Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Waarom een geplaagd Barcelona instemt met het vertrek van ‘de nieuwe Xavi’

Laatste update:

“Arthur heeft alle technische eigenschappen om de leider van het middenveld van Barcelona te worden. Het verbaast me dat er gesproken wordt over zijn toekomst en dat Barça hem kan laten vertrekken. Ik geef de voorkeur aan Arthur boven Miralem Pjanic”, waren begin deze maand tegenover SER Catalunya de woorden van Grêmio-voorzitter Romildo Bolzan over de geruchten die toen al langere tijd rondgingen over een deal die nu zo goed als rond is. De preses van Arthurs voormalige werkgever bracht daarmee de twijfels van het gros van de aanhang van Barcelona onder woorden, want waarom zou de club een 23-jarige speler ruilen voor de 30-jarige Pjanic, die op het eerste gezicht niet heel veel beter is en ook nog maar een paar jaar op het hoogste niveau te gaan heeft? Een nadere bestudering van de deal laat echter zien dat de beslissing van het Barcelona-bestuur om zich te ontdoen van Arthur waarschijnlijk niet is ingegeven door sportieve overwegingen, maar alles heeft te maken met de financiële moeilijkheden waar de club zich mee geconfronteerd ziet.

Door Robin Bruggeman

Toen de eerste geruchten over een mogelijke ruil tussen Barcelona en Juventus de kop opstaken, werd er al met ongeloof gereageerd door de fans van de Spaanse grootmacht. Barça nam Arthur twee jaar geleden voor 31 miljoen euro, een som die door bonussen nog met 9 miljoen op kon lopen, over van Grêmio en de twintigvoudig international van de Braziliaanse nationale ploeg werd destijds binnengehaald als ‘de nieuwe Xavi’. Twee jaar later staat de teller voor Arthur in het shirt van Barcelona op 71 wedstrijden, waarin hij goed was voor 4 doelpunten en 6 assists. Hoewel hij mede door blessureleed en ook wat uitspattingen buiten de lijnen, waaronder een bezoek aan Neymars verjaardag in Parijs 48 uur voordat de Copa del Rey-kraker tegen Real Madrid op het programma stond in maart vorig jaar, er niet helemaal in is geslaagd om zijn potentie volledig te benutten, heerst onder de fans van Barcelona toch het idee dat Arthur in de komende jaren uit had kunnen groeien tot een zeer belangrijke schakel.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Arthur zelf was in eerste instantie ook helemaal niet van plan om uit het Camp Nou te vertrekken. De middenvelder heeft meerdere malen publiekelijk de wens uitgesproken om in Catalonië te blijven, onder meer via een statement op social media in april van dit jaar. “Er zal altijd sprake zijn van speculatie, maar eerlijk gezegd zijn mijn plannen duidelijk. De enige optie die mij interesseert, is doorgaan bij Barcelona. Ik ben er verder rustig onder. Ik voel me hier goed en ik wil de club en de staf bedanken voor het vertrouwen dat ik voel. Dit is een van de redenen dat ik duidelijk wil zijn over mijn wens om hier door te gaan. De vermeende interesse van grote clubs is altijd een mooi compliment en een goed teken, maar ik denk er alleen maar aan om hier nog jaren te blijven. Barça is de club waar ik altijd heb willen spelen en ik hoop nog lang speler van de Catalanen te blijven. Iedere dag voel ik me hier meer op mijn gemak, dat geldt voor het team, de club en de stad. Ik houd ook van de mensen hier en van de cultuur, ik voel enorm veel steun van de fans”, was hij toen nog stellig.

Arthur wilde in eerste instantie van geen wijken weten

Financial Fair Play
Arthur is sindsdien echter van mening veranderd en dit lijkt niet alleen ingegeven door de naar verluidt verdrievoudiging van zijn salaris naar 5,2 miljoen per jaar die Juventus hem aanbiedt. In Spanje gaat men ervan uit dat er achter de schermen flink wat druk is uitgeoefend op de middenvelder om in te stemmen met de deal. Barcelona moest nog ergens tientallen miljoenen aan inkomsten genereren om te voldoen aan de Financial Fair Play-reglementen en hoewel ook spelers als Nélson Semedo, Ivan Rakitic, Arturo Vidal, Ousmane Dembélé en de aan Bayern München verhuurde Philippe Coutinho al langere tijd in verband worden gebracht met een vertrek, lijkt alleen Juventus concreet genoeg te zijn geweest om op korte termijn een deal rond te krijgen. Barcelona stuurt Arthur nu richting Turijn en krijgt in ruil daarvoor Pjanic plus tien miljoen terug. Die tien miljoen zal de Catalanen op het eerste gezicht niet zoveel verder helpen, maar vanwege de manier waarop clubs spelerstransfers in de boekhouding opnemen mag zowel Barcelona als Juventus een paar dagen voor de sluiting van het boekjaar nu opeens een winst van zestig miljoen bijschrijven.

Spelers worden door clubs namelijk genoteerd als activa, waarbij de betaalde transfersom af wordt geschreven over de looptijd van het contract dat de betreffende speler bij zijn komst heeft gesigneerd. Op deze manier worden de kosten over verschillende jaren verspreid, terwijl de opbrengsten van een transfer nog in hetzelfde jaar volledig in de boeken wordt genoteerd. Barcelona betaalde Grêmio in 2018 ongeveer dertig miljoen, de negen miljoen aan bonussen buiten beschouwing latende aangezien het niet precies duidelijk is welke voorwaarden hieraan verbonden zijn. Arthur tekende destijds een zesjarig contract, waardoor zijn boekhoudkundige waarde elk jaar met vijf miljoen afneemt. Barcelona verkoopt hem nu officieel voor een bedrag van ruim tachtig miljoen aan Juventus, waardoor het een winst van zestig miljoen mag noteren. Arthur is immers ‘nog maar’ twintig miljoen waard in de boeken van de club, nadat er al twee keer een afschrijving van vijf miljoen is gedaan. Voor Juventus geldt er eenzelfde motivatie om mee te werken aan de deal. La Vecchia Signora betaalde AS Roma in de zomer van 2016 35 miljoen voor de Bosniër. Pjanic tekende destijds een vijfjarig contract, waardoor zijn waarde in de boeken elk jaar met zeven miljoen daalde. Twee jaar later, toen hij officieel nog 21 miljoen waard was, verlengde hij zijn contract tot 2023, waardoor Juventus de overgebleven 21 miljoen over deze periode van vijf jaar kon gaan afschrijven. Pjanic staat momenteel nog voor dertien miljoen in de boeken van de regerend kampioen van de Serie A en gaat nu officieel voor zeventig miljoen naar Barcelona, waardoor Juventus eveneens een winst van bijna zestig miljoen kan bijschrijven.

Juventus gebruikte vorig jaar een soortgelijke constructie om Danilo binnen te halen

Clubs kunnen elkaar op deze manier dus helpen om aan de FFP-regels te voldoen. Deze regeling werd door de UEFA ingevoerd om te voorkomen dat clubs meer uitgeven dan er binnenkomt en zolang dergelijke deals niet de spuigaten uitlopen, Barcelona en Juventus hadden Arthur en Pjanic bijvoorbeeld ook allebei een waarde van tweehonderd miljoen mee kunnen geven, lijkt de Europese voetbalbond dergelijke constructies oogluikend toe te staan. Tachtig miljoen voor Arthur en zeventig miljoen voor Pjanic is in het postcorona-tijdperk aan de hoge kant, maar blijkbaar nog niet hoog genoeg om de UEFA tot actie te bewegen. Dergelijke deals werden in de afgelopen jaren ook al gesloten, waarbij onder meer de ruil tussen de op 65 miljoen ingeschaalde João Cancelo en de op 37 miljoen getaxeerde Danilo die Juventus en Manchester City vorig jaar zomer ondernamen voor de nodige gefronste wenkbrauwen zorgde. De verwachting is zelfs dat er in de toekomst meer van deze deals plaats zullen vinden, aangezien het door de corona-onderbreking en het voetballen in lege stadions voor veel clubs moeilijk zal worden om de begroting sluitend te krijgen.

Persoonlijk belang voor Bartomeu
Naast de FFP-beslommeringen is er voor de leiding van Barcelona overigens nog een grote reden om mee te werken aan het vertrek van Arthur. De oorzaak hiervoor moet worden teruggezocht in 1990 toen veel van de Spaanse profclubs werden omgezet in sportbedrijven, die vanwege deze status kunnen worden gekocht en verkocht. Alleen clubs die in die tijd op winstgevend waren bleven in handen van de socios, de supporters. Dit gold destijds voor Real Madrid, Athletic Club, Osasuna en ook voor Barcelona. Om ervoor te zorgen dat deze clubs goed bestuurd worden, stelde de Spaanse voetbal wel de regel in dat de bestuurders persoonlijk garant moeten staan voor vijftien procent van de kosten die worden gemaakt. Als er door goed beleid jaarlijks voor meer dan vijftien procent van deze opgebouwde uitgaven winst wordt gemaakt, zijn de bestuurders gedekt en hoeven zij niet zelf bij te springen. Deze regeling geldt voor hele termijn waarin een bestuur zitting heeft, wat in het geval van de huidige voorzitter Josep Maria Bartomeu en zijn raad van bestuur de periode 2010-2021 zal beslaan. Bartomeu vervulde tussen 2010 en 2014 nog de rol van vicevoorzitter onder Sandro Rosell, die zich in 2014 vanwege het schandaal rondom de komst van Neymar genoodzaakt zag om op te stappen. Het bestuur rondom Bartomeu geldt daarbij als de ‘erfgenaam’ van het Rosell-bewind en de resultaten uit die periode tellen zodoende ook mee voor hun cijfers.

Grofweg gezegd hebben Bartomeu en zijn medebestuurders in de periode 2010-2019 voor 192 miljoen aan winst gemaakt. De uitgaven in het seizoen 2019/20 kwamen net boven het miljard uit en als we 15 procent van dat bedrag nemen, komen we uit op 151 miljoen. Doordat zij voor 40 miljoen meer winst hebben gemaakt dan deze 151 miljoen, zitten Bartomeu en zijn collega’s voorlopig goed wat betreft de eigen uitgaven. De coronacrisis heeft Barcelona echter ook een flinke dreun uitgedeeld en de vrees is dat de club alleen al dit seizoen 150 miljoen verlies gaat draaien. Dit bedrag zal worden afgehaald van de eerdergenoemde 192 miljoen en Bartomeu is bang dat het resultaat waarschijnlijk niet genoeg zal zijn om vijftien procent van de uitgaven van volgend seizoen te dekken. Onder de socios heerst nu de vrees dat het huidige bestuur verdere belangrijke spelers in de uitverkoop zal gaan doen om zijn eigen huid te redden en met Arthur kan er al zestig miljoen aan winst bij worden geschreven om de kosten te dekken.

Voor voorzitter Bartomeu is het belangrijk om snel inkomsten te genereren

Een ouder wordend Barcelona versus een verjongend Juventus
Deze manier van handelen heeft echter flinke gevolgen voor de langere termijn. Naast dat Barcelona een speler kwijtraakt die in de toekomst een belangrijke kracht had kunnen worden, zal ook de zeventig miljoen kostende Pjanic in de komende jaren moeten worden afgeschreven. Vanwege zijn leeftijd, de middenvelder vierde begin april zijn dertigste verjaardag, zou het niet onlogisch zijn als hij een kortlopend contract van een jaar of drie à vier voorgeschoteld krijgt. Dit betekent echter wel dat de afschrijvingen per jaar veel hoger zullen zijn, waardoor het probleem eigenlijk vooruitgeschoven wordt in plaats van opgelost. Naast de afschrijvingen op zijn transfersom, verdiende Pjanic bij Juventus met een jaarsalaris van 6,5 miljoen ook veel meer dan Arthur bij Barcelona deed en het is niet waarschijnlijk dat hij bereid is om heel veel water bij de wijn te doen. Vanwege de torenhoge jaarsalarissen die onder meer Lionel Messi (70 miljoen), Antoine Griezmann (45 miljoen), Luis Suárez (23 miljoen) en Frenkie de Jong (20 miljoen) opstrijken is het salarishuis van de club in de afgelopen jaren toch al flink uitgedijd. Voor de uitbraak van het coronavirus ging tachtig procent van omzet al op aan de salarissen van de spelers en deze situatie lijkt in de toekomst verre van houdbaar. Voor een gezond loonhuis wordt over het algemeen aangehouden dat ‘slechts’ vijftig procent van de omzet op mag gaan aan salarissen.

De deal met Juventus zal Barcelona dan ook alleen voor de korte termijn wat verlichting brengen, of er moeten in de aankomende transferperiode nog serieuze bedragen binnenkomen voor bijvoorbeeld Coutinho en Dembélé. Op sportief gebied zal het vertrek van Arthur een flinke aderlating kunnen worden en de reacties op social media liegen er dan ook niet om. Fans van de Catalaanse club kunnen niet geloven hoe Arthur kan worden geruild voor een weliswaar goede, maar ook op leeftijd rakende speler als Pjanic, terwijl aanhangers van Juve zich gelukkig prijzen met de ‘deal van de eeuw’. Pjanic komt bij Barcelona terecht in een selectie die met onder meer Gerard Piqué (33), Ivan Rakitic (32), Arturo Vidal (33), Sergio Busquets (31), Luis Suárez (33) en ook Messi (33) behoorlijk op leeftijd begint te raken en het zal een flinke klus worden voor de club om in de komende jaren geschikte vervangers te vinden voor deze toch belangrijke spelers. Juventus heeft op zijn beurt juist een verjongingstoer ingezet met het aantrekken van onder meer Matthijs de Ligt (20), Merih Demiral (22) en Rodrigo Bentancur (23) in de afgelopen jaren. Met de 23-jarige Arthur en de 20-jarige Dejan Kulusevski komen deze zomer nog twee relatief jonge spelers binnen en Maurizio Sarri krijgt daarmee een interessante, talentvolle jonge kern onder zijn hoede. De hoop in Turijn is bovendien dat Arthur ervoor gaat zorgen dat Juventus volgend seizoen eindelijk het gewenste Sarriball kan gaan spelen. De oefenmeester werd vorig jaar binnengehaald met het doel om de ploeg aantrekkelijker voetbal te laten spelen dan onder voorganger Massimiliano Allegri het geval was, maar hier is Sarri vooralsnog maar mondjesmaat in geslaagd. Met Arthur in de rol van Sarri’s oogappel Jorginho heerst nu de verwachting in het Allianz Stadium dat er volgend seizoen meer te genieten zal zijn.

Wie komt er volgens jou als winnaar uit deze deal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit bestuurd irriteert mij zo erg, heb er geen woorden voor! Kan niet wachten op de verkiezingen.

27 juni 2020 om 08:45

Snap ik. Maar de “boekhoudkundige regeltjes” irriteren mij nog veel meer. Boekhoudkundige regels zijn een hulpmiddel om een einddoel te halen. Maar tegenwoordig wordt dat einddoel door de boekhoudkundige regeltjes Juist niet gehaald. En dat is niet alleen in het voetbal het geval.

27 juni 2020 om 11:06

Het probleem is alleen dat je zonder regeltjes verder van huis bent. Helaas zoeken clubs (maar overal, in de Formule 1 ook, of bedrijven die belasting moeten betalen) naar alle grijze stukken in de reglementen om het in hun voordeel te laten werken. Wat als gevolg heeft dat er extra regels komen waardoor het onbegrijpbaar wordt allemaal. De meest waardevolle speler bij een barca is welllicht de bedrijfsjurist in plaats van Messi

28 juni 2020 om 12:54

Helemaal mee eens. Alleen is dit niet in het voordeel van de club. Dit is een spelletje 'wie heeft de bom vast wanneer ie afgaat'.

28 juni 2020 om 17:48

Dat heb je heel mooi omschreven! Van mij als fan mag die bom zo snel mogelijk afgaan, hoe eerder het een puinhoop wordt, hoe eerder gestart kan worden meteen grote schoonmaak en wederopbouw

Het beleid is niet om over naar huis te schrijven, maar Barcelona haalde reeds twee toptalenten binnen met Pedri en Trincao, die zich volgend jaar bij de club voegen.

Verder beschikt de club nog over talenten als Frenkie, Dembele, Ansu Fati, Riqui Puig, Aurajo, Alena en Tobido. Daar gaat het stuk volledig aan voorbij. Als de ouderen langzaam aan vertrekken onstaat er immense salarisruimte.

Arthur is een hele goede speler maar het ontbeert hem wat aan handelingssnelheid. Als het puur om geld ging dan waren er voldoende andere opties geweest.

27 juni 2020 om 07:12

Langs de andere kant: hadden ze geen 400 miljoen euro weggegooid aan complete miskopen en miscasts, dan hadden ze ook niet in deze situatie gezeten. Het is toch al te gek dat een club als Barcelona zulke achterpoortjes moet gebruiken om de boeken op te smukken? En leuk dat ze heel wat talenten lopen hebben maar het is maar de vraag wie van die talenten effectief een Barcelona waardige speler gaat worden?( om bv Alena Aurajo en Tobido te noemen) Ook raar dat je Moriba niet vermeld, dacht dat die als de parel van La Masia werd beschouwd? Nee, de Arthur deal is in de eerste plaats financiële kwestie hoor, het gevolg van financieel wanbeleid.

28 juni 2020 om 13:10

Ik vind Puig na de onderbreking fantastisch. Natuurlijk is fantastisch een superlatief. Ik bekijk het zo: als je als 20-jarig ventje op de slechte momenten jezelf staande houdt in dit elftal met een gemiddelde leeftijd van 63 en een half en op de goede momenten de beste middenvelder bent dan moet ie gewoon blijven staan. Heeft hij op zijn Messi's elke minuut direct een impact op die leeftijd? Nee natuurlijk niet. Echter als een 20-jarige het niet minder doet dan zijn 32-jarige concurrent, waarom zou je hem dan in hemelsnaam niet opstellen? Dat is bij Puig nog niet eens het geval, ik vind hem oprecht een betere middenvelder op dit moment dan Vidal, Rakitic, Arthur en zelfs De Jong (De Jong op zijn huidige positie dan weliswaar, niet De Jong als speler). Waarom? Omdat hij de enige is die risico in zijn spel legt, voorwaarts speelt en laterale ballen gebruikt. Daarnaast rent hij zich nog eens te pletter en is altijd aanspeelbaar terwijl Rakitic en Arthur de helft van de tijd verstoppertje spelen. Leuke statistiek: Puig heeft een passingpercentage van 92 procent. Even hoog als Arthur. Alleen speelt Puig gemiddeld 3,2 progressive passes meer dan Arthur per 90. Rakitic doet het overigens nog slechter dan Arthur op dat vlak.

28 juni 2020 om 13:15

Mocht je niet weten wat progressive passes zijn: er zijn 2 verschillende definities, afhankelijk van welke databedrijf je gelooft. De statistiek die ik gebruik is die van wyscout en is als volgt: een progressive pass is een pass die je balbezit minstens 30 meter verticaal opschuift wanneer de pass van op de eigen helft vertrok of 10 meter wanneer hij vanop de helft van de tegenstander vertrok. Positieve, voorwaartse passes dus. Aangezien Puig nauwelijks lange ballen geeft en vooral op de helft van de tegenstander in balbezit komt heeft dit wel een serieuze impact op de efficientie van het balbezit van Barca

27 juni 2020 om 08:11

Todibo is een geweldig talent, maar Barca heeft hem verhuurd aan Schalke met een optie tot koop voor 25 miljoen. Als Schalke die activeert moet Barca 50 + 10 miljoen aan variabelen betalen aan Schalke om hem terug te kopen. Dat noem ik nou niet echt een talent al in je team hebben. Daar moet je eerst nog 35 miljoen voor betalen helaas.

27 juni 2020 om 08:27

Door de crisis is 25 miljoen een immens bedrag. Er zijn volgens mij twee opties, of hij komt terug of Barcelona verkoopt een speler die zo ongeveer niks kostte voor 25 miljoen.

28 juni 2020 om 13:03

Pedri en Trincao moeten we nog eventjes afwachten natuurlijk. Zulke aankopen falen vaker in de top dan dat ze slagen. Dembele brengt door zijn blessures nagenoeg niets en kost maandelijks bakken met geld, die zal dan ook vertrekken moest een club gek genoeg zijn om een degelijk bod uit te brengen. Todibo staat eveneens op de lijst om te vertrekken en oa Milan zou al een bod hebben uitgebracht. Had bij Schalke al een optie tot koop van amper 18 miljoen. Zonder de huidige crisis denk ik dat Schalke die ook allang gelicht had. Alena zie ik helemaal niets meer worden. Is ondertussen 22 en geen uitblinker bij nummer 13 Betis. Hij had het talent wel maar helaas nauwelijks kansen gekregen en compleet gestagneerd in zijn ontwikkeling. Beste zou zijn om hem nu gewoon te laten gaan zodat hij niet ook minuten van Puig steelt. Ik zie 3 spelers in jouw lijstje waar ik persoonlijk vertrouwen in heb: Frenkie, Puig en Fati. Verder maakt het niet zo heel veel uit hoeveel jonge talenten Barca de beschikking over heeft. Het huidige beleid doet er toch geen ruk mee en verpest ze door geen kansen te geven of verkoopt ze. Daar gaat het artikel vooral over. Met een ander bestuur zou Barca komend seizoen lekker kunnen doorpakken en verjongen met oa ook nog Moriba, Emerson, Wague, Cuccurella, Miranda die je even vergeten bent. Dat doen deze heren echter niet. Spelers als Emerson en Cuccurella worden zelfs weer gewoon verkocht deze zomer ondanks een goed seizoen in La Liga te hebben gespeeld en Barca dat dringend een nieuwe linksback en rechtsback nodig heeft.

29 juni 2020 om 04:52

Trincao zit enorm veel potentie in. Ik volg niet zoveel Portugees voetbal (amper). maar probeer zoveel mogelijk Braga-samenvatting mee te nemen en die jongen blinkt bijna wekelijks uit daar. Daarnaast heeft hij het fysiek van een spits (1.88m dacht ik?), maar de techniek van een echte linksbuiten. Je gaat dan niet het probleem hebben dat hij letterlijk alle kanten op wordt gegooid zoals met Ney op het begin. En ja, Youtube compitaties zijn een vreselijke graadmeter om iemand te beoordelen, maar die videos zijn altijd smullen van hem. Pedri is echt afwachten, ja. Jong, fragiel, maar een techniek waar je u tegen zegt.

Ik hoor enkel en alleen negatieve reacties op deze ruil deal tussen Arthur en Pjanic. Ik begreep dat de één in de lente van zijn carrière zit en de ander in zijn herfst, zelf vind ik Pjanic echter een stuk beter dan Arthur dus ik snap de hele heisa niet. Overigens heb ik zelf een veel groter zwak voor Juventus, hoop dan ook dat deze ruil niet wordt ingezet.

27 juni 2020 om 01:15

De hele heisa is dat arthur veel potentie laat zien en jong is. Pjanic is 30 jaar. Barca mort gaan verjongen, niet verouderen. Deze deal is alleen goed voor juve

27 juni 2020 om 01:23

Potentie alleen is niet genoeg. Is alweer 24 en wordt amper beter bij Barca. Daarnaast vaak in opspraak gekomen vanwege bepaalde acties buiten het veld dus dat geeft direct zijn instelling weer. Ik zie graag Thiago komen.

27 juni 2020 om 01:28

je doet alsof barca dichtbij is met het halen van thiago, maar die staat denk ik niet eens op de radar en dan nog gaat bayern thiago niet laten gaan. Die pjanic wordt binnenkort ook weer verkocht. Zoals je gelezen hebt is het niks anders dan een boekhoud trucje. En we zitten nu met een nog oudere middenveld. Met een trainer die nog niet durft om met puig te beginnen omdat die bang is dat hij zn baan verliest als barca verliest met “jeugdspelers” terwijl die jeugdspelers duidelijk velen malen beter doen. Dwazen daar bij barca. Geen wonder dat ze dit jaar zo vaak zijn uitgevallen met messi

27 juni 2020 om 01:28

Ikea, heeft zeker een punt. Arthur is niet zo goed als vele beweren. Hij is goed onder druk maar veel te veel zijwaarts en geen ballen die linies overslaan. Zoals Puig liet zien in 30 minuten. Aan de andere kant zit niemand weer te wachten op een 30 jarige Pjanic voor 4 jaar, 7,5 miljoen euro aan salaris. Kom op zeg.

27 juni 2020 om 02:19

ik heb arthur genoeg wedstrijden zien spelen en het is niet alleen zijwaarts en terug xavi vergeleek heb met zichzelf bewijst ook maar weer hoe goed die is.

27 juni 2020 om 02:54

Een maand geleden was het nog zeker dat Arthur zou blijven en was hij samen met Frenkie de toekomst van Barcelona. Maar als je sommigen nu mag geloven, kan hij net mee bij Heerenveen...

27 juni 2020 om 07:15

@Lierse: idd, en daarnaast lijkt die Puig, op basis van enkele La Liga potjes, drie klassen beter... of hoe idolate Barca fans willen rechtpraten wat krom is. Pjanic is geen verbetering ten opzichte van Arthur. Punt.

Ik zit er echt enorm mee dat hij verkocht wordt. Terwijl ze een rakitic gaan houden, wordt een talentvolle jonge speler naar de uitgang gewerkt, en je kan wel zeggen dat rakitic niet weg wilde, maar dat wilde arthur ook niet. Bij arthur hebben ze zitten pushen en een opaatje rakitic wordt geaccepteerd. Dit is echt schandalig. Gaan ze arthur wegdoen voor een boekhoudkundig trucje om misschien martinez te halen. Dit is echt pijnlijk. Als jr martinez hebt, heb je 3 spelers die in de as/ spits willen spelen. Suarez/martinez/griezman. Messi hangend rechtsbuiten. En nog steeds niemand op links met diepgang vanuit de vleugel. Op dembele kan je niet bouwen. En setien heeft net toegegeven dat hij de ballen niet heeft om te bouwen op jeugd (puig/fatti) hij zei: als ik met jeugdspelers begin en ik verlies wordt ik ontslagen.

27 juni 2020 om 12:03

Rakitic heeft niks meer te verliezen. Hij heeft met Barca alles gewonnen wat er te winnen valt. Hij kan nu al terugkijken op een geslaagde carrière. Verder heeft hij ook gewoon een vrouw en kinderen die heel erg gelukkig in Barcelona zijn. Ook komt hij nog voldoende aan de bak, aangezien een club als Barca zo verschrikkelijk veel wedstrijden moet spelen. Arthur daarentegen is jong en moet nog alles bewijzen. Die is erbij gebaat dat hij veel wedstrijden speelt. Dit ook om zijn plek bij het Braziliaans elftal veilig te stellen. Daar heeft Rakitic ook veel minder last van. Dus daarom is het dus makkelijker om een jonkie als Arthur onder druk te zetten, dan een veteraan als Rakitic wat mij ook logisch lijkt als je kijkt naar het palmares van de Kroaat.Waar ik in een eerdere reactie het bestuur het voordeel van de twijfel gaf, is dat nu ,na het lezen van dit artikel, helemaal verdwenen. Echt schandalig dit, dat ze uit eigen belang hun wanbeleid proberen weg te poetsen.

ik zie echt totaal de gelijkenis tussen Arthur en Xavi niet. die laatste dacht altijd naar voren en had een pass in de benen waar hij met regelmaat de aanvallers van Barca in stelling bracht. dat was een supercreatieve speler. die eigenschappen van Xavi zie ik echt nergens terug als ik Arthur zie spelen. dat vind ik geen slechte voetballer maar ook niet heel speciaal. hij speelt voornamelijk balletjes breed en terug over 5 meter en is iemand die daardoor balbezit houdt maar niet veel aan het spel van Barca toevoegt

27 juni 2020 om 01:50

Vind je hem wel beter dan rakitic? Want het is toch gek dat je rakitic gaat houden en een betere middenvelder naar de uitgang pusht. Arthur moet nog veel groeien om “xavi” te worden. Maar hij is wel beter dan rakitic nu is.

27 juni 2020 om 02:03

@bf1994 Arthur is jonger als Rakitic maar ik vind hem niet perse beter. hij speelt altijd onopvallend als ik zit te kijken en laat zelden speciale dingen zien. Arthur gaat imo nooit uitgroeien tot Xavi niveau en ik verwacht ook niet dat hij ooit zo goed gaat worden als Rakitic in zijn prime. dat Rakitic nu passe is is misschien een feit maar dat maakt Arthur niet meteen een geweldige voetballer

27 juni 2020 om 15:10

Als spelers zoals Griezmann en Messi niet diep gaan, kan je moeilijk verwachten van Arthur om te strooien met steekpasses zoals Xavi dat wel kon (villa en Pedro gingen wel diep).

27 juni 2020 om 15:18

@fusionizing kijk even naar het aantal assists over heel zijn carriere. Arthur zal zeker kwaliteiten hebben maar een eindpass is er niet een van. je kan het ook omdraaien en zeggen dat die spelers niet meer diepgaan omdat ze van dit middenveld toch nooit een bal in diepte krijgen

Nog maar eens het bewijs dat het een grote corrupte wereld is. De nasleep van de corona zal gigantische gevolgen hebben, maar voor de voetbalwereld komt dit als een soort van zegen.
Ik heb geen enkel probleem dat veel spelers enorm veel verdienen, aangezien bij velen de merchandise errond ook enorm veel opbrengt, dus betalen ze zich deels wel terug. Maar als je nu ziet dat 7 a 10 miljoen per jaar als loon betaald wordt voor toch niet zo wonderbaarlijke spelers, dan gaat het er los over. En als koploper Messi, met aan loon alleen al + 70 miljoen, de beste of toch zeker 1 van de beste allertijden, dan nog is dat enkele bruggen te ver.. Er moet toch een grens komen aan dat Enorm veel.. Net zoals er nu in bvb de Belgische competitie aan echt zwakke spelers, lonen van 2 miljoen of meer betaald worden.. En de managers en tussenpersonen.. Bekijk ook wie er allemaal in het bestuur zit bij veel van die clubs, daar begint het al.
Als je bekijkt hoe de lonen gestegen zijn in de periode 90-00 , 00-10 en 10-20 dan weet je genoeg, het laatste decennium is het volledig uit de hand gelopen

Het begint nu toch wel zorgwekkend te worden bij Barcelona. De ploeg is al aanzienlijk minder dan een paar jaren geleden. Die zijn nog zoveel meer afhankelijker geworden van Messi dan pakweg twee jaar terug. Dat Barcelona-bestuur is in ieder geval puur vergif voor die club. Ze maken technisch totaal verkeerde beslissingen betalen tegenwoordig soms 100 procent meer dan de marktwaarde van een speler. Dus niet alleen worden er miljoenen tegelijk verdampt, de ploeg word er ook nog eens slechter op. Laten we het erop houden dat het geld ze nog enigszins redt.

Maar waarom willen ze hem verkopen? Misschien door zijn houding binnen de ploeg of vraat ie veel salaris verhoging denk ik

Ik denk persoonlijk dat veel mensen alena en puig vergeten. Zij krijgen naar alle waarschijnlijkheid nu veel meer kans om uiteindelijk deel uit te gaan maken van de basis.

Goed artikel!
Maar ik denk dat voor merendeel van de lezers al wel duidelijk was dat deze deal op lange termijn een ongelofelijk slechte deal is voor Barcelona. Dit bestuur blinkt echt uit in rare keuzes die het team en imago van Barcelona geen goed doen.

Misschien willen ze ook Buffon ruilen voor Ter Stegen, nu we toch bezig zijn kunnen we Higuain goed gebruiken, misschien voor Fati.

Lijkt mij toch dat FFP met andere ogen bekeken zal worden ivm corona?

Super domme ruildeal Arthur melo is veel beter dan pjanic
En als ze Arthur melo toch naar Juventus willen doe dan ruildeal voor Matthijs de ligt

28 juni 2020 om 12:41

Omdat alleen kinderen en imbecielen geloven dat er ruimte vrijkomt met het verdwijnen v/d oude garde. Zoals we kunnen zien is Frenkie een v/d grootverdieners. Coutinho is dat ook. Dembele en Griezmann dito. Dit bestuur kan niet met geld omgaan. Heeft het nooit kunnen doen en is volledig afhankelijk van sponsoring.

Roep al jaren dat dit bestuur zowel sportief als financieel de slechtste is die we ooit gehad hebben. Onzin, volgens de meesten, want we maken toch winst? Alle winst is volledig afhankelijk v/d shirtsponsor. Haal je die weg, dan zie je dat we vóór Rosell en gezond financiële situatie hadden en daarna volledig afhankelijk werden van de sponsor. Dat dergelijke constructies nu bedacht moeten worden heeft niets te maken met Covid, maar alles met een slecht beleid.

Leuk artikel. Enkel jammer dat dat middelste stuk eigenlijk je reinste plagiaat is op een artikel dat een week geleden al op sporza verscheen. Het stuk over het eigenbelang van Bartomeu is zeer verhelderend. Al bij al een erg aangenaam en informatief artikel. Stukken als deze halen het niveau van vz stukken omhoog en bereiken hun doel om de lezers goed te informeren. Stukken beter dan de clickbait riooljournalistiek die veelal gecopy-pastet wordt. In tegenstelling tot eerdere artikels in dit format is dit ook louter een opsomming van feiten en is het stuk niet doordrenkt met de mening van de schrijver. Meer van dit graag!

Dus het gaat er echt van komen. Ik vind het best jammer. Niet omdat ik Arthur zo'n geweldige voetballer vind die zogezegd de nieuwe Xavi zal worden. In geen 100 jaar en dat zou ook niet eerlijk zijn om dat van hem te verwachten. Wel is het zo dat het niet echt logisch is om een 23-jarige te ruilen voor een 30-jarige speler en extra te betalen. Als je beide spelers vergelijkt, zijn ze wat mij betreft even goed. Pjanic heeft meer ervaring, dat wel. En ik had hem graag zien komen toen ie nog bij Roma zat, toen was dat een perfect moment geweest. Maar goed, het is geen groot verlies voor het elftal als ik heel eerlijk mag zijn. Gewoon de manier waarop is niet echt logisch. Maar het Barca bestuur heeft voor mij geen verrassingen meer. Gewoon afwachten tot ze allemaal aftrappen.

28 juni 2020 om 15:04

Arthur was gister al gespot in Turijn.

Heb het gelezen en ik vind dit een zeer pijnlijke constatering. Dan blijkt maar weer dat vooral de club uit Catalunya vollop als 'bedrijf' zwarte cijfers wilt schrijven. Ik heb nergens kunnen achterhalen wat de consequenties zijn op 'sportief' gebied. Grotendeels een heldere uitleg, al vind ik dit persoonlijk voor Arthur zelf niet best. Denk je in april jongstleden met een -door de speler aangekondigde- statement te komen dat alles koek en ei is. Amper een paar maanden sta je in Turijn om een transfer naar een andere club af te gaan ronden. Deze transfer roept bij mij desondanks op sportief vlak nog steeds veel vraagtekens op. Jammer.

Aan de ene kant is een gemotiveerde Pjanic natuurlijk wel een topspeler.. niet als registra maar als 10 is hij ongekend goed.. maar aan de andere kant is Arthur ook een toptalent

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren