Ophef over uitspraken Sergio Ramos: ‘De hoer die je heeft gebaard! Pik je dat?’

Zondag, 29 september 2019 om

De stadsderby tussen Atlético Madrid en Real Madrid (0-0) in LaLiga leverde zaterdagavond geen winnaar op en was traditiegetrouw niet gevrijwaard van controversiële momenten. Zo kon Diego Simeone zijn ogen en oren niet geloven toen Sergio Ramos naar verluidt ‘de hoer die je heeft gebaard’ naar een van de assistenten van José Luis González González, de arbiter die de fluit in het Wanda Metropolitano hanteerde, riep.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door bf1994)

Die opmerking: 'wat op het veld gebeurt blijft op het veld' is door enkelen zo makkelijk gemaakt. Vooral door viezerikken zelf. Het is voor hen een reden om het er niet meer over te hoeven hebben, dus wordt deze zin naar boven gehaald. Bovendien diskwalificeren ze de persoon die het er wel over heeft (die misschien wel sportief was) en die is dan zogenaamd fout. Bij ons is het gewoon om na de wedstrijd gezellig een biertje te drinken, terwijl je ervoor nog tegen elkaar speelt. Maar het is voor enkelen gewoon een soort vrijbrief geworden om op het veld over de grens te gaan.

29 september 2019 om 09:37

Ik ben zelf een sportieve speler die ook graag wil winnen, maar de opmerking 'wat op het veld gebeurt blijft op het veld' sta ik volledig achter. Je pakt hem terug bij een duel...problem solved.

29 september 2019 om 09:45

Als grensrechter? Wat moet die doen dan, slaan met zijn vlaggetje?

29 september 2019 om 09:46

Maar Canniggia, is dat dan sportief? Eigen rechter spelen?

29 september 2019 om 09:50

Dat alles op het veld blijft tussen spelers en/of trainers is een feit. Maar dat je iemand met een gezag op het veld op die manier uitscheldt is natuurlijk niet echt veroorloofd. Een schorsing zou in mijn ogen niet misstaan, gezien het feit dat scheidsrechters of lijnrechters zich niet echt kunnen verdedigen en het feit dat ze een beschermde titel hebben in die competitie. Wat je eigenlijk in feite doet is de competitie uitschelden aangezien die mensen daar worden gezet in opdracht van de competitie zelf.

29 september 2019 om 10:55

Onzin hoor. Zeg dat maar tegen zidane. Nu vind ik niet dat je ramos meteen een kopstoot moet geven. Maar zulk taalgebruik tegen een van De scheidsrechters? Dat kan echt niet

29 september 2019 om 10:01

Is toch hetzelfde niveau als de mensen die roepen 'wat er op vakantie gebeurt blijft daar', en vervolgens drie keer vreemdgaan.

29 september 2019 om 10:55

What happens on the Hills stays in the Hills

29 september 2019 om 11:08

Klopt. Het enige waarop je kan zeggen van wat er op het veld gebeurd blijft daar zijn de harde overtredingen en tackles.

29 september 2019 om 11:19

Ik heb het gevoel dat die regel echt een eigen leven is gaan leiden: het hoort te zeggen dat je op het veld rivalen bent en erna buiten het veld niet meer en samen wat kan gaan drinken. Niet dat alles ineens geoorloofd is op het veld.

Wat op het veld gebeurd blijft op het veld.. Ja zolang het tussen spelers is. Dan is het geven en nemen. Een tikje hier, ‘per ongeluk’ op iemands voet staan daar. Maar zolang het de scheidsrechters zijn die het slachtoffer hiervan zijn vind ik dat die ‘regel’ niet moet gelden. Zij kunnen zich niet verdedigen of de speler terugpakken..

29 september 2019 om 10:12

Onzin. Zeg dat maar tegen zidane de trainer van ramos.Sommige dingen gaan grenzen over.Ik voetbal zelf al heel lang en ik heb echt nooit iemand zo een taal tegen de scheidsrechter horen gebruiken. Ze werden wel eens uitgemaakt voor sukkel of pannekoek ofzo. Maar niet wat ramos hier zegt, niet eens in de buurt ervan

30 september 2019 om 08:37

bf. Heb je mijn bericht wel gelezen?

30 september 2019 om 18:16

Ja. Jij hebt het erover dat de scheids hiervan vrij moet blijven. Vandaar dat ik de voorbeeld van zidane gebruikte maar ik leg het niet zo goed uit.tegen spelers kan je dit ook niet zeggen vind ik

Simeone, wat een clown en bovendien matennaaier van beroep. Als voetballer al. Ga je een speler vd tegenpartij erbij naaien omdat hij iets roept naar een grensrechter, waar je dus zelf als trainer vd tegenpartij niets mee te maken hebt. Ramos is een vergelijkbare zak hooi, maar simeone is er ook eentje van het kaliber: wel kunnen uitdelen maar niet kunnen incasseren. Vervuilers vd sport.

29 september 2019 om 09:35

@Twenteov Simeone reageert hierop omdat Diego Costa voor soortgelijke bewoordingen een dikke schorsing heeft gekregen dus ergens is dit gewoon begrijpelijk.

29 september 2019 om 09:57

Dat is typisch viespeuk Ramos.

29 september 2019 om 10:59

Maar anderzijds is het niet zeker dat Ramos dat gezegd heeft. Natuurlijk is hij er zeker toe in staat, maar dat Simeone dit zogezegd gehoord heeft betekent nog niet dat hij het ook werkelijk gedaan heeft.

29 september 2019 om 09:54

Dus omdat je ooit zelf als speler en/of trainer iets verkeerd hebt gezegd tegen een scheids of lijnrechter mag je daarom nooit kritiek hebben op iemand die hetzelfde deed en daarna onbestraft naar huis mocht? Het gaat erom dat zijn spelers of hijzelf voor soortgelijke taferelen wel een schorsen hadden gekregen, Ramos blijkbaar niet.

Hoe is het toch mogelijk dat Ramos zo vreselijk vaak ongeschonden wegkomt uit situaties waarin je zou denken dat hij wel eens goed aangepakt mag worden. Vroeger werd Real Madrid al de handen boven het hoofd gehouden omdat Franco dat bevolen had. Maar ook nu nog gebeuren er dingen die me aan die tijd doen denken.

29 september 2019 om 12:42

Hangt ook van de scheids af. De een geeft er direct rood voor. Waarvan de ander denkt ik laat het gaan. Alleen dit hoort niet, en de scheidsrechters die dit laten gaan zijn verkeerd bezig. Ik weet nog dat diego costa voor iets soortgelijks het veld af werd gestuurd en terecht

Enige nuance is wel op zijn plaats. In het Spaans is deze uitspraak hetzelfde als dat wij om de haverklap verdomme zeggen. Mensen roepen het ook als ze hun koffie omstoten.

29 september 2019 om 14:31

Dat zegt genoeg over de mentaliteit daar, net als de onzin dat het in Den Haag normaler dan elders schijnt te zijn om een vreselijke ziekte te gebruiken om mee te vloeken of schelden.

@bob Burger Die nuance kende ik niet. Ik vind echter wel dat het gemak waarmee dan men kennelijk zoiets zegt en er dus iets minder ergs mee bedoelt dan het mij in de oren klinkt aanduidt dat Spanjaarden weinig respect hebben voor moeders.ben ik scheids van dienst en Ramos roept dat dan gaat hij er bij mij gewoon vanaf en mag hij zijn uitleg sparen voor de tuchtcommissie.

'la puta que te pario' is naar mijn weten een scheldwoord dat in Spanje regelmatig gebruikt wordt. Het is dus niet zo'n big deal als sommige mensen hier beweren.

Het regelmatig roepen dat iemands moeder een hoer is is in Spanje niet zo'n big deal want het wordt regelmatig geroepen ?Ik wist niet dat Spanjaarden een standaard soort hufterigheid bezigden.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Actuele wedstrijden

809 fans
Verdediger, 33 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Real Madrid 12 2 1 0
2018/2019 Real Madrid 28 6 6 1
2017/2018 Real Madrid 26 4 9 2
2016/2017 Real Madrid 28 7 8 1
2015/2016 Real Madrid 23 2 9 2
Laatste voetbalnieuws

‘Wij hadden graag net zoveel rust gehad als Barcelona nu krijgt’

Real Madrid en Barcelona hadden elkaar eigenlijk op 26 oktober al moeten treffen in het Camp Nou voor de eerste Clásico van het seizoen, maar vanwege de onrust in Catalonië is...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 17 november
Manchester City wil Dani Olmo overnemen van Dinamo Zagreb. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren