‘Messi gaat opnieuw aan kop met dagelijks inkomen van ruim 3,5 ton’

Maandag, 23 maart 2020 om

Lionel Messi is opnieuw de best verdienende voetballer ter wereld, zo blijkt uit onderzoek van France Football. De sterspeler van Barcelona verdient dit seizoen een bruto inkomen van maar liefst 131 miljoen euro en laat daarmee andere grootverdieners als Cristiano Ronaldo en Neymar achter zich.

Messi verdient met zijn salaris bij Barcelona, reclame- en sponsorinkomsten, premies en bonussen omgerekend 358 duizend euro per dag. Juventus-blikvanger Ronaldo moet het met een jaarinkomen van 118 miljoen euro met 13 miljoen euro minder doen en Paris Saint-Germain-ster Neymar verdient volgens de berichtgeving om en nabij de 95 miljoen euro.

Het is niet de eerste keer dat Messi aan kop gaat in deze lijst: de Argentijn was in de afgelopen elf jaar negen keer de best verdienende voetballer. Messi, zijn voormalige ploeggenoot Neymar en zijn oude rivaal bij Real Madrid Ronaldo maken al sinds 2013 de mondiale top drie vol.

Wat betreft de trainers in de voetballerij, is Diego Simeone van Atlético Madrid momenteel de absolute grootverdiener. De landgenoot van Messi ontvangt ruim veertig miljoen euro op jaarbasis en laat daarmee Antonio Conte van Internazionale, die om en nabij de dertig miljoen euro toucheert, ruimschoots achter zich. Nummer drie Josep Guardiola van Manchester City verdient 27 miljoen euro per jaar.Gerelateerd

Meer sportnieuws

87 reacties (laatste reactie door fr_jc)

Simeone en Conte Ongelooflijk toch?

23 maart 2020 om 17:43

Leveren beide fantastisch werk. Ik denk dat beide clubs zeer tevreden zijn over hun functioneren. Atlético stelde geen ruk voor en Inter stond er ook niet super voor ondanks de goede spelers die ze hadden.

23 maart 2020 om 17:46

Omdat jij een bepaald beeld hebt van hoe je moet voetballen is het ongelooflijk?

23 maart 2020 om 17:56

Als je ziet hoe erg Atletico is gegroeid als club sinds de komst van Simeone vind ik de eerste plek voor hem wel terecht. Ben wel verbaasd over de plek van Conte. Wist niet dat Inter het geld had om 30 miljoen per jaar uit te geven aan een trainer.

23 maart 2020 om 22:47

@joe Rogan, het is niet alleen het inkomen van inter. Dit is zijn totaal inkomen met alle sponsordeals en andere inkomen erbij. Hij verdient bij Inter zo 10 miljoen euro per seizoen. De andere gedeelte zal die uit andere werkzaamheden verkrijgen.

Messi verdient in 3 uur meer dan een modaal jaarsalaris. Gaat echt nergens meer over.

23 maart 2020 om 17:54

Zo is de markt nu eenmaal. Dat wat hij op het veld doet kan ook niemand. Door zijn kwaliteiten haalt hij nog veel meer geld binnen voor Barcelona en hebben miljoenen mensen over de hele wereld plezier wanneer ze naar zijn wedstrijden kijken.

23 maart 2020 om 18:04

ik snap dat het allemaal met marktwerking te maken heeft. Maar zeker nu tijdens deze corona crisis wordt het toch wel heel erg duidelijk welke beroepen er echt toe doen. En nee, niet elke verpleger hoeft een extreem hoog salaris te krijgen, maar stel je eens voor dat in spanje 50% van het geld dat aan salarissen in de Liga wordt uitgegeven in de zorgsector zou zijn gestoken. Dan hadden ze een veel beter zorgsysteem en hadden ze nu niet in zo'n dikke ellende gezeten.

23 maart 2020 om 18:29

Je kunt je dus afvragen of marktwerking zoals wij die nu kennen het economische systeem is wat de maatschappij in het algemeen het beste dient. Het lijkt er toch op dat het vooral een hele kleine groep mensen in maar een paar landen steeds kapitaalkrachtiger maakt. Sectoren die geen intrinsieke waarde vertegenwoordigen genereren enorm vermogen tegen sectoren die onder enorme financiële druk staan maar wel een uiterst essentiële rol vertolken. Het is wat mij betreft te makkelijk om slechts naar de marktwerking te wijzen. Vroeg of laat moet er beweging komen vanuit de maatschappij die paal en perk stelt aan dit soort excessen. Uiteindelijk zorgen dit soort overschotten in de entertainment wereld voor enorme tekorten in zorg, onderwijs, landbouw, justitie en ga zo maar door.

23 maart 2020 om 18:29

Haha ja dat jij als Joe Rogan dit 'prima' vindt verbaast natuurlijk niks. (alhoewel de dacht ik toch vrij libertarische Rogan nu opeens een supporter van Sanders is, leg me dat nog even uit?) Hoeveel levert een docent op volgens de markt? Of een stratenmaker? Dat mensen veel geld betalen voor Messi is duidelijk. Maar dat kan toch niet de graadmeter zijn voor wat iemand verdient, dan krijg je absurde ongelijkheid die de fundamenten van je samenleving aanvreet.

23 maart 2020 om 18:51

Zo is de markt nu eenmaal is zo'n fucking dooddoener. Straks staan er miljoenen mensen langs de kant zonder baan maar wij moeten het allemaal maar accepteren dat de rijkste een procent alleen maar rijker aan het worden is 'omdat de markt zo is'. Misschien werkt die hele markt dan niet zo goed?

23 maart 2020 om 19:47

Ik zit echt met stomheid verbaasd te lezen hoe simpel jullie kunnen denken. Dat het oneerlijk is dat is waar, maar er is er niks aan te doen want het is de marketing. Waar haalt hij geld van uit? Het is nou niet zo dat de overheid hem die miljoenen betaald! Dat geld komt uit sponsoren van bedrijven die hun miljoenen erin stoppen! Willen jullie dat voetballers minder gaan verdienen dan moeten jullie minder voetbal gaan kijken en minder merken kopen die geld investeren in voetbal. De beste korfballer krijgt ook niet zo veel betaald. Hoe zou dat nou komen? Waarom verdienen acteurs zo veel geld in Hollywood? Dat geld is het geld wat wij mensen er zelf voor een kleine deel in stoppen! Wij betalen zelf voor entertainment en dan gaan klagen hoeveel zij ervoor krijgen?! Het is een hele andere sector wat je gewoon niet met ‘normale’ beroepen kunt vergelijken ! Dus het is zeker geen dooddoener over de marketing dat is nou eenmaal de entertainment business! En daarin hebben wij het zelf in de hand. Koop voorlopig met z’n allen nooit meer iets wat voetbal sponsort en we gaan ook geen voetbal meer kijken met z’n allen in Europa dan zal een Messi wel minder verdienen, maar he, dat gaan we niet doen, omdat we voetbal toch wel zo heel leuk vinden en de grote bedrijven die maken natuurlijk reclame waar veel mensen op af komen en die stoppen er natuurlijk geld in. Hopelijk snappen jullie het dan iets beter dat het wij als mensen zijn die verantwoordelijk zijn voor die bedragen!

23 maart 2020 om 21:19

Ik ben blij dat jij het zegt. Je hebt helemaal gelijk. En eigenlijk kun je wel stoppen na dat de overheid hem niet betaald, dat is de essentie. Men begrijpt ook niet dat het geld wat bij Messi terecht komt niet alleen uit Spanje komt maar uit de hele wereld indirect. Qatar of Japan of zoiets. Nou liever in messi zijn pocket in europa dan in de zakken van die olie sjeiks.

23 maart 2020 om 21:30

Stel je toch eens voor dat het geen corrupt land is dat al tientallen jaren geld UIT de zorg haalt en steekt in allerlei zaken die onbelangrijk zijn voor het land (zowel cultuur, zorg, educatie als infrastructuur). Dan had het nu zomaar een serieuze vuist kunnen maken tegen het virus. En het gekke is, daar heeft het nog direct invloed op ook. Niet op het salaris van een werknemer in een private sector.

23 maart 2020 om 21:35

Dneres Het is echt niet zo dat mensen die kritisch zijn niet beseffen dat vraag een grote rol speelt. Dat wil echter niet zeggen dat je alles maar op zijn beloop moet laten gaan. In de VS, toch een land met behoorlijk markt vrije regels, is er bijvoorbeeld sprake van een salaris plafond. Er zijn talloze manieren om in te grijpen. Zo zijn er protectionistische maatregelen maar is er ook een minimum salaris om armoede te voorkomen. Je doet net alsof het allemaal maar ok is, en de enige oplossing niet kijken is. Dat is ver van de waarheid. Er wordt al gevoetbald van ver voor de tijd van het professionele voetbal. En daar was voldoende aandacht voor. Het is ook geen schande dat voetballers daarvan profiteren. Wel dat er voetballers zijn die drieënhalve ton per dag verdienen. Dat is niet moeilijk te begrijpen lijkt me.

23 maart 2020 om 22:49

Prachtig uitgelegd. Geen woord meer aan toe te voegen. Ik denk er precies hetzelfde over. Gaan de bellen nu rinkelen bij alle anderen?!

23 maart 2020 om 23:41

Je hebt gelijk over z'n kwaliteiten, maar een redelijke Eredivisie speler pakt in een maand ook al vrij snel zo'n tienduizend euro. Dan kun je het nauwelijks nog op kwaliteit gooien, want zo'n geweldige voetballer ben je dan ook weer niet.

23 maart 2020 om 18:06

Ja, alleen is Messi niet modaal, het is de beste speler aller tijden, in de meest populaire sport ter wereld.

23 maart 2020 om 18:43

Ja dat zal best. Ik snap ook echt wel hoe het werkt. Maar het is bizar. Zeker als je bedenkt dat hij maar een fractie heeft van de echte rijken. Ik misgun hem niks. Ik vind het alleen bizar

23 maart 2020 om 18:55

Beste allertijden vind ik een subjectief begrip. Beste van zijn generatie? Zeker. Maar ik was zondag naar die herhalingen van EK 88 aan het kijken en wat was Van Basten goed zeg. Zeker tegen Duitsland waar van di echte slagers achterin stonden en die op alles schopte wat bewoog.. En dit was ver voor de Var. Het ging er echt hard aan toe en de scheids gaf maar één gele kaart aan Van Breukelen voor commentaar op de leiding, terwijl er misschien wel 6 doodschoppen zijn uitgedeeld die wedstrijd. Voetballend zou Messi er in 88 ook boven uitsteken, maar toen kwamen verdedigers nog weg met de meest krankzinnige overtredingen. Ik weet niet hoe Messi daar tegen bestand zou zijn. Tegenwoordig worden sterspelers toch veel beschermd door de scheids en na de introductie van de VAR kun je echt niet meer ff uitdelen als verdediger. Van Basten was iemand die de bal kon vasthouden, met een gast in zijn nek die hem alleen maar zat te schoppen. Echt waanzinnig goed. Ik weet niet of Messi dat daar gekund had. Dus moeilijk om te zeggen dat Messi de beste ooit is als het voetbal alleen al qua regels totaal anders is vandaag de dag vergeleken met 88 bijvoorbeeld.

23 maart 2020 om 20:12

Deels mee eens Amazingninja, maar in Spanje lopen nu ook niet bepaald lieverdjes rond hoor. Het aantal trappen dat Messi jaarlijks te verwerken krijgt is waanzinnig. En het is des te meer onwaarschijnlijk hoe weinig blessures hij aan al die aanslagen overhoudt.

23 maart 2020 om 20:57

Ja maar die worden ook wel snel op geel getrakteerd (behalve Casimiro, op de een of andere manier komt die er altijd 3/4 wedstrijd mee weg). Maar ik raad je aan om eens wedstrijden uit de late jaren 80, vroege jaren 90 te kijken. Dat is qua hardheid echt niet te vergelijken met hoe er nu gevoetbald wordt.

23 maart 2020 om 18:43

Wij in Nederland zijn niet de personen die ons druk moeten maken om het jaarsalaris van Messi. Wij hebben hier normaal gesproken een prima leven met onderdak, voeding en overige eerste levensbehoeften. Mensen in 3e wereld landen die vechten om normaal drinkwater en voeding, die mogen zich drukmaken om deze oneerlijke wereld!

23 maart 2020 om 18:58

Dat wij het goed hebben betekent juist dat wij ons hierover druk moeten maken. In veel plaatsen in de wereld is het voor veel mensen survival mode: vandaag zorgen, dat ik morgen nog wat te eten heb. Wij hebben dat niet. Wij hebben zekerheid waardoor we verder kunnen kijken dan morgen. Wij kunnen plannen maken voor de komende tientallen jaren. Dus omdat wij niet meer in deze survival mode zitten is het aan ons om de wereld een betere plek te maken. Daar hebben wij de sociale zekerheid voor, om voor andere te gaan zorgen.

23 maart 2020 om 19:07

Mooie reactie amazing ninja!

23 maart 2020 om 20:46

Plannen maken voor de komende tientallen jaren? Wie heeft jou morgen beloofd? Ik leef van dag tot dag, en ben dankbaar voor iedere dag brood en onderdak. Plan jij maar voor het jaar 2076.

23 maart 2020 om 20:49

En de sociale zekerheid om voor anderen te zorgen? Ik weet niet in wat voor wereld jij leeft, maar ik zie vooral egoïsme op planeet aarde. Natuurlijk is er hulp als er weer 1 of andere orkaan heeft toegeslagen ergens. Maar we laten wel kinderen doodgaan door armoede, oorlogen en politiek.

23 maart 2020 om 21:01

in principe leef ik ook van dag tot dag, maar ik heb nu wel al in mijn hoofd in grote lijnen hoe ik bijvoorbeeld mijn carriere wil plannen. Natuurlijk kan dit nog altijd tussentijds veranderen, maar in principe weet ik dat ik er over 30 jaar nog ben (tenzij ik ernstig ziek wordt of een auto ongeluk krijg ofzo). Maar ik zal zeker niet sterven door een gebrek aan voedsel of fatsoenlijke medische hulp zoals dat in veel landen wel gebeurd. En voor andere zorgen: er gebeurt veel meer in de wereld dan jij denkt. Op lokaal niveau zijn er genoeg mensen die bejaarden buren met van alles en nog wat helpen of een gezin dat het niet zo breed heeft ondersteunen. Dit haalt niet het nieuws, maar dat wilt niet zeggen dat dit niet gebeurt. Ook internationaal zijn er genoeg initiatieven van mensen die het goed bedoelen en andere, minder bedeelden willen helpen. Alweer: dit haalt niet het nieuws, maar dat wilt niet zeggen dat het niet gebeurt. Ik heb medelijden met je dat je in een omgeving zit waardoor je zo'n pessimistisch wereldbeeld hebt.

23 maart 2020 om 22:47

Ik begrijp jouw standpunt. Val je ook niet aan. Hoop dat dit een eye opener is voor iedereen. Ben geen pessimist maar ook geen optimist. Geniet van iedere dag. Dus heb vooral geen medelijden met me. Ik heb het goed.

23 maart 2020 om 19:04

Gekkigheid. Maar gezien hoe de markten werken vind ik het niet onverdiend dat voetballers zoveel verdienen. Een systeem waar essentiele beroepen ( de belangrijkste) het meeste verdienen is ideaal. Hoe ga je dat echter bewerkstellen.

23 maart 2020 om 19:34

Nog z’n iemand die niks van markering weet en niet begrijpt dat het een grote reclame is waar mensen als jij aan bijdragen en zulke bedragen gaan vergelijken met een modaal inkomen. Ik wist niet dat mensen met een modaal inkomen werken bij grote miljoenen mensen naar hun laat kijken waardoor merken als Nike, Adidas en alle andere grotere miljoenen bedrijven hun sponsoren... fijne avond verder

23 maart 2020 om 19:50

Nu we het toch over dingen begrijpen hebben.. Ik begrijp niet wat jij zegt en volgens mij jijzelf ook niet. Fijne avond verder.

23 maart 2020 om 20:37

Blijf inderdaad maar ontwetend dan en vooral entertainment vergelijken met bedrijven. Straks ga je nog huilen dat artiesten meer geld krijgen dan mensen in de zorg.

23 maart 2020 om 20:57

Jij bent echt heel erg slim.

23 maart 2020 om 23:36

Tja, een gemiddelde Eredivisie speler verdient ook beduidend meer dan een modaal jaarsalaris. De salarissen bij commerciele sporters gaan al jaren nergens over.

Maar 3.5 ton per dag. Armoedszaaier.

Ik vind het eigenlijk wel opvallend dat Messi meer verdient dan Ronaldo. Niet zozeer vanwege het voetballende (dat is een andere discussie), maar bij Ronaldo heb ik toch het idee dat hij buiten het veld veel meer commercieel ontplooit met o.a. zijn hotelketens en kledingmerk.

23 maart 2020 om 17:54

Dat komt vooral omdat Messi meer dan 20 miljoen meer per jaar krijgt dan Ronaldo. In sponserinkomsten staat Ronaldo boven Messi.

23 maart 2020 om 17:54

Ik vraag me ook sterk af of het klopt. Alleen al aan instagramvolgers zit hij er ruim boven.

23 maart 2020 om 18:30

De inkomsten van Ronaldo zijn vastgoed zijn natuurlijk niet meegerekend. Het is alleen de speler Ronaldo waar dit om gaat. Maar zijn investeringen en andere inkomsten worden niet meegerekend.

Ik blijf het toch opvallend vinden dat Messi zoveel meer verdient dan andere voetballers (dan heb ik het puur over salaris en niet over sponserinkomsten). Enerzijds is het logisch dat hij veel verdient omdat hij een van de beste spelers ooit is en al een tijdje bij Barcelona speelt. Maar anderzijds is zijn salaris zo hoog dat het bijna beperkend werkt op de club Barcelona. Je kunt me zeggen wat je wilt maar een salaris van boven de 80 miljoen (inclusief bonussen) is echt nergens voor nodig.

23 maart 2020 om 18:02

Zou als Barcelona zijde proberen hem te verkopen nu er nog een gek zoveel voor hem wilt betalen. Met dat geld wat je voor hem krijgt in transfergeld plus wat er vrij komt aan salariskosten kan je het team op veel plaatsen versterken.

23 maart 2020 om 18:17

Messi verkopen zou het einde van het Barca van weleer zijn voor mij, of Messi zou het net zoals Iniesta en Xavi echt zelf willen. Maar Barca is Messi en Messi is Barca, zou echt extreem zonde zijn als er aan zo iets een einde komt omdat de club nog wat aan hem wilt verdienen. Een einde zoals Totti bij Roma is denk ik wat elke voetbalfan voor Messi zou willen.

23 maart 2020 om 18:37

Dat snap ik volledig, maar puur uit financiele perspectieven zou het inderdaad slim zijn om nu Messi voor 300 miljoen ofzo te verkopen aangezien je dan heel veel geld recupereert en zo op de markt kan voor het team op collectief vlak te versterken. Als je Messi behoudt tot hij stopt, hou je er niks aan over. Uiteraard snap ik de emotionele band en als fan boeit je dat natuurlijk niks, ik zie het ook niet gebeuren. Maar puur als onderneming bekeken moet je hen eigenlijk verkopen.

23 maart 2020 om 18:44

Waarom zou Barcelona Messi moeten verkopen? Messi heeft een ongelooflijk salaris maar zorgt ook voor dat Barcelona ongelooflijk veel geld genereerd. Messi is Barcelona en Barcelona is Messi. Dit is geen Real Madrid he, Barcelona gaat goed om met haar legendes Barcelona zal een speler als Messi niet door de achter deur laten vertrekken zoals met Casillas en Raul is gebeurd. Schandalig natuurlijk.

23 maart 2020 om 18:50

@joe rogan je versterkt misschien op andere posities. Maar in in het totaal plaatje gaat het team nog steeds gewoon achteruit. Want je hebt nu een speler ingeleverd die 50 goals en 20-30 assists geeft. En zoals je bij Real Madrid kan zien na het vertrek van C ronaldo. Zo een speler kan je simpelweg niet opvangen. Je moet gewoon accepteren dat na zijn vertrek je team niet zo goed gaat worden. Het messi-tijdperk is immers de beste barcelona tijdperk ooit op voetballend-grond.

23 maart 2020 om 19:15

Barcelona gaat goed om met haar legendes en Real niet? Raul en Casillas hebben allebei de keuze gehad om te blijven, maar speeltijd kon gewoon niet gegarandeerd worden. Als ze dan liever vertrekken dan is dat totaal aan hun. Raul is al geëerd, en Casillas is pas net gestopt. Maar een legende als Eto’o word door Barca ook niet geëerd. Nee die ruilen ze om met Ibra + een waanzinnig bedrag. Lekker makkelijk om altijd maar weer onzin te verkondigen omdat Mourinho ruzie kreeg met Casillas en ze voor Raul even gewacht hebben met een afscheidswedstrijd. Nee Barca gaat niet schandalig om met spelers als Coutinho/Turan/Alex Song/Umtiti en Griezmann schijnt nu in dezelfde situatie te komen. Nee Barca verpest niet de carrières van deze spelers. Ze willen alleen de laatste jaren alles en iedereen hebben als ze het even goed doen bij hun club, en als ze al een paar maanden niet voldoende brengen komen ze op een zijspoor en willen ze de speler ruilen voor Neymar. Ga geen onzin verkondigen aub. Zijn allebei maar gewoon clubs met hun mooie en mindere kanten in het beleid. Wat heeft Real überhaupt te maken met dit artikel? Ben je zo Real geil? Laat Barca nou maar eerst hun zaken op orde krijgen, en zorg dat je niet al na een week je personeel niet kan betalen. Over schandalig gesproken. Als ze nog even zo door gaan is Messi het ook zat en dan vertrekt die zeker via de achterdeur met dit bestuur wat ze daar hebben rondlopen.

23 maart 2020 om 19:31

Casillas moest vertrekken omdat hij goed was met Barcelona legendes als Xavi & Puyol, en werd daarom op de bank gezet en verkocht. Raul is door de zelfde achter deur vertrokken. Xavi, Iniesta en Puyol zijn allemaal door de voordeur vertrokken. Je klinkt zo gefrustreerd man, volgens mij heb je nadat je dit allemaal hebt uitgetikt je telefoon kapot gegooid. Frustratie spat er van af. Zegt ook al genoeg dat je spelers als Griezmann, Coutinho, Neymar en Eto’o noemt, ik heb het over club legendes als Xavi, Puyol, Iniesta, Casillas, Raul... enzovoort. Maar goed we weten hoe schandalig Mourinho met Casillas is om gegaan en het mocht allemaal van Ome Perez.

23 maart 2020 om 19:44

Dus Eto’o die 2 CL’s wint vind je geen clublegende? Barca heeft maar 5 CL’s, dat Eto’o er twee heeft maakt hem zeker een clublegende, er zijn niet veel Barca legendes met meer dan 2 CL’s. Noem anders nog 2 andere club legendes waar Real zo slecht mee is omgegaan, dan kunnen we praten. Mijn frustratie zit em erin dat je oude koeien uit de sloot haalt met valse waarheden. Casillas sluisde verhalen door naar de media, dat is onder andere een reden dat hij met een nare nasmaak is weggegaan. Raul heeft zijn afscheid gewoon gehad bij Real toen hij zijn carriere beëindigde. Je noemt werkelijk 3 spelers die een mooi afscheid hebben gehad bij Barca en 2 voorbeelden van Real waar jij je waarheid op baseert. Real heeft club legendes van 1960 tot nu, maar jouw 2 voorbeeldjes zijn natuurlijk de volledige waarheid. Je praat gewoon flauwekul gast. Een club moet gewoon fatsoenlijk met hun spelers omgaan legende of niet, iets waar Barca complete maling aan heeft als ze de speler kunnen ruilen voor Neymar.

23 maart 2020 om 21:07

El_guaje7 Raul is gewoon goed behandeld, kon kiezen om bankzitter te zijn of bij Schalke basisspeler. Is toen naar Schalke te gaan. Is gewoon een sportieve afweging voor Real geweest. Casillias was een snitch in de kleedkamer, die is gewoon onhoudbaar op dat moment. Je kunt je ook afvragen als Cassilias echt zoveel van Real hield waarom hij dan dwars ging liggen wat kon leiden tot minder succes voor Real. Ook is hij pas net gestopt, dus wanneer hadden ze hem dan moeten eren? Toen hij nog voor Porto stond te keepen. Ook noem je nu bijvoorbeeld een Alfredo Di Stefano. Ik denk niet dat je iemand als club meer kan eren dan hoe hij door Real is/wordt geeerd.

23 maart 2020 om 18:06

Barcelona betaalt de hoogste salarissen ,maar ze hebben ook al eens een lening van 150 miljoen moeten afsluiten omdat ze anders de salarissen niet konden betalen. Niet dat een lening afsluiten perse iets negatief is, maar het zegt wel wat.

23 maart 2020 om 18:19

Ik vind het ook vreemd vanuit Messi zijn standpunt. Waarom moet hij zoveel verdienen? Want je maakt me niet wijs dat Barcelona vrijwillig meer dan 20 miljoen meer betaalt aan Messi dan Ronaldo verdient bij Juve (wat meer dan 1/3de is van Ronaldo zijn salaris).

23 maart 2020 om 18:54

Vanuit messi's standpunt is het niet vreemd. Mensen will vaak (niet allemaal maar de meeste) steeds meer verdienen als het kan. We zien het overal op de wereld. Puur vanuit messi's standpunt is het helemaal niet gek.

23 maart 2020 om 19:00

Als je door ziet dat je club beperkt wordt door je loon en daarnaast je al meer dan 500 miljoen verdient hebt bij de club, vind ik het vreemd dat je 80 miljoen per jaar wilt verdienen. Wat gewoon meer dan 20 miljoen meer is dan nummer 2 Ronaldo.

23 maart 2020 om 19:05

Ik snap het ook van Messi's standpunt, maar als je het bijvoorbeeld vergelijkt met de Amerikaanse sporten waar er een salaray cap is, zijn er genoeg spelers die salaris inleveren zodat er een kampioensteam gevormd kan worden. Kijk naar de Golden State Warriors waar Kevin Durant bereid was in te leveren om een kampioenschap te winnen of de Boston Bruins waar meedere sterspelers hebbeningeleverd om een topteam te vormen. Dus aan de andere kant: Als Messi nog eens de CL wilt winnen moet hij denk ik inleveren, want zijn Salaris drukt natuurlijk wel heel erg op de begroting. En wij hebben het nu over een bruto salaris van Messi, voor de club komen daar nog veel meer kosten bij. Stel messi zou 20 miljoen inleveren. Dan kun je gewoon twee absolute topspelers erbij kopen voor posities in het team die nu versterkt kunnen worden. Bijvoorbeeld 2 absolute top Cv's.

23 maart 2020 om 19:05

Ik snap dat jij het gek vind. Maar vanuit messi's standpunt is het helemaal niet gek. Ik val in de herhaling maar kijk maar om je heen. Als de baas van apple laten we zeggen 20miljoen per jaar verdiend laat hij het ook niet na om 30 miljoen te verdienen als het kan. Vanuit hun perspectief is het helemaal niet gek.

23 maart 2020 om 19:07

@amazingninja dan zou je ook zo een salary cap in voetbal moeten maken. Messi heeft eerder wel salaris ingeleverd zodat barcelona toen Neymar kon halen. Nu is die ook bereid om salaris in te leveren zodat de club deze situatie kan overleven en wellicht neymar weer halen. Want om de een of andere reden lijkt messi een oogje op Neymar te hebben. Beetje gek aangezien ze beide echt verschillende mensen zijn.

24 maart 2020 om 00:07

De club Barcelona werkt schijnbaar sowieso zeer beperkend. Het sportieve beleid is een schande, het salarishuis is vreselijk hoog en het is wel duidelijk dat deze club financieel gezien min of meer quite speelt met een omzet van meer dan een miljard. Zonder de naam, allure en de daaruit voortvloeiende voordelen ga je dan normaal gesproken snel richting een faillissement. Het maakt niet uit hoe slecht die clubs gerund worden, vallen doen ze niet. Dat vind ik ergerlijk.

Ach. Het is veel. Maar er wordt ook heel veel geld aan Messi verdiend, door bedrijven. Anders zouden sponsors en clubs het geld niet aan hem betalen, of het zijn hele domme zakenmensen. Ik zou het pas schandalig vinden als er publieksgeld richting Messi of Barcelona ging.

23 maart 2020 om 18:12

Ik weet niet of een link plaatsen mag, maar als je dit googled: which-football-sponsorship-get-the-best-roi en dan de website van brandwatch. Zij berekenen ROI van sponsorships als: wat is zijn de kosten voor een shirtsponsor per online foto waar de shirtsponsor in voor komt. Uit deze analyse blijkt dat Messi de laagste kosten per foto heeft. In andere woorden: De ROI is hier het hoogst. Dus in die zin is het lucratief, maar ik denk zelf: ik ga nooit en kratje Heijneken kopen, maar ik kijk wel alle CL wedstrijden. Ook koop ik niet perse Umbro sportkleding omdat mijn club PSV het als shirtsponsor heeft. Sterker nog: ik heb helemaal niets van Umbro thuis.

23 maart 2020 om 18:46

@amazingninja ik denk dat die effect op kinderen het grootste is. Een jochie die nu fan van messi is heeft waarschijnlijk adidas schoenen. En die blijft misschien de rest van zijn leven schoenen van Adidas kopen. Ik heb zelf altijd Nike schoenen gehad. Een volwassen kerel boeit het niet wat messi draagt, maar die volwassen kerel heeft als kind wel een voetbalheld gehad en die droeg ook een bepaalde merk schoenen. Dit is een pure aanname he, ik kan er totaal naast zitten.

23 maart 2020 om 23:47

In elke voetbalclub zit publieksgeld en zeker bij die Spaanse clubs. Die hebben een reputatie om het niet zo nauw te nemen met staatssteun (al kan dat tegenwoordig niet meer zo makkelijk als een aantal jaren terug). Maar goed, in elke club zit wel wat geld van de staat, direct of indirect. Verder ben ik sowieso van mening dat geen mens ter wereld zoveel geld hoort te verdienen. Moreel kun je het niet verkopen als je ziet hoeveel armoede er nog is in te veel gebieden op deze aardbol en geen mens heeft zoveel geld nodig.

Heeft hij nu moeten onderhandelen over tijdelijke salaris verlaging? Keehl zou niet moeten zeiken. Barcelona had zelf moeten zeggen dat de hele A selectie maar wat inlevert.

23 maart 2020 om 18:40

De spelers hebben ook niet zitten zeiken voor zover wij weten. Messi hoeft zich inderdaad weinig zorgen om geld te maken. Maar je weet wat ze zeggen, verschillende inkomsten, verschillende uitgavenpatronen. Zou me verbazen als hij even veel uitgeeft als ik bijvoorbeeld.

Bizar dit soort bedragen en dan nog proberen dit soort spelers de belastingdienst te ontlopen. Het is bizar dat spelers zoveel geld verdienen ten opzichte van de rest van de wereld ondanks dat ze iets unieks hebben maar het verschil is enorm. Misschien toch eens een salarycap instellen bij clubs want je ziet dat ze toch veel bijklussen met andere deals en als je een salarycap invoert krijg je dus meer spreiding van topspelers en wordt de CL weer leuker, want ja wil je op de bank bij City zitten of in de basis staan van bv een Ajax.

23 maart 2020 om 23:54

Maar heeft een gemiddelde Eredivisie speler dan echt iets unieks? Die verdienen ook aanzienlijk meer dan een gemiddeld salaris en ik ben ervan overtuigd dat er genoeg spelers op de amateurvelden lopen die hetzelfde niveau aan kunnen tikken en nooit zoiets gaan verdienen. Het is gewoon absurd wat topsporters en clubs in deze commerciele sporten verdienen.

Salaris alleen verdient messi al jaren meer dan ronaldo,maar de Forbes list(alle inkomens),heeft ronaldo vaak boven messi gestaan,alleen de laatste twee jaar stond hij boven ronaldo,dus 9 van de laatse 11 jaar klopt niet (wel salaris)

24 maart 2020 om 10:35

Gaat ook enkel om salaris en niet bijkomstige inkomsten.

Wat de hell. Ik neem aan dat deze salaris het totale inkomen is inclusief zijn sponsor deals met Adidas en weet ik veel wat allemaal. Onze vriend verdient meer dan de omzet van de meeste voetbalclubs in een jaar

Ik ben een barca en Messi fan. Maar die berichten dat de spelers nu zijn aan het onderhandelen over een eventuele salarisvermindering is gewoon gênant om te lezen. Als je toch al zoveel geld hebt kan je toch wel gewoon een paar maanden afstand doen van je salaris..

23 maart 2020 om 19:23

Wat is er genant aan? Er moet toch onderhandeld worden om de details uit te werken? Of denk je dat dit binnen 1 whatsp app berichtje gedaan kan worden?

23 maart 2020 om 23:57

Omdat er gewoon contracten ondertekend zijn en de spelers eigenlijk gewoon recht op dat geld hebben. Natuurlijk verdienen dit soort spelers exorbitant veel, maar dat doen die clubs normaal gesproken ook. Het is gewoon lachwekkend dat een club als Barcelona zo makkelijk in de financiele problemen komt. Dat laat wel zien dat dit soort clubs totaal geen reserves hebben en alleen maar renderen in de ideale omstandigheden. Sterker nog; ze begroten die ideale omstandigheden in. Maar deze zomer wel weer achter Neymar aangaan met een deal dat misschien wel oploopt richting een half miljard. Lachwekkend gewoon...

Verdient het meest, maar loopt geen meter te veel. Dan heb ik liever dat Messi wordt afgevoerd en er met dat geld en vrijkomende salaris drie klassespelers worden gehaald, die kwaliteit hebben en hongerig zijn.

23 maart 2020 om 20:04

3 klasse spelers zijn de helft van messi. Dan mis je er nog 3 en je moet je realiseren dat je ze niet alle 3 kunt opstellen dus rekenkundig gezien verlies je veel meer hahahah

23 maart 2020 om 20:10

@wagwanhuh meen je dit nu echt? Messi loopt al 10 jaar, maar nu wil je hem afgevoerd hebben op basis van zijn wandelen? Hij is nog steeds met afstand de beste speler, en snap opok niet dat je hem dan graag ziet afgevoerd worden om 3 hongerige spelers binnen te halen, zoals Griezman? Dembele? Couthino? maar die zouden zonder Messi natuurlijk heel Barcelona omtoveren tot een van de beste clubs van Europa? Trouwens Juventus mag ook afscheid nemen van hun vedette, en zou graag jonge nieuwe aanvallers zien komen om Juventus in de toekomst een CL te zien winnen.

23 maart 2020 om 20:13

Grappige is dat messi eigenlijk meer verdedigend werk doet dan voorheen. Nog steeds minder dan de rest, maar veel meer dan bijvoorbeeld onder guardiola. Toen deed hij letterlijk niks. Ik kan me maar 1 moment herinneren dat was toen die achter aguero aanging.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4915 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona5832
3.Sevilla4710
5.Getafe4612
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
A. GriezmannAanvaller268
L. MessiAanvaller2219
L. SuárezAanvaller1711
NetoKeeper10
M. ter StegenKeeper260
R. ManajAanvaller00
Jordi AlbaVerdediger171
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3712 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 22 19 3 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
Laatste voetbalnieuws

Luis Enrique: ‘Hij komt van alle spelers het dichtst in de buurt van Messi’

Lionel Messi is met zes Ballon d’Or-zeges op individueel vlak de succesvolste speler aller tijden en de Argentijnse superster van Barcelona heeft ook op Luis Enrique al de nodige indruk gemaakt....Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 28 maart
Atlético Madrid aast op een spelersruil met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren