Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Seumeren wordt op matje geroepen na kleedkamerincident met Klaiber

Laatste update:

De Raad van Commissarissen van FC Utrecht keurt het incident van Frans van Seumeren met Sean Klaiber af. De grootaandeelhouder van de club raakte na de verloren thuiswedstrijd van zaterdag tegen Go Ahead Eagles (1-2) in een fysieke confrontatie met Klaiber verwikkeld. De RvC van FC Utrecht heeft nu aangekondigd de bestuurlijke afspraken verder aan te zullen scherpen.

De Telegraaf meldde zondag dat enkele bronnen bevestigden dat het fysiek werd tussen Klaiber en Van Seumeren, waarna de twee kemphanen uit elkaar moesten worden gehouden en de rechtsback te hoog in de emotie zat om de pers te woord te staan. Van Seumeren bevestigde dat. "Het was een stevige woordenwisseling met wat geduw over en weer. Je weet hoe dat gaat. Ik heb met Sean zondag even apart gezeten en het is allemaal uitgesproken. Nu liepen de emoties even hoog op, maar ik heb mijn excuses gemaakt en het is weer helemaal goed tussen ons."

De RvC laat dinsdag weten de actie van Van Seumeren af te keuren. “De manier waarop Frans heeft gehandeld past niet bij de normen en waarden van FC Utrecht, waar een veilig werkklimaat voorop staat”, stelt de voorzitter van de RvC, Pieter Leyssius. “Frans is al vijftien jaar een zeer betrokken aandeelhouder, die veel voor de club heeft betekend en nog altijd betekent, maar in zijn emotie is hij afgelopen zaterdag te ver gegaan.” Van Seumeren excuseerde zich maandag bij de staf en spelers. Over het incident heeft de voltallige RvC de afgelopen dagen zorgvuldig gesproken. “Frans heeft er spijt van en heeft ons als RvC, maar ook de hele club, verzekerd dat dit nooit meer zal plaatsvinden.”

"De RvC is ervan overtuigd dat na de gesprekken met Frans van Seumeren de kaders, verantwoordelijkheden en regels die gelden voor RvC-leden op de juiste manier nageleefd worden", sluit FC Utrecht het bericht af. Eerder dit seizoen stapte trainer Henk Fraser op, nadat bekend werd dat de oefenmeester Amin Younes bij zijn keel greep in een geëscaleerde ruzie. Toch hangen er geen consequenties aan de positie van Van Seumeren. "Ik lees dan dat de situaties niet te vergelijken zijn, ook omdat de relatie tussen Frans en Klaiber anders is", zei Fraser eerder tegenover De Telegraaf. "Ik kan niet ontkennen dat ik me er wel over verbaas. Daar ga ik niet over liegen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe gaan jullie dit nu oplossen dan? Fraser moest er voor het veld ruimen. Word weer met 2 maten gemeten.

21 maart 2023 om 19:50

Zonder Van Seumeren is er echter weinig FC Utrecht over. Fraser is slechts passant. Tuurlijk zijn er 2 maten.

21 maart 2023 om 20:04

Zwakke excuses. Spelers slaan kan nooit door de beugel. De KNVB moet ingrijpen en Van Seumeren verbannen net als hoe de NBA, Donald Sterling (LA Clippers) heeft verbannen.

21 maart 2023 om 20:42

Lol, ja.. verbannen en verplichten om de club te verkopen omdat er een heftige discussie was en wat duwen en trekken (en toen gemoederen waren gesust er rustig over hebben gesproken). In wat voor wereld wil jij leven?

21 maart 2023 om 21:23

Waar heb je je info vandaan dat er geslagen is? Of verzin je dat zelf om je mening meer kracht te geven, want door te liegen wordt het juist zwakker.

21 maart 2023 om 21:27

Verbannen? Hoe zie je dat exact voor je. We leven niet in USSR….

21 maart 2023 om 21:43

Dat is idd de wereld waar we in leven, doorspekt met hypocrieten. Na het wegsturen van Fraser, ivm een confrontatie met een speler, en nu de confrontatie met Van Seumeren en een speler, zou het eigenlijk gelijke monniken gelijke kappen moeten zijn, maar niets is natuurlijk minder waar. Een wereld waar de elite bepaald, bij en door wie, wat wel of niet geoorloofd is. De elite rules. Wil overigens niet zeggen dat het terecht is, maar helaas wel hoe de mens in elkaar kan zitten. De geloofwaardigheid is natuurlijk wel ver te zoeken met betrekking tot het wegsturen van Fraser en de verklaring die hiervoor werd afgegeven door FC Utrecht en nu dit incident die heeft plaatsgevonden tussen Klaiber en Van Seumeren, waar verder geen gevolgen aan kleven, dan dat Van Seumeren uit de kleedkamer moet blijven. Lachwekkend natuurlijk!

21 maart 2023 om 21:44

Beetje appels met peren vergelijken. NBA teams zijn, net als in o.a. de NFL en MLS, onderdeel van een franchise keten met de NBA als overkoepelende organisatie. Hierdoor heeft de NBA minimale inspraak in het management van de teams waardoor dit soort besluiten mogelijk zijn. In het systeem zoals wij hier kennen heeft de KNVB niet dit soort inspraak en kan het dus niet dwingen om Van Seumeren Utrecht van de hand te doen. Wel kunnen ze Van Seumeren weren bin wedstrijden die de KNVB organiseerd zoals in de Eredivisie, beker of KKD (Jong Utrecht).

21 maart 2023 om 22:36

Mua, ik denk dat dat nog wel meevalt. De rode cijfers bedragen doorgaans zo'n 3 tot 5 miljoen per seizoen. Over een begroting van 25 miljoen euro lever je dan wel wat in, maar zelfs met een begroting van 20 miljoen euro hoeft er niet per se veel aan de hand te zijn voor Utrecht.

21 maart 2023 om 22:40

Ik heb nergens gelezen dat van Seumeren Klaiber zou hebben geslagen, waar haal je dat vandaan? Voor hetzelfde geld is Klaiber ook bood geworden en werd het wat geduw over en weer. Ik praat uiteraard niet goed wat van Seumeren deed, maar er kan ook overdreven worden.

22 maart 2023 om 07:20

In een wereld dat je the fuck ui die kleedkamer moet blijven wat dacht je daarvan dan donderop man ze waren zo gretig om fraser te ontslaan toch dit is net zo grensoverschrijdende gedrag en hoort niet getolereerd te worden klaar.

21 maart 2023 om 20:09

Dat lees je toch? Door 'm op het matje te roepen en de bestuurlijke regels aan te scherpen. Dat zal die v. Seumeren leren! Stuk strenger aangepakt dan Fraser!

21 maart 2023 om 20:13

Yup zie je meteen hoe principieel ze daar zijn.

21 maart 2023 om 20:13

Wat verwacht je dan? Wie gaat ieder de jaar de tekorten van Utrecht aanvullen dan haha

21 maart 2023 om 20:18

Goede vraag, en ik weet niet precies hoe het werkt bij een profclub, maar FCU is eigendom van Fransie. Als ik een medewerker sla in mijn eigen bedrijf, kan die persoon mij in ieder geval moeilijk wegsturen.

21 maart 2023 om 20:21

Wat stel je voor? Die man is eigenaar van de club. Je kunt hem natuurlijk uitkopen of strafrechtelijk vervolgen. Uit de club knikkeren kun je hem echter niet.

21 maart 2023 om 23:34

Nederland is in de war. Veel mensen lopen achter de WOKE hype aan. Van Seumeren heeft alle recht om zijn gram te halen. Klaiber en co verdienen een God’s vermogen en leveren wekelijks een wanprestatie. Het is maar een klein voorbeeld hoe ons land er voor staat. De onvrede is inmens. Van Seumeren ter verantwoording roepen? Door wie?

Bij het tweede incident in korte tijd vraag je je toch af of het niet een beetje bij de club past. Het gaat ook niet om zomaar iemand, maar eerst om de hoofdtrainer en nu de eigenaar. Als zij niet degenen zijn die de waarden van de club moeten uitdragen, wie dan wel?

Pff wat een gezeur allemaal wat Frans heeft gedaan was niet goed en dat weet hij zelf ook. Het is een dag later uitgepraat ook met Sean en daar moet het eigenlijk mee opgelost zijn. We doen/zeggen allemaal wel eens domme dingen na een teleurstellend resultaat.

21 maart 2023 om 20:11

Er was denk ik een stuk minder gezeur geweest als je niet vlak ervoor je hoofdtrainer er nog uit had gemikt voor bijna eenzelfde soort incident. Als dat dan na een paar weken een enorme hypocriete move blijkt te zijn geweest, dan krijg je inderdaad gezeur.

21 maart 2023 om 20:21

Ik denk dat er ook wel een verschil zit tussen een trainer die een speler slaat op de training, en een lamme eigenaar die in een opstootje verzeild raakt nadat zijn duurbetaalde buitenkansjes het voor de zoveelste keer weer verpesten.

21 maart 2023 om 20:21

Je zegt het goed BIJNA eenzelfde soort incident. Uit eindelijk heeft Fraser Younes bij de keel gepakt en was het bij van Seumeren & Klaiber meer duwen , trekken. Frans en Sean zijn beide jongens van de stad die zijn nou eenmaal direct naar elkaar en naar zo slecht resultaat kan dat botsen daarom is het ook goed dat Frans niet meer naar de kleedkamer komt. Uiteindelijk hebben Klaiber & van Seumeren het uitgesproken en is het voor hun ook klaar terwijl het tussen Fraser & Younes nooit meer goed was gekomen.

21 maart 2023 om 20:27

Fcu_030. Je was bij beide incidenten? Fraser gaf namelijk zelf aan bij de kraag te willen grijpen. Je meet met 2 maatjes omdat Seumeren jullie suikeroompje is en Fraser een trainer passant. Prima toch, maar doe dan niet alsof je deze situaties zogenaamd zo enorm verschillend zijn.

21 maart 2023 om 20:30

Mcmulenga. Een speler slaat? Fraser gaf zelf aan hem bij de kraag te willen grijpen, nadat de eerste berichten waren bij de keel te willen grijpen, maar slaan is volgens mij nooit voorbij gekomen. Maar je hebt gelijk, wat dat betreft heeft Seumeren raardere capriolen uitgehaald. Die man heeft niks te zoeken in een kleedkamer, laat staan betrokken te raken bij een vechtpartij met de mensen waarbij hij een duidelijke machtspositie over heeft aangezien hij hun salaris betaalt.

21 maart 2023 om 21:20

Henk Fraser heeft uitgebreid gereageerd op zijn plotselinge vertrek bij FC Utrecht. De hoofdcoach werd op straat gezet nadat hij aanvaller Amin Younes tijdens de training bij de keel greep. Aan tafel bij Studio Voetbal vertelde Fraser zijn kant van het verhaal. AD ook bij Vi geeft Fraser zelf aan dat hij hem bij zijn kraag wilde grijpen maar dat de trainingspakken van tegenwoordig geen kraag hebben dus dat hij hem gelijk heel anders beet had. Daar hoef je niet bij geweest te zijn dat kan je gewoon opzoeken 😋

21 maart 2023 om 21:31

Fcu_30 je praat een hele hoop onzin enkel en alleen om je sponsor te steunen. Hahaha wees eens een vent man! Verder vind ik het prima hor hup utreg

21 maart 2023 om 23:06

Wel grappig dat je verwijst naar dat fcu_030 onzin praat en een vent moet zijn, maar zelf niet aangeeft wat onzin is in dit verhaal. Wees dan zelf ook een man om met feiten te komen als je iemand onzin vindt praten

21 maart 2023 om 20:20

Was het leven maar zo makkelijk he. En nee we doen niet allemaal stomme dingen na een teleurstellend resultaat. Je praat het wel heel makkelijk weg dit.

21 maart 2023 om 20:33

We maken allemaal fouten alleen we worden er te goed in om over alles een heel groot probleem te maken. Had Frans nou niet door gehad dat hij fout was was het voor mij een ander verhaal geweest maar hij ziet nu dat het niet goed was en heeft het probleem opgelost dan ben ik idd heel makkelijk om weer verder te gaan.

21 maart 2023 om 22:05

@Fcu_030: Was jouw mening bij het opstootje tussen Fraser en Younes hetzelfde en was je het oneens met het wegsturen van Fraser? Dan ben je geen hypocriet en zeer consequent.

Een beetje een matje voor de buhne. Ok, en doorrrrr.

Alle dieren zijn gelijk, maar sommige dieren zijn meer gelijk dan anderen

Ome Frans........foei!
Maar Please!!!!!!!! stop nu niet met geld geven!!!

Dit is toch gewoon een grote lachertje!
Je schopt Fraser eruit omdat hij een speler fysiek benadert.
Een trainer en een speler staat in dagelijks verband, veel en veel vaker bij elkaar en closer

Dus als Frans Dagobert boos is en hij grijpt iemand bij de kladden, dan mag dat zonder consequentie...

Wees dan gewoon eerlijk...
Zeg gewoon.... Tja het mag niet, maar Frans Pinpas is ons te machtig en te veel waard, dus we doen er niks mee

21 maart 2023 om 20:51

precies dat haha.

Het is overigens wel zorgelijk dat zo'n vent gewoon zijn gang mag gaan omdat hij betaalt. Dan weten we iig voortaan de oorzaak als een speler 'moeilijk loopt'.

21 maart 2023 om 21:12

Daarvoor is er toch strafrecht? Zolang Van Seumeren handelt binnen de wetten, of geen aanklacht krijgt kan kan hij als eigenaar binnen zijn eigen club inderdaad meer dan een loonslaaf. Het is naïef te denken dat een medewerker op dezelfde hoogte in een organisatie staat als de eigenaar ervan.

21 maart 2023 om 22:20

@Jansen Joenite: Het lijkt wel of je het ermee eens bent dat er word gemeten met 2 maten. Het heeft niks met naïveteit te maken, want dit gebeurd te pas en te onpas als mensen macht hebben, maar dat wil niet zeggen dat het terecht is. Heeft ook niks met Strafrecht te maken, het gaat hier om grens overschrijding. Niet alles hoeft Strafrechtelijk vervolgbaar te zijn, bij het overschrijden van grenzen. FC Utrecht heeft dit zelf als verklaring naar buiten gebracht, bij het ontslaan van Fraser. Als je dat wilt uitdragen als club, zou het dus voor Van Seumeren ook niet geoorloofd moeten zijn.

21 maart 2023 om 23:19

Sorry voor het realisme, maar het is geen sprookjesland. De eigenaar heeft macht in zijn eigen bedrijf. Gek he? Staat het niet aan dat er iemand boven je staat, dan kan je als werknemer besluiten te vertrekken. Zelf weet ik niet wat er precies gebeurd is, maar moeten we nu drama maken over wat bekvechten en wat duwen en trekken? En ook als het daarna is uitgepraat als volwassen mensen?
Dat het niet geoorloofd is, dat weet ook Van Seumeren en daar heeft hij op gereageerd.
Overigens in vrijwel iedere organisatie ben je als werknemer vertrokken als je dat bij je baas doet.

22 maart 2023 om 19:46

Waar heb ik de afgelopen jaar/jaren vaker gelezen over mensen die macht dachten te hebben en daar gebruik van maken. Die trekken nu aan het kortste eind...

Ook iets met realisme?

Dit is het randstadsyndroom. Een club uit de middenmoot die zichzelf onverklaarbaar heeft aangepraat dat zij moeten meedoen met de top omdat de stad voor Nederlandse begrippen veel inwoners heeft.

Wat maak Utrecht nou een grote club? De lege tribunes? Het matige transferbeleid? Of de grote schulden? Nee doe mij maar een nuchtere beleidsvoerder zoals ons Toon dat destijds gedaan heeft. Utrecht zal voor altijd een middenmoter blijven die vast nog wel eens een keertje boven zichzelf uit zal steken wanneer, zoals dit jaar Twenten en AZ, de top 3 niet optimaal presteert.

21 maart 2023 om 20:16

Nou daar hebben ze in den haag ondertussen geen last meer van hoor 😄. Utrecht is natuurlijk wel een grote club speelt doorgaans gewoon in de bovenkant vd eredivisie mee. Dus is niet zo gek toch?

21 maart 2023 om 20:24

Een kinderhand is snel gevuld, hoe vaak heeft Utrecht de top 5 gehaald in de afgelopen jaren? Utrecht presteert al jaren op rij mindere dan clubs als Twente, AZ en Vitesse. De visie van Franske zal niet meer dan een utopie, dan wel niet een kinderdroom zijn die nooit waarheid wordt. Misschien dat ze eens in de 15 jaar de KNVB Beker winnen als ze Spakenburg kunnen ontlopen.

21 maart 2023 om 21:40

Vijf keer de afgelopen tien jaar. AZ zeven keer, FC Twente twee keer, Vitesse ook vijf keer. Kortom de suggestie dat Utrecht al jaren minder presteert geldt alleen voor AZ. Nog meer fakenews?

21 maart 2023 om 21:44

Dank je nuanceman je doet je naam eer aan 😄

21 maart 2023 om 21:56

tsja je zal wel een probleem met de club Utrecht hebben maar kijk eerst eens naar de feiten voor je iets schrijft(wat gewoon wordt geaccepteerd door voetbalzone)

De clubs en de plaatsen die je noemt is voor jou maar je heb het over lege tribunes en zelfs over grote schulden.

Kijk je weleens een wedstrijd van Fc Utrecht? Weet je wel wie van Seumeren is?
Of volg je blind de pers?

Ben jij ook zo meeluller met johan die van Seumeren de voorzitter noemt?

Deze man is eigenaar en stopt al heel lang weinig in de club omdat de club alles zelf moet regelen. Maar dat hoor je niet in de pers.
Dus gaan mensen zoals jij zomaar wat roepen en proberen met een uitspraak van drie jaar geleden te scoren.

Ben wel blij dat je Spakenburg erbij haalt en niet, amateurs van top Oss en sc Feyenoord enz. We weten zelf wel hoe het is een (schandalige)mindere dag te hebben. maar goed dat is mijn mening.

21 maart 2023 om 22:41

FC Twente presteert juist goed. Die draaien nog lang niet op volle toeren door de schuldenlast. Overigens vind ik het ook wel weer overdreven om heel FC Utrecht op het conto van Van Seumeren te zetten. Stel dat de man 5 miljoen euro per jaar bij zou lappen, dan nog zou Utrecht een begroting van zo'n 20 miljoen euro hebben. Dan doe je gewoon mee in het linker rijtje (mits je geen wanbeleid voert).

Overmars ook terug...wel ff eerst sorry zeggen...

Op het matje roepen? Mag hij dan wat verwachten van de spelers waar hij jarenlang 10 tallen miljoenen aan sponsor gelden heeft gestoken. Wie is dan het bestuur die zelf niet eens hun eigen broek kunnen ophouden maar afhankelijk zijn van zijn sponsorgelden.

En terecht.
Fraser wordt ontslagen daarvoor en dan mag je wel een hoge functie hebben, dat wil niet zeggen dat je maar alles kan en mag

21 maart 2023 om 21:31

Met een hoge functie niet. De eigenaar is anders. Die kan gewoon de rvc ontslaan dus die passen wel op.

Hoop dat Frans snel weg gaat!
Gewoon de belastingbetaler laten opdraaien voor wanbeleid en met een schone lei beginnen.

We zijn geen steek verder met hem

21 maart 2023 om 22:45

Utrecht kan wel zonder hem, maar stellen dat je geen steek verder bent met hem, da's natuurlijk onzin. Je hebt het over zo'n 45-50 miljoen euro en dat is nog exclusief de winsten die hij beloofde weer in de club te steken.

22 maart 2023 om 11:04

Met normaal gezond beleid had je nu toch verder dan een az moeten zijn imo.
Economisch sterke regio, grote stad etc.
Ik was destijds bii de overname al direct tegen, omdat het niet een abramovic verhaal was, waar er grof geïnvesteerd zou worden.
Nu ben je nog geen gezonde club, en ondertussen is iedereen lui en bang gemaakt binnen de club en ben je afhankelijk

22 maart 2023 om 12:26

Dat is allemaal niet essentieel. Waar het bij een voetbalclub om draait, is de achterban. Schijnbaar is Utrecht voor sponsoren niet dermate in trek om geen eigenaar nodig te hebben (om als subtopper te fungeren) en kijkend naar het stadion (plek voor 23.750 mensen), is Utrecht ook op dat vlak wel op z'n limiet. In z'n piekjaar trok het iets meer dan 19.000 toeschouwers gemiddeld. Momenteel ligt het zelfs op 16.000 en een beetje. Dan is het leuk dat je in een grote stad zit met een economisch sterke regio, maar het animo is schijnbaar toch te beperkt.

22 maart 2023 om 13:17

Imo stoot een eigenaar die alles in handen heeft potentiële sponsoren juist af.
Zit zelf nog wel regelmatig business of skybox, en als je dit bij Utrecht ziet tov alle andere clubs dat schrik je je echt dood.
Fvs die vaak laveloos rondloopt en letterlijk scheld met ziektes en spelers gratis aanbiedt bij andere clubs daar.
Dit is een rijke man, niet een man van niveau.
Dit trekt types als Sneijder etc aan, grotere bedrijven uit de regio willen hun handen hier niet aan branden.
Er zijn zelfs regelmatig onderlinge vechtpartijen in de skyboxen, net zoals op de normale tribunes.

En publiek komt bij prestaties, helaas maar waar, dit is overal.
Merk aan mezelf dat ik ook steeds minder zin heb.

Hoe werkt dit technisch dan. Een RVC is er om de belangen van de aandeelhouder te beschermen, een Rvc kan de directie ontslaan.
Aandeelhouder (frans) kan de RVC weg sturen.

Hoe dan op het matje roepen?

Heeft iemand beelden van dat seumeren en klaiber aan het vechten zijn? Dan kunnen we het beoordelen of het vergelijkbaar incident was, als die van henkie.

Het is wel aandoenlijk om te zien dat iedereen direct de vergelijking trekt met Fraser, maar naar mijn mening is er een duidelijk verschil tussen iemand bij de keel grijpen en een opstootje, dat volgens mij tegenwoordig bijna elke wedstrijd voorkomt. Het is niet goed te praten wat Frans heeft gedaan, maar moet elke speler dan tegenwoordig op het matje geroepen worden na een opstootje, omdat dit niet bij de club past?

21 maart 2023 om 22:38

'tegenwoordig bijna elke wedstrijd voorkomt'?

Laatst nog ergens in Oostbloklanden. Een eigenaar die op het veld bestormde met een wapen in zijn holster.

Als je al die (eigenaars incidenten) die ik net heb omschreven een complicaties op YT bekijkt dan begrijp ik je wel dat je het zegt dat het bij elke wedstrijd gebeurd.......🤔

........

21 maart 2023 om 23:00

Ik refereer hier puur naar de opstootjes op het voetbalveld, die bij elke wedstrijd voorkomen. Daarnaast geef ik aan dat het niet goed te praten is wat Frans doet, maar de vergelijking met Henk Fraser vind ik te ver gaan.

21 maart 2023 om 22:46

Los van het vergelijk en de ophef, heeft zo'n man ook gewoon niets in de kleedkamer te zoeken. Daar heeft de man enkel de portemonnee voor, maar verder in niets de capaciteiten.

21 maart 2023 om 23:02

Precies, zoals ik aangeef, is het niet goed te praten. Vandaar dat hij ook wordt gestraft, om te zorgen dat dit niet meer gaat gebeuren.

Eerst de ex trainer die een speler bij de keel grijpt en nu de eigenaar die gat lopen duwen en trekken aan een speler. De verpaupering van FC Utrecht is zichtbaar.

Frans,gewoon alle geld wat je in de club hebt gestoken terug vragen en in Fortuna stoppen,houd dat gezeik over de buitenlanders bij die club ook op😂😂

Beste voetbalzone, zouden jullie mijn account kunnen verwijderen, ben namelijk helemaal klaar met die schijt oppoppende reclamefilmpjes. Ik ga wel lekker naar Voetbalprimeur, daar gebeurt zoiets niet.
Bedankt!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren