‘Ajax is nu zoveel sterker dat de titel een zekerheid is van 75 procent'

Dinsdag, 13 augustus 2019 om

Ajax wist Hakim Ziyech, David Neres en Dusan Tadic eerder deze zomer langer aan zich te binden. De Amsterdammers hebben vorig jaar afscheid genomen van het salarisplafond, dat op een miljoen euro lag. Theo van Duivenbode, die in de raad van commissarissen min of meer toezag op het salarisplafond, toont begrip voor de nieuwe koers van Ajax, zo vertelt hij in gesprek met de Volkskrant.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Haalt Ajax het hoofdtoernooi van de Champions League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door sirius)

Klinkt prima, 75%. Zou deze meneer PSV niet onderschatten? Zolang je veel beter bent dan de “kleintjes” en punten blijft pakken blijf je gewoon naast Ajax op de ranglijst. Onderlinge wedstrijd verliezen en hoppa, daar gaat je 75%. Ajax is nog geen Bayern.

13 augustus 2019 om 08:02

Dat deed Psv afgelopen seizoen dus in de eerste seizoenshelft. Maar de reden dat velen denken dat Ajax kampioen gaan worden is misschien niet eens zozeer hoeveel beter Ajax is, maar vooral wat Psv heeft ingeleverd. Die bijna 30 goals van Luuk de Jong ga je niet zomaar opvangen, evenals zijn leiderschapskwaliteiten. Bij Ajax is de hele voorhoede nog intact, en voor Frenkie en Matthijs zijn voor Eredivisiebegrippen prima vervangers gehaald.

13 augustus 2019 om 08:09

Ik ben het niet eens met die conclusie. Marin komt niet eens in de buurt van een Frenkie. En welke verdediger is een prima vervanger voor De Ligt. PSV heeft m.i. juist beter ingekocht dan Ajax.

13 augustus 2019 om 08:11

Goed gezien Patroo daarbij heeft Ajax ook nog eens een kwalitatief sterke grote selectie. LDJ was zo belangrijk en die duikelaar gaan ze ook nog wel missen. 75% is wel een reëele inschatting. Het zou falen zijn als Ajax met dit materiaal geen kampioen wordt.

13 augustus 2019 om 08:14

Ik zeg toch ook voor ED-begrippen? Er zijn geen vervangers te vinden voor beide spelers in de vijver waarin Ajax vist. Deze jongens waren al zoveel verder dan Ajax dat het een wonder mag zijn dat ze nog voor Ajax speelden.

13 augustus 2019 om 08:40

Is het seizoen daarvoor ook prima gelukt.

13 augustus 2019 om 08:50

Denk dat het met zijn prognoses niet eens zo veel uitmaakt hoeveel psv wint. Ik denk bij voorbeeld is ook dat Ajax beter is dan de rest dit jaar en schat de kans 93% dat ze pak schaal. Dat betekent niet dat ik denk dat PSV veel laat liggen of het verschil twintig punten zal zijn.

13 augustus 2019 om 16:11

Beide clubs verspeelde nota bene in de eerste speelronde al punten. PSV heeft natuurlijk ingeleverd, maar Ajax ook. Dan vind ik het te makkelijk om dat bij PSV bloot te leggen en het bij Ajax af te doen als "het halen van prima vervangers". Ik denk niet dat mensen lang nodig hadden om te zien dat die vervangers kwalitatief veel minder zijn dan De Jong en De Ligt.

13 augustus 2019 om 16:12

@woutersl

Waren De Ligt en De Jong dan niet "zo" belangrijk?

13 augustus 2019 om 08:06

@netalsvroeger: ben het met je eens hoor. Als PSV inderdaad alles wint op de 2 wedstrijden tegen Ajax na, is PSV gewoon kampioen. Ajax en PSV steken er wel flink bovenuit als je naar de rest kijkt. Ajax zal ook nooit een Bayern worden, omdat we niet in een topcompetitie spelen en de beste spelers (uiteindelijk) naar een grotere competitie willen.

13 augustus 2019 om 08:16

En waarom kan Ajax dan niet alles winnen?

13 augustus 2019 om 08:24

omdat ze al gelijk hebben gespeeld tegen Vitesse (evenals PSV overigens)

13 augustus 2019 om 08:31

@Patroo alles kan in het voetbal. Sterker nog, ik kan me nog een jaar herinneren dat Ajax alleen niet van Roda wist te winnen. Maar de kans daarop is erg klein.... daar is dus ook die 75-25% op gebaseerd. Het verschil tussen de top 2 en de overige clubs is gewoon net te groot.

13 augustus 2019 om 08:41

Dat kunnen ze ook, maar PSV ook. Dat is ook de discussie.

13 augustus 2019 om 08:49

Maar psv heeft toch al gelijk gespeeld tegen Twente???

13 augustus 2019 om 08:45

Ben bang dat het wel realistisch is. Naast PSV zie ik geen concurrenten voor de titel en PSV acht ik niet creatief genoeg om in de kleine wedstrijden beter te presteren dan Ajax.

13 augustus 2019 om 08:47

Netalsvroeger

"klinkt prima, 75%. Zou deze meneer PSV niet onderschatten? Zolang je veel beter bent dan de “kleintjes” en punten blijft pakken blijf je gewoon naast Ajax op de ranglijst. Onderlinge wedstrijd verliezen en hoppa, daar gaat je 75%. Ajax is nog geen Bayern."

Het is je waarschijnlijk ontgaan, maar sommige van die "kleintjes" zoals Vitesse, Uitrecht en AZ, hebben uitstekend ingekocht en maken een uitstekende indruk. Daar gaat zelfs Ajax niet zo maar overheen lopen. Ik denk dan ook dat je je rijker rekent dan je bent. Het is bij PSV bovendien niet meer zoals vroeger. De club is een andere richting ingeslagen en de kost gaat altijd voor de baat uit.

13 augustus 2019 om 09:16

Dat hebben ze inderdaad al laten zien (Vitesse)... Beide teams hebben al puntverlies geleden. Denk dat het best wel een spannend seizoen kan worden en dat bijvoorbeeld een Utrecht, AZ of Vitesse nog best lang kunnen aanhaken bij Ajax en PSV. Vooralsnog staan Utrecht & AZ zelfs boven ze dus is het aanhaken voor Ajax en PSV

13 augustus 2019 om 13:13

Ja totdat EtH het vertrouwen in Dolberg opzegt dan krijgen we heel rap het gezeur dat de competitie niet meer leuk is. En PSV heeft een soortgelijke aanval die massaal door elkaar kunnen gaan lopen, en Feyenoord heeft dat in principe ook. Dat worden rap grote uitslagen, omdat clubs in de eredivisie totaal niet kunnen verdedigen. Moet je eens kijken wat er gebeurd als ze mannetjes moeten overpakken.....

13 augustus 2019 om 09:45

Als Ajacied kan ik je zienswijze alleen maar onderschrijven. Velen (ook Ajacieden) denken dat het kampioenschap een uitgemaakte zaak is. De werkelijkheid is dat PSV voor Eredivisiebegrippen gewoon een sterke selectie heeft waarmee ze normaal gesproken het gros van hun wedstrijden kunnen winnen. Het wordt gewoon weer een spannend seizoen tussen deze beide clubs.

Een financial die met alle complexe financiële gegochel de laatste zin blijft onthouden is goed bezig bij een voetbalclub. Duidelijk verhaal en van Duivenbode heeft het financieel gewoon netjes gedaan.
Sportief vind ik de 75% wel erg rooskleurig, deze man heeft volgens mij meer verstand van centen dan van voetbal.

13 augustus 2019 om 10:23

In de race om de titel is je breedte van je selectie ook erg belangrijk. Bij Ajax zien we dat er nu wel een hele brede bank is ontstaan nu er bijna geen spelers vertrekken. Bij PSV vind ik dat een stuk minder, zeker als Lozano wordt vrkocht en men geen nieuwe aanvaller haalt.

13 augustus 2019 om 12:22

mwa, op zich niet zo gek. Ajax is beter dan Psv, dat een van die twee kampioen wordt is 95% zeker. Dus het zit iig in de buurt

Onzin omtrent zoveel zekerheid voor het kampioenschap. Ook PSV is vele malen beter dan de rest vd eredivisie waardoor het echt niet zo’n zekerheidje is. De rest wel met hem eens.

13 augustus 2019 om 08:52

JK-Ajax

"onzin omtrent zoveel zekerheid voor het kampioenschap. Ook PSV is vele malen beter dan de rest vd eredivisie waardoor het echt niet zo’n zekerheidje is. De rest wel met hem eens. "

Hij heeft het over zekerheid, maar bedoelt kansenberekening. Zekerheid is altijd 100 procent.

Ik moet zeggen dat ik het wel enigszins riskant vind wat Ajax aan het doen is. Je deelt lange contacten uit voor naar het schijnt 4 miljoen per jaar. Als het een jaar tegenzit ("de bal is rond" kan het ineens heel snel gaan met je financiële positie. Dan moet je hopen dat je een FC Twente scenario kunt voorkomen!

13 augustus 2019 om 08:08

Er is al ik denk 250 miljoen opgehaald vorig jaar. Transfer inkomsten en CL. Daarbij zijn er weer een paar grote sponsors bijgekomen en belangrijke sponsors hebben verlengd en er was al een grote schatkist. Ik denk dat PSV grotere risico's neemt om mee te kunnen gaan met het financiële geweld van Ajax. Aanhaken of afhaken.

13 augustus 2019 om 08:15

Wouter, ik zie je hier weer zeggen dat je vindt dat PSV grote risico's neemt. Kan je dat verklaren? Volgens mij is het namelijk zo dat PSV gewoon binnen de begroting werkt.

13 augustus 2019 om 08:18

Hoe neemt PSV grotere risico's? PSV heeft nu deze transferperiode voor 27 miljoen verkocht en de aanstaande transfer van Lozano wordt ook een financiële klapper. PSV heeft van die 27 miljoen 10 miljoen gestoken in baumgartl, 12 miljoen in Bruma, 2 miljoen in boscagli, een paar ton in Gloster en lato gehuurd. PSV zet duidelijk in op de jeugd waar zoveel aanvallende talenten zitten aan te komen dat het echt moordende concurrentie is. PSV kan gewoon makkelijk een elftal op de been brengen die beter is dan de overige 16 ploegen in de eredivisie, ze hoeven per jaar maar 2 keer tegen Ajax. Er worden dus juist geen grote risico's genomen bij PSV.

13 augustus 2019 om 08:19

Omdat PSV op hun uitgeklede begroting met alleen EL hele kleine zwarte cijfertjes schrijven. Daarbij gaan ze nu net als Ajax mega salarissen uitdelen. Te beginnen met Bergwijn. Er is dit jaar geen CL behaald en van de transfer van Lozano blijft misschien de helft over. PSV zet gewoon hoog in. Nog een jaar geen CL en de begroting zal omlaag gaan.

13 augustus 2019 om 08:26

Wouter, je belicht alles vanuit één kant. Het vertrek van Angelino, de Jong en Lozano levert samen ca. 55-60 miljoen op. Daarvan is ongeveer de helft geïnvesteerd. Bovendien ben je straks af van de salarissen van De Jong en Lozano. PSV benadert al jaren de begroting en ik hou daar wel van. Het niet halen van Europees voetbal lijdt tot een gat in je begroting van circa 6 miljoen euro. Dat is prima op te vangen met een transfer en transfers zijn toch onvermijdelijk voor Eredivisieclubs. Dus nogmaals, ik zie het probleem niet.

13 augustus 2019 om 08:56

Je moet de huid niet verkopen voor de beer geschoten is. Lozano is nog niet weg.

13 augustus 2019 om 12:17

@ Woutersl

Dit vind ik mooi dat iemand op dit forum voor Raiola werkt of voor PSV of voor Pachuca, want jij weet alle details van de Lozano deal!

Ook wat je zegt over hun uitgeklede begroting is onzin. PSV begroot EL. Alles wat ze uitgeven is begroot onder het mom dat ze EL halen. Mochten ze CL halen dan is dit geld bonus geld. Dus ook de salarissen die ze uitdelen vallen onder deze EL begroting. Zit de haat zo diep jegens PSV dat je maar fake news gaat verspreiden?

@ moderators het is 2019, kunnen jullie niet wat doen aan fake news? Iedereen roept hier wat over een percentage dat PSV moet afstaan aan Pachuca, maar letterlijk niemand behalve Pachuca, Raiola en PSV weet iets af van dit percentage.

13 augustus 2019 om 15:50

@ Amazingninja, het is inderdaad 2019, dat heb je goed gezien. Over welk fake nieuws heb je het precies? Hoe weet jij 100% zeker dat het percentage (welk percentage eigenlijk) van woutersl niet correct is? Jij verspreidt nu net zo goed 'fake nieuws', door te stellen dat woutersl 100% ongelijk heeft, dat weet je immers niet, aangezien alleen Pachuca, Raiola en PSV volgens jou het werkelijke percentage weten.

13 augustus 2019 om 08:10

Het moet wel in relatie tot je omzet staan, maar daar is de FFP ook voor. We kunnen en mogen niet zomaar jaren achter elkaar verlies maken. Ajax is daarnaast enorm bezig de begroting te verhogen, zie ook alle nieuwe sponsordeals etc die nu worden afgesloten. Er moet gewoon structureel meer geld binnen komen om niet afhankelijk te zijn van transferinkomsten. Als, met de nadruk op als, je elk jaar CL kan spelen, helpt dat ook gigantisch natuurlijk.

Daarnaast kan Ajax zich heel wat veroorloven na zoveel (financieel) vette jaren. Het geld klotst tegen de kade momenteel en vraag is wat Marc en consorten er allemaal mee gaan doen. Niet voor niets is Ajax al aan het beleggen met een klein deel van het geld (zie jaarcijfers), omdat het anders maar op de 'spaarrekening' staat.

13 augustus 2019 om 08:14

Ik denk dat het in de praktijk wel meevalt Gaalmeister. Stel, in het ergste geval schakelt PAOK vanavond Ajax uit. Dan is er dus Europa League voetbal. Dan is er financieel geen probleem, want ook Ajax begroot net als PSV geen CL-voetbal. Ondanks de lange contracten vind ik het bovendien heel aannemelijk dat iemand als Ziyech volgend jaar verkast. De kans dat dergelijke spelers echt hun contracten uitdienen is gewoon heel erg klein en ze gaan nog mooie bedragen opleveren ook.

13 augustus 2019 om 08:30

Een Twentescenario gaat nooit gebeuren met Ajax, Ajax blijft nog altijd haar naam houden over de hele wereld. Wanneer dit ook maar deels zal gaan gebeuren, zullen er derde partijen instappen. Nu hoef je hier niet vanuit te gaan, want Ajax heeft voldoende geld verdiend om dit voor de komende jaren te dekken.

13 augustus 2019 om 08:57

Ik denk dat die salaris deels betaald worden met het geld dat bespaard wordt uit transfers. Dit jaar verkoop je bijvoorbeeld de Ligt en de Jong voor behoorlijk wat geld en koop je goedkopere spelers in. Toen ze geregeld spelers voor 15/25 miljoen verkochten lag het salaris plafond op de 1/1,5mil, nu verkopen ze spelers voor 75miljoen dus hou je logischerwijs ook meer geld over om in je team te investeren.

13 augustus 2019 om 08:59

@gaalmeister Twente scenario? Ajax had vorig jaar, voor alle CL inkomsten van het afgelopen seizoen, en de transfers van de Ligt en de Jong, 175 miljoen eigen vermogen!! Dat is nogal een buffer he, dan kan het wel een jaartje tegenzitten hoor. Ook wel 3 of 4 jaartjes trouwens. Haha, Twente scenario...

13 augustus 2019 om 09:09

Zo snel zal het niet gaan en ook die situatie is niet te vergelijken.
Als beursgenoteerde onderneming is Ajax veel transparanter dan het FC Twente van de periode Joop Munsterman. Daar zijn gewoon dingen gebeurt in achterkamers, daar is niemand trots op hier.

Wat wel zo is dat Ajax afhankelijk is van transfers. Een jaar als 15/16 was verliesgevend voor Ajax en en wordt bijna nooit operationele winst behaald (in 2018 13.2 miljoen verlies), en dat gaat voor 2019/202 ook niet lukken verwacht ik door de extreme stijging in salarissen en bonussen. Ik ga er even niet vanuit dat Ajax weer tot de halve finale komt. Dat is ook niet zo'n ramp aangezien er veel geld is binnengekomen door de CL afgelopen jaar, maar ook transfers. Wat er netto van overblijf is echt gen 250 miljoen. Raiola werkt ook niet voor niks en van het bedrag van de Jong ging ook een behoorlijk bedrag naar andere clubs, wat mooi voor de competitie in zijn geheel is. Dus je kunt niet van CL inkomsten uit gaan, en blijkbaar begroot Ajax dit ook niet. Dat is verstandig want in het jaar dat Ajax door Nice werd uitgeschakeld is de omzet terug gelopen van 118 miljoen naar 92 miljoen.

Kort om, Ajax staat er zeer goed voor, maar als onderdeel van de Nederlandse competitie zijn de inkomsten niet structureel zo hoog als afgelopen jaar dus is waakzaamheid op de lange termijn absoluut belangrijk.

13 augustus 2019 om 12:46

Die bonussen is trouwens een belangrijk punt wat veel mensen vergeten. Ver komen in de CL is natuurlijk goed want (naast heel veel andere dingen) levert het veel geld op. Maar het kost ook veel geld.

Bijvoorbeeld de laatste keer dat PSV de groepsfase overleefde werden er hele dikke bonussen uitgekeerd aan de spelers. Ook een kampioenschap kost geld in de vorm van bonussen.

13 augustus 2019 om 12:22

Zelfs als die lange contracten slecht uitpakken kunnen ze het met het eigen vermogen makkelijk aan.

13 augustus 2019 om 16:17

Je moet natuurlijk niet vergeten dat Ajax een groot deel van hun huidige financiele positie hebben bewerkstelligd zonder sportieve successen. Zo ver zal het bij Ajax dus bij lange na niet komen. Bovendien mag ik toch aannemen dat ze daar wel rekenschap mee houden.

Een voorbeeld:

Stel dat Ziyech bij wijze van spreken nu 5 miljoen euro per jaar verdient en nog twee jaar onder contract staat. Ziyech zal meer op gaan leveren dan 10 miljoen euro waardoor je met een transfer eigenlijk direct weer winstgevend bent over een dure contractspeler.

Nou 75% lijkt me behoorlijk hoog.

Psv heeft Schwaab weer terug, dat levert stabiliteit op in die gammele achterhoede. Lozano kunnen ze missen als kiespijn en daar krijgen ze 40 miljoen voor (ook al moeten ze daarvan een behoorlijk deel afstaan aan zijn vorige club en aan Lozano), maar met dat overschot kunnen ze zich ook versterken.

De druk van het kampioen moeten worden ligt bij Ajax en Ajax kan wel met die druk omgaan. Maar het zou wel bijzonder zuur zijn als Ajax geen kampioen wordt nu er volgend jaar geen voorronde CL gespeeld hoeft te worden. Ajax is de ploeg die dit met name voor elkaar gekregen heeft, want van de Europese prestaties van PSv heeft NL weinig punten gekregen....

75% klinkt hoog/overdreven, maar het is ook maar net hoe je het bekijkt. Als je zegt dat Ajax de komend 4jaar twee keer kampioen moet worden dan is dat weinig ambitieus. 3 van de 4keer kampioen lijkt me een prima uitspraak en met de huidige selecties ook realistisch op papier.

Erg interessant om er een percentage aan te vinden. Toevallig dat het ook precies 75% is, ik heb het vermoeden dat het uit zijn duim komt. Voor zover we nu al iets kunnen zeggen over dit seizoen (veel te vroeg naar mijn mening) zou ik zeggen dat Ajax van vorig jaar nog steeds veel beter is dan het Ajax van nu. Ajax van nu geeft veel meer weg, dat blijft gevaarlijk. Het Ajax van nu lijkt nog in die flow te moeten komen, wat overigens volkomen logisch is. Vorig jaar waren ze echt sterk en scheelde het uiteindelijk niet bijster veel met PSV. 75% acht ik daarom als een beetje overtrokken. Tot nu toe is het eerder 50/50, Ajax kan in principe elke tegenstander verslaan in de Eredivisie, maar dat geldt ook voor PSV.

13 augustus 2019 om 09:17

In dat geval vergeet je AZ, die momenteel een veel frissere, meer gedreven, sterkere en completere indruk maken dan psv op dit moment doet.

13 augustus 2019 om 10:17

@jeroentje, AZ komt idd fris over. Maar dat is wel vaker zo. AZ speelt altijd met minder druk vergeleken met de top 3. Heerlijk team hoor, maar uiteindelijk denk ik dat het feit dat PSV en Ajax kampioen móeten worden toch een belangrijke rol speelt. Maar het is zeker waar dat AZ een gevaarlijke outsider is. @sloep01, in de breedte is Ajax idd sterker. Al heeft PSV nu ook prima back ups voor de centrale verdediging, gehele aanval en zelfs op het middenveld heb je een sterke bank als iedereen fit is (Afellay en Thomas). Het is iig sterk genoeg op papier om elke club te verslaan in de Eredivisie. Vandaar dat ik de kansen toch op 50/50 schat. Maar het is eigenlijk nog veel te vroeg om te voorspellen.

13 augustus 2019 om 09:17

Ja dat klopt maar op termijn schat ik Ajax toch hoger in en dat voordeel zit hem in de bank als je ziet wat er bij Ajax op zit , maar dat voordeel heeft PSV niet , ik zeg niet dat dat een garantie is maar je kunt wel makkelijker terug vallen op je reserves .

13 augustus 2019 om 16:25

Ajax:

Varela, Schuurs, Alvarez, Huntelaar, Promes, Magallan, Dolberg, Dest, De Wit, Scherpen.

Psv:

Hendrix, Gakpo, Ruiter, Ihattaren, Aboukhlal, Boscagli, Teze, Koopmans.

Zo ontzettend veel verschil zit er nou ook weer niet in. Ajax heeft toch vooral meer ervaring op de bank, terwijl PSV een relatief onervaren bank heeft. Het is ook maar net wat je wilt wisselen en op welke posities.

Het oogt vooral veel beter omdat je namen als Dolberg en Promes ziet, maar zoveel indruk maken beide heren niet. Ajax wordt er ook niet bepaald sterker op als ze moeten wisselen.

13 augustus 2019 om 12:23

ik denk inderdaad niet dat hij een algoritme er op los heeft gelaten om aan z'n 75% te komen. Jou 50% is toch ook uit je duim gezogen?

13 augustus 2019 om 15:02

Theo zegt dat het een 75% zekerheid is. Ik zeg dat ik 50/50 zou schatten. Een schatting geven is wat anders dan constateren dat er 75% zekerheid is.

13 augustus 2019 om 16:28

Bovendien is zekerheid 100%, dus 75% zekerheid is ook nog eens een hele vreemde beredenering. Verder zou het niet de eerste keer zijn dat PSV kampioen zou worden nadat de zogenaamde kenners een andere club tot favoriet bombarderen. Ik denk dus ook dat 50/50 reeeler is dan 25/75.

13 augustus 2019 om 12:24

alle 16 andere teams kunnen het ook worden. lijkt me dus eerder 5,5%

Voor mijn gevoel is AZ toch een hele gevaarlijke outsider, zeker als er niemand van de voorste drie wegvalt. Ik durf zelfs te stellen dat ik dan AZ boven PSV zie eindigen.

13 augustus 2019 om 16:30

AZ is eigenlijk nooit lang stabiel en bovendien hebben de spelers geen ervaring met de druk van een kampioenschap. Nu kun je voorbeelden als Leicester uit de kast halen, maar dat kampioenschap word niet voor niets omschreven als een sprookje en een wonder. Ook kwalitatief zie ik AZ niet in de top 2 eindigen.

Als Ajacied zeg ik: Psv wordt hier grof onderschat. Ajax heeft zelf een flink jasje uitgedaan met het vertrek van megatalenten De Ligt en De Jong. Ook is er een brok ervaring weg met Schöne. Ajax is m.i minder sterk dan vorig seizoen want de inkopen moeten zich eerst nog maar eens bewijzen. Ook Psv is iets minder sterk met het vertrek van De Jong. Aangezien het vorig seizoen tot het laatst spannend was zie ik dat niet veranderen.

Zelfs met het elftal van vorig seizoen had Ajax wedstrijden van ineenstorting zoals Heerenveen thuis, Feyenoord uit en Psv uit. En dat kan net zoals de fase tegen Paok ook dit seizoen gewoon weer gebeuren. Psv heeft nu een heel jong team en zal wedstrijden niet zomaar meer op het laatste moment beslissen zoals vorig jaar De Jong daar toch vaak instrumenteel in was. Maar Psv is kwalitatief bijna net zo goed als Ajax en elk geval veel beter dan de rest in Nl.

Wmb is de titelstrijd 50-50 met Ajax licht favoriet. Maar geen 75% kans.

Qua contractverlengingen is Ajax zeer goed bezig. Ajax heeft zoveel geld *ca 300 miljoen Ev?) dat dit makkelijk kan en fit ook de beste route is. Zelfs als de contracten uitgediend zouden worden, wat op zeker niet gaat gebeuren. Sterker nog na dit seizoen dreigt wederom een grote leegloop. Wat dat betreft is het uitstel van executie.

Bal is rond etc. Kan ook nog raar rollen en zo.

1. Ajax 2. Az 3. Psv 4. Utrecht 5. Feyenoord 6. Vitesse 7. Heerenveen 8. Twente 9. Groningen 10. Willem 2 11. Sparta 12. Ado 13. Pec 14. Vvv 15. Heracles 16. Fortuna 17. Rkc 18. Emmen

13 augustus 2019 om 10:09

PSV wordt gewoon keurig tweede en haalt hopelijk een hoop punten binnen in de EL. Goed voor de talenten die zich dan ontwikkelen. FEYENOORD wordt derde en ik hoop hetzelfde verhaal als PSV. AZ en vooral Utrecht maken inderdaad een hele goede indruk en zullen 4-5 worden. Wel leuk dat je Sparta veilig zet. Wat een leuke club is dat.

Tjah zulke onzin. Bij PSV loopt het allemaal nog wat stroef, maar dat doet het voetbal daar altijd en toch halen ze de punten binnen. Ajax heeft het ook nog niet op het middenveld imo en onze achterhoede houd ik ook telkens mn hart vast.

13 augustus 2019 om 12:25

Verdediging en middenveld veel beter dan die van Psv. Aanval is gelijkwaardig.

13 augustus 2019 om 18:54

Waarop gebaseerd?

Er zijn nog maar 2 wedstrijden gespeeld, je kan er nog niet alles van zeggen. PSV heeft ook hele goede voetballers en vorige jaar zat het ook al dichtbij elkaar. En het is nog even afwachten wat er nog in augustus gaat gebeuren wat transfers betreft.

Dit is echt grote onzin zeg. Omdat er weinig tegenstand is in onze competitie kan Ajax zich weinig verliespunten veroorloven om de titel te pakken.

Op papier hebben we de beste selectie, maar laten we niet vergeten dat we Frenkie en de Ligt kwijt zijn, 2 spelers die veruit de beste waren, zeker Frenkie is onmisbaar.

Dus we gaan het gewoon zien. voorlopig staan we gewoon 3e na 2 ronden. En vanavond eerst maar een ronde verder komen. Onze achterhoede is echt de zwakke schakel. Veltman centraal...hmm...daar wordt ik nu niet echt warm van.

Is er hier een rekenkundige die kan uitleggen waarom Ajax 75% kans heeft op die titel ?
Hoe is dat percentage tot stand gekomen ? waarom heeft PSV slechts 25% kans ?

Het is en het blijft voetbal. Ajax heeft nogal wat kwaliteit op de bank zitten, maar of dat in de Nederlandse competitie een voordeel is durf ik te betwijfelen. Hoe gaan dit soort spelers zich gedragen in de groep als ze niet aan spelen toekomen. Hoe gaat de trainer hiermee om. Dit is toch voor hem ook nieuw. Ik ben benieuwd!

Met een middenveld en aanval :

Ziyech-Tadic-Neres

Blind- v/d Beek- Marin

maak ik me niet zo druk als er een Veltmannetje instaat. Daarbij heb je achterin ook nog sterke spelers er omheen staan. Ajax moet met deze selectie gewoon kampioen worden, no excuses!

Pol voetbalzone nadat Ajax zich vorig jaar gekwalificeerd heeft voor de 8e finale cl:
Wie wint de cl?
Barca: 24%
M City: 24%
Juv: 10%
Ajax: 32%

Of terwijl weer zo'n bagger artikel wat niet serieus te nemen is

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
3.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoreAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

269 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 15 5 0 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax - Valencia: de bedenkelijke uitreeks van ‘los Che’ in Europa

Ajax en Valencia staan in de zesde groepswedstrijd van de Champions League tegenover elkaar. Het team van Erik ten Hag leed vrijdag tegen Willem II (0-2) de tweede (thuis)nederlaag van het...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 9 december
AC Milan wil ver gaan om Jean-Clair Todibo in januari over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren