Van der Sar vergelijkt Ajax met Harvard: ‘Daarna wil je ook naar Merrill Lynch’

Dinsdag, 22 september 2020 om

Donny van de Beek maakte eerder deze maand voor minimaal 39 en maximaal 44 miljoen euro de overstap van Ajax naar Manchester United. Het is de zoveelste speler die de Amsterdammers afleveren bij de Europese top. Algemeen directeur Edwin van der Sar legt in een interview met The Guardian de werkwijze van de club uit en vertelt hoe het komt dat scouts van alle Europese topclubs de ogen hebben gericht op Ajax.

Ajax heeft een rijke geschiedenis aan spelers die de club verlieten voor een Europese topclub. Vorig jaar maakten Matthijs de Ligt (Juventus) en Frenkie de Jong (Barcelona) de stap naar absolute topclubs, terwijl deze transferperiode Hakim Ziyech (Chelsea) en Van de Beek naar de Premier League gingen. Sergiño Dest staat op het punt om naar Bayern München te verkassen en André Onana en Nicolás Tagliafico werden reeds gelinkt aan diverse grote clubs. “Als je de volgende stap in je carrière wil zetten, dan moet je naar het buitenland”, zegt Van der Sar in de krant.

Van der Sar ging als keeper ook van Ajax naar het buitenland. Hij verliet Amsterdam 1999 voor een contract bij Juventus. “De salarissen lagen daar veel hoger dan bij ons in Nederland. Op een bepaald moment is het belangrijk om de volgende stap te zetten.” Ajax wordt wereldwijd gezien als een van de beste opleiders en Van der Sar maakt de vergelijking met toonaangevende universiteiten. “Laten we zeggen dat wij Stanford University, Oxford of Harvard zijn. Daarna ga je naar bijvoorbeeld Merrill Lynch (een Amerikaanse bank, red.) of naar de andere grote bedrijven. Daar is meer geld te verdienen en is de concurrentie groter.”

Dat Van de Beek de nieuwste speler is uit de eigen jeugdopleiding die is weggekocht door een van de grootste clubs ter wereld komt voor Van der Sar niet als een verrassing. “In de jeugd behoorde Donny altijd tot de twee of drie grote talenten. Hij was geen spectaculaire speler. Hij scoorde nooit met een omhaal, maar zijn techniek was zeer functioneel. Hij stond ook altijd goed gepositioneerd”, aldus de directeur, die blij was dat Van de Beek niet vorig jaar al vertrok. Real Madrid had destijds serieuze interesse. “Dat extra jaar had hij ook nog nodig, denk ik.”

“Wij willen succes hebben met de spelers die wij opleiden”, aldus Van der Sar. “We willen in twee of drie jaar tijd prijzen met ze winnen en de spelers naar een hoger niveau tillen. Dan komt de interesse van andere clubs vanzelf. Die clubs horen groter te zijn. Na twee of drie jaar is het dan tijd om de volgende stap te maken. Het is ook een kwestie van ruimte maken voor de volgende. De andere spelers moeten hetzelfde pad voor zich zien.”

Ten Hag over Dest: 'Toch mooi dat er zoveel belangstelling is voor spelers Ajax'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door leidsehood)

Praat alles maar lekker naar het buitenland Edje! Goed bezig! Volgens mij gaat Ajax nooit verder komen dan ongeveer dit niveau wat ze nu hebben. Die volgende stap maken lukt niet als je niet kan bouwen en elk jaar 2 belangrijke spelers laat vertrekken. Wanneer heeft Ajax is genoeg geld dat ze een keer echt nee kunnen zeggen?

22 september 2020 om 08:15

Daarvoor heb je PSG salarissen nodig. Voetballers als Bruno Martins Indi verdienen in Engeland al 3 miljoen

22 september 2020 om 08:16

De volgende stap is nog steeds dat je elk jaar 2 spelers kan laten vertrekken zonder erop achteruit te gaan, dat je dus voldoende talent en geld in huis hebt om dat op te vullen. Als je dat in stand kan houden heeft Ajax niks te klagen, dan zit er altijd een lichting bij die ver kan komen in Europa. Belangrijk is dat de cashflow blijft stromen door dat soort transfers en inkomsten uit de CL.

22 september 2020 om 09:02

Je zult er altijd op achteruit gaan wanneer topspelers vertrekken. Ik vind dat op zichzelf niet het probleem, zolang er maar wel minimaal 1 seizoen gepiekt gaat worden als de selectie zich echt kan meten met de top, zoals in 18/19. Daarna is iedereen weer vogelvrij en moeten de nieuwe talenten er al staan. Ik ben heel tevreden hoe de selectie kwalitatief nu weer heel veel potentieel laat zien zo snel na de leegloop. Dat is wel eens anders geweest.

22 september 2020 om 08:19

@apeldoorner, Ajax heeft genoeg geld om nee te zeggen. Ajax heeft alleen niet de statuur en aantrekkingskracht die de 10-15 top clubs wel hebben. Er is geen enkele subtop club waar Ajax qua salarissen niet aan kan evenaren. Ziyech verdiend namelijk ruim 5 miljoen euro bij Ajax. We moeten accepteren dat de Eredivisie en Ajax minder aantrekkingskracht hebben dan Real Madrid/barcelona in de primera division.in tegenstelling tot wat jij zegt praat Edwin de spelers juist niet naar het buitenland, hij constateert (terecht) iets wat we nooit kunnen winnen en gebruikt dat in zijn voordeel. Ajax is de tussenstap voor de absolute top, dus als top talent moet je bij Ajax komen. Juist door die instelling komen spelers als Neres, Antony, Kudus naar Ajax ipv de stap direct te maken.

22 september 2020 om 10:10

@D-Bergkamp. Ajax is inderaad in staat om voor een enkele speler een miljoenen contract te geven alleen de Europese subtop kan dit aan veel meer spelers aanbieden. Ajax kan niet ineens 10 spelers een contract van 4 miljoen voorschotelen. Waar een Southampton ofzo dat wel kan. Ik dacht btw dat Ziyech 4 miljoen verdiende bij Ajax.

22 september 2020 om 10:17

@gloryunited, Ajax kan inderdaad niet de gehele selectie die salarissen geven. Ik ga er van uit dat de spelers die in aanmerking komen voor zo een salaris ook de spelers zijn die het meest in de picture staan voor een transfer. Door Ziyech zo een salaris te geven bleven er maar 15? clubs over die daadwerkelijk een stap vooruit waren voor hem en dat zijn dan ook de 15 top clubs. Door dat salaris en champions league voetbal zijn clubs als Everton niet meer interessant.de spelers die van Ajax naar Southampton gaan zijn niet de topverdieners bij Ajax en dus ook niet de top spelers. Die hoeven voor het salaris en het niveau niet naar Southampton. Dat krijgen ze bij Ajax ook.

22 september 2020 om 10:36

Komt toch voor 't grootste gedeelte door de eredivisie. Dat gaat niet beter worden tenzij de competitie sterker wordt gemaakt door te fuseren met andere of sterkere competities. Dan heb je nog wel een verschil, maar zou toch zorgen dat je als Nederlandse topclub gewoon een serieuze club bent in de Europese top. Meer zoals het vroeger was, toen was een Madrid of Milan echt niet blij als ze Feyenoord, PSV of Ajax troffen. Sterker waren alledrie in een goed jaar gewoon kanshebbers voor de titel CL, Europa Cup 1 toen nog , geen topfavoriet uiteraard maar we deden toen prima mee.

22 september 2020 om 10:38

oneens dat clubs als Everton niet meer interessant zijn. Everton speelt subtop Bpl. Dat is qua aantrekkingskracht een stuk meer dan de Eredivisie. Een James en Richarlison gaan ook gewoon naar Everton. Ajax speelt wellicht in de CL tegen 3 a 4 Europese topploegen terwijl je met spelen in de BPL al gegarandeerd speelt tegen 6 topploegen. Verder kan je je bij Everton ook makkelijk in de picture spelen van de absolute top.

22 september 2020 om 08:26

De actieve inkomsten bij Ajax liggen nog steeds ontzettend laag. Denk aan televisie inkomsten, Europa inkomsten, sponsordeals enz. Mocht je een jaar geen kampioen worden, of je niet plaatsen voor Europa dan mis je gelijk een hele hoop inkomsten. Hierdoor kan Ajax simpelweg spelers met een grote naam niet vastleggen voor een lange periode. Deze jongens vragen 6 miljoen euro per jaar, als je er daarvan een aantal in je selectie hebt zitten, is er een groot gevaar dat je hier op stuk loopt. De competitie helpt ook niet echt mee. Als grote speler of wereld talent speel je liever in een grotere competitie. Er is een groot verschil tussen RKC uit of Schalke uit of Willem II thuis of Everton thuis.

22 september 2020 om 08:53

Ajax kan nu al nee zeggen, alleen heb je ook nog te maken met spelers die een keuze maken. Het niveau in de Europese topcompetities is gewoon hoger dan in Nederland, dus logisch dat spelers zich op dat niveau willen laten zien.

22 september 2020 om 08:58

Je snapt het niet. We moeten nog meer topspelers afleveren de komende jaren om de onbetwiste nummer 1 opleider in de wereld te zijn. Het beste talent uit Brazilie moet naar Nederland willen komen om hier 2/3 jaar te voetballen. In de jaren 90 was dat nog het geval, de afgelopen 20 jaar niet meer. Er ligt nog een enorm groeipad. Dit soort teksten heeft Edje helemaal ingestudeerd, en dat doet ie prima. Als je nog in een wereld leeft waarin je gelooft dat Ajax het eindstation van een speler moet zijn, dan is het echt tijd om wakker te worden. Dat is Ajax namelijk nog nooit geweest. Nu niet en in de tijd van Cruyff niet. Dat betekent echter niet dat je nooit de Champions League kan winnen. Dat kan namelijk wel gewoon, alleen dat gaat niet over 1 nacht ijs.

22 september 2020 om 09:10

@silverhaze, de beste talenten gaan sws niet komen hoe goed Ajax ook opleid. Die jongens gaan geen kostbare jaren verspillen maar meteen naar de top. Tijden zijn gewoon verandert. Iedereen wil sneller en jonger. Die trend zie je ook in het Amerikaanse basketbal. De generatie van Michael Jordan ging vaak nog 2/3 jaar college basketbal spelen. Nu is dat echt uitzonderlijk.

22 september 2020 om 09:31

Dat die talenten de komende 10 jaar niet gaan komen, geloof ik helemaal. Echter zie ik geen enkele reden om jezelf daarbij neer te leggen. 'kostbare jaren verspillen', dat is dus hetgeen waar ik het absoluut mee oneens ben, ongeacht het talent van een speler. En dat is tevens waardoor ik geloof in die mogelijkheid. Is het niet zo dat de toppers van dit moment, een Gnabry bijvoorbeeld, gewoon kostbare jaren heeft verspilt bij Arsenal, voordat hij bij middenmoters in de bundesliga is gaan spelen? Er zijn zowel voor als tegen argumenten te bedenken, maar het enige wat Ajax kan doen, is de ambitie uitdragen en er beleid naar maken. De categorie talenten Neres en Anthony waren in het jaar 2014 ondenkbaar.

22 september 2020 om 09:50

@silverhaze, het gaat er echter niet om wat jij vind maar om die braziliaanse talenten. Hoe vaak ik op VZ wel niet lees, is geen verstandige stap etc. Die voetballers zien het anders. De beste talenten gaan geen geld inleveren om hier 2/3 jaar te spelen. Zeker omdat je pas op je 18e Braziliã« uit kan.

22 september 2020 om 10:12

Die beste Braziliaanse talenten moeten dan ook wel betaalbaar zijn. Een Ajax kan nooit 80 miljoen neerleggen voor een Neymar of 40 miljoen voor Vicinius jr of Rodrygo.. De echte creme de la creme kan meteen door naar de top.

22 september 2020 om 10:21

Ik zeg ook niet dat ze geld in moeten gaan leveren en het boeit al helemaal niet wat ik vind. Ik zeg alleen dat het hebben van een ultiem doel, waaraan je je visie en beleid koppelt, de enige weg is die je als club kan bewandelen. Vooraf stellen dat doelen onrealistisch zijn en jezelf neerleggen bij wat de wereld je voorschotelt is je eigen graf graven.

22 september 2020 om 09:35

Ik denk dat Ajax het heel goed doet, ze slagen er op dit moment in om spelers nog net een of twee jaar langer te behouden om nog even te kunnen oogsten. Dat is toch aardig gelukt in Europa, wel moeten we nog sneller en beter de talenten klaar hebben staan, Gravenberch had van mij eerder wat meer mogen spelen. Dit jaar gelukkig geen overbodige breedte aankopen, die zijn echt killing, toptalent (onder de 18), top ervaren spelers of een echte kwaliteitsinjectie zoals een Antony of Kudus in combinatie met veel de opleiding gebruiken zal de sleutel moeten zijn. Continuiteit kun je ook veel halen uit de oudere spelers, Blind, Tadic en Promes zie ik nog wel even blijven en Huntelaar gaat ook langer dan verwacht mee op hoog niveau.

22 september 2020 om 10:08

@apeldoorner Ajax kan ze nog zo veel geld bieden, zo lang ze elke week tegen Rkc, Utrecht, Emmen en ADO Den Haag moeten spelen willen ze vanzelf een keer weg, tenzij er salarissen van Chinese proporties op tafel komen, dat ze hier 3x zoveel kunnen verdienen als in Engeland of Spanje. En dat gaat uiteraard niet gebeuren.

22 september 2020 om 11:01

Die clubs heb je in het buitenland ook toch? Alsof elke club in Spanje top is.. Ik vind persoonlijk de eredivisie leuker

22 september 2020 om 12:39

Normaal gesproken zijn de slechte clubs in het buitenland, beter dan de slechte clubs in Nederland.net als dat de top beter is. T is nog al een verschil of je tegen Feyenoord, PSV en AZ speelt of tegen Chelsea, Liverpool, Man City en Man utd.de voornaamste reden dat jij de eredivisie leuker vindt, zal zijn omdat je in Nederland woont. Er zullen maar heel weinig mensen in het buitenland de eredivisie leuker vinden dan de competitie in Italie, Spanje, Engeland of Duitsland.zelf kijk ik ook bijna alleen maar Ajax. PSV - Fortuna boeit me helemaal niks als er op het zelfde moment ook Man City - Wolverhampton op is, of Barca - Levante.

22 september 2020 om 14:27

Psv - Fortuna kan in Nederland best een leuke pot zijn. Spanjaarden zullen niks met Nederlandse competitie hebben omdat ze Spanjaarden zijn. Is Valencia tegen Elche zoveel beter dan? Dat het niveau hoger is maakt het niet echt leuker. Bayern is een mooi voorbeeld. Eigenlijk geen zak aan, vooraf weet je al dat Bayern kampioen gaat worden

Haha meneer heeft ook een managementcursusje op Harvard gedaan hoor; lijkt me niet dat je jezelf als Harvard moet zien, een opleider. Eerder als een Rabobank of Ing, waarna je naar Merrill Lynch kunt

22 september 2020 om 08:44

Bovendien zijn er de afgelopen jaren niet echt schrikbarend veel wereldtoppers van Ajax gekomen. Af en toe een goede generatie. Afgelopen 10 jaar Eriksen, Suárez, ziyech, de jong en de ligt. Waarvan de laatste 3 het nog moeten laten zien. En dan wellicht die verdediger van de spurs en dolberg nog? Het is goed, maar niet fantastisch. De naam is er, de faciliteiten ook en de knowhow. Ik hoop en verwacht de komende jaren veel meer doorstroom te zien.

22 september 2020 om 09:01

@Feye88, de spelers die een langere periode in Ajax 1 hebben gespeeld in de afgelopen vijf jaar: Vd Beek (United) Dest (Bayern) Ziyech (Chelsea) De Ligt (Juventus) De Jong (Barcelona) Sanchez (Tottenham) Dolberg (nice) Kluivert (As Roma) zijn van de afgelopen drie jaar. Dan komt nog Wober (Sevilla) Sinkgraven (lever kussen) Kristensen (Salzburg) en Veltman (Brighton) als je bedenkt dat Onana en Tagliafico die stap binnen nu en een jaar normaliter ook maken. Geen slechte score..

22 september 2020 om 09:18

Met alle respect, maar dolberg, wober, kristenen en veltman hebben stappen achteruit gemaakt en zijn naar mindere clubs gegaan. Kluivert heeft nog niets bewezen. Ik had het over wereldtoppers. Daartoe kun je die namen echt nog niet rekenen. Off: ik heb hartelijk moeten lachen om lever kussen.

22 september 2020 om 10:15

@d-bergkamp: Wat zie jij als langere periode in Ajax 1? Sanchez is een passant geweest die na 1 seizoen alweer door ging. ik zie een langere periode als een periode langer dan 1 seizoen. Daarnaast ben je ook vrij vrijgevig binnen de term wereldtoppers. Van de Beek, Dest, Sanchez, Dolberg, Kluivert, Wober, Kristensen, Sinkgraven en Veltman zijn dat absoluut niet.

22 september 2020 om 10:38

@gloryunited, de vraag is wat je onder de term wereld topper schaart. Als je Vd Beek, Dest en Sanchez die zometeen bij de top 20 clubs ter wereld voetballen niet onder wereld top schaart, wat dan wel? Moet je dan basis speler zijn bij een top 8 club? En de overige spelers zijn misschien geen wereld top, het zijn ook geen lullige clubs waar ze heen gegaan zijn. Op zijn minst respectabele clubs te noemen.

22 september 2020 om 11:11

Ja. Gewaardeerde basis bij top 8 is wereldtop. Of status aparte bij Arsenal ofzo. Maar meedraaien bij Tottenham kun je geen wereldtop noemen. Voor vd beek en dest is dat ook te vroeg. Dus: Suárez, eriksen evt, de jong, de ligt en ziyech heeft wat mij betreft ook recht van spreken. Die veegde de vloer aan met juve en real.

22 september 2020 om 11:13

@D-bergkamp:Een wereldtopper is dus een speler die tot de absolute top op zijn positie hoort. Een topclub heeft niet 25 wereldtoppers in hun selectie zitten. Dat Dest en van de Beek dadelijk bij Bayern en United zitten, maakt ze nog geen wereldtop. Buttner was bijvoorbeeld ook geen wereldtop toen hij bij United zat, net dat Braafheid of Rafinha dat waren bij Bayern. Het kunnen wel respectabele clubs zijn maar dan moet je ze niet noemen in een rijtje van spelers van Ajax die bij de wereldtop terecht gekomen zijn.

22 september 2020 om 12:03

"Maar dan moet je ze niet noemen in een rijtje van spelers van Ajax die bij de wereldtop terecht gekomen zijn." Als Dest straks bij Bayern of Barcelona terecht komt dan is hij toch letterlijk van Ajax bij de wereldtop terecht gekomen? Voor 25 á 30 miljoen krijgen we er ook nog een geniaal bedrag voor.

22 september 2020 om 13:56

Maar Feye88 Als dat je definitie van wereldtoppers is, hoeveel kan je er dan als club opleiden? Dan heeft geen enkele NL club een wereldtopper opgeleid de laatste jaren. Want niemand van AZ PSV Feyenoord of de rest van de eredivisie zit nu toch bij de top, misschien Van Dijk dan nota bene als enige door Groningen? Zo werkt het toch niet met het beoordelen van jeugdopleidingen? Ik denk dat er weinig clubs zijn die zoveel spelers opleiden voor de top/subtop in Europa als Ajax. Zullen vast wel statistieken van zijn ook.

Om met Kieft zijn woorden te spreken ; Die v/d Sar begint na het Europese successeizoen van vorig jaar iets te veel in zichzelf en Ajax te geloven. Leuk en aardig allemaal die halve finale, maar uiteindelijk onthouden mensen de winnaars. Monaco haalde in 2017 ook de halve finale met een fris jong team, maar daar heeft ook niemand het meer over. Die v/d Sar lijkt met zijn brieven in kranten en interviews nog steeds te denken alsof de hele voetbalwereld het nog dagelijks over Ajax heeft. Dat valt allemaal echt wel mee hoor.

22 september 2020 om 08:28

Haha. Het feit dat jij Monaco 2017 direct als voorbeeld noemt geeft aan dat dat dus niet zo is. Dat blijft dus wel degelijk hangen en hebben de mensen het dus nog steeds over.

22 september 2020 om 08:34

Nou om eerlijk te zijn wist ik dat er in de afgelopen jaren een team was dat geen absoluut topteam was, dat de halve finale had behaald. Wist alleen niet meer welk seizoen en welk team ook alweer, dus dat heb ik eerst even opgezocht.

22 september 2020 om 09:29

Haha ik geloof er niks van Bartra. dat team van Monaco is na die prestatie toch ook helemaal leeg gekocht?

22 september 2020 om 08:31

Wat Red Baron al zegt hahaha en daarnaast Vd Sar geeft aan dat Ajax een top opleider is en dat is het ook. Met geen woord rept ie dat Ajax bij de Europese top hoort. Leuk geprobeerd wel man..

22 september 2020 om 08:47

Barta, weet jij van de afgelopen 20 jaar zonder op te zoeken, wie de CL winnaars waren? Lijkt me niet. Ik weet wel wie in de kwartfinale stond in 2003 en wie de halve finale stond in 2005 en dat het maar heel weinig scheelde dat zij de volgende ronde hadden gehaald.

22 september 2020 om 09:05

Nu ben ik het niet helemaal eens met de reactie van Bartra. Maar dit is ook weer het tegenovergestelde: het is natuurlijk heerlijk chauvinistisch om te denken dat iedereen in Europa nog weet wie er in de halve finale van 2003 en 2005 stond. Echter over onze landsgrenzen weet niemand dat meer hoor, mensen zullen eerder opmerken dat FC Porto hem in 2004 won met een relatief onbekend team.

22 september 2020 om 09:39

2000: Real 2001: Bayern 2002: Real 2003: Milan 2004: Porto 2005: Liverpool 2006: Barca ? 2007: Milan 2008: Man U 2009: Barca 2010: Inter 2011: ?? 2012: Chelsea 2013: Bayern 2014: Real 2015: Barca 2016: Real 2017: Real 2018: Real 2019: Liverpool 2020: Bayern

22 september 2020 om 10:03

Baron,ik zeg nergens dat iedereen moet weten wie er in 2003 en 2005 wat heeft behaald, maar ik denk wel dat mensen eerder zullen aanhalen wat hun chauvinistisch prestatie was in het verleden dan bijvoorbeeld wie er in 2005,2006 etc heeft gewonnen.

22 september 2020 om 12:46

Niemand onthoud inderdaad verliezend finalisten, maar heel de wereld heeft gezien hoe Ajax in bernabeu Real wegspeelde of juventus eruit knikkerde in turijn. De manier waarop dat gebeurde heeft wereldwijd écht wel indruk gemaakt. Kom zelf voor werk en vakantie in het (verre) buitenland de prestatie van Ajax wordt echt wel geroemd hoor iedereen is daar in het buitenland van onder de indruk

22 september 2020 om 16:14

Vergeet Lyon niet. Die schakelde zowel Juventus als City uit.

23 september 2020 om 17:23

Wie heeft het hier over halve finale CL? Het gaat over Ajax als opleidingsclub en het niveau daarvan.

Van Harvard naar Merill Lynch? Wat is dat voor een uitspraak? Hij heeft waarschijnlijk een managementcursus gehad waarvan hij nog wat namen wist die geen logisch verband hadden. Blijf nou bij voetbal en probeer niet mee te doen met the big guys, Edwin!

22 september 2020 om 09:17

Ik weet ook niet of het zo positief is om naar een grote Amerikaanse bank te gaan. Zijn toch niet de meest zuivere bedrijven in de wereld....

22 september 2020 om 09:29

Daar gaat het toch niet om. In de bankierswereld is Merrill Lynch kennelijk een grote naam. Als je de beste bankier bent kom je daar terecht. Simpel toch?

22 september 2020 om 10:11

@amazingninja de grote voetbalclubs zijn ook niet de meest zuivere bedrijven, dus een prima vergelijking ;-)

Als Ajax Harvard is,en Donny voor 40 miljoen verkast....waarom verkast een Duits toptalent dan voor minstens 80 miljoen naar Engeland ? Die bedragen voor buitenlandse toptalenten zijn altijd veel hoger dan toptalenten die Ajax verlaten. Komt een beetje over alsof Ajax hier een beetje gehyped wordt.

22 september 2020 om 08:29

We zijn het er toch wel over eens dat havertz een stukje meer talent heeft dan van de beek?

22 september 2020 om 09:37

Eens als ajacied, Havertz kun je misschien met Frenkie de Jong vergelijken, waar dan ook een soortgelijk bedrag voor betaald is. Van de Beek is erg goed, maar weet niet of hij een absolute wereldspeler wordt waar er maar weinig van zijn.

22 september 2020 om 08:33

Frenkie en de Ligt gingen toch ook voor 80 miljoen? Die zijn van een ander kaliber dan van de Beek, net zoals Havertz. Daarnaast is het ook een kwestie van marktwerking, een speler die zich in de Eredivisie bewezen heeft is vaak minder waard dan een speler die een goed seizoen heeft gedraaid in de Bundesliga.

22 september 2020 om 08:33

Ben je Frenkie en de Ligt alweer vergeten?

22 september 2020 om 08:38

@puur door het simpele feit dat de Bundesliga iets groter dan de eredivisie is. Om maar even Duitsland met Nederland te vergelijken. Nl heeft 17 miljoen inwoners en Duitsland 80 miljoen. Ik denk dus dat die Duitse ploegen dankzij televisiegelden iets meer inkomsten krijgen dan Nederlandse clubs. Je kan het ook zo bekijken. Goretzka is transfervrij door Bayern aangetrokken. Is hij nu minder dan een Frenkie die voor 80 miljoen is verkocht? Natuurlijk zijn het verschillende spelers, maar het is even om een voorbeeld te geven.

22 september 2020 om 09:50

Zou mooi zijn als dan toch de beneliga er komt. Wordt de competitie iets aantrekkelijker en meer bij het niveau van de Europese top.

22 september 2020 om 10:17

Nee puur door het simpele feit dat Havertz veel beter is dan van de Beek.

22 september 2020 om 10:41

@gloryunited, dat valt eerlijk gezegd nog te bezien. Zeker als je naar de prijskaartjes kijkt. Is Kepa dan ook veel beter dan Onana? Puur vanwege zijn prijskaartje en het feit dat hij van een topcompetitie kwam? Bedragen zeggen echt letterlijk niks. Laten we niet vergeten dat Leverkusen gewoon subtop is. Alles mag, niks moet. Dat is bij Chelsea toch wel een heel stuk anders met alle belangen die daar spelen. Ik moet het dus nog maar zien hoe goed Havertz zich kan manifesteren.

22 september 2020 om 10:13

@messibarca dat snap je zelf toch ook wel?los van het feit dat de gemiddelde salarissen daar hoger liggen, is het niveau in de competitie ook een stuk hoger en de weerstand dus ook.dat is al een stuk interessanter om te blijven, omdat je je daar verder kunt ontwikkelen.in Nederland houdt het gewoon een keer op. Steeds weer tegen ado, rkc, Emmen en zo, daar word je op den duur niet beter van.

Ajax doet het gewoon op alle fronten fantastisch: financieel, sportief, fan base en het huis op orde. Maar ik hoop wel dat ze nu door kunnen stoten omdat het gat gewoon heel groot blijft met de europese top. Ieder jaar je selectie van nieuwe kwalitatieve impulsen voorzien is lastig. Je vang frenkie , matthijs, ziyech en donny niet zomaar op.

22 september 2020 om 09:30

Als jullie nog meer kudusjes en antonys halen wordt het wel erg lastig concurreren voor ons hoor.

22 september 2020 om 10:46

Ik zou er niet te zwaar aan tillen. Feyenoord moet alleen naar zichzelf kijken en een keer beleid gaan maken. Doelen stellen, en daarbij blijven. De club heeft een enorme achterban, een oude naam en speelt in een opleidingscompetitie. Met een nieuw stadion erbij heb je de ingrediënten in huis om Ambities te tonen. Ik lees hier vooral reacties met woorden als ‘nooit’ ‘sowieso niet’ en dergelijke denkwijzen waarmee je sowieso nooit wat gaat bereiken. Ik zie alleen maar voordelen voor Feyenoord met een stevige nationale concurrentie.

22 september 2020 om 11:17

Tsja, dat dachten we vorirg seizoen ook en toen was Ajax uiteindelijk ook niet het best voetballende team. Ik vind al die doemscenario voorspellingen altijd wat voorbarig, als ik de VI seizoensgids pak verwachten, net als voorgaande jaren 19 van de 20 analisten dat Ajax kampioen wordt, maar vaak valt dat nog vies tegen.

22 september 2020 om 11:31

Het gaat er mee om dat Ajax steeds verder uitloopt qua financiële middelen. Daar kunnen we niet tegenop boksen op dit moment. Feyenoord heeft gewoon jarenlang matig bestuur gehad. Geen visie, maar vooral reactief beleid. Wil je structureel concurreren dan zul je met een idee beleid moeten voeren. Ik vind dat arnesen dat tot nu toe aardig oppakt. Maar ik ben heel benieuwd hoe t op de lange termijn gaat. Dat stadion dossier duurt nu al 15 jaar en er is nog geen besluit. dat kan echt niet.

22 september 2020 om 09:41

Frenkie de Jong en de Ligt zijn extreme toptalenten die zijn moeilijk te vervangen, al heeft Gravenberch en een aantal andere jeugdspelers absoluut die potentie, maar dat ze het ook echt halen is een volgende stap. Gravenberch zie ik wel Donny op z'n minst vervangen, die ik net wat lager als Matthijs en Frenkie inschaal qua niveau. Antony is veelbelovend en heeft mijn inziens de potentie om een waardige vervanger voor Ziyech te zijn. Schuurs kan ook een heel behoorlijk niveau halen schat ik in, zie hem nog wel flink groeien en hij is nu al van talent naar een waardige basisspeler gepromoveerd mijn inziens.

Ajax kam zelf ook een merryl lynch worden. Het enige verschil met de topclubs is het enorme verschil in tv inkomsten van de nationale competitie. Dit is ongeveer 100 miljoen per jaar. Als ajax structureel 100 miljoen aan transferinkomsten krijgt en 20 miljoen eraan uitgeeft is dat gat al bijna gedicht toch? De eredivisie heeft ook voordelen want je zou in de toekomst je jeugdteam de eredivisie kunnen laten winnen zodat je a team superfit is voor de CL wedstrijden. Als ajax die kant op kan zou het een structuele topper kunnen worden.

Goed bezig die vd Sar. Denkt dat menig technisch directeur hier jaloers op zal zijn wat hij samen met Overmars en van Geelen heeft opgebouwd. Toch vrij snel achter elkaar ook Europese successen behaald.

Als je als Ajax zijnde in seizoen 2017 / 2018 de finale van de E.L. speelt. In het seizoen 2018 / 2019 de halve finale C.L. haalt lijkt het er op dat je het niet slecht doet. Ondanks dat er in het buitenland veel meer wordt betaald aan de spelers.

Tsja, ik word een beetje moe van Van der Sar. Wel te pas en te onpas in het nieuws om het sprookje rondom z'n club nog wat extra cachet te geven, terwijl ze net een tamelijk baggerslecht seizoen achter de rug hebben, maar als Ajax supporters ouders van jeugdspelers aanvallen verwijst hij lafjes naar z'n woordvoerder. Heb ook het idee dat het huidige succes bij Ajax vooral op conto kan van Overmars en Geelen, en dat Van der Sar als uithangbord misschien z'n functie heeft, maar net zo vaak de plank finaal misslaat.

Ajax is Harvard? Volgens mij is Ajax nog steeds de Johan Cruijff Academy.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper50
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger50
AntonyAanvaller53
Q. PromesAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

75 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Manchester United 4 1 0 0
2020/2021 Ajax 0 0 0 0
2019/2020 Ajax 23 8 3 0
2018/2019 Ajax 34 9 1 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
Laatste voetbalnieuws

Bruno Fernandes onder de indruk: ‘Ik weet hoe ze graag voetballen bij Ajax’

Bruno Fernandes heeft hoge verwachtingen van Donny van de Beek. De aanvallende middenvelder van Manchester United geldt als concurrent van de zomeraanwinst, maar wenst de van Ajax overgekomen Van de Beek...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren