Zidane wijst ‘beste trainer ter wereld’ aan: ‘Heeft het altijd laten zien’

Dinsdag, 25 februari 2020 om 16:50Rian Rosendaal • Laatste update: 16:50

Real Madrid bereidt zich voor op de thuiswedstrijd tegen Manchester City in de achtste finale van de Champions League, woensdagavond in het Santiago Bernabéu. Een unicum voor trainer Zinédine Zidane, want hij stond in zijn trainersloopbaan nog niet eerder tegenover Josep Guardiola. De keuzeheer van de Koninklijke benadrukt echter dat het niet specifiek een duel is tussen hem en zijn Spaanse collega.

Zidane noemde Guardiola ooit ‘de beste trainer ter wereld’. Die mening is sindsdien onveranderd gebleven. "Omdat hij het altijd heeft laten zien", wordt de coach van Real dinsdag op de persconferentie voorafgaand aan de Champions League-kraker in Madrid geciteerd door onder meer Mundo Deportivo. "Eerst bij Barcelona, daarna bij Bayern München en nu weer bij Manchester City. Maar dat is slechts mijn mening. Anderen vinden weer een andere trainer de beste. Er zijn veel trainers, maar voor mij is Guardiola de beste."

Guardiola gaf Zidane in 2015 een kijkje in de keuken bij Bayern, toen laatstgenoemde nog trainer was van Real Madrid Castilla. "Hij inspireerde ons met wat hij allemaal liet zien. Dat motiveert ons alleen nog maar meer, maar we zijn niet bang om tegen Guardiola en zijn elftallen aan te treden. Ik heb destijds een paar dagen met hem doorgebracht toen hij bij Bayern was, al wil ik daar verder niets over kwijt. We spraken toen over de training en hoe hij aan zijn team werkt. Dat was zeer interessant."

Zinédine Zidane: 'Pep Guardiola is de beste trainer ter wereld'

Over de ontmoeting tussen Zidane en Guardiola wordt in de buitenlandse media het nodige gezegd en geschreven. Zidane legt de focus echter liever op wat zijn team gaat doen tegen Manchester City. "Het is een wedstrijd tussen Real en Manchester City, niet zozeer tussen Guardiola en Zidane. Dit is een wedstrijd die de mensen heel graag willen zien. Het is een mooi affiche en daar zijn we ontzettend blij mee, want het zijn de wedstrijden die je graag wilt spelen. Ik weet niet of je het een klassieker kan noemen. Het is een geweldig affiche, zoveel is zeker."

Zidane laat zich ook uit over Eden Hazard, die zondag tegen Levante uitviel met een scheurtje in zijn enkel. De aanvaller mist sowieso de duels van Real met Manchester City en van zondag met Barcelona. "Of hij geopereerd moet worden weet ik niet, daar gaan andere mensen over. Wat ik wél weet is dat Eden behoorlijk overstuur is door deze blessure. Ik hoop alleen maar dat hij sterker terugkomt. Maar dat hij het momenteel moeilijk heeft staat buiten kijf." Het duel tussen Real en Manchester City begint woensdagavond om 21.00 uur.


Poll

Real Madrid-Manchester City eindigt in een...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Hij heeft inderdaad bewezen dat hij enorm goed is in honderden miljoenen uitgeven om zijn spelletje te kunnen spelen.

25 februari 2020 om 17:01

Dan doen bijna, op enkele uitzonderingen na, alle clubs die hoog niveau spelen.

25 februari 2020 om 17:02

Mja en het is nog best lastig, vraag dat maar aan Mou.

25 februari 2020 om 18:03

En toch is t voor 90% CR7 die ervoor zorgde dat Real zovaak de CL won. CL was zijn domein. Zodra t deuntje ging wist je it's CR7 showtime.

25 februari 2020 om 21:25

@neymarbeast een club als bv Liverpool heeft toch aanzienlijk minder uitgegeven als City hoor

25 februari 2020 om 17:05

Zijn meer dan genoeg trainers die miljoenen uitgeven maar niet tot hetzelfde spelletje komen dus wat is precies je punt?

25 februari 2020 om 17:11

Ik vind die reputatie een beetje overtrokken om heel eerlijk te zijn. Zowel bij Barca als Bayern heeft hij niet noodzakelijk meer geld uit gegeven dan de rest van de Europese top. Zeker bij Barcelona heeft hij juist spelers verkocht en uit de jeugd laten debuteren ipv ze uit alle uithoeken van de wereld te kopen. Natuurlijk werden er wel spelers gekocht, maar pas bij Manchester City heeft hij (maar dat was wel een beetje gewoonte bij die club natuurlijk) echt het chequeboekje leren trekken!

25 februari 2020 om 17:44

Iedereen vergeet dat City een zwaar vergrijsd elftal had toen Guardiola aantrad. Dan moet je investeren.

25 februari 2020 om 18:48

Hoe je het wendt of keert, bij Barcelona/City/Bayern veruit de beste selectie gehad. Wat Pep echt nodig heeft.

25 februari 2020 om 19:14

Niet per se de beste selectie, maar ze ontwikkelen zich goed wat ze perfect maakt voor zijn spel. In Engeland vind ik bijvoorbeeld Liverpool nu de beste selectie hebben. Hadden ze dat al? Nee, maar spelers als Robertson, Arnold, Mane en ook Wijnaldum hebben zich monsterlijk ontwikkeld. Maar zodra het over Pep gaat, vergeet men blijkbaar hoe het in de voetballerij gaat en staart men zich blind op bijvoorbeeld miljoenen..

25 februari 2020 om 18:25

Gek he, top trainers bij topclubs die miljoenen uitgeven. Ancelotti bij Milan. Mourinho bij Chelsea, Inter. Zidane bij Real. Hebben zeker geen miljoenen uitgegeven.

Niemand kan het fantastische werk van Guardiola ontkennen, en toch zijn er altijd mensen die wijzen naar de cl beker. Voor mij ook de beste coach, omdat hij er toch altijd in slaagt zijn visie over te brengen en geen andere spelstijl duldt. Dan ben je echt een topcoach. Maakt me niet uit wat mensen zullen zeggen, veel geld uitgeven si en la. Ga er maar aan staan zou ik zeggen. Zelden zo mooi voetbal gezien.

25 februari 2020 om 17:08

Ik vind het z’n onzin. Zelfde verhaal met Messi, moet eerst een WK winnen om vervolgens wel te zeggen dat Cruijff de beste is. Sommige spelers en coaches moeten zich blijkbaar extra bewijzen, terwijl anderen dat niet hoeven.

25 februari 2020 om 17:40

Toch vind ik zijn onveranderlijkheid en niet goed kunnen groomen van jong talent als nadeel ten opzichte van een coach zoals Ferguson. Die heeft aangetoond te kunnen doorselecteren op het juiste moment, balans te houden in een spelersgroep tussen eigen talent en aankopen, spelers niet mijden maar gewoon eerlijk zijn tegen ze en dat een enorm lange periode. Maar goed, dat is mijn voorkeur. Ik heb meer bewondering voor coaches die gouden generaties creëren zoals Ferguson (united) en V Gaal (barca en Bayern) en dat stukje togetherness er dan op het veld af spat. Bij Liverpool zie je dat nu ook onder Klopp, maar die mag nog gaan bewijzen of het en gouden generatie word.

25 februari 2020 om 18:40

Guardiola zijn beginjaren waren anders zeer indrukwekkend. Hoe hij Barcelona B transformeerde en topsport mentaliteit erin sleep en de onruststokers de deur wees bijvoorbeeld. Toen hij het stokje van Rijkaard overnam was het ook alles behalve een dreamteam. Vedettes die meer in de nachtclubs te vinden waren dan op het veld werden de deur gewezen. Ronaldinho, Deco én Eto'o op dag één de deur wijzen zouden zeer weinig trainers durven (eto'o bleef uiteindelijk nog een jaar). Bovendien gaf hij ook meteen speeltijd aan meerdere talenten die later ook zouden uitgroeien tot de absolute top. Toch hoop ik dat hij ooit nog eens een subtopper of ploeg met mindere middelen gaat coachen. Ik ben ervan overtuigd dat hij ook daar zijn eigen speelwijze er duidelijk in zou weten te slijpen.

25 februari 2020 om 17:50

Al is het natuurlijk wel makkelijk wanneer je veel geld kan uitgeven. Zoals zovaak gezegd is je bent als trainer zo goed als je selectie. Hij laat goed voetbal zien maar buiten die super serie bij Barca heeft hij Europees toch weinig prijzen gewonnen (kampioen worden met Bayern wordt iedereen wel), alleen kampioen met City. Maarja als je zoveel geld uitgeeft dan is het wel iets makkelijker. Ik zou zo’n trainer toch eens willen zien bij een team met een minder budget of hij dan ook daadwerkelijk spelers beter kan maken en kan kneden. Kijk naar een Leipzig dat is toch mooi om te zien en die trainer heeft natuurlijk ook wel wat geld beschikbaar maar toch wel flink minder dat City en ben toch benieuwd of ene City zal winnen van een Leipzig.

25 februari 2020 om 17:54

Guardiola is idd een top coach. Maar ik ben toch het meest gecharmeerd van Klopp. Wat hij bij Dortmund heeft gepresteerd is zeer bijzonder te noemen. Klopp heeft van "de toendertijd" nobodies als Lewa, Reus, Gundogan, Gotze topspelers gemaakt. Hij heeft van spelers als Hendo, Wijnaldum Milner helden en wereldspelers gemaakt. Hij weet altijd de juiste missing links te vinden. Zo haalde hij een Ox die bij Arsenal schommelde tussen bank en basispeler. Ox speelt nu fantastisch. Salah, die al door velen was afgeschreven en bestempeld als mislukkeling. Is weer tot bloei gekomen onder Klopp. Robertson en TAA waar niemand wat van had gehoord en ga zo maar door. Bovendien pakt hij prijzen. CL en wat hij nu weer in de PL neerzet is onmenselijk. Hulde, hulde, hulde voor de beste coach!

25 februari 2020 om 18:01

Klopp heeft ook altijd een mindere slectie gehad dan Pep Guardiola maar is toch wel de enige coach met een winning % tegen Pep met een representatief aantal wedstrijden. Ook heeft hij 3 CL finales behaalt, hoeveel finales hebben de geweldige ploegen Pep er gehaald?

25 februari 2020 om 21:26

@millopnario de reden dat hij geen andere speelstijl duldt is juist de reden dat hij met City elk jaar in de kwartfinale strand in de CL. hij heeft nooit een plan B voor handen wanneer de tegenstander een antwoord heeft op het spel van City

Je hoort vaak het argument dat Guardiola zo goed presteert omdat hij zoveel mag uitgeven. Maar er zijn toch heel veel andere coaches geweest die bij topclubs dezelfde bedragen aan spelers mochten spenderen? Geen van deze heeft net als Guardiola bij 2 clubs waanzinnig voetbal op de mat gelegd (barca en city). Imo verdient guardiola gewoon de credits.

Mooie woorden van Zidane. Ik vind hem sowieso een prachtige verschijning aan de zijlijn. Legendarische voetballer, die zijn zijn legendarische status verder uitbreidt als trainer.

25 februari 2020 om 17:31

Hij staat er altijd ook zo gentlemen bij. Alsof hij een gloei goud om zich heen heeft. Legende!

Onze vriend Japie gaat kortsluiting krijgen denk ik! Hahahah.. Ik vind hem niet de beste, hij is echt heel erg goed maar niet noodzakelijk de beste. Hij heeft een hele eigen stijl, die hij keer op keer weer weet te implementeren en dat is echt heel knap. Maar ik vind hem niet compleet genoeg. Zijn teams hebben geen plan B en kunnen niet of nauwelijks echt defensief voetballen. Een Klopp is daar verder in denk ik. Hij kan Liverpool op zo’n beetje elke denkbare manier laten spelen alhoewel ook zij echt problemen hebben als ze een verdediging af moeten breken zoals die van Atletico!

25 februari 2020 om 17:15

Haha ja en Zermatt krijgt een stijve terwijl hij zijn billen bij elkaar knijpt, omdat Real hoogstwaarschijnlijk gaat winnen. Even zonder dollen... Persoonlijk ga ik voor een overwinning van City. In de competitie gaat het niet zo lekker dit jaar maar je zou zeggen dat ze er echt op gebrand zijn om eindelijk eens een keer de CL te winnen. Met name in een uitwedstrijd is het belangrijk om minimaal 1 goal te forceren en ik denk dat City er om die reden vol bovenop klapt en gemakkelijk de 0-2 en 0-3 in dezelfde helft er nog bij prikt. Zo en nu doe ik mijn glazen bol weer terug in de kast.

25 februari 2020 om 17:20

Ik denk dat het qua motivatie wel goed zal zitten bij City. Voor die spelers zal het als groep waarschijnlijk de laatste keer zijn dat ze hem kunnen winnen. Spelers als Silva en Aguero spelen niet meer bij City als ze weer Europa in mogen en het is nog maar afwachten waar De Bruyne, Sterling, Rodri en Gundogan zich zullen bevinden in 2022! Bij Chelsea werkte dit besef van “de laatste kans” als een enorme opkikker en uiteindelijk hebben ze hem in 2012 ook gewonnen op basis van de mentaliteit! Wellicht kan City daar inspiratie van krijgen.

25 februari 2020 om 17:42

Ben het met je eens, maar buiten Bayern met Gomez in de spits en die prachtige voorzetten op hem, heb ik geen 1 team gezien die een goed presterende bus voor de goal goed wist te bestrijden

25 februari 2020 om 21:29

@yoericfc ik vind Pep ook een prima coach alleen ik vind dat hij soms wel erg overhypt word als ik zijn prestaties afleg tegen de investeringen die hij mag doen

Guardiola laat zijn ploegen zeker mooi aanvallend voetbal spelen. Maar hij is begonnen bij het beste Barcelona aller tijden. Dan is hij overgestapt naar Bayern dat ervoor eigenlijk nog een betere periode had. Daar verwijt ik hem juist dat hij te veel spelers gehaald heeft die niet aan de huisstijl voldoen. En nu bij City was de basis er ook al en vind ik zijn transfers nu ook niet om zo een stukken van te maken. Met City 2 keer na elkaar kampioen spelen en nog enkele records qua doelpunten vind ik dan zijn grootste prestatie tot nu toe uit zijn carriere. Hij kan erna even goed naar PSG of Juventus gaan, dan komen er weer titels en bekers bij, maar is dat echt een prestatie? Dan vind ik wat Klopp met Liverpool gedaan heeft toch wel wat anders. Vorig jaar bijna kampioen, maar wel de CL. Het jaar ervoor finale CL. Dit jaar toch vrij zeker kampioen. En met een ploeg die echt een team is.

Mensen zijn vaak kritisch op guardiolla omdat hij geen cl titels meer pakt,maar waarom beschouwd niemand dan Zidane als de beste trainer van de wereld...

25 februari 2020 om 21:31

ik vind Klopp en Zidane de beste coaches ter wereld. Zidane heeft 3 keer op rij de CL gewonnen wat nog nooit een coach is gelukt en er zijn genoeg coaches met geweldige selecties geweest in de voetbalhistorie. ik zou het daarom vreemd vinden hem niet in een rijtje te scharen met de beste coaches ter wereld

Tja wanneer ben je de beste trainer. Gardiola had natuurlijk elk jaar een van de zo niet de beste selectie ter beschikking. Vergelijkend met bijv een fc emmen om maar wat te noemen, vindt ik het werk van deze trainer in een iets ander perspectief misschien wel beter. Ben benieuwd hoe deze mannen het doen met een mindere selectie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4255 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona3420
5.Sevilla337
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AsensioAanvaller161
K. BenzemaAanvaller168
Vinícius JúniorAanvaller152
RodrygoAanvaller110
T. CourtoisKeeper180
E. HazardAanvaller61
M. DíazAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

765 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren