‘Le Classique’ loopt volledig uit de hand met vijf rode kaarten

Zondag, 13 september 2020 om 23:00Dominic Mostert • Laatste update: 08:48

Paris Saint-Germain kent een bijzonder ongelukkige start van het nieuwe seizoen. Drie dagen na de 1-0 nederlaag tegen RC Lens volgde voor eigen publiek een 0-1 nederlaag tegen rivaal Olympique Marseille. Zodoende staat PSG na twee duels nog met lege handen in de Ligue 1. Het werd een veelbewogen editie van le Classique, waarin in totaal zeventien kaarten werden uitgedeeld, vijf rode, Neymar melding maakte van racisme op het veld, hij later ook werd weggestuurd en twee treffers werden afgekeurd. Kevin Strootman maakte na de pauze zijn opwachting als invaller bij Olympique Marseille; Mitchel Bakker bleef bij PSG op de bank.

Arbiter Jérôme Brisard kende vijf gele prenten toe in de eerste 45 minuten, waarvan de eerste na tien minuten voor Neymar en Dimitri Payet waren. De smaakmakers raakten verwikkeld in een opstootje na een harde tackle van Neymar op Payet. Met dat incident, en de daaropvolgende gele kaart, was de toon voor Neymar gezet. De Braziliaan toonde zich bijzonder ontevreden over de arbitrage, met name na een mogelijk spuugincident met Ángel Di María en Álvaro González.

Stoppen slaan door bij Neymar na vermeend racisme

Neymar leek Álvaro tijdens de wedstrijd te betichten van racisme. Lees artikel

In minuut 36 liep Di María langs de verdediger van Álvaro, die claimde bespuugd te worden door de Argentijn. Het was uit de camerabeelden niet volledig duidelijk of daar inderdaad sprake van was. Neymar leek de kant van zijn ploeggenoot te kiezen, reageerde op Álvaro en leek daarna te insinueren dat hij racistisch werd bejegend door zijn tegenstander. Op sociale media wordt beweerd dat Álvaro tijdens de woordenwisseling 'houd je mond, aap' zou hebben gezegd tegen Neymar, maar uit de beelden wordt niet geheel duidelijk of daar inderdaad sprake van is.

Duidelijk was wel dat Neymar reageerde met ‘racismo no’, ofwel ‘geen racisme’. Daarna lanceerde Neymar een tirade richting Álvaro en de technische staf van Olympique Marseille. De bezoekers stonden op dat moment overigens met 0-1 voor. Na een halfuur spelen was de ploeg van André Villas-Boas uit het niets op voorsprong gekomen: Florian Thauvin kon na een lange vrije trap van Payet ongestoord afronden bij de tweede paal. PSG creëerde, afgezien van een gevaarlijk schot van Di María in de tweede minuut, weinig kansen voor de rust.

Na de pauze nam de agressiviteit op het veld niet af. De vele kaarten haalden het tempo uit de wedstrijd, tot genoegen van Olympique Marseille. Na een uur spelen nam de frustratie toe bij PSG, toen een doelpunt van Di María werd afgekeurd omdat hij in buitenspelpositie was bediend door Idrissa Gueye. Kort daarna werd ook een treffer van Olympique Marseille afgekeurd: Darío Benedetto schoot raak in een rebound, maar in de situatie die eraan voorafging stond Thauvin buitenspel. Na het inbrengen van Strootman hield Olympique Marseille stand. Er was in de laatste minuut van de blessuretijd nog wel een grote ruzie, die leidde tot rode kaarten voor Layvin Kurzawa, Leandro Paredes, Neymar bij PSG en Jordan Amavi en Dario Benedetto bij de bezoekers.


Poll

Wordt Paris Saint-Germain dit seizoen kampioen van de Ligue 1?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

89 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Wat een schop en vechtpartij haha, bizar dit. Wel is gezien op filmpjes uit Argentinië maar dit? Wel leuk voor de competitie dat PSG 2x verloren heeft.

13 september 2020 om 23:11

Ze konden er anders ook wat van in Spanje waarbij er een tijd was dat je wist dat Real - Barca in een schoppartij zou eindigen.

14 september 2020 om 06:24

Vergeet Atlético niet, die waren er ook goed in.

14 september 2020 om 07:44

Goede oude tijden met Pepe 😁

14 september 2020 om 09:27

En wat spelers gaat missen

Heerlijke ouderwetse knokparty, geweldig toch.

13 september 2020 om 23:12

Niet verrassend dat paredes dan rood pakt... die vent lijkt ook wel uit een inrichting te komen...

13 september 2020 om 23:16

Paredes is een harde voetballer net als alle Argentijnen, die veel passie en strijd leveren. Mede dankzij zijn passen zijn ze zo ver gekomen in de Champions League. Hele slechte scheidsrechter kan er helemaal niks van, die komt eerder uit een inrichting. Hij heeft totaal geen controle op deze wedstrijd gehad.

14 september 2020 om 01:27

Doet niks af aan het feit dat Paredes soms een blik in zijn ogen heeft waarvan je weet dat hij soms doorhaalt. Leuk je betoog hoor, maar daar heeft pavol het niet over. Dat heeft niks met zijn Argentijnse roots te maken. Messi, Banega, Aguëro etc. hebben dat bijvoorbeeld niet.

14 september 2020 om 02:16

Banega heeft heel erg veel kaarten in zijn carriere gehad en speelt ook op het randje. Hij is technisch begaafd maar door zijn inzet is het een gewaardeerde speler. Messi vaak genoeg betrokken bij opstootjes en Aguero ook. Argentinie heeft goede spelers maar die strijd en passie dat is wat hun geweldig maakt. Ik snap niet dat mensen roepen dat Paredes in een inrichting hoort dat is onrespectvol, hij heeft genoeg goede dingen gedaan maar deze hele wedstrijd waren ze beetje gefrustreerd en dat komt door die Alvaro.

14 september 2020 om 07:18

Banega is een centrale middenvelder, die pakken vaak veel kaarten voor tactische overtredingen.en er zijn genoeg spelers die zo gek zijn als een deur, maar wel goede voetballers zijn. Het ene neemt het andere niet weg.

13 september 2020 om 23:15

Hahaha heerlijk doet me denken aan die oude Clasico’s met El Sierd

14 september 2020 om 00:40

Als knokpartij is het ietwat matig, iedereen doet net alsof hij geraakt wordt, stelletje acteurs

Ach racisme. Als er een stad al decennia multicultureel is dan wel Marseille. Wel mooie shirts trouwens van PSG, terug naar de oorsprong.

13 september 2020 om 23:07

Hij beschuldigt een persoon, niet de stad Marseille.

13 september 2020 om 23:07

Snap wat je bedoelt, maar dan kan er juist nog steeds racisme plaatsvinden. In Rotterdam is dat ook gewoon zo.

14 september 2020 om 06:43

Juist meer ook, omdat multicul de voedingsbodem er van is.

13 september 2020 om 23:08

Wat heeft de multiculturele situatie te maken met racisme en neymar zijn situatie? Heeft niks maar niks met elkaar te maken

13 september 2020 om 23:09

Ja dus? Dus volgens jouw logica kan niemand die in Marseille woont of voor Marseille speelt racistisch zijn? Kom op man dit moet heel serieus worden genomen. Neymar roept niet voor niets 3x (ook na zijn rode kaart) dat die Alvaro een racist is. Maarja onschuldig tot het tegendeel is bewezen natuurlijk

Al om al fijn dat Marseille gewonnen heeft. Als er sprake vam Racisme is dan is het te schandig voor woorden, maar het is ook apart dat veelal akkefietjes ontstaan bij Neymar.

13 september 2020 om 23:15

Neymar is ook gewoon een bloedzuiger. Lijkt me een super aardig persoon, maar op het veld is hij heel vervelend. Ik snap ook best dat hij vaak hard(er) wordt aangepakt, maar het is inderdaad schandalig als hij racistisch bejegend werd.

14 september 2020 om 11:19

Super aardig persoon die mensen slaat op het veld. Okay man.

13 september 2020 om 23:16

Zo gaat dat vaak met de sterspeler uit een team. Ligt natuurlijk wel een beetje aan het type, maar men begint al met de eerste charges op Neymar binnen 20 minuten.

14 september 2020 om 01:07

Alleen als de sterspeler het zelf weet, en ook een beetje arrogant is en zijn tegenstanders uitdaagt. Ik heb af en toe het gevoel dat Neymar zich verheven voelt boven zijn tegenstanders en er amper respect voor heeft. Zie je een De Bruyne, een Auba, of zelfs een Messi zo systematisch aangepakt worden als Neymar? Nee. Tuurlijk, ze krijgen wel een tikkie hier en daar, maar ze voetballen voor resultaat, niet om hun tegenstanders te vernederen. Ik snap het best, als ik een panna krijg om me te passeren, ja dat is pijnlijk. Als jij me een panna geeft, puur om het maken van een panna, en dan nog 2/3/4 keer, ja dan heb ik er best een kaart er voor over om je evem terug te pakken.

13 september 2020 om 23:41

Dit is dan ook gewoon de manier om hem totaal uit zijn spel te halen (en dan heb ik het over hem uitdagen, een schop geven, totaal niet over racisme natuurlijk). Dat zag je ook in de CL-finale, vanaf dat hij zich begint op te winden dan gaat het meeste meteen fout.

Is hier een samenvatting van? Zou ik heel gaaf vinden hahaha

13 september 2020 om 23:12

@TomMulder morgen vroeg op het kanaal van Ligue 1 Uber Eats op youtube!

14 september 2020 om 00:06

Op Twitter kan je het vinden. Vind het allemaal wel meevallen. Verder hoort racisme niet in het voetbal. Ben benieuwd of hij het daadwerkelijk heeft gezegd.

Ik heb zo gekke gevoel dat het een enorme frustrerende jaar gaat worden voor PSG en dat heeft alles te maken met de verloren CL finale. CL finale verloren hakt er blijkbaar nog steeds diep in. En dan begin je ook nog is met 2 nederlagen op rij in de competiti3. 0 uit 2. En krijgen Kurzawa, Neymar en Parades ook nog is rood wat ook niet gaat helpen. Het zou wel leuk zijn als een Marseille of een Lyon kampioen wordt.

13 september 2020 om 23:13

Worden gewoon kampioen met 20 punten voorsprong

13 september 2020 om 23:20

PSG wordt gewoon landskampioen let maar op.

Met dank aan de scheidsrechter, dat de wedstrijd ontspoord. Als er niets aan de hand is fluit hij en geeft hij geel, word er wel een overtreding gemaakt fluit die niet. Snap de frustratie van de spelers. En daarnaast leek de eerste goal van Marseille juist buitenspel en de tweede niet..?

13 september 2020 om 23:14

Bij beide teams trouwens bedoel niet dat hij tegen psg floot

13 september 2020 om 23:20

Prima gefloten. Alle kaarten waren raak. Had misschien Neymar er eerder 2de geel mogen geven. Maar verder een dikke 8,5. Geen bewijs voor Spugen en rascisme dus daar kun je niets voor geven. Goals ook prima beoordeeld. Spelers moeten maar eens hun frustraties beter onder controle houden ipv zeiken op de arbiter.

14 september 2020 om 00:10

Alle kaarten raak? Kijk bijvoorbeeld alleen al naar die kaart die gueye van Marseille kreeg. Hij raakte vol de bal en helemaal geen Neymar. Dat geld ook voor sakai

14 september 2020 om 07:21

Eerlijk, in het eerste kwartier had hij al 4 spelers op de bon geslingerd, hij is scheidsrechter en geen kinderjuf, ik heb geen idee wat hij nog meer kan doen.

Oke, laten we er ff voor het gemak van uitgaan dat neymar de waarheid vertelt. Aap is een scheldwoord dat alleen kwetsende connotaties heeft als het bij donkere mensen wordt gebruikt. Voorbeeld: ik noem jack van gelder een aap omdat hij loopt te zeiken over ihattaren. Dat is niet racistisch. Voorbeeld 2: iemand noemt seedorf een aap. Dat is wel racistisch. Punt is, ik heb nooit erbij stilgestaan dan neymar in die laatste categorie valt, vind hem nou niet echt donker.

13 september 2020 om 23:29

Persoonlijk vind ik het een beetje raar om dit soort gedrag goed te praten met 'hij is niet donker genoeg'.

13 september 2020 om 23:47

Nee dat snap ik, maar goed we hebben natuurlijk geen flauw idee of die vent daadwerkelijk dat zei. Alleen het punt is dus, als je dit tegen pak m beet mario been had gezegd ipv neymar, dan was er niks aan de hand geweest. Wat dus weer een interessante vraag oproept: Hoe donker moet je huidskleur zijn, voordat het woord aap beledigend wordt? Want als we al bij neymar gaan beginnen, dan mag je het tegen mij ook alleen maar in de wintermaanden gebruiken.

14 september 2020 om 01:18

‘Hoe donker moet je huidskleur zijn, voordat het woord aap beledigend wordt?‘ Kijk bijvoorbeeld naar een Collin Kaepernick. Of een Memphis Depay. Kevin-Prince Boateng. Dele Alli. Dat zijn jongens die half wit half zwart zijn, maar toch dit soort / vergelijkbare opmerkingen naar hun hoofd krijgen. Als men naar hen kijkt, dan zien ze in hun ogen een 100% zwarte / donker persoon en dat is voor een bepaald slag reden genoeg om dit soort dingen te roepen. Dus hoe donker moet je zijn? Even cru gezegd, alles wat, ik hun ogen, niet wit is.

14 september 2020 om 03:47

Er is een groot verschil. Het gaat ook om de intentie. Als jij je vriend uitscheld met iets dan kan het minder erg zijn dan wanneer jij dat doet bij een vreemde. Of ga je nu ook zeggen dat apengeluiden in het stadion normaal is? Oh het zijn maar apen geluiden. Kom nou, laten we deze ernstige kwesties niet gaan normaliseren. Zie het vaker gebeuren helaas. Er is een groot verschil zoals dat in het strafrecht ook is. Iemand sloeg iemand, had hij voorbedachte rade? Of was het uit zelfverdediging of uit een reactie. Wat de intentie, dat is heel belangrijk. Als jij Jack uitmaakt van aap dan is het niet racistisch gevuld enkel omdat je hem vind zeiken. Bij het andere kan het racistisch gevuld zijn, al helemaal als men ne*er gaat noemen bijv. Dat is racistisch gevuld en gaat ver terug naar de slavernij. Als de intentie fout is. Maar wanneer je gewoon met vrienden bent, zeg je misschien meer dingen die normaal gezien niet door de beugel kan wanneer je het tegen een vreemde zegt. Dus je voorbeeld is erg kortzichtig en probeer het vanuit een breder perspectief te zien.

14 september 2020 om 12:11

Leuk dat je begint over apengeluiden in stadion waar ik helemaal niks over gezegd heb en wat ik, net als letterlijk iedereen, ook afkeur. Is duidelijk niet hetzelfde want die spreekkoren zijn gericht richting donkere spelers. En dan niet lichtdonker, maar echt richting donkere spelers. De opmerking aap, hoeft niet per se racistisch beladen te zijn, dat is alles wat ik probeer te zeggen. Kijk, laat met het eerdere voorbeeld wat concretiseren. Mario Been geeft mij een ontiegelijke rotschop, en ik zeg doe normaal joh aap. Geen racisme. Nu geeft seedorf mij een rotschop en ik zeg hetzelfde. Wel racisme. Bij beide kun je zeggen dat ik vanuit reactie handel en is het niet per sé zo dat ik seedorf een aap noem vanwege zijn huidskleur. Hier zit dus geen verschil van intentie in deze situatie, waarvan ik overigens begrijp dat dit verschil maakt hoor, dat hoef je mij ook niet uit te leggen. Dat was ook niet van toepassing op mijn eerdere reacties

Ik ben benieuwd naar de feiten, maar iedereen die Alvaro kent, weet wat voor een nare speler het is. Vieze actie van Di Maria ook, mocht dit bericht kloppen.

14 september 2020 om 01:29

Zo werkt het systeem daarentegen niet. Omdat persoon A een nare speler is, is het waarschijnlijk waar. Dan verlies je elke vorm van objectiviteit.

14 september 2020 om 10:58

Je begrijpt toch ook dat als bijv een Pepe een tackle maakt en iemand blesseert dat de kans groot is dat hij het express heeft gedaan?

14 september 2020 om 11:21

Nee, waarom zou dat zo zijn?

14 september 2020 om 11:57

Nee, dat is foutief redeneren.

14 september 2020 om 08:44

En wat te denken van Neymar? Door al dat geld dat hij heeft is hij ook wel een beetje de realiteit verloren. Ik sluit dus zeker niet uit dat die Alvaro onschuldig is, of gewoon iets heel anders (weliswaar beledigends) heeft gezegd.

PSG, het zal altijd een kleine club blijven met deze spelers. Dat je je zo laat uitlokken door OM, daar ook nog een volledig in meegaat en vervolgens je nog zo laat kennen, dan blijf je echt klein. Wat een triest clubje is het ook.

13 september 2020 om 23:42

En binnen 50 jaar waarschijnlijk met afstand de grootste club van Frankrijk...

14 september 2020 om 07:28

An sich is het alleen maar logisch, en had PSG al tientallen jaren de grootste club moeten zijn. Het is in principe de enige serieuze club uit Parijs. Vergelijk dat met London, Moskou, Madrid of Istanbul, en Parijs is wel de uitzondering van de grote steden in Europa.

aan strijd en beleving iig geen gebrek deze wedstrijd

Lool nou kijk het gebeurd nog ook, er werd geslagen en geschopt. De titel 'stoppen slaan door bij...', zou nou hier bij kunnen passen lol. Wat een gekkenhuis zeg. OM heeft ze zo wel pijn gedaan. Er gebeurde erg veel, en ja ook Neymar is aanwezig. Echt denkt hij nou echt dat in deze tijd dat niet gezien wordt, erg dom. Wat een chaos, 5 x rood. Gaat lekker, een zuur begin voor ze.

Eeuwig zonde dat dit soort dingen nu niet in een kolkend stadion met 60.000 fans gebeuren...

Heerlijk. Ik ga de wedstrijd opzoeken en bekijken. Marseille en Parijs altijd feest haha. Voor psg is het nog een keer verliezen en tuchel heeft een probleem.

OM ziet het als één van de wedstrijden van het jaar en heeft er alles aan gedaan om te winnen. Je ziet maar weer dat PSG hier niet mee om kan gaan. En dat kenmerkt vaak een topploeg, die laten zich niet uit de wedstrijd halen. Er valt nog zeker één en ander te leren maar het zal wel weer aan de hele wereld liggen behalve PSG.

Ik heb dit filmpje hier boven gezien, maar de aanleiding tot 5 rode kaarten is uiteindelijk een heel onschuldige schouderduw. Er moet wel heel wat aan vooraf zijn gegaan wil je zo reageren als die speler van PSG doet.

Is hier ergens een samenvatting van te zien?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Lille OSC8341
3.AS Monaco7834
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Ander HerreraMiddenvelder311
K. MbappéAanvaller3127
Pablo SarabiaMiddenvelder276
M. KeanAanvaller2613
K. NavasKeeper290
L. ParedesMiddenvelder211
M. VerrattiMiddenvelder210
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

1286 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Paris Saint-Germain 18 9 6 2
2019/2020 Paris Saint-Germain 15 13 3 1
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
Laatste voetbalnieuws

Kylian Mbappé kijkt ogen uit: ‘Hij is net een tank als hij op snelheid is’

Kylian Mbappé is een van de snelste voetballers van dit moment, maar de aanvaller van Paris Saint-Germain en het nationale elftal van Frankrijk weet dat menig profvoetballer met of zonder bal...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Arsenal heeft contact opgenomen met de vertegenwoordigers van Donny van de Beek. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren