‘Barcelona voegt vier namen toe aan rijtje Messi, Ter Stegen en De Jong’

Woensdag, 8 juli 2020 om

De kou tussen Antoine Griezmann en Barcelona is uit de lucht, zo verzekert ESPN woensdag. Het was de afgelopen weken onrustig rond de 29-jarige aanvaller, die zijn basisplaats verloor en een pijnlijke invalbeurt onderging tegen Atlético Madrid, maar na een gesprek met de clubleiding zijn de gemoederen naar verluidt bedaard. Griezmann is volgens ESPN, dat zich baseert op 'een bron dichtbij de club', zelfs toegevoegd aan het rijtje met spelers dat niet verkocht mag worden komende zomer.

In april maakte de sportzender al bekend dat Lionel Messi, Frenkie de Jong en André ter Stegen door Barcelona als 'onverkoopbaar' waren bestempeld, daar zou nu dus ook Griezmann toe behoren. De directie van Barça sprak vóór de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Villarreal (1-4 winst) met de zus en tevens zaakwaarnemer van Griezmann, een gesprek dat 'perfect' zou zijn verlopen en waarbij zowel speler als club de intentie uitsprak om de samenwerking voort te zetten. Als klap op de vuurpijl pakte Griezmann vervolgens tegen Villarreal ook nog eens de hoofdrol, door met een subtiele lob de 1-3 te maken.

Barcelona verwacht dat de club de beste versie van Griezmann komend seizoen te zien zal krijgen, nu de Fransman twaalf maanden de tijd heeft gehad om zich aan te passen aan de speelstijl van de Catalanen. Inmiddels hebben ook Gerard Piqué, Sergio Busquets en Luis Suárez van Barcelona te horen gekregen dat voor hen ook komend seizoen een rol is weggelegd in het Camp Nou, zo meldt ESPN.

Na het vertrek van Arthur naar Juventus, waarvoor Miralem Pjanic is teruggehaald, heeft Barcelona enige financiële ruimte voor zichzelf gecreëerd. Toch staat de Spaanse grootmacht open voor aanbiedingen voor de rest van de selectie. Zo lijkt Ivan Rakitic op weg naar de uitgang: de 32-jarige Kroaat staat volgens Spaanse media in de belangstelling van onder meer Manchester United en Paris Saint-Germain.Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Dat kan ook echt alleen maar in de sport/voetbalwereld he.. Van afgeschreven speler naar "we verwachten volgend seizoen zijn beste spel te zien"

8 juli 2020 om 18:48

Dat kan echt enkel in de sportmedia bedoel je

Het viel me op dat hij veel meer in beweging was en niet alleen maar als linksbuiten speelde. Hij zwierf veel meer en dat beviel me wel. Denk alleen dat ze Suarez moeten verkopen. Hij, Alba en Vidal zoeken altijd zo geforceerd naar Messi, niet normaal.

8 juli 2020 om 19:56

Ze speelden 4-4-2. In balbezit Griezmann en Suarez als spitsen zoals hij gewend was bij Atleti. Als ze de bal niet hadden moest hij van positie ruilen met Messi en stond Griezmann op 10. Heeft goed uitgepakt.

Natuurlijk is elk speler te koop. Voor 1 miljard heb je zelfs Frenkie. Barca gaat ook echt niet opeens 50% van z’n huidige selectie verkopen. Spelers als Semedo, Jordi Alba, Lenglet, Puig en Fati zullen ook niet verkocht worden.

8 juli 2020 om 20:32

Hahah voor 100 miljoen heb je frenkie al. Je doet alsof hij de sterren van de hemel speelt.

Opportunisme is dit. Laat hem eerst maar structureel zo spelen voordat je hem aan dat rijtje toevoegd. Coutinho en dembele speelden ook wel eens goede wedstrijden

8 juli 2020 om 18:56

Helpt natuurlijk ook als je gasten op hun positie zet. De Jong zit in hetzelfde schuitje. Die heeft echt niet meer laten zien dan Griezmann.

8 juli 2020 om 19:01

Griezman stond gewoon weer waar die normaal staat als messi en suarez ook op het veld staan. Hoe hij die positie invult is belangrijker dan waar hij staat. Een goede wedstrijd overtuigt mij echt niet, zoals ik al zei, dembele en coutinho speelden ook wel incidenteel goed. Misschien heeft de laatste wedstrijd griezman ontketend. we zullen zien. Maar als je na 1 wedstrijd al gelijk een conclusie trekt ben je niet goed bezig

8 juli 2020 om 19:38

De jong heeft echt wel meer laten zien dan griezmann of vergeten we nu dat hij gewoon een supergrote eerste seizoenshelft speelde en daarna een periode wat minder

8 juli 2020 om 22:30

Welke supergrote eerste seizoenshelft?hoe je het ook went of keert de Jong heeft niks laten zien.

ik vind het sowieso lastig om kritiek op de aanvallers van Barca te hebben want ze krijgen letterlijk nul aanvoer vanuit het middenveld. dan wordt het voor die drie voorin ook lastig. nu Messi in de laatste wedstrijd wat vaker op de 10 positie kwam ging het al een stuk beter

Misschien eens zorgen dat Griezmann vanaf links als een soort schaduwspits kan fungeren. De linkerkant heb je dan vrij voor Alba en de linker centrale middenvelder moet een beetje die ruimte opzoeken.

Natuurlijk besef ik me volledig dat ik hiermee een open deur intrap, maar Arthur had naar mijn mening ook tussen deze namen genoemd moeten worden. Net zoals Sergi Roberto, Jean-Clair Todibo, Riqui Puig, Pedri en Ansu Fati in mijn ogen ‘onaantastbaar’ hadden moeten zijn voor Barcelona. Mocht de club daadwerkelijk in een situatie zijn beland waarin ze noodgedwongen spelers moeten verkopen om de gevolgen van jarenlang mismanagement te verbloemen… Dan zou ik toch echt eerder kijken naar Neto, Nelson Semedo, Samuel Umtiti, Jordi Alba, Ivan Rakitic, Philippe Coutinho, Luis Suárez, Martin Braithwaite en zelfs Antoine Griezmann. Dat zijn namelijk stuk voor stuk vervangbare spelers in de huidige transfermarkt. Durf het zelfs nog sterker te stellen. Mocht de club in staat zijn om Neto en Rakitic te verkopen, dan hoeven ze niet eens een vervanger aan te trekken omdat er al waardige alternatieven in de jeugd rondlopen. Daarnaast waren er nog een aantal strategische zetten die het bestuur had kunnen uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het verkopen van Nelson Semedo en het activeren van de clausule in het contract van Emerson bij Real Betis. Met zo’n strategische zet maak je al snel zo’n 35 miljoen euro vrij, mits er natuurlijk een club in staat is om de Portugees aan te trekken. En gezien het gedrag van sommige clubs op de transfermarkt op dit moment is dat nog niet eens zo’n onrealistische optie. Een andere strategische zet is bijvoorbeeld het verkopen van Samuel Umtiti en het terughalen van Jean-Clair Todibo. Dan kan je de volledige transfersom van Umtiti besteden aan het dichten van tekorten. Denk zelfs dat je kan verjongen op de linksbackpositie door Jordi Alba te vervangen door Alejandro Grimaldo zonder daar echt veel financiële middelen aan te verliezen. Maar wat doet het huidige bestuur? Ze weten maar liefst 10 miljoen euro vrij te maken door een veelbelovende middenvelder in te ruilen voor een veteraan. Treurig.

8 juli 2020 om 19:06

Denk dat je zelfs met 'coronakorting' in staat had moeten zijn om een behoorlijk bedrag vrij te maken zonder daar echt enorm veel kwaliteit voor in te leveren. De vraagprijs voor Ivan Rakitic is blijkbaar 20 miljoen euro, terwijl Neto waarschijnlijk nog wel 10 á 15 miljoen euro kan opleveren (en daarmee overschat ik volgens mij de korting op zijn marktwaarde). De strategische zet Emerson levert zo'n 35 miljoen euro op, terwijl Samuel Umtiti in het slechtste geval nog 25 á 30 miljoen euro oplevert. Daar tegenover staat het promoveren van Riqui Puig en Iñaki Peña, het terughalen van Emerson voor 6 miljoen euro en het kosteloos terughalen van Jean-Clair Todibo. Uiteraard blijft de financiële gezondheid van geïnteresseerde clubs in spelers als Neto, Rakitic, Semedo en Umtiti een groot vraagteken, maar zelfs als je enorm veel meer daalt in de vraagprijs moet er toch een punt komen waarop clubs interesse gaat tonen. Nu heb ik al een behoorlijke korting ingecalculeerd, maar ook dan maak je al snel zo'n 90 miljoen euro vrij zonder enorm in te leveren op kwaliteit. Zelfs al accepteer je voor iedere uitgaande transfer slechts de helft van de transfersom (wat me overigens ook geen realistisch scenario lijkt), dan maak je nog een aanzienlijk bedrag vrij.

8 juli 2020 om 19:11

Is Emerson geschikt voor het Barca-spelletje of is het een geval Firpo? Die mist naar mijn mening voetbalintelligentie om te slagen bij een team dat wilt spelen zoals Barcelona. En daarnaast kun je veel korting geven op spelers, maar ze blijven een heel hoog salaris hebben. Spelers als Rakitic en Neto moeten natuurlijk zelf ook wegwillen.

8 juli 2020 om 19:34

Denk dat het niet eens zo heel vreemd is om Emerson en Junior Firpo met elkaar te vergelijken. Het ontbreekt beide spelers aan spelinzicht en verfijnde techniek om te spelen voor Barcelona. Interessant dat je Junior Firpo noemt trouwens, want hij is zo slecht dat ik hem zelfs ben vergeten te noemen bij het rijtje namen die in mijn ogen verkocht kunnen worden. Maar denk dat je realistisch naar de rechtsbackpositie moet kijken. Sergi Roberto is een capabele back, maar niet van wereldklasse. Dus het ligt voor de hand dat je daar ergens in de toekomst nog een investering wil gaan doen. In de huidige markt zijn die spelers schaars of onhaalbaar met de huidige middelen. Dus als je met het inwisselen van de back-up rechtsback maar liefst 35 miljoen euro vrij kan maken, dan lijkt me dat een verstandige zet. Nelson Semedo zal nooit het niveau halen om onbetwiste rechtsback te worden, net als Emerson dat niet zal doen. Natuurlijk is Semedo echt een klasse beter, maar blijft uiteindelijk maar back-up rechtsback. En dat lijken me geen posities waar je enorm veel kapitaal in vast wil hebben zitten lijkt me.

8 juli 2020 om 19:42

Tja een matige speler als back-up halen omdat je dan financieel gewin hebt is toch ook niet ideaal lijkt me? Roberto is inderdaad een capabele speler, iemand die zeer nuttig is om erbij te hebben. Maar om met hem als eerste rechtsachter het seizoen in te gaan, is ook niet wat Barcelona moet nastreven. En zeker niet als Emerson gewoon een nieuwe Firpo is.

8 juli 2020 om 20:01

Natuurlijk is het niet ideaal, maar dat gaat het toch niet worden in deze situatie. Maar wat is het alternatief in een situatie waarin je wordt gedwongen om financiële ruimte vrij te maken? Dan kies ik voor een positie waar bezuiniging weinig schade aanricht en er in de toekomst toch een investering moet komen. Kies je dan voor een duurdere rechtsback waarvan je ook nog maar moet zien of hij zich staande weet te houden? Of kies je voor een speler waarvan je weet dat er geen verlies op genomen hoeft te worden? Zelfs als Emerson een nieuwe Firpo blijkt zal er alsnog een club zijn die hem voor minimaal 10 miljoen euro overneemt. Stel nou dat je nu een duurdere aankoop doet. Dan moet je maar afwachten of je die met winst kan doorverkopen op het moment dat je die onvermijdelijke investering in een wereldtopper op de rechtsbackpositie gaat doen. Volgens mij lijkt me de strategische zet Emerson juist een optie met weinig risico en een bijna gegarandeerd financieel rendement. Zowel op korte als op lange termijn.

8 juli 2020 om 20:12

Gewoon Semedo behouden lijkt me ook een optie? Het is zoals je zegt geen Dani Alves, maar hij is defensief wel de beste rechtsback die Barca heeft.

8 juli 2020 om 20:15

Maar dat lost de financiële tekorten toch niet op? Dan moet je elders in de selectie een speler verkopen en vervolgens met een betaalbare vervanger komen. Het gaat er juist om dat er minder schadelijke strategische zetten te vinden zijn die de club in financiële nood kan uitvoeren in plaats van de constructie met Arthur.

8 juli 2020 om 20:46

Ik had niet door dat je het als alternatief bedoelde voor de Arthur-deal. Dan is het inderdaad een veel beter plan om Semedo te verkopen dan Arthur. Maar in de huidige situatie zou ik het niet meer doen.

8 juli 2020 om 19:20

ik vind zelf die Arthur erg overrated. ik heb hem vaak zien spelen maar zelden iets memorabels zien doen en hij is alweer 24 jaar

8 juli 2020 om 19:42

Volgens mij zeg je soms dingen puur om recalcitrant te zijn. Denk dat het nagenoeg onmogelijk is om te ontkennen dat Arthur een enorm beloftevolle middenvelder is. Tot op zekere hoogte begrijp ik je uitspraak, puur omdat hij nog niet het niveau van Xavi heeft aangetikt terwijl er wel een enorme groep is die hem met zijn voorganger vergelijken. Ja, dan is een speler al snel 'overrated'. Maar om te stellen dat hij zelden iets memorabels heeft gedaan gaat me te ver.

8 juli 2020 om 19:50

wat vind jij dan allemaal zo speciaal aan hem? hij heeft sinds zijn komst naar Barca 4 goals gemaakt en 4 assists gegeven. dat zijn hele karige cijfers. daarnaast zie ik er ook echt niet de nieuwe Xavi in en ik verwacht niet dat hij daar qua niveau ooit in de buurt van gaat komen. ik vind het persoonlijk geen speciale voetballer. ik zie hem altijd voornamelijk veel risicoloze passjes breed en terug spelen over 5 meter en als dat een speler al speciaal maakt dan lopen er duizenden speciale spelers rond in het voetbal

8 juli 2020 om 19:57

Als je Arthur afrekent op zijn goals en assists zie je inderdaad niks bijzonders. Een dergelijke speler moet je ook niet afrekenen op zijn goals en assists. Arthur is in staat om onder hoge druk de juiste beslissingen te maken en is als 1 van de weinige spelers op de wereld die een wedstrijd kan regisseren door onder druk mensen laag op het veld te passeren. Het probleem is dat Barcelona met Frenkie de Jong nog een betere en enigszins vergelijkbare speler heeft en ook Busquets wat lager op het veld speelt. Ten opzichte van die spelers onderscheidt Arthur zich nog door een buitengewoon goed schot. Ik verwacht dat hij bij Juventus echt gaat opbloeien.

8 juli 2020 om 20:04

Als we iets hebben geleerd van de genialiteit van Xavi en Iniesta, dan is het wel dat we ons niet moeten blindstaren op simpele statistieken als doelpunten en assists. Hun klasse komt net als die van Arthur uit het kunnen wegdraaien onder druk, het vinden van teamgenoten in de kleine ruimte en het dicteren van het tempo van de wedstrijd.

8 juli 2020 om 20:08

Ik vraag me wel af of hij en Arthur wel samen op het middenveld kunnen spelen. Beide excelleren wat lager op het veld en zorgen ervoor dat de aanvallers in staat kunnen zijn om het verschil te maken. Ik denk dat we dit seizoen hebben gezien dat een middenveld met Busquets, Arthur en Frenkie de Jong teveel van hetzelfde is. Hoe kijk jij daar tegenaan Guaporta? Er mist mijns inziens echt een type Iniesta. Nu zal je een speler van dat niveau de komende tien jaar niet kunnen krijgen, maar ik zie Puig al wat dieper op het veld enorm fraaie acties maken. Misschien is het dan beter dat een Arthur vertrekt en dat je dan een middenveld kan gaan inrichten in de toekomst met Frenkie de Jong, Puig en nog een technisch vaardige loper.

8 juli 2020 om 20:13

Had je het gebrek aan diepgang ook al aan kunnen geven op het moment dat Frenkie de Jong werd aangetrokken. Sterker nog, dat heb ik ook gedaan. Destijds dacht ik dat de diepgang dan van andere posities kon komen, zoals bijvoorbeeld de vleugelverdedigers. Of bijvoorbeeld een rechtsbuiten op het moment dat Lionel Messi als valse spits gebruikt gaat worden. Helaas is dat niet gebeurd en komen we nu tot dezelfde conclusie. In die samenstelling heb je te weinig diepgang vanuit het middenveld. Misschien dat het daarom ook zo'n verademing is om Riqui Puig wel die diepgang te zien bieden op dit moment.

8 juli 2020 om 20:25

dat is idd het probleem. Barca heeft teveel dezelfde soort middenvelders en Arthur en Frenkie op het middenveld is er gewoon 1 teveel

8 juli 2020 om 20:26

Ik heb een middenveld met deze drie ook niet zien zitten. Ik had de enigszins ijdele hoop dat Barcelona het systeem enigszins zou aanpassen voor Frenkie de Jong en eigenlijk heb ik die stiekem nog steeds. Ik weet dat dit nooit zal gebeuren, maar ik zie een dubbele zes zitten bij Barcelona. Als je nou speelt met een dubbele zes zoals Ajax deed dan speelt Frenkie in zijn kracht in een vrije rol op links, terwijl Busquets als een tien keer betere Schone in de ''vaste'' rol als zes speelt. Dit biedt ook het voordeel dat Alba nog veel hoger zou kunnen staan en echt diepgang achter de defensie zou kunnen brengen, iets wat Tagliafico zelfs kon bij Ajax. Op 10 had je dan voldoende opties, je zou wel een snelle linksbuiten moeten hebben.

8 juli 2020 om 20:35

@suarez7 het ideale middenveld zou zijn een loper met diepgang (puig), een passer (type De Bruyne/ziyech) en een controleur (frenkie) voor het voetbal wat Barca wil spelen imo

8 juli 2020 om 20:41

Eens. Ik vind alleen dat je Frenkie beperkt als zes. Frenkie moet dribbelen, ruimte creëren, domineren... Een vrije rol zoals hij heeft bij Oranje en had bij Ajax is ideaal, hij laat daar zien dat hij imo oprecht de beste controlerende middenvelder ter wereld is

8 juli 2020 om 20:43

@Suarez7 Maar dan ga je Arthur toch niet verkopen terwijl je weet dat Busi ook niet het eeuwig leven heeft? En ook Rakitic is al over de 30. Dan zorg je ervoor dat je rouleert! Busquets, De Jong en Riqui Puig. En soms FDJ, Arthur en Puig.

8 juli 2020 om 20:53

@Guaporte die twee haalden wel een hoger rendement als Arthur en Frenkie hoor

8 juli 2020 om 21:26

Ik vond zijn eerste seizoen wel veelbelovend. Dit seizoen is teleurstellend, maar dat geldt voor 90% van de selectie. Wat wel is met Arthur in vergelijking met Frenkie en Puig is de voorwaartse dreiging minimaal. Die andere twee durven toch meer risico te nemen. Arthur is een mooie speler voor de selectie, maar met de huidige spelers en Coutinho op zijn retour is er geen gat in de selectie ontstaan. Eerder een kans voor anderen om op te staan.

8 juli 2020 om 19:22

Ik ben het in grote lijnen met je eens. Ik zou alleen Coutinho nog graag een jaar volledig op het middenveld willen zien staan om de nodige creativiteit te brengen. Ik zie Alba, Suarez, Rakitic, Vidal en Semedo in mindere mate graag vertrekken. Ik vind dat Suarez, Alba, Messi teveel gefixeerd zijn op elkaar wat in mijn ogen ten kosten gaat van het team spel. Met Arthur ben ik het niet eens. Ik vind dat voor de kansen die hij heeft gehad hij er nou niet zo heel veel mee heeft gedaan. Ik vind dat hij sinds zijn komst ook niet heel veel beter is geworden, had hem graag geruild zien worden met Thiago.

8 juli 2020 om 19:54

Blijf mijn eerdere standpunt herhalen. Philippe Coutinho is geen middenvelder, althans niet in het systeem waarin Barcelona doorgaans speelt. Daarvoor legt hij teveel risico in zijn spel en verliest hij te vaak de bal op posities waar de tegenstander snel gevaarlijk kan worden. Maar inmiddels is de waarde van de Braziliaan al dusdanig veel gedaald dat het weinig kwaad meer kan om hem een seizoen lang de kans te geven om die slechte kanten uit zijn spel te halen. Erg veel minder waard gaat hij toch niet meer worden. Dus kan met je meegaan in een nieuwe kans voor Coutinho.

8 juli 2020 om 20:13

Mwah, ik denk dat je het met me eens bent als ik zeg: ‘Hadden ze nu maar een speler op het middenveld die teveel risico in z’n spel nam. Je zou gewoon 4-3-3 kunnen spelen met twee spelers voor de controle. FdJ en Bus. Beetje zoals Ajax het vorige seizoen speelde. Je kan hem in mijn ogen een beetje vergelijken met Ziyech die doet dat ook maar zulke spelers heb je eenmaal nodig in mijn ogen. Je zou prima een 4-2-3-1 kunnen spelen waarbij de 3 aanvallende spelers ene wat vrijere rol krijgen. Het is nu allemaal zo statisch en iedereen blijft braaf in positie. Dat is nu wel geweest het is tijd voor een update binnen het systeem.

8 juli 2020 om 20:22

Begrijp waarom je met die oplossing komt, maar naar mijn mening werkt dat alleen op papier aangezien je daarmee de rol van Lionel Messi tekort doet. Op het moment dat je besluit om Philippe Coutinho meer vrijheid te geven kan je niet anders dan daar een aanvaller voor op te offeren. Daarnaast moet je dan ook nog eens een oplossing vinden voor Lionel Messi, want om de beste speler in de historie van de club naar de buitenkant te schuiven voor misschien wel de grootste miskoop in de historie van de club is natuurlijk wel een opvallende beslissing. En zelfs als je Messi als valse spits gaat gebruiken moet je ervoor zorgen dat Coutinho niet in de ruimte van Messi gaat lopen. Ben erg benieuwd hoe je Coutinho weet in te passen zonder afbreuk te doen aan de huidige voorhoede.

8 juli 2020 om 20:49

Precies. Coutinho met de punt naar voren gaat niet lukken. Thiago Alcantara is een speler die in de Xavi, Busi en Iniesta rol kan spelen. Tuurlijk heb ik het liefst dat Thiago bij ons bijtekend, maar als Barca blindelings een middenvelder moet kopen dan is dat Thiago wel. Hij is letterlijk alles waar Barca voor staat. Een middenveld met BUSI, FDJ EN THIAGO zie ik wel slagen. Thiago kan meer vooruitgeschoven spelen.

8 juli 2020 om 21:05

Klopt, ik zie wat je bedoelt. Ik denk dat de enige goede positie voor Messi valse spits is omdat je dan ook geen middenvelder meer hoeft op te offeren om de backs op te vangen. Ik denk persoonlijk dat je als coach in staat moet zijn om je spelers taken te geven en binnen in die taken moeten ze aanvullen hoe ze bepaalde rollen het beste in kunnen vullen.

8 juli 2020 om 21:07

Ik vind Thiago een soortgelijke speler als Frenkie. Je zou Frenkie op 6 kunnen zetten, Thiago op 8 en een nog iets creatievere speler op als meest vooruitgeschoven middenvelder.

Heb het gevoel dat Griezmann teveel energie steekt in andere dingen dan denken aan een doelpunt. Zie hem soms in z’n eigen 16 om mee te verdedigen (wat een goeie mentaliteit is), maar dat kost zelfs bij een topsporter enorm veel energie. Dit zie je een Messi of Suarez nooit doen.

Ik vraag me af waarom Setien niet veel eerder met die 4-3-1-2 is gekomen met Messi op 10 en Griezmann weer om Suarez heen. Tegen Villarreal zag dat er heel goed uit, Griezzi fleurde weer helemaal op. Al moeten we vanavond maar bezien hoe dat gaat lopen tegen ploegen die zich ingraven. Die 4-3-1-2 lijkt me ook zeer geschikt voor Frenkie samen met Puig. Ben heel benieuwd vanavond.

8 juli 2020 om 19:24

Ik zou 4-2-3-1 wel eens willen zien. Busquets - Frenkie als blok controlerend op het middenveld. Suarez in de spits. Messi en Griezman tussen de linnies zwervend van rechts (messi) en van links (griezman) opkomend en naar binnen draaiend. Coutinho houden voor op 10 of Fati op links en dan Griezman vanuit het centrum (vooruitgeschoven 10) zwervend als schaduwspits om Suarez heen.

Ter Stegen
Roberto
Pique
Lenglet
Alba
Frenkie
Busquets
Messi
Coutinho
Griezman
Suarez
8 juli 2020 om 19:41

4231 speelt barca niet omdat je dan eigenlijk met maar 2 middenvelders speelt en 4 aanvallers het wordt of 433 of 4312

Oh nee, er heeft weer een keer iemand gescoord. Wat blijft de voetbalwereld toch een hilarische wereld. Ja, ik weet dat griezmann geen linksbuiten is, en dat hij het beste is als spits in een 442, of achter de spits in een 433/4231, maar griezmann is een slap zak. Dat hij nu weer een keer (mooi) gescoord heeft doet daar echt niks van af. Barcelona heeft gasten nodig die 100% gaan in een wedstrijd, die hun poot niet terug trekken, die volluit druk zetten. Plus in de kleine ruimte is griezmann ook gewoon niet goed genoeg, vaak zat moet het snel bij hem, en dat lukt gewoon te vaak niet, en dan maakt het niks uit of je niet op je eigen positie speelt. Ik zou hem echt van de hand doen deze zomer en er alles aan doen om Neymar en martinez te halen.

8 juli 2020 om 19:20

Lautaro Martinez heeft de afgelopen 10 wedstrijden volgens mij maar 1 goal gemaakt en dat moet 111 miljoen euro kosten. Belachelijk, als je al op dergelijke bedragen zit kun je net zo goed voor Neymar gaan haal je wel een speler binnen van kaliber. Maar Bartomeu gaat uiteindelijk gewoon lappen voor Lautaro zo kennen we hem wel en Inter de lachende 3e.

8 juli 2020 om 19:22

Lukaku is meer dan afmaker in dat Inter elftal. Ik denk dat Martinez de komende jaren de spits kan worden die Barcelona nodig heeft.. Als Martinez zelf ook wilt, gaat er nog wel wat van de prijs af, alleen dan wordt het wel laatste moment werk waarschijnlijk. Zou anders echt niet weten wie er anders moet komen. Neymar is hopelijk inderdaad de topprioriteit, die is gewoon echt nodig, vooral om Messi wat te ontlasten. Dembele ook wegwezen hopelijk, en hopen dat Neymar niet van mening veranderd is en nog steeds terug wilt..

8 juli 2020 om 19:24

Zelfs bedragen van meer dan 80 miljoen (en zoveel korting zal inter niet geven, ik durf zelfs te betwijfelen dat ze überhaupt korting zullen geven) zijn momenteel veel te veel voor Lautaro. Hij heeft ontegensprekelijk veel talent, maar momenteel speelt hij gewoon zwak.

8 juli 2020 om 19:36

Je zegt het zelf al, momenteel. Ik kijk niet naar momenteel. Ik kijk naar een speler in het geheel. Griezmann is altijd een slaapzak geweest, die goed was met veel ruimte. Martinez is sterk, fel, goed met de rug naar de goal, energiek, snel. Die gaat heus wel slagen bij Barcelona. Suarez als wissel houden, en dan heb je twee prima spitsen. Martinez zal zelf ook wat druk bij Inter moeten leggen, maar als ze inderdaad vasthouden aan 110 miljoen moet je het niet doen.

8 juli 2020 om 19:45

Je kunt natuurlijk op potentie kopen. Maar momenteel durf ik niet mijn hand in het vuur te steken om te zeggen dat Lautaro een enorm succes zal worden voor Barcelona. En dat moet toch wel voor een aankoop van 80+ miljoen, zeker aangezien Barcelona al een stevige geschiedenis heeft van miskopen.

8 juli 2020 om 19:51

@yuto Martinez gaat het ook niet redden met dit middenveld achter zich. dat is ook een speler die je in stelling moet brengen en niemand gaat dat doen

8 juli 2020 om 21:02

De jong op de plaats van Sergio is de eerste stap die gezet moet worden, Sergio is te traag en is gewoon op. De jong is daar op zijn best. Dan heb je pjanic ervoor samen met eventueel Puig of misschien zelfs countinho? Neymar links en Messi rechts. Dan heb je genoeg aanvoer lijkt me. Met Martinez in de punt kom je wel aan het voetballen. Iemand die je kan inspelen en niet constant de bal kwijt is.

8 juli 2020 om 21:10

@yuto als Barca het zo neerzet wel idd maar als dat gebeurd sluit ik niet eens uit dat zelfs een Griezmann dan rendeert. niet dat hij geweldig speelt dit seizoen maar hij wordt ook niet echt geholpen door zijn teamgenoten met ballen waarmee hij iets kan. wat hij ook niet slim doet is dat hij hard gaat werken en volop gaat staan mee verdedigen waardoor hij voorin er niet op de juiste momenten staat. Sequin mag hem daar best wel op aanspreken

8 juli 2020 om 21:59

Mee eens dat het team drama is, maar je verwacht dan als hij wel een momentje heeft dat hij dan wat laat zien, en niet 1x in de 15 wedstrijden. Ik zie nu ballen van zijn voeten afstuiteren, rare passes, slap zijn poot erin, en dat soort fratsen. Kijk naar zo een Fernandes bij United, die neemt meteen de leiding verbaal en voetballend. Dan verwacht ik niet dat griezmann meteen de lijnen gaat uitzetten, maar laat dan in ieder geval zien waarom er meer dan 100 miljoen voor je betaald is door bepaalde aannames, loopacties, passes en ga zo maar door, als die basis er was, maar geen goals, dan kan ik er meeleven, maar nu is er echt gewoon niks.

Prachtig om te zien, het binden van zo oud mogelijke spelers en de jongste talenten in de etalage schuiven voor een prikkie! Als Real-fan ook altijd kritisch geweest op de transfers maar Barça is toch ook niet echt lekker bezig. Om hier een paar voorbeelden bij de noemen: Lucas Silva, Theo Hernandez, Alvaro Odriozola, en meest recent wel Luka Jovic. Mannen die veel geld kosten, maar het nog niet voor een kwart waarmaken. Jammer, maar je zal het altijd blijven houden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4918 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona8248
4.Sevilla7020
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3325
L. SuárezAanvaller2816
NetoKeeper20
R. ManajAanvaller00
M. ter StegenKeeper360
Sergio AkiemeVerdediger00
Jordi AlbaVerdediger272
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

187 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Zondag 9 augustus
Als Manchester United niet vandaag een toereikend bod uitbrengt op Jadon Sancho, is de transfer definitief van de baan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren