Bizarre beelden Lionel Messi van zondag duiken op: ‘Hij kan niet eens praten’

Dinsdag, 8 oktober 2019 om

Ousmane Dembélé kreeg zondagavond in de slotfase van de topper tussen Barcelona en Sevilla (4-0) een rode kaart vanwege commentaar op de leiding. De aanvaller beet arbiter Antonio Mateu Lahoz ‘je bent slecht, je bent heel slecht’ toe nadat hij invaller Ronald Araújo een rode kaart had gegeven voor een vermeende overtreding op Javier Hernández. De rode prent zal de Frans international waarschijnlijk een schorsing van twee duels opleveren.

De rode kaart heeft voor enkele opmerkelijke openbaringen gezorgd. Zo was trainer Ernesto Valverde na afloop verbaasd over de uitlatingen van Dembélé jegens Mateu Lahoz omdat hij ‘niet goed met hem kan praten’. “Het is moeilijk om Spaanse woorden uit hem te halen”, erkende de trainer van Barcelona in de perszaal van het Camp Nou. Het fameuze programma El Día Después (een dag later, red.) van Movistar+ bracht maandagavond op zijn beurt opmerkelijke beelden van Lionel Messi naar buiten.

Ver esta publicación en Instagram

Het moment dat Lionel Messi probeerde om de arbiter te laten inzien dat de rode kaart van Ousmane Dembélé wegens commentaar op de leiding onterecht was: ‘Hij kan niet praten, hij kan niet eens praten’ ?? #messi #dembele #lionelmessi #fcbarcelona #barcelona #laliga #lionelmessi

Una publicación compartida de Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) el

“Hij kan niet praten, hij kan niet eens praten”, zo probeerde Messi de scheidsrechter ervan te overtuigen dat hij een verkeerde beslissing inzake Dembélé, die toch al twee jaar in Spanje speelt, had genomen. De beelden gingen meteen viraal. Op beelden van Cuatro is te zien dat ook Messi de scheidsrechter ‘slecht’ noemt, zonder daar gestraft voor te worden, én dat Gerard Piqué eveneens probeerde om Mateu Lahoz in te laten zien dat hij fout zat. “Hij zei: ‘Mal, muy mal’ (slecht, heel slecht, red.)’”, zo verzekerde de verdediger.

Op beelden van Gol valt te zien dat Piqué en Mateu Lahoz ook na afloop nog even over het moment aan het praten waren. “Luister, nogmaals, hij zei slecht, heel slecht’." Mateu Lahoz antwoordde: “Nee, hij zei muy malo (jij bent heel slecht, red.).” De rode kaart zorgt ervoor dat Dembélé sowieso het uitduel met Eibar moet missen en de uitlatingen zullen vrijwel zeker betekenen dat er nog een wedstrijd schorsing bovenop komt en hij ook de Clásico tegen Real Madrid aan zich voorbij moet laten gaan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door marito)

Gewoon streng tegen optreden, het is namelijk echt belachelijk hoe de arbitrage behandelt wordt door de spelers en de technische staf. Ze zijn zeker niet perfect maar een beetje respect is toch wel op zijn plaats, op dat vlak kan het voetbal nog veel leren van andere sporten.

8 oktober 2019 om 07:39

Klopt. Vragen om kaarten, beslissingen in twijfel nemen. Allemaal gewoon direct bestraffen. Het is cliché, maar neem de rugby nou weer eens als voorbeeld. Hoe hard een arbiter er daar soms ook naast zit, de spelers accepteren het. Er is gewoon 1 leider. De rest heeft te luisteren. Maar onder zowel spelers als supporters zit geen respect. Dan zijn de spreekkoorsupporters sowieso al idioten pur sang natuurlijk.

8 oktober 2019 om 07:40

Mag je dan als speler helemaal niks meer zeggen? Voetbal is ook emotie. Dembele scheld hem niet uit ofzo. Soms kan je als scheidsrechter een keer ook iets niet horen maar al die scheidsrechters willen hun gezag maar al te graag laten gelden

8 oktober 2019 om 08:37

Ik hoop echt dat er over een tijdje regels komen, vergelijkbaar met die van rugby, waar commentaar op de scheidsrechters gewoon uit den boze is, vooral tijdens de wedstrijd. Er is nog nooit een scheidsrechter geweest die zijn beslissing aanpaste omdat er 10 man om hem heen stonden te duwen en trekken, dus is dat ook gewoon onnodig.

8 oktober 2019 om 08:55

Want andere sporten zijn geen emotie? Rugby heeft geen emotie? Als je daar zoiets zegt kun je meteen gaan douchen. Sterker nog: Als je probeert in discussie te gaan met de ref krijg je al geel en mag je dus een tijdje op het strafbankje zitten. En scheidsrechters in voetbal hebben amper gezag. Die laten te veel over zich heen lopen. Vergelijk een voetbalscheidsrechter eens met een scheidsrechter uit rugby, en je gaat jezelf verbazen over hoeveel er wordt toegelaten in voetbal als het gaat om kritiek op de wedstrijdleiding.

8 oktober 2019 om 10:31

In rugby mag je nog wel íets zeggen, zeker als aanvoerder, maar altijd op een rustige manier. Maar als de scheids duidelijk maakt dat de discussie over is, dan is die ook over.genot om te kijken hoe de spelers daar met de arbitrage omgaan, daar zou het voetbal zeker wat van kunnen leren. En inderdaad, een sport vol van emotie, waar fysiek spel gebruikelijk is, maar waar de spelers zich over het algemeen bijzonder goed onder controle hebben, zeker ook naar de scheidsrechter.de vraag is alleen of voetbal nog naar dat niveau terug kan, ik betwijfel het eerlijk gezegd. Alleen wapperen met kaarten gaat je daar niet brengen. Alleen als je het mondiaal aanpakt, maar dat lijkt me een utopie.

8 oktober 2019 om 11:56

Je mag als speler idd niks zeggen. Behalve als je hem complimenteert maar officiële regels zijn, bij commentaar op de scheidsrechter is een gele kaart. Staat gewoon zwart op wit. Uitschelden of niet, elk commentaar die je als speler geeft op een scheidsrechter, is fout en verdiend een kaart.

8 oktober 2019 om 07:41

Daarom zitten we nu met de var opgescheept.

8 oktober 2019 om 08:03

Zolang er willekeur in beslissingen bestaat, zal er altijd geprotesteerd worden. Scheidsrechters hebben ook een veels te belangrijke rol in voetbal, dat niet in verhouding staat tot hun fysieke, emotionele en financiele investering in zo’n wedstrijd. Voor ‘jij bent slecht’ vs ‘dit is slecht’ een directe rode kaart en tot 4 wedstrijden schorsing tja..

8 oktober 2019 om 08:10

Ik ben zeker geen Rugby-kenner maar het lijkt me zeer sterk dat die arbitrage nooit foute beslissingen neemt, en daar wordt de arbitrage wel gewoon gerespecteerd.

8 oktober 2019 om 10:34

Er worden daar zeker foute beslissingen genomen (hoewel de VAR (tmo) daar veel beter zijn werk doet), maar die worden geaccepteerd. Bij het voetbal wordt maar door- en door gezeurd terwijl, wat hier ook staat, nog nooit een scheids een beslissing heeft herzien nadat hij is belaagd door spelers.het WK rugby is nu bezig en te zien op Ziggo (misschien ook op een Vlaamse zender?), kan het je zeker aanraden, geweldige sport om te kijken, vooral als de toplanden tegen elkaar spelen. #allblacks!

8 oktober 2019 om 11:10

Dat is te simplistisch gesteld. Er zijn natuurlijk meer variabelen die voetbalwereld van rugby doen verschillen. Zoals meer geld, commercie, aandacht en het belangrijkste: cultuur. Voetbalwereld is minder sportief en venijniger, vandaar altijd extreme reacties. Van supporters tot aan journalisten, spelers en clubeigenaren, iedereen draagt bij. Ook is de var natuurlijk langer in gebruik in rugby.

8 oktober 2019 om 11:38

Dat betekent dan toch niet dat het allemaal goed is? We moeten gewoon toewerken naar meer respect voor de arbitrage.

8 oktober 2019 om 23:10

Dit was zijn 2e geel niet direct rood. Daarnaast is het altijd het zelfde liedje bij barca, met 5 man om de scheids lopen te zeiken om alles. En ipv over de scheids te praten, is het dembele die hier toch uiterst dom bezig is?? Met al een gele kaart op zak komt ie vanaf de andere kant vsn het veld gerent om te zeggen dat de ref slecht is. Een onprofessionele uilebal ben je dan

8 oktober 2019 om 08:45

Je mag best wat zeggen vind ik, zolang het geen schelden oid is. Het zijn ook geen vrijwilligers meer die dat doen, ook zij worden er miljonair van

8 oktober 2019 om 16:08

In principe ben ik het met je eens.maar deze scheids was duidelijk anti-Barca ... heb je de blik in zijn ogen gezien toen hij Suarez een gele kaart gaf ?pure haat.het mes snijdt aan 2 kanten.tegen dit soort scheidsrechters zou ook opgetreden moeten worden.

Bijzonder verhaal dit natuurlijk, maar voor zover ik weet wordt ‘muy malo’ niet vertaald naar ‘jij bent heel slecht’ maar naar simpelweg ‘erg slecht’. Onderscheid wat hier gemaakt lijkt te worden lijkt me niet echt aanwezig te zijn..

8 oktober 2019 om 08:12

Muy heeft meerdere betekenissen (heel/veel/erg) hoewel ik deze vraag niet in het Catalaans kan beantwoorden. Persoonlijk denk ik het de woorden waren en de lichaamshouding van Dembele, combinatie van die beide kan erg denigrerend overkomen. Terechte kaart, dom maar terecht. Dembele lijkt het ook maar niet goed af te gaan bij Barcelona. Maar nogmaals, in een land waar van mij de schwalbe bestraft mag worden met rood (niets erger dan de premiera division) vind ik dat spelers altijd een loopje nemen met de leiding.

8 oktober 2019 om 10:38

Als ik het goed begrijp is het hier echt een woordenkwestie, die hier lost in translation gaat. Ze proberen de scheids ervan te overtuigen dat hij muy mal zei, hetgeen betekent dat wat hij deed, bv. zijn beslissing slecht was. Maar nee, de scheidsrechter heeft gehoord muy malo, wat betekent dat de scheidsrechter slecht is, en niet slecht als in onkundig, maar meer kwaadaardig of boosaardig, met andere woorden: dat het bewust en vooropgezet was om Barcelona te benadelen. Dat ging de scheids te ver. Maar Messi brengt daartegenin: hij kan niet spreken, oftwel: Dembele snapte echt niet het nuanceverschil tussen mal en malo. De scheids had er geen boodschap aan.

Ik zie het probleem niet zo. Als hij de scheids slecht vind dan mag hij dat toch zeggen?

8 oktober 2019 om 08:00

Ja precies. Je mag blijkbaar na de wedstrijd alleen zeggen dat de scheids goed gefloten heeft maar slecht zou dan respectloos zijn.

8 oktober 2019 om 09:20

Waarom kan je niet gewoon je grote waffel tegen de scheids houden en hem respecteren zoals in andere sporten? Men moet eens normaal doen met het constant belagen van de arbiters tot vervelens aan toe. Wees een vent en hou gewoon je snater eens en ga voetballen.

8 oktober 2019 om 09:35

Je vergeet ff wat eraan vooraf ging. De rode kaart voor Aranjo, die in mijn ogen ook niet terecht was. Je staat op dat moment al 4-0 voor ja, vanuit dat oogpunt is het dik, maar sommigen hebben een sterk gevoel van rechtvaardigheid. Heel veel mensen vinden Mateo Lahoz een goede scheidsrechter, de beste van Spanje (wat niet zo heel moeilijk is), maar heeft altijd nare trekjes, is zelf niet altijd respectvol naar spelers toe. En kom op "je bent slecht", er zijn 1001 manieren waarop je kan reageren. Lahoz is geen domme man, gaf Denbele rood zodat het niet meer gaat over de onterechte rode kaart voor Aranjo, maar over de ernstige uitlatingen van Denbele naar de scheidsrechter.....vals

Ik vind het bizar dat mensen het woord bizar gebruiken voor dit soort situaties. Ik vraag me af wat voetbalzone hier zo ontzettend bizar aan vind. Het is gewoon te bizar voor woorden.

Ongeooflijk. Waar Ramos nog vrijuit de moeder van de 4e man mocht uitschelden zonder schorsing, willen ze Dembele schorsen voor het vertellen van de waarheid. Elke wedstrijd denkt Mateu dat het een auditie is voor Spain’s Got Talent en moeten alle camera’s op hem gericht zijn. Daarnaast was hij ook niet netjes tegenover Suarez in diezelfde pot. Achja, Spanje.

8 oktober 2019 om 11:01

Spanje staat nou niet echt bekend om consequente arbitrage. Als dembele dit heeft gezegd dan kan hij geel krijgen, gewoon mondje dicht tegen de scheids tenzij je de aanvoerder bent.

8 oktober 2019 om 11:06

Dat zeg je correct. ''dan kan hij geel krijgen''. Probleem hier is alleen dat hij direct rood kreeg, wat natuurlijk nergens op slaat. En al helemaal niet als je het vergelijkt met andere vergrijpen van spelers die veel ergere dingen zeggen tegen refs. Maar zoals je zegt, Spanje staat niet bekend om consequente arbitrage. Enige waar ze bekend om staan, is absurd slechte arbitrage.

Ben ik de enige die de titel last en dacht dat Messi met een dubbele tong aan de whisky zat?wel een bizarre rode kaart.

8 oktober 2019 om 10:36

Nope, same here .

Het punt blijft gewoon simpel: Scheidsrechters moeten overal dezelfde lijn trekken. En ik denk dat het voor de sport geen kwaad kan als de scheidsrechters een keer bij hun collega's in rugby of hockey gaan kijken. Daar heeft het geen zin om naar de scheidsrechter toe te gaan, sterker nog: Dan mag je gelijk douchen. Niet dat het in voetbal wel zin heeft, ik heb nog nooit een beslissing omgedraaid zien worden omdat er 10 mensen om de ref heen gaan staan, en ik denk ook niet dat dat ooit gaat gebeuren. Wat ook zou helpen in duidelijkheid voor het publiek is meer dingen uit andere sporten overnemen. Daar duurt hun versie van de VAR veel minder lang. In voetbal duurt het vaak twee a drie minuten, in tennis is het een kwestie van seconden, in rugby is het een minuut op zijn meest. Wat hierbij ook zou helpen zijn microfoons voor de scheidsrechters, dan kun je gelijk horen waarom het zolang duurt, en maakt het alle beslissingen gelijk duidelijk voor de mensen achter de tv en in het stadion. Maar helaas is het voetbal in veel dingen te conservatief. De technologie is er, gebruik hem dan ook goed. Als het in rugby, een sport met veel meer regels dan voetbal, kan, dan zou het bij voetbal ook gewoon moeten kunnen.

Wat heeft Ramos laatst ook alweer naar een scheidsrechter(?) geroepen en hoeveel wedstrijden riskeert hij?dembele langdurig willen schoren voor 'muy mal' is mijns inziens achterlijk en riekt naar willekeur als je hoort wat er allemaal in de Spaanse competitie naar de leiding wordt geroepen.

Lahoz fluit altijd tegen Barca, en als hij een kans ziet om Barca te bestraffen dan laat hij dat niet liggen. Direct rood aan Dembele, terwijl hij niet eens scheldt.. Dit kan gewoon niet, hoevaak vliegen spelers uit tegen de arbiter, die niet eens een kaart krijgen. Hier kon hij geel voor trekken, maar rood is zwaar overdreven. Maja Lahoz zal ook wel weten dat El Clasico aankomt

Bizar dit. Spaanse scheidsrechters vind ik één van de slechtste die er rond lopen op de voetbalvelden. En dan durf ik ook 'alles over één kam scheren' te vermelden. Sergio Ramos vorige week tegen de vierde arbiter zei hij: De hoer die je heeft gebaard! Waardoor Simeone tegen de arbiter zei 'pik je dat? Hier werdt helemaal niets opgetreden. Dit kan gewoon toch niet.

Ja hoor Messi en Valverde. Hij spreekt geen Spaans. 2 jaar in Spanje. Durf te wedden dat ook hij binnen 2 dagen al wist hoe te schelden in het Spaans. Is zo'n beetje het eerste wat deze jongens leren.

Ik vind dat voetballers wat meer zelfbeheersing mogen hebben.de scheids is de baas punt Natuurlijk wordt er in de emotie wel eens iets geroepen maar wat bv Costa uitkraamde dat gaat alles teboven Zeg zoiets tegen iemand in de kroeg en je hebt een stoot tegen je neus te pakken

Als je als scheidsrechter niets kan incasseren, al helemaal als het gaat om een paar onschuldige woorden als 'jij bent heel slecht" dan ben je gewoon compleet ongeschikt.

In rugby wordt niet gescholden .. prachtig .. scheids is de baas .. zo hoort het.maar de rugbyscheids legt alles uit, aan iedereen, zodat het duidelijk is voor iedereen .. de toeschouwers horen ook alles.deze man is een hoogstirritante man die weigert uit te leggen waarom hij bepaalde beslissingen neemt .. respect is dus ver te zoeken .. aan beide kanten.respect moet wederzijds zijn .. in rugby kan dat ... in voetbal blijkbaar niet.

Het meest bizarre van dit verhaal lijkt me dat Dembele na twee jaar Barcelona nog geen woord Spaans spreekt... Top, zo’n aankoop van 150 miljoen die er niks aan doet om zich aan te passen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Eibar8-1
13.Sevilla71
14.Valencia7-2
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Ansu FatiAanvaller54
PedriAanvaller50
NetoKeeper50
A. GriezmannAanvaller50
TrincãoAanvaller50
L. MessiAanvaller51
Jordi AlbaVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3732 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 5 1 1 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren