Transfersom Eden Hazard valt maximaal 45 miljoen euro hoger uit

Vrijdag, 4 september 2020 om

Het aantrekken van Eden Hazard kost Real Madrid veel meer dan vorig jaar in de media werd bericht. Toen Chelsea hem verkocht aan de Koninklijke deden beide clubs geen mededelingen over de hoogte van de transfersom, maar aangenomen werd dat de buitenspeler 115 miljoen euro kostte, exclusief bonussen. Het Laatste Nieuws onthult vrijdag dat de transfersom veel hoger ligt. Uit officiële documenten van de FIFA blijkt dat de transfersom maximaal 160 miljoen euro bedraagt.

De exacte cijfers kwamen bij de Belgische krant aan het licht bij een poging tot fraude rond de opleidingsvergoeding van Hazard. Het gaat om een bedrag dat Real Madrid nog schuldig is aan AFC Tubize, de club waar de Belgisch international op zijn twaalfde en dertiende voor speelde. Uit de documenten blijkt dat Tubize recht heeft op 0,5 procent van de transfersom van 160 miljoen euro, inclusief bonussen. Het gaat derhalve om een totaalbedrag van 800.000 euro.

Real Madrid betaalt de transfersom van Hazard in drie delen. In 2019 werd een afbetaling van 40 miljoen euro gedaan. In 2020 volgt 56 miljoen euro en in 2021 een bedrag van 64 miljoen. Voor Tubize betekende dit vorig jaar een bedrag van 200.000 euro, 280.000 euro in 2020 en 320.000 euro in 2021. Het eerste deel werd zonder problemen ontvangen bij de Belgische club, maar bij het overmaken van het tweede deel ontstonden er problemen.

Volgens Het Laatste Nieuws heeft de Koreaanse firma zich voorgedaan als Tubize, om zo de opleidingsvergoeding op te eisen. De bank klopte vervolgens aan bij Real Madrid, waarna de poging tot fraude aan het licht kwam. Real Madrid en Tubize hebben de zaak onderling afgehandeld. De 29-jarige Hazard tekende vorig jaar een contract tot medio 2024 in het Santiago Bernabéu. Mede door blessureleed is hij amper aan spelen toegekomen in zijn eerste seizoen in Spanje.Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door outlawturk)

Pff zoveel geld voor iemand met een 1-jarig contract. Heeft Chelsea toen wel erg goed gedaan destijds, kunnen dit nu weer investeren om de selectie sterker te maken.

4 september 2020 om 09:19

Die 45 miljoen waar HLN over spreekt is variabel, en had volgens mij te maken met een X-aantal wedstrijden wat Hazard in zijn eerste seizoen zou moeten afwerken (is niet gelukt) of Hazard zou de CL moeten winnen (ook nog niet gelukt). Het was zeker een pittige transfer, maar ook een grote eis van Zidane om terug te keren, zonder de belofte van Florentino om Hazard te kopen was Zidane niet terug gekomen vorig jaar

4 september 2020 om 09:25

En ze hebben precies niks aan hem..

4 september 2020 om 09:32

Samcro / We hebben voorlopig nog niets aan hem idd, maar there is still time. Real heeft ook geduld gehad met aankopen als Modric en Ramos en Marcelo. Goede dingen kosten nou eenmaal tijd. Uiteraard verwachten alle Madridistas dat Hazard er meteen staat voor dat geld, maar de meeste Madridistas zijn alleen maar bezig met 2021, alle prijzen die we in de tussentijd kunnen binnen slepen zijn mooi meegenomen, maar de transfer van Mbappe moet straks echt het verschil gaan maken

4 september 2020 om 10:01

Ze hebben ook echt geduld gehad met Bale dus dat zegt niets. Ik denk dat Hazard dit bij lange na niet waard is. Ze hadden beter het geld in de Bruyne kunnen steken ook al is dat een iets andere positie maar wel een veel betere voetballer

4 september 2020 om 11:13

Het verschil tussen Hazard en Ramos en Marcelo is alleen wel dat de laatste 2 nog 10 jaar mee konden. Als Hazard het volgend seizoen niet laat zien dan is het eigenlijk al klaar als je naar zijn leeftijd kijkt dan is hij al weer 30 jaar. Maar ik denk dat Hazard dit jaar wel gaan shinen, belangrijkste is gewoon fit blijven.

4 september 2020 om 11:58

Waar ik me wel zorgen om maak is dat Hazard al vanaf zijn 18e vaste basisspeler in één van de topcompetities. Er zijn genoeg voorbeelden van spelers die rond hun 30e beginnen af te takelen omdat het fysiek gewoon niet meer lukt. Zelfs spelers als Sanchez, die volgens mij meer het lichaam van een topsporter heeft dan Hazard.natuurlijk wil dit niet zeggen dat het met Hazard gebeurd, maar ik zou er niet van op kijken.

4 september 2020 om 14:43

Het is makkelijker geduld hebben met jonge spelers als Ramos en Marcelo, daar kan je dan altijd nog geld voor vangen. Als Hazard komt seizoen weer veel geblesseerd is of niet presteert dan zal je enorm moeten afschrijven op hem en daarnaast is die dan 30 en het is ook een publiekgeheim dat die niet de grootste sportman is.

4 september 2020 om 15:26

Word niks met hem inside,De man kwam binnen met een buikje en is totaal geen professional(wat je wel moet zijn bij een top top club) heeft al vaker aangegeven voetbal als een hobby te zien in plaats van werk,Wordt al 30 en speelt videogames half uur voor de wedstrijd als we z’n Chelsea teamgenoten mogen geloven.Kan een voorbeeld nemen aan z’n aanvoerder die er tig keer fitter uitziet en dat terwijl die 5/6 jaar ouder is

4 september 2020 om 11:03

Daarnaast ook nog eens voor een speler die vrij wisselvallig is. Ik denk dat Chelsea er nu beter op staat iig

Poeh dat is gewoon een staaltje FC Barcelona beleid dus..

4 september 2020 om 09:08

Had ik zelf idd ook niet van Perez verwacht. Die gast doet normaliteit naar mijn mening prima zaken. Je wint overigens ook geen CL drie jaar op rij als je geen goed beleid hebt. Niet dat Hazard onderdeel uitmaakte van de selectie destijds, maar ik dacht dat Perez hier een prima deal uit haalde.

4 september 2020 om 09:21

Moyashi / Kijk, uiteindelijk investeerde Real Madrid niet het enorme bedrag van 113 miljoen wat zij voor Cristiano hadden ontvangen in de selectie van 2018-2019, dus in 2019-2020 was er nog wat extra geld over. Maryna is nou eenmaal een zware onderhandelaar maar you win some you lose some. Courtois kostte ons bijvoorbeeld maar 30 miljoen en die is zijn transfersom al 4x waard. Bij Hazard is het helaas andersom maar zijn tijd komt nog wel

4 september 2020 om 10:18

JA precies, bedragen zijn belachelijk geworden. Daardoor neem je af en toe risico's.

160 miljoen voor een speler die nog een contract had voor een jaar: dan kun je onderhandelen. Verklaart tevens gedeeltelijk waarom we al die aankopen kunnen doen. Well done Chelsea!

4 september 2020 om 09:26

Nu nog leren onderhandelen bij aankopen, daar valt nog flink wat te halen. Is het niet over de som, dan toch zeker over de salarissen.

4 september 2020 om 10:05

Op zich valt het dit seizoen wel mee met het aankoopbeleid. Best normale transfersommen voor de spelers die binnengehaald worden, enkel de salarissen liggen wel hoog. Maar je moet kwaliteit ook ergens mee naar de club lokken. Tenslotte staat er al een paar jaar geen selectie meer die strijd om het kampioenschap en andere prijzen. En de afgelopen seizoenen zal ik het maar niet over hebben, daar zitten wel wat huilmomenten tussen.

4 september 2020 om 10:42

Haha, Chillwel van 80 miljoen naar 50, Ziyech voor 40 en Werner voor 60 zijn ook vrijwel koopjes, helemaal na de seizoenen die ze hebben gehad, alleen Havertz word waarschijnlijk duur.

4 september 2020 om 11:46

Ik zou de aankopen geen koopjes willen noemen. Maar het zijn wel normale prijzen voor de aangekochte spelers. En de salarissen van een aantal liggen ook erg hoog als je bedenkt dat kante grootverdiener was met 200K.

4 september 2020 om 12:01

Nou ja, al die spelers had je ook met een lager salaris binnen kunnen halen denk ik. Ik heb weinig geruchten gehoord dat andere clubs ook zo concreet waren als Chelsea bij Werner, Ziyech en Chillwell.

4 september 2020 om 10:40

Jullie betalen zelf natuurlijk ook 64 miljoen voor een speler met één-jarig contract die puur minder bewezen had: Christian Pulisic.

4 september 2020 om 11:09

8 jaar jonger en 100 miljoen minder, vind het geen sterke vergelijking.

4 september 2020 om 11:15

Ja ga er maar vanuit dat Madrid al die bonussen alvast uitbetaald... geen 100 miljoen minder. 50 miljoen. Wellicht dat er nog wat bijkomt. Maar laten we eerlijk zijn, 9 kansen op 10 krijgt Chelsea 10 miljoen bij CL winst en 15 miljoen bij een gouden bal oid. 2 dingen die er op dit moment niet inzitten. Mocht Hazard zich zodanig herpakken en dit toch bereiken dan denk ik dat Madrid dat geld met alle plezier overmaakt, dan is hij dat ook dubbel en dwars waard

4 september 2020 om 11:16

Hij is dan wel 8 jaar jonger maar Hazard had op die leeftijd ook reeds 3x zoveel bewezen hè. Pulisic is imo overigens wel een goede aankoop hoor. Maar Baron heeft een goed punt

4 september 2020 om 11:36

Nou vind het een prima vergelijking, Hazard had dan ook al veel en veel meer laten zien om die transferprijs te rechtvaardigen. Pulisic heeft wat leuke potjes bij ons gespeeld maar absoluut niet meer dan dat. Dan vind ik 64 miljoen gewoon een enorme klap geld voor iemand met een een-jarig contract. Chelsea doet nu enorm goede aankopen mijn inziens maar het lijkt alsof jij dit geval niet geheel objectief kan zien.

4 september 2020 om 14:48

Ik zeg ook niet dat de prijs volledig gerechtvaardigd is voor Pulisic, en laat er geen misverstand over bestaan, ik kan heel kritisch kijken naar de vele (mislukte) transfers van Chelsea de afgelopen jaren. Het enige dat ik zeg is dat ik het geen sterke vergelijking vind en daar blijf ik bij. Vergelijk het dan eerder met de situatie toen wij zelf Hazard kochten, dan ga ik er volledig in mee.

4 september 2020 om 15:17

Dat is echt helemaal een nutteloze vergelijking dan: Hazard had met Lille (!) 1 maal een kampioenschap binnengesleept waar hij zowat persoonlijk verantwoordelijk voor was. Daarnaast was hij in de Ligue 1 2 x uitgeroepen tot talent van het jaar en 2 keer uitgeroepen tot speler van het jaar. Iets wat Pulisic totaal niet bereikt heeft bij Dortmund, dus deze vergelijking gaat echt volledig mank. Doch hoop ik wel dat Pulisic het gaat maken bij jullie want vond het altijd een leuke talent met een flinke werkethos.

4 september 2020 om 16:42

Gaat me om de leeftijd en (mindere) competitie waar beiden toen vandaan kwamen, niet om wat ze al bereikt hadden. Je geef het zelf al aan, Hazard heeft bij Chelsea top gepresteerd en ging naar Real, Pulisic komt “net” kijken en heeft nog redelijk wat te bewijzen. Enfin, verder met je eens en ik hoop absoluut dat hij de lijn door gaat trekken van na de Corona-stop.

Wat een bedrag voor een speler met een 1 jarig contract. Bizar goed onderhandeld van Chelsea. Enorme miskoop tot nu toe, nog niks toegevoegd bij Real.

160 miljoen euro? Terwijl hij een contract had voor nog maar een jaar? Geweldig van Chelsea dom van de alom geprezen Florentino Perez. Hazard kan binnenkort zo in het rijtje met Coutinho, Griezmann etc.

4 september 2020 om 09:09

Laten we daar nog voorzichtig mee zijn. Wie weet draaien die spelers wel bij onder Koeman. Ik heb nog altijd wel vertrouwen dat het met die 2 goedkomt. Ontopic: tja 160 mln voor een 1jarig contract is natuurlijk krankzinnig. Zonde van het geld maar erg positief voor Chelsea uitgepakt iig. Die hebben het eea kunnen kopen nu.

4 september 2020 om 09:38

Snap niet dat mensen zo verbaasd doen wanneer Perez een domme deal sluit(is njet per se op jou gericht). De man heeft een hele waslijst aan domme aankopen. Dat hij de laatste jaren goed bezig is met verkopen van spelers, betekend niet dat hij geen domme aankopen doet.

4 september 2020 om 11:12

Welke waslijst heb je het dan over? Ja in zijn eerste termijn heeft ie dure aankopen gedaan die sportief niet perse alles terug hebben betaald maar die tactiek van galavticos heeft van Madrid wel een marketing machine gemaakt en het voetbal voor eeuwig veranderd. Zijn eerste termijn was een groot succes, grotendeels dankzij de transferpolicy. Sinds 2009 kan ik niet echt op domme aankopen komen. Kaka was een tegenvaller. Bale zijn contractverlenging was een vergissing. Coentrao heeft de verwachtingen niet ingelost, evenals illaramendi, canales, Silva en Pedro León maar die hebben allen imo wel genoeg om hun netto kost te verantwoorden.

4 september 2020 om 11:45

James Rodriques werd ook wel echt vanwege de enorme hype gekocht. Daarnaast kan je ook kritiek uiten op zijn eerste periode bij Madrid (zoals je al zelf aangeeft). Toch absurd dat hij meer naar het uiterlijk van de spelers keek, dan naar hun kwaliteiten. Mooi voor de marketing, maar uiteindelijk zijn het de spelers met de ondankbare rollen die het verschil maken. Kijk maar naar zo'n Casemiro. Dat heeft Zidane echt goed gezien. Als het aan Perez lag, danw as het middenveld Modric-Kroos- James. Ook het vertrouwen in keepers als Navas en Lopez vond ik persoonlijk dappere keuzes van de coaches, want beide keepers pasten niet in het ideaalbeeld van Florentino.

4 september 2020 om 14:17

Op zich wel ja. Behalve dat dat dus de tactiek was. Perez kwam binnen bij een club met een omzet van 270 miljoen en een schuld van 230 miljoen. Op 2 jaar was die schuld opgekuist. Die marketing mag je echt niet onderschatten in zijn eerste termijn. James was fantastisch, ook bij Madrid. Dat hij niet speelt heeft niets met kwaliteit te maken maar tactische voorkeuren. Zidane speelt zonder 10, meer is het niet. Ze hadden hem wel eerder moeten verkopen

wat een matige aankoop vind ik dit toch van Real Madrid. Hazard is al eind twintig en heeft geen lang voetballeven aangezien hij niet echt leeft voor de sport. Chelsea heeft hem in mijn ogen echt op het juiste moment verkocht.

Hij is elke euro wel echt waard geweest afgelopen jaar. Maar even zonder cynisme, wat een idiote aankoop voor dit geld, daar kan zelfs Bartomeu nog wat van leren.

Paniek aankoop eerste klas voor deze speler met een minimaal contract. Heeft ook nog geen schim opgeleverd van de investering. Echt een dramatische transfer, je had zoveel met dit geld kunnen doen qua doorselecteren voor je middenveld. Spanje is wel goed in domme hoge transfers de laatste tijd.

4 september 2020 om 09:26

JK / Middenveld???? Doorselecteren middenveld? Wat bedoel je precies. Wij hebben nog altijd Modric Kroos Casemiro Fede Isco en James rondlopen en nu komt Odegaard er ook nog bij. Middenvelders zat.

Wat men alleen vergeet hier is dat Real Madrid tegelijk met de aankoop van Hazard ook nog Kovacic heeft verkocht aan Chelsea voor ongeveer 60 miljoen. Hierdoor viel de prijs van Hazard wel mee, en niemand had kunnen aanzien komen dat Meunier de enkel van Hazard zou stuk trappen, bad luck, hopelijk herpakt hij zich dit seizoen, en hopelijk staat Hazard klaar om in 2021 samen met Benzema en Mbappe even de wereld weer in shock te brengen

4 september 2020 om 10:21

Kovacic is overgenomen voor 45m. En heeft Real zelf ooit 38m gekost dus dat valt ook wel weer mee

4 september 2020 om 15:44

In 2021 hebben jullie 2 Galacticos nodig. Hazard is dan al helemaal klaar namelijk. Benzema moeten we tegen die tijd ook nog maar zien. Leeftijd u know en het is geen Ronaldo of Messi die ze erin blijft jagen.

Dure aankoop dat zeker. Maar goed, het was zeker een goedmakertje nadat Real Madrid Morata en Kovacic ooit voor dikke bedragen aan Chelsea verkochte. Als Hazard nou eindelijk lost komt praat men niet over dat geld.

4 september 2020 om 10:25

Kovacic kwam nadat Hazard was vertrokken. En is tot nu toe elke euro waard geweest kostte ongeveer 45m terwijl hij door real gekocht is voor 38m dus zeker niet te duur. Buiten dat is Kovacic dit seizoen uitgeroepen tot speler van het seizoen bij Chelsea.

4 september 2020 om 10:38

London / Kovacic is een prachtige speler en terecht als hij tot speler van het seizoen is uitgeroepen. Ik heb zelf vernomen dat het bedrag van Kovacic ruim in de 50 miljoen zat, alsnog een koopje hoor. Maar ik bedoel veel mensen vergroten uit dat wij Hazard hebben gekocht en dat het drie keer niks was, maar niemand heeft het over dat wij Courtois voor 35 (!) miljoen hebben gekocht en dat hij de beste keeper van de hele Laliga was

4 september 2020 om 10:45

Ah ja omdat hij aangaf goedmakertje voor het verkopen van Morata en Kovacic dacht ik dat Kovacic ook gezien werd als een miskoop, want dat is zeker niet zo. Iedereen praat nu ook makkelijk over dat het veel te veel is mbt Harzard vanwege 1 slechte seizoen. Maar die zijn vergeten hoe fenomenaal Hazard bij Chelsea was. Dat hij het zijn eerste seizoen zo slecht deed had ook niemand bij Real verwacht denk ik. En Courtois is inderdaad een hele mooie prijs die is ook via de achterdeur vertrokken zo zie je het verschil wat voor onderhandelingspositie een speler de club kan geven door via de voordeur of achterdeur te willen vertrekken.

Ik snap eigenlijk vrij weinig van dit bericht. Dus er is eerst bekend gemaakt dat hij overkwam voor €115m Ex bonussen en nu schijnt ie €160m incl. Bonussen te hebben gekost. Waren de bonussen toen al niet gewoon €45m? Al denk ik dat Real vrij weinig aan bonussen heeft betaald, aangezien zijn seizoen.. ik denk dat het gewoon sensatie zoekerij is.

4 september 2020 om 10:47

Ja de hoogte van de bonussen was dus blijkbaar onbekend en valt dus wel heel hoog uit

4 september 2020 om 14:47

Dat klopt, maar ik denk dat er ook bonussen zijn van een x aantal minuten, x aantal goals/assists. Dan kunnen ze wel aangeven dat er vorig jaar 40m is betaald en nu 52m. Maar dat kan toch niet kloppen, want ik denk dat alleen de 'kampioenschap bonus' is uitgekeerd. Hij heeft voor de rest niets gedaan.. Dus eigenlijk is het een artikel van niks en weten we alleen dat ze zijn overeengekomen dat er max 45m aan bonussen word uitgekeerd.

Dit seizoen nog 56 miljoen te betalen en volgend seizoen 64 miljoen. Ben bang dat Mbappe nog lang niet komt. Die gaat namelijk minimaal 200 miljoen kosten of je geeft ze Asensio en Bale.

4 september 2020 om 10:40

Fener / Wat er ook gebeurt met Mbappe volgend jaar is nog twijfelachtig, al heeft hij nog altijd niet verlengd en dat spreekt op dit moment boekdelen. Echter, als iemand denkt dat Florentino straks even in Parijs kan gaan winkelen met een kortingskaart, dan heb je het mis. Er zal iets tegenover staan waar Real Madrid niet blij van gaat worden. Nasser schijnt heel veel interesse in Vinicius Jr te hebben en alleen als de Braziliaan naar PSG komt laat Nasser Mbappe naar Madrid vertrekken

Tja als Hazard verder gaat waar ie gebleven is afgelopen seizoen moeten we niet bang zijn dat er veel van die 45 betaald moet worden. Dan is die 110 miljoen ook wel zo goed als verspild natuurlijk. Te hopen voor alle partijen dat hij nog 2 of 3 topseizoenen draait

Wat een geldverspilling aan een overroepen speler met zo'n laag rendement, zeker gezien zijn positie op het veld. Heeft op z'n hele carrièrre nog maar 2 goede jaren gehad bij Chelsea, al de rest is vrij zwak.

En nog niets noemenswaardig laten zien in Spanje. Vreemde speler die heel veel krediet blijft krijgen. Het zal toch echt moeten dit jaar want is bijna 30 jaar, en dan ben je bij Real snel klaar als het niet draait.

Zo dat is echt goed geregeld dan vorig jaar. Hij was natuurlijk een ongelooflijk fenomeen en ik snap dat Real hem wilde, maar zoveel geld voor een speler die redelijk op leeftijd is met een 1-jarig contract, tja.. Wel mooi voor Chelsea: bijna 56 miljoen voor Morata, 15 miljoen voor Pasalic en 160 voor Hazard en daarmee worden bijna alle geweldige aankopen van opgevangen. Kan me niet zo’n goede transferperiode heugen, al moet natuurlijk nog uitwijzen hoe ze het gaan doen.

4 september 2020 om 13:08

160 mil voor hazard? ik denk dat de bonussen heel laag gaan uitvallen heeft niks bereikt vorig seizoen

Van wat ik heb begrepen is dat er een bedrag van 100 mil vast bedrag is en 50 mil aan bonussen, waarvan al zeker 30 mil aan bonussen uitgekeerd is vanwege de kampioenschap en het behalen van een CL plek voor het aankomend seizoen. Er zou nog een 20 tot 25 mil uitgekeerd worden als Hazard Real de Cl wint.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4250 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Osasuna102
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller61
L. JovićAanvaller30
RodrygoAanvaller30
T. CourtoisKeeper60
M. DíazAanvaller00
A. LuninKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

766 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren