bonussen niet gehaald worden en hij vetrekt transfervrij, dan blijft het 5 mil. Als hij het niet goed doet dan verkoopt Overmars hem volgend jaar weer voor 8 mil.

Bedrag oplopend tot 7 miljoen? Loopt er dan echt geen talent rond op de Toekomst die als back up voor Mazraoui kan dienen? Ter vergelijking, PSV betaalde twee jaar geleden 5,5 miljoen voor Denzel Dumfries die dan jonger en beter is.

30 september 2020 om 12:30

vergelijken is altijd lastig.dumfries vertrok al halverwege juni, dan heeft Heerenveen dus tijd genoeg om wat nieuws te zoeken. Zo vlak voor het sluiten van de markt worden de prijzen altijd duurder.en was er ook concrete buitenlandse interesse in Dumfries?ben t met je eens dat het een hoop geld is voor deze speler hoor.

30 september 2020 om 12:51

Heb je gelijk in, er spelen meerdere factoren mee. Het ging me vooral om de stap als back van subtopper naar top. Dumfries was op dat moment al in beeld bij Oranje en speler van Jong Oranje dus lijkt me dat die destijds ook al niet slecht in de markt lag, maar er komt zo gauw geen club in me op die hem destijds ook wilde hebben.

30 september 2020 om 13:41

Probleem is ook dat je niet de hele rechterkant van je verdediging uit onervaren spelers wilt laten bestaan. Naast Schuurs, die bij Ajax pas net op niveau aangehaakt is, wil je niet een zeventienjarige zetten als je de CL in gaat. Dat gaat je op internationaal niveau gewoon de kop kosten. Zo'n Klaiber is misschien niet de meest grootse voetballer die het Ajaxshirt ooit aangetrokken heeft, maar het is wel een volwassen vent, en ik verwacht niet dat hij snel door het ijs zal zakken.

30 september 2020 om 14:17

Volwassen vent of niet, hij heeft welgeteld nul internationale ervaring. Ook voor hem zal alles nieuw zijn, net als een 17 jarige speler. Ik zou niet weten waarom je van een speler met louter eredivisie en eerste divisie ervaring verwacht dat hij niet door het ijs zakt.

30 september 2020 om 14:37

@baloog ik snap je redenatie, maar die ervaring zal hij toch ergens op moeten doen. Ik verwacht puur vanwege zijn volwassenheid dat hij wat stabieler zal zijn dan een 17-jarige. Die zullen wat sneller geïmponeerd zijn dan een Klaiber. Het is allemaal koffiedik kijken hoor, maar hij lijkt me er echt zo eentje die, wat er ook voor tegenslag gebeurt in een wedstrijd, in elk geval het niveau niet verder omlaag zal trekken. En wie weet hoe hij misschien wel uit de verf komt in een lekker voetballend team. Maar goed, dat is dus allemaal koffiedik kijken, eigenlijk valt het verdomd lastig te beoordelen, maar ik gun hem in elk geval het voordeel van de twijfel.

30 september 2020 om 15:52

Daar lopen er heel veel van rond inderdaad. Dit is kopen om het kopen, er is geen transferspecialist die Overmars zal adviseren om 5-7 miljoen te betalen voor zo'n clown die niet eens motivatie heeft om bij Ajax te spelen. Hopelijk betaald ten Hag deze zinloze investering zelf want een bankzitter voor dat bedrag. Pffff

Elk artikel over de overgang van Klaiber lees ik gewoon met pijn in mn hart. 7 miljoen. Klaiber. Wilde niet naar Ajax. Wat een verschrikkelijk slechte aankoop...

30 september 2020 om 14:11

@footballexpert ik hoop toch dat je wel begrijp dat hij dat alleen maar gezegd heeft om de fans van Utrecht te pleasen? Ik als Utrecht supporter gun hem deze overstap wel overigens. Sportieve en financiele vooruitgang voor Klaiber.

Lekker naar italie joh.. Parma mooie club, kan je straks in de catacomben kijken naar fotos van legendes en er bij stil staan dat je bij een club speelt waar ooit thuram onder contract heeft gestaan, cannavaro, crespo etc.. Mooi man..

30 september 2020 om 12:54

Buffon niet te vergeten. Tot 2 jaar geleden de duurste doelman aller tijden in het jaar 99/00.

Dat je een vervanger zoekt voor Dest begrijp ik.
Dat je een Nederlander zoekt, kan ik inkomen. Dat je daar bereid ben fors te betalen begrijp ik ook nog.
Maar dat je een vervanger haalt die in verre niet aan het niveau van Dest kan tippen begrijp ik niet... zelfs voor een reserverol is Klaiber toch bij lange na niet het niveau dat Ajax nastreeft...?
Ongelooflijk dit.

Vreemde aankoop van Ajax, volg FC Utrecht niet wekelijks maar hij is me nog nooit in dusdanig positieve zin opgevallen dat hij dit bedrag waard is. Of verkijk ik me hierop?

30 september 2020 om 12:49

Tegen Ajax vond ik het toch vaak een speler die echt irritatie opwekt bij de tegenstander. Heeft een prima drive maar kan eigenlijk niet voetballen. Dus zoveel gaan we er niet op achteruit want dat werd over Dest ook gezegd. Klaiber heeft zelfs meer ervaring dan Dest. Alleen denk ik dat Dest uiteindelijk wel 5 x zo goed wordt maargoed.

Pff alsof Parma meer betaalt dan Ajax. Of had hij er daar nog een lekker parma hammetje bij gekregen? Europees gaat hij daar ook niet spelen. Utrecht heeft het gewoon slim uitgespeeld. We zullen het wel zien. Ik ben benieuwd.. ik hoop dat Nous gewoon fit blijft. Misschien word Klaiber wel een cult figuur 😄

30 september 2020 om 15:08

Ik vermoed zelfs dat Utrecht hiermee Ajax intern wil saboteren, schopt straks alle sterspelers het ziekenhuis in. Bewust dan wel onbewust omdat hij overal te laat komt 😙 Op hoeveel eigen goals moet ik inzetten? 3-4?

Aan veel reacties te zien zijn er veel mensen niet blij met zijn komst. Maar ik denk dat hij het echt goed gaat doen bij Ajax. Viel me altijd al wel op hij is snel sterk en verdedigd prima. Maar dat is ook bij Dest het geval en Mazroui. Ik denk dat het echt een goede word voor Ajax.

30 september 2020 om 12:53

Altijd mooi om iemand te zien die het niet eens is met de meerderheid (waaronder ik nu ook, ik zie het nog niet in Klaiber). Hoop dat je gelijk gaat krijgen. Ben het met je eens dat hij opvalt bij Utrecht en fysiek sterk is en ook diepgang heeft. Op zich zou dat goed bij Ajax moeten passen. Ik vind hem echter typisch zo een speler die dan goed is bij Utrecht, maar net niet goed genoeg voor een stap hoger. Maar wie weet.

30 september 2020 om 14:50

Ik ben het helemaal met je eens. Heb hem onlangs gevolgd toen Utrecht tegen mijn cluppie speelde. Kan én prima voetballen, én brengt een ongelooflijke hoeveelheid agressie mee. Zie hem tien keer liever dan die slappe Dest.

Zijn de mensen die tegen deze transfer zijn vergeten dat Mazraoui vorig jaar ook zeer sterk begon en later een terugval kreeg? Als dit weer gebeurt dan heb je niks achter de hand. De jonkies die als eerste in de pikorde zouden komen, bij het wegvallen van Mazraoui, zijn simpelweg te jong en onervaren. Wellicht wat aan de prijzige kant, maar ik denk dat deze transfer goed zal uitpakken.

Wow, 7 miljoen voor een back-up. Zelfs voor Ajax is dit toch veel.

Ajax wist al een tijdje dat Dest zou vertrekken en dan komen ze met Klaiber op de proppen? Ook nog eens voor 7 miljoen. Stel dat Mazraoui geblesseerd raakt, dan heb je in de Champions League dus een probleem. Hoe ze erop komen is mij een raadsel, maar die gozer is mij nog nooit opgevallen. Ja, hij pakte weleens rood en schoot hem wel eens in eigen doel.

Ik zie hier in nagenoeg alle reacties "7 mln"... Kunnen jullie allemaal niet begrijpend lezen of gaan jullie er allemaal klakkeloos van uit dat alle bonussen zo makkelijk te halen zijn dat Ajax ze net zo goed nu al uit kan betalen ?!? Voor 5 mln een ervaren rechtsback aantrekken, die echt niet zo slecht is als de meesten hier denken.. Ik laat me in ieder geval aangenaam verrassen door Klaiber.

Ik denk dat Overmars op twee borden aan het schaken is. Als Klaiber in zijn ogen te duur is wordt die jongen uit Bergamo gehaald. Zie het andere artikelutrecht schaakt op twee borden, zo ook Ajaxof spelen Ajax en Utrecht samen onder een hoedje, om de Italianen een poot uit te draaien?

30 september 2020 om 14:23

Djimsiti (die van Atalanta dus) is geen rechtsback.

Ajax heeft z'n scoutingslijstjes niet op orde? In het verleden kochten ze spelers als Tagliafico voor dat bedrag, nu geven ze het uit aan een back van Utrecht waar weinig rek meer in zit

30 september 2020 om 15:20

Weinig rek weten we niet. Ik heb ook mijn bedenkingen, maar hij heeft wel power.bovendien heb ik liever dat Ajax het geld in Nederland besteedt, zeker nu de inkomsten voor de clubs tegen vallen, dan dat het geld naar het buitenland gaat

Voor 4M en een doorverkoop percentage had ik gezegd oke als back up maar vind dit toch wel erg veel. Voor dit bedrag kun je in Zuid Amerika wel een aardige back halen.

Ik vraag me wanhopig af hoe een club als Ajax met een professionele leiding zich gek kan laten maken door een fake bod uit Italië op een speler die ze in Utrecht liever kwijt dan rijk zijn. Onbegrijpelijk!!!

Ik weet niets over deze man. Txik bedoel als je hem haalt dan is Timber een alternatief voor rechts, dan heb je Klaiber niet nodighaal je Klaiber dan is Timber een alternatief voor het centrum en heb je hem niet nodigmaar het zou inderdaad kunnen dat Ajax achterin te weinig concurrentie heeft. Alleen Martinez is gelouterd, en als je schrijft dat hij lang is dan is hij welkom. Te weinig koppers met alleen Schuurs.dat heeft vorig jaar wel bewezen

Joshua Brenet halen, die zou ik inmiddels wel weer terug in de eredivisie zien. Kijken wat die duitse jaren met zijn ontwikkeling gedaan heeft.

Kleine pleister op de wonde. Utrrecht heeft contact gehad met Joshua Brenet. Na de overwinning door een zeer beperkte speler als Klaiber aan je rivaal (vanuit Utrecht oogpunt) voor minimaal 5 verkopen, wordt Brente genoemd. Dat is alsof er een verschrikkelijk mooie vrouw met weinig kleren aan zich aan je aanbiedt en er vervolgens een emmer koud water overheen gooit

30 september 2020 om 17:03

Met Brenet in je elftal kun je gewoon kampioen worden hoor

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ3513
9.NEC26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. DouvikasAanvaller194
M. MahiAanvaller133
M. SyllaAanvaller134
M. MallahiAanvaller51
E. MaddyAanvaller10
M. PaesKeeper170
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

2 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
Barcelona is op zoek naar een nieuwe linksback en heeft naast Nicolás Tagliafico nog vier andere verdedigers op het oog. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren