Gepasseerde Luuk de Jong haalt gram met doelpunt in minuut 86

Zondag, 20 oktober 2019 om

Luuk de Jong heeft zondagavond eindelijk zijn eerste doelpunt voor Sevilla gemaakt. De Nederlandse spits moest na zeven basisplaatsen zonder treffer in de thuiswedstrijd tegen Levante genoegen nemen met een invalbeurt, maar wist daarin wél het verschil te maken voor de Andalusiërs. Met een kopbal in minuut 86 bezorgde De Jong Sevilla drie zwaarbevochten punten: 1-0.

De Jong moet zijn basisplaats zondag afstaan aan Javier Hernández. De Mexicaanse spits kon voor het eerst dit seizoen in LaLiga rekenen op een basisplaats, maar kon het verschil niet maken. Hernández kreeg in de 72ste minuut voorin gezelschap van De Jong en de international van het Nederlands elftal groeide een klein kwartier later uit tot matchwinner.

De Jong kopte in het strafschopgebied raak na een voorzet vanaf de rechterflank van Jesús Navas en opende zo eindelijk zijn doelpuntenrekening voor Sevilla. De voormalig PSV'er had vlak daarvoor nog een opgelegde kopkans gemist, maar dat werd hem door zijn doelpunt in minuut 86 uiteindelijk dus niet fataal. Sevilla komt door de zege na negen competitieduels op zestien punten en staat nu zesde in LaLiga.Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door migi)

Goed voor Luuk, maar misschien niet eens heel positief. Nu bewijst hij wederom dat hij een goede pinchhitter is, maar geen basisspeler.

20 oktober 2019 om 22:57

Lijkt me niets mis mee toch? Al zal Luuk nog genoeg basisplaatsen krijgen want Chicharito gaat geen haar beter met zijn kansen om

20 oktober 2019 om 22:58

Maar is dat zo erg? Pinchhitter bij Sevilla? Mooi weer, lekker salaris, waardering.

20 oktober 2019 om 23:01

Ik zou het persoonlijk geen ramp vinden, maar ik denk dat Luuk graag basis zou staan.

20 oktober 2019 om 23:02

Wat een domme reactie. De Jong speelt bijna iedere wedstrijd goed, hij zorgt juist dat ze de bal kunnen vasthouden, iets wat vandaag totaal niet lukt met Javier. Enige verwijt is te weinig goals. Met deze invalbeurt is de ergste druk eraf en kan die nu weer verder met het goede spel plus goals! Wat meer voorzetten van Navas en alles komt hopelijk goed met Luuk.

20 oktober 2019 om 23:03

Lijkt me toch niet dat hij voor de bank naar Sevilla is gegaan.

20 oktober 2019 om 23:06

Het zou heel mooi zijn als hij een zelfde soort speler voor Sevilla kan worden als Giroud voor Arsenal was.

20 oktober 2019 om 23:20

@vamos_sevilla, Helemaal gelijk. Ik snap niet waar al die overdreven kritiek op Luuk vandaan komt? Ja je mag kritisch zijn op de kansen die hij gemist heeft, maar zijn spel is idd gewoon prima. Voetbalt lekker mee met de ploeg. Ik zie hem vaak zelfs one-touch voetbal spelen haha. Als hij zo doorgaat en wat beter met de kansen omgaat dan gaat hij het zeker redden bij Sevilla.

21 oktober 2019 om 02:19

Al die kritiek komt omdat hij bij PSV heeft gevoetbald. Als hij bij ajax had gevoetbald zou hij gehypet worden als Frenkie de Jong.

21 oktober 2019 om 04:07

Dat heeft niets met ajax of psv te maken. Dit werkt zo bij elke spits en luuk heeft het eerder in het buitenland niet goed gedaan. Voor een spits is er maar 1 oplossing en dat is scoren. Hij is niet gehaald voor het mee voetballen, want dan hadden ze een betere speler gehaald.

20 oktober 2019 om 23:00

Mee eens. Fijn dat die nu 'verlost' is en met een 1-0 extra belangrijk is voor Sevilla, maar ja, wellicht volgende week weer laatste kwartiertje dan..

20 oktober 2019 om 23:03

Scoren, de winnende maken, is niet positief? Net iets negatiever zou zijn wanneer hij zo'n kans niet afmaakt, gelijk speelt en nog een wedstrijd droog staan. Nolito en Chicharito misten beiden veel grote kansen en daardoor kan de Jong zomaar weer een kans krijgen.

20 oktober 2019 om 23:23

Het is wel positief, maar het zou een negatieve wending kunnen hebben, meer zeg ik niet.

20 oktober 2019 om 23:06

Het laat in mijn ogen vooral zien dat het loont hem te bedienen met voorzetten. Iets waar hij er in zijn eerste potten bij Sevilla nauwelijks van kreeg.

20 oktober 2019 om 23:27

Dat zonder twijfel. De Jong opstellen en weinig voorzetten geven is ridicuul.

21 oktober 2019 om 04:09

Heb je helemaal gelijk in. Luuk moet de ballen krijgen. Het is geen spits die zelf 3 man voorbij gaat en zelf een kans creëert.

20 oktober 2019 om 23:08

Heb je ook nodig. Als die dan nog wat vorm heeft, des te beter.

20 oktober 2019 om 23:30

@arsenallz als je als invaller kan scoren zal je toch ook wel kunnen scoren als je in de basis staat? je moet hem dan wel alleen af en toe voorzien van een voorzet want daar ligt zijn grote kracht

20 oktober 2019 om 23:34

Als het zo makkelijk was Japie, er zijn nou eenmaal spelers die beter zijn als pinchhitter. Verder klopt het wel dat Sevilla meer de nadruk moet leggen op hoge ballen als je met Luukinho begint.

20 oktober 2019 om 23:45

@arsenallz ik geloof daar niet zo in. Van Hooijdonk en Vennegoor waren bij Oranje ook pinchhitters maar scoorden bij hun clubs toch een hoop als basisspeler. die kregen alleen wel de voorzetten die Luuk De Jong niet kreeg. bij PSV kreeg hij die voorzetten wel en was hij op CL niveau toch ook redelijk trefzeker. ik ben geen fan van Luuk De Jong maar in de lucht is hij natuurlijk wel levensgevaarlijk. over de grond een heel stuk minder

21 oktober 2019 om 04:10

Als invaller krijg je vaak iets meer ruimte wegens vermoeidheid van de tegenstander of meer hoge ballen. Dus je kunt het niet 1 op 1 vergelijken.

Heerlijk om zo'n goede kopper achter de hand te hebben

Perfecte pinchhitter

Super leuk voor hem. Je ziet ook echt enorme opluchting, dus zat hem wel degelijk dwars

Heerlijk Luuk!! Gun het hem enorm. Wat zal dit een opluchting voor hem zijn. Hopen dat hij er nog veel meer mag maken!

Wat leuk voor Luuk de Jong, dat had hij ook net even nodig. Het is voor hem te hopen dat dit de omkeer gaat worden en dat hij vaker het net gaat vinden bij Sevilla. Want als spits wordt je vroeg of laat toch afgekerend op het aantal doelpunten waarbij je betrokken bent.

Fijn voor hem! Gegund.

Mooi! Hopelijk is hij nu los en gaan er meer goals volgen. Het zou toch mooi zijn als we met De Jong, Dost en Weghorst 3 (veel) scorende spitsen in topcompetities hebben. Dan hebben we Babel, Depay en Malen nog als afwisseling en zij kunnen ook op de flanken nog spelen... en we hebben Huntelaar nog!

Heerlijk. Het is je gegund Luuk. Wat een vreselijk elftal heeft dat Levante zeg!

20 oktober 2019 om 23:03

Sevilla ook dit jaar ...

20 oktober 2019 om 23:34

enige leuke speler is die Morales. die maakte vorig jaar ook een heerlijk doelpunt. volgens mij was dat het doelpunt vh jaar in Spanje

Luuk viel goed in teamgenoten gunde hem ook deze doelpunt dat was ook te zien vond t een mooi pot en wat is die Jesus navas een beest blijft maar gaan

Heerlijk om de ontlading te zien! Ook nu uitgerekend chicarito het niet voor elkaar kreeg deze wedstrijd. Iedereen hing naderhand ook snel om de hals van Luuk. Gun het 'm van harte!

Leuk voor hem, of juist niet? Geboren pinchhitter?

Haha mooi man. De ideale revanche. De ideale man om achter de hand te hebben. Het is 'm gegund.

Zat net dat stuk te lezen dat Luuk z'n basisplek was kwijt geraakt en dan krijgt je dit😂hoop dat hij er meer maakt. Toch denk ik dat hij beter naar Duitsland had kunnen gaan en dan spelen bij een suptopper.

Mooi voor hem en is gewoon een supersub. Geef hem goede voorzetten en gaat echt wel meer scoren.

Haha, net als ik zeg onder het voorafgaande artikel dat ik niet snap dat de tandem Navas - De Jong maar niet gaat lopen. Mooi voor hem.

Ik gun het hem zo van harte. Een speler die alles geeft elke wedstrijd. Hoop dat ie nu in een lekkere flow kan komen.

20 oktober 2019 om 23:18

Vond het ook heel mooi om de reactie van zijn teamgenoten te zien. Zij gunden het hem duidelijk ook heel erg. Na dit kloteweekend van PSV was het erg fijn om onze oude captain eindelijk de ban te zien breken. Je wenst zo'n jongen toch het beste bij zijn nieuwe club en hij heeft het heel moeilijk gehad. Absoluut gegund.

Heerlijk voor hem, het is Luuk de Jong van harte gegund na een lastige start. Het bewijst overigens wel weer dat het vergelijk met Frédéric Kanouté ten tijde van zijn overgang erg overdreven was en De Jong als pinchhitter toch van waarde kan zijn voor Sevilla. Ook geen ondankbare taak voor een Europese subtopper en een prachtige club om voor te spelen.

20 oktober 2019 om 23:34

Voor diegenen die het ambiëren is pinch hitter inderdaad een prachtige rol. De tijdsdruk, je word van de bank gestuurd; het publiek reageert en scandeert je naam want zij weten dat jij het moet gaan doen. De verdediging van de tegenstander kijkt al zenuwachtig om zich heen want ze weten dat ze aan de bak moeten. Dan is het pompen of verzuipen. 10 a 15 minuten lang oorlog maken en alles geven. Dat is voetbal voor een echte, bewezen pinch hitter. Het is een heerlijke rol, maar het vergt wel een bepaald type speler. Nu weet ik niet of Luuk dat in zich heeft, die wil volgens mij wel echt basis. En gezien Chicharito zijn enige echte concurrent is geef ik hem geen ongelijk. Maar inderdaad, laten we vooral niet neerkijken op die rol. Grote prijzen zijn in de wacht gesleept dankzij pinch hitters.

20 oktober 2019 om 23:56

Of je bent niet goed genoeg voor een basisplaats, moet iedere week vanaf de bank toekijken en hopen dat je team je nodig heeft. Overigens is Chicharito niet zijn enige concurrent. Munir El Haddadi, Munas Dabbur en misschien zelfs Franco Vázquez (als valse spits) zijn concurrenten.

Een goede supersub dus. De trainer moet hem dan maar vaker op de bank zetten om hem wakker te schudden voor die late goaltjes als wissel.

Kijk, dat is fijn voor hem. Scoren en ook meteen de winnende! Hoop dat het een boost voor z’n zelfvertrouwen is!

Ik dacht althans dat Luuk zijn eigen record ging breken (wedstrijden zonder doelpunten.16 wedstrijden op rij zonder doelpunt als spits van PSV als ik mij niet vergis :/

Waarom speelt die Dabbur nooit. Luuk is een leuke pinchhitter als het even niet lukt, maar geen basismateriaal. Chicarito zijn carrière draait om intikkers, laatste jaren is het niks meer. Zelfs wisselspeler bij West ham. Dabbur in vorm is de enige die het verlies van Wissam's (creativiteit) enigzins kan opvangen.

21 oktober 2019 om 15:38

Ik heb die waardering voor Chicarito sowieso nooit begrepen. Het meest spectaculaire aan hem is z'n bijnaam. Verder is hij een middelmatige versie van Inzaghi. Een heel middelmatige versie.

Is dat voor gelul over pinchitter? Hij had al 7 basisplaatsen.... Ooit gehoord van roulatie? Heerlijk hoe hij nu vandaag winnende maakt terwijl net iedereen zei hij niet goed genoeg is. Mooie voorzet van Navas en goede goal.

Erg leuk voor Luuk. Hij verdient dit, werkt er keihard aan. Zijn kans komt wel weer

Lekker! Leuk voor hem. Als het schaap van de dam is...

Heerlijk voor Luuk goede goal, hij miste nog een hele grote kanse, maar Chicharito mist hem gewoon recht voor open doel, bakt er ook niks van. Ik denk dat Moanes Dabbur misschien nog wel de beste is, maar als je Luuk goed kan bedienen kan je heel fijn om hem heen spelen. Bergwijn en Lozano vonden het heerlijk om van de tweede bal via Luuk gevaarlijk te worden, prima spits mits hij word bediend op z'n sterktes.

Conclusie. Gebruik Luuk als breekijzer. Als basisspeler bij Sevilla komt hij te kort. Met Javier in de spits heb je meer snelheid voorin en gevaar .

Schitterend! Hoe dan ook super voor hem. Wat moet dat bevrijdend voelen om als nieuwe spits eindelijk je eerste doelpunt te hebben gemaakt. En wat een belangrijke!

Had het eerlijk gezegd vorige week wel met hem te doen, iedereen die over hem heen viel. Daarom gun ik het hem wel! Hoop dat hij er volgende week ook nog 1 maakt.

Nou, gram gram, ik weet nou niet of hij hiermee z'n basisplaats weer terug veroverd heeft. Het is vooralsnog vooral heel erg leuk voor hem.

Heerlijk.. Gunfactor is voor deze jongen groot. Op en top prof. Hopelijk kan hij deze lijn doorzetten en benutten ze hem ook op de manier hoe hij speelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sevilla

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona5832
3.Sevilla4710
5.Getafe4612
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
NavasVerdediger270
T. VaclíkKeeper260
Diego CarlosVerdediger252
FernandoMiddenvelder241
L. de JongAanvaller245
É. BanegaMiddenvelder232
Joan JordánMiddenvelder232
Voor de complete selectie: Clubpagina Sevilla.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Sevilla.

192 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 4 juni
Napoli heeft een poging van Real Madrid om Fabian Ruíz in te lijven afgeslagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren