Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Wesley Sneijder ziet ‘140 miljoen euro aan kapitaalvernietiging’ bij Chelsea

Woensdag, 12 april 2023 om 23:26Wessel Antes • Laatste update: 23:35

Marc Cucurella en Wesley Fofana moeten het ontgelden tijdens de nabeschouwing van het duel tussen Real Madrid en Chelsea (2-0) op RTL 7. Analisten Theo Janssen, Wesley Sneijder en Jan Boskamp zijn allesbehalve te spreken over de verdedigers van the Blues. Sneijder noemt de aankoop van Cucurella en Fofana zelfs ‘140 miljoen euro’ aan kapitaalvernietiging.

Waar de rode kaart voor Ben Chilwell nog met ‘ongelukkig’ wordt afgedaan, wordt met name Cucurella gefileerd. “Die Cucurella, die verdedigt echt als een patatje”, merkt Boskamp op. “Ongelofelijk. Misschien speelt hij dan niet op zijn favoriete positie, maar hij weet gewoon niet wat hij moet doen en dat was regelmatig zo. Hij weet niet wanneer hij moet doordekken.” Presentator Humberto Tan merkt op dat Cucurella, met zijn transfer vanaf Brighton & Hove Albion, Chelsea maar liefst zestig miljoen euro heeft gekost. “Dat valt mee toch?”, reageert Sneijder cynisch, waarna Janssen een serieus oordeel velt.

“Het is gewoon een simpel backie, een linksback die een zijlijn nodig heeft”, aldus de voormalig middenvelder van FC Twente en Ajax. “Nu zag je dat het een vleugelverdediger is die in het centrum terechtkomt en dan is hij het kwijt.” Sneijder haakt in. “Maar Theo, wie trekt zo’n jongen dan aan? Zo lopen er nog een paar. Die Fofana ook. Tachtig miljoen! Dat is dus 140 miljoen euro aan kapitaalvernietiging. Misschien is de druk te hoog nu ze bij een grote club spelen. Dat kan ook hè?”

Chelsea lijkt tijdens de return op Stamford Bridge voor een onmogelijke klus te staan. Het winnen van de Champions League is voor de Londenaren de enige manier om nog Europees voetbal veilig te stellen, maar Real begint in Engeland dus met een 0-2 voorsprong over twee duels. The Blues zullen het tijdens de return ook nog eens moeten doen zonder Chilwell, die na zijn rode kaart woensdagavond geschorst zal zijn. Daardoor zal interim-manager Frank Lampard vermoedelijk opnieuw een beroep doen op de hevig bekritiseerde Cucurella.Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door stravven)

Waarom moet Fofana het zo ontgelden? Die hield zich de eerste helft nog meermaals prima staande tegen Vini terwijl James het naliet te verdedigen. Cucurella is altijd maar een matige speler geweest, geen drama maar dat roep je wel snel als je beseft dat ie 60m gekost heeft.

12 april 2023 om 23:44

Cucurella is een linksback. Niet een linker CV. Je gaat wijndal toch ook niet linker cv zetten. Daar kan hij dus niets aan doen. En dat terwijl hij nieuw is. Chelsea heeft gewoon verkeerd ingekocht.

13 april 2023 om 00:15

Fofana was een verschrikking in de eerste helft, het doelpunt en meerdere kansen kwamen bij hem vandaan.

13 april 2023 om 10:23

Echter wel de eerste wedstrijd waarin hij door de ondergrens zakt. Heeft het verder verdienstelijk gedaan tot nu toe. Wel een matig uitgekozen wedstrijd om slecht te spelen, dat dan weer wel.

Chelsea heeft het echt zelf gezocht hoe kan je niet een spits inschrijven in de chamions
League😅

Om dat over Fofana te zeggen is waanzin, hij heeft zich vandaag prima staande gehouden tegen een veel betere en meer ervaren tegenstander. Over Cucurella denk ik dat Sneijder wel gelijk heeft.

Afgelopen zomer was Chelsea natuurlijk rond met Ake en zou hij de overstap maken als Cucurella naar City zou gaan. Die transfer ging niet door, waardoor Ake naar Chelsea ook niet door ging en Chelsea uiteindelijk maar achter Cucurella aan gegaan is. Het was weer een warrige tijd die deed denken aan de jaren van Emenalo op Stamford Bridge, waar matige spelers gehaald werden als je je eerste keuze niet kon halen. Voorbeelden zijn Zappacosta, Barkley, Drinkwater, Morata en bijvoorbeeld Cuadrado.. Chelsea heeft gegokt en heel, heel erg duidelijk verloren met deze transfer! De beste jongen is pas 24 dus wellicht gaat het ooit nog wat worden, maar ik vrees dat dat niet bij ons zal zijn..

12 april 2023 om 23:47

Van Fofana had ik ook echt veel meer verwacht. 80 miljoen voor zo'n overhypte verdediger.

12 april 2023 om 23:54

Hadden we nu al verwacht dat er een reïncarnatie van John Terry zou staan, met een vleugje Carvalho en een snuifje Cahill? Ik zie niet in wat hij verkeerd gedaan heeft vandaag, of dit seizoen om het even groter te maken. Hij is lang geblesseerd geweest en heeft in de minuten die hij gespeeld heeft nooit geblunderd (zoals zijn gekrulde vriend dat aan de andere kant van de defensie week in, week uit doet).. Fofana doet het prima, speelde goed en gaat echt een grote worden! Dat de rest daarom heen nu voor geen meter draait kan ik hem niet kwalijk nemen, hij ging op den duur zelfs de rol van James overnemen toen James zelf weigerde om het te doen!

13 april 2023 om 00:30

80 miljoen euro, dat betaalde Bayern voor de Ligt en Liverpool voor van Dijk, het is gewoon een dramatisch bedrag.

13 april 2023 om 00:52

Als hij speelt vind ik hem niets minder dan De Ligt, bovendien werd Van Dijk alweer een paar jaar geleden gehaald in een iets minder spastische en overdreven markt dan deze van afgelopen jaren.

13 april 2023 om 08:27

Haha niet minder dan de Ligt is toch wel weer de volgende bizarre opmerking op dit forum.

13 april 2023 om 12:43

Oh ja, want volgens Consy kan niemand tippen aan de broer van de Heeren Jezus, Mathijs de Ligt.. Houd toch eens op man met dat ophemelen..

13 april 2023 om 00:03

Fofana doet het aardig, maar 80 miljoen is hij alles behalve waard geweest tot nu toe, en ik betwijfel ook serieus of hij dat ooit waard gaat zijn voor Chelsea. Chelsea heeft dit jaar voor Fofona, Cucurella, Badiashile en Koulibali net zoveel uitgegeven als Arsenal aan alle 8 verdedigers die nu in het eerste spelen.

13 april 2023 om 00:54

Als je dat al moet zeggen dan vind ik dat je dat alleen kunt zeggen door zijn blessures. Zijn wedstrijden zijn namelijk heel erg goed geweest en in mijn ogen is hij ook echt 1 van de weinige spelers die boven de malaise bij Chelsea uitsteken.

13 april 2023 om 01:04

Sinds wnr kan Fofana wat doen aan die 80mil euro?

13 april 2023 om 05:51

Die blessure heeft er zeker wel mee te maken. Je kan niet zeggen dat hi tot nu toe zijn geld waard geweest is. Hij is een van de 5 duurste verdedigers ooit, daarvoor verwacht je een absolute topper, en dat is hij gewoon simpelweg niet.

13 april 2023 om 08:01

Maar zoals ik me hierboven al afvroeg: wat kan hij in zijn eerste seizoen, waar het team nu speelt zoals het speelt, doen om “wel die 80 miljoen waard te zijn”? Iedere week 2 ballen uit het doel halen ofzo? Zolang hij zich goed door ontwikkelt en niet ala Cucurella gaat staan blunderen komt dat allemaal vanzelf! Die jongen is gehaald met een blik op de toekomst, hij heeft in principe 6/7 jaar de tijd om die 80 miljoen waar te maken!

13 april 2023 om 15:44

Je verwacht voor zo'n bedrag iemand die presteert als De Ligt doet dit seizoen. Die werd afgelopen zomer ook voor meer dan 70 miljoen gekocht door een club, en hij is binnen een seizoen al uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers bij Bayern.

Cucurella ja. Fofana nee. Fofana speelt (wanneer hij fit is) altijd goed dit seizoen op vandaag na. Die is na Silva de beste achterin. Maar goed tegenwoordig beoordelen we spelers op 1 wedstrijd net zoals gisteren.

Maak daar maar 140x3 van

Zo, kunnen nu voor eens en altijd die waanzin verhalen over cucurella de prullenbak in. Wat een gehypede speler is dat. Beperkte speler, niks te zoeken in de Europese subtop.

Cucurella is ook helemaal geen verdediger. Barcelona heeft hem als back geprobeerd op te leiden. Maar iedereen was er al vrij snel achter dat dat er niet in zat. Speelde bij zowel Eibar als Getafe dan ook linker middenvelder in een 4-4-2. Kan je misschien in een vijfmans verdediging gebruiken, als je alles achter hem dichttimmerd.

Maar wanneer je hem verdedigende taken oplegt - wanneer je nota bene met 10 man staat - gaat het fout. Daar zijn al een handvol trainers achter gekomen de laatste vijf jaar hoor.. Eveneens raar dat je hem daarop je beoordeeld - dan heb je als analist ook geen flauw benul over wat voor speler je het hebt. Maar het is natuurlijk makkelijker roepen met "kapitaalvernietiging" dan je fatsoenlijk voor te bereiden. Sneijder kijkt zeker enkels de CL potjes?

13 april 2023 om 00:14

Hoe je het ook wendt of keert een speler op zijn positie zal ook verdedigend zijn taken moeten uitvoeren, dus zo gek is het niet dat hij daarop beoordeelt wordt. En kapitaalvernietiging is hij sowieso wel geweest. Hij kan niet verdedigend en voor de rest voegt hij ook 0.0 toe, wat moet je het dan noemen behalve kapitaalvernietiging?

13 april 2023 om 00:37

60 miljoen voor Cucurella vind ik ook wat aan de hoge kant hoor. Maar hij heeft natuurlijk best kwaliteiten. De enige manier dat die bij een topclub gaat functioneren is in een systeem met 5 verdedigers.

Dan heb je iemand die met gemak de hele flank kan bestrijken. Zich vast kan bijten in de back van de tegenstander en die echt het leven zuur kan maken. Met zijn snelheid en diepgang een constant gevaar is op de counter. Je moet hem enkel ontlasten van zijn verdedigende taken. Hem als linker middenvelder of vleugelaanvaller gebruiken zou eventueel kunnen bij een mindere club, maar daarvoor is hij niet goed genoeg voor een Chelasea.

In zijn kracht heb je echter een goede speler. Als wingback is hij ook nog wel even beter dan types Dumfries. Of je die 60 miljoen ervoor terug gaat verdienen, gaat lastig worden. Maar indien je hem aan de juiste club kan uitlenen/verkopen, of met een systeem gaat spelen waar hij inpast. Zoals je vandaag begon met Chilwell, daar kan Cucurella ook makkelijk spelen. Dan komt het echt wel goed hoor. Bij een club als Inter zou hij zomaar uitgroeien tot een van de beste wingbacks ter wereld. Probleem is alleen dat dat ook meteen de enige rol is waar hij op niveau kan renderen.

13 april 2023 om 00:52

Kijk jij wel eens een wedstrijd van Chelsea? Waar Chilwell vandaag stond heeft Cucurella zowat het hele seizoen gestaan en liet het keer op keer op keer afweten. Heeft tot op de dag van vandaag aanvallend niks toegevoegd bij Chelsea, in geen enkele wedstrijd.

13 april 2023 om 02:29

Ik kijk eigenlijk geen wedstrijden van Chelsea. Wat ik zeg is meer gebaseerd op een jaar of vijf van zijn ontwikkeling in Spanje, dan op basis van een momentopname van een paar wedstrijden bij een slecht lopend team.

Die cucurella heb ik nooit begrepen. Was bij Getafe een gedreven spelertje, fel, maar niet meer dan dat.

Die twee komen tekort voor Chelsea, zelfs met vijf verdedigers heeft Fofana het lastig. De hele renovatie van Chelsea is mislukt, enkel Enzo is een goede aankoop geweest. Ook die Oekrainer is een waanzinnige aankoop. Paar trucjes en dat is het en daar leg je dan honderd miljoen voor neer . Wat dat betreft toch wel respect voor Liverpool en Arsenal die met veel minder middelen veel beter presteren. Liverpool dit seizoen een slecht seizoen maar voorheen jaren goed gepresteert.

13 april 2023 om 07:57

Met 5 vredigers spelen is voor sommige cv’s moeilijker dan met 4 spelen. Fofana is een goede voorstopper die de spits uitschakelt. In een 5 man verdediging speel je meer in de zone en komt hij vaak 1 op 1 met de linksbuiten.

Wat Chelsea niet goed doet is veel geld uitspelen voor spelers die in een bepaalde rol spelen en dan een andere rol geven waar hun kwaliteiten niet tot uiting komen.

13 april 2023 om 08:03

Weet niet, vind niet dat je een Fofana echt kan beoordelen vooralsnog. Op een raar moment voor te veel gekocht door Chelsea (tijdens z'n blessure). Maar hij zakt niet door de ondergrens, en is ook nog een jonge gast, die echt wel potentie heeft.

Wat je zegt over die 5-mans verdediging; dit zegt lang niet alles over z'n verdedigende kwaliteiten een De Ligt kan het ook niet bolwerken bij Oranje met 3-cvs en zo zijn er toch nog tal van voorbeelden.

Mudryk ja moet je er van zeggen, heb ook niet het gevoel dat die het vertrouwen krijgt onder de coach(es) wat z'n spel niet ten goede komt. Lijkt wel alsof die gekocht is om Arsenal te dwarsbomen. Vergeet echter niet dat ook Arsenal uit m'n hoofd 80m voor die gozer wilde betalen? Nu is Chelsea een wespennest maar met vertrouwen zie ik nog wel kansen voor hem.

Daar had je een hoop Basseys voor kunnen halen!

Fofana heb ik te weinig zien spelen om een oordeel over te kunnen vellen, maar Cucurella is echt belachelijk slecht. Die kan echt totaal niet verdedigen en staat altijd op de verkeerde plaats. Dat was bij Brighton ook al zo maar valt nu bij Chelsea nog meer op. Hoe die ooit prof is kunnen worden als linksback is mij echt een raadsel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Chelsea193
11.Brentford193
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
C. GallagherMiddenvelder140
R. SterlingAanvaller145
N. JacksonAanvaller136
M. MudrykMiddenvelder122
C. PalmerMiddenvelder114
L. UgochukwuMiddenvelder90
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

1 fan
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren