BILD onthult duizelingwekkend megasalaris van Jadon Sancho

Dinsdag, 4 augustus 2020 om

Jadon Sancho kan bij Manchester United een absoluut topsalaris tegemoet zien, zo weet BILD dinsdag te onthullen. De vleugelaanvaller van Borussia Dortmund strijkt bij een definitieve overgang richting Engeland een jaarsalaris van 17,6 miljoen euro op, wat neerkomt op een weekbedrag van 340.000 euro. Sancho kan op Old Trafford een contract voor vijf seizoenen ondertekenen.

Sancho is reeds tot een persoonlijk akkoord gekomen met Manchester United, zo wist Sky Sports maandag te melden. Beide clubs moeten elkaar echter nog wel zien te vinden wat betreft de transfersom. Borussia Dortmund zou een vastgesteld bedrag van 120 miljoen euro verlangen, maar naar verluidt zijn inmiddels andere opties bespreekbaar. Volgens The Guardian gaat Manchester United voor een constructie waarbij eerst honderd miljoen euro wordt neergelegd voor Sancho, een bedrag dat door verschillende bonussen wordt aangevuld tot de door de Duitsers verlangde transfersom.

Sky Sports: Sancho bereikt persoonlijk akkoord over vijfjarig contract

Jadon Sancho staat op het punt om Borussia Dortmund te verlaten en terug te keren in de Premier League.Lees artikel

Volgens BILD betaalt Manchester United in eerste instantie zeventig miljoen euro. De overige vijftig miljoen euro wordt dan in de zomers van 2021 en 2022 overgemaakt richting Dortmund. Kicker meldt dinsdag echter wel dat er nog geen contact is geweest tussen Manchester United en Borussia Dortmund en dat de Engelse grootmacht tot uiterlijk 10 augustus de tijd heeft om zaken te doen. Mocht de aanvaller volgende week gewoon op trainingskamp gaan met BVB, dan is de kans op een transfer naar de Premier League niet heel groot meer, zo klinkt het.

Sancho werd recentelijk ook gelinkt aan Liverpool, maar Manchester United lijkt duidelijk zijn voorkeur te hebben. De twintigjarige aanvaller tekende in 2017 een vijfjarig contract in Dortmund, dat destijds acht miljoen euro overmaakte naar Manchester City. In het shirt van de nummer drie in de Bundesliga van afgelopen seizoen kwam Sancho tot 34 treffers en 43 assists in 99 duels in alle competities.


Poll

Zie jij Jadon Sancho slagen bij Manchester United?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

103 reacties (laatste reactie door baronvonborsig)

Logisch. De cijfers die deze man op zo een jonge leeftijd al op de mat legt zijn echt bijna ongeëvenaard, dus dan moet je veel betalen als Manchester United zijnde. Dit is dan ook gewoon een topper die nog 10 jaar mee kan, dan moet je niet gierig proberen te doen.

4 augustus 2020 om 14:44

Gierig proberen te doen 😂. Alsof 10 miljoen te weinig is ofzo. Is toch gewoon een abnormaal geweldig salaris voor iemand van zijn leeftijd.

4 augustus 2020 om 14:47

Heb je zijn statistieken al eens bekeken? Momenteel kan echt niemand daaraan tippen buiten Mbappe (als we de leeftijd tot 20 nemen). Dus ja dan betaal je gewoon heel veel. Een Sancho weet dat ook en gaat dus hoog in de boom zitten.

4 augustus 2020 om 14:50

Ik ken zijn statistieken en het is ook een geweldige speler. Maar jij doet nou net overkomen alsof het bijna te weinig is, die 17 miljoen. Ik vind het enorm veel geld voor iemand van 20.

4 augustus 2020 om 14:53

Natuurlijk is het belachelijk veel geld, maar daar verandert heus niets meer aan in de huidige voetbalwereld. En Sancho is ook een belachelijk groot talent, dus ik kan zeker snappen dat Manchester United dit doet.

4 augustus 2020 om 15:48

@Lierse/Messi, het is inderdaad een belachelijk hoog salaris. Maar als dat het verschil maakt tussen Sancho wel of niet kunnen aantrekken, dan snap ik Man U wel. In potentie hebben ze hier de komende tien jaar gewoon een basisspeler aan Sancho.

4 augustus 2020 om 17:00

Probleem is dat als Sancho ook nog eens goed gaat presteren die bij de komende contractverlengingen alleen maar meer wilt gaan verdienen. Je snijdt je als club hier alleen maar jezelf in de vingers denk ik

4 augustus 2020 om 18:17

Ik snap niet dat mensen altijd zitten te rekenen ''wow 100 miljoen is te veel'' ''wow 20 miljoen per jaar is veel''. Het is toch het geld van de club? De club kan het dragen en het uitgeven? Dan is dat toch hun beslissing. Wat boeit ons dat als fan eigenlijk?als je een United supporter bent moet je enkel hopen op goed en mooi voetbal en dat je kampioen wordt en de CL wint. Iedereen is opeens boekhouder geworden.

4 augustus 2020 om 14:45

Niet mee eens, 17.6m jaarsalaris voor een sancho die een enorm talent maar nog niet club en land naar prijzen helpt, dit zijn bedragen voor gearriveerde spelers die nog 4 a 5 jaar hun beste spel kunnen laten zien. Ter vergelijking mbappe verdient dit salaris en dan heb je t over een cl halve finalist en wk winnaar met groot aandeel in die prestaties. Dus ja het is overpriced imo

4 augustus 2020 om 14:46

Mbappe kreeg dat salaris toen hij nog geen WK winnaar was, maar inderdaad wel halve finalist. Hij deed het fenomenaal dat seizoen maar speelde ook in een super team, Sancho is dit jaar de beste man geweest bij Dortmund en heeft absurde statistieken voor een vleugelspeler gehaald.

4 augustus 2020 om 14:49

Zoals Ajaxcunian al aangaf kreeg Mbappe een dergelijk salaris na 1 seizoen op een leeftijd van 17/18 jaar. En Sancho is gewoon categorie Mbappe (of de enige van de jongere spelers die het echt benadert qua cijfers), zijn carriĂšre-statistieken zijn echt belachelijk goed voor iemand van zijn leeftijd.

4 augustus 2020 om 14:59

En positie, tel daarbij op dat Dortmund in de Bundesliga speelt, een lastigere competitie en ze zijn niet de nr 1 club. Maar wat Mbappe internationaal al heeft gepresteerd is natuurlijk bizar.

4 augustus 2020 om 17:52

mannen, met jullie 2 valt geen beleid te voeren, als je zulke bedragen gaat uitkeren aan talenten, dan zit je in notime in de problemen. Toevallig kan united dit hebben, maar normaliter is dit monetair wanbeleid, want medespelers willen ook meer gaan verdienen, sancho zal later nog meer willen verdienen etc. Daarnaast is de prestatie drijfveer met zo'n monstercontract ook al weg, sancho 1 van de topverdieners wereldwijd maken, waarom zou hij nog 110% gemotiveerd zijn? Tot slot is sancho nog totaal geen mbappe, een man die als tiener in een wk finale heeft gescoord, bepalend is geweest in het toernooi, een modale club als monaco naar de halve finale CL heeft geschopt. Sancho is wel de speler die united absoluut nodig heeft, ben blij voor de club, maar vraagtekens bij het salaris.

4 augustus 2020 om 18:46

Mbappe kreeg dat salaris daarvoor al, Sancho is niet maar een talent, hij is al 2 seizoenen een van de beste buitenspelers ter wereld. Hij is beter dan Rashford en Martial, en die verdienen evenveel.

4 augustus 2020 om 16:06

Prachtig dat de eerste reactie begint met: Logisch punt. Gevolgd door: Cijfers op de mat leggen.het ventje is 20 jaar, heeft het net een seizoen laten zien, en er wordt al gedaan alsof het normaal is dat hij meer kan gaan verdienen dan een 31 jarige Aubameyang.10 jaar mee kunnen ... je brengt het als een garantie. Echt compleet naast de realiteit leef je dan, en aan de vinkjes te zien ben je lang niet alleen.

4 augustus 2020 om 16:07

Maar dat komt ook omdat jij denkt dat hij het net pas een seizoen heeft laten zien. Ik meen dat je ook liever Aubameyang had dan Mbappe dan? Geen topclub heeft echt concrete interesse in Aubameyang, zoveel geld heeft Arsenal niet, beetje appels met peren vergelijken.

4 augustus 2020 om 16:11

Hij laat het al 2 seizoenen achter elkaar zien. En salarissen zijn nou eenmaal zo belachelijk hoog tegenwoordig, United kan het zich financieren dus zie het probleem niet zo.

4 augustus 2020 om 16:14

Heeft het net een seizoen laten zien? Hij heeft dit seizoen 17 doelpunten en 17 assists in 34 wedstrijden en vorig seizoen had hij 12 doelpunten en 17 assists in 34 wedstrijden. Die man is nu al een wereldtopper en dat op 20-jarige leeftijd. Hij heeft betere statistieken op zijn 20 dan Messi en Ronaldo op die leeftijd samen hadden. Dus ja logisch dat je daar enorm veel voor betaalt.

4 augustus 2020 om 16:21

De reden dat hij naar United gaat is dan ook dat hij deze belachelijke salariseis krijgt ingewilligd. Geen enkele club gaat dit betalen, het is compleet van de pot gerukt om zo'n jonge speler als zo veel geld te geven met alle risico's van dien.

4 augustus 2020 om 16:30

Een hoge som snap ik, daar kan ik inkomen; je koopt een kostbaar product waar je in potentie jarenlang de vruchten van kan plukken. Maar dat salaris; dat zou veel meer prestatiebevorderend moeten werken, nu geef je hem zo veel ruimte om niet alles eruit te halen. Dat kan zelfs onbewust erin sluipen.jonge spelers blijven jonge spelers, die zijn grillig. Sancho mag je als dit klopt over 3 jaar 500.000 per week aanbieden, dan is het ventje 23 ... Snap je het?

4 augustus 2020 om 16:32

Natuurlijk loopt het de spuigaten uit. Maar zoals je hierboven zegt, als Man U zoveel biedt is het zo goed als zeker dat hij naar hen komt. En voor een potentiële wereldster binnen te halen snap ik volledig dat ze dat doen.

4 augustus 2020 om 16:58

Beetje onzin, daar gaan de rival-fans weer. Hij verdiende al 190k per week bij Dortmund maar gaat nu 250k verdienen bij United. Volgens ArsenalAddict gaat hij alleen naar United om het geld... Elke andere club had hem net zoveel moeten geven. Maar hij wilt naar United maar dat is te lastig om te begrijpen.

4 augustus 2020 om 21:06

Staat toch echt 340K, dik gedrukt zelfs

Zo, wat heb ik zin in volgend seizoen! Niet alleen NL zie ik spannend worden, maar ook zeer zeker de Premier League. Zie toch 4 a 5 teams lang meedoen voor de titel. Mooi dat United de weg terug omhoog lijkt gevonden te hebben! Wel natuurlijk een belachelijk hoog salaris voor Sancho!

4 augustus 2020 om 14:43

Belachelijk hoog? Op basis van statistieken is Sancho maar echt net onder Mbappe en dan is het nieteens een aanvaller. Sancho gaat nu even veel verdienen als Mbappe verdiende na éã©n seizoen bij Monaco, vind het eigenlijk zeer passen bij zijn prestaties.

4 augustus 2020 om 14:46

Ik doelde niet zo zeer in verhouding met andere, het was meer dat het gewoon ĂŒberhaupt heel veel geld is.

4 augustus 2020 om 14:47

Dat is zeker zo, 10x het modale inkomen, per week.

4 augustus 2020 om 15:58

@AjaxCunian “niet eens een aanvaller?” Wat dan wel?

4 augustus 2020 om 16:06

Is een vleugelspeler, middenvelder eerder naar mijn optiek. Staat meestal niet erg hoog op het veld maar neemt de bal verder naar voren vanuit het middenveld. Niet per se de speler die ook diep gaat of iets.

4 augustus 2020 om 15:44

Volgens Fabrizio Romano krijgt hij 250k pond per week, ongeveer 275k euro per week. Iets minder dan het bedrag wat hier staat.

4 augustus 2020 om 16:21

Haha dat is al een aardig verschil inderdaad, zullen wij dat verschil van 65k delen met ze 2e? Huren we een skybox in Old Trafford om hem te bekijken

4 augustus 2020 om 16:59

Graag, zelfs met 51%/49% zou ik tevreden zijn. Dan mag jij trakteren op z'n debuut.

Ze hebben bij Man Utd duidelijk geleerd van het Alexis Sanchez fiasco... man man man...

4 augustus 2020 om 14:40

Man United hoort nou eenmaal bij de top 3 rijkste clubs als het gaat om omzet. Dan moet je nou eenmaal gewoon bijna altijd meer betalen, al helemaal helemaal voor misschien het grootste talent op dit moment, Sancho. Bale harkt die 17 miljoen euro bijvoorbeeld ook jaarlijks binnen terwijl hij snurkt op de tribune. Jongens als Coutinho, Griezmann en Dembele zitten er ook niet ver van af terwijl het alle 3 eigenlijk flops zijn. Dat is nou eenmaal het nieuwe voetbal, bedragen zullen alleen maar verder stijgen.

4 augustus 2020 om 14:58

Super logisch ook. Vroeger spraken we over sommen van 40 miljoen en salarissen van 5 miljoen maar toen waren er ook omzetten van maximaal 250 miljoen. Nu, 15-20 jaar later spreken we over omzetten van 750-800 miljoen in de top. Dan is het niet meer dan logisch dat transfersommen en salarissen ook verdrievoudigen. Basis economie. Ik blijf er ook van opkijken hoeveel mensen dit als raar en negatief bestempelen. Het is gewoon een logische en normale evolutie, niets meer. Deels door inflatie, deels door globalisering en deels door een stijging in populariteit van de sport. Niets absurd aan

4 augustus 2020 om 15:29

Alexis was een uitgebluste 30 plusser die nog ff snel een enorme emmer met geld kon verdienen..Sancho heeft alles nog te bewijzen dus ja in prĂ­ncipe hebben ze er wel van geleerd om die emmer geld in ieder geval slimmer te investeren.

4 augustus 2020 om 16:00

Utd22 Wat praat je voor onzin? SĂĄnchez was 1 van de beste spelers in de Premier League en zorgde ervoor dat Arsenal nog meedeed in de top.

4 augustus 2020 om 16:15

Ja maar niet meer toen hij naar Manchester United ging. Toen haalde hij in de eerste seizoenshelft bij Arsenal ook niet meer dat topniveau.

Wat een bedragen weer! Maar goed, we zijn niet meer anders gewend van de voetbalwereld. Lijkt me wel schitterend om Sancho in het mooie tenue van het nieuwe United te zien. Frisse en jeugdige ploeg die leuk voetbal spelen. Ik zie ze komend seizoen mee doen om de titel, mochten ze naast Sancho nog een centrale verdediger kopen. Ik had Aké liever in het rode gedeelte van Manchester gezien, maar helaas!

4 augustus 2020 om 14:53

Met ake en maguire ga je echt niet meedoen om de titel hoor volgens mij. Snap de hype rond ake ook absoluut niet. Goede speler en kan best wel mee met een topclub denk ik. Zal nagenoeg elke topclub ook sterker maken in de breedte maar maakt nagenoeg geen enkele topclub sterker als je het over de basis hebt.

4 augustus 2020 om 14:58

Anderzijds heeft City voor de titel meegedaan met nog minder. Ake vind ik zelf niet beter dan Lindelof, denk dat de partnership Lindelof en Maguire nog verder zal groeien en je volgend jaar kan kijken naar een top aankoop. Dit jaar wil United nog de breedte versterken met Gabriel/badiashile/pau Torres.

4 augustus 2020 om 16:49

ik ben ook geen super Aké fan. Maar ik denk wel dat zijn voetballende vermogen Maguire aanvult, zodat die zich kan focussen op het pure verdedigen. Lindelof vind ik heel somber, valt totaal niet op. Misschien is dat ook wel zijn sterkste punt. Wellicht kan United winkelen bij Sevilla of RB Leipzig. Die hebben beide een zeer sterk centraal duo.

Enorm salaris natuurlijk, maar er is bij United ruimte gekomen door het vertrek van Alexis Sanchez. United lijkt een redelijke weg ingeslagen te zijn. Kwamen ook goed uit de Corona stop. Wel zonde dat Greenwood waarschijnlijk de bankzitten wordt, al is hij nog jong en snap ik dat Greenwood nog geen 50 wedstrijden kan spelen in een seizoen.

4 augustus 2020 om 14:50

Heerlijk toch. Kan je met martial, rashford en sancho spelen en greenwood als eerste sub. Die speelt dan gewoon alsnog minstens 50% van de minuten volgend seizoen hoor

4 augustus 2020 om 14:51

Bankzitten in het moderne voetbal vind ik een redelijk nutteloos begrip. Als je het over de vijfde of zesde aanvaller hebt akkoord, maar de vierde. Als alle drie de starters maar liefst 80 procent van de tijd spelen (wat nagenoeg nooit nog gebeurt) heeft die vierde al bijna 2 op de 3 wedstrijden een basisplaats

4 augustus 2020 om 15:41

Mee eens hoor, je moet gewoon een brede sterke selectie hebben in het hedendaagse voetbal en Greenwood zal echt wel zijn minuten gaan maken.

4 augustus 2020 om 14:53

De kans is groot dat United komend seizoen prima tussen de 50 en 60 wedstrijden speelt. Met Greenwood/rahsford/martial en Sancho heb je 4 spelers voor 3 plekken. Wanneer Ole voldoende doordraait spelen ze alle 4 ongeveer 75% van de wedstrijden. Dat is dus tussen de 38 en 45 wedstrijden per speler. Met het naderende EK en het lange seizoen wat net klaar is, lijkt me dat voor een 18 jarige jongen meer dan voldoende

4 augustus 2020 om 15:00

Of juist andersom: komst van Sancho neemt wat druk van Greenwood af. Vergeet niet dat Greenwood nog altijd pas 18 is en vrijwel alles na de coronabreak heeft gespeeld.

4 augustus 2020 om 15:43

Klopt maar dat deed hij dus heel goed na de Corona stop. Bijna iedere jonge speler heeft een keer een mindere periode en dan is het inderdaad lekker om ook Rashford, Martial en Sancho tot je beschikking te hebben.

Heb je net Alexis weg die na zon exorbitant salaris zijn motivatie verloor, geef je het nu aan Sancho.... Nu maar hopen dat hij wél kan excelleren en zijn contract waard blijkt te zijn.

4 augustus 2020 om 14:44

Alexis had het anders al verloren bij Arsenal, hij was gewoon niet goed in vorm en denk ik niet lekker in zijn vel. Hij verdiende net zoveel bij Inter dit seizoen en deed het gewoon prima.

4 augustus 2020 om 18:17

Enige verschil was wel dat hij bij Arsenal wel bleef scoren. Hij was inderdaad al langere tijd compleet motivatieloos en wou alleen maar voor de goal/assist gaan, maar zijn statistieken waren nog wel degelijk goed.

Van een constructie van 70milj naar kicker meld dat er geen contact is geweest tussen united en dortmund. Ben benieuwd wat er nu echt van waar is.

4 augustus 2020 om 14:47

Misschien wordt er onderhandelt met brokers, dus partijen tussen de clubs. Maar Kicker heeft geen bijzondere betrouwbaarheid en zegt dit waarschijnlijk zo om aandacht te krijgen.

United betaalt echt belachelijke transfersommen en salarissen en dan is het best bizar dat de achterstand met City en Liverpool zo groot is. Sancho is een prima speler, al vind ik de voorhoede wel te onervaren. Het was wellicht beter geweest om een ervaren buitenspeler aan te trekken en eens voor een echte topper te gaan.

4 augustus 2020 om 14:51

Ik denk dat geen club Sancho voor minder zou strikken, of een vergelijkbare speler voor minder zou strikken. Normaal ben ik het natuurlijk met je eens, maar bij Sancho, heb ik het gevoel dat alleen United dergelijk kritiek krijgt. Als je een relatief onbekende speler kan strikken en hij groeit geweldig a la Salah/mane is dat geweldig, Sancho is een van de grootste talenten ter wereld, voor jaren, wat verwacht je. Vergelijk het met Dembele.

4 augustus 2020 om 15:12

Van Gaal en Mourinho hebben voor vele miljoenen middelmaat binnen gehaald in hun United periodes. dat was idd zwaar wanbeleid en daar mag je zeker kritisch op zijn want clubs als City, United en Chelsea horen gezien de uitgaves meer te laten zien als wat ze hebben gedaan de afgelopen jaren. onder Solskjaer vind ik het aankoopbeleid bij United echter een stuk beter en er is ook duidelijk een stijgende lijn in het spel en de resultaten te zien. ik verwacht daarom wel dat ze binnen een jaartje of twee weer gaan aanhaken en in de CL moeten ze het natuurlijk ook weer gaan laten zien want op Europees niveau moet je natuurlijk ook presteren

4 augustus 2020 om 15:48

Ben benieuwd wie die ervaren buitenspeler dan is waar je over spreekt, kom niet op veel namen.

4 augustus 2020 om 15:54

Die ook nog op rechts speelt, wellicht Mbappe?

Lijkt me niet de meest verstandige beslissing. Zo’n jongen is 20 en stel dat hij heel zijn carriùre bij united blijft tekent hij 3 of 4x een contractverlenging. Steeds tegen een opslag uiteraard. Tenzij hij ooit het niveau van een ronaldo haalt ben je tegen zijn 26e dus flink aan het overbetalen. Goed nu is bild ook allesbehalve betrouwbaar en doen ze er alles aan om Duitse clubs in een goed daglicht te zetten dus zullen we het maar met een korreltje zout nemen

4 augustus 2020 om 14:52

Tja anderzijds. Real wilde op een bepaald moment Mbappe het salaris niet geven wat hij wilde. Nu heeft Real nog het geluk dat het de droomclub is van Mbappe, maar anders was die jongen ook praktisch onhaalbaar. Manchester United kan gewoon het risico niet nemen om een dergelijke speler te laten lopen, want als een PSG of City het wel wilt geven is de vogel misschien gaan vliegen.

4 augustus 2020 om 15:37

daar heb je gelijk in. Echter lijkt daar voorlopig geen sprake van toch? Tenminste ik heb er nog niets van meegekregen. Mbappe was destijds in eerste instantie akkoord met Madrid voor 8 a 9 miljoen. Dat lijkt me dan ook een goede som. Als PSG zich daarna nog meldt en United moet een salaris als dit betalen om PSG te evenaren is het weer iets anders natuurlijk

4 augustus 2020 om 15:47

Ja dat is ook waar. Maar ik kan me inbeelden dat ze denken “die Sancho moeten we echt hebben”, en dan betaal je gewoon de volle pot. Desnoods om de rest af te schrikken.

4 augustus 2020 om 14:56

United kan dat soort bedragen gewoon betalen hoor, en je hebt liever een van de beste spelers ter wereld dan een 0 transferbalans. Barcelona betaald Dembele haast net zo veel, en Frenkie verdient nog meer geloof ik. Dit betaal je inmiddels voor de grootste talenten ter wereld.

4 augustus 2020 om 17:14

Ja maar als Frenkie dat krijgt dan is dat volgens VZ prima he. Vergeet niet dat dit eigenlijk Frenkiezone is!

4 augustus 2020 om 17:15

He geen negativeit over Frenkie aub, hou nog steeds van die vent.

Dit wordt smullen met martial rashford sanchoooo! Top 3 aanval PL samen met city & pool.

zo dat is even 0.56 euro per seconde verdienen,als die jongen 5 minuten op de wc zit heeft ie dus 165 euro verdiendhet is een groot talent, en absolute wereldtop, maar we slaan wel door met die salarissen

4 augustus 2020 om 15:04

Tja die clubs zwemmen in het geld door de economische evolutie. Dan heb ik liever dat ze het in spelers investeren dan dat het in de zakken van een rijke eigenaar belandt. Als ik eerlijk ben snap ik al die ophef niet over de hoge salarissen en transfersommen. Het is toch logisch dat de mensen die voor het entertainment zorgen, de voetballers, hier zelf het hardst van profiteren?

4 augustus 2020 om 15:14

Dat is een eeuwige discussie. Ik snap hoe het werkt maar als je gaat bekijken wat die jongens maar moeten doen voor zoveel geld, dan is dat eigenlijk niet te verantwoorden. Maar goed, dat is het spel van vraag en aanbod. Maar vind het altijd ergens jammer dat echte atleten zoals wielrenners, triatleten,... nog geen schijntje verdienen van wat deze jongens verdienen. Terwijl wielrenners en triatleten veel( maar echt veel!) harder moeten trainen en veel meer zelfdiscipline moeten hebben om fysiek en mentaal klaar te zijn voor een wedstrijd.

4 augustus 2020 om 15:25

Tja dat is de marktwerking, die alles behalve altijd eerlijk is. Zelf kan ik ook echt genieten van wielrennen. Daar is toch veel minder aanstellerij, want tegenwoordig valt elke voetballer als hij een zuchtje wind voelt (vooral verdedigers). Dan is een Philippe Gilbert die met 70km/u een valpartij heeft, een ravijn induikelt, daarbij zijn knieschijf breekt en uiteindelijk toch nog 60 km fietst toch een stuk leuker om naar te kijken (en eenvoudiger om eindeloos respect voor te hebben). Maar zolang iedereen naar voetbal kijkt zal Gilbert stukken minder verdienen, hoe jammer het ook is.

4 augustus 2020 om 15:47

Nu ja, Gilbert is misschien niet het beste voorbeeld want verdiende in zijn BMC periode ook 3-4 miljoen euro per jaar😀

4 augustus 2020 om 15:52

Het gaat er niet om wat iemand moet doen voor het geld, maar wat ze ervoor leveren. En topvoetballers leveren hun clubs enorme inkomsten, en ontvangen om die reden dan ook enorme salarissen. Wanneer mensen veel geld en roem willen, moeten ze niet voor triatlon kiezen.

4 augustus 2020 om 16:17

Nu de echte wereldtoppers (wat Gilbert absoluut is) verdienen ook mooi geld in de wielerwereld. Maar 4 miljoen verdient de reservedoelman van Barcelona nu, dus nog steeds te weinig voor een van de beste wielrenners ooit 😉.

Voor dat salaris snap ik hem wel, maar united niet. Die hebben aanvallend gezien genoeg jonge opties. Koop dan ervaren aanvallers of beter nog spelers voor de verdediging en een keeper. Met Rashford, Martial en Greenwood heb je een droomaanval. Met dat middenveld dat er nu staat de perfecte aanvoer. Zet het verdedigend goed in elkaar en ze strijden voor het kampioenschap volgend seizoen.

4 augustus 2020 om 15:25

Greenwood doet het goed, maar is geen rechtsbuiten op de lange termijn. Welke optie op rechtsbuiten is haalbaar voor United en kwaliteit Sancho?

4 augustus 2020 om 15:43

Willian, Coman, Ocampos, Berardi, zou altijd voor meer ervaring achter de jonge honden gaan. Teveel te jong gaat je opbreken, te weinig stabiliteit en kalmte. Leuk voor de sensatie maar je wint er de oorlog niet mee.

4 augustus 2020 om 15:45

Bale? voor een derde van de transfersom mag je hem hebben! Zal wel iets meer salaris eisen gok ik

4 augustus 2020 om 15:46

Jong heeft United dit seizoen anders niet opgebroken, maar blessures. De jonge jongens bij ons hebben meer gescoort dan de trio's bij City/liverpool. Willian, Coman, Ocampos, Berardi zijn allemaal veel minder dan Sancho nu al is, dus waarom zou United dat doen.

4 augustus 2020 om 15:48

Liever te weinig ervaring dan te weinig kwaliteit, want dat hebben de door jou genoemde namen toch wel.

4 augustus 2020 om 15:51

Bale is 2/3 jaar te laat, vind zijn niveau niet bijzonder en hij zal superveel moeten inleveren. Niet de weg vooruit.

Die jongen heeft talent en kan als hij goed begeleid wordt een echte topper worden. Alleen dat prijskaartje kan nog wel eens valse verwachtingen scheppen en daar kan een speler goed onder lijden. Kijk maar naar Alexis Sanchez en metname Paul Pogba, met veel fanfare binnen gehaald en verwachten waren gewoon niet realistisch. Pogba heeft het zo nu en dan waargemaakt, maar metname Sanchez verwaterde helemaal. Bij Utd zijn er nogal wat jongens gesneuveld die met veel bombarie werden binnen gehaald: Veron, Forlan, Memphis, Schneiderlin, Zaha, Morrisson om er een paar te noemen. Bij City zullen zich trouwens wel verbijten en dit Pep Guardiola toch een beetje aanrekenen.

160 millies voor coutinho is ook veel geld en 120 millies voor Griezmann ook. En 100 millies en 600k in de week voor Bale ook. Ik snap deze keuze van United. Ze zoeken weer echte NR7. Assist + Goals en connectie met rashford en greenwood, allen Engels. Dit kan behoorlijk dodelijk trio worden.

Groot talent en united kan dan een mooi britse aanval opstellen met greenwood, Sancho en Rashford. Daarnaast nog Martial achter de hand. Het is echt een enorm talent en heeft dit jaar top cijfers laten zien, Het blijft een gok natuurlijk. Dembele deed het ook aardig daar en is nu al jaren niets bij barcelona. Daarnaast 1 seizoen 12 goals en 1 seizoen 17 goals (wat echt niet verkeerd is voor een 19/20 jarige) wat net zoveel is als Martial en rashford afgelopen 2 jaar. Ze zullen allemaal nog wel een stap moeten maken om echt aan te kunnen haken bij de top 2 in Engeland. Ben heel benieuwd of hij dezelfde cijfers gaat halen bij united als bij Dortmund, wat eigenlijk minimaal ook moet gezien zijn salaris en transfersom.

Nja voor dit geld had je Haaland gehad.

4 augustus 2020 om 17:04

Is Haaland beter dan Sancho? Verder heeft United Haaland niet echt nodig en wil Dortmund hem ook niet verkopen. Sancho wordt verkocht omdat volgend jaar zijn contract afloopt.

4 augustus 2020 om 18:19

Sancho is beter dan Haaland vind ik persoonlijk. Haaland is meevoetballend (nog) te beperkt, hij moet echt aan z'n techniek gaan werken. Toch heb ik daar vertrouwen in, Lewandwoski kwam ook niet als topper binnen. Sancho heeft zo enorm veel talent, inzicht en gevoel. Hij ziet altijd exact wanneer hij de bal voor moet geven zodat een spits er tegenaan loopt en er niet al staat en moet wachten.

4 augustus 2020 om 18:48

Vind ik ook, met Haaland komt het zeker goed. Fantastiche spits is dat.

Beetje dubbel gevoel hierbij. Aan de ene kant snap ik dat mensen zeggen dat dit echt teveel is. Aan de andere kant heeft Sancho echt bizarre stats overlegd de afgelopen twee jaar. Op zó’n jonge leeftijd al zo bepalend zijn maar weinigen, nog minder weten dit een langere periode vol te houden. Dan heb je het wel over buitencategorie. Daarbij hebben we het over een van de meest vermogende clubs van de wereld. Als je dit salaris aan een 30+ er zoals Sanchez geeft keur ik het direct af. Maar deze jongen gaat als het goed is minimaal 10 jaar bepalend zijn en zijn salaris dubbel en dwars terugbetalen. Al houd je natuurlijk altijd het risico van blessures, afbraak, randzaken etc. Wellicht zou een iets bescheidener salaris meer passend zijn.

4 augustus 2020 om 17:05

Verdiende al zo'n 190 duizend pond per week bij Dortmund, en Martial/Rashford verdienen 250 duizend pond per week. Dat zal Sancho ook gaan verdienen.

4 augustus 2020 om 17:31

Dat zit dan precies tussen zijn huidige en het in het artikel genoemde salaris van 306 duizend pond in. Ik maak dan nog steeds de aantekening dat dit wel enig risico met zich meebrengt. Hij moet zich nog maar bewijzen bij een club als United. Hopelijk speelt hij gewoon net zoals bij Dortmund en genieten we met zijn allen van een weergaloos aanvallend jong United.

4 augustus 2020 om 18:48

Precies, er is zeker geen garantie. Maar garanties zijn er nooit, wie had gedacht dat de Gea nu opeens middelmaat is.

Heb hem nog nooit zien spelen en ken hem enkel bij naam. Maar is dus een hele goeie al op zijn leeftijd, dus ik ga zeker kijken naar zijn wedstrijden met United. Al moet hij natuurlijk de tijd krijgen om zich aan te passen.

Geloof er niks van dat Utd dit salaris gaat betalen, dat houdt in dat alleen de Gea meer verdient. Als ze dit aan hem betalen dan hebben ze een groot probleem met Pogba en Fernandez lijkt mij. Een salaris a la Pogba snap ik

4 augustus 2020 om 17:01

Wordt volgens Fabrizio Romano 250k pond per week, ongeveer 275k euro per week omgerekend. Verdiende al 190k pond per week bij Dortmund, dus een vrij logische salaris voor een 100 miljoen transfer. Verdient dan evenveel als Martial/Rashford.

Geloof er niks van dat Utd dit salaris gaat betalen, dat houdt in dat alleen de Gea meer verdient. Als ze dit aan hem betalen dan hebben ze een groot probleem met Pogba en Fernandez lijkt mij. Een salaris a la Pogba snap ik

De zwakste plek meteen versterkt met de best mogelijke optie. Denk dat Sancho eerder een schot in de roos wordt dan een gevalletje Di Maria of Alexis Sanchez. Het basiselftal is goed genoeg om te presteren in de Champions League en mee te doen om de titel in de Premier League. Het behoud van Pogba is ook een overwinning op zich. Henderson volgend seizoen op doel zetten. Een nieuwe cv en een verdedigende middenvelder erbij is wenselijk, maar niet noodzakelijk. Centraal achterin staan geen absolute wereldtoppers, maar ondanks een constant blunderende De Gea zijn er relatief weinig tegendoelpunten gevallen. Een verdediger als Koulibaly of Skriniar zou United ook sterker maken, maar ook dat zou een dure transfer zijn. Ik denk dat na Sancho geen tweede 100 miljoen transfer komt. Op het middenveld hebben Matic en Fred een goede vorm te pakken. Een sloper als Partey erbij zou uiteraard nog beter zijn, maar dat kost wel wat. Bailly en Scott zijn goed voor de breedte, maar daar mag wel meer bij voor op de bank. Lingard en Mata mogen weg.

Henderson
Ban-Wissaka
Maguire
Lindelof
Shaw/Willams
Bruno
Matic/Fred
Pogba
Sancho
Martial/Grnw
Rashford
4 augustus 2020 om 17:02

Skriniar is niet al te bijzonder, Koulibaly lijkt me een gepasseerd schip. Denk dat hij steeds minder wordt en worstelt steeds met blessures, denk dat zijn carriĂšre als een nachtkaars uitdooft helaas. Moest al 2/3 jaar geleden die stap maken.

Andere bronnen spreken van 250K en dat lijkt mij realistischer want daar zitten ongetwijfeld nog allerlei bonussen op voor aantal matchen, assisten etc...

Ongelooflijk dat we dit soort salarissen gewoon zijn gaan vinden... Voor dat week salaris moeten de meesten op dit forum +/- 10 jaar werken.... Dit kunnen we toch niet meer goedpraten?

4 augustus 2020 om 18:35

Ieder jaar blijft het tv-geld stijgen in de Premier League, dat weten de hoofdrolspelers en zaakwaarnemers: dus vragen ze ook steeds meer geld. Deze betere spelers helpen de clubs ook om hoger te eindigen en dus zo meer geld binnen te harken, voila de cirkel is rond. Nee, dit kunnen we niet goedpraten. Maar zolang de clubs steeds meer geld krijgen, krijgen de spelers ook steeds meer geld.

4 augustus 2020 om 18:49

Zeker wel, marktwerking. Deze jongens zijn ook in de top 1% van wat zij doen, als jij en ik dat ook waren, zouden we zeker meer verdienen.

Zou echt een toptransfer zijn voor United. Met Sancho, Rashford, Martial en Greenwood zit je voorlopig gebakken voorin. Als ze nog twee topaankopen doen, een middenvelder en een verdediger, dan zie ik ze weer mee gaan doen om de titel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
E. TerzicAanvaller
M. StefesUnknown
T. HazardMiddenvelder10
T. MeunierMiddenvelder10
F. PasslackMiddenvelder10
G. ReynaMiddenvelder11
M. AkanjiVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Borussia Dortmund.

4 fans
Middenvelder, 20 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Borussia Dortmund 1 0 0 0
2019/2020 Borussia Dortmund 32 17 2 0
2018/2019 Borussia Dortmund 34 12 2 0
2017/2018 Borussia Dortmund 12 1 0 0
2017/2018 Borussia Dortmund U19 1 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘United hoort in onderhandelingen met Barcelona vraagprijs van 100 miljoen’

Manchester United en Barcelona zijn in ‘vergevorderde onderhandelingen’ over Ousmane DembĂ©lĂ©. Duncan Castles, journalist voor The Times en de Daily Record, claimt dat the Red Devils de 23-jarige vleugelaanvaller op huurbasis...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 24 september
Kevin-Prince Boateng gaat Fiorentina verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren