Barcelona sluit deal met Getafe en ontvangt tien miljoen euro

Dinsdag, 30 juni 2020 om

Getafe en Barcelona zijn het eens geworden over een deel van de transferrechten van Marc Cucurella. Beide clubs waren het eerder eens over een transfersom van zes miljoen euro voor zestig procent van de rechten van de linkspoot, terwijl Barcelona veertig procent van de transfersom zou ontvangen bij de verkoop van Cucurella in de toekomst. Door nu tien miljoen euro te betalen aan Barcelona, beschikt Getafe over negentig procent van de rechten en gaat er tien procent naar het Camp Nou wanneer Cucurella wordt doorverkocht.

Barcelona was de afgelopen dagen druk met het sluitend maken van de boekhouding. Het boekjaar 2019/20 sluit op 1 juli en derhalve werd maandag Arthur voor maximaal 82 miljoen euro aan Juventus verkocht. Miralem Pjanic kwam op zijn beurt voor zestig miljoen euro naar het Camp Nou. Door af te zien van een deel van de rechten van Cucurella, komen er nu nog meer miljoenen richting Barcelona. De club ontvangt daardoor direct tien miljoen euro, maar loopt in de toekomst mogelijk geld mis wanneer Cucurella voor een hoog bedrag wordt verkocht Transfermarkt schat zijn waarde op achttien miljoen euro.

Waarom een geplaagd Barcelona instemt met het vertrek van ‘de nieuwe Xavi’

Lees hier meer over de reden achter de verkoop van Arthur.Lees artikel

Cucurella maakte op jonge leeftijd de overstap van de jeugdopleiding van Espanyol naar die van Barcelona. De linkspoot, die de gehele linkerflank kan bestrijken, maakte zijn debuut in 2017 in de Copa del Rey tegen Real Murcia, maar wist niet door te breken in het eerste elftal en werd vorig seizoen nog verhuurd aan SD Eibar. Dit seizoen maakte Cucurella grote indruk in het shirt van Getafe, onder meer in de wedstrijden tegen Ajax in de Europa League. Zijn prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven, want zijn naam werd de afgelopen tijd gelinkt aan onder meer Chelsea, Napoli, Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen.

I don't like Barcelona talking about Pjanic - Sarri
Meer video's

Poll

Wie is de winnaar van deze deal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door almogaver)

Vreselijk irritante speler om tegen te spelen vond ik tegen Ajax. Was gewoon een Duracell konijn verpakt in een menselijk lichaam. Maar hoe fijn om in je team te hebben.

30 juni 2020 om 12:26

Was de aller beste van de 22 man in beide wedstrijden. Je tegenstander uit de wedstrijd spelen en zelf ook nog eens de gevaarlijkste man, is zeer knap

30 juni 2020 om 13:35

Lijkt erop dat barca alle mogelijke middelen gebruikt om even die ffp te omzeilen. Maar zo wordt alles verpest. Net als een verslaafde die zijn waardevolle spullen wegdoet voor niks om aan drugs te komen.

30 juni 2020 om 19:00

Deze verkoop heeft niks van doen met die ruildeal. Getafe had gewoon een optie en die hebben ze nu gelicht.

30 juni 2020 om 13:43

Daarnaast kon hij ook gewoon heel goed voetballen.

30 juni 2020 om 14:14

Zekers, daarom nog irritanter om tegen te spelen

Wat een koopje voor misschien wel 1 van de vervelendste linksbacks om tegen te spelen. Koopjesjagers kunnen hun slag gaan slaan bij Getafe aan het einde van het seizoen voor deze speler. De geïnteresseerde clubs zullen voor hem in de rij staan.

30 juni 2020 om 12:30

Het is niet echt een linksback, zo speelt ie ook niet bij getafe.

30 juni 2020 om 13:07

Vorig jaar 6 milj voor 60% en nu nog eens 10 milj voor een extra 30%. Kortom 16 milj voor 90% is geen topbedrag, maar zeker ook geen koopje voor Getafe.

30 juni 2020 om 13:12

Maar wel als je kijkt naar de kwaliteiten van Cucurella. In potentie een wereldtopback. Dan is 16 miljoen echt een koopje. Getafe kan makkelijk het dubbele of meer voor deze speler krijgen.

30 juni 2020 om 13:17

Mocht getafe hem voor het dubbele verkopen, krijgt barca nog eens 3/4 milj binnen. Totale transfersom komt dan op zo’n 20 milj uit voor Barcelona, is niet slecht. Maar idd, vind hem ook echt in potentie een topper. Niet als linksback, hij is juist zeer creatief en bewegelijk.

30 juni 2020 om 13:21

Het is geen linksback, daar speelt 'ie ook helemaal niet bij Getafe. Hij speelt linksmidden, met een drive naar linksbuiten. Denk dat je verder zijn marktwaarde erg overschat. Hij wordt door transfermarkt op ongeveer 18 miljoen geschat. Nou zit die niet altijd 100 procent goed, maar meestal wel redelijk in de buurt. Meer dan 25 mil gaat Getafe op dit moment echt niet voor hem ontvangen.

30 juni 2020 om 13:23

Perfecte speler voor een 5-3-2/3-5-2. Koppelt ontzettend veel loopvermogen aan techniek en inzicht. Erg goede speler die ook niet vies is om te buffelen.

30 juni 2020 om 13:32

Volgens mij betalen ze 10 miljoen in totaal hoor. 4 extra dus voor die 30^

30 juni 2020 om 16:41

Gezien zijn leeftijd en bijvoorbeeld de wedstrijden tegen Ajax (volg hem verder niet en is misschien beetje voorbarig om te baseren op die wedstrijden) lijkt me dit niet echt een "zeker ook geen koopje voor Getafe" geval.

Ik kan niet wachten tot volgend zomer en dit bestuur eruit wordt gestemd. Het is echt bizar dat ze dit allemaal weten te presteren. Beetje gelijkwaardig aan Arsenal, Manu, Milan qua bestuur. Moet niet gekker worden.

30 juni 2020 om 12:42

Nou moet ik wel zeggen dat ManU het nu aardig goed voor elkaar heeft hoor. Maar ben t voorderest wel met je eens.

30 juni 2020 om 13:01

Ze staan nog onder Wolverhampton ...

30 juni 2020 om 13:38

Een flow sinds januari en het gaat weer goed met manu? Sinds 2012 niet meer. Nu lijkt t wel goed te gaan maar hij besoelt natuurlijk de periode van 2012 tot de flow van begin dit jaar

30 juni 2020 om 13:03

Komt op alle vlakken tekort voor Barca, dus wat is nu weer het probleem? Er kan een artikel uitkomen over letterlijk alles bij Barca en iedereen geeft maar af op het bestuur. Dat de spelers die Barca nu ter beschikking heeft maar eens laten zien waarom ze dat shirt waard zijn, want dat doen ze namelijk lang niet altijd! Insta modelletjes zijn het allemaal geworden. Zolang hun haartjes maar goed liggen en bij elkaar liggen slijmen openlijk, dan is het allemaal wel prima.

30 juni 2020 om 13:07

Misschien, maar Firpo doet het nog minder dit seizoen. Waarom zou je dan niet proberen hem te dumpen? Dan heb je nog steeds een linksback achter Alba die tekort komt maar tenminste eentje uit de jeugd en voor een vierde van het salaris

30 juni 2020 om 13:59

Het probleem is dat ze z’n jongen uit eigen jeugd verkopen en dan een Firpo hebben gehaald. Terwijl deze jongen al twee jaar lang heel goed speelt. Ze verspillen onnodig veel geld en hebben te weinig vertrouwen in eigen jeugd. Een Xavi en Iniesta stonden er ook niet direct dat heeft ook een tijdje geduurd. Het gaat mij er om dat dit bestuur het beleid van Barca verwaarloosd. Dat kan je niet ontkennen toch?

30 juni 2020 om 14:55

Dit wordt vaker gezegd met meerdere spelers die verkocht/verhuurd worden door Barca, maar het gaat er meer om dat Barca al haar "talenten" (of ze nou goed genoeg zijn of nog niet goed genoeg) wegdoen en er spelers voor terughalen die niet eens zoveel beter zijn. Je moet ook eens kijken hoeveel Barca jeugdspelers (of recente ex-spelers) er nu rondlopen op de Europese velden bij andere top/subtop clubs en het gewoon heel goed doen.

30 juni 2020 om 13:04

Vind ik wel heel kritisch. Eerste seizoen dat het lijkt dat jullie een keer geen prijs winnen. Vraag me ook af of deze speler wel in dit barca past.

Wat een beleid bij Barca deze jongen en Arthur zie ik liever in een Barca shirt dan Pjanic blijf het onbegrijpelijk vinden om Arthur te ruilen voor Pjanic

30 juni 2020 om 13:07

Barca had geld nodig voor de ffp. Heel veel andere opties waren er schijnbaar niet om dit bedrag af te lossen

Pfoee, waar is deze club toch in godsnaam mee bezig. Nadat hij zich vorig seizoen uitstekend bewees bij Eibar, meteen verhuurd aan Getafe met een optie tot koop. Cucu heeft het in zich om een wereldback te worden en dat gaat ook gebeuren. We hadden al een opvolger voor Alba verdomme! Uit de jeugd dan nog wel. Ondertussen blijven we aanmodderen met ouwe spelers en worden jonge potentiële voetballers verpest en verkocht voor een schijntje. Ik houd mijn hart al vast voor Trincao, die volgens mij door het wanbeleid van de club ook weinig potten gaat breken, terwijl zijn talent naar mijn mening onbegrensd is.

30 juni 2020 om 13:19

heel simpel Wagwan. Cucurella is 21 jaar. Daar heeft het bestuur geen trek in. Als Cucurella nu 30 jaar was dan was het een ander verhaal.

30 juni 2020 om 13:31

Overdrijven is ook een vak. Wereldback? Beetje voorbarig, hij speelde bij Eibar en bij Getafe niet eens meer als linksback. Grimaldo hadden ze nooit weg mogen doen, dat is pas eentje met de potentie wereldtop. Aan de bal veel verfijnder dan Cucurella, een veel betere traptechniek en qua snelheid en loopvermogen gelijkwaardig.

Dit zou dus betekenen dat zodra Cucurella in de toekomst voor meer dan 10M verkocht wordt, de extra 4M die nu verkregen worden een schrijntje zijn van het potentiële bedrag. Naar mijn mening denk ik dat de club momenteel in financiële problemen zit. Zij hebben deze extra 4M nu broodnodig. Normalerwijze met een goed toekomstperspectief behoud je de 40% doodverkooprechten op deze speler met veel potentie. Weet iemand toevallig of er een terugkoopclausule in deze transfer betrokken is? Naar mijn mening is/was dit de toekomstige back van Barcelona.

30 juni 2020 om 12:35

Salarishuis opknappen en de financiële problemen zijn opgelost. Nergens ter wereld krijgen de spelers zoveel betaald als bij Barca, zelfs bij Real niet. Daarom is het zo nodig om het team op te frissen en grootverdieners te lozen. Enkel Messi heeft recht op zo'n bedrag. De rest mag wegwezen of genoegen nemen met een drastische salarisvermindering.

30 juni 2020 om 12:38

Als je dan leest dat zo een Moriba op zijn 16 al een contract voor 2 miljoen tekent, snap ik wel waarom ze daar zo een enorm salarishuis hebben.

30 juni 2020 om 12:42

Het zou juist een privilege moeten zijn voor jeugdspelers om bij Barca te tekenen, maar omdat ze zien dat het bestuur zo incapabel is, maken de zaakwaarnemers gretig misbruik van de situatie om het onderste uit de kan te halen.

30 juni 2020 om 12:45

Helaas heb je daar volledig gelijk in. Laatst zag ik een bericht dat Griezmann na Messi de bestbetaalde speler is bij Barcelona met een salaris van €45m(!). Dit is bijna het dubbele bedrag van Suarez die nummer 3 in de lijst is met een bedrag van €23m.

30 juni 2020 om 13:25

En De Jong zit met 10 miljoen ook bij de bestbetaalde spelers, terwijl dat nog een broekie is. Naar welk salaris moet die jongen dadelijk toegroeien als die nu al zoveel verdient?

30 juni 2020 om 13:47

Naar mijn weten verdiend De Jong ongeveer 20M en is daarmee de vierde beste verdiener bij Barcelona.

30 juni 2020 om 15:00

Ja 20 bruto toch? En dan heeft die best wat bonussen waardoor er bovenop die 10 netto nog 6 bij kan komen (zoiets dacht ik toen te lezen). Maar dan blijft de situatie hetzelfde: een broekie als De Jong is nu al de 4de best betaalde speler. Naar wat voor salaris moet hij toegroeien? Best zorgwekkende situatie bij Barca met het salaris. Nu met corona daar kan niemand wat aan doen, maar wat als een europees seizoen een keer tegenvalt. Of een van de toppers (griezman, Messi, Suarez) ligt er een half jaar uit. Er is dan nul kommo nul ruimte in het salaris huis om een vervanger aan te trekken.

30 juni 2020 om 13:12

Wordt ie ooit voor 20 miljoen verkocht dan krijgt Barca 2 miljoen ipv 8 miljoen en lopen ze in totaal dus 2 miljoen mis. Niet zo enorm veel. Loopt wel snel op vandaar. Bij een som van 30 miljoen lopen ze 5 miljoen mis, bij 40 lopen ze 8 miljoen mis. Bij elke 10 miljoen die daarbij komt lopen ze 3 extra mis. Al bij al zijn het niet zo'n gekke bedragen die Barca kan mislopen.

30 juni 2020 om 13:16

Als dit vanwege financiele problemen is dan moeten ze wel heel groot zijn. Ik zie immers niet hoe deze 4 miljoen ook maar iets uitmaken voor een club als Barcelona. Dit bedrag geven ze elke 3 dagen uit aan salaris. Dweilen met de kraan open

Hij heeft dit seizoen weer een stap gezet in zijn ontwikkeling dan ga je toch niet 30 procent verkopen tegen 3 miljoen? dan kan je toch beter het aandeel houden voor eventuele doorverkoop waar je natuurlijk meer aan overhoud. Daarnaast zou je hem ook altijd terug kunnen kopen, man man man ik ben echt zo klaar met dit Barcelona. Meen serieus dat ik pijnlijk vind worden wat daar allemaal gebeurd.

Dit is echt een goede speler. voorzetten zijn goed, hij loopt altijd als een gek terug in de omschakeling. niet kapot te krijgen. echt een teamspeler. gister speelde hij tegen Sociedad ook weer een hele goede pot. Barca is echt krankzinnig bezig....

Echt een gti motor deze jongen. Vond hem 2x tegen Ajax de beste. Maar ook in die gekke wedstrijd tegen Valencia was hij niet te stoppen. Hoop dat hij komende wedstrijd tegen real Madrid een offday heeft.

Zit Barcelona nou zo erg verlegen om geld dat ze zulke deals moeten maken? Deze speler heeft de potentie om in de toekomst voor een veel groter bedrag verkocht te gaan worden. Als Barca iets van een terugkoopregeling heeft onderhandeld voor een mooi bedrag snap ik nog enigszins dat je 30% voor 4 miljoen verkoopt, want in potentie is die 30% natuurlijk iets van 10+ miljoen waard. Interessant, zou dit kleine beetje dat weer moeten helpen in een of andere constructie om bijvoorbeeld Lautaro te halen? Gedachten maken overtoeren om te bevatten haha, maar puur dit bericht heeft Barca weer geen beste deal gesloten voor mijn gevoel.

Het is een beetje vermoeiend om bij elk artikel over Barca 50 tirades over het bestuur te lezen. De club heeft geld nodig en Cucurella maakt absoluut geen aanspraak op een basisplek bij Barca. Ja, hij is dit jaar gegroeid, maar komt nog steeds op alle fronten tekort. Tegen Ajax was hij goed en hij maakt zich doorgaans echt enorm druk, maar dat doet Semedo in principe ook. Het rendement laat echter te wensen over.

30 juni 2020 om 13:28

Het is nog geen Alba nee, maar deze jongen is nog jong en zal qua salaris ook niet de hoofdprijs eisen. Sowieso is deze speler 2 keer zo goed als Firpo die ik nog nooit iets indrukwekkends heb zien doen in een barca shirt. Verder heeft Cucurella een gigantisch loopvermogen en diepgang; kwaliteiten die de Barca selectie op dit moment ontzettend mist.

30 juni 2020 om 13:52

Denk als je echt een vervanger voor Alba wil je voor Gaya moet gaan. Die heeft ontzettend veel diepgang en kan goed meevoetballen.

30 juni 2020 om 14:57

Maar dat kost weer (veel) geld en het lijkt erop dat Barca dat op dit moment niet heeft. Ook zal Gaya veel meer salaris eisen dan dat Cucurella aan salaris kost en wil Gaya tweede viool spelen achter Alba? Want Alba gaat sowieso niet banken.

30 juni 2020 om 17:05

Nee man, die Gaya is ooit gehyped maar is geen bijzondere back man. Real werd ook met hem in verband gebracht, maar die hebben er goed aan gedaan om voor Ferland Mendy te gaan.

Barca heeft kennelijk heel hard cash money nodig in de boeken. Dat gaat niet lang meer goed daar. De zeepbel spat binnen enkele jaren uiteen vrees ik.

Deze gozer was bloed irritant, nog erger dan al die gozers bij elkaar, maar hij was echt zo zo goed. Bleef maar gaan, haalde al de ruimte weg met zijn loop acties.

Grimaldo en Cucu weg. Intussen hebben we Digne, Mathieu en Firpo voor de linkerflank gehaald. Klasse, man.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4916 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7944
4.Sevilla6619
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
A. GriezmannAanvaller359
A. VidalMiddenvelder318
L. MessiAanvaller3122
L. SuárezAanvaller2615
M. ter StegenKeeper350
Ansu FatiAanvaller226
Jordi AlbaVerdediger252
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1 fan
Verdediger, 21 jaar

In de wandelgangen

Maandag 13 juli
Liverpool gaat een clausule in het contract van Dejan Lovren lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren