‘Vlak voordat competitie stopte, waren we tegen Ajax duidelijk de betere’

Donderdag, 21 mei 2020 om

Onlangs werd besloten een streep door het Eredivisie-seizoen te zetten en dat betekent dat het voetbaljaar 2019/20 geen kampioen zal kennen. Ajax ging voordat het voetbal stil kwam te liggen door de coronacrisis aan kop, maar had dit slechts te danken aan een beter doelsaldo dan concurrent AZ. Voor trainer Arne Slot van de Alkmaarders kwam het als een teleurstelling dat zijn ploeg niet de kans heeft gekregen om het seizoen af te sluiten met een tastbare prijs.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat AZ kampioen was geworden als het seizoen wel was afgemaakt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

172 reacties (laatste reactie door dann972)

Tja Slot heeft gelijk dat ze konden verassen dit seizoen, maar uiteindelijk ga je het niet weten of ze kampioen waren geweest. Ajax mistte natuurlijk belangrijke spelers met vooral Neres voorop. Denk dat Ajax alsnog kampioen was geweest.

21 mei 2020 om 14:16

Ik denk dat Neres flink overschat wordt, dus hem had ik het tij ook niet zien keren. Toen Promes geblesseerd was, werd Promes ook telkens als the missing link gepresenteerd, maar die heeft nou ook niet bepaald indruk gemaakt bij zijn terugkomst. Zelfde was denk ik gebeurd met Neres. Is gewoon een type speler die leuk mee kan voetballen in een goed draaiend team, maar er niet bovenuit stijgt als het team niet draait. Het team was op het laatst gewoon los zand en met een koppige coach als Ten Hag was hier niet snel verandering ingekomen. Jammer dat corona roet in het eten heeft gegooid, want het had zomaar een spannend einde kunnen wezen.

21 mei 2020 om 14:33

Oneens je had daarmee een speler gehad die een actie kan maken maar ook diepgang heeft. Dat had zeker goed uit kunnen pakken waarbij tegenstanders enkel ingraven

21 mei 2020 om 14:41

Ah dat las ik toen ook telkens over Promes.... Neres was toch de speler die in het flopteam zat van de copa america? Hij was toch die speler die begin van het seizoen nog geen lantaarnpaal voorbij kwam? Neres is toch die speler waar telkens het optreden van Bayern en real uit erbij moeten worden gehaald om aan te tonen dat het zo'n geweldenaar is? Toevallig dat in die wedstrijden heel Ajax goed speelde. Dat bedoel ik dus met een leuke speler als het team draait, maar 1 van de eerste (na Promes en Babel) die je wisselt als het team niet loopt, omdat die zich weer eens vastloopt.

21 mei 2020 om 14:46

En toch is het na het uitvallen van Neres, het alleen maar achteruit gegaan met Ajax. Ik denk dat Neres juist onderschat wordt. Heeft niet alleen diepgang maar is ook onwijs goed in de kleine ruimte waardoor hij veel in kans positie komt.

21 mei 2020 om 14:59

@alles en iedereen hierboven. Men vergeet ook vaak dat Az 3 verdedigers mistr(Vlaar,Pantelis en Wuytens), altijd dat gezeur over dat Ajax spelers miste, die konden dat makkelijker opvangen met een brede bank die achteraf als niet voldoende werd bestempeld.

21 mei 2020 om 15:01

Nou volgens mij liep het gewoon de 1e seizoenshelft en begin van het 2e seizoenshelft gewoon bij Ajax hoor? En in de 1e seizoenshelft heeft Neres relatief gezien bijna niks gespeeld? Uiteindelijk is het echt achteruit gegaan, toen Ajax uit de CL werd geknikkerd. Hij heeft 12 eredivisie wedstrijden gespeeld en daarvan slechts 3 wedstrijden de volle 90 minuten? Beetje karig voor een speler die blijkbaar onmisbaar is? Heeft van de 12 wedstrijden er zeven als basisspeler gespeeld en 5x als invaller. Ik denk inderdaad dat het uitvallen van Neres de reden is voor het verval van Ajax.....

21 mei 2020 om 15:04

Bayern, Real, Juventus, cruciale wedstrijd tegen PSV bijna in z'n eentje beslist... Dat seizoen ervoor qua statistieken een van de beste spelers van Ajax en Eredivisie en bovendien iemand met diepgang. Maar doe vooral alsof het een huis tuin en keukenvoetballer is en het de normaalste zaak van de wereld is dat je geweldig speelt tegen Bayern en Real

21 mei 2020 om 15:10

Tja een mazzeroui speelde ook een geweldige pot tegen Bayern en Real? Ik vind het inderdaad een huist, tuin en keukenvoetballer (als je kijkt naar het niveau waar Ajax naar wilt streven), of is mazzeroui nu ook een heel bijzondere voetballer omdat die tegen Bayern en Real gepiekt heeft (zoals bijna alle voetballers bij Ajax)? Puntje bij paaltje was die op de copa america echt afgrijselijk, heeft die dit seizoen bijna geen 90 minuten gespeeld (toen die fit was) en was de bijna de helft van de wedstrijden in de eredivisie een invaller. Maar het is inderdaad een topper in wording.... Ach en dat diepgang moest ik ook telkens aanhoren over Promes en dat Ajax bij zijn terugkomst wel weer zou gaan lopen, nou dat hebben we gezien.

21 mei 2020 om 16:25

@tinus45, Het is natuurlijk zo dat AZ ook spelers gemist heeft, maar ik denk wel dat die spelers relatief minder belangrijk waren voor AZ dan Neres en Promes voor Ajax. Bij AZ had Koopmeijners ook al vroeg in het seizoen indruk gemaakt achterin en met Leeuwin en Clasie kon dat relatief eenvoudig opgevangen worden. Bij Ajax was zonder Neres en Promes de diepgang echt volledig weg, en met dat punt van puntnaarachteren hierboven over Promes ben ik het totaal niet eens, die heeft (ondanks wel iets minder goed spel) in de slotfase van het seizoen nog steeds 2/3 van de 5 wedstrijden beslist. De echt belangrijke spelers van AZ waren altijd aanwezig, Koopmeijners en Midtsjo, wat een geweldenaren. Zou Midtsjo ook graag nog eens een stap zien maken en zou hem ook graag bij Ajax zien. Over wie kampioen zou worden zeg ik niks, wie weet Ajax, wie weet AZ. Had beide kanten op kunnen gaan en Ajax had nu de mazzel dat zij op beter doelsaldo stonden en zo CL in gaan.

21 mei 2020 om 16:28

@punt mazraoui was bijna elke wedstrijd de zwakste schakel bij Ajax en stond garant voor een tegendoelpunt. Veltman is al een stuk beter. Op CL niveau laat hij zien dat niveau goed aan te kunnen en had bijvoorbeeld Ronaldo in zijn broekzak. Neres is gewoon een topspeler. Goed in de kleine ruimte. Heeft een actie. Voor het doel sterk. Met promes, neres en Ziyech rond een spits heb je zo’n super aanval, daar komt az echt nooit bij in de buurt

21 mei 2020 om 16:36

@BBL98. Je hebt het over Clasie en Leeuwin he achterin en dan evengoed op die nul. Blijf erbij dat Ajax kwalitatief en financieel veel beter in staat is om spelers te vervangen , Az moest noodgedwongen schuiven met spelers en nota bene wisselspelers op ongebruikelijke posities zetten om het gemis op te vangen in de verdediging.

21 mei 2020 om 16:59

@ Bbl98dit is een mooi voorbeeld waarom deze discussies kansloos zijn want Midtsjo heeft ook een aantal wedstrijden gemist dus gaat je verhaal niet op.voor elk team is elke speler belangrijk. Zelfs de Messi's hebben waterdragers nodig anders gaat het ook voor deze buitencategoriespelers mis.

21 mei 2020 om 19:03

Bij Ajax waren veel sleutelspelers ongeveer in dezelfde periode geblesseerd geraakt, Promes, Ziyech, Blind, Neres, Babel, Veltman, plus een paar mindere spelers maakt bijna een heel elftal. Zij waren net weer aan het terugkomen. Blijkbaar is het lastig voor mensen om die enorme blessuregolf te onderkennen en in te zien dat spelers een tijdje nodig hebben om weer ingespeeld te raken. Het is net zo heel gek dat Ziyech en Promes niet opeens weer de vorm uit Oktober en November te pakken hebben;doch na een paar duels hebben juist dat soort ervaren kwaliteitsspelers dat weer te pakken. Maar neem het jezelf niet kwalijk dat je dat niet ziet, want Arne Slot ziet het niet eens! Natuurlijk wordt het slot spannend, dat is een open deur intrappen, want het verschil moet nog gemaakt worden. Blijft staan dat AZ in ruim een decennium niet zo dichtbij geweest was, dus het blijft zuur. Zouden ze in Leeuwarden, Utrecht en Doetichem eens aan moeten denken, want uiteindelijk gaat het in het Nederlands voetbal om de landstitel en niets anders. @tinus45, dat is echt niet hetzelfde. Bij AZ zouden Boadu, Idrissi, Koopmeijners, Stengs en Midtsjo naast Wuijtens tegelijk geblesseerd moeten raken wil het enigzins op de blessuregolf bij Ajax lijken. En ja, Ajax kan het beter opvangen(dat is waarom Ajax nog steeds favoriets was bij de bookmakers), maar die blessuregolven lijken niet op elkaar. Het verandert verder niets aan de feiten, dus het is een zinloze vergelijking, alleen was Ajax zwaar gemankeerd van December tot half Maart in de periode waarin Ajax veel (punten) verloor. Dat Ajax weer blessurevrij aan het raken was, had volgens mij heel zwaar meegeteld in de resterende 9 duels. Programma van AZ vond ik ook behoorlijk zwaarder, dus ik maakte mij totaal geen zorgen, zorgen die ik wel had met nek aan nek races met PSV van de afgelopen jaren.

21 mei 2020 om 21:06

ik vind wel dat het allemaal een beetje overdreven wordt. de fouten die Blind maakte hadden weinig met ritme te maken want hij liet zich 3 keer bij tegengoals gewoon fysiek aftroeven door zich als een kind van de bal te laten zetten in een onderling duel. dat gebeurde hem met regelmaat ook al in zijn vorige periode bij Ajax zoals o,a, in een duel met Douglas in een wedstrijd tegen PSV maar zo is dat zo vaak gebeurd terwijl hij toen niet geblesseerd was geweest. Veltman heeft totaal onnodige goals weg gegeven tegen o.a. Willem II, Telstar en FC Groningen en geloof ik ook nog tegen FC Utrecht dus hoe erg mis je die? je kan beter blij zijn als die er niet bij is. bovendien had je nog een Schuurs en Alvarez voor die positie rond lopen die zeker niet minder zijn. Babel bakte er helemaal niks van sinds zijn komst naar Ajax en Neres lag er al bijna heel het seizoen uit. Ziyech miste je zeker want zonder hem had je ook weinig aan Promes die dan verder eigenlijk niet veel toevoegt aan Ajax. alleen de bank van Ajax heeft al meer gekost als heel de selectie van AZ bij elkaar dus ik vindt het allemaal een beetje een slap excuus. toen Van Bommel hiermee te maken had en zijn sterspelers er niet bij waren was het een eerste klas koekenbakker want PSV hield nog genoeg kwaliteit over voor velen. gaat het echter dan over Ajax gelden er opeens hele andere argumenten omdat vooral niet mag worden benoemd dat ze geen goed seizoen speelden. het werden volgens de fans ook steeds meer blessures. op een gegeven moment waren er geloof ik 15 spelers tegelijk geblesseerd

21 mei 2020 om 14:36

Neres word echt per niet gespeelde wedstrijd heiliger verklaard. Was gewoon wisselspeler aan het begin van het seizoen en zeer matig in vorm. Laatste 41 wedstrijden , 2 assist ....

21 mei 2020 om 14:41

@baradona dat klinkt niet best idd. hoeveel goals heeft hij in totaal gemaakt in die wedstrijden?

21 mei 2020 om 14:51

@baradona; whoscored geeft aan dat neres de laatste 2 seizoenen 2518 minuten speelde in de eredivisie. Zo’n 28 wedstrijden van 90 minuten. Daarin 14 goals en 9 assists. Elke 110 minuten een bijdrage dus. Geen idee waar jij de 2 uit 41 vandaan haalt 🙈

21 mei 2020 om 15:09

Zeer matig in vorm inderdaad met 6 doelpunten in de Eredivisie in 12 wedstrijden dit seizoen. Hij was aan het begin van dit seizoen wisselspeler omdat ie de Copa America gespeeld heeft en pas eind juli met de voorbereiding begon. Dat weet baradona zelf ook wel, maar het komt hem niet uit om dat soort feiten even te melden. Voor de rest is het maar net wat je er bij pakt laatste 12 wedstrijden 2 assists bijvoorbeeld. Vorig seizoen in 50 wedstrijden 12 doelpunten en 15 assists. Ook allemaal feiten die baradona heel bewust negeert.

21 mei 2020 om 15:11

Hij is wel vaker wisselspeler geweest onder Ten Hag, totdat de slechte resultaten ETH hem telkens dwongen weer op te stellen. Liep ook niet voor niks als een tierelier toen tegen Chelsea eindelijk Neres en Promes beiden werden opgesteld.

21 mei 2020 om 15:20

@masterd dat zijn idd indrukwekkende cijfers maar ik vind dat Ajax wel moet stoppen met dat excuus van die geblesseerden. de bank van Ajax is duurder dan heel de selectie van AZ bij elkaar opgeteld en AZ heeft ook belangrijke spelers gemist dit seizoen

21 mei 2020 om 15:43

Dat is natuurlijk een kul argument.Het gaat om kwaliteit niet om kosten.

21 mei 2020 om 15:45

Wat Baradonna zegt over Neres klopt anders wel. Hij zat voor ijn blessure op een gegeven moment vooral veel op de bank. En voor Neres geldt, nog veel meer dan voor Ziyech/tadic, dat er voor hem gewoon uitstekende vervangers op de bank zitten die hun kansen kunnen grijpen om zich nou eindelijk eens in de picture te spelen.

21 mei 2020 om 15:54

@dann972 dan is het vreemd dat er al sinds 1995 geen Nederlandse club meer de CL heeft gewonnen als de financiele middelen van clubs geen rol spelen

21 mei 2020 om 16:03

Baradona komt wel vaker met verzonnen statistieken om Ajacieden omlaag te halen. Zolang mensen de statistieken niet daadwerkelijk gaan opzoeken zullen veel mensen het nog geloven ook.

21 mei 2020 om 16:10

@Japie...het gaat er om wat je koopt/kunt kopen. Ajax koopt vooral potentie. Dat is iets heel anders dan de kapitaal krachtige clubs doen. Het is dan ook niet correct als je puur het financiële bedrag vergelijkt tussen teams met spelers die duurder zijn ivm leeftijd en hun potentie tov teams met spelers in de piek van hun carrière. Bovendien kan Ajax ook nog maar beperkt van hun spelers genieten. Een speler waar de top lager van zit blijft veel makkelijker bij een club hangen want zo ongeveer elke speler van Ajax kan in het buitenland meer verdienen. Dat een speler ergens anders meer kan verdienen is bij veel andere Nederlandse clubs niet of iig veel minder, het geval.

21 mei 2020 om 16:13

@tiptopp en hoe denk je dat AZ dan inkoopt met hun beperkte middelen? hoe een Real zich verhoud tot een Ajax, zo verhoud een Ajax zich qua financiele middelen ongeveer tot een AZ dus dat vindt ik geen excuus. AZ moet namelijk in een vijver vissen die nog vele malen moeilijker is als de vijver waaruit Ajax kan vissen. gelukkig kwam er bij AZ idd niemand aankloppen voor hun sterspelers als Vincent Janssen, Jahanbaksch en Til en konden die ergens anders niet meer gaan verdienen

21 mei 2020 om 14:48

Het hele speculeren heeft geen enkele zin, er zijn geen feiten die kunnen onderstrepen dat Ajax of AZ kampioen was geworden. Het missen van spelers is een drogreden, daar hebben meer clubs last van gehad, zie bijvoorbeeld PSV wat zijn gehele basis voorhoede zag wegvallen. En dan nog vind ik dat PSV er veel beter voor had moeten staan. En wat had Feyenoord gedaan, het zat in een flow, maar hoe lang zou deze nog duren. Als het tot het einde van het seizoen was geweest, waren ze ook nog kanshebber. Allemaal leuk en nog genoeg andere theorieën, maar het doet er niet meer toe. Laat AZ voorronde CL als beloning zien, is niet iets wat ze jaarlijks meemaken. En laat daar maar eens zien hoe je ervoor staat als ploeg.

21 mei 2020 om 15:03

Kansloos dat laten zien in de VCL. Bijna elk Europees teams fit omdat ze nu of volgende maand mogen doorspelen en je ziet nu al in de Duitse competitie hoeveel achterstand men heeft/krijgt bij 2 maanden geen wedstrijdritme. Geldt eigenlijk voor alle NL clubs, ze gaan allemaal glansrijk af omdat ze naast wedstrijdritme het nog geen 70 minuten volhouden qua fitheid.

21 mei 2020 om 15:10

Tinus45 Eens hoor, buiten het feit dat het voor AZ sowieso een moeilijke opgave is in welk seizoen ze ook VCL zouden spelen. Maar dan nog kan je wel laten zien wat je waard bent, liever strijdend en met goed voetbal ten onder dan de strijdbijl nu al begraven.

21 mei 2020 om 16:43

Helemaal mee eens maar zoals ik nu gewoon denk zijn alle clubs vrij kansloos tegen ingespeeld fitte elftallen

AZ was voor mij ook de titelfavoriet op dat moment, maar eerst Ten Hag die er vanuit ging dat Ajax wel even kampioen ging worden, nu AZ dat zichzelf een goede kans gaf. helaas zullen we nooit weten wie het was geworden. natuurlijk zullen beide clubs balen, zeker AZ dat niet elk jaar meestrijd om de titel maar we moeten er nu wel een keer een punt achter zetten. volgend jaar weer nieuwe kansen, nieuwe ronde. aan dit soort speculaties van clubs heb je niks

21 mei 2020 om 14:12

Toch denk ik wel dat ik de toon van Slot iets genuanceerder vind. Hij stelt dat AZ een goede kans had, maar zegt niet even de Eredivisie te winnen, daar Tadic en EtH wel van mening waren dat het al ongeveer gespeeld was.

21 mei 2020 om 14:14

dat zeker maar Tadic en Ten Hag kennen we wel inmiddels toch? die blazen altijd hoog van de toren en als ze het dan niet weten waar te maken dan ligt het aan de Var, grasmat, de media of de windrichting

21 mei 2020 om 15:27

Het zou ook nog aan jou kunnen liggen. ik zou er overigens prima mee kunnen leven als we jou vanaf nu overal de schuld van geven. Maar lekker dat wij de CL ingaan. Dat subjectieve gezeur van Slot. Als Ten Hag dit zegt is de wereld te klein maar omdat het van de trainer van AZ komt accepteert het gros hier zelfs wielertermen. Feit is: we zullen het nooit weten dus hou erover op Slot en ga genieten van Ajax in de CL komend jaar.

21 mei 2020 om 16:24

Gezeur is het niet, want hij is niet stellig ofzo en het is ook niet dat hij er uit zichzelf over begint, het is gewoon een interview. Net als dat van Ten Hag, alleen die was toch net wat stelliger en dat komt wel wat zeurderig over, zeker komende van de grotere club die gegeven de financiële voorsprong min of meer aan haar stand verplicht is de titel te pakken. Dat was hoogst onzeker, dus had hij wijs moeten zijn en een toontje bescheidener aanslaan. Ik hoop ook volgend seizoen te kunnen genieten van Ajax in de CL, maar ben er nog niet gerust op.

21 mei 2020 om 17:19

@jizzzy dat ligt natuurlijk wel aan de manier waarop Ten Hag zich profileert ook. Die is na het CL succes iets teveel gaan geloven in zichzelf. toen Keizer bv nog trainer was bij Ajax hoorde ik mensen zelden negatief praten over zijn uitspraken. die man kwam heel nuchter en sympathiek over en was altijd erg realistisch en eerlijk in de media waar Ten Hag elke mindere prestatie afschuift op alles en iedereen behalve Ajax zelf

21 mei 2020 om 14:52

Het blijft op een bepaalde manier een grof schandaal. Ruim voor het einde de competitie stil zetten en cl, el en eredivisie tickets uitdelen bij de bij knvb best vertegenwoordigde clubs. Ik denk dat AZ een unieke kans had om kampioen te worden en ik begrijp nog altijd niet waarom de competitie niet gewoon afgemaakt wordt. Is dat echt omdat Gudde voor Sinterklaas heeft gespeeld en cadeautjes al zijn uitgepakt of zijn de belangen bij de beslissers troebel? Het was ook goed geweest voor het saaie imago van de Eredivisie als AZ kamioen was geworden. Eeuwig zonde.

21 mei 2020 om 15:00

Wat een vreemde opmerking is dit? Gudde kun je als feyenoord neerzetten, maar feyenoord had de goede vorm te pakken en het gat naar az en ajax nog kunnen sluiten. Verder zit daar hoogma van heracles die nu de mogelijkheid tot play offs mislopen. Er zit niand van ajax, AZ, psv of w2 bij de knvb. Dus waar heb je het over??

21 mei 2020 om 15:07

Had ik de laatste zin nog niet eens gelezen. Waarom zou het in vredesnaam goed zijn geweest voor het imago van de Eredivisie als az kampioen was geworden? De laatste keren dat een club buiten de traditioneel top 3 kampioen werd, heeft dat het imago van de eredivisie zeker niet geholpen vanwege de discutabele financiële toestanden waaronder die kampioenschappen tot stand kwamen.

21 mei 2020 om 15:14

@dr.duck voor zover ik weet mij heeft dit AZ geen financiele problemen dus ik snap die vergelijking niet helemaal

21 mei 2020 om 20:23

AZ stond nu op zijn hoogtepunt maar had zeker nog een dip gekregen. Ajax was de vormcrisis te boven, won knap bij Heerenveen en de ziekenboeg was weer bijna leeg. Iedereen weet dat ajax met mooi weer beter speelt, en met de forse kampioenspremie in zicht hadden die het kampioenschap vrijwel zeker gepakt (zoals de statistici ook met iets van 85-89% waarschijnlijkheid aangaven. Az speelde ajax in de arena inderdaad weg en won terecht, de wedstrijd in alkmaar was een zaadloze 0-0 pot die az met geluk won. En dan nog stond ajax er beter voor. Ik had eerder gezien dat feyenoord az had ingehaald, dan dat az kampioen was geworden.

21 mei 2020 om 21:11

@soccersupp pure speculatie. misschien had AZ hun dip al gehad en was Ajax hun dip niet meer uitgekomen want zo goed vond ik ze tegen een matig Heerenveen wat dan volgens velen "de ommekeer" was helemaal niet spelen

22 mei 2020 om 00:27

@japie, Heerenveen werd in 10 minuten onderste boven gespeeld. Gaten lagen er niet meer. Tadic was onhoudbaar doordat hij net wat meer ruimte kreeg met een diepgaande Promes en Ziyech had weer de keuzes tussen door combineren of de vroege steekbal. Ajax heeft in die 2e helft een kwartier aangezet en daarna gefreewheeled, terwijl Heerenveen dezelfde tactiek hanteerde als al die andere teams daarvoor. Zou de wedstrijd nog eens terug kijken als ik jou was. Zelfde met de zogenaamde niets uitmakende blessures gelet op de bank. Op een gegeven moment waren de vervangers van de vervangers geblesseerd. Zeker in de voorhoede, hield je echt niets meer over. Vervolgens werd er ook flink huis gehouden in de achterhoede en kreeg je wijzigingen op 8! Posities in het elftal. En nog kon dat geweldige AZ tot 2 keer toe niet meer dan counteren (ook meteen de reden dat ze de punten vooral tegen de mindere goden hebben laten liggen).

22 mei 2020 om 12:28

@ninjakai wat is er mis met counteren? ik wordt een beetje moe van die onzin dat je zogenaamd alleen goed voetbal speelt als je op balbezit speelt. ik heb genoeg ploegen veel balbezit zien hebben zonder daar een kans mee af te dwingen en op dat moment is dat juist geen goed voetbal. goed voetbal betekend zoveel mogelijk kansen afdwingen imo. ik heb Ajax overigens ook een paar grote teams vorig jaar in de CL zien wegspelen vanuit de omschakeling en Ajax speelde toen imo gewoon geweldig voetbal. overigens waren dure aankopen van Ajax als een Alavarez en Marin wel gewoon fit en iemand als een Schuurs ook

Het zal altijd speculeren blijven wie er kampioen zou zijn geworden. Naast AZ was Feyenoord ook aan een goede reeks bezig maar Ajax heeft het geluk gehad dat het boven aan aan stond toen de pleuris uit brak m.b.t. de Europese ticketverdeling. Jammer dat er van de overheid tot 1 september niet meer gevoetbald mag worden, anders had het Duitse scenario misschien nog overgenomen kunnen worden.

21 mei 2020 om 16:02

Denk wel dat Ajax de competitie gewonnen had. Het was volgens mij vooral een mentale dreun dat Ajax in een neerwaartse spiraal bracht. De oneerlijke uitschakeling tegen Chelsea twee maal en het niet doorgaan in de CL hakte er echt in. Ze kwamen na Heerenveen net weer een beetje opzetten. De andere en misschien wel grotere fout gemaakt door ten Hag was met schuiven met Tadic. Buiten de CL wedstrijden speelde hij vorig seizoen fantastisch op linksbuiten. Omdat daar zo nodig Promes moest spelen moest Tadic op rechts of in de spits wat duidelijk minder liep. Ik snap niet dat ten Hag zijn MVP met dat rendement riskeerde voor het 'moeten' inbrengen van Promes, zijn aankoop...ten Hag valt in beide zeker wat aan te rekenen, het kunnen motiveren en positioneren van spelers op het juiste moment en op de juiste plaats.verder moet de Knvb natuurlijk of een kampioen aanwijzen of een beslissingswedstrijd laten spelen. Het is na zoveel wedstrijden en zoveel investering van de clubs, fans en spelers echt ongelovelijk arrogant dat allemaal te negeren.

Ajax was thuis tegen Az in defensief opzicht echt zwak. Het was heel lang geleden dat ik Ajax in de eigen Arena zo slecht verdedigend stond. Daarom vind ik ten Hag ook maar een doodnormale trainer die soms tactisch de boel niet op de rit heeft. Tegen Tottenham de finaleplek verknoeit door dommigheid en tegen Az thuis was het echt heel slecht defensief.

21 mei 2020 om 14:12

Ten Hag miste wel wat spelers door blessures maar dan nog stond er zelfs in die periode een selectie die bij elkaar veel meer heeft gekost als die van AZ. bovendien miste AZ een vrij groot deel van het seizoen ook bijna heel hun verdediging dus dat heft elkaar wel een een beetje op. volgens mij hebben Alvarez en Marin bij elkaar ook al veel meer gekost als de gehele selectie van een AZ bij elkaar. in dat kader kan je idd wel stellen dat Ten Hag teleurstellend heeft gepresteerd afgelopen seizoen. ik zeg niet dat hij het heel slecht heeft gedaan, maar zoals jij hier al aangeeft, hij heeft als coach ook niks extra's weten te brengen afgelopen seizoen. Ajax zat echt in een neerwaartse spiraal en hij wist het tij niet te keren

21 mei 2020 om 14:17

De halve finale van Ajax wat geweldig was is echt de redding geweest voor Ten Hag tot heden. Maar Ten Hag is ook net zo goed als zijn materiaal maar zulke dure tactische fouten als tegen Tottenham in de 2e helft dat hoort een zogenaamde top coach niet te maken. En de aankopen van Ajax onder Ten Hag zijn ook slecht gebleken al zal hij dat niet in zijn 1 tje beslissen.

21 mei 2020 om 14:19

Ik vind niet dat het elkaar opheft, totaal niet zelfs. Je halve verdediging van je basis een lange periode missen is veel minder erg dan enkele maanden constant 1/3 tot soms 2/4 van je basiself en soms ook nog de vervangers... Wij waren elke wedstrijd flink gehavend en het probleem daardoor was dat automatismen ontbraken. Dat was het grootste probleem toen bij Ajax. Als je een lange periode 2 spelers mist, kunnen hun vervangers er gewoon ingroeien en ontstaan er weer automatismen. Daarbij was hun centrum al hun zwakke plek.. Had het een Stengs of Boadu geweest dan had het verval veel groter geweest.. Bij Ajax waren het wel continu de sterspelers..

21 mei 2020 om 14:19

@sannedijkstra ik vind wel dat Ten Hag ook wel enigszins de credits verdiend voor dat seizoen net zoals hij op basis van afgelopen seizoen best kritisch onder de loep mag worden genomen. Ten Hag kan er weinig aan doen dat zo een De Ligt en Blind in de return tegen de Spurs liepen te schutteren achterin met individuele fouten waaruit 3 tegengoals ontstonden

21 mei 2020 om 14:21

@De Toekomst niet mee eens! Blind lag er ook best een tijdje uit dus zijn vervanger had ook in die rol kunnen groeien en Ziyech was er ook een tijdje niet bij maar die werd ook niet goed vervangen. AZ heeft net zoveel last als het ontbreken van hun basisspelers als dat Ajax dat heeftof misschien nog wel veel meer. Ajax zou dat namelijk beter moeten kunnen opvangen want de bank van Ajax heeft bij elkaar meer gekost als heel de AZ selectie bij elkaar opgeteld. in dat kader heeft AZ afgelopen seizoen gezien de uitgaven en het materiaal imo veel knapper gepresteerd als dat Ajax dat heeft gedaan. in dat kader vind ik dat Slot afgelopen seizoen het beter heeft gedaan als Ten Hag want de middelen van AZ in verhouding met die van Ajax zijn vrij beperkt

21 mei 2020 om 14:30

@Japie, maar de vervanger van Ziyech was bijvoorbeeld een Labyad, maar die was geblesseerd. We konden ook Neres weer basis zetten en wat schuiven, maar die was geblesseerd. We konden ook schuiven met Promes, maar die was geblesseerd. Op slot speelde Babel, niet al te goed weliswaar, maar die raakte geblesseerd. Blinds vervanger was Martinez normaal gesproken, maar volgens mij was die ook een keer geblesseerd of geschorst. Onana had de hele tijd pijntjes. Er was gewoon veel blessureleed tegelijk. Als je 2 spelers mist zoals AZ, houd je nog de overige 9 spelers over en hun automatismen. Dan is het makkelijker om nieuwe spelers daarin in te passen. Bij Ajax waren het constant meerdere en vaak verschillende spelers. Dan blijf je bijna elke wedstrijd puzzelen en schuiven. Daar automatismen in krijgen is haast onbegonnen werk..

21 mei 2020 om 14:38

@De Toekomst maar toen eenmaal Blind en Promes er weer bij waren speelden die ook niet best en maakten die ook het verschil niet dus ik heb er mijn twijfels bij of Ajax die eerste plek wel had vast gehouden ook al was iedereen weer fit. de spelers waren ook gewoon hopeloos uit vorm en het gemis van De Jong en De Ligt is niet adequaat opgevangen met basiswaardige spelers. dat zeg je tegen Getafe maar ook in de CL waar Ajax op de twee wedstrijden tegen Chelsea na imo niet best speelde. tegen Lille en Valencia in de eerste wedstrijden werden ze ook aan alle kanten voorbij gelopen maar die deden niks met die kansen. dat Ajax dan wel zo effectief was dat is natuurlijk ook een kwaliteit maar puur voetballend gezien vond ik ze geen indrukwekkend seizoen spelen

21 mei 2020 om 14:51

@japie, want als jij enkele maanden niet op je werk bent geweest en je komt terug doe je gelijk weer alles fantastisch? Dan ben je niks vergeten? Blind en Promes zijn eruit geweest, miste wedstrijdritme en weer; andere spelers waren toen weer afwezig. Je automatismen ben je gewoon even kwijt als je in enkele maanden constant meerdere bepalende spelers moet missen.

21 mei 2020 om 15:03

@De Toekomst hoe vaak hebben Robben en Neymar er wel niet geblesseerd uit gelegen om vervolgens weer gelijk top te presteren in de Europese top? dan mag je van duur betaalde spelers als Promes en Blind toch op zijn minst wel verwachten dat ze in de Eredivisie gewoon weer hun wedstrijden op een normaal niveau spelen want zo bijzonder is de weerstand hier nou ook weer niet. de goals die Blind weg gaf hadden ook weinig met vorm te maken want hij liet zich gewoon een paar keer als een klein kind van de bal afzetten en dat heeft meer te maken met fysiek je mannetje niet staan in de duels dan met vorm

21 mei 2020 om 15:40

Tsja, als je spelers als Promes en Blind gaat vergelijken met zulke gasten houd het voor mij op.. Of als je op basis van hun salaris maar simpel veronderstelt dat ze altijd top moeten presteren... Ze waren nog niet fit, ze miste wedstrijdritme en automatismen moesten weer terugkomen.

21 mei 2020 om 15:43

Los hiervan, Japie, ik snap echt wel dat een Ziyech en Tadic een enorme impact hebben op het spel van Ajax, dus het missen van die keyplayers doet altijd pijn. Maar tegelijkertijd moet je je afvragen of je als rijkste, grootste en meest succesvolle club van Nederland, met een budget waar geen enkele club zelfs maar aan kan tippen en met een selectie waarbij je je vingers af likt wel op een serieuze manier je kunt beroepen op het hebben van blessures als oorzaak van een terugval van deze orde. Kom op zeg, je hebt de beste spelers van Nederland tot je bechikking. Er zitten spelers op de bank weg te kwijnen die bij AZ, Feyenoord en het huidige PSV makkelijk de basisspelers eruit zouden spelen (marin, Schuurs, Alvarez). Willen we nou werkelijk beweren dat deze veel te brede selectie nog niet breed genoeg is? Of dat je trainer niet in staat is een strijdplan te bedenken voor het geval je keyplayers niet beschikbaar zijn? En nog een keer, anders gaat men daarover beginnen, Ziyech is niet zomaar te vervangen één op één. Maar dat hoeft ook niet. Als je maar een strijdplan hebt hoe je het zonder hem ook kunt doen. Maar dit als excuus gebruiken, nee mij gaat dat echt een par slagen te ver. Waarvoor heb je al die spelers dan? Toch om blessures en schorsingen op te vangen??

21 mei 2020 om 15:56

@Constante, over de breedte van de selectie hoor je mij niet klagen. Over de kwaliteit in de breedte hoor je mij niet klagen. Het gaat erom dat je automatismen mist bij veel wisselende blessuregevallen. Spelers die kwakkelen, zijn niet in staat top te presteren. Spelers zonder wedstrijdritme, zijn niet in staat top te presteren. Spelers die hun vervangen, zijn niet even goed/hetzelfde type/ingespeeld. Ook waren de vervangers soms zelf geblesseerd.. Het waren gewoon teveel blessures van steeds wisselende bepalende spelers. Elke club, hoe groot en rijk ook, zou dan minder gaan presteren.

21 mei 2020 om 15:56

@De Toekomst ik vergelijk ze in die zin dat Blind en Promes nog wel in staat horen te zijn in de Eredivisie wat verre van een topcompetitie is hun niveau enigszins te halen na een blessure

21 mei 2020 om 15:58

@constante kante dat ben ik met je eens. AZ kan er alleen maar van dromen dat ze spelers hadden kunnen halen voor 8 of 15 miljoen om die vervolgens op de bank neer te zetten. zo een club moet het doen met uiterst beperkte middelen en als die een speler moeten missen hebben ze pas echt een probleem want die hebben op de bank geen miljoenenaankopen zitten

21 mei 2020 om 16:02

constanteEn wat was/is volgens jou dan de reden dat het niet liep bij Ajax. Jij met je ellenlange verhalen altijd. En altijd maar Ajax afbranden. Wint Ajax van Madrid , komt het door de blessures van Madrid. Wint Ajax van Barca, dan komt het doordat die een hoop spelers misten. Maar het is never nooit de verdiensten van Ajax dat ze dat soort wedstrijden winnen. Toch?Nogmaals, waar ligt het volgens jou dan aan dat het niet goed ging bij Ajax? Niet de blessures volgens jou. Misschien is Ten Haag helemaal niet zo goed? Of misschien toch het missen van automatisme door constante blessures? Zeg jij het maar, want jij doet altijd hier voorkomen dat je alles weet.

21 mei 2020 om 16:12

Maar dan nog is dat geen excuus. Feyenoord heeft ook een poos 6 basisspelers moeten missen, AZ speelde op een gegeven moment met Clasie centraal achterin omdat er 3 centrale verdedigers weggevallen waren. Elke club heeft hier in een seizoen wel last van.

21 mei 2020 om 16:12

@herlev imo is het heel simpel waarom Ajax niet draaide en dat is het vertrek van De Ligt en Frenkie De Jong wat niet adequaat is opgevangen door spelers te halen die niet basiswaardig waren en op de bank terecht kwamen

21 mei 2020 om 16:16

Japie, dat is in mijn optiek ook de reden in combinatie met Ten Hag. Die had het seizoen ervoor het geluk dat De Jong en De Ligt er waren.

21 mei 2020 om 16:20

Feyenoord heeft een hele sterke reeks neergezet ondanks dat spelers als Haps, Karsdorp, Sinisterra, Ozyakup, Jorgenson en Botteghin geblesseerd waren. Elke club heeft last gehad van blessures, alleen bij Ajax wordt het als excuus gebruikt.

21 mei 2020 om 16:29

Fr-rkc. Ook voor jou de vraag: wat was dan de reden dat het niet meer zo goed ging bij Ajax? En wat als ik zeg dat Jouw club een hoop wedstrijden niet heeft gewonnen doordat Jørgensen niet in zijn beste doen was (blessures) in vergelijking met zijn eerste seizoen?

21 mei 2020 om 16:46

Beste herlev,wat is erop tegen om AZ credits te geven voor een uitstekend seizoen. Ook AZ heeft blessureleed gekend. AZ heeft heel veel wedstrijden moeten spelen... Kortom zowel Ajax als AZ hebben net als elke andere club in de eredivisie tegenslag gekend.het is storend dat eindelijk weer eens een artikel wat niet over Ajax gaat wordt weggekaapt en als je niet beter weet dat je na het lezen van de comments niet beter weet dat alleen Ajax tegenslag heeft gekend en daarom niet na 26 ronden met 26 winstpartijen bovenaan heeft gestaan.toen het super ging met Ajax kreeg TH alle credits, Nu het minder gaat wordt hij hierop niet aangesproken. Op een moment dat het slecht gaat komt het juist op de coach aan.in het seizoen dat AZ onder LvG kampioen werd stond het vaak halverwege de wedstrijd gelijk, in de rust paste LvG de tactiek en evt. opstelling aan en werd in het tweede bedrijf de wedstrijd gewonnen. Dat is de klasse van Lvg. Helaas betrap ik TH te vaak op het wijzen naar anderen terwijl ik dat denk dat als je dat zo goed ziet als coach dan speel je hierop in.in het eerste seizoen kwam TH in een walhalla. Niets kon en ging er fout. Hij zou overstappen naar Bayern. En dan trekt Bayern zich terug. Hiervoor moet toch een reden zijn.ik heb genoten van TH als coach van FC Utrecht met zijn 'vechtvoetbal'. Uitstekend. Voor mijn gevoel wordt er bij Ajax iets anders verwacht. Dit denk ik...peace!

21 mei 2020 om 16:49

herlev. "jij met je ellenlange verhalen altijd. En altijd maar Ajax afbranden. Zeg jij het maar, want jij doet altijd hier voorkomen dat je alles weet."wooow, hier komen eventjes een aantal stevige frustraties in één keer opzetten zeg! Poehpoeh. Nou, allereerst, als mijn zeer goed onderbouwde en keurig gemotiveerde bijdragen hier jou niet bevallen, vooral nooit meer lezen! Dan hoef je die pijn die jij steeds voelt als de dingen je niet aanstaan ook niet te voelen. En dat ik 'atijd maar Ajax afbrandt' is al helemaal lachwekkend. Toen ik in 17/18 hier wekelijks PSV de grond in boorde omdat PSV wel won maar het voetbal waardeloos was en PSV in 25 van de 34 wedstrijden gewoon puur slecht had gespeeld, kreeg ik exact dezelfde kritiek van PSV fans. Dat ik een Ajacied was, alleen maar alles afzeek etc. En nu ik dus kritisch ben ten opzichte van Ajax en niet meejuich, krijg ik dus Ajaxfans zoals jou over me heen. Het zij zo. En tenslotte, als jij het gevoel hebt dat ik alles beter weet, dan is dat enerzijds uitstekend gevoeld. Want ik weet alles inderdaad gewoon het beste, snap je! Anderzijds, waar lul je over? Hoezo weet jij niet alles het beste dan? Als je niet snapt dat ik alleen mijn mening geef, net als jij, en dat mijn stijl mijn stijl is, dan vind ik dat vervelend voor je maar kan ik natuurljk niets doen aan jouw gevoel. Daar kan ik niks aan doen. Wie weet kun je proberen in te voelen waarom jij je zo voelt en waar dat vandaan komt. Okay. Nu terzake: Wat ging er niet goed bij Ajax. Dat is net zo simpel als dat het logisch is. Ajax kwam van een zeer hoog en uitstekend niveau. Halve finale CL. Dat daarna een terugval zou komen, dat kon iedereen aan zien komen. Die piek was een piek. Ajax is geen Europese top, verre van zelfs. Dus als je incidenteel een keer een enorme uitschieter naar boven hebt, en dar terecht alle credits voor hebt gekregen, dan komt die teruggang vanzelf. Zeker als je je beste spelers verkocht hebt. En wat hier dwars zit is niet mijn anslyse, maar het kennelijke overschatte niveau van Ajax dat jouw oordeelsvermogen in de weg staat. Jij snapt waarschijnljik niet dat Ajax Real en Juve verslaat, maar vervolgens door godbetert Getafe een oor aangenaaid wordt. Ik wél. Ajax's spel is beter afgestemd op het spelen tegen topploegen, die zelf ook willen voetballen en dus ruimtes open laten, dan tegen ploegen die bussen parkeren. Die uitschakeling in de EL zat eraan te komen. En als fan is dat lastig te accepteren, dat snap ik best, maar voor mij geen enkele verrassing. En daarom ging het niet goed met Ajax. Het zegt namelijk al meer dan voldoende dat Ajax, met deze selectie, na 25 rondes niet gewoon steady met 7-9 punten voorstaat op AZ. Is mijn antwoord naar tevredenheid?

21 mei 2020 om 16:52

Sterker nog, veel Ajaxfans, niet allemaal, hebben het wel over blessures en de impact die dat had op het team, maar hoe zit het met het feit dat PSV tot aan de blessures van Malen én Bergwijn (die samen in oktober uitvielen) gewoon exact gelijk stond met Ajax maar daarna, vanaf die blessures, wegzakte? Kan PSV dat excuus dan ook opvoeren?

21 mei 2020 om 16:55

Lost in time Mijn vraag is aan iedereen hierboven: wat is dan de reden dat het niet meer liep bij Ajax. Volgens sommige hierboven mogen de blessures niet als reden worden aangedragen. Oké, maar wanneer ze zo stellig zijn, moeten ze ook komen met wat in hun ogen de reden is. Voor mij zijn de blessures ook niet de hoofdreden. De hoofdreden is voor het niet adequaat opvangen van De Ligt en de Jong en (in mijn ogen) een trainer die niet goed genoeg is voor Ajax. Dat AZ in een goede flow zat, is voor mij niet de reden waardoor het slecht liep bij Ajax.

21 mei 2020 om 16:57

Over frustraties gesproken, lees het begin van je relaas even........

21 mei 2020 om 17:07

Probeer op de inhoud in te gaan Herlev. Als je dat niet kunt/wilt/weet, ook goed, maar dan geef je dus aan geen repliek meer te hebben. Niet erg en geen enkel probleem. Maar een jijbak hier gebruiken zegt genoeg en bevestigt exact wat ik hierboven zeg.

21 mei 2020 om 17:10

@constant kante precies! op zo een moment telt het gemis van de sterspelers niet en is Van Bommel een eerste klas koekenbakker en als Ten Hag niet presteert door een gemis aan zijn belangrijkste spelers dan is het vooral niet zijn schuld. dat is weer het welbekende meten met twee maten

21 mei 2020 om 17:12

@herlev nu er weer een hoop belangrijke spelers weg gaan zullen we idd zien aan wie het succes te danken was. aan een gouden lichting van Ajax of aan Ten Hag. ik ben iig heel benieuwd

21 mei 2020 om 17:40

"tegen Tottenham de finaleplek verknoeit door dommigheid" - Ten Hag kan er niets aan doen dat de verdediging onder de druk bezwijkt en dat Ziyech z'n kansen niet afmaakt. Nu geef ik overigens niemand de schuld, maar Ajax heeft het aan zichzelf te danken dat het de finale niet haalde. Daar kun je de coach in ieder geval niet de schuld van geven. De tegendoelpunten waren individuele fouten en ze hadden meer moeten scoren dan ze gedaan hebben.

21 mei 2020 om 18:19

Precies Sirius, wat kon Ten Hag doen aan dat clowneske gedoe in de halve finale? Sommigen begrijp ik echt niet, eeuwig zonde dat het al waardeloos was uitgespeeld.

21 mei 2020 om 19:12

Inderdaad. Nu wil ik overigens niets afdoen aan het behaalde resultaat, maar ze hebben genoeg kansen gehad om de wedstrijd te beslissen, terwijl sowieso twee tegendoelpunten wel heel klungelig waren. Voor mijn maatstaven verdiende Ajax de finale ook, maar de ploeg heeft het zelf verknald op basis van de individuele kwaliteiten die op het moment-supreme in afwezigheid schitterde, niet door verkeerde beslissingen van een coach of de kracht van Tottenham die overigens hun geluk voor het komende decennium in dat toernooi heeft gebruikt. Wat heeft die ploeg een enorme mazzel gehad vorig seizoen!

21 mei 2020 om 21:32

@sirius de Spurs mazzel? ze kregen tegen City een onterechte penalty tegen en tegen Ajax knokken ze zich op eigen kracht terug van een 3-0 achterstand. ik zie daar de mazzel niet in. ze zijn zeker niet minder als City of Ajax gebleken in die CL editie. volgens mij hebben ze overigens ook nog wat grote ploegen verslagen voor die wedstrijden dus imo stonden ze zeker niet onterecht in de finale. dat hebben ze echt helemaal zelf afgedwongen

Je kunt ook redeneren dat ajax zijn zwakke periode al gehad had oa de wedstrijden tegen AZ en dat de zwakke periode van AZ nog moest komen. Ik denk dat feyenoord kampioen was geworden... ik vind het eeuwig zonde dat wij niet net zoals in Duitsland alweer aan het voetballen zijn. Laffe burgermeesters ook die geen enkel vertrouwen in hun burgers hebben dat ze zich gewoon kunnen gedragen.

21 mei 2020 om 14:37

Want voetbalsupporters staan er echt om bekend dat ze zich zo goed kunnen gedragen hé!?

21 mei 2020 om 14:40

Precies Skede! Beetje wereldvreemd allemaal wat die Martijn beweert. Kijk alleen al even naar hoe dat in Tilburg ging. Die mensen konden alleen al omdat ze zich geplaatst hadden zich niet aan de regels houden! Zegt genoeg.

21 mei 2020 om 16:08

In Duitsland is het anders toch aardig goed gegaan afgelopen weekend, ondanks dat ik hier vaak heb gelezen dat er 'ongetwijfeld' grote groepen supporters zouden samenscholen. Je moet ervoor waken dat je uit voorzichtigheid mensen niet dommer maakt dan ze daadwerkelijk zijn.

21 mei 2020 om 14:38

Die burgemeesters zijn niet 'laf' maar die weten donders goed dat het volk zich inderdaad niet gewoon kan gedragen. Als je een beetje het nieuws volgt had ook jij dat kunnen weten. Beetje laffe opmerking ook, om dit soort dingen te zeggen. Van iemand die lekker zelf nergens verantwoordelijk voor is en alle problemen lekker aan anderen laat om op te lossen, zittend achter een pc. Waarom zouden we de aanpak van deze crisis dwarsbomen en een beetje zwaar moeilijk gaan moeten doen om een paar wedstrijdjes af te werken? Nog even he, voetbal behoort niet tot de belangrijke zaken van het leven. Zo simpel is dat.

22 mei 2020 om 14:54

Aan de andere kant: Waarom kan er in september wel gevoetbald worden, maar in juni niet? Wat is het verschil tussen juni 2020 en september 2020? Kans op eventuele misdragingen van supporters is in september toch niet minder dan in juni? Ook het effect van corona en dergelijke zal geen verschil maken tussen juni en september.

22 mei 2020 om 15:54

Antwoord: omdat voetbal geen belangrijke zaak is in de maatschappij. En de volksgezondheid binnen de nationale aanpak wél. Leg mij vooraleer ens uit wat exact, afgezet tegen het grotere plaatje, zó belangrijk is aan voetbal dat je daarvoor, hals over kop, alles op zijn kop moet gaan zetten (tests die voor anderen belangrijker zijn opmaken, constante extra screening voor mensen, etc, etc.)??? En mind you, ook nog eens voetbal zónder publiek! Niet met publiek, maar zónder! Wat is de maatschappelijke importantie daarvan, in dit tijdperk waarin we net een beetje de boel onder controle lijken te krijgen??

21 mei 2020 om 15:08

#martijnovic De periode van Az rondom de winterstop gemist zeker🙄. Men vind het heel moeilijk te erkennen dat Ajax gewoon zwak was ondanks het vele malen betere materiaal dan welke club dan ook en om dan te zeuren over blessures.....Az miste 3! Verdedigers en hield zich vaak makkelijk staande en hield veelal de nul.

21 mei 2020 om 16:05

Tinus, volgens constant kante mag je blessures niet gebruiken als excuus. Ho wacht, alleen Ajax mag dat niet aanwenden als excuus, iedere andere club mag dat wel

21 mei 2020 om 16:55

Oh, Herlev, dus PSV kan het slechte seizoen prima wijden aan de blessures van Bergwijn en Malen. Mooi dat we dan weten dat zonder die blessures PSV gewoon bovenaan gestaan had en, als de competitie niet beëindigd zou zijn, gewoon kampioen was geworden. Thanks Herlev!

21 mei 2020 om 17:46

Nou ja, het lijkt er ook wel op dat men soms voor het gemak even vergeet dat AZ eigenlijk telkens afhaakte op het moment dat ze door konden en moesten drukken. Telkens als de druk vol op de ketel stond, werd de achterstand in een paar weken zo'n 5 punten. Ik stel het 't hele seizoen al en blijf bij m'n mening dat ik denk dat AZ onder de druk bezwijkt was. Dat ze uberhaupt nog weer terug in de race kwamen was al een wonder op zich, want ik denk dat niemand verwacht had dat dit Ajax nog zo'n dip zou krijgen.

21 mei 2020 om 15:11

Ik vind het zeker geen lafheid. Ik vind het zelfs dapper dat burgemeesters duidelijk zijn geweest ook al weten ze dat het geen populaire uitspraken zijn. Daarbij zijn de financien de enige reden dat er in sommige landen wel gevoetbald wordt. In dat opzicht maakt nl de juiste keuze door gezondheid te kiezen boven de financiën van proffesionele sporten.

22 mei 2020 om 15:26

Leuk dat ze duidelijk zijn, maar is het niet een beetje krom door het in maand juni en juli te verbieden om te voetballen, maar vervolgens in de maand september wel? Terwijl de risico's in september gewoon hetzelfde zijn als in juni en juli.

22 mei 2020 om 15:55

Nee, totaal niet krom. Wat zou hier krom aan kunnen zijn? Er zijn nog voldoende sectoren in Nederland die ook pas per september open gaan. Is voor hen dan zeker ook krom??

Natuurlijk heeft Arne Slot hier gelijk. AZ en ook Feyenoord zaten in een veel betere flow. Maar de andere kant van het verhaal is ook waar: de race was nog lang niet beslist. Ajax heeft al meerdere keren bewezen om het ineens zomaar om te draaien. De laatste wedstrijd voor dat de competitie stil werd gelegd was misschien niet fantastisch, maar werd wel "gewoon" gewonnen. Het is altijd koffiedik kijken dit, maar zeker vanuit Az's oogpunt snap ik dat het dubbel balen is. Er was gewoon een reële kans op een titel.

21 mei 2020 om 14:13

Voor mijn gevoel had die wedstrijd de ommekeer geweest bij Ajax. Bepalende spelers kwamen terug/werden steeds fitter, er lukte wat vaker wat, belangrijke spelers scoorde weer, er werd weer gelachen. Zo'n overwinning was waar Ajax naar op zoek was.

21 mei 2020 om 14:16

Het was eigenlijk ongekend spannend. Ajax en az voorop en Feyenoord met een immens sterke opmars op de weg terug. Zeker met de wetenschap dat Ajax en az allebei nog tegen Feyenoord moesten. Het had mij niks verbaasd als er een herhaling van 2006/2007 had plaats gevonden. Met 3 clubs die op het eind kampioen konden worden. Maar je hebt gelijk, het is koffiedik kijken

21 mei 2020 om 14:44

gloryhunter, nee, voor die herhaling had je echt PSV nodig, niet Feyenoord! sowieso, als het een herhaling zou worden van 2007 dan zou Ajax uiteindelijk aan het langste eind trekken. Want destijds had Psv, tot een week voor de laatste speeldag, bovenaan gestaan namelijk. Dus dat is de rol van Ajax. Weet niet of we dus van dát scenario uit moeten gaan...

De beste ploeg staat bovenaan. Als Ajax tweede was geworden en iemand van Ajax met zo'n reactie was gekomen, was de wereld voor sommige mensen te klein en had Ajax weer die arrogante club geweest. Voor de rest zegt Slot weinig geks, veel open deuren. Ja ze wonnen 2x van ons, ja dit had hun seizoen kunnen worden, ja ze hadden de minste tegengoals.. Weinig nieuwswaarde. Slot en AZ hebben trouwens wel een erg goed seizoen gedraaid voor hun doen. Spelers hebben zich goed ontwikkeld en ze hebben als team goed gespeeld. Ajax had echter een slecht seizoen. Veel dingen die net niet de goede kant op vielen (kan gebeuren, hoort er ook bij), veel blessures bij bepalende spelers en soms ook hun vervangers. Dan is het logisch dat één of meerdere clubs dichtbij komen en zelfs in de gelegenheid kunnen komen om Ajax voorbij te gaan.

21 mei 2020 om 14:14

Je hebt gelijk dat de beste ploeg bovenaan staat. Alleen in ons geval moet je spreken van beste ploegen. Allebei evenveel punten. Doelsaldo kan je, in mijn mening, verwaarlozen bij dit geval in het bepalen of de beste ploeg bovenaan staat. De simpele reden hiervoor is dat ze niet een volledig programma hebben afgewerkt en dus niet dezelfde tegenstand ondervonden hebben.

21 mei 2020 om 19:23

Nou ja, het zijn wel 14 doelpunten. Om dat zomaar verwaarloosbaar te noemen gaat ook wat ver. Dan kun je het doelpuntensaldo beter schrappen.

22 mei 2020 om 14:58

nee na 34 wedstrijden heeft doelpuntensaldo pas zin. Stel de competitie zou gestaakt zijn na 3 speelrondes. Ajax zou in de eerste 3 speelronde Ado, RKC en Emmen treffen. Ze winnen 3x met 3-0. Dan heeft Ajax 9-0 doelsaldo. Als PSV in die 3 speelrondes Feyenoord AZ en Utrecht treft en alle drie met 1-0 wint. Dan zou Ajax boven PSV komen te staan op doelsaldo maar met mindere tegenstanders. Wie is er dan beter? Pas als iedereen dezelfde tegenstand heeft gehad, kan je pas wat zinnigs zeggen over doelsaldo

21 mei 2020 om 14:15

@De Toekomst de beste ploeg staat imo bovenaan na 34 wedstrijden. als iedereen twee keer dezelfde tegenstanders heeft getroffen en een competitie is uitgespeeld. waar je na 23 wedstrijden staat is normaliter helemaal niet relevant

21 mei 2020 om 14:23

Tsja, daar kunnen we lang of kort over discussiëren, maar Ajax heeft volgens mij van begin tot het eind van het seizoen bovenaan gestaan.. Dan ben je in mijn ogen gewoon de beste ploeg. Ook als je alleen kijkt naar de wedstrijden die beide clubs hebben gespeeld, staat Ajax bovenaan. In mijn ogen kan je dus wel stellen dat Ajax de beste ploeg was van dit seizoen, alleen is het geen kampioenschap waard omdat het niet is afgerond. Het is een beetje als een marathon lopen. Als de marathon, tijdens het lopen, ineens wordt ingekort of wordt gestopt, heb je nog steeds iemand die aantoonbaar de snelste is.

21 mei 2020 om 14:26

maar hoe belangrijk is dat normaliter? je kan ook na 25 wedstrijden niet meer bovenaan staan en tweede staan op het moment dat de prijzen worden verdeeld na 34 wedstrijden. daarom was er voor mij geen beste dit seizoen

21 mei 2020 om 14:28

Als je 2x wint van de ‘beste’ ben je dan zelf niet beter? Ik ben het eens met je marathon stuk. Tot nu toe was Ajax het best idd en ze hebben nu het mazzeltje mee dat de competitie hier gestopt is. Wie weet hoe het 2 wedstrijden later had uitgezien

21 mei 2020 om 14:32

@japie, klopt, dan had AZ de beste geweest tot dat moment. Klopt ook wat je zegt over prijzen. Die worden verdeeld na 34 wedstrijden. Zover zijn we nu niet gekomen, dus geen prijzen verdeeld. Je zegt precies wat ik zeg.

21 mei 2020 om 14:39

@De Toekomst precies. over 23 wedstrijden stond Ajax idd terecht eerste maar wie van de twee kampioen was geweest na 34 wedstrijden dat durf ik niet te zeggen en is puur speculatie

21 mei 2020 om 14:45

En dat is nu precies de reden dat we naar de stand over 25 wedstrijden kijken.

21 mei 2020 om 14:54

@japie, exact, en daarom zeg ik ook dat Ajax de beste ploeg van het seizoen was op basis van de wedstrijden die wel zijn gespeeld. Wie uiteindelijk kampioen had geworden is koffiedik kijken. Iedereen heeft daarover zo zijn eigen theorieën.

21 mei 2020 om 15:18

Ik heb het even nagezocht. Willem 2 was dit seizoen beter dan az, feyenoord beter dan w2... Dus feyenoord is de beste. En ajax is vorig seizoen kampioen in Italië geworden :-)

21 mei 2020 om 15:25

De Toekomst. " Als de marathon, tijdens het lopen, ineens wordt ingekort of wordt gestopt, heb je nog steeds iemand die aantoonbaar de snelste is."yup, dan ben je aantoonbaar de snelste op 25 km. En niet de snelste op de hele marathon. Want die afstand is niet afgelegd. Ik snap dat je probeert over te brengen dat Ajax toch een soort recht of behoefte heeft aan erkenning op het feit dat het in week 25 bovenaan stond, toen de competitie beëindigd was, maar uiteraard dient iedere onderscheiding van Ajax over het net afgelopen seizoen heel strikt en duideljik gescheiden te blijven van de rechten en erkenningen van die ploegen die gewoon na afronding van een hele competitie bovenaan stonden. In feite praat je dan over een soort 'fair Play Cup'. Dus qua status nog ver onder de JC schaal en zonder enige franje of standing. Laten we het de 'coronameister' noemen. In het verlengde van wat dan dankzij de Telegraaf altijd de 'winterkampioen of Herbstmeister' heet. Dát vind ik een passende erkenning voor Ajax. alles wat meer is, is onverdiend, onterecht en zonder enige grond of basis. Niet dat Ajax het slecht deed. Totaal niet. De terugval na de grote hoogtes die in 18/19 werden behaald die was logisch, voorspelbaar en te verwachten nadat de twee beste spelers verkocht werden. Zoals het ook logisch is dat Ajax de volgende ronde in de CL niet haalde en snel uit het EL geknikkerd werd. Dat Ajax desalniettemin gewoon koploper is na 25 duels, dat is een prima prestatie. Absoluut! Maar die oproepen om toch een titel en erkenning te krijgen omdat Ajax na 25 wedstrijden op doelsaldo dus niet eens qua punten, bovenaan staat, vind ik onze grootste topclub onwaardig (van diegenen die dit vinden). ]

21 mei 2020 om 15:36

Toekomst. "ajax heeft volgens mij van begin tot het eind van het seizoen bovenaan gestaan."dat is niet juist. Ronde 1-3 stond AZ bovenaan. Daarna kwam Ajax (ook) op kop, maar tot en met ronde negen stond ook PSV in punten exact gelijk aan Ajax. Vervolgens raakten bij PSV Bergwijn én Malen geblesseerd en raakte PSV in verval. Daarna fluctueert het verschil tussen Ajax en AZ tussen evenveel punten en maximaal zes punten voorsprong voor Ajax. Dus Ajax heeft ruimschoots het langste bovenaan gestaan ,dat is juist. Maar niet 'van begin tot einde' dus. En ook heel lang gelijk met Psv.

21 mei 2020 om 15:57

@Constante, omdat ik het niet helemaal zeker weet, zei ik inderdaad "volgens mij".

21 mei 2020 om 16:16

Je vergelijking gaat mank. Als je een marathon halverwege stillegt dan heeft elke renner precies even lang onder dezelfde omstandigheden kunnen presteren. Los van het feit dat hardlopers een marathon verschillend indelen en je eigenlijk zelfs dan nog geen 'eerlijke' uitslag op kan maken hebben alle renners wel even lang onder exact dezelfde omstandigheden kunnen voetballen. Dat kun je over deze situatie niet zeggen. Clubs hebben niet even vaak tegen precies dezelfde tegenstanders gespeeld, dus een erkenning toekennen aan Ajax slaat in jouw vergelijking nergens op. Wat ga je doen als een competitie stilgelegd wordt na 1 wedstrijd, en Groningen toevallig bovenaan staat omdat ze hun eerste wedstrijd met 5-0 wonnen?

21 mei 2020 om 16:49

@ De Toekomst Gemakshalve ga je er aan voorbij dat in tegenstelling tot de marathon Ajax en AZ een verschillend parcours hebben afgelegd.

21 mei 2020 om 14:42

Gatverdamme wat een arrogante reactie weer van jou de toekomst.. En ook zeer onrespectvol tegenover AZ dat je het op blessures gaat gooien dat AZ gelijk met jullie staat, AZ heeft jullie 2 keer klappies gegeven en met de vorm waar Ajax in zat had zelfs Feyenoord jullie nog kunnen in halen.

21 mei 2020 om 14:52

Gadverdamme wat een haatvolle reactie enkel omdat het Ajax betreft, beste mauri, probeer in het vervolg is een beetje objectief te kijken ook al betreft het Ajax.. alles wat de toekomst hier zegt is niet bepaald raar te noemen.. of zijn die blessures verzonnen en was iedereen fit? Ajax stond het hele jaar bovenaan, dus dan zijn ze tot nu toe de beste geweest dit jaar, logisch toch? Maar omdat het ajax betreft werkt het zo natuurlijk niet. AZ ajax 2x klappies gegeven? Heerlijk die objectiviteit, de wedstrijd in Alkmaar verdiende geen winnaar en word beslist op een balletje dat net ff goed valt in de laatste minuten, de wedstrijd in amsterdam was AZ oppermachtig en wonnen ze terecht. En in welke vorm zat Ajax precies? De laatste wedstrijd werd namelijk gewonnen en bijna alle spelers kwamen terug van blessures

21 mei 2020 om 14:59

@Mauri, zoveel geks zeg ik niet en ook praat ik niet onrespectvol over AZ. Als je dat hieruit kan halen, vind ik dat heel bijzonder.

21 mei 2020 om 15:22

Hoe snel mensen iets soms 'arrogant' vinden is ook te zot voor woorden hoor, gewoon een prima geformuleerde mening van De Toekomst, werkelijk niets arrogants aan. Hij zegt nota bene dat hij Slot geen rare dingen zegt, hij is het er alleen niet 100 procent mee eens, en daar valt best wat voor te zeggen. Ik vind jouw reactie met termen als 'klappies geven' overigens eerder onrespectvol dan die van De Toekomst maar dat zal wel aan mij liggen..

21 mei 2020 om 16:18

Hadden Feyenoord en AZ niet last van blessures? Mistte Feyenoord op een gegeven moment niet Botteghin, Karsdorp, Haps, Ozyakup, Kokcu, Sinisterra en Jorgenson? Speelde bij AZ Clasie niet achterin omdat er 3 centrale verdedigers weggevallen waren? Wat een slap excuus. Daarnaast stel je dat Ajax het hele jaar bovenaan stond en ze dus de beste zijn geweest. Wat een onzin, de beste ben je na 34 wedstrijden. Je kunt 33 wedstrijden lang bovenaan staan en geen kampioen worden.

21 mei 2020 om 18:26

Mauri gadverdamme? Voor een doodnormale reactie? Ajax werkt vernietigend hè. Weet je wat gadverdamme is? Die handhaving terwijl de Graafschap en Cambuur daar veel meer recht op hadden, dus het zou je sieren om niet zo sneren naar Ajax voor de verandering.

21 mei 2020 om 19:21

Hij heeft toch gewoon gelijk? Kampioen wordt je niet op basis van 2 wedstrijden en in dit seizoen dus wel op basis van 25 wedstrijden (bijzondere omstandigheden). In die wedstrijden was Ajax (nipt) beter. Z'n betoog snijdt gewoon hout. Ajax had gezien hun mogelijkheden ook niet echt een geweldig seizoen, zeker niet na de winterstop, terwijl het bij AZ allemaal niet op kon ondanks het feit dat ze tot twee keer toe in periodes bezweken onder de druk.

21 mei 2020 om 14:47

Het is toch ook logisch dat de wereld dan kleiner wordt.. Ik bedoel verplaats je eens in een AZ. Het is toch mooie prestatie om ajax te evenaren op punten en dan te dromen over een kampioenschap evt. Dan mag je dit best zeggen als coach zijnde vind ik. En als het maar sommigen betreft betreft dan is het geen probleem toch?

21 mei 2020 om 14:58

Van mij mag Slot alles zeggen. En ik kan me ook prima in AZ verplaatsen, over het seizoen van AZ is hij ook terecht zeer positief en er was een kans dat AZ kampioen zou worden. Allemaal waar. Ik zeg ook letterlijk dat hij zo goed als niks geks zegt, alleen dat AZ de beste ploeg van het seizoen was daar ben ik het niet mee eens.

21 mei 2020 om 18:08

Wanneer een club in 1 seizoen viermaal van de traditionele top 3 weet te winnen met de doelcijfers van 10 voor en 0 tegen dan heb ik wel een idee wie de beste ploeg was. Voor de rest mag jij Ajax de beste ploeg vinden natuurlijk

Je zal het nooit echt weten maar ik denk dat Ajax het idd wel gered had om kampioen te worden. Met de geblesseerden spelers in ieders geval weer terug

In Amsterdam zijn ze maar al te blij dat het seizoen gestopt is en dat ze op plaats 1 stonden. Een seizoen zonder prijzen zou betekenen dat Ajax weer bij af is, spelers willen vertrekken en dat Ajax niet verzekerd is van Champions League of Europa League.

21 mei 2020 om 17:51

Maar wat versta je onder terug bij af? PSV heeft de miljoenen van de afgelopen jaren volledig verdampt in middelmaat, Feyenoord eveneens en AZ doet zeer incidenteel een keer mee voor de titel verliest nog veel sneller z'n beste spelers dan de Nederlandse topclubs. Bovendien liet AZ al zien moeite te hebben met de druk. Niemand kan met feiten concluderen wie er kampioen was geworden, maar sommigen willen wel heel graag duidelijk maken dat Ajax heeft gemazzeld, enkel op basis van onderbuikgevoelens. AZ heeft kansen genoeg gehad en bezweek telkens onder de druk als ze er moesten staan.

21 mei 2020 om 21:23

Ik ben zelf Ajax supporter maar ik geloof niet in dat hele Ajax en de rest is middelmaat verhaal. Laten we dat maar zeggen als Ajax tien keer achter elkaar kampioen is geworden want ook dit jaar werd hem niet.

Ik denk dat AZ knikkende knietjes op het einde zou krijgen, Ajax is vaker in deze situatie geweest en zijn koelbloediger ik denk zelf dat Ajax het zou worden en dat zeg ik als Neutrale toeschouwer.

Klopt, maar net zo waardeloos als alle argumenten vanuit de Amsterdamse kant. Uiteindelijk zul je dit soort dingen nooit weten. Vooral zuur voor AZ. Het is niet gebruikelijk dat ze zo dichtbij zijn.

AZ had kampioen kunnen worden, maar ik denk dat ajax dit kampioenschap uiteindelijk toch over de streep had getrokken. Gevoelsmatig was az beter in vorm dan ajax. Cijfermatig wint az maar 5 vd de 11 officieel wedstrijden na de winterstop, Ajax 7 vd 12. Als je alleen naar de laatste 4 wedstrijden kijkt was het wel duidelijk dat ajax het even kwijt was, en dat az er juist goed in zat. Je zult alleen nooit weten hoe het verder zou zijn gegaan. Ik denk dat de kwaliteit van ajax uiteindelijk de doorslag zou hebben gegeven.

Ik denk dat ze bij Ajax niet heel ontevreden zijn dat het seizoen niet uitgespeeld wordt. Ajax was aan het wankelen en AZ leek echt op weg naar een verdiende titel. Want als je 2x weet te winnen van de ploeg met wie je gelijk staat in punten dan verdien je het in mijn ogen. Maar daar zullen de meningen over verdeeld zijn en dat mag uiteraard. Verder vind ik de uitspraken van Slot iets bescheidener dan die va Ten Hag en Tadic, maar dat kennen we van ze.

AZ kan volgend jaar zomaar vanaf het begin al aan de kop meedoen. Er wordt daar meer vanuit het team gespeeld en dan zijn nieuwe spelers iets makkelijker in te passen. Bij Ajac ben je altijd afhankelijk van de grote talenten als die een transfer krijgen moet je het vrij snel zien op te vangen.

21 mei 2020 om 15:30

Bij AZ gaan waarschuwen ook spelers vertrekken, dus die moeten ook vervangers inwerken. Dat het spel van AZ wat meer op het collectief gericht is en spelers zich daardoor makkelijker aanpassen, klopt dan weer wel. Het voordeel van Ajax is echter weer dat het meer middelen en aantrekkingskracht heeft, zodat het wel weer betere spelers kan inkopen of door kan laten stromen om het gat dat vertrekkende spelers achterlaten op te vullen.

21 mei 2020 om 17:56

Dat is te makkelijk. Ajax heeft de financiele mogelijkheden om spelers capabel te kunnen vervangen, terwijl dat voor AZ aanzienlijk lastiger is in een vijver waarin voltreffers schaars zijn. Als AZ uberhaupt nog meedoet voor de titel, hebben ze het al goed gedaan. Normaal gesproken zijn Ajax en PSV een maatje te groot, terwijl ook Feyenoord normaal gesproken een stapje te ver "hoort" te zijn. AZ heeft momenteel nog het geluk dat het de begroting nog bescheiden kan houden, maar als de club structureel wil groeien, zal dat toch een keer moeten veranderen. Jongens als Boadu komen niet elk seizoen voorbij vanuit de opleiding.

AZ heeft daar toch ook last van? spelers als Vincent Janssen, Jahanbaksch en Guus Til bv waren ook sterspelers voor AZ en die vangen dat ook niet zo makkelijk op want die hebben niet de bankrekening en de status van een Ajax

Het is heel simpel denk ik.Ajax is mentaal geknakt door de uitschakeling in de Champions League. Daarna werdt het minder, gingen pijntjes opspelen enz enz.AZ heeft daar niet van kunnen profiteren t/m het moment van stopzetten competitie.Hoe de rest van de wedstrijden zou verlopen is en blijft koffiedik kijken.Niemand weet hoe het zou verlopen, we hebben wel onze wensen gebaseert op onze eigen voorkeuren.

21 mei 2020 om 16:00

als je mentaal geknakt bent door uitschakeling in een toernooi waar je de laatste 10 jaar geloof ik maar 1 keer in hebt overwinterd dan ga ik wel mijn twijfels krijgen bij de mentale weerbaarheid van deze selectie. je was dit jaar niet goed genoeg op dat niveau maar dan moet je je daar na een paar weken toch wel overheen kunnen zetten en de draad weer oppakken

21 mei 2020 om 16:23

Wat heeft de wel of niet overwintering van de afgelopen 10 jaar hier nu mee te maken???Meeste spelers zaten in een flow die in de wedstrijd uit bij Chelsea bruut en onrechtvaardig is onderbroken. Na deze wedstrijd begonnen de blessures en pijntjes de overhand te krijgen.Dat is gewoon aantoonbaar. In de wedstrijd tegen Heerenveenzat het mentaal in ieder geval er beter uit, dus wat mij betreft waren er weer tekenen van herstel, ook in mentaal opzicht.

21 mei 2020 om 17:01

@dann972 onrechtvaardig vind ik wel weer overdreven. ja de VAR maakte wat fouten maar die kunnen er verder weer weinig aan doen dat Veltman tegen Chelsea en Valencia goals cadeau geeft aan de tegenstander

23 mei 2020 om 22:03

Een ieder heeft ondertussen begrepen dat vanuit een Uefa scheidsrechters bijeenkomst de info is gekomen dat hier dus duidelijk iets mis was met de scheidsrechterlijke beslissingen. Dat noem ik dus onrechtvaardig, jij noemt het fouten van Veldman......tja

24 mei 2020 om 12:47

@dann972 ik zeg nergens dat het geen fouten waren van de scheids maar als Veltman die twee goals niet onnodig weg geeft was je wel nog steeds door naar de volgende ronde

24 mei 2020 om 13:11

Dus iedereen deed wat hij moest doen in de wedstrijd alleen Veltman niet. Veltman veroorzaakte het eerste doelpunt, het tweede doelpunt wordt door een vrij staande Chelsea speler in het doel geschopt en nee het was niet de man van Veltman, daarna wordt hij eruit gestuurd...onterecht.....dus om je nu alleen op Veltman te richten is wat mij betreft een ultiem zwaktebod in jouw argumentatie

24 mei 2020 om 14:33

@dann972 vindt ik niet want je speelt 4-4 gelijk tegen Chelsea wat 4-3 had kunnen zijn zonder die onnodige penalty in de eerste helft. tegen Valencia staat hij te slapen bij een buitenspelval waar je aan een gelijkspel genoeg had voor de volgende ronde, maar dat ging door die onnodige tegengoal niet meer lukken. ik richt me niet alleen op Veltman. Ajax werd uitgeschakeld door arbitrale dwalingen in combinatie met de cruciale blunders van Veltman

24 mei 2020 om 14:56

Het verbaast mij niets dat je nu weer naar een volgende wedstrijd gaat in je argumentatie. De argumenten die jij aanhaalt duidend op de wedstrijd Chelsea zijn gewoon niet waar, is gewoon feitelijk aantoonbaar. Veltman kun je alleen de eerst goal aanreken.verder heeft de arbiter met zijn team ernstig geblunderd en daarmee onrechtvaardig behandeld , is ook feitelijk vastgesteld,de spelers van beide kanten hebben uiteraard ook fouten gemaakt, zoals dat elke wedstrijd gebeurt. Zoals eerder aangegeven, deze wedstrijd was en is het kantelpunt geweest in mentaal opzicht. Na deze wedstrijd begonnen de kleine pijntjes groot te woorden, men kon zich moeilijk opladen met alle gevolgen van dien. Daarmee doet de wedstrijd tegen Valencia helemaal niet mee in mijn betoog dus is ook voor jou geen argument om mijn stelling onderuit te halen.

Tja, je kunt wel voortdurend blijven hangen in het "wat als"" maar daar schiet je uiteindelijk niks mee op. Gebaseerd op gevoel en emotie voorspellingen gaan doen hoe het eventueel gelopen zou zijn. In het scenario van Slot waren ze misschien kampioen geworden, in het scenario van Ten Hag misschien 2de en het scenario van Advocaat misschien 3de. Je kan nog zoveel argumenten voor fictieve scenario's verzinnen, uiteindelijk zijn het subjectieve gedachten. Hoe we over 10 jaar naar dit seizoen kijken? Als een zwarte bladzijde waarbij tal van clubs mijmeren over hoe mooi het had kunnen zijn. Het zal zeker over AZ gaan over een aantal jaar. Maar ik denk niet dat we heel lang stil staan bij het gespeelde voetbal, meer bij de onbevredigende afloop. Maar daarin zal AZ slechts deel van het verhaal zijn, want de traditionele top drie heeft ook een bewogen jaar gehad, plus de afwikkeling rondom degradatie en Europees voetbal (utrecht en Willem Ii). Je moet jezelf als AZ trainer zijnde ook geen illusies maken dat iedereen dit seizoen zal herinneren vanwege AZ. Je bent zeker een factor, maar uiteindelijk zal iedereen 2019/2020 herinneren vanwege de coronacrisis en de afwikkeling.

Nou ja beter, beter... AZ - Ajax waren ploegen gelijkwaardig en scoort AZ in de slotfase uit een corner, Ajax-AZ komen ze op voorsprong na een cruciale fout van Blind (als ik het me goed herinner) en konden ze vanaf minuut 5 al op de counter spelen. Dan vind ik niet per se dat je beter hebt gespeeld. Een beter resultaat absoluut, maar hij praat alsof AZ Ajax van het kastje naar de muur speelde in dir twee duels wat simpelweg niet waar is.

21 mei 2020 om 19:17

Inderdaad, AZ heeft vooral overtuigd in de toppers waar ze het spel niet hoefde te maken. Dat hebben ze perfect uitgespeeld maar tegen de kleinere tegenstanders hadden ze het vaak moeilijk. En daar moet je veelal de punten bij elkaar sprokkelen.

21 mei 2020 om 21:14

dat eerste duel ging redelijk gelijk op maar in dat tweede duel vind ik toch wel dat Ajax aardig werd weggespeeld door AZ. die waren iedere keer levensgevaarlijk vanuit de omschakeling en als Boadu iets scherper was geweest voor de goal dan had de score nog hoger kunnen uitvallen

22 mei 2020 om 06:42

Ze waren zeker levensgevaarlijk op de counter. Maar dat kwam puur omdat Ajax een soort Gung-Ho tactiek ging spelen om die gelijkmaker te forceren niet omdat AZ zo geweldig speelde....

22 mei 2020 om 12:22

als je met je spel en tactiek je zwakheden van de tegenstander weet bloot te leggen speel je imo een goede wedstrijd. AZ dwong aardig wat kansen af en dat is imo de basis van een goede wedstrijd spelen

Nerez is zeer en zeer belangrijk voor het functioneren van het Ten Hag systeem.nerex heb je nodig in de kleine ruimte om op de vierklante meter spelers voor bij te komen en ruimte te maken voor anderen, daarbij maakt hij driehoekjes compleet en en gaat vaak 1op1 en een een-tweetje opzetten in de 16 is hij zeer en zeer belangrijk.nerez wordt zwaar onderschat door veel mensen, wat een bal controlle en gevoel, zeer lichtvoetig als of hij op het speelpleintje voetbalt.nerez is echt een hele belangrijke speler voor ten hag die wedstrijden voor je kan beslissen.

Tja Slot, twee keer van Ajax gewonnen en nog steeds niet bovenaan. De les dat je kampioen wordt door van de kleintjes te winnen is daar blijkbaar nog niet helemaal aangekomen. Aan borstklopperij dat je er zo goed in zat heb je dan helemaal niets.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

12 fans
Coach, 41 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 10 juli
Arsenal ondervindt hevige concurrentie inzake de krabbel van Dani Ceballos. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren